Keresés

Részletes keresés

sierra Creative Commons License 2004.03.02 0 0 76
:o)
Májdír Pucros, ne idegeskedj, nem akarlak én téged bántani.

"Ne tettesd már a hülyét, te itt országokat sorolsz! Éhezni az EMBEREK éheznek!

Mondtam: "Konkrétan az éhezők..." "

-- Nem én voltam az, aki nem értett meg valamit:

Bomlat_ válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-26 20:24:44 (45)

khm.Jelenleg az afrikai országok töbet költenek fegyverekre,mint az éhezés legyürésére.Az afrikai országokba a vendégmunkások több pénzt küldenek haza,mint amit segélyként kapnak.Továbbá az afrikai országoknak nem pénz kellene,hanem az hogy pl. a mezőgazdasági támogatásokat inkább űrkutatásra költsék.

pucros válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-27 10:35:32 (46)

khm

Konkrétan az éhezők egyáltalán nem költenek fegyverekre.

-- Véleményem szerint te kezdtél el másról beszélni, mint a reakciódat kiváltó Bomlat_ hozzászólása. Mivel kihagytad hozzászólásodból, hogy te az éhező emberekről akarsz írni, nem tudom miért csodálkozol, hogy én aszerint értelmeztem, amit a kontextus sugall. Már csak azért is, mert szvsz csúsztatás arról beszélni, hogy az afrikai éhező egyén nem fegyverkezik, mikor ez a döntés (a fegyverkezés) nem egyéni szinten megszülető döntés, hanem államin. Szóval akkor most hogyan is került ide az egyén? Csak azért mert éhezik? Éhezése a #45 szerint nem egyéni okokban keresendő. Te erre reagáltál. Kéretik nem engem lecseszni.

Előzmény: pucros (58)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.02 0 0 75
Talán mert nem valódi sf-et olvastál.Valódi sf írók:Clarke,Niven,Lem.....Phol,Asimov.
Jómagam az első 3 könyveit tudom jó szívvel ajánlani.
A sci-fiben benne van ugye a tudomány.Bradbury pedig max. társadalomtudományt csempészett a könyveibe,de attol még egy könyv nem lesz sf....
Előzmény: NEXUS7 (74)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 74
off
Bocs hogy belepofizok, bár ez nem telefon, de egy kicsit talán egy követ fújok Musaic barátunkkal, bár én azért árnyaltabban fogalmaznék.

A lényeg, hogy szerintem, Bradbury-nek több a rajongója, mint ahányan valóban értik -önmagát is beleértve, bár megmondva az őszintét én egyik táborhoz sem tartozom:)

Én a "mester" műveiben az ragadott meg, hogy kibaszott jól tudott kérdezni. olyan kérdéseket tett föl, amit egy olyan korú ember is kérdez, aki akkor voltam, amikor olvastam -ha jól emlékszem 11 éves :).
A gond csak az hogy egyetlen válaszára sem emlékszem -talán mert nem is voltak! - ezért aztán mindíg hiányérzetem volt vele kapcsolatban.
Ott volt pl. a Fárenhejt: épp azt vettem észre, hogy valami hasonló szituban vagyok, mint amiről a könyv szól, egy diktatúrában olvasok olyan könyveket, amik tiltottak:) Megoldás: 0, zéró - olvass tovább!!!(?). Köszi Ray, nagyszerű ötlet;)!
Aztán lehet persze, hogy velem van a baj nem 11 éves koromban kellett volna olvasnom. Viszont sajna azt veszem észre a sci-fi nek nem használ az idő, csak kevés mű állja ki az idő próbáját.
on

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 71
"Ha komolyan venné saját magát a majma, ő sem játékszoftvert gyártana, hanem enni adna az afrikai éhezőknek."

Nem én vagyok olyan helyzetben, hogy eldöntsem: űrutazás, vagy kajaosztás.

"Ehelyett egy internetes fórumon büszke magára és osztja az észt."

Te meg a szerénységet.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 70
"Bocs, én üdvözlöm a dolgot és idióta se vagyok."
Én idiotizmusnak azokat azokataz érveket neveztem, amit az öreg csákó hangoztatott..
Előzmény: kavkaz (54)
choosen_one Creative Commons License 2004.02.29 0 0 69
Bocsi,hogy bepofátlankodtam,de gyűjtök a 30 üzire,mert új témát kéne csinálnom.Számtech házi.MOst néhány hülyeség is fog szerepelni a nickem mellett!!
choosen_one Creative Commons License 2004.02.29 0 0 68
Sziasztok!!!
Raphael Creative Commons License 2004.02.29 0 0 67
"Ez az AIDS-nek köszönhetően teljesen a visszájára fordult,amíg a fejlett országokban viszonylag kezelhető szinten tudják tartani az új gyógyszereknek köszönhetően a fertőzést, eközban Afrikában arat a halál"

Ez speciel nem igy van, az uj HIV-pozitivok szamanak stabilizalasa a szuroprogramok, felvilagositas, ovszerhasznalat, tucsere programok szamlajara irhato. Nalunk pld mar csak az AIDS stadiumba lepett fertozottek kapnak gyogyszert, amikor mar nem nagyon kepes az illeto a virus terjesztesevel foglalkozni, ennek ellenere tiz eve stabil az uj HIV-pozitivak szama.
Afrikaban ilyen programok nincsenek, probalkozasok vannak nem tul nagy hatekonysaggal (amikor Del-Afrikaban ovszerre akartak rabeszelni a feketeket, azt hireszteltek hogy a feher ember igy akarja elerni hogy tobben legyenek mint ok)

Előzmény: NEXUS7 (64)
pucros Creative Commons License 2004.02.29 0 0 66
Az igazi férfinak sok gyereke van.
Előzmény: Első Polgár (65)
Első Polgár Creative Commons License 2004.02.29 0 0 65
man megint politizaltok a tudomanyban, de akkor en is.
szerintem egy orszag gazdasagi fejlettseget hosszu tavon az orszag kulturaja hatarozza meg. ez alatt nem a festeszetet meg a kolteszetet ertem, hanem a munkahoz, elethez, tarsadalomhoz, oktatashoz valo hozzaallast. (ld. pl. Japan XX. szazadi tortenelmet. az egy fore juto termeszeti vagyon tekinteteben ez az orszag valszeg utolsok kozt van a vilagon, a haboruban a kokorszakba atombombaztak vissza oket, megis 30 ev alatt ok lettek a vilag 2. gazdasagi hatalma.)
ezert van az, hogy az afrikaiak nem mennek 1-rol a 2-re, ellentetben a veluk hasonlo szelessegi fokokon leledzo egyeb volt gyarmati orszagokkal pl Malajzia, Indonezia, India, Thaifold.
teljesen felesleges olyan reszletkerdesekben keresni a megoldast, hogy elelmiszer importararanyok, stb,
afrika nagy reszen tulnepesedes, haboru, polgarhabu, politikai bizonytalansag, 0 jogbiztonsag, 0 munkakultura, 0 oktatasi rendszer van. ezert van ehinseg jarvany korrupcio, gazdasagi hanyatlas, haboru, polgarhaboru.
es akkor meg az olyan szuroksotetsegrol nem is beszeltunk, hogy a muszlim magusok Nigeriaban nem hagyjak polio ellen immunizalni a lakossagot, mert szerintuk a "Nyugat" meg akarja mergezni oket a vakcinaval!
afrika lakossaga pedig az AIDS, haboruk, jarvanyok ellenere sem zsugorodik. Etiopia lakossaga 84-ben a nagy ehinsegek idejen visszaesett 41rol 39 milliora, ma vannak 66 millioan. annak az orszagnak nagyobb a nepsurusuge, mint az USAnak!
ugyan mire fel szaporodnak ennyire esz nelkul?
a kiut a poltikai stabilitas megteremtese, jogbiztonsag megteremtese, nepoktatas megszervezese, tulnepesedes megallitasa.
azonban ezt senki nem fogja megtenni az ott lakokon kivul, ugyanis ehhez katonai intervencio szukseges.
NEXUS7 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 64
Ajánlom figyelmébe mindenkinek az Origo ezzel foglalkozó cikkeit. Egész kimerítőek.

Engem viszont az fogott meg, hogy milyen odaadással foglalkoznak az amerikaiak ezzel a szegény európával. Hát igen bizonyára nagy sorscsapás lenne egy ilyen jégkorszak, ha lenne.

Azt írják a tanulmány szerint az USA technológiai fölényének(?) köszönhetően viszonylag simán átvészelné ezt az időszakot.

Nekem csak az lenne a kérdésem ,mire gondolhatnak a technológiai fejlettséget emlegetve, vajon milye lehet az USA-nak, ami nincs európának (fegyvereken kívül?)

A másik kérdésem "klimatológiai jellegű": amúgy mizujs amerikában. Mert gondolom ha leáll a golf-áramlat ami fűti ny-európa partjait, akkor a labrador áramlat is valszeg lelassul, ami pedig hűti amerika k-i partjait. Akkor viszont Wasingtonban É-afrikai időjárás várható, a Föld legnagyobb élelmiszer exportőrének meg sanyi. (És még mi vagyunk agrár ország- monjuk már nem, hajrá Torgyán sógor!)

Afrikára visszatérve, a gond az, hogy az amerikai olcsó mg termékek nem csak azt akadájozzák meg, hogy az afrikai országok betörjenek a világpiacra, hanem azt hogy ezek egyáltalán egymással kereskedjenek.
Az ENSZ ugye nagylelkűen segélyezi őket, viszont az ENSZ legnagyobb befizetője Amerika, de persze az ENSZ valszeg a világ legnagyobb élelmiszer exporttőrétől veszi a segély gabonát/élelmiszert, az az Amerikától. Tehát miközben Amerika az ENSZ-nek adott segélyekkel támogatja tulképpen saját farmereit (ez az üzlet Dzsoki, nem az olaj!) mellesleg még tönkre is vágja az afrikai országok gazdaságát. Az afrikai országok vezetői meg azért hogy hatalmon maradhassanak szépen mindent eladnak az országból, a földben levő olajat, gyémántot stb, mert ugye csak ez a leggazdagabb kontinens a világon. Na ez aztán a totális gazdasági háború.

Ja igen, egy ország belső piacának erejét azért csak az határozza meg, hogy hány fogysztó van. Afrikában a 60-70-es években eszméletlen ütemű szaporodás volt. Ez az AIDS-nek köszönhetően teljesen a visszájára fordult,amíg a fejlett országokban viszonylag kezelhető szinten tudják tartani az új gyógyszereknek köszönhetően a fertőzést, eközban Afrikában arat a halál. Ezek a gyógyszerek azért annyira nem újak, vagy is ha nagy mennyiségbe gyártják őket -és miért ne gyártanák?- semmi akadálya, hogy olcsón adják. Ez még egy pár éve nem így volt, amerikában ugye több tízezer dollárba kerül egy AIDS-es beteg kezelése évente, amit egyetlen afrikai ország sem engedhet meg magának, miközben a gyógyszer árát mesterségesen tartották magasan. Lehet, hogy ez azóta mondjuk valamit változott, most már több segélygyógyszert;) kaphatnak az afrikaiak az ENSZtől vagy is amerikától.

Ha hinnék az öszeesküvés elméletekben;) azt mondanám ez valahogy direkt lett így. Ha az afrikai országok olyan ütemben fejlődtek/szaporodtak volna, mint azt tették a 60-as/70-es években, akkor valszeg most Kínaiak és a Japánok azon morfondíroznának, hogyan is adják el a kis mütyürkéiket a 2-3 milliárd fős piaccal rendelkező afrikának, miközben amerika és európa viszont nem biztos hogy olyan vonzó lenne. Ne feledkezzünk meg a kis tigrisekről, ha egy országot gazdaságilag/kultúrálisan modernizálni akarnak az kb 10 év alatt megtehető.

Bj67 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 63
1 -2 éve az MTV 1 bemutatott egy hátborzongató dokumentumot a nyúl fejű, bírka testű szörnyről, akinek hatalmas lábnyomai voltak és levadászta a háziállatokat. Dr.Czeizel Endrétől kezdve a rendőrség szóvivőjéig + a szemtanúk igen hihetően adták elő az esetet. Talán április 1 -je alkalmából tréfálták meg a TV nézőket.

Köztiszteletben álló személyiségek a technika és a média eszközeivel(azokkal visszaélve) bárkivel, bármit el tudnak hitetni!!!

rhaurin Creative Commons License 2004.02.29 0 0 62
Hogy ez micsoda ingatlanspekulációs lehetöség! A Szaharában kell földbirtokot venni.
Előzmény: Törölt nick (61)
Cseresznye Creative Commons License 2004.02.28 0 0 60
És a jégkorszakkal mi lesz?
Én is láttam a Fridi-féle műsort, és meg kell mondanom, nem úgy tűnt, mintha csak ijesztgetni akarnának. Azt mondták, lokális jégkorszak várható, mely csak Európát és Észak-Amerikát érinti. Nem lehet, hogy nem ijesztgetésről van szó, hanem inkább agyonhallgatják a dolgot és az információknak csak morzsáit szórják elénk, nehogy meginduljon a tömeges népvándorlás a déli féltekére?
Elvégre is: Országok nem tudják kivédeni az őket fenyegető katasztrófákat, egyének viszont igen: Összepakolnak és elmenekülnek...
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.28 0 0 59
A gond ott kezdődik,hogy az éhezőnek nem lehet pénzt adni,csak a fegyvert vásárolónak.A fegyvert vásárlónek ugyannis nem érdeke hogy a zhéezőnek adj p
Előzmény: pucros (58)
pucros Creative Commons License 2004.02.27 0 0 58
Ne tettesd már a hülyét, te itt országokat sorolsz! Éhezni az EMBEREK éheznek!

Mondtam: "Konkrétan az éhezők..."

Az is ebben a topikban volt, amikor valaki összekeverte a tanulmánykészítőtudóst az egyezményalánemíróval, mert Amerika az Amerika.

Te meg összekevered a fegyverkezőt az éhezővel, mert Afrika az Afrika.

Most tényleg, így gondolkodtok? Azt mondjátok, "éhezés", és azok a színes foltok vannak a szemetek előtt, ahogy a politikai atlasz az afrikai államokat ábrázolja?

Mikor háborúztak azok a szerencsétlen csontváz gyerekek?

Hihetetlen:-((((

Előzmény: sierra (57)
sierra Creative Commons License 2004.02.27 0 0 57
"Konkrétan az éhezők egyáltalán nem költenek fegyverekre."

-- Nem a fenét. Tán bizony lándzsákkal háborúzott Etiopia és Eritrea egymással két évvel ezelőtt? Hát nem, millódolláros Migekkel.
Zimbabwe a feketék földfoglalási mozgalma miatti gazdasági hanyatlás következtében szépen éhezésbe süllyed, tekintve, hogy nincs, aki megművelje a korábban fehérek tulajdonolta elhagyott farmokat, de a hadsereg fele az Kongóban állomásozik, mert a gyémántbányák kitermeléséből akarnak részesedni. Szudánban egészen a közelmúltig folyt a polgárháború, miközben mindkét országrész koldusszegény. Sierra Leone, Libéria, Angola a közelmúltig háború sújtotta övezet volt, az első kettő az illegális gyémánteladásokból fegyverkezett, a harmadik országban az újonnan feltárt olajlelőhelyek profitjából - miközben a lakosság rakásra halt.

Afrika szerte hosszában éhezik, de ettől függetlenül bizony fegyverkezik.

Előzmény: pucros (46)
kavkaz Creative Commons License 2004.02.27 0 0 56
Szóval játékszoftvert ír? He, miközben afrikában éhenhalnak...
Előzmény: Törölt nick (55)
kavkaz Creative Commons License 2004.02.27 0 0 54
Bocs, én üdvözlöm a dolgot és idióta se vagyok. Hála égnek olyan a politikai környezet az usákoknál, hogy dicsôségre van szükség. És a világűr momentán nagyon heroikus. Sokkal heroikusabb mint egy polgárháborúban fetrengô afrikai ország menekültek hordáival egyetemben +gyémántbiznisz és velejükig korrupt harmadik világból elszármazott Ensz hivatalnokok.

Az űrkutatás politika. Az éhezôk politika. Rakétát indítani a világűrbe látványos. Éhenhalni nem szép látvány.

De az űrkutatás hasznos, míg afrika olyan amilyen...

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 53
"A külföldon dolgzó afriakaiak által hazautalt pénz több mint amít a nyyugat világ egélyként ad az országoknak."

Így már értem a mondat értelmét. :)

"(obj.például egy modern műtrűgyagyárnak nincs értelme ha nincs aki megvegye a műtrűgűyt)"

De a műtrágyát segélyként is oda lehet adni.

"tehát az afrikai éhezé felszámolása nem pénzkérdés,hanem politikai űgy."

Most igazából nem az afrikai éhezés a téma, hanem hogy amerika csinál ezt meg azt, és "az űrutazás fontos" kikiáltással el próbálja fedni a tetteit.. közben meg egyes idióták üdvözlik ezt a dolgot(mert nem akarják a legegszerűbb összefüggéseket sem látni), és az egészből a politika csinál ügyet, nem a tudomány.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 52
Az usa-ban az űrkutatásra költött pénz a töredéke annak,amit mondjuk vidójátékokra költenek.De még annak is töredéke,amit az ami állampolgárok tömegpusztító fegyverek kifejlesztésére költenek.
A világ többi részében pedig még roszabbak az arányok.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 51
A külföldon dolgzó afriakaiak által hazautalt pénz több mint amít a nyyugat világ egélyként ad az országoknak.

Kívülröl segélyekkel nem lehet ebbe belenyulni.Sokkal hatékonyabb módszerek vannak,föleg ha az országok a magas emberigényű termékek elött hajlandóak a vámokat és a beviteli kvotákat lebontani.

(obj.például egy modern műtrűgyagyárnak nincs értelme ha nincs aki megvegye a műtrűgűyt)

Tehát az afrikai éhezé felszámolása nem pénzkérdés,hanem politikai űgy.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 50
"Amúgy egyetértek azzal, hogy a földi problémák kezelésére kellene pénzt fordítani az űrkutatás helyett"

Lehet űrt kutatni, csak nem ennyi pénzért, és ilyen csinnadrattával. Az űrkutatásnak (és még sok mindennek) nem politikai hátterűnek kellene lennie.
Minek a marsra menni, mikor még azt sem tudjuk, honnan jöttünk és hová megyünk..
Egy XX. százai szent mondotta: "Eljutottunk a Holdra, de a szomszédunk szívéhez nem kerültünk közelebb."
Hozzáteszem: és nem is erőlködünk zúlzottan..

Előzmény: pucros (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 49
Akkor némiképpen érthetöbben.
Mivel az afrikai országoknak gyakorlatilag nincsen müködő gazdasága,így ezeknek a kormányát néhány,a polgároktol független forrás (segély,gyémánt,kábítóser,bányák) tartja fent.Ezért aztán a segélyek gyakorlatilag nem érnek célt,hiszen az elosztásukért felelők salyát céljaikra használják fel ezt.
A megoldás az lenne,hogy müködőképes gazdaság jöjjön létre ezekben az országokban.Ennek az alapja a mezőgazdaság lehetne.Csak éppen a föld legjobban termő vidékei a föld legolcsobb munkaerejével nem versenyezhetnek a fejlett nyugat exporttámogatott,a túl sok beleölt pénz miatt folyamatos túltermelési válsággal szenvedő mezőgazdasági termelőivel.Így gyakolrailag a mezőgazdasági fizetőképes keresletet ezekben az országokban lefedi a nyugat,illetve időnként ingyenes szállítmányokkal még rug is beléjük egy picit.Így a mezőgazdaság leegyszerűsödik kiméretű,éppencsk önelltó farmerekre,akik gyakorlailag kézi erővel képesek csak mindent csinálni szerszánok nélkül.Ezek viszont az ídőjárás legkisebb változására is igen érzékenyek.

Ez az éhindég oka.
Ha a mezőgazdasági támogatások és exportszubvenciók helyett az űrkutatásra költenék ezt a pénzt,már sokkal kevesebb éhező lenne a földön.

Előzmény: pucros (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 48
Akkor némiképpen érthetöbben.
Mivel az afrikai országoknak gyakorlatilag nincsen müködő gazdasága,így ezeknek a kormányát néhány,a polgároktol független forrás (segély,gyémánt,kábítóser,bányák) tartja fent.Ezért aztán a segélyek gyakorlatilag nem érnek célt,hiszen az elosztásukért felelők salyát céljaikra használják fel ezt.
A megoldás az lenne,hogy müködőképes gazdaság jöjjön létre ezekben az országokban.Ennek az alapja a mezőgazdaság lehetne.Csak éppen a föld legjobban termő vidékei a föld legolcsobb munkaerejével nem versenyezhetnek a fejlett nyugat exporttámogatott,a túl sok beleölt pénz miatt folyamatos túltermelési válsággal szenvedő mezőgazdasági termelőivel.Így gyakolrailag a mezőgazdasági fizetőképes keresletet ezekben az országokban lefedi a nyugat,illetve időnként ingyenes szállítmányokkal még rug is beléjük egy picit.Így a mezőgazdaság leegyszerűsödik kiméretű,éppencsk önelltó farmerekre,akik gyakorlailag kézi erővel képesek csak mindent csinálni szerszánok nélkül.Ezek viszont az ídőjárás legkisebb változására is igen érzékenyek.

Ez az éhindég oka.
Ha a mezőgazdasági támogatások és exportszubvenciók helyett az űrkutatásra költenék ezt a pénzt,már sokkal kevesebb éhező lenne a földön.

Előzmény: pucros (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 47
"Jelenleg az afrikai országok töbet költenek fegyverekre,mint az éhezés legyürésére."

A fegyver tovább kitart ahhoz, hogy ha a szomszédaidnak esetleg lesz valamije, akkor elvehesd tőlük. Sajnos.

"Az afrikai országokba a vendégmunkások több pénzt küldenek haza,mint amit segélyként kapnak."

Azt hittem, a vendégmunkások a munkájuk után kapnak pénzt, nem az egyéb üzelmeikből. Ha segélyekről beszélünk, akkor nem vendégmunkások, hanem menekültek, vagy valami hasonló címen vannak ott, ahol vannak.

"Továbbá az afrikai országoknak nem pénz kellene,hanem az hogy pl. a mezőgazdasági támogatásokat inkább űrkutatásra költsék."

És még én vagyok demagóg..
Sosem mondtam hogy CSAK pénzt adjanak. Lehet technológiáktól kezdve sok mindent adni. Sokféle megállapodást lehetne kötni, ami hosszútávon nyereséges lenne nem csak afrika, amerika, hanem más államoknak és földrészeknek is. Csak amerikának ez persze fájna..
"menjünk inkább a marsra" sokkal jobban esik nekik. Az istenadta nép meg mint a birka, nézi..
Mint mi, a költségvetésünket itthon..

Előzmény: Törölt nick (45)
pucros Creative Commons License 2004.02.27 0 0 46
khm

Konkrétan az éhezők egyáltalán nem költenek fegyverekre.

Azért van éhezés, mert kevésbé szeretik egymást ők ott közelről, mint mi őket innen messziről.

Azért van éhezés, mert szegénység van, azért van szegénység, mert túlnépesedés van. Meg hihetetlen érzéketlenség egymás iránt, magától értetődő önzéssel megspékelve. Mindez pedig kulturális tényező.

Amúgy egyetértek azzal, hogy a földi problémák kezelésére kellene pénzt fordítani az űrkutatás helyett. Azzal is egyetértek, hogy nem odaönteni kell a pénzt, hanem valahogy ennél trükkösebben felhasználni, hogy egyáltalán értelme legyen.

Groteszk, szomorú, amikor elveszik a pénzt a gazdag országok szegény embereitől, és odaadják a szegény országok gazdag embereinek.

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.26 0 0 45
khm.Jelenleg az afrikai országok töbet költenek fegyverekre,mint az éhezés legyürésére.Az afrikai országokba a vendégmunkások több pénzt küldenek haza,mint amit segélyként kapnak.Továbbá az afrikai országoknak nem pénz kellene,hanem az hogy pl. a mezőgazdasági támogatásokat inkább űrkutatásra költsék.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.26 0 0 44
Valóban demagóg vagyok. :)

"Nagyon ócska szöveg ez, hogy ne menjünk a Marsra, mert ott vannak Afrikában az éhező gyerekek, stb."

Erről majd akkor beszéljünk, miután te is a saját szemeddel láttad ezeket a gyerekeket.

Nem mondom hogy ne menjünk a Marsra. Dehogy. MENJÜNK! ..Majd akkor, ha már minden lényegesebb problémát megoldottunk a környezetünkben. Éhezés, szennyezés, ésatöbbi.
A másik dolog meg hogy engem nevezel demagógnak, miközben egy tudományos-fantasztikus író eszeveszett baromságokat hord össze..
Vagy hülye, vagy fizettek neki, vagy csak egoista módon vágyott a nyilvánosságra, hogy majd 100 év múlva azt mondhassa valaki, hogy "igen, ő is a haladás mellett foglalt állást."

Valóban demagóg vagyok. :)

Előzmény: Silan (43)
Silan Creative Commons License 2004.02.25 0 0 43
Szerintem te sokkal demagógabb vagy, mint azok, akiket kritizálsz. Nagyon ócska szöveg ez, hogy ne menjünk a Marsra, mert ott vannak Afrikában az éhező gyerekek, stb.
Előzmény: Törölt nick (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!