Üdvözletem! Nekem tetszett ez a kedélyes topik (kár, hogy már vége), amelyben nem a fórumok többségére jellemző módon, egymással kötekednek a hozzászólók, hanem szinte atyailag pátyolgatják a "Feltalálót"! Ha kajánabb lennék, mint amilyennek sikeredtem, most előállnék azzal, hogy nekem meg egy egészen másmilyen elméletem van, ami alapjaiban cáfolja iXManóét, de nem vagyok hajlandó közkinccsé tenni, amíg mindenki el nem ismeri igazam, stb... Na nem, ez nem az én stílusom. Inkább javaslom, hogy ha már ez a topik kihalt, olvassátok ugyanitt, az Index Fórumon a "Gombázós"-t! Ott is jóindulatú, és jó humorú hölgyek és urak írják a hozzászólásokat, ráadásul értenek is a témához. Néha ugyan elengedik a fantáziájukat, de messze elkerülik az áltudományoskodást.
áááhhh.....3 évet és 74 hozzászólást vártam, hogy lenyuljam ezt az ütős Mars elméletet és még mindig semmi. Ha ezt tudom ennyi idő alatt inkább írtam volna egyet magamnak! :)
Kedves iXman. Végigolvsatam ezt a topikot habokra,eleinte kiváncsi voltam,a végére már morcos. Léci ird meg mi volt az elméleted,akoris ha téves volt.(Ha csak nem vagy már a Marson). Vagy a csokira gondoltál,mi lenne ha mazsolás lenne?
Szerénységem hozta fel a topikot nemrég, mert feltunt, hogy az "elméletalkotó" nyomtalanul eltűnt. Szélhámos volt, avagy kiskamasz. Nyomozni is kár "eméke" után.
pintnek sztem tökéletesen igaza van. kb a 3. hozzászólás után jutottam én is erre a véleményre miszerint nincs semmiféle elmélet, kíváncsiságból azonban végigolvastam a topicot. a helyzet leginkább azokra a viccekre emlékeztet, mikor a történet egy titok körül forog (pl.:"mi történt a lioni omnibuszon?", kb fél órán keresztül mesélve...) , s mikor már a főszereplő éppen megtudná a titkot, egy isteni beavatkozás révén a titok utolsó hordozója rendszerint szörnyethal:)
ha esetleg tévednék, (amit erősen kétlek)és mégis van valami eget-földet megrázó tudományos fantazmagória, nem hiszem h az elmélet megütné akár a kedd esti fókusz, a blikk,a kacsa, vagy az ufó magazin színvonalát is. (de ezt a bekezdést visszavonnám én biztos vagyok benne, h nincs itt semmiféle teoriáról szó :D)
továbbá: Egy másik topicból nagyon ismerős ez a stílus , az én teóriám szerint iXman=Visionary (a másik topicból) csak nézzük meg a két topicban a hozzászólásuk utolsó dátumait :P
Az emberek agy szerint nagyjából haranggörbe szerint oszlanak meg. Közülük a tudósok a felső farokban, az áltudósok pedig a közepén, alján vannak leginkább.
Hogyan vegyék fel a harcot, ha egyszer sokkal kevesebben vannak? Nézd meg az indexet: az elmebeteg fanatikus idohidepito mit csinált lecterrel.
De, Velikovszkij, ismét elnézést. Nincs nálam a könyv, és gyorsan akartam válaszolni. Csodálatosak ezek az elszólások. Mi is a Velikovszkij-könyv cime? Nemrég magyarul is kiadták és itt a Tudomány fórumban is láttam a hiveit.
Én továbbra is részt veszek a Tudomány fórumban, persze leginkább a matematikai témákban. Egyébként ha már a bolygókutatásnál tartunk, Carl Sagan egyik tanulmányában (in: Bocca agya) kifejti, hogy a valódi tudósoknak - vagy általánosabb értelemben a kritikus gondolkodóknak - igenis fel kell venniük a harcot az áltudományt hirdetőkkel. Többek között ir a Zsilinovszkij folytatott nyilvános vitájáról.
> :-) Feldobnád a Tudomány fórumot... és akkor talán járnának ide elegen ahhoz, hogy kihajíthassuk a newage-et meg ősmagyarkodást a szemétbe...
Tudomány? Melyik topicra gondolsz? :)
Amúgy köszi, tulképpen szívesen tudományfórumoznék gyakrabban, de fut most igazából bármi érdekes topic errefelé? Vagy esetleg van, amit érdemes lenne feléleszteni? Ez tényleg kérdés, én nem tudom, ritkán járok erre.
Tulképpen ezen múlik a dolog... a lúzerek engem annyira nem zavarnak, hogy ez kedvemet szegje, de ha abból áll az egész, hogy buta1 kaliberű emberekkel vitatkozhatunk, az annyira azért nem izgalmas :)
Aaahhh megpusztulok mindjárt... nekem meg megvan az egyesített kvantumtérelmélet, bibíííí... majd holnap leírom, előbb még befejezem a Nature-nek egy másik cikkemet, de ezt a mostanit tuti az indexfórumon fogom először publikálni :)