Keresés

Részletes keresés

JozsBiker Creative Commons License 2004.06.03 0 0 26
Milyen fényviszonyok között készültek a rossz képek ? Mondjuk egy nappali tájkép is zajos vele ? Megvárod rendesen amíg fókuszál ( középen kis zöld kocka megjelenik, gép csippan )? Az érzékenység ( Sensitivity ) is auto módban van ? Már jópár képet készítettem az enyémmel, de életlen képre nem is emléxem, zajosra se nagyon.

És mi az, hogy mérési üzemmód: mintázat?

Nemtom, nekem nincs magyar ferdítéses kézikönyvem. Ha mondod melyik részben írja megnézem az eredeti manualban mi is akar ez lenni valójában.

Ha gondolod küldj a címemre egy-két képet amiben még az exif megvan, de max. 200kbyte/darab méretben. Vagy még jobb ha felteszed valami web oldalra, és megírod a címet, kíváncsi vagyok rá.

Jozs

Előzmény: gyökö (24)
gyökö Creative Commons License 2004.06.02 0 0 25
Megint én. Lehet az ISo-t kellene fixre állítani?
A készült gépeknél ISO64-200 között változik.
És mi az, hogy mérési üzemmód: mintázat?
gyökö Creative Commons License 2004.06.02 0 0 24
Közeli ismerősömnek 555 van. Szoktam használni.Nagyon sok rossz kép készült vele ami életlen, zajos. (automata üzemmódban) Van valakinek tapasztalata miért van ez?
subaru_wrc Creative Commons License 2004.03.14 0 0 23
Sziasztok!

Optio 33L tulajoktól kérnék segítséget: tapasztalta más is azt a jelenséget, hogy a gépet nem lehet bekapcsolni - csak négy rövidet pittyen?
(Akku, memóriakártya jó.)

Kösz:
Tibi.

farriss Creative Commons License 2004.03.04 0 0 22
Sziasztok,

Nemsokára én is tulajdonosa leszek egy Optio 555-nek, már nagyon várom (kintről hozzák). Amatőr vagyok, de ez a gép nagyon megfogott.
Főleg az 5x optikai zoom-ja....

üdv

Bubuka2 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 21
Köszönet mindenkinek!
Megtaláltam, letöltöttem, most széles vigyorral várom, hogy ma este kézhezkapjam a gépet :)
whitefulu Creative Commons License 2004.02.16 0 0 20
Eladó
Pentax Optio 33WR (vízálló kivitel, 3* zoom a gépvázból nem emelkedik ki!, 3,2 Mp, ceruzaelemes) gyári dobozban tartozékokkal
+256MB SanDisk SD kártya
+Loewepro D-RES 10 taska
+GP aksitolto
115eFt

Érd: email, vagy 30/650-67-91

whitefulu Creative Commons License 2004.02.16 0 0 19
Bubuka, itt találsz angol nyelvűt:
http://www.pentax.com/docstore/index.cfm?show=6
Wf.
Előzmény: Bubuka2 (17)
JozsBiker Creative Commons License 2004.02.16 0 0 18
Bubuka2 itt nézd meg:

http://www.pentaxusa.com/docstore/index.cfm?show=6

Magyart nem tudok sajna.

Jozs

Előzmény: Bubuka2 (17)
Bubuka2 Creative Commons License 2004.02.16 0 0 17
Sziasztok!
Nagy problémám van, nem tudja valaki hol találok az 555-höz angol használati utasítást? (Ha magyar, az még jobb, de ilyenben reménykedni sem merek.) Ugyanis aranyos emberek csak német nyelvűt mellékeltek hozzá...
Cserébe majd áradozok róla a fórumon, ha majd a kezembe adják (ugyanis a gép nem az enyém, de ha szerzek manual-t, akkor kipróbálhatom, így közös érdek, hogy találjak :)
JozsBiker Creative Commons License 2004.02.15 0 0 16
Szia Gép01 !

a beállított (ébresztő)óra akksicserénél nem áll nullára?

Nem.

A kisfilmkészítés mennyire jó minőségű? Hozza a pentax minőséget?

320x240 pixel felbontásban rögzíti a mozgóképet. Sokmindenre nem jó, inkább csak érdekességnek. Sok gép tud ettől jobbat, ha ez fontos szempont, akkor nem ajánlanám az 555 -öt.

Mit tud nyújtani az 5szörös zoom a 3szoroshoz képest a mindennapi használatban?

1,6 -szer nagyobb zoom -ot :-)
Ilyenkor már nagyon jól jön az állvány. Idáig még nem nagyon volt szükségem 5szörös zoom -ra.

Mennyire tartós a gép külseje és LCD-je, mennyire kivehető a kép?

Eddig semmi bajom nem volt, nem kopik a festék vagy a felirat sehol. Igaz, folyamatosan tokban van ha éppen nem fényképezek vele. Minden gomb tökéletesen és határozottan működik rajta, ahogy kell. Az LCD -vel is meg vagyok elégedve. Süllyesztett, tehát valamennyire védett. A felbontása és kontrasztja szerintem nagyon jó. Manuális fókusznál duplájára nagyítja a kép középső részét hogy könnyebben be lehessen állítani. Általában össze is szokott jönni a dolog :-). Napsütésben is egész jól használható, bár nincs viszonyítási alapom hogy más gépekhez képest hol áll, illetve mivel még csak télen használtam, nemtom nyári napsütésben milyen lesz majd.

JozsBiker

Előzmény: Törölt nick (15)
JozsBiker Creative Commons License 2004.02.10 0 0 14
Szia Gép01 !

Engem ez az Optio 555 egyre jobban izgat

Helyes :-)

ezekszerint ott nincs ilyen fehér világító pötty. Ugye? :)

Az enyémnél van egy, de a gyakorlatban borzasztóan nincs jelentősége. Mint korábban írtam, a képek túlnyomó többségénél nem lehet észrevenni. Ha pedig nem 2592x1944 -ben szemlélem a képet hanem lekicsinyítem a monitor méretére, akkor egyáltalán nem. Tehát a gyakorlatban nincs jelentősége. De úgy tudom az Optio -kra amúgy sem jellemző ez a "hiba", tehát ettől nyugodtan vehetsz ilyen típust.

Van egyáltalán vkinek ilyen gépe? Szívesen hallanék róla pár szót.

Elég sokat lehetne róla írni, mint minden gépről, ugye. A kiválasztásánál az vezetett, hogy lehetőleg komolyabb hiányosságoktól mentes legyen a masina. Ha végigbogarászod a kompakt gépek tesztjeit, szinte mindegyiknek van valami prücke. Az egyik aberrál, a másiknak az akksija gyenge, a harmadiknak fontos üzemmódjai hiányoznak stbstb. Úgy találtam, hogy az 555 nagyjából mentes ezektől. Fontos szempont volt a fizikai méret is, mert bicajon motoron is magammal szeretném hurcolni, ezzel ismét egy csomó gép kiesett a rostán. Végülis az 555 -nél maradtam, és eddig meg vagyok vele elégedve. A Fotoarénára tettem fel pár jobban sikerült képet, ha érdekel. De pl. Kugepapi Optio 550 -nel nyomul, az ő fotóit is érdemes lehet megnézned. A DigiCam -on és a DpReview -n is sok hasznosat lehet találni a típusról, de persze én is szívesen válaszolok ha van konkrét kérdésed.

JozsBiker

Előzmény: Törölt nick (13)
subaru_wrc Creative Commons License 2004.01.30 0 0 12
Sziasztok!

Ugyan nem pontosan a temaban megjelolt geprol van szo, de hatha.. Segitseget szeretnek kerni: egy ismerosom nemreg vett egy Pentax Optio 33L gepet. Mivel semmit sem tud angolul egy magyar nyelvu leirast nagyon megkoszonnenk.

Tibi.

subaru_wrc Creative Commons License 2004.01.30 0 0 11
Sziasztok!

Ugyan nem pontosan a temaban megjelolt geprol van szo, de hatha.. Segitseget szeretnek kerni: egy ismerosom nemreg vett egy Pentax Optio 33L gepet. Mivel semmit sem tud angolul egy magyar nyelvu leirast nagyon megkoszonnenk.

Tibi.

JozsBiker Creative Commons License 2004.01.25 0 0 10
555-ről írhatnátok :)

Kérdezz :-)

Kis gépek közt egész jónak tűnik... de mi ez a világító dolog a képeken? Nem egészen értem.

Az enyémnél van egy rossz képpont. Ez azt jelenti, hogy amikor számítógépre áttöltöm a képet és eredeti (2592x1944) méretben nézem, egy helyen mindig egy fehér képpontot látni. A dolog természetéből adódik, hogy ez csak akkor jön elő, ha a képen azon a részen sötét a téma. Ha a képet lekicsinyítem a monitor méretére (1024x768), akkor a pötty már eltűnik, ill. gondolom ha nyomtatnám vagy fényképet készíttetnék róla, azon sem jelentkezne, bár még nem próbáltam. Egyébként mostanra már mexoktam, csak eleinte zavart. Mivel szürkeimportos a gép, nem próbálkoztam garanciális javíttatással, nem tudom hogyan álltak volna a dologhoz (javítják, cserélik, elhajtanak). Mindenesetre azt mondják szoftveresen ki lehet javítani a hibát. Ja, és állítólag nem is jellemző ez a hiba, tehát ez ne tántorítson el a vásárlásától :-) Úgy látom már 130+tréfa körül is lehet kapni, szerintem az már egész elfogadható ár, ha valakinek ilyen paraméterekkel rendelkező gép kell.

Jozs

Előzmény: Törölt nick (9)
JozsBiker Creative Commons License 2004.01.07 0 0 8
Szia Gabosh !

Az a lényeg hogy végülis megvan, és elégedett vagy vele. Ha nem elírás ami árakat írtál, akkor igencsak jó áron jutottál hozzá.

Az enyém is jól szuperál még. Elég sok időbe telt míg végigolvastam a leírást, és közben kipróbáltam minden funkciót. Több van mint gondoltam :-). A rossz pixel eltávolításával kapcsolatban voltam a márkaszervizben, azt mondták kb. 10kHUF -ért egy célszoftverrel semlegesíteni tudják. Még gondolkodom, hogy zavar-e annyira :-).

Végülis hosszas keresés után a MediaMarkt -ban találtam hozzá tokot, de nem volt egyszerű. Előtte megnéztem a gyári Pentax tokokat, de sem kialakításban, sem árban nem feleltek meg. Kettőt is ajánlottak ehhez a típushoz. Az egyiknél a bújtató amin a nadrágszíjat át lehet bújtatni tépőzáras volt, tehát esély van rá, hogy szépen elhagynám az egész cuccot. A másiknál toknál az nem tetszett, hogy patenttel záródott. Mikor üresen próbáltam bezárni, mondta az eladó hogy lehet hogy így nem fog menni, hanem tegyem bele a gépet, az majd ellentart (lesz mihez képest nyomni a patentet). Erre nagyon csúnyán kezdtem nézni, majd otthagytam a tokjaival együtt. Ja, és mindkettő 10kHUF volt.

Egyetlen problémám eddig, hogy ha TV -re kötöm, eléggé gagyi a képminőség. Nem egy fontos szempont, meg azt sem tudom más gépeknél hogy van ez, de nem igazán alkalmas arra, hogy az elkészült képeimet TV -n mutogassam. Esetleg ha ezt kipróbálod, megírhatnád a Tied hogy áll ezzel.

Egyébként szinte mindig nálam van, hiszen a kis mérete ezt lehetővé teszi. Eddig kb. 200 képet készítettem, aminek a nagyrésze csak próbálgatás. Kettőt feltettem a FotoArena -ra.

Írj ha van fejlemény :-)

JozsBiker

Előzmény: gabosh (7)
gabosh Creative Commons License 2004.01.07 0 0 7
bocs a keso valaszert!!

Nos a gep nem jott meg egyaltalan, mert kifutottak a keszletbol, csak ezt a honlapon elfelejtettek jelezni. Ugyhogy telcsin lehordam oket a sarga foldig es visszamondtam a rendelest. 355 dolcsi lett volna. Utana csak 380 felett lattam, ugyhogy inkabb 555-ost vettem, persze mashonnan 450-ert, de ha visszakuldok a gyartonak 1-2 papirt 50 dolcsit visszaadnak. Akcio.
Egyebkent az mar megjott es folyamatos orgazmusom van azota, mert ez a cucc valami csucs!!!!!

Előzmény: JozsBiker (6)
JozsBiker Creative Commons License 2003.12.15 0 0 6
Szia Gabosh !

Gratula a géphez ! Reméljük megérkezik amikorra vállalták, hogy az ünnepek alatt legyen idő feltérképezni :-). Nemtom memóriakártyával hogy állsz, de egy nagyobbat érdemes beszerezned ha nincs. Meg egy olvasót, mert a madzagos módszer elég strapás.

Jozs

Előzmény: gabosh (5)
gabosh Creative Commons License 2003.12.15 0 0 5
Csa!!!

3 napja rendeltem meg a 450-t, es mar alig varom, hogy itt legyen. Sajna a UPS ground-l csak 7-10 napra vallalja a szallitast a forgalmazo.:)

Mar honapok ota azon agyaltam milyen gepet kene venni, de mar vagy 2honapja eldontottem, hogy 450 v 500 lesz. Mivel anyagi limitet szabtam magamnak(kb. 350 dolcsi), a 450-t valasztottam. Amugy sem kell nekem az a plusz 1000000 pixel.

Orulok, hogy csatlakozhatom a taborhoz, akik ezeket a magas szinvonalu gepeket tudhatjak magukenak!!!!

JozsBiker Creative Commons License 2003.12.12 0 0 4
Szia Odorbali !

Jó kérdés. A specifikációjában ennyi van:

Hybrid AF (TTL contrast detection autofocus system combined with exo-passive sensor)

Birdie ezt írja a DigiCam -on az 550 -ről:

"Az átnézeti kereső mellett a Pentax adatlapjainak tanúsága szerint egy passzív fókuszálást megvalósító elem található, mely infravörös fényt nem bocsájt ki. Működése ismeretlen, a gép fókuszálási sebessége és pontossága ennek letakart állapotban is ugyanolyan. A sötétben történő élességállítást segédfény nem könnyíti meg, ennek hiánya szürkületben tele álláskor már érezhető, ilyenkor a gép fókusza bizonytalanná válik."

Az utolsó megállapítás már nem igaz az 555 -re, legalábbis az eddigi tapasztalataim és a DpReview -n olvasható hozzászólások szerint a gép már rossz fényviszonyok között is egész jól muzsikál (igaz, a fókuszálás sebessége lehetne jobb).

A DpReview fórumon jópár megabájtnyi hozzászólás van a témában :-). Két érdekesebb:

"Surprised you're having problems getting focus under low light. The Pentax Optio 555 uses both, a contrast detection and a IR system. The IR system seems to work in extremely low light (although the focus confirmation will indicate that focus is not locked). Still, I've had good results with this."

"I just took my new 555 to a Halloween party and took many photos in the entirely black-lit house and the dimly flourescent lit garage and all pictures turned out great! I didn't have a single one out of focus. Some pictures took a little longer than others to take, but I wasn't paying too much attention to the focus lights. The ones under the black light came out with perfect colors. I don't know how! The flash works great."

Bocs hogy nem fordítom le, de talán nem szükséges.

Egyébként van rajta manuális fókusz is.

JozsBiker

Előzmény: odorbali (3)
odorbali Creative Commons License 2003.12.12 0 0 3
Sziasztok!

Úgy tudom az 555-ben nincs AF segédfény. Meg tudjátok mondani akkor, hogy csinál éles képet félhomályban a gép? Hogy találja meg a focus a megfelelő távolságot? Manuálisan nem lehet állítani. Egyébként minden happy, de ez szúrja a szemem. Persze lehet, hogy csak nem tudok valamit amit kéne. Hát pont ezt kérdezem :)
Köszi

JozsBiker Creative Commons License 2003.12.07 0 0 2

Kérdésem lenne a márkatársakhoz: kinek mennyi hot pixel van a gépén ? Én eddig 2 világító pöttyöt találtam. Úgy hallottam bizonyos gépeknek van beépített funkciója a közömbösítésére. Az Optio -nál van ilyen ?

Jozs

JozsBiker Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1

Határeset :-)

Előzmény: whitefulu (0)
whitefulu Creative Commons License 2003.12.03 0 0 0
Optio 33WR-el is lehet jönni ? :-)
Bár valószínűleg 0 választ fogok kapni a kérdéseimre, mert szerintem nem sokan vesznek ilyet.

WF

Előzmény: JozsBiker (-)
JozsBiker Creative Commons License 2003.12.02 0 0 topiknyitó
Üdv !

Úgy gondolom legfőbb ideje létrehozni egy külön topicot a fenti típusok rajongóinak, jelenlegi és jövendő tulajdonosainak. Íme hát mexületett :-) Írjatok véleményeket, tapasztalatokat, kérdéseket és válaszokat, mindent ami nem offtopic ! :-)

JozsBiker (555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!