Keresés

Részletes keresés

esőtánc Creative Commons License 2021.07.17 0 0 199

Étkezési naplót kezdtem vezetni, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán valami gond a gyomrommal. Úgy tűnik,hogy csak a félrekezeléssel felírt ppi miatt lettek gyomorbajaim, mert amióta visszaálltam a savas étrendemre, ami korábban is volt, a fájdalom előtt, kávé ilyesmi, azóta jobban vagyok. Az első gasztrós, a sarlatán jól félrekezelt. Nekem inkább emiatt a félregyógyszerezés miatt vannak a gyomorbántalmak.

Viszont még mindig nem 100%-os a javulás, egyelőre, az a falatkaparós fájdalom nincs, de melegebb-fülledtebb időben, hidegfront, vagy eső előtt folyton jön a fájdalom, de egy kibírhatóbb formában. Remélem elmúlik. Mostanában már valami éhség érzet féle is jön, mintha az idegek kezdenének regenerálódni (de sajnos fizikai erőltetés után újra sokkal rosszabbul leszek).

Előzmény: Hovirag78 (196)
Nahello Creative Commons License 2021.07.09 0 0 198

Abszolút megértem, hogy bizalmadat vesztetted az orvosokban, főleg a mostani áldatlan helyzetben. Agyrém amiket ismerősöktől hallok, illetve magam is tapasztalok, hiába telefonál az ember időpontért, napokon keresztül nem vették fel a telefont, a végén be kellett menni a szakrendelőbe személyesen, mert akkor legalább nem tudnak "kibújni". Más ismerősöm gyerekét, illetve őt sem akarták ellátni a covid helyzetre(!!!) hivatkozva - ez egy hete történt -, pedig egy teremtett lélek sem volt a váróban, és csak rövid megtekintő vizsgálatról volt szó.

 

Lehet hülyeséget mondok, de nem próbáltad még a menta és a kamilla teát gyomorra? Nekem gyomorfájdalomra mindig bejött mindkettő.

 

Sok erőt elvesz az embertől ez az átok övsömör, az idegek érintettsége miatt lehet depi is. Talán részben ezért is látod borúsan a nyaradat, de remélem ez pozitívan változni fog. :)

 

(Az oltásról meg ne is beszéljünk, nagyon megrendült benne a bizalmam...)

 

 

Előzmény: esőtánc (194)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.07.06 0 0 197

Neurológus idegblokkolót írt fel az ideg fájdalomra, Egzysta 150 napi 2x. Sajnos 5 hónap szedése után sem csökkent a fájdalmam. 2 hónapja erősebbet írt, Gordius 150 napi 2x. Sajnos nem sokat javultam idáig. .3 havonta járok ellenőrzésre. 

Előzmény: esőtánc (194)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.07.06 0 0 196

Szia! Én voltam hasi ultrahangon, mert epebántalmakkal kezdődött. Ez tipikus övsömöri tünet is lehet. Epepolypon van már kb 40 éve. Nem tőtt mostsem a lelet alapján. Néha besűrűsödik az epe, de kimosatom egy két nap inkább csak folyadékot iszom. A tüdőmnél nem érzek semmi változást. Azt inkább én is érzem mintha a beleimnél is szurkálna. Úgy tudom, hogy ott is idegszálak vannak, amit érinthet az övsömöri fájdalom. Nem vagyok orvos, lehet, hogy butaságot írtam, de ez az én tapasztalatom. Az első hónapokban jobban oda kellett figyelnem, hogy mit eszek iszok, hogy ne legyen gondom a széklettel. Enyhe hashajtót is szedtem és probiotikumot, amit most is szoktam. 

Előzmény: esőtánc (195)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.06 0 0 195

"a belső idegvég fájdalom a bordám alatt, ami még most is tart. Valamit enyhült a  de még mindig szenvedek. Ez belül nyom szúr, feszít. Sokszor olyan mintha egy nagy szíllyal szorítanák a testem. Van amikor úgy elhal, hogy nem érzem egy órahosszat azt atestrészt. A bőrömhöz nem érhet ruha, mert annyira fáj"

 

Nálam is pontosan ezek voltak. De most, hogy enyhült, nem tudom eldönteni, hogy a gyomrom fáj-e, vagy ez még az ideg? Mivel néha "vándorol" a fájdalom, inkább ideginek tudnám be, de mivel a nyelvem duzzadt még mindig, és nem érzek éhséget soha, ezért inkább gyomorra gondolnék. Csak az furcsa, hogy ha a gyomrommal lenne akkora gond, ami így fáj, akkor a széklettel is lenne, azzal meg nincs. Neked is nehéz levegőt venned? Olyan, mintha nem tudnék belélegezni a tüdő alsó részébe, olyan, mintha a lengőbordáknál nem tágulna a tüdő, pedig a tükörben látom, hogy mozog, mégsem érzem, és a bordaívek alatt érzem a szúró fájdalmat.

Előzmény: Hovirag78 (191)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.06 0 0 194

Örülök, hogy viszonylag "simábban" átvészelted a dolgot! Azért nagy szerencse, hogy antivirális szer nélkül sikerült. Nekem most lehet, hogy a felmelegedés tesz be, de azért van még kicsit szorító érzés, nehézlégzés, de már nem tudom, hogy ezt a gyomrom okozza-e. Az a pokoli idegfájdalom alább hagyott, ami volt, az a folytonos jeges-lángolás.

Frontint, algopyrint és társait nem mertem szedni, nagyon nem szerettem volna semmit sem szedni a gyomrom és a májam miatt.

Teljesen elvesztettem a bizalmamat az orvosokban. Egyszerűen döbbenetes volt számomra ez az egész. Gondolj bele, hány olyan embert dughatnak be a pszichiátriára, akinek valós idegi fájdalma van, csak nem hisznek neki, és csak ki akarják pipálni a dolgot. Ez az oltás pedig... hát, jól ki van velem...szva. De én a másodikat nem adatom be, eleve meg sem gyógyultam még, és a hátam közepére sem hiányzik még egy ilyen menet. Most a folytonos gyomorfájdalom miatt nem tudok kb. semmit csinálni. Szerves cinket én is elkezdtem most pár napja, egyelőre gyomor tájon nincs még javulás. Vagyis, az is lehet, hogy ezek még mindig idegi fájdalmak is, csak oda sugároznak, és enyhébbek, mert zömében terhelésre jelentkeznek és melegre. Érdekes, hogy állva és fekve enyhébb, ülve nagyon rossz. Én már sajnos beletörődtem, hogy a nyaram elpuffant. Ami szomorúbb, hosz gyermekvállalási tervünk is úszik emiatt. Ha nagyon nem akar javulni a helyzet, még az is lehet, beszedem azt az isoproposine-t, ha már felírták.

Előzmény: Nahello (190)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.06 0 0 193

Nekem is írtak fel isoproposine-t, csak nem mertem beszedni, mert idegrendszeri mellékhatásokat írnak. Őszintén szólva azok után, hogy kétszer kezeltek félre gyógyszerrel, kicsit bizalmatlan vagyok már a gyógyszereket és az orvosokat illetően is. A Telvirant is csak azért szedtem be, mert már úgy éreztem, elpusztulok, muszáj volt, az antibiotikumot meg ismertem, azt azért mertem beszedni.

Nálad az idegkárosodást mivel állapították meg? Úgy értem csináltak ENG vagy EMG vizsgálatot? Ha igen, az mennyire fáj? Az a vicc, hogy amikor én a neurológust (sztk-s, akinél migrén miatt jártam) felhívtam, hogy borzasztó fájdalmaim vannak, azt mondta, menjek pszichiáterhez, mondom, valószínűleg az övsömörtől, erre azt mondja, akkor menjek bőrgyógyászhoz. De a bőrgyógyász mit csinál az idegi fájdalommal? Jó, mondjuk ezzel kb. senki semmit.

Örülök neki, hogy ezúttal könnyebben sikerül átvészelned ezt a borzalmat! Kívánom, hogy innentől elkerüljön messzire ez a betegség!

Nekem most már az a lángoló, borzasztó idegfájdalom nincs, viszont mivel újra érzek dolgokat (mondjuk éhséget pont nem), mert a körkörös mellkasi fájdalom már nem nyomja el a gyomorfájásomat, így most a gyomorfájdalom került napirendre. De már annak is örülhetek, hogy legalább ez az idegi borzasztóság alább hagyott. Szóval a tetves gasztrós jól tönkre tette az emésztésemet. Jelenleg borzasztóan kétségbeesett vagyok. Mert a gyomrom nem jó, bármit is próbálok. A sima víztől is ég, fáj.

Előzmény: Hovirag78 (189)
Nahello Creative Commons License 2021.07.03 0 0 192

Borzasztó még olvasni is, hogy mit okozott nálad, főleg hogy mennyi ideig.

 

Remélem nálad is nyugvópontra jut már végre és rendben leszel, nálam meg nem lesz később sem nagy fájdalom.

 

Ma eddig elkerült a gyengeség érzet, de hogy mára is legyen vmi, reggelre a bal szemhéjam bedagadt, bepirosodott (nem viszket, nincs váladék!). Naná, hogy persze hétvégére! Találtam egy magánklinikát, ahol ugyan elvileg lenne rendelés, ám pont a szemészorvos beteg. Aztán egy ismerősön keresztül sikerült szemésszel beszélnem, aki azt mondta, hogy ha eddig nem volt az arcon kiütés, akkor nem lehet szó továbbterjedésről.

Filóztam, hogy bemegyek egy sürgősségire, de basszus nem merek, nehogy ott még rászedjek valamit.

Egyébként ma egész jól vagyok, leszámítva a bőrérzékenységet és a néha érezhető áramütésszerű csipkedéseket.

 

Mielőbbi gyógyulást kívánok neked és mindenkinek, akinek baja van ez a nyavalyával.

 

 

Előzmény: Hovirag78 (191)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.07.03 0 0 191

Kérdezed, hogy gyengeséget okozott- e? Olyan fokú fájdalmam volt, hogy erőm nem volt elmenni még WC-re sem. Amikor kijöttek a hólyagok olyan fájdalmat éreztem legalább 4 napig, mint amikor szültünk és jöttek a tolófájdalmak.Ez kb félóránként. Amikor a hólyagok száradtak be olyan érzés volt mintha, a nyílt sebet sóval szórnák be. Rettenetesen sokat szenvedtem. Sokszor amikor nem volt a lakásba senki, hangosan ordítottam.Aludni egy hónapig fél órákat tudtam a fájdalomtól. Semmi fájdalomcsillapító nem hatott. Amikor begyógyultak a hólyagok, akkor jött a belső idegvég fájdalom a bordám alatt, ami még most is tart. Valamit enyhült a  de még mindig szenvedek. Ez belül nyom szúr, feszít. Sokszor olyan mintha egy nagy szíllyal szorítanák a testem. Van amikor úgy elhal, hogy nem érzem egy órahosszat azt atestrészt. A bőrömhöz nem érhet ruha, mert annyira fáj. Ez tavaly október óta kínoz! Több orvosnál jártam, úgy köszöntek el, hogy kitartást sok erőt és türelmét kívánnak ehhez a csúnya betegséghez. Itt tartok 70 éves. Övsömör azért nem ilyen csúnya betegség, de én a100 ból vagy 1000 ből 1 vagyok aki a csúnyábbik fajtáját fogtam ki. Aki ennél enyhébben szenved az " örüljön", mert sokkal fájdalmasabb is lehetne. 

Előzmény: Nahello (185)
Nahello Creative Commons License 2021.07.02 0 0 190

Szia! Köszönöm az érdeklődésed, és örülök, hogy te is jobban vagy! :) - Szerdán látott a háziorvos, vetett egy pillantást a kiütésekre, amik már akkor is javulóban voltak, nem terjedtek, így nem is írt fel vírusölő szert. (Ezen egyébként azóta is gondolkodom, hogy jó-e ez így, mert a szakirodalom szerint anélkül is gyógyul a beteg, csak hát lényegesen lassabban. Viszont elég lórúgásnak tűnik a számomra a Telviran, fene tudja más fronton mit ütne ki... Persze mindez csak magamban zajló morfondírozás.) - Lehet nekem az a szerencsém, hogy gyakorlatilag a kiütések megjelenése után már azonnal kentem és elkezdtem a Milgammát (+Algopyrin) talán ezért nincsenek elviselhetetlen fájdalmaim folyamatosan. Eddig kétszer volt - még a múlt héten -, amitől meg is ijedtem, mert soha nem éreztem még ilyen típusú fájdalmat. Amit érzek: a bőr érzékenység (melegben sokkal rosszabb volt, mint a lehűlés óta), és fura csipkedő érzés a kiütések felé, ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor anno vakbél műtét után kapcsokkal volt összefogva a seb, és mozdulatokra csipkedett az ideg. Az alvással nincs problémám, de lehet, hogy csak az esti 0,25-ös Frontinnak köszönhetem. Ami jó még: a langyos vízzel történő zuhanyozás, utána lelazulás van, mintha felkönnyítené a "betonba öntött" területet - inkább bal oldalról a mellkas közepéig tartó bordák részét jelenti. Engem a gyengeség készít ki, mert ilyen még sosem volt nekem. Pont azon filóztam, hogy kéne szereznem Izoprinosine-t, amit Hóvirág is említett. Úgyhogy azt hiszem, hogy írok egy mailt a kardiológus-belgyógyász orvosomnak, beszámolok a történtekről, biztos vagyok benne, hogy segítőkészen áll a problémához. Csak ne menjen már el a nyár itt a kínlódással, annyi dolgom lenne!

 

Ja, azt nem is tudom már, hogy az előzőekben írtam-e, hogy 25 mg-os szerves cinket is szedek, de ezt már több vitaminnal együtt szedtem a járvány miatt.

 

Azért meg kell, hogy mondjam, nálad csúnyán rossz vonalon indultak el az általad leírtak alapján. :( Bizony sok doki még hozzád sem mer érni, pedig a régi vizsgálati módszerek, szem, nyelv, kopogtatás a háton, stb. - sok esetben megmutatná a bajt. Már ha jól olvasnának a jelekben.

 

Az oltással kapcsolatban mostanra, az övsömörrel megspékelve, teljesen elszállt a bizalmam. Vagyis nem is az oltással szemben, hanem inkább az orvosok töketlensége, hallgatása, félelme vágta ki a biztosítékot inkább. Mégis kire számítson az ember, ha baja van? De a járvány oldaláról megközelítve a téma, talán nem ide tartozik.

 

Mellesleg nekem is megfordult a fejemben, hogy lemegyek az állatklinikára :D, állítom, hogy az állatorvosok sokkal kedvesebbek az állatkákkal, mint ember az emberrel. Ami elég szomorú sajnos.

 

Előzmény: esőtánc (187)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.07.02 0 0 189

Szia! Ma fejeztem be a második övsömörre kiírt Telviran 800 napi 5x1 szedését. Nálam semmi gondot nem okozott. Szerencsére ez nem okozott falkaparó fájdalmat, mint az első övsömör. Most be kell szednem egy doboz Izoprinosine 500 tablettát. Ez kimondottan immunerősítő. Pesten magánklinikán írta ki a bőrgyógyász. Sajnos a borda alatti idegkárosodásra ő sem tudott többet ajánlani,mint  amit a neurológusom mond. Bízzak benne, nagyon lassú a gyógyulása ennek a betegségnek. Sajnos fájdalmam még mindig erős. Szedem a Gordius idegblokkolót. Fájdalomcsillapítót nagyon ritkán veszek be. Félek a sok rossz mellékhatásától. Sűrűn jegelem, jégaksival maszírozom a fájós részt. Ez enyhíti a fájdalmamat. Most ennyit. Remélem nálad több javulás van! 

Előzmény: esőtánc (188)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.02 0 1 188

Gyengeség, elesettség. Nekem piszok durva fájdalmaim voltak, amik aludni sem hagytak, egy hét alatt fogytam 8 kilót. Eléggé elesett voltam, és gyenge. Most már valamivel jobb, de még mindig nem vagyok teljesen jól. Állítólag nagyon hosszú a gyógyulás, ha nem kezdik el időben rendesen kezelni. Valahol olvastam, meg mondta valaki, hogy az olajfalevél kivonat állítólag jó. Tehetsz vele egy próbát, ha gondolod, én nem próbáltam még.

Előzmény: Nahello (185)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.02 0 1 187

Az oltás után (orosz) 5 nappal jelentkezett egy borzasztó erős fájdalom a gyomrom táján, ez ébresztett. Bedagadt a mellem alatt az egyik nyirokcsomó. Szerencsétlenségemre egy kókler gasztroenterológushoz mentem. Igen, az oltás aktiválhatja az övsömört. Nálam senki nem gyanakodott erre, egy rokon állatorvos kivételével. Azért röhej, hogy egy állatorvos kb. az első tüneteim után azonnal jól diagnosztizált, az orvosok meg a mindenféle ketyerés vizsgálat után csak pont a panaszaimat/tüneteimet tojták le (senki nem írta fel, hogy kiütéseim vannak a térdemnél, de ezek nem is azonnal jöttek ki, hanem kb. második orvosnál járás körül). Úgyhogy nekem sajnos későn kezdődött el a Telviranos kezelés, fincsi posztneuralgiás fájdalmaim lettek/vannak. Igen, qrvafájdalmas, és sokáig tart. A félrekezelés még több gondot okoz, nálam sajnos okozott is. Vérvételes labor igazolta a vírus reaktiválódását. A térdemen lévő kiütéseket csak neogranormonnal kentem, semmi mással, de ha jól tudom cink-oxid van benne, a mellkasomon/tarkómon lévő hólyagokhoz nem nyúltam.

 

Megsúgom, hogy nekem is két orvos súgott hasonlókat, simán lehet, hogy covidos is voltam, és eleve arra oltottak rá, amitől legyengült annyira az immunrendszerem, hogy előjött az övsömör. Az oltás után fél órával éreztem egy villámcsapás szerű fájdalmat a kézfejemben, de nem foglalkoztam vele, azt hittem, rosszul mozdultam. Az orvosok többsége nem foglalkozik ezzel,a statisztikák miatt pláne nem írhatják oda,hogy oltás mellékhatás, inkább hívnak egy pszichiátert, hogy rád kenjék, hogy képzeled a fájdalmat. A kórházas gasztroenterológus fakadt ki, a korábbi gasztrósra, hogy hogyan tükrözhetett meg 5 nappal az oltás után, és hogyan hazudhatta azt, hogy refluxom van, amikor nincs is... csak azért, hogy felírasson egy gyógyszert, ami után pénzt kap (nem mellesleg ezzel a gyógyszerrel tönkre vágta a gyomor működésemet is). Sajna az orvosok többségének ez munka, nem hivatás, csak biznisz, és milyen jó biznisz. Nulla felelősségre vonás, bármit is hibázik. És itt fontos megjegyeznem, hogy igenis vannak tisztességes, hivatásuknak élő orvosok, tehát egyáltalán ne m általánosságban beszélek az orvosokról! De piszok sok orvosnak fingja nincs a diagnosztizálásról. Ami nem a tankönyv szerinti, vagy a kütyük laborok előírt adatai szerinti, az nincs is.

Kitartást és jobbulást kívánok Neked! Remélem hamarabb gyógyulsz! De írj, ha valami van, olvasom! Hogy vagy most?

Előzmény: Nahello (181)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.02 0 0 186

Szia! Hát, nekem most valamivel jobb lett. A lizin C úgy meghajtott, hogy azt nem tudtam szedni. Nálam sajnos jól elcsszték a kezelést már az elején, mert gyomorsavra kezdtek kezelni gyógyszerekkel, amivel tönkre vágták az emésztésemet, így a felszívódási zavarok miatt még sérülékenyebbek lettek az idegek.

Ahogy írod, ruha nem érhetett a bőrömhöz, lángoló-jeges-néha viszkető érzés. Nekem teljesen atipusos, mert mindkét oldalon jött a zsibbadás a hátamban, ez még néha van, posztneuralgiás tünetek vannak. Jelenleg az éles fájdalom épp nincs, de amikor jön a front, akkor borzasztó. Nekem mindkét térdemen kívül belül jöttek a kiütések, de nekem a fájdalom előzte meg. Illetve a mellkasomon egy-két nagyon fájó hólyag.

Orbáncfű és macskagyökér tartalmú tea-tabletta segített az alvásban, illetve a gyulladás csökkentésben, mert a gyomrom miatt meg nem merek gyulladáscsökkentőket szedni, fájdalomcsillapításra nem merek gyógyszert szedni, szintén a gyomrom miatt, ezért két hétig nem aludtam, ami teljesen legyengített, nem bírtam aludni a fájdalomtól. Akupunktúrával sikerült valamennyire csökkenteni a fájdalmat, utána a Telviran ütött ki annyira, hogy sikerült aludni, utána kiderült, hogy valami jó kis baktérium is van, úgyhogy egy antibiotikum kúrán is túl vagyok, most jelentősen mérséklődött. Most inkább a félrekezelésből adódott savhiányos állapotomat kell helyre hoznom, azzal szenvedek, de nagyon. Illetve a nagy baj az, hogy nem érzek éhséget, csak borzasztó fájdalmat, mert az idegi fájdalom nálam azon a területen jelentkezik főleg.

Az idegi fájás, mellkas szorítás a melegben sokkal rosszabb. Valahol olvastam, hogy a szauna hosszú távon segíthet a posztneuralgiás fájdalom csökkentésében. Most az időjárás miatt kaptam is az ívet hideg-meleg terápiából. Vagy attól, vagy mástól, de jobb a helyzet. A Telviran abbahagyása után, pár nappal kezdett javulni. A milgamma egy ideig működött, aztán a glicerin tartalma irritálta a gyomromot, azt abba hagytam. Velem sokkal bunkóbbak voltak az orvosok (persze nem mind, volt értelmes orvos is), simán rám akarták húzni, hogy a tavalyi vetélés miatt képzelek fájdalmat, és járok orvoshoz. Aztán persze igazolódott a vírus és egy baktérium jelenléte is. Azért kívánom az orvosoknak, akik bagatellizálták a problémámat, hogy ugyanilyen "képzeletbeli" fájdalomban részesüljenek.

Valaki ajánlotta az olajfalevél kivonatot, állítólag övsömörre húdejó. Még nem mertem próbálni.

A Telviran 800-ból én nem értem, hogy lehet napi 5-öt beszedni, nekem az első nap, amikor 800-at, 400-at majd megint 800-at beszedtem, azt hittem, fejre állok, már szédültem, és teljesen elkenődött a beszédem. Mondjuk lehet, ez is a célja, hogy jól kiüsse az embert, hogy tudjon aludni. (A háziorvos nekem azt mondta, hogy a 800 az férfi adag, és nekem elég a napi 4x400 is.)

Nagyon szomorú, hogy megint kijött az övsömöröd :-( Remélem most gyorsabban és tartósabban kigyógyulsz belőle, mellékhatások nélkül! Jobbulást és kitartást kívánok!!

Előzmény: Hovirag78 (180)
Nahello Creative Commons License 2021.07.01 0 0 185

Még lenne két kérdésem, hátha jár erre mégis valaki és válaszol. :)

 

1. - Ez az átok tényleg képes gyengeséggel, elesettséggel járni? Tök parában vagyok, mert én még soha nem éreztem ilyen fokú fáradtságot. :(

 

2.- A COVIDOS része is érdekelne, vagyis van valaki, akinek esetleg egy tünetmentes covid bukkant fel az övsömör? (vagy oltás után)

Nahello Creative Commons License 2021.07.01 0 0 184

Október óta??? :O Te jó ég! - Köszönöm, elolvasom a cikkeidet.

Nálad is volt nagyfokú levertség, fáradtság?

Előzmény: Hovirag78 (183)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.06.29 0 1 183

Szia ajánlom cikkeimet, ott nagyon részletesen leírtam övsömör problémámat! Októberb óta szenvedek vele. Több orvosnál jártam, úgy köszönnek el, hogy sok türelmet kitartást ehhez a betegséghez! Ja, hogy nekem nagyon fájt és most is fáj! Ez van türelem!!! 

Előzmény: Nahello (181)
Nahello Creative Commons License 2021.06.28 0 0 182

Hát úgy látom, nincs itt senki. :(

Nahello Creative Commons License 2021.06.27 0 0 181

Sziasztok!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, noha annak nem, hogy sokakat érint az övsömör. Kicsit megnyugtatást is keresek, mert teljesen frászban vagyok. Múlt héten hétfőn és kedden fura fájdalmat éreztem a bal oldalamon a törzsön (inkább oldalt, a mell vonalában és kicsit hátrafelé a lapockán), majd kedd késő délután vettem észre szintén a bal oldalon a mell vonalában egy 20 forintos nagyságú piros foltot, amin pici rizsszemnyi hólyagok voltak, plusz a bal lapockám környékén inkább csíkszerű bepirosodást, szintén apró hólyagokkal (ez volt a rondább). Én akkor rögtön övsömörre gondoltam, és mivel éppen vidéken voltam rokonoknál így csak a patikába rohantam segítségért. A gyógyszerész is övsömörre tippelt, vettem SUSPENSIO ZINCI AQUOSA FONO VII. PARMA készítményt és mellé Milgamma N lágy kapszulát. Azonnal elkezdtem kenni a trutyival, Milgammából napi 3x + Algopiryn, hogy a fájdalmat csökkentsem (de azt hiszem, hogy nekem elég magas a fájdalomküszöböm, mert kimondottan erős fájdalmat eddig csak max 2x éreztem pár percre). Mivel a vírusellenes gyógyszerről is olvastam, hogy az is kellene, így másnap még onnan vidékről felhívtam a háziorvosom, elmondtam a tüneteimet. Jóváhagyta az általam beszerzett szerek használatát, és azt mondta, ha netán terjedne a kiütés, akkor keressem, mert akkor ad gyógyszert. Miután iszonyat mód hipochonder vagyok (szóval légyszi ne ijesztgessetek :) köszönöm!) csak nem nyugodtam, már több betegséget beképzelek mellé. Már a járvány előtt is voltak tragédiák az életemben, azokra jött rá a pandémia, munkahely bezárása és pénztelenség - e felsorolással csak az állandó stresszre akarok utalni, ami gyakorlatilag az elmúlt egy hónapban egyéb okok miatt még plusz fokozódott. Mielőtt a múlt héten előjött a fájdalom, előtte brutál sok mindenen idegeskedtem. - Pénteken úgy döntöttem, hogy felhívom a bőrgyógyászom, aki mit tesz isten, persze hogy pont szabadságon van. :'( Ő eléggé csodálkozott, hogy a háziorvos nem adott Telvirant, de azért kikérdezett, hogy akkor most mivel kezelem. Azt mondta, hogy ebben a hőségben nem szerencsés az általam eddig használt suspensiot használni, mert az levakolja a bőrfelületet, és nem levegőzik, pedig a gyógyuláshoz az kell. Javasolta, hogy szerezzek be Pruriced Gelt (bárányhimlőre is ajánlják), mellé Bepanthen Plus krémet (az is fertőtlenít), és néha Betadin oldattal is kenhetem. Azóta ezeket használom. A bőröm baromi érzékeny még a legfinomabb anyagú ruhában is (nem csak a foltoknál, hanem a bal oldal területén), próbálom behatárolni, hogy most akkor a bordáim érzékenyek-e a mell alatt, és hogy azt érezhetem-e olykor a mellben is. Szóval a zabszem a s....ben kb. :/ 

Én nem tudom, hogy ez a szemét vírus meddig tud bujkálni az emberben, mikortól okozhat előzetes tüneteket kiütések nélkül, de két héttel ezelőtt már volt egy ébredésem reggel úgy, hogy azt hittem infarktusom van, totál bexartam az érzéstől.

És még egy dolgot fontosnak tartok leírni. Itt olvastam, hogy van, akinek a lábon jelentkezik a folt. Márciusban kaptam az első Sinopharm oltást, és utána pár héttel a jobb lábamon, boka és térd között volt körbe egy csík. A második oltásnál ezt jeleztem is a háziorvosnak, de csak legyintett rá. (Lehet, hogy az általa is ismert hipochondriám miatt tojik rám, na de ez akkor sem eljárás!) Szóval mióta engem beoltottak, azóta más idegi tünetek is előfordultak nálam. Voltam neurologusnál, aki halkan azért megsúgta, hogy sokaknak lett ilyesmi oltás (a kínai vakcina leírásában pont ezek vannak). És azt is olvastam, hogy tünetmentes Covid után is lehetnek, köztük az övsömör is. De kérdem én miért nem foglalkoznak ezzel az orvosok? Totál magunkra vagyunk hagyva, mindent saját magunknak, laikusként kell átgondolni? Mire vezet ez? (Mondjuk a magam részéről egy dologban biztos vagyok, mégpedig abban, hogy tuti házorvost váltok.)

 

Bocsánat, ha hosszúra sikeredett a hozzászólásom. Azért írtam le részletesen, mert hátha más is van hasonló cipőben. :(

 

57 éves vagyok.

Hovirag78 Creative Commons License 2021.06.25 0 0 180

Szia! Most olvasom ezt a leveledet. Igen ez is tipikusan övsömöri fájdalom. Nekem ilyen is szokott lenni. Meg belül az idegek szúrnak periódikusan, sokszor elérzéstenedik a fél oldalam, a bőrömhöz nem érhet ruha. Ezek jutottak eszembe, de ez mind fájdalommal jár. Lizin C szedek már a harmadik dobozzal. Nem orvos mondta, csak ajánlják ilyen esetben. Írod, hogy nem bírtad szedni a Telvirán 800 ast, sajnos annakaz áldozata vagyok én is,. mert a 400 ast szedtem napi 1 szemet. Ez csak úgy gyógyít, hogy az első 3 napban felismerik a betegséget és napi 5 szem gyógyszert kell szedni i a 800 asból.. Sajnos utána már a vírus úgy elkezd szaporodni, hogy nem segít rajta a gyógyszer. Most én is a 5x800 szedek az újból kijött övsömörre. Sok folyadékot kell inni mellé, eszegetek és így átvészelem a mellékhatásokat. Jobbulást kívánok. 

Előzmény: esőtánc (175)
Hovirag78 Creative Commons License 2021.06.25 0 0 179

Szia.! Sajnos még szednem kell a Gordius gyógyszert, amit a neurológus írta ki. Belső idegszálak betegedtek meg, de nagyon. Sajnos komoly fájdalmaim van még. Javulás rá várva tegnapelőtt kivörösödött a hasfalam, másfajta fájdalommal. Rohanás a bőrgyógyászat, sajnos övsömör. Ami jó a rosszbahogy ez időben lett elkapva és így a vírusölő gyógyszer hatásos lesz. Egyenlőre még nem hólyagosodik és nincs az a kínzó fájdalmam. Fáj, de ezt el tudom viselni. Te hogy alakulsz? 

Előzmény: esőtánc (178)
esőtánc Creative Commons License 2021.06.12 0 0 178

Szia! Nekem kb. pont ilyen van. Először mindenféle belső szervi bajra vizsgáltak, röntgen, ultrahang, tükrözés, mert olyan pokoli fájdalmaim voltak, azt hittem megfulladok, úgy szorított a mellkasom. Kiütések jóval később jöttek ki. De azok sem egyértelműen, mint a neten az övsömörös képeken. Nekem az antigén teszt igazolta, hogy épp zajlik a dolog. Neked meddig tartott a gyógyulás?

Előzmény: petya055 (23)
esőtánc Creative Commons License 2021.06.12 0 0 177

Hogy vagy? Remélem már teljesen meggyógyultál. Érdekelne, meddig tartott a gyógyulási folyamat.

Előzmény: Hovirag78 (174)
esőtánc Creative Commons License 2021.06.12 0 0 176

Melyik Lizin készítményt szedted? És mennyit? Mennyi ideig?

Előzmény: vicus828 (172)
esőtánc Creative Commons License 2021.06.12 0 0 175

Sziasztok!

Valakinek volt olyan, hogy amikor kimegy napra, utána borzasztó erős szorító érzés van a mellkasában, mintha egy szíjjal összeszorítanák, és nem kap levegőt? Nekem ez van, most már jó néhány hete, de csak pár napja jöttem rá, hogy a naptól lesz sokkal rosszabb.

Először kórház, ekg, mindenféle vizsgálat, szervi dolgokra mind megnéztek. A kiütések csak később jöttek ki, mindkét térdemen, kívül-belül, a mellkasomon csak egy-egy hólyag elvétve (viszont a hólyag alól belülről jön a fájdalom. Az egyik orvos be akarta mesélni, hogy képzelem a fájdalmat. Utána a háziorvos kezdett gyanakodni, hogy ez övsömör lesz, és küldött vizsgálatra.

A teszt pozitív lett, zajló aktiválódott, vagy friss fertőzés (mármint vzv, merthogy a bhimlő és az övsömör ua. a vírus).

Elkezdtem a Telviran 400mg-ot, de 4x1-es adagolásban kaptam, nem vagyok valami nehéz, a súlyom miatt kaptam ezt. Már beszedtem az egész dobozzal, de ha napra megyek, azonnal jön ez a szorító fájdalom, és újabb pici hólyagocskák jelennek meg itt-ott. (Atipusos volt annó a bárányhimlőm is, gyerekkoromban anyukámnak azt mondták, ha újra nem lesz, akkor ez az volt, ha lesz, akkor nem az volt... akkor is csak egy-két pöttyöm volt, de mellkas és hátközép környékén.)

Mennyi idő múlva múlik el ez a fájdalom? Innentől soha nem mehetek napra? A meleg is kiváltja néha.

Lehet, hogy már későn kezdtem a gyógyszert? Vagy az adagolást kéne nagyobbra állítani, vagy tovább szedni? (Az első napon 800-400-800 adagot szedtem, hogy lórúgásnyit kapjon a vírus, de szédelegtem, azt sem tudtam, hol vagyok, nem bírnék napi 5ször 800-at beszedni.

Ti hogy vagytok? Azóta jobban?

Hovirag78 Creative Commons License 2021.02.12 0 2 174

2020 október 16 án voltam orvosnál epe bántalommal.Majd 3 nap után apró pötty jött ki a hasamon. Doktor írt fel 4x1, 400 asTelviránt. Egy hét múlva kellett vissza menni, de akkorra már teljesen kijöttek a hólyagok a köldökömtől a gerincemig. Akkor írt fel Telvirán 800 ast 5x1 et, de már késő volt. Olyan fájdalommal járt, mint amikor a szülésnél a tolófájdalom jön. Akkor kijöttek a hólyagok és már száradtak le akkor pedig olyan fájdalom volt, mint amikor a nyílt sebre sót szórunk. Ekkor már 4.hét, volt örültem, hogy mostmár minden rendben lesz. Sajnos nem így volt.  A hólyagok helyén  idegszálvégződés van, ami olyan fájdalommal jár ami idáid  még nem volt. Eddig szedtem a Telviránt, B vitamin komlexet és különböző fájdalomcsillapítót aminek semmi hatása nem volt Éjszaka max 1-1 órát tudtam aludni a fájdalomtól. Ekkor elmentem egy belgyógyászhoz ő írt ki Egzysta 150 napi 2x1. Minden orvos nagyon nagy türelmet és kitartást kívánt.Persze szedtem D, C, A, Cinket, Lizin C,, Millgamma vitaminokat. Elmúlt már 3 hónap a fájdalmam még mindig nagy. Ha nem fáj akkor el van zsibbadva, vagy el van halva az oldalam. A sétával valamit enyhül a fájdalmam. Ma voltam neurológián, sajnos itt sem tudtak sokat segíteni, kaptam valami neurológ- vitaminokat és szedjem tovább az Egzista 150 es gyógyszert. Doktornő is azt mondta, hogy sajnos ez ilyen lassú gyógyulással jár. Valamit csökken a fájdalmam és tudok éjszaka aludni, ami már nagyon jó. Azért írtam ezt le, mert ilyen hosszadalmas javulást nem olvastam itt. Igaz még nem tudom, hogy mikor gyógyulok  meg fájdalommentesen. 70 éves nő vagyok. 

vicus828 Creative Commons License 2019.12.26 0 0 172

Sziasztok!

Előszőr kb 7 év jöttek elő a kis holyagocskák.  akkor nem volt fájdalmam.  aztán, ahol volt ez a holyagos folt,  - ami az idő mulásával elmult-  fájni kezdett a jobb csipőcsontom felett, és a jobb oldalam felfelé, az alsó bordákig, és onnan félkörben... néha mintha az izmok meg is dagadtak volna kicsit...  panaszkodtam az orvosoknak....de mintha én csak beképzeltem volna mindezt... ugy néztek rám... aztán kenegettem lobalzsammal,, a zöld nagyon kellemesen hüsitett..tapasztottam tigristapasszal...   egy szép reggelen, mintha a bordáimat összeszoritották volna, két marokkal.... senkinek nem kivánom!!!!

orvoshoz rohantunk, mi ez????   EKG  ahol semmit nem találtak, majd azért lányom vigyen a korházba, hatha van valami... semmit nem találtak, csak a gyulladás jeleit... hiába mondtam, milyen érzet volt....hazaküldtek, ne idegeskedjek...

ez a fájdalom, lassan állandó kisérőm.... mignem egy orvos végre gyanakodni kezdett, ahogy kikérdezett az előzményekről.

háziorvos szerint, ez ki is ujulhat bármikor...és valóban... novemberben ujra felfedeztem magamon, a jobb bordaivnél gyenge piros foltban kis holyagokat csak pár darab...de jött a rossz közérzet, a lehangoltság, stb   de a fájdalom erősebb volt...  szóval, ami a lényeg, hogy bármi stressz hatására, akár erős napfény, bármi....kiujul és előjőnnek a fedezékből.  nekem a LIZIN vált be, Herbárias ismerős hölgy ajanlotta...2 hétig dupla adagot szedtem...

ezt csak azért irtam le, hogy ne csodálkozzatok, ha kiujul..... mert többször is jöhet.....gyógyulást mindenkinek!!!!

 

üdv  Évi

 

 

 

 

László539 Creative Commons License 2019.09.24 0 0 171

Sziasztok!

 

Nálam 53 évesen alakult ki övsömör. Kaptam rá Telvirant, B vitamint és kenőcsöt.

Milyen tapasztalatotok van arra vonatkozóan, hogy nálatok mi váltotta ki? Mi volt az oka??

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Moró Ildikó Creative Commons License 2019.06.23 0 1 170

Engem tehnap diagnosztizáltak  övsömörrel. Azt mondták, hogy a test egyik felén lesz csak. A jobb fülem háta mögött indult, utána a nyakam, majd szétszórva az egész testemen gennyes kiütések. Biztos, hogy ez övsömör. A fülem is fáj, ahol kijött. Tud valaki segíteni?

dianna55 Creative Commons License 2019.06.22 -1 0 169
Övsömörrel mennyi idő után lehet tóban strandolni? Pl balaton

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!