Keresés

Részletes keresés

mohgyee Creative Commons License 2014.12.31 0 0 325

Sziasztok!

 

Tájékoztatást szeretnék kérni a Macrogollal, Laevolaccal és társaikkal kapcsolatban. Visszaolvastam az oldalon szereplő bejegyzéseket májusig. 

Gyakorlatilag 3 és fél éves a kisfiam, szobatiszta, óvodás. 

Székelési ingere van, többek gyermekéhez hasonlóan azonban ő is visszatart. Okot nem tudok, egyszer talán nehezebben jött, aztán mikor megszületett a produktum, nagyon fájt neki, onnantól kezdve mókuskerékben vagyunk. Visszatartja, mert fáj. De persze, hogy fáj, ha visszatartja.

Laevolacot kap, napi 2X9 ml-t, 3 kk. parafinolaj, ezt reggel, délben este, aztán Tamarin Lax lekvár, ezt esténként, valamint a Nux Vomica homeós bogyók, 5-5 szem naponta. Ha a 4. napig eljutunk, akkor Guttalax cseppet is kap, valamint glicerines kúpot, de gyakorlatilag nem hatják, hajtják ezek sem. Tegnap beöntést is kapott, eredménye nem volt. A doki most a macrogol port írta fel, 100 adagot. Most jön a kérdés.

A Laevolacot meg ezt a port szedheti csak úgy?! Következmények nélkül?! Ha ez így megy, 4 évesen majd literszám kell önteni belé a vegyszereket?! 

Olvastam a Laevolachoz is tájékoztatót, a Macrogolhoz is, de nem írja, hogy meddig szedhetőek. 

Nem lesz egy idő után immunis ezekre?! Vagy előbb-utóbb újra megtanul kakilni?! 

Ja, szobatisztaként ment szeotemberben az oviba, most már ott tartunk, hogy csak pelusba kakil.

 

Előre is köszönöm a választ.

anyanyanya Creative Commons License 2014.11.17 0 0 324

Szia Zsuzsi!

Tény, hogy nálunk teljesen egyértelmű volt az ok (testvérféltékenység), és így könnyebb volt megoldást is találni (extra figyelem, extra törődés). Akinél a szobatisztaság erőltetése hozza ki, ott azt a kérdést kell inkább levenni napirendről. Akinél egy fájdalmas kakálási élmény az oka, ott gondolom, inkább segítenek a székletlazítók, kúpok stb. Szerintem ezek a szerek nem hatnak ott, ahol lelki gátak vannak. A fiamnál semmit nem segítettek a székletlazítók, a szilvalekvár, a rostdús táplálkozás, az itatás, és a kúpokat ő is eltüntette eredmény nélkül. Ahol nem látszik ilyen tisztán, mint nálunk, hogy mi az ok, előbb azt kell kitalálni.

 

A macska nálunk azért segített, mert a fiam egy macskaőrült. Esténként kb. 15 plüssmacska közül választja ki, hogy kivel alszik, macskásak a pólói, macskás meséket kell neki mondani, mindig macskát kell rajzolni, macskát gyúrunk gyurmából, és macskák a Duplóban a szereplők stb., így számára tényleg ajándék, ha egy macskát megörvendeztet. Biztos nálatok is van valami nagy kedvenc, amire rá lehet húzni ezt a közvetett jutalmazási sémát.

 

Sok sikert kívánok!

Előzmény: havasi zsuzsi (322)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.17 0 0 323

Szia!

Nekem mindkét gyerekemnél gond volt a kakilás.

Kúpoztam,rengeteg rostos dolgot adtam nekik.

Volt hogy 1 hétig semmi nem történt.

Sokat beszéltem nekik arról,hogy ez egy szükséglet,mindkettőnél az 5 éves kor volt a megváltás!

Azt hiszem akkorra értek meg,rá vagy nem is tudom,de már mindennap van nagy dolog,és örömmel tudatják hogy "Anya vécéztem".

Nekem is nehéz volt az a nem kakilós időszak,hisz megannyi türelem kellett hozzá,de mindenkinek azt üzenem,kitartást!

Előzmény: havasi zsuzsi (322)
havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.11.15 0 0 322

Kedves anyanyanya!

Szóról szóra kétszer is elolvastam a blogod. Nálunk 1év 4 hónapja tart az őrület. Hol jobb hol rosszabb periódusokkal. Nem akarom részletezni, most eljutottam arra a szintre higgadtan fogadom ha be kell avatkoznom kúppal vagy vmi szerrel, természetesen a pelusba kakálásról semmi esetre sem mond le. Ovis ott is próbálkoztak, leugrik a wcről . 3ikertesó egyik tagja, így valószínű lelki okai is vannak, utolsó alkalommal 2 kúp(sima , pezsgőt) kitolt nulla kaki, aztán adtam neki macrogolt, 1 óra múlva elvonult szó nélkül kakil. Erre mondja szegény kaki ki kellett jönnie. Erre most mit mondjak 1000féle dolgot kitaláltam, de végső megoldást nem jelentett, elkönyveltem majd az idő megoldja, ha fejben eldönti, ..a cicás dolgot kipróbálom, hátha:D-:) üdv Zsuzsi

 

anyanyanya Creative Commons License 2014.10.20 0 0 321

Sziasztok, én sosem írtam még ide, viszont sokat olvasgattam itt, amikor legjobban kétségbe voltam esve. Írtam egy blogposztot a gyerekem visszatartós történetéről, amit megosztok itt, hátha segít valakinek. Mert én meg voltam győződve arról hónapokig, hogy mindent jól csinálok, és nem értettem, miért nem segít semmi. Volt olyan időszak, amikor el sem tudtam képzelni, hogy ennek a rémálomnak vége lesz egyszer. Aztán egyszer megvilágosodtam.

 

http://haromutan.blogspot.hu/2014/10/bandi-szarugye.html

 

És köszönöm a tippeket, amiket itt kaptam tőletek közvetve! A legjobbakat mindenkinek!

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.07.12 0 0 320

Sziasztok!kérdésem lenne..a ti macrogolotoknak milyen az állaga? mert nekem az első ami tök bevált por állagú volt, mint a krétapor, most másodikra pedig kristályos, mint a kristálycukor....számít ez valamit? mintha nem lenne olyan jó, mint az első, pedig ugyanaz van ráírva, csak ez nagy adag és én mérem ki..

NorinaZoé Creative Commons License 2014.07.04 0 0 319

Sziasztok!

 

Miru11 köszönöm az érdeklődést! Bár nem vettem már részt tevékenyen a topikban, azért mindig figyelemmel kísértem a fejleményeket.

A kislányom a haladás útjára lépett. Minden nap van széklete, ha egy nap nincs, másnap duplán produkál, sírás és visszatartás nélkül, egyedül bilibe. :)

A Movicol Junior 6,9 g-os csomagot használjuk még mindig. Napi kétszer , reggel-este. Próbáltam csökkenteni az adagját, de sajnos akkor újra gombócosodott, nem mertem hagyni, hogy esetleg újra nagy adaggá nője ki magát a dolog és visszaessünk, ezért maradtunk a napi két adagnál. Szeptemberben megy oviba, addig nem is akarok kísérletezni, ott meg remélem simán megy majd minden. Itthon szépen pisil-kakil egyedül a bilibe, örül a sikereknek. Ahogy mi is! :) Ez márciusban még csak álom volt, a sikítva kakilás időszakában. Az evése még mindig katasztrófa, amit szeret az jöhet, a többit megkóstolni sem hajlandó. - Ilyen szempontból félek majd, ha megpróbáljuk elhagyni egy idő után a Movicolt.

Éjszakára még kap pelust, ami hol száraz marad, hol nem, de ezen nem agyalok. Majd ha megérett rá éjszakára is elhagyjuk.

Remélem mindenki másnál is pozitív tapasztalatok vannak. Kitártást mindenkinek a továbbiakban is!

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.06.29 0 0 318

Sziasztok!nálunk továbbra is csak dícséret jár a macrogolról, bár hasonlóan Miruhoz, én is nehezen tudom beszerezni, és a kezdeti adagot ismerős által szereztem, nagyon fogyóban van.  Amúgy jól bevált, tuti szer:) veletek mizujs ? Végleges szobatisztaság? Siker? :)

miru11 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 317

Sziasztok!

Nálunk a majdnem változatlan minden. Sajnos nem tudjuk beszerezni a macrogolt, már több szálon próbálkozunk, de eredmény még nincs. Csak gasztroenterológus írhatja fel nálunk, és azt még nagyon nem szeretném, ha oda kéne mennünk. A felírás előtt elég rémes vizsgálatokon kéne átmennünk. A gyógyszertárban meg nem adják recept nélkül. :( Csak a kevert változatokat, azaz a Moxalolet, és még van más is, Laxapur a neve azt hiszem. De ezek ízesítettek, és sók vannak bennük,ezért nem issza meg.  Így továbbra is adom a Guttalaxot,  kb. két naponta van eredmény, ami sajnos újabban késő estére, de van, hogy éjszaka sikerül. Így az utóbbi időben még kialvatlansággal is küzdöm. Ritka, hogy maga kiengedi, általában fogom a lábát, de nem sír már, csak néha pöröl velem, hogy nem akarok kakálni.

Léna! Inkább te írj, hogy nálatok mi újság? Sikerül a leszoktatás a peluról, és a macrogolról?

NorinaZoé, te itt vagy még? Hogy van a kislányod?

Léna11 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 316

pont a lényeget hagytam le,tehát: Alumina ch 9 ,naponta 5 golyó.

Léna11 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 315

Miru11!

 

Aluminát ch-t adok naponta 5 golyót.

Kivel mi újság?

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 314

Nem ingerli, mert a Macrogol nem hashajtó, csak a széklet állagát befolyásolja.

Előzmény: havasi zsuzsi (311)
miru11 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 313

Sziasztok!

Nagyon irigyellek Benneteket Léna, remélem egyszer mi is eljutunk ide. Nagyon örülök, hogy megírod a fejleményeket, olyan biztató egy-egy ilyen történet. Ilyenkor én is azt érzem, van kiút. :)

Mennyit adsz neki az Aluminából egy nap. Az én kislányom is szedte, de az Alumina ch15-öt, és az nem hozott eredményt. Annyit tudok, hogy a számok higítási különbséget takarnak, de a hatását nem ismerem.

Mindenképp írj, a továbbiakról! Minden jót addig is!

Léna11 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 312

Sziasztok!

 

Havasi zsuzsi!! Nagyon örülök,hogy pozitív élményeitek vannak a Macrogol-lal kapcsolatban!!!! Így tovább,csak ne hagyjátok abba idejekorán!!!! Már az fél főnyeremény,ha kakilnak,sírás nélkül!!!! :))

 

Nálunk közel sem volt minden étkezés után produktum. Nagy átlagban,amikor teljes dózissal mentünk akkor heti 3-4 nap volt és naponta 1-2x.

 

 

 

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.06.13 0 0 311

Sziasztok!

LÉna 11 szívből gratulálok és örülök nektek! Ti már sínen vagytok. 

MI is tegnap elkezdtük a macrogol, és össze sem lehet hasonlítani az eddig kipróbált szerekkel, fényévekkel jobb. Nincs olyan borzasztó, (sőt semmi) íze mint a , moxalolle variációnak. Azóta a gyerek kaki, mintha semmi nem történne, sírás nélkül . 

Kérdés!

Ha minden nap adom a macrogolt, 1x nagy kaki és ennyi? nem ingerli egész nap minden étkezés után?  

Majd ha mi is már ott tartunk, én is bevetem a homeós bogyókat. 

Amúgy a hármasiker másik két tagja, főleg a kislány, már majdnem szobatiszta, alváshoz kell pelus, a középső fiú is igyekszik, így talán lesz motiváció Bazsinak is, igaz így is mindig bugyiért könyörgött, csak hiába adtam neki fél óránként maszatos volt a tartogatástól. 

Na de nem leszek telhetetlen, én már ennek örülök, hogy kikakálja magát, sírás nélkül. !!!:DDD

MIndenknek szép napot!

 

 

Léna11 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 310

Egy "sem" lemaradt,tehát egyszer sem pisilt be bölcsiben,mióta exelte a pelust!

 

Az Alumina homeós bogyó pedig olyan babáknak,gyerekeknek ajánlott,akik ritkán kakálnak. Nálunk ez betalált,mert múlthéten is pl 6 nap volt kaka!

Tehát ezt ajánlani tudom!!

Léna11 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 309

Sziasztok!

 

Helyzetet jelentek,bár már tegnap írtam egy nagyon hosszú beszámolót,és elszállt     :( nagyon mérges voltam!!

 

Szóval:ott tartottam,hogy 2 hete készültünk csökkenteni a Macrogol napi adagját.

Kaptunk 2 homeós bogyót is,azt ajánlotta dokinéni,hogy szedjük őket 2 hétig és csak azután kezdjem el csökkenteni a Macrogol-t.

(Leírom szívesen,hogy mi a homeós bogyó,de mivel az egyik alkati szer,ez másnak nem biztos,hogy megfelel. Tehát az egyik a Calcium Phopsphoricum,ez nekünk az alkati szerünk,többszöri találkozás (a gyerekkel is) utáni megítélés alapján.

A másik tüneti szer,ezt végülis ki lehet próbálni,ez az Alumina ch9. )

 

Viszont 2 hete derült égből villámcsapásként a kislányunk eldöntötte,hogy ő nem kér többet pelust és ő szobatiszta lesz!!! Ami nagyon pozitív és örültünk meg minden.

De:eddig ugye palusba intézte a kakát.Én totál ideg voltam,hogy mi lesz,ha bölcsiben rájön (Macrogol!!) a kaka,fogja tudni időben jelezni?? Mert,ha elkésik ő is,gondozónéni akkor bugyiba megy.....Isten őrizzen ettől bennünket,egy ilyen élménytől ugyebár!! Ezen paráztam egy "kissé"!! Egy ilyen élmény tönkre teheti a Macrogol jótékony, több hónapos hatását!!

A történethez tartozik,hogy rettentő ügyes!!! Egyszer pisilt be  abölcsiben azóta,mióta úgy döntött,hogy nem akar pelust!!Még a délutánai alvás alatt sem pisil be!!! :)))) Éjszakai pelusmentességet én még nem akartam ezekután sem erőltetni,de ő nem akarta éjjelre sem.Egyszer pisilt be éjszak,azóta sem!!!

Tehát gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra totál letettük a pelus!!Ennek nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá.

 

De volt izgalom is. Vártuk a kakát,bölcsiben nem volt azon a bizonyos napon,két hete szerdán. Egyszerűen nem tudtam elképzelni se,hogy lesz????

Azt egy ideje észrevettem,hogy mintha kissé tudná tartani Macrogol mellett is,állag okés volt,csak heti 2-3 alkalomra ritkult a dolog. Meséltem neki egy kisfiúról,aki  wc-bw,bilibw pisil,de pelust kér ha kakilni kell neki.Mondta,hogy nem.Király!!

Aztán egyre sűrűbben ráült  abilire,hogy pisilnie kell,de nem volt pisi.Én kezdtem belül ideges lenni....Aztán egyszercsak megtört a jég,kicsusszant egy kis kaka!! Nagyon örültünk mindketten!!Hát ez hatalmas dolog volt,bilibe kaka!!! :) Aztán még gyorsan egymásután többször,egyre nagyobb adagok!!

Fú,nagy volt az öröm!!Ahogy ő is rájött,hogy hoppá ezt ide is és így is lehet!!!!!

 

Ez 2 hete volt,azóta már kakált nagyinál is bilibe!! Meg bölcsibe is wc-be,pl tegnap is!!! :)))))))))))))))) Minden kaka után matrica van,5 matrica=ajándék,meglepetés!!

Olyan természetes minden,remélem így is marad örökre!!!!! :))))

 

Nagyon örülünk!! Tegnap kellett elkezdeni felére csökkenteni a Macrogol adagját, nagyon remélem,hogy így is rendben leszünk!!Nagyon résen kell lenni!! Mégcsak esélyt sem kell adni most,hogy neadjisten egy keményebb,rossz élményt okozó kaka legyen!!!

 

Szóval így állunk!!

De nem tűnök el egyáltalán!! Olvaslak benneteket,ha valakinek kérdése van,szívesen válaszolok! Természetesen szorítok mindenkinek!!!!

Ti is szorítsatok nekünk továbbra is!!

na gyors elküldöm,nehogy elvesszen ez az írományom is!!! 

 

 

miru11 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 308

Sziasztok!

Szatimy, sajnos szerintem mind együtt érzünk veled, hónapok, van, aki évek óta küzdünk. Az észrevételem, hogy mindenkinél szinte más hozta meg a megoldást, ha sikerült. Az én kislányom mindent megeszik, ami rostos, tál szám eszi az epret, cseresznyét, málnát, de ugyanúgy visszatart. Joghurtot eszik csemege uborkával, főzelék után tejfölt kér, és sorolhatnám, néha nézni is rossz, amiket összeválogat, ki kéne, hogy folyjon, de nem, mert szorítja, akár napokig is. Mi már mindent kipróbáltunk, lejjebb már felsoroltam, de semmi. Guttalaxot kap hónapok óta, este a tejitalába 8-9 cseppet-18 kg, kilófüggő a cseppek száma- . Eleinte működött, most már profin tartja a teljesen folyós székletet is. Én egy hete ahhoz folyamodtam, hogy nem hagyom, hogy elbújjon, ha elküld nem megyek el, ha sikerül elcsalogatom a wc-re, és ott nem tud tartani. Ha nem akkor odamegyek, azt mondom segítek, és terpeszbe teszem a lábát. Egy pillanat alatt óriási adag érkezik, és kész. Legalább nem sír és tartogat tovább. Elmondom neki sokszor, hogy nem tartogatjuk, beteg leszel tőle. Ma azt mondta szeretem visszatartani. Sír persze, amikor széthúzom a lábát, de aztán megkönnyebbül. Eddig fél évig azon voltam, hogy csak a lelke ne sérüljön, semmi drasztikus megoldás, mindent elutasítottam. Aztán azon gondolkodtam el, hogy a lelkét óvom, a teste meg "tönkremegy". Először nagyon mérges volt. Aztán egyik délután jött értem megfogta a kezem, és azt mondta"Anya, gyeje segíts" Olyan mintha rögzült volna a reflex, inger, összeszorítom, ő már a lábát is keresztbe teszi, így aztán tényleg napokig semmi. Nem tudom, csak remélni tudom, hogy valami változás lesz. Szerintem mindenkinek a saját életébe legjobban beilleszthető, dolgot kell megtalálni, amit érez, amit az anyai ösztöne súg.... Minden megoldás jó lehet, ha jó az anyának és a babának. Kitartás, csak azt tudom mondani, magamnak is mondogatom!Vannak napok, amikor teljesen kikészülök, néha kicsit jobb. Aggódom, és folyton a megoldáson töröm a fejem...

Szatimy Creative Commons License 2014.06.04 0 0 307

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! 2,5 éves kislányom nagyon komolyan visszatartja a székletét. Persze a legfőbb probléma, hogy semmit, ami kicsit is javíthatna a széklet állagán nem hajlandó megenni, inni. Sajnos már eléggé eléggé elfajult a dolog, beöntést sem egyszer kapott múlt héten. orvosok tanácsára parafinolajat, és laevolac-ot is kap, nem is kis mennyiségben, mégsincs hatása. Kúpot is kapott ma, s még mindig semmi. Inger az van, naponta sokszor, elvonul félre, de produktum semmi.
NAgyon el vagyok keseredve, nem tudom, mit lehetne még, amivel segíthetnék neki. Aszaltszilvalevet nem hajlandó meginni, lekvárféléket, gyümölcsöt, zöldséget nem hajlandó megenni.
Rostos levet néha hajlandó meginni, de aztán az első böffentéssel vissza is jön. Mintha az egész teste tiltakozna a rostos dolgok ellen.
Úgy gondolom, hogy lelki eredetű (is) a dolog, 2,5 hónapja mentem vissza dolgozni, s azóta később tudok csak érte menni a bölcsibe, s újabban mondogatja, hogy sírt, mert nem mentem. Pedig igen, csak később.

 

Van valami tanács, vagy bármi, mit tehetnék vele, mivel tudnék neki segíteni? Megőrülök attól, hogy látom, hogy szenved, de nem akar kakilni. Nálunk még minden pelusba megy.

Előre is köszönöm, ha tudtok bármit.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 306

A narancslé egy darabig bejött, de aztán inkább egész nap nem ivott semmit, :(barackban próbáltam még,de az még nekem is nagyon extrém.édes-sós

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 305

Almalében feloldani? Nálunk az müködött, mielött belejött a gyerek, és már jó volt a víz is.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.30 0 0 304

A miénk feloldva pont olyan mint a mira bébivíz!és ezért nem tudom megitatni vele....azt meg nem akarom hogy sugárba kihányja.

Léna11 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 303

Én 1-2x  már belekostóltam,enyhén sósnak mondanám. De meg fogom akkor kostólni tüzetesebben. De ha nagyon sós lenne,ő sem inná meg! A Mira baba vízet sem tudta meginni,az is nagyon sós ízű.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.29 0 0 302

LÉna 11!És annak tényleg semmi íze? mint a víz? mert amit én vettem, moxalolle (ez tartalmaz macrogolt) olyan sós, hogy még nekem is nehéz lenne meginni. 

miru11 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 301

Szia Léna 11!

Nagyon szépen köszönöm!

Léna11 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 300

 

Sziasztok!

 

Miru,pontosan bemásolom az egész receptet:

 

MACROGOLUM 4000

qta. quinque ( g. 5,00 )

Dentur tales doses No.:quinqueginta (L)

DS: 1 tasak/nap

 

Ízre semmi panasz nem érkezett még,azt mondta a legelején,hogy ez víz (valóban abban oldottam fel).

miru11 Creative Commons License 2014.05.28 0 0 299

Sziasztok!

Én is nagyon örülök Léna, hogy ilyen jól haladtok!!! Arra szeretnélek kérni, ha van egy kis időd, és energiád, légy szíves derítsd ki, hogy mi volt a recepteteken, amit szedtek. Illetve még az érdekelne, hogy annak is van-e mellékíze, és, hogy milyen homeós bogyót kaptatok. Én ma voltam pszichológusnál, a lényege, hogy az én feszültségemet tökéletesen érzi, mindent vesz az antennáival, keressem meg, hogy mi az, és hogyan tudnám megoldani. Szorul, szorít, szorong mind egy tőről fakad. El kell felejteni a kaki témában a demokráciát, nem könyörgünk, nem próbálunk egyezkedni, semmi értelme, mert ezekkel a módszerekkel ők még nem meggyőzhetők. Nem szabad firtatni a témát, előtte beszélni róla. És minél előbb wc-re szoktatni. Napi rutint kialakítani a wc használatra, úgy, mint az evésnél, alvásnál. Hetekbe fog telni....vagy hónapokba, de el kell kezdeni. Azt kell elmondani neki, és csak ennyit, hogy a pisinek és a kakinak a wc-ben van a helye. Azt is mondta, hogy, amikor kiabál, csapkod az ingernél, ne hagyjam, ha kiabál, hogy menjek el ne menjek. Teheti peluba is, ha akarja még, de tudatosítsam, hogy nem, nem megyek el, nem tartogatjuk.Kakis könyv, bilis könyv pozitív. Bár nálunk a biliskönyv kicsit bezavart, mert már eddig is használta a wc-ét esténként, most a bilivel rohangál. 6-7-szer belepisil, és viszi kiburítani, aztán megy a wc-re. Azt mondta a pszichológus, hogy tudják ők már, hogy magánügy, ezért is bújnak el, illetve, persze, hogy tudják tartani. De azt kell megtanítanunk, hogy erre a legalkalmasabb hely a wc. Ott maga lehet, ha akar. Ezért nem javasolta a bilit, ne azt tanulja meg, hogy az étkezőbe, szoba közepén...stb helyeken pisilünk, kakilunk. Sajnos a legrosszabb korban érte a rossz élmény, és már "fegyverként" használja az akarata érvényesítésére, de ki kell tartani a magunk verziója mellett és nem engedni. Eldöntheti, hogy piros, vagy lila ruhát vesz fel, de a kaki, pisi az van, és a wc-ben a helye.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.27 0 0 298

De jó, Léna11!Szívből örülök , legalább neked bejött:)Remélem így is marad..talán majd nálunk is lesz valami változás, bár egyenlőre nem úgy néz ki. Minden nap van kaki, többször is, kis adag, de fejben semmi nem változik. 

Már én is hallottam a tej ivásról, mint szorulásos ital, de én sem gondolnám......nekünk javasolták a házi aludt tejet, most kipróbálom, ártani biztosan nem árt:) Közben Miruval felvettük a kapcsolatot, kiderült szomszéd városban lakik:) de biztosan majd itt is beszámol, hogy alakulnak a dolgok. 

Homeósra én is gondoltam, majd meg mik a tapasztalatok!

minden jót!

Léna11 Creative Commons License 2014.05.27 0 0 297

Sziasztok!

Itt vagyok,helyzetet jelentek:

szóval sajnálom,hogy alább támadt egy kisebb nézeteltérés...

Ettől függetlenül kérek mindenkit,hogy ne burkolózzon hallgatásba és

írja le a tapasztalatait mindig,mivel ez egy elég speciális élethelyzet,amibe

átmenetileg csöppentünk,tehát legalább egymást segítsük tanácsokkal,tapasztalásokkal,véleményekkel!!

 

Miru! írtad,hogy beszéltél valakivel személyesen,aki ebben a cipőben jár(t),

légyszi írd le,hogy miket mondott! Főleg,ha már túl is vannak rajta sikeresen!!

 

Nálunk: 2 hónapja Macrogola-zunk. Gyönyörűen feloldodótt benne az egész téma.

Már szinte rutinszerűvá vált,hogy nagydolgozik(pelusba),örülünk,de már nem akkora szám.(én persze magamban ugrálok:) Ez is mutatja,hogy mennyire mindennapivá vált számára .

Tegnap voltunk homeós dokinéninél,pontosabban csak én,hogy márcsak ne is hallja a témában lefolytatott beszélgetést. Ajánlott dokinő alkati szert,ami remélem nagyon,hogy betalál,mivel mostmár dokinéni is megismerte a 2 találkozás alkalmával annyira a gyereket,hogy megtaláljuk a neki megfelelő homeós szert.

Most 2 hétig szedjük a homeós szert,aztán kezdjük a Macrogol adagjának csökkentését.

Este eddig megivott 2dl tejet cumisüvegből.Úgy egyeztünk meg dokinénivel,hogy próbáljuk meg elhagyni az esti tejívást. Ezt már a 2 gasztróenterológus doki is említette. Azaz székrekedéses gyerekeknek szokták javasolni a tejtermékek kvázi kiiktatását,székletfogó(?????) hatásuk miatt.

A kérdőjel az én kétségem. Nem tapasztaltam soha,hogy fogta volna a pocakját...

Én örültem,mert az is 2 dl a folyadékháztartás javára írva,plusz a tejben lévő vitaminok,stb. De legyen,ezen ne múljon! Azt mondtam neki,hogy ő már nagylány,ne igyon cumisüvegből tejet...Tegnap elfogadta,aztán ma mi lesz?? :)))

Valakinek ajánlották még a tejtermékek korlátozását??

 

Aki időközben ismét járt pszichológusnál,a beszámoló érdekel!!

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.26 0 0 296

LÉna 11!régen írtál, remélem legalább nálatok megoldódott a probléma....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!