Ekkora galériára nyugodtan irányoz elő a dupla összeget. Az az kb. 150 eft, az a minimum.
De kell hozzá elsőnek egy terv, majd annak lapján felmérés és ajánlattétel El kell döntenéd , hogy fából vagy fémbőla karod, vagy vegyesen.
Abban a csali árban eleve nincs benne a felület kezelés. Nincs benne az anyag minőség Azt mindig külön kell kérni.
Maga a belmagasság is necces, persze nem lehetetlen.
Alul min. kell az 1,9 m, + maga a galéria födém vastagság az 1 cm és akkor marad 1,6 m felül.
Van olyan megoldás is hogy a gal egyik része az un fekvő felület ez mondjuk 2,2 m magasan van és a van az un. járó felület .
pl. a Te esetedben a fal mellett egy lépcsőről eljutunk a galéria álló/ járó részéhez , ez lehet 0,5 x 2,5 m a magassága fent 1,9 és e mellett a fekvő rész a 2. 2 magasságban. alatta 2,1m lesz ami nem nyomasztó.
Mindenképpen kell a szoba alaprajz / az ajtók ablakok, stb / miatt és kell magáról az elképzelésről is egy vázlat.
Már csak a lépcső elhelyezése is több variánssal lehetséges.
tehát a 2.5 x 2.5 = 6.25 nm x 12000 az 75 000ft csak az alap-
Mi 3 éve egy 4,6 nm -es szint -eltolásos galériát készíttettünk, igaz borítva lett gipszkartonnal és némi villanyszerelés és kb. 350 eft volt.
A jól megépített fa szerkezetű galériák se nyikorognak és minden előnyös tulajdonságot lehet produkálni ezzel is.
Így talán annyit, hogy azzal kell készíttetni aki mindent vállal. tehát a szerkezeten kívül a borítást, felületkezelést és az esetleges villanyszerelést is.
Mert a legtöbb galériás majd mindig csak fékész munkát végez. csak a szerkezetet. Aztán pl. a felületkezelésről mélyen hallgat - legalábbis az árajánlat adásakor.
Egyébként úgy általában pl. a faljavítás a sitt elszállítás stb is mindig egy projekt része, így ha nem is végzik azért illik ezt is jelezni előre.
Maga a szerkezet, ha jól emlékszem, másfélszer annyiba került, mintha fából készíttettem volna. Gipszkartonozva, nyersen. Plusz még a beépített világítás, glettelés, festés és a laminált padló a galériára. Ezzel együtt is úgy érzem, jól döntöttem. Még egy előny, amit nem említettem: Nem nyikorog és recseg. Meg még egy: a fehérre festett gipszkarton nem sötétíti be magasságában ketté vágott szoba részt, s picit tágítja is a teret.
Én az itt többször is említett céggel dolgoztattam. Pontosan időre érkeztek a már leszabott anyaggal. Semmi csúszás nem volt, flottul dolgoztak és gyorsan. Az előre megbeszélt árat kérték.
Ha még aktuális: Én fém szerkezetű galériát építtettem. Könnyedebb és vékonyabb, főként pedig világosabb, mint a fa. Nyilván egy nagyobb térben és erősebben benapozott helyiségben ez nem szempont. Tény, hogy a fém galéria lényegesen költségesebb, de én nem bántam meg.
galéria építés előtt állunk, és nem tudom eldönteni, hogy fából vagy zártszelvényből épüljön meg. Hol találhatók adatokat a két anyag teherbírásának összehasonlítására?
Én velük építtettem fából galériát régebben (2005). Korrektek voltak, felméréskor mindent megbeszéltünk, elmondtam az elképzelésem, pontosak voltak, jól dolgoztak, forintra tartották az ajánlat szerinti árat, és azóta is kiváló a galéria.
ha elfogadsz egy női véleményt, akkor csak pozitívat tudok mondani, építettem velük. A szomszédasszonyomnak épített az úriember évekkel ezelőtt egy félköríves galériát fémből, ami a Szép-Lak c. újságban is megjelent, ezért mertem bízni benne én is. Az árak az oldalán valósak, a félkörív kialakítására számolt fel némi plusz költséget. Korrekt és nagyon profi, merem ajánlani.
Véleményem szerint nem kölcsönvett képek vannak az oldalán :).
4.50 a belmagassagom, egy 25nm-es helyiseget valasztottunk kette Ytong fallal 220cm magassagigig es a kettevalasztott reszbol az egyik resz fole szeretnenk full galeriat. Mindenkeppen femben gondolkozunk de sajnos a legtobben faval foglalkoznak, az elobb emlitetten kivul csak a salgo es fiait talaltam,de ok inkabb altalanos kivitelezok ahogy neztem. Valaki nem tud esetleg ajanlani jo femgaleriast? Esetleg olyat aki uzleteknek csinalt galeriat(igy a referenciat meg is lehet nezni) Elore is koszi> Mark
A felrakott képek nagy valószínűséggel kölcsönvett darabok.
Biztos megadnak egy árat, de mire kész addigra az legalább a duplája lesz.
Pl. fa galériánál a felület kezelés soha sincs benne az első árban.
és hogy védjem is a galériásokat. Legtöbb megrendelőnek nincs elképzelése a leendő galériájáról. vagy ha van is nem tudja egzaktan előadni.
Így elviekben egy galéria is tervezést igényel. Ezt pedig sok megrendelő nem akarja megfizetni. Maga a tervezés egy időigényes folyamat , tehát ára van.
jó féléve a család egyik tagja készíttetett egy galériát. Vagy 5 vázlattervet csináltam és még így is menet közben történt változás.
Mennyi a belmagasságod ?
Általában 3.8 m vagy a felett sima az ügy , az alatt már kell némi kompromisszum.
Sziasztok, galeriaepites.com -al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Epittetett mar veluk valaki? Fem galeriat szeretnek es naluk talaltam a legszebb kepeket es az araik sem tunnek veszesnek, de teljesen laikus vagyok, barmilyen segitseget szivesen vennek :) Elore is koszi
Kedves Varek. Valószínűleg nem sikerült rendesen értelmezni a kérdésem, mivel engem egy dolog érdekel, a könnyűszerkezetes építés. Fából / melegen hengerelt acélból, bármikor összeteszek egy galériát, az illesztésekkel sincs problémám, azonban nincs tapasztaltom a szelemenekkel ergo konnyűszerkezetes hidegen hajlított gerendákkal. Ezeket az ember nem hegeszti, flexszel sem vágja, kábé semmit nem csinál vele amit a másik kettővel. Másként viselkedik, az anyag, kileng stb. Ha valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata nagy örömmel vennék HASZNOS hozzászólást. Ha galériásnak szeretnék megbízni, nem ide írnék.
Addig is vannak galériások akik fával dolgoznak és akadnak akik acéllal. A többség fával dolgozik.
Még annyit : nem árt valami terv vagy vázlat, a belmagasság ideális.
A falba általában csavarokkal rögzítik, a vésés felesleges.
Figyelj az árajánlatra. mindig csak a natúr szerkezetre adják meg. minden festés mázolás felület előkészítés különmunkának számít. Ez lényeges, mert ezek költsége vetekszik a szerkezet költségével.
Tehát az eredeti, csaliárnál akár kétszerese is lehet a befejezés.
Persze aki barkácsoló típus, az befejezheti sk. is.
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, egy 2.5 x 4.5 méteres galériát tervezek egy 3.95 méter magas szobába, és némi utánajárás után a könnyűszerkezetes, hidegen hajlított szelemen tűnik a legjobb megoldásnak. Van valakinek bármi tapasztalata ezen a téren? Szerkezetileg hogy néz ki egy ilyen (milyen idomok csatlakoznak a falba, kell e ipv gerendát használni tartásra)...Teljesen tapasztalatlan vagyok a téren, minden javaslatot tanácsot szívesen vennék
Tehát a galériás cég/vállalkozás jelen esetben a Wood ... kft felteszi a" képgalériájára" az általa gyártott/épített építményeinek a képeit. Ez is ok. Kérdés másét nem teszi fel ??
(már csak azért kérdem mert egy asztalos üzem szintén bemutatott rengeteg képet, aztán a végén bevallották, hogy ők egy induló vállalkozás. )
Vissza a Wood.. kft re. Azon a képgalérián bemutatott sok sok kép közül kiszúrtam kettőt, azt a felemás szinű építményt agy 113 és agy 114. A feljárónál a lépcsőfokok mind csavarozva vannak. ezek szerint ez már járható út ? Az én fejemben még mindig az van, hogy valamire való lépcsőnél a lécsőfok be van csapolva a lépcsőpofa gerendáiba. Sőt ezenkívül még két hosszú csavarral a két gerenda össze is van fogva. Valahol alu és felül. De lehet a lépcsőszerkesztés szabályai már változtak - nem tudom, nem vagyok asztalos.
A két említett képen nagyon szépen látszanak a csavarfejek. Tény néha után lehet ezeket húzni.
Tehát van a galéria amit asztalosok - néha lakatosok csinálgatnak és van a képgaléria amire felpakolnak egy csomó képet, a sajátot néha a másét is ?
De még mindig : ezen a wood félén minden galéria már felület kezelt - pedig mind úgy hirdeti, hogy csak naturan szállít. lehet később a mázolás után vissza kéredkeznek fotozni.
A Wood - nak a képeihez szép csicsergő madárhang is jár
(más : a wood a kiszállásért 3000 ft -ot kér. ok. rendben , de ez miért csak a 3. mail váltásnál derül ki ?
Azok a képek gyakorlatilag egy cég gyártmányait kritizálják. Na de ezek a gyártmányok/galériák mind a helyszíneken készülnek. Vajon hogyan jutott a fényképező ezekhez a címekhez ? Csak nem hirdetett ? Kérem jelentkezzenek azok akiknél a Cy... cég galériákat épített ?