Keresés

Részletes keresés

Dunit Creative Commons License 2017.01.19 0 0 234

"Kicsit keveslem a 12000 Ft/nm árat,"

Az csak egy beetető ár.

Ekkora galériára nyugodtan  irányoz elő a dupla összeget.  Az az kb. 150 eft, az a minimum.

De kell hozzá elsőnek egy terv, majd annak lapján felmérés és ajánlattétel El kell döntenéd , hogy  fából vagy fémbőla karod, vagy vegyesen.

Abban a csali árban eleve nincs  benne a felület kezelés. Nincs benne az anyag minőség Azt mindig külön kell kérni.

Maga a belmagasság is necces, persze nem lehetetlen.

Alul min. kell az 1,9 m,  + maga a galéria  födém vastagság az  1 cm és akkor marad   1,6 m felül.

Van olyan megoldás is hogy  a gal egyik része az un fekvő felület  ez   mondjuk  2,2 m magasan van  és a van az un. járó felület .

pl. a Te esetedben    a fal mellett egy lépcsőről  eljutunk a galéria álló/ járó részéhez , ez lehet 0,5  x 2,5 m a magassága fent  1,9  és e mellett a fekvő rész  a  2. 2 magasságban. alatta  2,1m lesz ami nem nyomasztó.

Mindenképpen kell a szoba alaprajz / az ajtók ablakok, stb / miatt   és kell magáról az elképzelésről is egy vázlat.

Már csak a lépcső elhelyezése is több variánssal lehetséges.

tehát a 2.5 x 2.5  = 6.25  nm     x 12000    az  75 000ft csak az alap-

Mi  3 éve egy  4,6 nm -es  szint -eltolásos galériát készíttettünk, igaz  borítva lett gipszkartonnal  és némi villanyszerelés  és kb. 350 eft volt.

De megérte, jól néz ki.

Előzmény: Febea82 (233)
Febea82 Creative Commons License 2017.01.17 0 0 233

Sziasztok,

Mi is galériaépítés előtt állunk és igencsak tanácstalan vagyok. 3,6m a belmagasság és 2,5x2,5m-es galériáról lenne szó.

A galériakészítés.eu-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Kicsit keveslem a 12000 Ft/nm árat, de a 30 éves szakmai tapasztalat azért pozitív.

Előre is köszönöm  a segítséget

István a kováts Creative Commons License 2016.06.08 0 0 232

rakjál fel egy rajzot !

Az alapján lehet véleményezni.

De lehet már kész is az a galéria.

Előzmény: Guinness-Gives-Strength (230)
Ép-itt-ész Creative Commons License 2016.06.08 0 0 231

Hali

Fakötéseket ismered ?? ott a megoldás

Előzmény: Guinness-Gives-Strength (230)
Guinness-Gives-Strength Creative Commons License 2016.04.11 0 0 230

Üdv Mindenkinek!

Galéria készítés előtt állok és meg kéne választani az irányt, vas vagy fa.

360cm-t kell áthidaljak oszlop nélkül, a szélessége 210 lesz, körbe a falon megtámasztva.

Melyiknek jobb a tartóereje(hasasodás nélkül): 150x150mm fa gerenda, vagy 100x50x5mm acél U profil az oldalán megtámasztva?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,

Balázs

azoli75 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 229

Fém galériát szeretnék én is építtetni...

Tudom ez nem a reklám helye, de elküldené a cég elérhetőségét az alábbi címre:

albertz@t-online.hu

Köszönöm!

Előzmény: deledula (227)
einohyl Creative Commons License 2015.08.16 0 0 228

"Nem nyikorog és recseg. " 

A jól megépített fa szerkezetű galériák se nyikorognak és minden előnyös tulajdonságot lehet produkálni ezzel is.

Így talán annyit, hogy azzal kell készíttetni aki mindent vállal. tehát a szerkezeten kívül a borítást, felületkezelést és az esetleges  villanyszerelést is.

Mert a legtöbb galériás majd mindig csak fékész munkát végez. csak a szerkezetet. Aztán pl. a felületkezelésről mélyen hallgat  - legalábbis az árajánlat adásakor.

Egyébként úgy általában pl. a faljavítás a sitt elszállítás stb  is mindig egy projekt része, így ha nem is végzik azért illik ezt is jelezni előre.

Előzmény: deledula (227)
deledula Creative Commons License 2015.08.15 0 0 227

Maga a szerkezet, ha jól emlékszem, másfélszer annyiba került, mintha fából készíttettem volna. Gipszkartonozva, nyersen. Plusz még a beépített világítás, glettelés, festés és a laminált padló a galériára. Ezzel együtt is úgy érzem, jól döntöttem. Még egy előny, amit nem említettem: Nem nyikorog és recseg. Meg még egy: a fehérre festett gipszkarton nem sötétíti be magasságában ketté vágott szoba részt, s picit tágítja is a teret. 

Én az itt többször is említett céggel dolgoztattam. Pontosan időre érkeztek a már leszabott anyaggal. Semmi csúszás nem volt, flottul dolgoztak és gyorsan. Az előre megbeszélt árat kérték. 

Előzmény: einohyl (226)
einohyl Creative Commons License 2015.08.15 0 0 226

Nagyjából így van.

Kérdés azért, hogy mennyivel drágább a fém szerkezet.

Előzmény: deledula (225)
deledula Creative Commons License 2015.08.15 0 0 225

Ha még aktuális: Én fém szerkezetű galériát építtettem. Könnyedebb és vékonyabb, főként pedig világosabb, mint a fa. Nyilván egy nagyobb térben és erősebben benapozott helyiségben ez nem szempont. Tény, hogy a fém galéria lényegesen költségesebb, de én nem bántam meg.

Előzmény: elzee (223)
Dunit Creative Commons License 2015.05.26 0 0 224

Mind a kettőből lehet megfelelő teherbírású szerkezetet készíteni. Az a kérdés hogy lakatost vagy asztalost bízol e meg.

Az egyik a fémszerkezetre esküszik /azt tud készíteni / a másik a fára.

Viszont nem árt  a munka előtt egy tervet készíteni.

Az első fázis lehet egy skicc, de később pontosabb kell, mert  .... mert meglepetések lehetnek a végén.

Azért a galériák többsége fából van  - gyorsabb az építés.

Előzmény: elzee (223)
elzee Creative Commons License 2015.05.25 0 0 223

Sziasztok,

galéria építés előtt állunk, és nem tudom eldönteni, hogy fából vagy zártszelvényből épüljön meg. Hol találhatók adatokat a két anyag teherbírásának összehasonlítására?

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 222

Én velük építtettem fából galériát régebben (2005).  Korrektek voltak, felméréskor mindent megbeszéltünk, elmondtam az elképzelésem, pontosak voltak, jól dolgoztak, forintra tartották az ajánlat szerinti árat, és azóta is kiváló a galéria. 

Zsizsuzsi Creative Commons License 2015.01.04 0 0 221

Szia,

ha elfogadsz egy női véleményt, akkor csak pozitívat tudok mondani, építettem velük. A szomszédasszonyomnak épített az úriember évekkel ezelőtt egy félköríves galériát fémből, ami a Szép-Lak c. újságban is megjelent, ezért mertem bízni benne én is. Az árak az oldalán valósak, a félkörív kialakítására számolt fel némi plusz költséget. Korrekt és nagyon profi, merem ajánlani.

Véleményem szerint nem kölcsönvett képek vannak az oldalán :).

Előzmény: markam1 (217)
Zöldár Creative Commons License 2014.10.08 0 0 220

Fém galéria építéshez keress un. szerkezeti lakatost !

Előzmény: markam1 (219)
markam1 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 219

4.50 a belmagassagom, egy 25nm-es helyiseget valasztottunk kette Ytong fallal 220cm magassagigig es a kettevalasztott reszbol az egyik resz fole szeretnenk full galeriat. Mindenkeppen femben gondolkozunk de sajnos a legtobben faval foglalkoznak, az elobb emlitetten kivul csak a salgo es fiait talaltam,de ok inkabb altalanos kivitelezok ahogy neztem. Valaki nem tud esetleg ajanlani jo femgaleriast? Esetleg olyat aki uzleteknek csinalt galeriat(igy a referenciat meg is lehet nezni) Elore is koszi> Mark

Előzmény: Dunit (218)
Dunit Creative Commons License 2014.10.04 0 0 218

A felrakott képek nagy valószínűséggel kölcsönvett darabok.

Biztos megadnak egy árat, de mire kész addigra az legalább a duplája lesz.

Pl. fa galériánál  a felület kezelés soha sincs benne az első árban. 

és hogy védjem is a galériásokat. Legtöbb megrendelőnek nincs elképzelése  a leendő galériájáról. vagy ha van is nem tudja egzaktan előadni.

Így elviekben egy galéria is tervezést igényel. Ezt pedig sok megrendelő nem akarja megfizetni. Maga a tervezés egy időigényes folyamat , tehát ára van.

jó féléve  a család egyik tagja készíttetett egy galériát. Vagy  5 vázlattervet  csináltam  és még így is menet közben történt változás.

Mennyi a belmagasságod ?

Általában 3.8  m vagy a felett sima  az ügy , az alatt már kell némi kompromisszum.

Előzmény: markam1 (217)
markam1 Creative Commons License 2014.10.03 0 0 217

Sziasztok,
galeriaepites.com -al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Epittetett mar veluk valaki? Fem galeriat szeretnek es naluk talaltam a legszebb kepeket es az araik sem tunnek veszesnek, de teljesen laikus vagyok, barmilyen segitseget szivesen vennek :)
Elore is koszi

popaz Creative Commons License 2014.08.27 0 0 216

Kedves Varek. Valószínűleg nem sikerült rendesen értelmezni a kérdésem, mivel engem egy dolog érdekel, a könnyűszerkezetes építés. Fából / melegen hengerelt acélból, bármikor összeteszek egy galériát, az illesztésekkel sincs problémám, azonban nincs tapasztaltom a szelemenekkel  ergo konnyűszerkezetes hidegen hajlított gerendákkal. Ezeket az ember nem hegeszti, flexszel sem vágja, kábé semmit nem csinál vele amit a másik kettővel. Másként viselkedik, az anyag, kileng stb. Ha valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata nagy örömmel vennék HASZNOS hozzászólást. Ha galériásnak szeretnék megbízni, nem ide írnék.

Előzmény: Varek1 (215)
Varek1 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 215

Tényleg tapasztalatlan vagy.

Szólj egy galériásnak és megépíti.

Addig is  vannak galériások akik fával dolgoznak és akadnak akik acéllal.  A többség fával dolgozik.

Még annyit : nem árt valami terv vagy vázlat, a belmagasság ideális.

A falba általában csavarokkal rögzítik, a vésés felesleges.

Figyelj az árajánlatra. mindig csak a natúr szerkezetre adják meg. minden festés mázolás felület előkészítés  különmunkának számít. Ez lényeges, mert ezek költsége vetekszik a szerkezet költségével.

Tehát az eredeti, csaliárnál akár kétszerese is lehet a befejezés.

Persze aki  barkácsoló típus, az befejezheti sk. is.

Előzmény: popaz (214)
popaz Creative Commons License 2014.08.21 0 0 214

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, egy 2.5 x 4.5 méteres galériát tervezek egy 3.95 méter magas szobába, és némi utánajárás után a könnyűszerkezetes, hidegen hajlított szelemen tűnik a legjobb megoldásnak. Van valakinek bármi tapasztalata ezen a téren? Szerkezetileg hogy néz ki egy ilyen (milyen idomok csatlakoznak a falba, kell e ipv gerendát használni tartásra)...Teljesen tapasztalatlan vagyok a téren, minden javaslatot tanácsot szívesen vennék

gdzsozy Creative Commons License 2014.05.28 0 0 213

Én egyszerűen vagy bamba vagy félénk vagyok, de nem tenném fel sajátképként másét, attól félek pont én lennék az akit perelnek érte.

szerencsére van elég olyan munkám amiből válogathatok.

csak sajnos a régi munkáim amikor még nem volt digitális fotó és munkák fotózgatása sem, nem lettek fotózva

Előzmény: Mezőföldi 2 (212)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 212

Így már más, leesett a tantusz.

Tehát a galériás cég/vállalkozás   jelen esetben a  Wood  ... kft felteszi a" képgalériájára"  az általa gyártott/épített  építményeinek a képeit. Ez is ok.  Kérdés másét nem teszi fel ??

(már csak azért kérdem mert egy asztalos üzem szintén bemutatott rengeteg képet, aztán a végén bevallották, hogy ők egy induló vállalkozás. )

Vissza a Wood.. kft re. Azon a képgalérián bemutatott sok sok kép közül kiszúrtam  kettőt, azt a felemás szinű építményt   agy 113 és agy 114. A feljárónál a lépcsőfokok mind csavarozva vannak. ezek szerint ez már járható út ? Az én fejemben még mindig az van, hogy valamire való lépcsőnél a lécsőfok  be van csapolva a lépcsőpofa gerendáiba. Sőt ezenkívül még két hosszú csavarral a két gerenda össze is van fogva. Valahol alu és felül. De lehet a lépcsőszerkesztés szabályai már változtak - nem tudom, nem vagyok asztalos.

A két említett képen nagyon szépen látszanak a csavarfejek. Tény néha után lehet ezeket húzni.

Tehát van a galéria amit asztalosok - néha lakatosok csinálgatnak  és van a képgaléria amire felpakolnak egy csomó képet, a sajátot néha a másét is  ?

De még mindig  : ezen a wood félén minden galéria már felület kezelt - pedig mind úgy hirdeti, hogy csak naturan szállít. lehet később a mázolás után vissza kéredkeznek fotozni.

A Wood - nak a képeihez szép csicsergő madárhang is jár

(más :   a wood a kiszállásért 3000 ft -ot kér. ok. rendben , de ez miért csak a 3. mail váltásnál derül ki ?

Előzmény: joevagyok68 (210)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 211

CSak a félreértések miatt.... az a "galéria" nem "ez" a galéria !  :-))

Előzmény: joevagyok68 (210)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 210

"galériáról" nem hallottál még ??

http://www.butorgyarto.hu/galeria-2

igaz azt írja megújult...lehet már a kompromittálóak nincsenek fenn...

Előzmény: Mezőföldi 2 (209)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 209

Azért valami nem stimmel ennél a felsorolásnál.

Azok a képek  gyakorlatilag egy cég gyártmányait kritizálják. Na de ezek a gyártmányok/galériák mind a helyszíneken készülnek. Vajon hogyan jutott a fényképező ezekhez a címekhez ? Csak nem hirdetett  ? Kérem jelentkezzenek azok akiknél a Cy... cég galériákat épített ?

Nos ez azért rejtély.

Előzmény: SirDrake (207)
Vernichter Creative Commons License 2014.05.09 0 0 208

Végig néztem.

Elég elszomorító megoldások vannak. Főleg a lépcsőknél  !!

Előzmény: SirDrake (207)
SirDrake Creative Commons License 2014.05.09 0 0 207

Nos a képeket elnézve a kritika jogosnak nevezhető bár én sem vagyok "asztalosmester".

Kivéve persze ha a szokásos "szarból várépítés" esete forog fenn....:D

Előzmény: ben602 (57)
gdzsozy Creative Commons License 2014.04.19 0 0 206

15%víztartalom alatt.

a 8% már teljesen jó mindenre.

Előzmény: Palási (203)
refse2 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 205

A 6×12 es szelvény nem egyenértékű a 10×10 es szelvénnyel, de attól még használható lábnak.

3 m-es fesztávon is megfelelhet a 6×12 es, kb 40 cm-ként rakva. 

Elvégeztem egy kísérletet!

Van egy 5 méteres 5×10 es pallóm. Feltámasztottam kb 480 as fesztávon és ráültem(kb 80 kg).

Ha a lapján feküdt a palló akkor 10 cm belógása volt (de már töréshatáron volt).

Ha az élére állítottam akkor 5 cm belógása volt.

Feltámasztottam 3 m távolságra. A lapjára fektetve 4 cm belógása volt.

Élére állítva 12milimétert hajlott.

Hozzátenném hogy ez egy jó minőségű,szinte csomómentes építőipari minőség volt.

A csomók helyzete és nagysága döntően befolyásolja a szilárdságot.

Előzmény: Brikk stone (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!