Keresés

Részletes keresés

tomy70 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 840

Helo!

 

Ige. A Malev VA oldalan letoltheted a Malev flotta osszes gepet, festessel egyutt. Regisztracio utan  a kapott felhasznalonev/jelszoval jutsz a letoltesekhez. De ott van az avsim.com oldal, ahonnan szinten lehet gepeket+festeseket, sceneryket es mindenfele egyeb kiegeszitoket leszedni.Emellett meg szamtalan ingyenes es fizetos oldal van a neten. Ajanlom, hogy valamelyik virtualis legitarsasag vagy repszim oldalrol a likek kozott kezdj el bogaraszni es mindent meg fogsz talalni.

Előzmény: Biopon476 (839)
Biopon476 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 839

A malév va oldalán csak regisztráció után lehet letölteni a gépet?Egyáltalán fent van?

Briko Creative Commons License 2006.07.28 0 0 838

Szia!

 

Javasolnám először a netiket tanulmányozását, utána az alapfokú íráskészség elsajátítását, majd a visszaolvasást a szakirányú topikokban (kereső használata előnyt jelent), végül pedig a google-val való ismerkedést.

 

Üdv

 

Brikó

Előzmény: Biopon476 (837)
Biopon476 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 837
Mármint A Kiegészitőt Vagy Nemtom Mit Szóval Hogy A Gép Ilyen Legyen Meg A Reptér Hasonlitson A Ferihegyre Mert Ami Alapbolvan nem Nagyon Hasonlit
Biopon476 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 836
Budapest,Stockholm
Utas2 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 835
MELYIK repteret?...
Előzmény: Biopon476 (834)
Biopon476 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 834
Csumi!Honnan tudom letölteni a malév texturákat,meg a repteret?
Geryson Creative Commons License 2006.07.21 0 0 833
Hi all! :)
Utas2 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 832
terasz Creative Commons License 2005.11.02 0 0 831
Ha kezdő vagy és szeretnél magyar nyelvű segítséget, akkor bátran keresd fel a www.ivao.hu oldalt is.

Az egy másik "cég" (két nagy hálózat van: Vatsim és Ivao), de érdemes mindkettőnél regisztrálni, mert valamelyiknél mindig szokott magyar légtérirányítás is lenni, és élő beszédben soxor találni segítőkész kollégát.
Nekem ez a tapasztalatom.
Előzmény: scg-zadam (829)
tomy70 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 830

Szia!

 

Ami kell a csatlakozashoz. Fs2004 vagy fs2002 meg az elozoekben emlitett squawkbox 3.0 vagy fsinn. Az fsinn honlapjat nem tudom fejbol, de a masik a www.squawkbox.ca oldalon elerheto.Ott mindent megtalalsz.Telepites, hasznalat, de gondolom az fsinn oldalon is megvan.Mindket progi ugyanazt nyujyja.Ki ezt, ki azt hasznalja.

 

Ha a router blokkol semmi baj!Megoldhato!Nekem mindenfele tanacsok ellenere is WinXP, SP2+tuzfal+adaware+norton es gyonyoruen fut a cucc.

A router blokkol akkor csak a befele jovo adatokat blokkolja. Azt meg ecceruen portforwandingolni kell es muxik:) Ha kell segitseg szolj!

 

Viszont mindenkit batoritanek, hogy jojjon multiba!Lepjen fel es hallgasson bele a foniaba.Alljon ra a fule egy kicsit aztan probalgasson minel tobbet ott repulni. Ahhoz, hogy on-line repulj nem kell semmifele va tagnak lenni!Nem az a lenyeg, hogy minel tobb va tag legyen, hanem pilota, mert minel nagyobb a forgalom annal elvezetesebb az egesz mind a pilotaknak, mind az iranyitoknak!

Előzmény: scg-zadam (827)
scg-zadam Creative Commons License 2005.10.29 0 0 829
Segédprogram, olyan is van? :D
Bocs, kezdő vagyok :)

Kösz a linket ;)
Előzmény: _Hypo_ (828)
_Hypo_ Creative Commons License 2005.10.28 0 0 828
Milyen segedprogit hasznalsz? SquakBox FSINN?

www.vacchun.hu van online segedlet.
Előzmény: scg-zadam (827)
scg-zadam Creative Commons License 2005.10.28 0 0 827
Hali!

Én is szívesen nyomnám multiba a dolgot, csak nemn vágom, hogy megy az egész :)
Sőt még fel sem tud valamiéert csatlakozni sehova...
2 dologra tippelek:
- rossz a verzió szám. Mejiket használjátok?
- blokkol a router.

Segítsetek plz! Kösz!
BJ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 826

Hát te meg milyen helyeken fordulsz elö :-) Nem is mondtad soha, hogy érdekel a szimulátorozás.

 

üdv Prágából

 

BJ

Előzmény: perko (825)
perko Creative Commons License 2005.10.26 0 0 825
Malév Virtual RIP?
P451 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 824

Üdv Mindenkinek!

(külön Üdvözlet labrat-nak, mivel hozzá szólok leginkább)

 

A valóság minél jobban való megközelítése ebben az adott témában nem feltétlenül erény, mint ahogy azt Te itt próbállod beállítani. A valóság - mint olyan - beültetése és szigorú követése egy olyan közegbe ahol számtalan lehetõség rejlik, csak az ingerszegény, fantáziátlan, csökevényes képességekkel rendelkezö egyének mondvacsinált ürügye, mely hivatott leplezni az illetõ (illetõk) alkalmatlanságát a feladatra!

 

Ha mindig csak a valóságra hivatkozol akkor tul.képp. elbujsz egy pajzs mögé ahol bizonygatod magadnak, hogy milyen nagyszerü vagy, holott nem csinálsz semmi mást mint másolsz. Ahhoz pedig ugye nem kell nagy ész meg tehetség?

 

De visszakérdezek!

Mitõl olyan jó a VA, ha pont a valóság szimulálása miatt már oly sok vita robbant ki a lev.listán? Nyilván azért van vita mert vannak olyan emberek akiknek a virtuális repülés nem feladat mint azt a MALEV VA-nál tekintik, hanem szórakozás! (kérlek ezen a mondatomon gondolkodj el egy kicsit!)

Nézd át a lev listát, magad is láthatod mennyire szembe megy a vezetõség a "népakarattal"!

Ezért is írtam korábban azt, hogy "De akkor mi is ez az egész? Mirõl is szól?"

SECU! Néhány ember lehet, hogy örömét leli ebben a sivár környezetben amit a VA teremt, de hol van pl.: az elõttem levõ 450 ember jelentõs része???

Megmondom én Neked. SEHOL!

Mert nem kellenek a VA-nak, mivel nem errõl szól a tevékenységük, hogy egy kellemes, baráti közösséget létrehozzanak számtalan lehetõséggel kiegészítve, hanem egyfajta "leválogatás" az amit kitüztek céljukként! (hogy miért arra van egy-két tippem)

A logger módszer nem ezt a gondolatot támasztja alá? Vajon miért nem jó az FSACARS progi mint más VA-nál? Ezen elgondolkodtál már?

Egyébként nagy valószínüséggel azok az emberek akiknek "kell", hogy egy VA-hoz tartozzanak, szépen lassan le is fognak lépni a MALEV VA-tól mivel megvan az igényük egy jobb csapat felé elmozdulni. Mitõl jobb egy másik VA? Erre azt hiszem az elõbbiekben már utaltam.

 

Most a napokban döntött úgy egy "kolléga", hogy leköszön, aki számomra nagyon szimpatikus volt annak ellenére, hogy nem sokat találkoztunk, de érezhetõ volt részérõl a virtuális repülés szeretete és igénye a szórakozva tanulásra! Ilyen embereknek (emberekkel) kellene ezt csinálni!

 

De sebaj!

Maradtok Ti, akik talán fehér inget húzva, nyakkendõvel felvértezve, esetleg Malév indulóra vonultok a PC elé és repülitek immár 128. v. 1128. netán 10128. alkalommal az LHBP-EDDM útvonalat!!! (lehet, hogy ez képzavar de azt hiszem elég egyértelmü mit szeretnék kifejezni)

Bravo! Csak igy tovább! Nyomába sem léptek olyan embereknek akik a virtuális repülés adta lehetõséget másra is használják! Pl.: megtanulnak igazából virtuális pilóták lenni a saját szórakozásukra!

 

Mikor csináltál Te olyat egy MALEV VA útvonal repülése közben logger alatt, hogy teszem azt FL330-on mindkét hajtómü kikapcs, majd vitorlázva lehozod a gépet egy megfelelõen közeli reptérre oly módon, hogy az épségben földet érjen??? És ekkor az a "fantasztikus logger" mit mutatott volna??? Azt, hogy túl nagy varióval süllyedtél, esetleg overspeed FL100 alatt, netán nem szabályos STAR egy nem a célállomásnak megfelelõ reptéren??? Pedig ha belegondolsz ez a feladat nem kevés ismeretet igényel! A VA-nál van erre mód, hogy ezt kinyílvánítsd számtalan más lehetõség mellett? Ugye, hogy nincs! Nincs más csak a menetrend szigorú betartása az adott géptípussal! Vicc!:(

Ha Te a logger alatt 100%-ot teljesítesz az nem jelenti azt, hogy akkora ász is vagy.

Ezt ne felejtsd el! Próbáld azt amit az elõbb leírtam, vagy találj ki más extrém helyzeteket és ha az megy akkor fogsz igazából rájönni milyen korlátolt az a "filozófia" amit a jelenlegi VA tart a szeme elõtt.

 

Kérdezed: "Nem akarlak bántani, de akkor hogy repülted le azt a több tucat órányi időt a VA-ban, amit látok a pilótalistán?"

 

Erre a kérdésedre válaszolva azt tudom elmondani, hogy remekül!

Egészen addig amíg nem motoszkált a fejemben az, hogy egy definíciók nélküli "kémprogram" ott piszeg a gépemen és néhány arc olyan adatok alapján kívánja

megítélni a repülésemet amit én magam nem láthatok! Szerinted ez korrekt??? Mi ez ha nem SECU?!

Holnaptól talán jön egy másik progi, LOGGER 2 néven ami majd azt is megmutatja az illetékeseknek, hogy esetleg AIRBUS-al is repkedek FS2004 alatt? Mert azt nagyon nem szeretnénk ám, mivel a MALEV-nél nincs is AIRBUS!

Majd ha én is láthatom azt amit Õk látnak akkor talán hajlandó leszek korrekt módon hozzáállni a loggerhez, de a VA-val kapcsolatos véleményemet akkor is fenntartom!

 

Más!

 

Köszi a VA címet ill. a topik címeket amit adtatok, bele is kukkantottam csak nem volt még igazán idõm átolvasni a korábbi hozzászólásokat így még nem vettem fel a "fonalat"!:) Ha szabiról jön vissza az ember mindig kell egy kis idõ mire rendezi sorait. Nemigaz?

 

Üdv: Tibi

Előzmény: labrat (818)
Andrasovszky Péter Creative Commons License 2005.08.21 0 0 823

OFF:

 

Szija OJ...

 

csak véletlen ráakadtam a nevedre. néha én is játszom az fs2004-gyel, de nem nagyon tudok még repülni. kéne valami jó joystick hozzá. te azzal repülsz?

 

Üdv.. Peti

 

ON

Előzmény: jorosz76 (822)
jorosz76 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 822

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Letöltöttem több AI Aardvark Boeing gépet FS2004-hez és hozzá texture-t, de hiába redelek hozzá flight plan-eket, a programban a választható gépek között egyiket sem találom. Tudnátok segíteni, hogyan tehetném elérhetövé a gépeket? Van esetleg külön program AIA-hoz. Én MRAI-t használok, de valami nem OK.

 

Köszi,

 

OJ

jocci Creative Commons License 2005.08.15 0 0 821

 

Sziasztok!

Tudtok errol valamit?

 

 

Sajnálattal tájékoztatunk Benneteket, hogy technikai, humán és egyéb problémákból kifolyólag a pilótafelvétel a MALÉV Hungarian Airlines Virtual-nál határozatlan ideig szünetelni fog.

MAVA vezetősége

 

Dear Pilots!

We have to inform you that due to technical, human and other problems, we have to stop hiring more virtual pilots.

We hope that we could do something to manage the current situation in a short time. Thank you for your understanding!

MALÉV Hungarian Airlines Virtual team

kisjatekos Creative Commons License 2005.08.15 0 0 820

A "fikázással" én sem értek egyet, de azért az szerintem elég furcsa, hogy - legyen az egy nagy, komoly és megbecsült cég - egy vállalat először a nevét adja egy olyan jellegű "mozgalomhoz", aminek a mozgatórugója pontosan a szabadelvűség, a szólásszabadság és a korlátok nélküli használat, majd a szabadelvűséget, a szólásszabadságot és a korlátokat nélküliséget meg akarja regulázni. Ennek csak egyetlen következménye lehet: a friss arcok nem ide jönnek, ez a topic kihal. Ez még nem is baj, de a friss arcok elmennek majd máshova virtuálisan repülni, s szépen el kezd majd fogyatkozni a Malév Virtualon repkedők száma (ha jól láttam, a rengeteg beregisztrált emberke közül csak nagyon kevesen repülnek aktívan), s ezt látva lehet, hogy a "nagy" Malév sem lesz már olyan szíves támogatója az MV-nek.

 

Szóval nekem tényleg nem világos ez a lépés. Az internet egy ilyen világ. Ha kimész az utcára, ott is van rengeteg szabélytalankodó, de ezzel együtt élünk, túllépünk rajta. Ha egy buszon ülsz egy sorozatgyilkossal, attól magad még nem leszel bűnös, s ez az elv az internetre hatványozotan érvényes. A Ma Virtual pontosan azokat zárja ki ezzel a lépéssel, akik éltetik az ilyen tömörüléseket. A magam részéről ezt továbbra is álszent, képmutató viselkedésnek tartom.

Előzmény: labrat (818)
_Hypo_ Creative Commons License 2005.08.15 0 0 819
hmm igazat van én nem is támadtam a malevot. tény az tény forum halott, indok, volt egy warez vita azota senki nem ir ide toletek, ennyi.
Előzmény: labrat (818)
labrat Creative Commons License 2005.08.15 0 0 818
Sziasztok!

Malév VA pilótaként hadd szóljak bele kicsit a "járassuk le a Malév VA-t" témába.
1. Nagyon is igaz az a kijelentés, hogy "Akinek nem tetszik, az ne csinálja!". Nem kötelező Malév VA színekben (a valóságot minél jobban megközelítve) repülni.
2. Aki viszont jelentkezik/jelentkezett oda pilótának, az el kell(ett) fogadja, hogy hogyan is működik ez az egész. Vannak játékszabályok, mert csak így lehet szabályos keretek között tartani a VA működését (járatok teljesítése stb...)
3. Kedves p451: Mitől lenne tiszta "SECU" a Malév VA? Azért mert bevezette a loggert a járatok lejelentéséhez? A logger pusztán azt a célt szolgálja, hogy ellenőrizze, a kedves pilóta tényleg az adott géppel, adott időben, és reális módon hajtotta végre a repülést. (értsd: nem 747-tel repkedett összevissza, és nem jelentett le fiktív adatokat ...) De ezek szerint neked ez már nem vállalható? Nem akarlak bántani, de akkor hogy repülted le azt a több tucat órányi időt a VA-ban, ami látok a pilótalistán? Ha a logger előtt is szabályosan (előírt géptípus, adott idő, útvonal...) repültél, akkor miért gond az, hogy most ugyanezt kell tenned, csak a PIREP-et kell más formában leadni? Én nem vagyok egy pilótazseni, de a logger bevezetése óta se utasították el egy járatomat se. Hidd el, nem vérre megy a dolog. Tényleg, ha meg gondod volt korábban is a VA-val vagy bármi azzal kapcs. dologgal, akkor miért nem jelezted ezt az illetékeseknek, vagy esetleg a Malév VA levlistáján?
4. A Vezetőséget nem akarom védeni, de tök ingyen, a szabadidejükben hozták létre a VA-t, szerinted mi másért nem, ha nem értünk, Malév VA pilótákért. Gondolod, hogy az a hobbijuk, hogy összevissza szopassák a "gyanútlanul a honlapjukra tévedő és regisztráló" virtuális pilótákat (bocs a kifejezésért)? Hát nem.
5. A Malév VA a nagy MALÉV engedélyével viselheti nevét logóját, és többek közt a járatok és egyebek reálissá tételéhez is (pontos menetrend, útvonal, belső adatok, infók) szükség van a MALÉVre. Az, hogy az itt elharapódzott warezolás miatt elhatárolódtak, az egész egyszerűen a MALÉV miatt történt. A warezolás támogatásának akár a legcsekélyebb látszata is azt jelentette volna, hogy a MALÉV megvonja támogatását a VA-től, ezzel pedig az egésznek a lényege veszett volna el.
Szerintem azt pedig, hogy ők másolt szoftverről csak TV-ben hallottak eddig, nem mondták.

De a legfontosabb dolgot megismétlem a végén: NEM KÖTELEZŐ MALÉV VA pilótának lenni. Ez csak egy lehetőség. De azért még nem kellene fikázni a VA-t, azért mert próbál minél reálisabb keretek között repülni.

Csongor - p311
Előzmény: P451 (813)
Utas2 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 817
Előzmény: Utas2 (816)
Utas2 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 816
www.skyeuropeva.uw.hu
Előzmény: heliosair (804)
_Hypo_ Creative Commons License 2005.08.12 0 0 815
Javasolnam hogy itt>> Polgári Repülőgép Szimulátorok<< folytassuk a beszelgetest.
En is kicsit elszomorodtam hogy alig van mozgas a forumokon, pedig azert sokan jatszak ezt a gamet.

Szoval a fentebb emlitett forumon lehetne folytatni a beszelgetest, segitsegnyujtast, add-on elemzest stb
Előzmény: P451 (813)
kisjatekos Creative Commons License 2005.08.12 0 0 814

Ez jó kérdés. Működik még itt egy Repülőgépszimulátorok topic (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006521) és kicsit odébb egy másik http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9010155, de igazán nagy mozgolódás egyiken sincs.

Amúgy, hogy mi folyik a Malév Virtuálon, én nem tudom. Én azért nem vagyok vérprofi, azt azért el tudom képzelni, hogy sokat lehet ott tanulni. Nem tudom, mennyire nagyképűek - azért feltehetően ez nem jellemző a többségre - csak azt, hogy innen bután kivonultak.

Előzmény: P451 (813)
P451 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 813

(bocs, hogy így "berontottam" ide és hirtelen rávágtam eyecandy13 kérdésére a válaszomat, de már annyira kikívánkozott belõlem, hogy muszáj volt leírnom.)

 

Sziasztok, uj belépõként üdvözlök mindenkit!

 

Régebben olvasója voltam a fórumnak de mint ahogy azt kisjatekos is írta, véget ért az "ige hirdetése" így kihalt a fórum is. Az nem lenne baj, hogy Malév Virtual néven nem megy a téma, (mert ez már nem róluk szól) de akkor hol lehet megtalálni azokat az emberkéket akikkel lehet beszélgetni, közös repüléseket szervezni, tapasztalatot cserélni, stb.???

Mert a Malé VA-n kívül is van ám élet!:) Én személy szerint inkább néhány ember társaságában,  baráti légkörben élvezem a virtuális repülés örömeit mintsem, hogy néhány magától elszállt ember ossza nekem a lapokat, hogy mit-mivel-mikor-hogyan-miért-meddig-miként stb. csináljak és mitöl fogom majd én jól érezni magam. Azért álljon már meg a menet!!! Komolyan mondom, ami ott van, az tiszta "SECU"!

( értsd, Pl.: Logger )

Ezért is lett elegem az egészbõl. Azt nem tudom pontosan, hogy miröl szól ez az egész ill. mi van a dolgok hátterében, mert nem látok bele a T.Vezetõség fejébe (talán jobb is) de az biztos, hogy nem értünk, /értetek/ van! Hozzáteszem, nem tegnap kezdtem a rep. szim.-et ezért sok újat nem tudtak mutatni, lehet ezért is vagyok ilyen ellenséges velük szemben.

 

Elnézést, hogy kicsit hosszú lett az iromány, de legalább tudjátok kivel van dolgotok:).

De vissza a lényegere! Most akkor hol lehet megtalálni azokat az embereket akik nam a Malév VA-ra fecsérlik tehetségüket????

 

Üdvözlettel: Tibor

kisjatekos Creative Commons License 2005.08.11 0 0 812

így van.

:-)

Előzmény: _Hypo_ (811)
_Hypo_ Creative Commons License 2005.08.11 0 0 811
egyetértek!!!!!!!!!!

meg annyit hogy ha felrak egy ilyen add ont ami warez hogy kiprobalja mert nincs belole demo, es aztan megveszi nekem azzal sincs bajom. azert 20-30 söt 40 eurot csak ugy kidobni nem jo dolog.
Előzmény: kisjatekos (810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!