Keresés

Részletes keresés

hajnali derengés Creative Commons License 2018.09.12 0 0 4318

Kedves Ariel!

Köszönöm,hogy megosztottad velem a tapasztalataidat,magam is a Gottsegen fele hajlok. A körzeti orvos említette dr.Temesvári András főorvost,szerinte a diagnosztizálásban profi. Azt azonban nem tudom,milyen módon lehet bejelentkezni hozzá,napok óta elérhetetlen telefonon,személyesen  meg értelmetlen bemenni előzetes megbeszélés nélkül.  Nekem legalábbis ezt mondták.

Nem gondoltam volna,hogy már a kezdet is ilyen döcögős lesz...😯

Köszi az infót,Osvárt doktor még mindig rendel , utánanéztem!

Megkérdezhetem, neked mivel kellett szembenézned,hogy ilyen tájékozottnak tűnsz a témában?!?

Amit őszintén sajnálok egyébként...

Köszönöm,hogy válaszoltál és megerősítettél a döntésben!😊

Előzmény: Ariel_500 (4317)
Ariel_500 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 4317

Én mindkettőben voltam, 

de

a Gottsegen csak speciálisan szívvel foglalkozik teljeskörüen

Én odamennék a helyedben

Nem tudom Dr. Ofner Péter főorvos rendel-e még az ambulancián, velem sokat és nagyon becsületesen foglalkozott

Az lehet hogy tovább ad más orvosnak, de eldönteni mit hogy, kezdésnek nagyon jó

 

Ha mégis Honvéd, akkor, saját tapasztalat,  érdemes rászánni egy kis pénzt hogy gördülékenyebben menjen a dolog

Előzmény: hajnali derengés (4316)
hajnali derengés Creative Commons License 2018.09.09 0 0 4316

Kedves Fórumtagok!

52 éves nő vagyok,2 hete diagnosztizáltak nálam pitvari sövényhiányt. A szívultrahangon 38 mm-es lyukat látott az orvos,továbbküldött további kivizsgálásra. A Honvéd Kórház vagy a Gottsegen közül melyiket válasszam,tanácstalan vagyok...nem ismerek kardiológust,az,hogy gond van a szívemmel,teljesen váratlanul ért. Nyeléses belső szívultrahangra küldtek (te vizsgálat), már a gondolatától is pánikroham tör rám.

Van-e valaki,akinél hasonló kórságot diagnosztizáltak,és bármilyen releváns információja van?

Esetleg orvosválasztásban ( már ha van ilyen) tudnátok-e segíteni,,vélemény,tapasztalat,bármi...😯

Mindenfajta segítő jószándékot előre is köszönök!

luca2014 Creative Commons License 2018.06.22 0 0 4315

Hallgass az orvosra!! hagyd el a gyógyszert!!!

Előzmény: Csilli_90 (4302)
running wild 42 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 4314

Senki nincs már itt?

running wild 42 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 4313

Sziasztok! Új vagyok itt, és a tanácsotokat, véleményeteket kérném. 42 éves férfi vagyok, és 2 hónapja volt egy nyitott szívműtétem. Bypass, mindhárom koszorúeret kicserélték. Az orvosok szerint "papíron" jól vagyok, de igazából nem. Állandó légszomjam van, ami terhelésre romlik, és percek alatt elfáradok.  A vizsgálatok szerint nincs víz a tüdőben, szívben. Azt nem értem, hogy elméletileg az ércsere után jobban kéne lennem, nem rosszabbul. Az orvosoktól nem kaptam egyértelmű, vagy megnyugtató választ, ezért kérdezlek Titeket. Normális ilyenkor a fulladás? El fog múlni? Mit tehetnék magamért? Ja, rehab-tornára nem járok, de itthon próbálok sétálgatni, mozgolódni. Már nem dohányzom, de van egy kis túlsúly, 100 kg vagyok 183 centihez.

sneeblejack Creative Commons License 2018.01.04 0 0 4312

Sziasztok..  En is sajnos erintett vagyok a magasvernyomas,illetve szivproblemaval.  Voltam sziv UH,es ott van egy olyan ertek hogy     EF: 70/95    Allitolag ez fontos lehet,nem nem tudom hogy mit jelent !   Ha valaki ert hozza,nagyon megkoszonnem ha felvilagositana..   Koszonom elore is ! -:))

Csuklósbusz Creative Commons License 2017.12.30 0 0 4311

Sziasztok!


Van itt valaki aki tud EKG-t elemezni? 

 

Történt ugyanis hogy beszúrt a mellkasom majd elment az erőm.

A legelső EKG még az eset előtti, az összes többi már azutáni...

 

https://data.hu/get/10930469/EKG_osszes_egyben.pdf

 

 

Előre is köszönöm!

Csentelen Creative Commons License 2017.12.21 0 0 4310

Keresek sorstársakat, kiknek cardiomiopatia-juk vagy magyarosabban kardiomiopátiájuk van, jelölik CMP-vel, illetve HCM-mel konkrétan az én esetemben, azaz hipertrófiás kardiomiopátia vagy angol/latin nevén: hypertrophic cardiomyopathy
Akit érdekel a téma, jelentkezzen be a most alakított facebook zárt csoportba, neve: Hipertrófiás kardiomiopátia 
Üdv: L.

Gasparius Creative Commons License 2017.11.25 0 0 4306

Szia!

Hát nem nagyon tudom, összességében nagyon lassú javulás van, amit írtam 2 hónapja, az a folyamat folytatódik.

 

Most Q1+q10-et szedek, meg az L-karnitint, de időnként egy - egy kihagyásom, vagy extra ütésem van, ez úgy néz ki, hogy vannak napok, amikor pár napig kb óránként, vagy 2 óránkét, aztán vannak napok, amikor egyáltalán nem...és persze néha felébreszt éjszaka, hogy feszül egyet....

tehát nem tudom, mitől javul, lehet, hogy a q10....

Előzmény: powerlive (4305)
Jroux1 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 4303

Szia Csilla! Én is érintett vagyok mind a ritmuszavarban, mind az időnként magas vérnyomásban. És azt csinálom, hogy reggel megmérem a vérnyomásom, és annak függvényében döntök a napi dózisról, ami normál esetben 5 mg Tritace. De ha magasabb mint kellene, akkor Egiramlon 5/5. De ezt mindenki a saját felelősségére teszi, én is. Ugyanis nem akarom állandóan az orvosokat zaklatni, de igyekszem minimalizálni a gyógyszer fogyasztást, mert az sem tesz jót a májnak vagy a vesének.

Üdv.: Jroux1

Előzmény: Csilli_90 (4302)
Csilli_90 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 4302

Sziasztok!

Én új vagyok a Fórumon!

3hete voltam kardiológusnál, mivel fél éve gyengébbnek érzem magam és nem erősen de érzem a szívdobogásomat (vagy csak én figyelem nagyon hogy normális e).

Sajnos gyerek koromra vezethető vissza mivel, volt egy szívritmus zavarom ami hirtelen pulzus emelkedéssel járt nyugalmi helyzetben (mintha futottam volna) és fél óra/óra elteltével elmúlt, azt mondták kinövöm! Pár évig nem is jelentkezett aztán, 4éve olyan szinten előjött, hogy 2óra alatt sem akart elmúlni ekkor mentőket kellett hívni hozzám kaptam injekciót, amit pillanatok alatt normalizálta a 140 pulzust(olyan mintha egy satuba rakták volna a mellkasom)! Ez akkor 2x jött így elő és javasolták az Ablációt! 4éve hogy megműtöttek, szerencsére ez a heves hirtelen szívdobogás elmúlt azóta nem jött elő, illetve az extrák is minimalizálódtak! 

Visszatérve 3hete mentem vissza a kardiológusomhoz aki 4éve műtött mert magasabb vérnyomás értékeket mértem, egy nap volt hogy 150/100 vagy 145/95 mértem, meg is ijedtem, mert ennyi nem szokott lenni 127/85 130/90 122/84 reggelente van hogy 105/75 illetve kisebb mozgás hatására pakolászás ilyenek 80-100 között van a pulzusom! Nem csinált a doki EKG kívül semmi más vizsgálatot, annyit mondott hogy az abláció az biztos hogy teljesen jó lett és hogy ez nem szervi eredetű ugye ezt én is tudom?, meg hogy ő nem ért a magas vérnyomáshoz de szedjek Nebilet-et naponta 2x egy felet és megnézzük hogy használ e December közepén kellene vissza mennem! Voltam laboron az teljesen jó lett! Magas a koleszterinem 7,2!

Én nagyon sokalltam a napi 2x fél Nebilet és azóta is csak egy negyedet szedek, de ettől is van hogy szédülök, reggel 104/70 98/69 szokott lenni napközben pedig 115/78 110/72 106/71 körül mozog a pulzusom 60-70 körül van így, úgy vettem észre allergiás tünetek is kijöttek rajtam mert viszketek hol itt hol ott, arcom, karom stb...!

Vissza mentem a háziorvoshoz ő azt mondta ezek elég alacsony értékek és hogy előtte sem volt magas, ő erre nem is adott volna gyógyszert, szép lassan hagyjam el!

Tanácsot szeretnék kérni mit tegyek? Negyedet szedek a Nebiletből, Hogy érdemes a leghatékonyabban elhagyni? Már pár napja a negyed szemet is felezem!

 

Köszönöm!

Üdv: Csilla

zárcsere Creative Commons License 2017.10.09 0 0 4301

Sziasztok.

Segítségeteket szeretném kérni, hosszú a kálváriám.

2010, novemberében egy este egész napos nagytakarítás után felszökött a pulzusom 180-200 közötti tartományba. ez fél órán keresztül tartott majd egy nagy dobbanás után helyreállt.

Pár napra rá furcsa érzés kerített hatalmába olyan szorongás féle, bal alkar furcsa érzéssel.

elmentem a háziorvoshoz aki 160/80-as vérnyomást mért. Jött a teljes labor ekg vizelet, hasi ultrahang.... és minden rendben volt a leletek szerint. ennek ellenére kaptam hartilt reggel este 2,5 mg. Pár nap után magasabb lett a pulzusom, ez a hartil mellékhatásaként vizionálta a háziorvos, erre kaptam betaloc 10mg ot reggel este. de a szorongásos rosszullétek nem múltak el, állandó figyelemmel kísértem a pulzusom és a vérnyomásom is. Így más orvos tanácsára jött a frontin, 0,25-ös reggel este.

Úgy tűnt minden jo lesz nagy ritkán jöttek szorongások de jol voltam.

Most ugranék az időben 2015 december elején vége lett a párkapcsolatomnak, utána meg a munkahelyemet is elveszítettem teljesen váratlanul. 2016 február, egyik estéjén pitvar fibrillációm lett mely 3 napig tartott, ezalatt az országos kardiológiai központban vendégeskedtem. 3 nap után helyreállta ritmusom, és a terheléses EKG-t is túléltem :) utamra engedtek némi gyógyszer cserével mely Hartil, frontin és cocncor 5 mg volt reggel és este is. ezt szép lassan csökkentettem mert már a gyógyszer okozott melléütéseket. 2017 januárjától, csak reggel szedtem egy fél 5mg concort, hartil 2,5 mg-t és egy frontint. de így is voltak mellé ütések. háziorvossal egyeztetve elkezdtem csökkenteni a gyógyszereket és mára nem szedem csak a frontint reggel 1 et. Viszont van hogy furán érzem magam. Sajnos a gyógyszerek és a mozgás szegény életmód miatt lett túlsúlyom. 180 cm/114 kg. Kisebb terhelésre is gyors és erős szívdobogásaim vannak. viszont nyugalmi helyeztben mind a pulzusom mind pedíg a vérnyomásom tökéletes. max vérnyomás 145/70 volt. a pulzusom nyugalomban nem megy feljebb 70 nél. éjszakai pulzus monitorozás (karórával) 49-65 között mozog.

A fentiek ellenére fejfájás, tompaság érzés, hasi puffadás, heves szívdobogás terhelésnél jelentkezik, és persze állandó álmosság is.

Ha valakinek van bármilyen építő jellegű javaslata azt örömmel fogadom.

Köszönöm

Jó egészséget mindenkinek.

 

 

 

Gasparius Creative Commons License 2017.09.18 0 0 4300

Sziasztok!

Hozzászólásom témája a ritmuszavar, illetve az extra ütések.

 

Ezen a fórumon először vagyok, van 1-2 megválaszolatlan kérdésem, ezért gondoltam, hogy írok ide,

 

Van egy pár évente előforduló szívritmuszavar betegségem, ezek pitvari fibrillatio-k.

3 évvel ezelőtt Debrecenben fagyasztásos ablációt is elvégeztek rajtam, az orvosok szerint ez jól sikerült, azután egy hónappal volt még egy szívritmus-beindulásom, ami spontán rendeződött pár óra után.

Ez egy nagyon erős vérnyomás-eséskor következett be (vérvétel után majdnem elájultam)

az orvos szerint abláció itábn nem sokkal ez még belefért.

Ritmuszavarom ezen kívül nem volt, viszont vannak extráim, illetve van olyan, hogy 1-2 mp-ig összevissza ver, de aztán mindig rendeződik....

A tünetek az évek alatt lassan, de nagyon-nagyon lassan rendeződni látszanak, ami mostanában nyugtalanít, azok az extra ütések...

 

Ez se túl sok, mert naponta kb 10-2-at veszek észre, de van, amit csak érezni vélek, mert olyan gyenge.... amúgy elég stresszes vagyok szerintem, és ehhez kapcsolódik a kérdésemis.

 

Többször már arra ébredtem éjjel, hogy extra ütésem van, sokszor nem is egy, hanem több erős ütés egymás után.

Ez hajnai 1 és 3 óra között szokott előfordulni, amikor a legmélyebb az alvás.....

Na eezzel ki is megy az álom a szememből, ideges leszek és magamat figyelem ezerrel (mint ahogy az a pánikbetegeknél elő szokott fordulni), órák telnek el, míg elalszom, ha nincs ismételt extra ... de néha van....

 

Gyógyszert szívre nem szedek már évek óta...

amit szedek: Omega 3, L-karnitin és Q10. Talán ezek is közrejátszottak, hogy javulok, de ezek az extrák idegesítenek nagyon.....

 

Most lehet, hogy felhagyok ezekkel a kiegészítőkkel és megpróbálkozom a VITION kapszulával, mert mi van, ha klium, Cink, vagy egyéb hiány okozza ezeket....

 

Ha valakinek jobb ötlete lenne, nagyon megköszönném.

GPeti1977 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 4299

Elég egyenlőre egy sziv ultrahang meg 24 órás ekg azaz holter vizsgálat. Pánik rohamod volt ha a szervi ok kizárva.

Előzmény: Jana011 (4297)
shaggy86 Creative Commons License 2017.07.27 0 0 4298

Jó napot!

 

Érdeklődni szeretnék édesapám kórházba került éjszakai izzadás és levegőhiány miatt.

Októberben volt egy szívműtétje. A kórházba találtak egy kis vizet a szívburokban és a doki szerint ez miatt vannak az éjszakai izzadás és légzés rendellenesség.

Most vízhajtóval próbálják elhajtani onnan a vizet, ha nem sikerül pár nap alatt azt mondták beszúrnak és leszívják.

 

A kérésem az lenne miből áll ez a "beszúrás"  mennyire fájdalmas, altatásban csinálják, érzéstelenítés ?

Jana011 Creative Commons License 2017.07.10 0 0 4297

Sziasztok 26 éves férfi vagyok röviden leírom mi is a problémám. 2 éve kezdődött mintha szívrohamom lett volna azt hittem meghalok ügyelet stb.... Ez az első évben 4-5x még megtörtént extra szívveréseket éreztem de nem olyan sokat 1 nap. 1 éve Nebiblockot szedek naponta fél szemet szóval elég keveset. Ez a szívrohamos téma teljesen megszűnt igazából nagyon ritkán van még exrtam amit érzek. Ami most a problémám, hogy bal oldalon fekszem akkor félre ver érzem, illetve bizonyos testhelyzetekben sem jól ver.  Szerintem fizológiai elváltozás lehet. 

A kérdésem : Szív ct vagy MR vagy kontrasztanyagos vizsgálat vagy mi kellene ? Akár magán rendelés is érdekel.

 

Jroux1 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 4296

Szia! Ez az abláció mennyire kockázatos ill. kellemetlen beavatkozás?

Előzmény: Törölt nick (4295)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4295

Szia, legalább 10 éve szedek bisoporolt (concor 5mg) és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Ablatio volt kb 5 éve, azóta rhitmonorm sem kell, teljesen jól sikerült. Mellé Karbist szedek még, meg asa protect. Nem vagyok orvos.

Előzmény: karlosz535d (4290)
Serenam Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4294

Tudommal rendben, másfél hét múlva ablatió úgy néz ki. Gondolom nem kellemes. :(

Előzmény: almirena (4287)
Murmann Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4293

Az e mail cimem laszlo.murmann@freemail.hu .ezt elfelejtettem az elöbb vagy ha tudnak egy jó szivsebészt?

Murmann Creative Commons License 2017.05.27 0 1 4292

mit tegyek?Tisztelt Dr urak leirok minden részletet.
2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavarz érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a melljasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomvól egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia av blokk vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkoelát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható szivtranszplantáció szükséges furont  q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskoelát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pultus miatt raktak be pacemakert de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta ha van valakinek ötlete hová fordulhatnék kérem irja meg.
<!--

 

részletes keresés

-->

E-mail cím:*Név:* <!--


-->             

manya1 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4291

Szia, a Concor helyett szerintem ez a hajszolt élet következménye. Én pánikbeteg vagyok, hasonló tünetekkel, az életemben előfordult tragédiák váltották ki. Eleinte bírtam, aztán egy bizonyos mennyiség után belerokkantam kicsit. Azóta mindentől ha kell, ha nem, halálra rémülök. Meggyengül az ember tűrőképessége, ha sok feszültségnek van kitéve. A húgysav és a koleszterin a zabálástól magas, bocs a kifejezésért:) A testsúly csökkenésével rendeződik mindkettő. Írod, hogy szeretsz jókat enni, gondolom, ez meg is látszik, mint mindenkin. Már 10 kiló fogyás is normalizálja ezeket az értékeket.

Előzmény: karlosz535d (4290)
karlosz535d Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4290

Sziasztok!

 

Egy kis tanácsra, segítségre lenne szükségem.

39 éves vagyok már 7 éve van szívritmuszavarom, magas vérnyomással párosulva. Először elektrokardiologia ( defibrivel állították vissza a sinus ritmust ) majd ablácio 2012-ben. Azóta volt még 3x defibris visszaütés. A legutóbbi most februárban. Az ablácio után 2012-ben kiírtak rythmonormot 3x300mg( szerintem sok volt amit 1 ével később elhagyhattam) és concort 5mg reggel 2,5mg este. Tavaly nyáron volt sok extra ütésem ezért privát doki visszaállított rythmonormra 2x150mg amitől rendbe jött. Igaz az életem teli stresszel, vendéglátó kevés alvás sok idegesség.

Az elmúlt évben azt vettem észre, hogy sok minden idegesít streszelek ha kell ha nem tiszta depi lettem. Ez szerintetek lehet a CONCOR hosszú távú szedésének mellékhatása. Mást is észrevettünk feleségemmel, amit a mellékhatásoknál felsorolnak!

Kardiologus azt mondta ultrahangon minden ok, de javasolja a további terápiát. Azaz Valsartan 80mg, Aspirin 100, Concor 5mg+2,5mg és 2x 150mg rythmonorm ezeken kívül szedek 2x Panangint. A májfunkcióm mindig csillagos most a húgysav és koleszterin megint magasabb valamivel a keleténél. Vérnyomás ok pulzus 60-70 között.

 

Szerintetek fokozatosan el lehet hagyni a concort vagy ki lehet váltani valamivel? Mi van a rythmonormmal? Valaki járt már hasonló cipőben? Most diétán vagyok sikerült is fogyni próbálok életmódot váltani. Sose dohányoztam, szeretek jokat enni, kevesebb alkohol és kávé.

 

Ha valaki tudna tanácsot adni örülnék neki

 

További szép napot!

MmeErrant Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4289

Szia! Én folyamatosan szedem a Bánó-féle galagony-fagyöngy-fokhagyma kapszulát és nekem bevált. Galagonya, fagyöngy teában is jó, egy próbát (kúrát) megér. Van egy speciális légzéstechnika is.

Előzmény: kakusz.viraga (4286)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 4288

Én is Nevotest szedek és néha 130 is szokott lenni  (spontán) a pulzusom . Van hogy egy órahosszáig is tart , nagyon félelmetes .

A kardiológiai vizsgálaton persze mindig rendben . Én sem tudom mi okozhatja .

Előzmény: kakusz.viraga (4286)
almirena Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4287

pajzsmirigy rendben?

Előzmény: kakusz.viraga (4286)
kakusz.viraga Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4286

Sziasztok, úgy látom, nem sokan járnak erre, de teszek egy próbát.

Bétablokkoló mellett egy hónapja 100-120 a nyugalmi pulzusom. A gyógyszeremelés nem segít. Nem tudom, hogyan tovább. Sok stressz megvolt. Három éve is volt egy ilyen szakaszom, de durvább, akkor spontán visszaállt. Panangint szedek, magnézium megy, Q10 is...Még mit lehet? Lassú légzés néha bejön, egy-egy félórára lemegy 80 tájékára. De még éjjel is nonstop 110 körül ketyegek.

kozso1 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 4285

Sziasztok.

Tanácsra, véleményre lennék kíváncsi. Apámnál katéteres értágítást alkalmaztak, háló is került fel az érfalra.

Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idő a teljes felépülés? Sajnos nem írnak róla konkrétan sehol se, hogy ez mennyire jelent végleges megoldást, elfogadja-e a szervezet minden esetben ezt a hálót.

Először megkönnyebbült, aztán sajnos nem szűntek meg a panaszai.

vroy77 Creative Commons License 2017.03.02 0 0 4284

Így utólag azt mondom, a magas pulzust az idegesség hozta, mert extráim és ritmuszavaraim voltak és vannak is, meg szintén szédülés, szorongás. 1 éve kaptam a bétablokkolót, a pulzusom ezzel 60 vagy kevesebb, de mindenmás meg van mellette, extrák, remegés, időnként felkúszó vérnyomás, lelkileg (és kicsit fizikálisan is) padlóra küld elég sűrűrn, mert megijedek. Majd hétőn megkérdem, mennyire szükséges a blokkoló, esetleg valami olyan létezik-e, ami a többire is hatna, mert ez így kevés nekem... 

Előzmény: luci87 (4283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!