Tud-e vki olyan hangkártyát ajánlani, ami 4 vagy 8 csatornás, de nem csak vonal, hanem mikrofonszinten is, külön előerősítők nélkül. Rémlik, hogy láttam vhol ilyet, annál a 8 bemenet bármelyikét át lehetett konfigurálni line/mic-ra.
arra van tippetek hogy hogy lehet egy ASUS A7V8X-X es alaplapi 5.1es hangkártya kimenetet és egy Kenwoood 5060as házimozi erösitöt összekötni és a hangfalakat azon keresztül meghajtani??
ez erösitö nem gagyi a normál -nem kompakt meg ilyen szarok-alsó mezönyébe tartozik de a végfokot nem akarom megbántani nagyon.
az erösitön mind a 6 hangszoro jelezve van hogy aktiv az 5.1
az alaplapon van 3 kis DIN dugos kimenet meg asszem a SP/DIF vagy mi...
azt megtehetném hogy a sima zöld aljzatot rányomom az erösitöre de az csak sztereo. nekem pedig 5.1 kellene.
szerintem nem lehet megcsinálni de hátha vkinek van ötlete.
az asztali DVD-m optikai kábellel adja neki a hangot.
"több helyen is hallottam hogy már egy 280W cuccot nem bírna el..."
Aki ezt mondta, az komplett idióta!
A komolyabb hangfalszettek (P>0,5W) beépített erősítővel készülnek, és a hangkártya kimenetét pontosan ugyanannyira terkelik. Szabvány szerint 47kohm-mal.
A közel jövőben venni fogok egy Logitech Z-5300-as 5.1-es hangfal szettet. Remélem, hogy jó vétel lesz :)
Hangkártyával kapcsolatos tanácsot kérnék, hogy milyet vegyek. Most alaplapi van a gépemben, de több helyen is hallottam hogy már egy 280W cuccot nem bírna el...
Szóval milyen hangkártyát vegyek? Audigyt nem mert az összeveszik az Xp-vel.
Live 5.1 jöhetne még szóba. De nekem bármilyen akár noname is megfelelne, csak rendesen működjön.
Én egy Terratec Aureon 5.1 Fun-t használok egy 5.1-es Phillips hangrenszerrel kb. egy féléve és nagyon megvagyok vele elégedve. az Aureon nagyságrendel jobb mint a Live, támogat minden létező hangszabványt /directsound 3D, A3D 1.0, EAX 1.0, 2.0. macroFX..stb/ nagyjából a Audigy 2-vel van azonos szinten csak az ára a harmada.
Amire használom főleg DVD és játékok.
Én is 5.1-es hangkártya és hangfal vásárlását tervezem, de nem vagyok igazán képben.
Hangkártyánál ami szóba jöhet:
Creative SoundBlaster Live! 5+1
Terratec Aureon 5.1 Fun
Van a kettő között valami érdemi különbség?
Esetleg tapasztalatok?
Kösz,
Mojo
"Szerintetek?"
Nem tudom, mennyire idegesítő, én nem hallom! :-)
De komolyan: lehet a potméter hibája is, de pl. próbáld ki a villásdugóját fordítva(póluscsere) bedugni a konnektorba. (A HIFI-magazin szerint használ...)
Ma vettem egy 2.1-et. Argon a márkája. Ha a távirányítóján teljesen leveszem a hangot, még akkor is ad ki valami zajt.
Ha hangosítom persze ez erősödik. Szoftveresen SEHOGY nem lehet elhalkítani.
Eszméletlenül idegesítő.
Befelé fordítom... úgy elviselhető, nade ez röhej.
Szerintetek?
Igaz nekem nem ilyen van hanem Philips 5.1-es hangrendszer van, már azzal is brutál a Silent Hill, egy párszor én is hátra néztem hogy nincs-e ott valaki.:)))
juuuuujj kiszakadna az üveg az ablakkeretből :DDDDDDD
ez már szolat azért
egy ilyennel üljél már hajnalban fulll sötétben silent hill-ezni :DDDDDDDDDDDD
Ha már senki nem vállaszol, utánna néztem:
"Ideális EAX és DirecSound -ot támogató 7.1 hangcsatornás kártyákhoz - 6db szatelit, 1db center, 1db mélynyomó láda
Lehetőség Dolby Digital hangzású filmek nézésére (amennyiben a hangkártya AC-3 dekóderrel rendelkezik)
5.1, 6.1 hangzásképek 7.1 hangzásképre keverése
Mágnesesen árnyékolt, 6x8W szatelit + 20W Center + 24W Subwoofer (RMS)
Kábeles hangerőszabályzó (2m)
Frekvencia átvitel: 40Hz - 20kHz
Jel/Zaj viszony: >75dB, 3db jack 3.5mm bemenet"
Ezekszerint digitális bemenete nincs, de tudja kezelni a 5.1, 6.1 et is.
Azt kell hogy mondjam hc, hogy teljes mértékben igazad van, DE a cuccot sulinettel veszem, és nem sok idő van gondolkodni, a legjobb hagkártya ez volt, melyhez eredetileg egy 5.1-es -szintén creative- hangcuccot szántam, de az annyira kelendő termék, hogy sajna már nem is kapható, ez a 7.1es viszont még van, legalábbis ugynézki, namármost azért vagyok ilyen felelőtlen mert gyakorlatilag teljesen ingyen teszek szert ezekre a dolgokra :)
A creative honlapján szétnéztem, és ugy nézki meglehet oldani a dolgot analóg módon, de engem igazán az motivál hogy digitálisan megoldható-e, ezt valószínű azért nem találtam mert angol tudásom kissé hiányos :( és hátha valaki érti mit irnak, vagy esetleg van ilyenje
Bátor emberke vagy. Kiadsz egy sapka lóvét a cuccra és nem tudod mit veszel?
Nézz el a www.creative.com-ra. Elég jól leírják, hogy mit tudnak a cuccok.
Az lenne a kérdésem/problémám, hogy van nekem 1 Audigy 2 hangkártyám, mely hivatalosan 6.1-es hangfalrendszert tud kezelni, namármost a bajom az lenne hogy én egy 7.1es hangfalrendszert (Creative inspire t7700) rendeltem meg, és nem tudom hogy fogom jól összekötni a cuccost,
A kérdésem az hogy ezen a hangfalrendszeren van-e digitális bemenet, hisz az audigyi-n van, és ha összekötöm akkor mi, és hogyan fog szólni?
Vagy mit tudjak csinálni?
Tanácsot, segítséget kérek
köszi