Itt tettem közzé az előzményeket, és a folytatást is. Az, hogy hányféle helyen jelent még meg a hozzájárulásom nélkül, és miféle lánclevélben terjedt még, azt nem tudom.
Nem, csak olvasójuk vagyok. Szerintem megérnek egy levelet, engem a te helyedben érdekelne, pusztán kíváncsiságból, hogy hogyan és mit reagálnak. Viszont az gondolkoztat, hogy a Fujifilm Mo.-al szemben korrekt lenne, hogy minden fórumot, helyet, ahova ez a történet önszántadból (tehát nem a Mórickára gondolok) bekerült, értesítesz a fejleményekről - ahogy ezt már itt is tetted. A szervíz elásta magát, ők viszont meglepően európai módon oldották meg, ennyit érdemelnek (igaz, az eredeti sztoriban sem voltak túlzottan lehúzva). De ez persze csak egy ötlet, nem b*szogatlak... :c))
A vita (?) érdeméhez nem tudok hozzászólni, de szerintem ferint, ezt itt, ebben a formában, ebben a stílusban, nem kellett volna... ("itt ezen a fórumon felszólítalak" - miért, ki vagy te, "beteg lelkű emberek" - ez már nagyon személyeskedő volt, fotós fórumban még nem nagyon olvastam hasonlót... Apropó, nem dédelgetsz politikusi ambíciókat? Ott bejönne :)
Az adataidnál nem találtam e-mail címet, hogy válaszolni tudjak.
A lánclevél meglep, kiváncsi lennék rá, én nem kaptam belőle... Én a sztorit néhány barátomnak magánlevélben írtam meg, illetve az alant olvasható hozzászólásban írtam meg frissiben.
Minthogy nem vagyok arra felhatalmazva, hogy neveket, telefonszámokat megadjak, különösen nem egy nyilvános fórumon, e-mailben vagy telefonon állok készségesen rendelkezésre információkkal index (kukac) hkr (pont) hu .
Amúgy a Fujifilm Magyarország Kft weblapján van telefonszám: http://www.fujifilm.hu/elerhetoseg/index.ind
A te általad leírt dolog egy lánclevélből származik ami kb. 1 hónapja járja körbe a magyar fotós társadalmat. A benne leírtakat nem hiszem, én úgy gondolom hogy ez közönséges rágalom, avagy pocskondiázás amit beteg lelkű emberek követnek el hogy felrázzák a nyári uborkaszezont.
Itt ezen a fórumon felszólítalak hogy küldd el nekem a Fujinál vele kontaktba lévő személy nevét és/vagy telefonszámát és írd meg mellé a te keresztnevedet. Én érzek magamban annyi késztetést hogy felhívjam a Fujit hogy mondják el mi is történt. Amennyiben igazad van mindent visszavonok és nyilvánosan bocsánatot kérek tőled, de ha nincs igazad akkor tőled kérem hogy jelentsd ki : hazudtál.
Hát gratulálok a dologhoz. Remélhetőleg ez nem csak egyedi eset marad, hanem a jövőben mind a Fuji Magyarország, mind a márkaszervizük (szervizeik?) tartják magukat ahhoz hogy nem csak utólag, hanem előre kellene elégedetté tenni a (nem kis pénzt költő) ügyfeleket... És persze reméljük hogy a Canon, Nikon, stb. is hasonlóképp tesz... :D
- avagy egy világmárka Magyarországon is világmárka -
Történt pedig az eset valahol az Európai Unió egy közeli szegletében, Budapesten.
Pár napja nem várt telefonhívást kaptam a Fujifilm Magyarországtól. "Ügyünk" tisztázása és megoldása érdekében személyes találkozóra invitáltak a cég irodájába. Az előzményeket, Fujifilm Finepix S2 Pro fényképezőgépem meghibásodását és a hazai márkaszerviz eljárását megírtam korábban (168. hozzászólás).
Magyarországon még nem fordult elő velem, hogy egy ügy részemről történő "lezárása" után jó másfél hónappal megkeressék a telefonszámomat, felhívjanak és a tisztázás érdekében személyes konzultációt javasoljanak.
Olyasmi se történt még velem Magyarországon soha, ami a személyes megbeszélésen történt. A történet két oldalának felelevenítése és az eset tanulságainak levonása után ugyanis a Fujifilm elnézést kért az információhiányból fakadó ügykezelés és a márkaszerviz magatartása miatt.
Az pedig végképp nem fordult elő velem még Magyarországon, hogy a szóbeli elnézéskérésen és kézfogáson túl egy cég korrekt kompenzációt ajánljon fel az ügy kapcsán keletkezett kiadásaimért, beleértve nem csak külföldi utazásaimat, hanem a téves javítási árajánlatuk hatására megvásárolt új fényképezőgépet is. Márpedig most ez történt.
Az eset pedig nem akárhol a világban történt, hanem itt, Magyarországon.
Olvasva a történeted tényleg agyvérzést lehet kapni az ilyen köcsög szervizektől. Az a bosszantó hogy Magyarhonban nem ez az egyetlen ilyen idegesítő példa. Sajnos tele vagyunk A-Z-ig mindenhol hivatalos lehúzós helyekkel legyen az akár benzinkút; autószervíz; vagy közhivatal ;egészségügyi int. stb.
Nem tudom mennyi időnek kell még eltelni amíg ez a söpredék megváltozik.
Meglepődve tapasztaltam ma a hivatalos Nikonszervízben hogy a CCD tisztítást 3 perc alatt udvarias kiszolgálás mellett ingyen elvégezték.
Érdeklődni szertnék, hogy szoftver frissítést hol lehetne megoldani a fotoparadicsomon kívül elfogadható áron lehúzás nélkül (alhazen hozzászólásához hasonló kalandom volt nekem is ott) egy 602z-hez?
a "foto paradicsom" az a szervíz? ahol a lopós józsinak még adósa vagyok egy váratlan meglepetéssel? egy minolta vakufénymérőt "úgy megjavított", hogy kicserélte a szenzort (alig fért bele), a félgömb diffúzort (egy repedt bajonettesre), egy arretáló gombot "kifelejtett"... bevállalta a javítást, holott másért hagyatta ott velem... a végén - többszörös határidő túllépéssel - nagylelkűen nem számolt fel "hibamegállapítási díjat". nem javította meg a gépezetet holott azzal a feltétellel hagytam nála, hogy tuti megjavítja. elhozva a cuccot, itthon vettem észre a lopást, a telefonban annyit mondott, bizonyítsam rá... stgellértnek ajándékoztam a fénymérőt és egy haverja MEG TUDTA GYÓGYÍTANI... a lopós és hazudós józsi a fujifilm, az olympus. a metz és stb hivatalos szervize. pedig előre megmondtam neki, hogy nem vagyok amatőr...