Keresés

Részletes keresés

Gerenda Creative Commons License 2003.12.01 0 0 8
No meg mindenki hallotta már azt az elcsépelt mondást, hogy minden országnak olyan kormánya van, amilyet megéredemel - terjesszük ki úgy, hogy "és minden parlamentnek olyan vezetői, amilyet az megérdemel", és már helyben is vagyunk. Remélem Tompi ad nekik:-)
G
bírósági párttikár Creative Commons License 2003.12.01 0 0 7
Hááát, ha egy Szili Katika parlamenti elnök lehet, akkor miért ne lehetne ez a Deutsch az alelnök?
Előzmény: Probatbicol (-)
Gerenda Creative Commons License 2003.12.01 0 0 6
Nem látom be, hogy miért lenne olyan rettentő nagy katasztrófa Tompi. Színvonalban tökéletesen megfelel a kevéssé T.Háznak.
G
kaanga Creative Commons License 2003.12.01 0 0 4
Deutsch lemond fővárosi elnöki posztjáról

NOL • 2003. december 1. 19:21

Az év elején lemond fővárosi Fidesz-elnöki posztjáról Deutsch Tamás - tudta meg az MTI hétfőn a pártvezetéshez közel álló forrásból.

Ez a kérdés szóba került a Fidesz országgyűlési frakciójának hétfői zárt tanácskozásán is, amelyen Orbán Viktor pártelnök a fővárosi Fidesz megújulásának szükségességéről beszélt - tájékoztatta az MTI-t a neve elhallgatását kérő, a frakcióülésen jelen lévő politikus.

Deutsch Tamást a pártelnök és Áder János frakcióvezető javaslatának megfelelően a Fidesz-frakció a Országgyűlés alelnökévé javasolja megválasztani, a posztról európai parlamenti elfoglaltságai miatt 2004. február 1-jei hatállyal lemondó Szájer József helyére.

Az „egy poszt egy ember” elvnek megfelelően Deutsch Tamás fővárosi elnöki pozícióját az alelnöki posztra váltja fel. Orbán Viktor a frakcióülésen beszélt arról is, hogy a szövetséggé válás jegyében a fővárosban is át kell alakulnia a Fidesznek, a pártcsoportoknak a választókerületekhez igazodva kell formálódniuk, ahogy ez a változás vidéken is végbement.

Egyelőre kérdéses, hogy a fővárosi Fidesz élére ki kerülhet, de az MTI-t a pártvezetéshez közel álló forrásból úgy tájékoztatták, van, aki erre a posztra Fónagy János országgyűlési képviselőt, volt közlekedési minisztert javasolja.

(MTI)


kaanga

luciferke Creative Commons License 2003.12.01 0 0 3
biztos vagy ebben?

Előzmény: H-turul (2)
H-turul Creative Commons License 2003.12.01 0 0 2
Nem értem, mi a gond.
Ugyan Tompikát nem az eszéért szeretjük, de időnként felolvasni egy nem túl hosszú szöveget és pár percenként megrázni egy csengőt tán még az ő képességeit sem haladja meg.
Előzmény: Probatbicol (-)
Probatbicol Creative Commons License 2003.12.01 0 0 1
Ajjjajjjajjj! Akkor majd összevonnyák.
Előzmény: Ormossy (0)
Ormossy Creative Commons License 2003.12.01 0 0 0
Van má' ilyen t0pic...
Előzmény: Probatbicol (-)
Probatbicol Creative Commons License 2003.12.01 0 0 topiknyitó
Szájer József (Fidesz) európai parlamenti elfoglaltsága miatt, 2004. február 1-jei hatállyal lemondott parlamenti alelnöki posztjáról; erről az Országgyűlés elnökét hétfőn levélben tájékoztatta. Az MTI információi szerint a Fidesz-frakció Szájer József helyére Deutsch Tamást javasolja.

Levelében Szájer József hangsúlyozta, hogy 2003. május eleje óta az Országgyűlés delegáltjaként az Európai Parlamentben megfigyelői feladatokat lát el. Közölte azt is, hogy a Fidesz európai parlamenti listáján ő a második jelölt. Szavai szerint gyakori külföldi tartózkodása miatt eddig is nehézségekbe ütközött részvétele a házvezetés munkájában. "Ezért döntöttem úgy, hogy megválok az alelnöki tisztségtől" - írta a házelnökhöz intézett levelében a politikus.

A hétfői zárt frakcióülésen szavaztak Szájer utódjáról: a Fidesz Deutsch Tamást javasolja a parlament alelnökének.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!