Ha valaki tudja az EU kerékpározással, ill. közlekedéssel kapcsolatos szabályainak vagy az EU-csatlakozási egyezmény közlekedési részeinek lelőhelyét, plz linkeljen! Netán ha valakinek megvan a CD-jogtár külön EU-s lemeze...
Hosszas el?készít? munka után elindult a www.peticio.hu weblapon egy aláírásgy?jtés az erd?törvény módosítása ügyében, melyben szeretnénk elérni a kerékpáros turizmus és sportolás lehet?ségeinek kib?vítését. Ha szeretsz kerékpárral kirándulni, túrázni Magyarország erdeiben, kérünk Téged, rokonaidat és barátaidat kattintsatok az alábbi linkre, és aláírásotokkal támogassátok kezdeményezésünket.
Közvetlen link a petícióhoz: http://www.peticio.hu/?id=665
A cél elérése érdekében els? lépésként, április 29-én fontos tárgyaláson fogunk részt venni „Fontos” emberekkel. Ezért is örülnénk neki, ha már április 28-ig jelent?s mennyiség? aláírással bizalmat szavaznátok nekünk és közös célunknak.
Bármilyen kérdéssel vagy javaslattal forduljatok hozzánk bizalommal, elérhet?ségünket megtaláljátok a petíció adatainál.
Hosszas előkészítő munka után elindult a www.peticio.hu weblapon egy aláírásgyűjtés az erdőtörvény módosítása ügyében, melyben szeretnénk elérni a kerékpáros turizmus és sportolás lehetőségeinek kibővítését. Ha szeretsz kerékpárral kirándulni, túrázni Magyarország erdeiben, kérünk Téged, rokonaidat és barátaidat kattintsatok az alábbi linkre, és aláírásotokkal támogassátok kezdeményezésünket.
A cél elérése érdekében első lépésként, április 29-én fontos tárgyaláson fogunk részt venni "Fontos" emberekkel. Ezért is örülnénk neki, ha már április 28-ig jelentős mennyiségű aláírással bizalmat szavaznátok nekünk és közös célunknak.
Bármilyen kérdéssel vagy javaslattal forduljatok hozzánk bizalommal, elérhetőségünket megtaláljátok a petíció adatainál.
Nézzük csak, mert én a józan paraszti agyammal nehéz felfogású vagyok. Hétvégén még csak ápr. 18, messze a máj. 1. Fogom a kerót, kellemesen betekerek Dömörkapunál a friss erdőszagú úton, kanyargok az aszfaltúttal együtt, oszt Visegrádon papizok egyet, töltök vizet a kulacsomba, találkozom három haverral, és négyen visszatekerünk Szentendrére a Pap-réten keresztül.
A jelenlegi kitáblázás mellett: lent Visegrádon, illetve Szentendrén is ott a zöld "kerékpáros útvonal" jelzőtábla. A sorompóknál meg egy sor szöveg sincs, vagy más tiltó tábla.
Milyen jogszabály, milyen törvényi passzus alapján hiv rendőrt az erdőőr, az esetleg kiszálló rendőr mi alapján állapit meg szabálysértést?
Természetesen hangsúlyozom: csak kerekezünk, nix erdőgyújtás, hulla patakmederbe-ásása, védtelen nőkkel szembeni vámpirkodás és egyéb más.
Ha te tudod a választ, akkor szivesen hallanék tőled, ha mást nem, azt, amit az Erdészetnél mondanak.
Amúgy pedig teljesen abnormális ez a jelenlegi helyzet. És akkor még csak az aszfaltúton tekertem egy jót, mi van akkor, ha letérek valamelyik földútra? És nem kifejezetten hét végéről beszélek, mindegyik napra gondolhatok.
Én is remélem hogy nem lesz rendszeres a lefestés és azt is ígérik. Az ok szerintem is eléggé mondvacsinált, szerintem inkább arról szól a story, hogy ezek a hülyék mikor hagyják már abba ezt az erdőben biciklizés mániát.
A büntetésed elvileg az lehet, hogy megfog a biztonsági őr,rendőrt hív, az felveszi az adatait, szabálysértési eljárás és 10-20 eFt
büntetés. A PP rt emberei szerint ez nem céljuk de ha valaki illetlenül viselkedik (agresszív biciklizés, viselkedés) akkor élnek a lehetőséggel.
bodor.adam: "Mert a PP Rt csak május 1-től engedélyezi a bringázást"
Szia! Megirnad, hogy mezei nyelvre leforditva ez mit jelent? Pl. azt, hogy április 4-én, és 17-én én engedélytelenül tekerek át Visegrádról Pap-réten át Szentendrére?
S ha áttekerek, mit csinálhat(nának) velem (ha hagynám)?
Mert a PP Rt csak május 1-től engedélyezi a bringázást és télen állításuk szerint a kerékpárosok a jelzésekre hivatkozva akadályozták az erdei munkákat (fakivágás, vadászat), veszélyhezetet okoztak.
A PP rt munkatársai festették le, de megengedik, hogy felfessük újra. Kedves önként jelentkezőket szeretettel várunk:)
Szerintem ha holnap már nem érkezik javaslat, akkor holnap este fel tudom tenni, el tudom indítani a www.peticio.hu-n. A papír alapú aláírásgyűjtés manapság, az adatvédelmi biztosok korában már nem is olyan egyszerű, már elég sok mindent átolvastam a témában, pénteken még érdeklődöm, szóval a papír alapú szerintem csak a jövő héten tudna indulni. Addig is majd a www.peticio.hu-t kell népszerűsíteni, akinek nincsen net elérése, azoknak szerintem tudunk addig is segíteni.
kivi, bodor.adam! (esetleg, de nem utolsó sorban akárki más).
Összeütök egy docot, felül a szöveg (persze majd a végleges), alatta egy táblázat, név, szül. idő, szem. ig. szám, aláírás. Legalul esetleg egy figyelmeztető szöveg, hogy "ha betelt és elfogyott a lapod, innen és innen letöltheted, kinyomtathatod, vagy kérj újat innen és innen e-mail cím, telefon, vagy szavazz on-line a www.peticio.hu-n."
Fel tudnátok majd ezt tenni egy könnyen elérhető/letölthető helyre?
A nyomtatást első körben vállalom, a versenyek szervezőit és a boltokat e-mailben értesítem, illetve Budapesten a boltokba ki is tudok vinni egy-egy adagot.
Kerékpárral a természetben – Az erdőtörvény módosítása
Hívjuk fel a törvényhozók figyelmét és ezzel együtt kezdeményezzünk törvénymódosítást annak érdekében, hogy Magyarország erdeiben a kerékpározás csak ott legyen tiltott, ahol a természeti értékek védelme, a gyalogos turizmus ezt indokolttá teszi, illetve ahol az erdőgazdálkodó (kizárólag a munkák idejére) ideiglenes korlátozást rendel el. Az erdőtörvény egyúttal deklarálja, hogy a kerékpározók az utakat csak saját felelősségre használják, az esetlegesen bekövetkező balesetért a terület gazdáját felelősség nem terheli (kivéve ha a szándékosság bizonyítható).
Össze fog ez jönni!
Még egy kérdés! Szeretném, ha segítenétek az eredeti hozzászólásomban szereplő további kérdésben is, amik kellenek a peticio.hu-ra való feltételhez. Nem írom le ide őket újra, itt van a közelben (kinek szóljon, GYISM, stb, melyik kategóriába tegyük, stbstb.)
Resuah, a kezdeményezés propagálásához számits a nagyobb kerós megmozdulásokra is, mint pl. egy-két maraton, amatőr kupaforduló. Mert, gondolom, az azokon indulók is természetbarát kerekesek.
A Békás Kupán terjesztésben, ha sokszorositjátok/juk a végleges szöveget, segitek.
Magyarország erdeiben a kerékpározás csak ott legyen tiltott, ahol a természeti értékek védelme, a gyalogos turizmus ezt nem engedi meg
Ez szerintem így nem jó, kicsit esetlen, sőt némileg ellentétes értelmű. Mintha a nem megengedés magára a tiltásra vonatkozna.
A "nem engedi meg" helyett szerintem jobb lenne a "indokolttá teszi".
Igen az adminisztrációs nehezítés volt a célom nekem is:), de a lényeg hogy a bizonyítási kényszer a másik oldalon lesz (bizonyítani kell, hogy természekárosító, veszélyes lenne a biciklizés)
Bocs hogy csak késve válaszoltam, de Német-o.ban
voltam az ADFC (Német Kerékpáros Klub) meghívására, az éves fórumon. Az egyik téma ott is akerékpározás az erdőben volt, majd elmesélem a legújabb helyzetet náluk.
A petícióba csak picit piszkáltam még bele, szerintem ez legyen a végső szöveg:
"Hívjuk fel a törvényhozók figyelmét és ezzel együtt kezdeményezzünk törvénymódosítást annak érdekében, hogy Magyarország erdeiben a kerékpározás csak ott legyen tiltott, ahol a természeti értékek védelme, a gyalogos turizmus ezt nem engedi meg, illetve ahol az erdőgazdálkodó (kizárólag a munkák idejére) ideiglenes korlátozást rendel el. Az erdőtörvény egyúttal deklarálja, hogy a kerékpározók az utakat csak saját felelősségre használják, az esetlegesen bekövetkező a terület gazdáját felelősség nem terheli (kivéve ha a szándékosság bizonyítható)".
Szerintem a Netre hosszabb szöveg nem kell.
Válaszok:
Igen nem írtad tételsen hogy a fokozottan védetten szabad tekerni, de ha azt írod hogy mindenhol szabad az erdőterületen akkor az a fokozottan védettre is vonatkozik.
Van olyan turistaút amely fokozottan védett területen halad át (nem is kevés). Ha személyesen találkoznánk megmutatnám nektek a Pilis térképén mennyi fokozottan védett terület van, van pl. egy olyan összefüggő tömb Visegrád - Pilisszentlászló, Szentendre között amin nincs is átjárás. Ezért tételesen azt sem írnám le hogy minden fokozottan védett területen tilos (ez pl itt visszalépés lenne mert legalább már a Pap-réten áthaladó aszfaltutakat engedélyezte a Nemzeti Park), csak azt mondanám, hogy atermészetvédelmi hatóság megtilthatja ott is.
Egyetértek veled az útkijölés technikájában az arra vonatkozó részben ajánlott kerékpáros útvonalnak nevezzük.