Keresés

Részletes keresés

MATASZ_BP Creative Commons License 2005.10.23 0 0 74

élénkíteni kellene a topicon, nem?!

Kinek vannak közölhető képei?

KZ

pinté34 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 73

Van valakinek leírása a magyar szárazföldi járművek inváziós festéséről? /szélesség, eéhelyezkedés stb./ Vagy teljesen esetleges volt a dolog. Milyen más jelzések maradtak a járműveken.

pinté34

pinté34 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 72

Akkor kutatni kell. Veteránokat megkeresni, rendszerezni stb. Mert az át/túl élők egyre fogynak. Ha jutok vmire szólok!

pinté34

Előzmény: ftonyo (71)
ftonyo Creative Commons License 2005.04.30 0 0 71
Részemről benne vagyok. Semmi anyag sincs 68-ról, legfeljebb eseményleirás. tegnap utánakerestem a neten, ott sincs semmi, még a szovjet gépekről is csak 1-2, állandóan unásig ismert kép van.
Előzmény: pinté34 (70)
pinté34 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 70

:(((

Akkor kéne csinálni. Mi a véleményed?

pinté34

Előzmény: ftonyo (69)
ftonyo Creative Commons License 2005.04.30 0 0 69
Sajnos nincs ilyen szájt... :((
Előzmény: pinté34 (67)
ftonyo Creative Commons License 2005.04.30 0 0 68

Az T-62-es volt, mert a 64-est ezután kezdték csak gyártani! 

Kunmadarason (vagy hol...) még 1990-ben látták magyar hadfiak, hogy az Ivánék a kigyulladt MiG-29-es hajtóművét spéci oltóhab helyett a kifutó mellőli tócsából kimert sáros vizzel oltották le... :)))

Előzmény: Wágner úr (66)
pinté34 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 67

Keresek olyan netes oldalakat, ahol képek vannak a Cseszkóban bevetett magyar technikáról. Létezik ilyen?

pinté34

Wágner úr Creative Commons License 2005.04.29 0 0 66

A' melyik, amék hátul kiköpi a hüvelyt, T-62, vagy 64? Olyanból vagy kettő állt a pozsonyi hídnál. Az egyikbe bemásztam..., akkor még nem volt Sörhasam... Belekuksiztam a célkeresztbe..., aztán megállapítottam, hogy ezen a parton jobb, mint szembe' abba' a házba', amelyiknek ablaka belelácc a távcsőbe...

Más. Ugyancsak a hídnál volt 6 légvédelmi löveg, méghozzá ótomatikával, valami lőelemképző izével, ami egy hoszú cső, csak nem felfelé áll, hanem vízszint  - elvileg egyszerre köllött forgatni a lövegcsöveket... Na, ottan valami nem stimmelt, mer' mikor beindították, hogy megmutassák, akkor az összes cső totál küön-külön össze-vissza csóválta magát... Nagyokat káromkodtak, aztán valamit csavartak, kopácsoltak, rugdostak..., mire megjavult (akkoriba' még nem volt szó gyemokrácijáról, az ótomata tyehnyika is csak a rugdosásból értett)... és akkor elmentünk Söröt inni...

Előzmény: ftonyo (18)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.29 0 0 65

Na, kérem szépen, két teknikás élmény..., nem köll lökdösni, csak úgy eszeme jutott...

A zerdőbe'állt a DHDSCS parancsnokának egy "személyautója", valami ZIL vagy netán ZISZ lehetett..., a Sörtől nem láttam rendesen, vagy nem emléxem...  Valahogy kissé be volt süllyedve a talajba... Odatántorogtam és bámultam, hogy miafrancvan..., leeresztettek a kerekek, vagy mi? Egy idő múlva jött a ruszki sofőr, aszongya, miafaszhujt bámulok? Mondom neki, ebbe' itten nincsen lég?

Erre röhög..., kérdi, hogy én mivel jöttem? Mondom, FUGgal... Kérdi, hogy a' hány tonna? Saccoltam, hogy úgy 7 körül... Még jobban röhög, aztán aszongya, hogy az övé meg 9...

Más. A pozsonyi stadionba' volt egy üzemanyagtöltő állomás... Egyszer ottan bámészkodtam..., mer' két Sör között szoktam ilyeneket..., szóval, látom ott áll egy ősrégi BTR, még amolyan világháborús forma.., rajta rászögezve egy réz tablicska:

"1956-ban ezen utazott Kádár János"...  Nagyokat vigyorogtunk, hogy akkor most ezt Dubcseknek vagy Szvobodának hozták ki ide?

Motto: csak a sokk hülyeséget érdemes gyűjteni és megjegyezni, a többivel rongálják idegeiket a bolondjózanok...

Söööört!

pinté34 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 64

ftonyó!

Az nekem is tetszett, de én a "Táncdalfesztiávál után"-ban láttam, ahogy Zalaegerszeg főutcáján vonulnak a tankok, hazatérőben.

pinté34

ftonyo Creative Commons License 2005.04.28 0 0 63

Azért vitték ki, mert jól ismerte a (cseh)szlovák kollégákat, akik később elmesélték, hogy csak az ő jelenlétének volt köszönhető, hogy nem álltal ellen.

Az a-rabok f*szát. Kissé sokat gondol magáról a nyugáll rendőr úr.

a csehszlovák honvédelmi miniszter parancsba adta, hOGY NE ÁLLJANAK ELLEN.

Stop, pont, ennyi.

Az erről szóló doksifilmben a magyar katonák ennyit mondtak a bevonulásról:

1.) leköpdösték őket (szlováűkok és a huszonáves magyarkák)

2.) a 30 felettiek virágot adtak nekik, mert azt hitték szegények, megint 1938 van.....

3.) a bevonuló magyar csapatok gfond nélkül fegyverezték le a stzlovák helyőrséget, szépen megkérték az ütit, adja a át a fegyvertár kulcsait (megtette), a legénységet hazaküldték (egy-két mélyszlovák tól elhangzott a "Már megint itt vagytok " megjegzés

Aki bővebbet kiván tudni, olvassa el: Pataky Iván: A vonakodó szövetséges c. könyvét. Alapmű.

Ui.: a XXI. sz c. retekklubbos történeti magazinban elővezetett bulvárokádékban meg 0 (nulla) hitelesség volt, a kitakart arcúm"szemtabúval", meg a már 68-ban is hős ellenálló Zűrös Mátyás elvtárssal együtt.

(Az archiv felvételek viszont JÓK voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!! Főlegf, amikor azt mutatták, hogy köszöntik a dicső hadműveletről hazatérő honvédeinket! :)) )

Előzmény: N.G.J. (38)
ftonyo Creative Commons License 2005.04.28 0 0 62
A MiG-17 PF-ek a honi légvédelemben vettek részt, de ezekre is felfestették a piros csikokat, mert a szovjet bajtársak össze-vissza röpködtek, sz*rva a légifolyosókra...
Előzmény: Hpasp (60)
pinté34 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 61

Hpasp!

Köszi!

Kezembe került egy makett, ezen láttam piros csíkokat. Gyanús volt, mer a 21-ekről és a 15+ 15 UTI-król hallottam a PF-ekről nem. Ezért érdeklődtem.

pinté34

Előzmény: Hpasp (60)
Hpasp Creative Commons License 2005.04.27 0 0 60

Kérdésem is volna: vettek-e részt az akcióban, piros gyűrűvel megjelölt, magyar MiG-17PF-ek?

Tudtommal nem.

Csapattámogató szerepben MiG-21F13 -ak, mígy felderítőként MiG-15bis -ek vettek részt.

Előzmény: pinté34 (59)
pinté34 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 59

Hali!

Keresek, gyűjtök minden olyan fotót, ami a '68-as magyar beavatkozáskor használt technikát mutatja, legyen az harcjármű, szállítóeszköz vagy repülőgép.

Kérdésem is volna: vettek-e részt az akcióban, piros gyűrűvel megjelölt, magyar MiG-17PF-ek?

pinté34

Wágner úr Creative Commons License 2005.04.10 0 0 58

Pozsony, kérem szépen, nem Prága....

Egyébként a bevonuláskor volt tömeg is, meg kibajálás is rendesen. Az egyik FUG vezetője meg leállt és úrvezetőhöz illően udvariasan dudált, hogy ugyan menjenek már félre az útból..., erre behajítottak neki egy kockakövet az ölébe... Utána bezárkoztunk, kopogott is rendesen valami, de a Sörrekeszben nem tudtak kárt tenni, így aztán semmi gond nem akadt...

Előzmény: eMM (57)
eMM Creative Commons License 2005.04.10 0 0 57
Lehetett látni az általam alant említett doksi filmben(mondjuk ezt a képsort azóta másik doksi filmben is láttam már) hogy őrjöng a tömeg a városba felvonuló ruszki tankoszlop körül.Rugdossák a tankot,aztán meg felgyújtják az egyiknek a hátul hordott üzemanyagoshordóját.Később meg már az egész tank ég.
Hát én azon csodálkozom hogy nem géppuskáztak bele a tömegbe akkor a ruszkik.Vagy nem mentek el tankkal embert taposni.
Azért elég bosszantó lehetett ai Ivánnak hogy volt tank nincs tank.
Előzmény: Wágner úr (54)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.09 0 0 56
Én csak a hülye sztorikat gyűjtögettem, kérem szépen, csak úgy a magam sörmesteri szintjén - a magyar törzset kiszolgáló kommendánsoknál tolmácsoltam akkoriba'...., nem mindig Söré', mer' volt, hogy vodkapálinkát, netán műszertisztító szeszet is adtak, habár attól hamar hősi halott tud lenni a tapasztalatlan fijatalember...
Előzmény: pancer1 (55)
pancer1 Creative Commons License 2005.04.09 0 0 55
Hát, köszönöm.
Előzmény: Wágner úr (54)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.09 0 0 54

Pozsonyba' semmi különös konfliktus nem volt a magyarokat illetően. Kétféle vélemény volt:

- mi a francnak jöttetek, már egszen jól megvoltunk a csehekkel (a szlovákokat is cseheknek mondták);

- jó, hogy itt vagytok, fiúk, adjatok a pofájuknak, mennyit szenvedtünk...

A ruszkikkal voltak "konfliktusok":

- lőttek egy templomtoronyból, erre egy hk-val szép nagy lyukat csináltak a tetejébe (még az elő napon),

- később volt egy nagy tüntetés, belöktek egy parancsnoki Gaz-t (akkor még nem UAZ volt) a Dunába a hídnál, erre belelőttek a tömegbe, ahogy ill... néhány halott, köztük egy fiatal lány is, hosszú napokon keresztül hordták da a virágot és a gyertyákat. Így van ez, kérem szépen, ha a barátságos gumibot az amerikai csendőrállam jelképe...., nem is volt rendszeresítve náluk, a golót biztosan humánusabbak tartották....

A balhék (Pozsonyban) egyébként pillanatok alatt megszüntek, a Söré' má' nem kellett géppisztollyal menni..., a hülye vizet.... brrrr.... viszont Magyaróvárról kellett hordani a tűzoltó laktanyából..., lajtoskocsival...., mondjuk mosakodásra megfelelt... nekem...

Előzmény: pancer1 (53)
pancer1 Creative Commons License 2005.04.09 0 0 53

köszönöma választ.

Esetleg lenne egy két emlékezetesebb esemény, valami  történet, konfliktus , szlovákokkal magyarokkal amit meg tudnál írni ebbe a topicba ?

Persze csak ha nem nagyon személyes vagy azóta is titkos.

Előzmény: Wágner úr (52)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.09 0 0 52
Stimm, kérem szépen, mer'hogy én internacionalista módon megszálló voltam akkoriba'... a pozsonyi kocsmákba'..., vagyis mindenféle nációjú Söröket megittam, hogy ne hiába teljen a zidő... Mellesleg az a FUG volt A Pozsonyi Taxi..., de az egy külön történet...
Előzmény: pancer1 (51)
pancer1 Creative Commons License 2005.04.09 0 0 51
Ezena képen valamelyik a Wagner úr személyesen ?
Előzmény: Wágner úr (46)
pancer1 Creative Commons License 2005.04.09 0 0 50
Vagy csak egy sörmester. Vagy sörvezető.
Előzmény: eMM (49)
eMM Creative Commons License 2005.04.09 0 0 49
Akkor a parancsnoka 1 sörhajóhadnagy volt,igaz?:)
Előzmény: Wágner úr (48)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.09 0 0 48
Stimm, az bezony egy FUG..., de mi az, hogy víííízzzz.... brrrr.... Sör!!!! Méghozzá Staropramen!
Előzmény: eMM (47)
eMM Creative Commons License 2005.04.09 0 0 47
Ez egy FUG?
És fürdőnadrágban kelett vezetni mert bejött a víz?:)
Előzmény: Wágner úr (46)
Wágner úr Creative Commons License 2005.04.09 0 0 46
Pozsony - 1968
eMM Creative Commons License 2005.01.17 0 0 45
Nem film hanem dokumentumfilm!
Micsoda különbség! Az abban hallottakat szokás tényként kezelni amig normális (nem hülyézős) cáfolat nem érkezik.Amúgy ezt egy résztvevő mondta hogy mi történt.Aki vélhetően ült már HK-ban.

Ahhoz meg annak semmi köze hogy én vezettem e HK-t,ültem e benne szereltem e olyat, netán én vok e Erwin Rommel reinkanációja akár.Vagy nem.
Vili?

Előzmény: don_kihote (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!