"Bizonyos dolgok arra is szolgálnak, hogy dokumentáljanak valósághűen bizonyos dolgokat."
Egy-kér orovsi papíron, orvosi kódon kívül semmi más.
"Megnézem az útlevelet. Bele van írva, hogy "Sex: female". Előttem áll ezzel szemben egy izmos, erős mellszőrzettel megáldott, szakállas férfi. Erre nekem gyanakodnom kell. Az első és természetes gondolatom, hogy az útlevél hamis. Ugyan mondhatnád, hogy ki a fene próbálkozna ilyen átlátszó trükkel, de meséltek már ennél cifrábbat is."
Na, megint csak le van sarkítva a dolog. Leginkább arról ismersz fel egy TS embert, hogy nem ismered fel. Max ha behatóan vizsgálod a lába közét, ami ugye ujra csak komplikációkba lép még a határon is. Ha egy határőr azt mondja, hogy meg akarja nézni a micsodámat úgy feljelentem zaklatásért, hogy csak pislog!
Mi TS emberek a minnél jobb megjelenésre és elvegyülésre törekedünk; tehát hogy te is megértsd: Nem fogod felsimerni a TS-eket, mert nem tudod, hogy mik azok a jelek, amiket figyelni kell. Néha még mi sem ismerünk fel egy-egy ilyen embert.
"Vagy vegyük öregSam olvtársnő esetét. Ő az elmondása szerint elég rosszúl viseli az évek múlását. Akkor jöhet azzal a javaslattal, hogy irhassa át a születési dátumát? Mi lesz akkor a választott születési dátuma elött felhalmozott adósságaival?"
Ez az egyéni problémája, hogy ráncos, pocakos, stb. Tehetne ellene, ha nagyon akarna. A születési dátuma pedig ha tetszik ha nem az ami. Max. a testén tudnak korrigálni, az évei számán nem. Én is szeretnék fiatalabb lenni és fiatalabban belekezdeni ebbe az egészbe, mert jobb esélyekkel indulnék, de ugye ez nem lehetséges.
"Nem mondom, hogy a dolog lehetetlen, de ennek összes(!!!) következményét át kell gondolni."
Pont olyannak mondod ezt, aki nap mint nap azon gondolkodik, hogy mennyivel könnyebb lenne az élet ez az egész szarság nélkül. Persze, át kell gondolni, de amikor már azon a ponton vagy, ahonnan tényleg csak két válaszutat kapsz, akkor te hová lépsz, melyiken mész tovább?
Tudom, marha nehéz, de próbálj meg néha más szemszögből is látni a dolgokat.
KÉpzeld bele magad a köv. helyzetbe:
Reggel, felébredsz. Kimész WC-re, elővennéd a micsodádat, de hopp, neked nincs olyanod. De miért nincs, amikor te férfi vagy? Gondolom sikítófrászt kapnál! Hm, összetörsz, igy indul a napod. És ami később jön az csak rosszabb lesz, sosem jobb. Hacsak nincs egy módszer, ami ezt megszünteti, mint pl. a nem és névváltoztatás, vagy egy műtét...
Azt hiszem nem teljesen értedded meg miről van szó. Tehát továbbra is a téma: "A nem megváltoztatása műtét nélkül."
Bizonyos dolgok arra is szolgálnak, hogy dokumentáljanak valósághűen bizonyos dolgokat.
Én például voltam határőr. Megnézem az útlevelet. Bele van írva, hogy "Sex: female". Előttem áll ezzel szemben egy izmos, erős mellszőrzettel megáldott, szakállas férfi. Erre nekem gyanakodnom kell. Az első és természetes gondolatom, hogy az útlevél hamis. Ugyan mondhatnád, hogy ki a fene próbálkozna ilyen átlátszó trükkel, de meséltek már ennél cifrábbat is.
Vagy vegyük öregSam olvtársnő esetét. Ő az elmondása szerint elég rosszúl viseli az évek múlását. Akkor jöhet azzal a javaslattal, hogy irhassa át a születési dátumát? Mi lesz akkor a választott születési dátuma elött felhalmozott adósságaival?
Nem mondom, hogy a dolog lehetetlen, de ennek összes(!!!) következményét át kell gondolni.
"nem szukseges a tuleleshez. ugyanezen elv alapjan, ha pl nekem levagna a kezem a vonat, adna a TB egy protezist, aztan hello. ha korhazba vinnenek, hiaba kerneek kulonszobat. a TS-ek pszichologust kapnak. akinek a pszichologus/protezis/sima korterem nem eleg, az finanszirozza zsebbol az extra kivansagait."
Épp nem tegnap(?) írtam a forumba, hogy két lehetséges mód létezik: Öngyilkosság vagy műtét.
Pszichiátert kapunk ;) De ez sem a mi agyunk szüleménye, ugyanis én megpróbáltam magánorvoshoz menni, de elutasító választ kaptam azzal, hogy az ETT nem fogadja el a magánpraxisban kiállított papírokat. Nos, tehát ezt megelőzendő szerettem volna, de mivel ez nem járható út, így a TBdet használtam fel, hogy megkapjam a szükséges okmányokat :)
"az egvilagon semmi. aki ettol jobban erzi magat, csinalja. elvegre tollboaval is ki lehet menni az utcara, csak kerdes, hogy ez megeri-e a tarsadalomtol valo elszigetelodest. ezt mindenki dontse el maga."
Ez a beilleszkedésről szólna, ha nem vettem volna még le. Ebben az állapotban vagyunk mindnyájan TS lányok/fiúk társadalmilag kirekesztve...
Köszönöm a tanulságmesét, csak azt hiszem, hogy nem ebből áll a világ.
"Az egyén neme nem magánügy. Meghatározza a társadalom viszonyát sok tekintetben az egyénhez. Az egy dolog, hogy ő ezt meg akarja-e változtatni, de kérdés, hogy a társadalom többi tagja is meg akarja változtatni az egyénhez való viszonyt. Az ember neme ugyanis üzenet mások számára. Egy ilyen "üzenetet" nem tanácsos megváltoztatni anélkül, hogy annak (a társadalom számára ) lényeges tartalma ne változna meg. "
Azt hiszem, a nem és névváltoztatás után senkinek sincs jogában firtatni az illető hovatartozását. Ha mégis kedve támad kutakodni, hajrá! Maximum talál néhány zárójelentést, néhány papírt, ahol egy-két orvosi kódon kívül semmi sem jelzi a múltat. Felőlem még hanyatt is vághatja magát, akkor sem tudna kideríteni semmit hivatalos úton, ennyi pedig épp elég, hogy elfogadja valóban nő vagyok.
Az üzenet részre:
Csak képzeld bele magad: Ha a nemem egy üzenet, akkor a mostani énem egy gyászjelentés :))) Egyébként valóban így van, ahogy te mondod. Ebben az esetben viszont meg kell változtatni, hogy az üzenet lényegi része az illetőről szóljon, ne egy betegségről.
A társadalom nem tagadhatja meg az egyéntől, hogy az ilyen jellegű viszonyt megváltoztassa.
Ha akarja, változatssa, tudtommal nincs megtiltva. Itt viszont két eset lehetséges:
- Nem betegségről van szó (ami nem egyezik az én véleményemmel), akkor a tb-hez semmi köze.
- Betegségről van szó, ekkor azonban az egészségügyi ellátórendszer feladata a kezelés ill. gyógyítás, tehát finianszírozni maximum azokat az orvosi/pszihiáteri erőfeszítéseket lehet, hogy az illető ne akarjon más nemű lenni. Mindenesetre a tb-neknem feladata beteg (elméjű) emberek rögeszméinek megvalósítása.
Nagyon egyszerű a válasz a felvetésedre.
A társadalom nem tagadhatja meg az egyéntől, hogy az ilyen jellegű viszonyt megváltoztassa. Az önmeghatározás, az egyén szabad önrendelkezési joga minden emberi jogi alapdokumentumban benne van.
A világ túl sok traumát élt már át, hogy ezen a szinten elismerjék, hogy fontos az emberi szempont.
De ennek kapcsán ne térjünk vissza megint a "kinek a hóbortját kinek a pénzéből finanszírozák" örökzöld slágerhez, mert már ebből a topicból is látszik, hogy ez sokkal mélyebb kérdés/téma.
A Gay Pride-os feltevésre pedig, ha valaki nagyon akar, nyisson topikot, aztán majd ott szívesen elmagyarázom a saját verziómat. De most itt ne vitassuk meg, ha lehet.
Nem ebbe a topikba tartozik.
A javasolt új topik-cím:
"A transzvesztitizmus és a melegség - sztereotíp keveredések"
De én néha örülök, hogy a fel-felbukkanó téveszmékre tudok egyáltalán reagálni. (idő, vitakedv, éppen mennyire vagyok hajlandó számomra evidens dolgokat magyarázni végiggondolatlan gondolatokkal vitatkozva)
A békülékeny hangnemet - egyesektől - csak üdvözölni tudom.
SANRDA
NAGYON JÓ, FONTOS, OKOS ÉS ÉRTÉKES EMBER!
(Csak hogy tudja az is, aki éppen önmagát alacsonyítja le a lekicsinylésével/leszőkenőzésével hímsoviniszta géppé.)
Azt ne hidd, hogy nőgyógyászt nem lehet átverni egy jól sikerült műtéttel. Mellesleg meg ha ő tudja, az nem érdekes. Én nőgyógyászom is tudja, ő írja fel a hormonokat.
Sőt, a sebészem is tudta, amikor megcsinálta a műtétet... és az okmányirodában is tudták, mikor anno bementem kicseréltetni a személyimet.
"vagy amikor a partnered rakerdez, vajon miert nem akarsz gyereket."
És én majd persze az igazságot fogom erre válaszolni neki, ugye? :-) Egy egész csomó lehetséges ok van, amiért egy nőnek nem lehet gyereke, ezek közül kiválasztottam a legszimpatikusabbat, és ezt szoktam bemondani a partnereimnek.
Jajj, neeee... Te, aki sosem láttál ilyesmit közelről, most otthonról, a számítógép elöl majd ex has megszakérted a témát...?
Kérd meg egyik kedves gépbarátodat,(Öreg Sam vagy bayernemotor...) hogy kapcsoljon ki vagy vágjon kupán(tetszés szerint, amiképpen szoktátok...)
Pár száz év múlva felébredsz és meglátod...
EMBERNEK lenni jó...Hollárrihollárihóó!:)))
Éves szinten többe kerül ez a TB-nek, mint a mi műtéteink, ami indokolt.
nem szukseges a tuleleshez. ugyanezen elv alapjan, ha pl nekem levagna a kezem a vonat, adna a TB egy protezist, aztan hello. ha korhazba vinnenek, hiaba kerneek kulonszobat. a TS-ek pszichologust kapnak. akinek a pszichologus/protezis/sima korterem nem eleg, az finanszirozza zsebbol az extra kivansagait.
A topik témája eredetileg nem a műtét finanszírozása, hanem a "névváltoztatás" lett volna. Na, ezzel mi a gond?
az egvilagon semmi. aki ettol jobban erzi magat, csinalja. elvegre tollboaval is ki lehet menni az utcara, csak kerdes, hogy ez megeri-e a tarsadalomtol valo elszigetelodest. ezt mindenki dontse el maga.
A befizetett pénzek ugyanúgy közös kasszába mennek, majd a kezeléseket ebből fizetik.
ellenben a tagsag onkentes. TB-nel nem.
Ha tehát Te (tételezzük föl) tagja vagy egy ilyennek, és tagja egy TS-ember is, akinek kezelésre van szüksége, akkor bizony adott esetben nem fogod tudni letiltani az intézménynél, hogy a Te pénzedet ERRE ne használják.
ha nem tetszik, kilepek. mivel a tagsag onkentes, nem igazan izgat a dolog, hanem egyszeruen ceget valtok.
(Igaz, nem is fogod megtudni, megvalósult-e ilyen helyzet, mert nem kötik az orrodra.)
sajto eloszeretettel foglalkozik effele esetekkel, ugyhogy nagy valoszinuseggel megtudom. ha nem, akkor meg megnezem az altalanos szerzodesi felteteleket, hogy mit fizetnek ki, es mit nem.
Minősítgethetsz, de a vitakultúrádról állítasz ki ezzel szegényes képet.
te meg a szegenyes egeszsegugyi ismereteidrol. majd magyarazd el a verrakos embereknek, hogy valojaban az odaegett piritostol lettek betegek.
Az egyén neme nem magánügy. Meghatározza a társadalom viszonyát sok tekintetben az egyénhez. Az egy dolog, hogy ő ezt meg akarja-e változtatni, de kérdés, hogy a társadalom többi tagja is meg akarja változtatni az egyénhez való viszonyt. Az ember neme ugyanis üzenet mások számára. Egy ilyen "üzenetet" nem tanácsos megváltoztatni anélkül, hogy annak (a társadalom számára ) lényeges tartalma ne változna meg.
off
hetedik kávé...
on
Most akkor tartsunk népszavazást? :-))
Na jó, komolyan: ha már valakinek van például gyermeke, akkor értelemszerűen tekintettel kell lenni rá, szal lekell nyelni szépen a keserű pirulát, oszt éldegélni szépen a régi kerékvágásban... ami mondjuk lehet, hogy nem lesz jó számára, de ekkor már tudomásul kell venni, hogy ez a hajó bizony már elment
Az erdei tanácsban összegyűlnek az állatok, hogy eldöntsék ki a legerősebb az oroszlán után. A szavazásnál patthelyzet alakul ki, s hogy vége legyen a vitának, megválasztják a nyuszit. Na ettől a nyuszika nagyon elszáll. Sétál az erdőben és beleharap a róka farkába. A róka mancsa ütésre lendül, de hátranéz és meglátja, hogy az a nyuszi, a legerősebb állat az oroszlán után. A róka bocsánatot kér eé elsomfordál. Nyuszi továbbmeg és beleharap a farkas fenekébe. A fakas látja, hogy ő a nyuszi, a legerősebb állat az oroszlán után és csendben odébbáll. Ugyanez megtörténik a medvével. A nyuszi nagyon elszemtelenedik. Nem átallja megharapni a tigris farkát. A tigris hátranéz, feldühödik és egy csapással anyoncsapja a nyuszit. A tigris ugyanis nam vett részt az erdei tanács ülésén.
Az egyén neme nem magánügy. Meghatározza a társadalom viszonyát sok tekintetben az egyénhez. Az egy dolog, hogy ő ezt meg akarja-e változtatni, de kérdés, hogy a társadalom többi tagja is meg akarja változtatni az egyénhez való viszonyt. Az ember neme ugyanis üzenet mások számára. Egy ilyen "üzenetet" nem tanácsos megváltoztatni anélkül, hogy annak (a társadalom számára ) lényeges tartalma ne változna meg.
Amúgy szerintem még hosszú évtizedek kellenek ahhoz, hogy az emberek elfogadják a transzexuálisokat, a melegeket. Ezt a folyamatot azonban, legalábbis szerintem, inkább hátráltatják az olyan rendezvények mint pl a Gaypride. Honfitársaink egy jelentős része el sem tudja képzelni, hogy attól még, hogy valaki nem hetero, nem feltétlenül sminkeli magát, bömbölteti a house-t és öltözik lenge, díszes ruhákba. Pláne a transzexuálisok, hiszen ők az orvosi beavatkozásig igencsak szenvednek.
A névváltoztatás nem kerül semmibe, csupán nekünk egy kis utánnajárásba, amig kiállítják a dokumentumokat; ez a forum témája. A műtétnél pedig nincs választásotok, nem tudjátok megtiltani, hogy pont a ti pénzetek ne erre menjen.
Egyébként ennyi erővel az én pénzemből meg ne finanszírozzák a marha sok szimuláns beteget, aki épp passszióból nem akar dolgozni/tanulni, stb. Éves szinten többe kerül ez a TB-nek, mint a mi műtéteink, ami indokolt.
Kedves TSOnline!
Rendkívül rosszul viselem az öregedéssel járó mindenféle testi változást. Tudod, úgy mint apró ráncok, pici sörpoci, stb. Engem ez rendkívűli módon iritál a helyzet és tulajdonképen a 25 éves bőrkémben éreztem igazán jól magam. Kikalkuláltam, hogy kb. 2,5-3 millióból elég helyre szőke bombázót lehetne belőlem barkácsolni. Jelenlegi kiindulási alap B-52 nehézbombázó. Ugyan finanszirozza meg már nekem is valaki. Lécci, lécci lécci.
Egyébként vicceltem .)
Szerintem fejezzük be a vitát azzal, hogy egyiken sem tudtuk meggyőzni a másikat, de ennek ellenére nem utáljuk egymást. Ez szerintem több, mint amit itt a fórumon a legtöbb vitázó elér.
Szóval Tajpant. Na! Negyedik kávé... tud vki másnapos (vagy inkább aznapos) topikról?
on
Hm. Kissé elkanyarodtunk. A topik témája eredetileg nem a műtét finanszírozása, hanem a "névváltoztatás" lett volna. Na, ezzel mi a gond? Szerintem semmi. Még csak pénz sem kell hozzá túl sok...