Keresés

Részletes keresés

vámmentesss Creative Commons License 2026.06.27 0 0 294649

Igen, ez egy logikus számítás Jézus halála évének időpontja kapcsán.

Előzmény: Abdiás. (285648)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.27 0 1 294648

-Ugyanezt gondolom én is rólad csak fordított evolúcióval, és annyi különbséggel, hogy nekem nem egy görbe és kacska lábú Lucy majom volt az ősanyám, amit előszeretettel ajnározol.

--

Öntsd ki csak a szíved itt a férfiaknak a topikon, mert otthon úgy sincs aki meghallgasson, hogy másnak az asszonyáról ábrándozol, és naponta rágondolsz.

Előzmény: Zellem Estelen (294646)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 1 294647

Szia,

1. Ne vádolj hazugsággal, nem szolgáltam rá. Ha azt mondom, hogy nem írattam soha egy hsz-t sem AI-val, akkor az úgy van. Adj a szavamra alapból, kellemetlen számomra, ha bizonygatnom kell a személyemmel kapcsolatos szimpla tényeket.

2. A biblia.hit.hu oldalról szoktam bemásolni az igéket. Ha megnyitod, és bemásolsz ide bármit pl. a konkordanciája találata alapján, akkor ugyanazt kapod, amiket Tőlem szoktál itt látni.

3. Van olyan, hogy egy-egy igének csak egy részét jelölöm ki, és azt illesztem be a mondandómba, ha annyi elég az adott témához, és ezzel nem tolom túl igékkel az írásaimat, holott így is elég sokat szoktam idézni, és ez eddig is sokakat zavart már az elmúlt 22 évben az írásaimban. Sokan megszóltak már amiatt, hogy túl sok az igei hivatkozásom, de én ezt szoktam meg itt is, és az atyafiak közötti, vagy épp a családi közegemben is.

4. Igyekszem minden ige hivatkozási helyét megjelölni, mert ami számomra evidens, hogy az Igéből való idézet, azt lehet, hogy egyes olvasók nem tudják maguktól. Tavaly megfeddett engem Leslie amiatt, hogy több helyen lehagytam a hivatkozás megjelölését, gondolván, hogy mindenki tudja azt, hogy épp egy igé(ke)t idéztem, és igazat adtam Neki, ezért visszatértem a korábbi gyakorlatomhoz.

Egyébként 20 évvel ezelőtti írásaimhoz képest a jelenben arányában sokkal kevesebb igét idézek hivatkozásként, de még ez is sok(k) itt egyeseknek.

5. A mondandómat gyakran szedem pontokba, államtitkároknak is bevált ily módon rendszerezetten adnom át anyagokat 20-22 éve, és a munkám más területein is működött ez mindig. Tehát nem az itteni AI-któl tanultam ezt el tavaly, közel 60 évesen, hanem emberek tanították meg erre az AI-t is egykoron, mert ez valóban rendszerezettséget ad. Ez pedig nagy különbség ám!

6. Ismétlem, soha, egyetlen hsz-omat sem írattam az AI-val.

Ha idéztem bármikor is bármit is bárkitől a hsz-aimban, akkor azt mindig egyértelműsítettem, hogy az idézet mástól, megjelölve a hivatkozást és még idézőjelbe is téve adtam itt nicktársaim elé.

Ez az igazság mindezekről a személyem kapcsán.

Előzmény: bethsabé (294645)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294645

-Dehogy nem írattál. Ott vannak a digitális jelek az írásodban. És mi van a versekkel, azokat honnan idézed? Látszik, hogy nem a saját kútfődből. Aki saját kútfőből ír, az nem fél Bibliai verseket másol be és nem mindig csak számokkal.

Előzmény: vámmentesss (294640)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294644

Több ok miatt is kedvelem és tisztelem Bethsabét, és ebből csak az egyik az, hogy Ő nő.

Kedvelem az írásait, színvonalasak, ritka az ilyen errefelé, arról nem is beszélve, hogy hozzám hasonlóan Ő sem AI-val irat hsz-okat, hanem változatlanul emberként ír. 

Ami egyre ritkább errefelé.

Előzmény: Zellem Estelen (294642)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294643

Lk 10,21 Azon órában örvendeze Jézus lelkében, és monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.

--

1Kor 2,14 Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.

------

Jól telnek a nyugdíjas napjaid? 

Előzmény: Zellem Estelen (294642)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294642

Mivel ő is fundi, mint TE IS, szőrmentén bánsz vele, és védekezésbe lettél kényszerítve.

Hiszen a néni, téged nem tart "szellemi embernek", sem "új embernek", ráadásul egy megvezetett szektásnak néz, noha maga is az:-)

Te tiszteled a sík ostoba hipotézisei kibontásai okán, mert hiába bírsz TE is olyanokkal, ő aztán totál elszállt.:-O:_P:-)

Benned még talán van képesség összefésülni az ókori kitalációt, a mindennapjaiddal.

/Bár súlyos esetnek tartalak a valláskárosultak tömegében, de látom benned a lelkiismeretet, hogy értsed a másik fantazmagóriáit...

Az is igaz, számomra az antagonisztikus nézeteitek kritikátlan benyalása az borzasztó, de amikor valaki orákulummá hiszi össze magát, az siralmas. A néninek meg sikerült, jó, nyilván egy élet munkája van a süketelésben. 

Valahogy nem megy át feléd, hogy szerencsétlen hülyének vél, noha ő maga jobban áldozata a bibliai fantazmagóriának.

Talán azt kezded cseppet fogni, hogy ő csupán a saját kreténségét teríti, a tiedre meg nem is kíváncsi, mivel a hülyeség létráján már az uccsó fokon billeg.

De nem fokozom a feszkót, ha nincs meg a magadhoz való eszed, itt csak szopórollerezhetsz míg ő a felhőkből hint az észt.

Nekem, nagyon tanulságos, ahogy itt beszűkült tudattal oltjátok egymást.

"Sok hűhó, semmiért"

Mert egyikteknek sincs "mákszemnyi hite", csak ótvar nagy beoltott, "kész picsa, meleg málé" alapon szerzett befolyásoltsága:-/

Előzmény: vámmentesss (294640)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294641

Semmire nem válaszoltál, ami az írásomban elhangzott. Ráadásul terelsz is. 

—————————————————————————-

Minden ott leírt érdemi felvetésedre tételesen válaszoltam.

De majd levezetem neked külön a felvetéseidet, és az arra adott válaszaimat abból az írásomból, és akkor szépen eléd lesz adva mindkettő.

Előzmény: bethsabé (294639)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294640

Te Bethsabé, miért sértegetsz Te engem? 

Soha nem írattam egyetlen sornyi hsz-t sem AI-val.

Ha valahonnan idézek, pl. wikis, vagy egyéb hivatkozást, akkor azt jelzem külön és idézőjelbe is teszem még ezen felül.

Előzmény: bethsabé (294639)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294639

Semmire nem válaszoltál, ami az írásomban elhangzott. Ráadásul terelsz is. 

-Mivel nem tudsz szellemben vitázni az Igazságról, rávetemedtél a fősodratú AI válaszára.

Minden írás jel, bibliai versek számainak a bemásolása elárulja, hogy a választ az AI-d írta meg neked a hit gyülekezetes brossúrákból, de tévesen. A fősodor AI a világ szellemiségére van beállítva, nem ismeri az Igazságot és te sem. Félremagyarázza a nyilvánvalót.

Előzmény: vámmentesss (294637)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294638

-Nem Vámmentessel vitatkozom, csak rajta keresztül mutatom be az Igazságot azoknak, akiknek van fülük a hallásra.  

Egy nyilvános fórumon a legkevesebb esély mindig arra van, hogy maga a vitapartner (a megvakított, dogmákba zárt hús-vér ember) elismerje a tévedését. Nem ő a célpont. A célpont a csendes többség, az a többi olvasó, a topikot csendben követő kiábrándultak vagy keresők, mint te.

-

De, ha gondolod beszélgethetünk mi ketten a Biblia igazságáról.

Azért írtam, hogy egy szellemi embert a testi ember nem tud legyőzni a vitában. A tények makacs dolgok. 

Előzmény: Kritikus! (294636)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294637

Ismét sokmindent keversz össze az Antikrisztus kapcsán, de jövök, és segítek Neked tisztá(bba)n látni:

1. A Jelenések könyvében nem szerepel az “Antikrisztus” szó leírva, csak János 1. és 2. levelében. Ha Téged zavar emiatt az, hogy a Jelenések könyvében lévő Fenevad személyét Antikrisztusnak nevezi bárki is, akár én, akkor segítek Neked, és ezentúl csak “Fenevad”-nak fogom nevezni az Antikrisztust, nehogy ezen múljon az, hogy értsd, kiről is ír a Jelenések könyve “Fenevadnak” nevezetten.

——

2. Egy szóval sem állította sem NS, sem én, hogy az antikrisztus ne lenne szellemiség is, hiszen előttünk is ott vannak János ezzel kapcsolatos elemzései.

”…és az az antikrisztus szelleme, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.”(1. János 4.3.)

Igen, az antikrisztusi szellemiség Krisztus feltámadása után azonnal megjelent Krisztus valóságát és munkáját helyettesíteni-, hamisan másolni akaró szellemiségként, ezért van a “krisztus” szó benne az antikrisztus kifejezésben, ezt NS is fejtegeti ebben a videójában az Ige alapján, mint olyan szellemiség létezését, amely “volt, és nincs, noha van.”(Jel. 17.8.), és Krisztust igyekszik másolni, de egyben helyettesíteni, Krisztus személyét félretolva, a helyébe akarva lépni.

—-

3. Ha Te becsukod a szemedet, és nem vagy hajlandó érdemben szemmel követni a világ nak a szemünk előtt zajló egységesülési folyamatait, amelyek a történelemben először valóban az egész világra elható módon kezdenek létrejönni és megágyazni mind politikai rendszerként, mind szinkretista, mindent magába olvasztani képes egységes ideológia/vallás legyártásaként egy totális szinten egységesülni akaró földi világrendszernek, akkor nem érted továbbra sem azt, hogy ugyanezt a totális uralmat kínálta fel tartalmilag Jézusnak is a sátán akkor, amikor felkínálta Neki az egész Föld összes királysága feletti uralmat, ha Őt szolgálja onnantól!

5.Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban,

6.És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom;

7.Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz.

Amire Jézus nemet mondott, arra mond igent a Jelenések könyvében leírt Fenevad (ügyelek, hogy nehogy Antikrisztust írjak Neked).

——

4. Itt értünk el egy nagy tévedésedhez, mert a sátán Jézusnak, mint egy szem emberi személynek az egész föld összes király feletti hatalmat kínált fel, emiatt nem igaz az az állításod, hogy nem jöhet létre egy olyan világrendszer, amelyikben egy személy képes uralkodni az egész világ felett!

Ezt írod ugyanis erről emiatt tévesen:

”A harmadik kőtemplom és az eljövendő világdiktátor várása a legnagyobb bizonyíték a szellemi tévelygésere, mert a Biblia szerint nem létezik olyan ember, aki a jövőben születne meg antikrisztusként.”

Ahogyan Jézus személyében létezett olyan ember a sátán számára, aki egy szem emberként képes lett volna uralkodni a sátán támogatásával, szellemi atyaságával, erejével megerősítve, ugyanúgy ez a lehetőség továbbra is létező lehetőség, csak az arra “alkalmas” és ezt Jézussal ellentétben el is fogadó ember személy felbukkanására van erre szükség.

Jézus nem mondta ekkor azt a sátánnak, amit Te irt mondasz, hogy ne viccelj már, nem létezhet az egész föld feletti “világdiktátor” státusz, mert azt nem tudod még te sem létrehozni!

Nem, Jézus nem mondott ilyet, ilyet csak Te mondasz, és teszed ezt hamisan. Nevezd antikrisztus helyett ezt az ember személyt szimplán “Fenevadnak” pl. a Jel. 13.4 alapján, ha nem tetszik Neked az “Antikrisztus” megnevezés, de azt ne vitasd már, ha már Jézus sem vitatta, hogy a sátán képes egy világdiktátor uralma alá hajtani az egész Földet!

——-

5. Jézus pontosan emiatt nevezi meg a két lehetséges forrást, mert vannak, akik az ördögtől, mint atyától vannak, tőle származnak, és lesznek is, és a Jelenések könyve ugyanezt írja le a sátánról, emberek személye feletti teljes irányítási képességet.

Ez a sárkány, azaz a sátán ”a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak.(Jel. 12.9.).

Amely felajánlást Jézus nem fogadott el anno a sátántól, ugyanazt a felajánlást teszi meg a sátán, és ahogyan Jézus személyében is egy konkrét emberi személynek ajánlotta fel az egész Föld összes országa feletti uralmat, ugyanígy a Jelenések könyvében is egy konkrét emberi személynek fogja ezt megtenni, átadva Neki is a saját szellemi erejét, És imádák a sárkányt, aki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat,(Jel, 13.4.).

Tehát az antikrisztus az gonosz szellemiség is, de ez a gonosz szellemiség meg is fog testesülni a sátántól, mint atyától származóan egy konkrét személyre ruházva a sátán hatalmát, erejét.

Emiatt is nevezik Antikrisztusnak ezt a konkrét személyt, mert erre a felajánlásra maga Krisztus nemet mondott, de lesz egy másik konkrét személy, aki erre igent fog mondani, aki Krisztus személyét és a váltságát akarja majd az egész Földre elhatóan lecserélni, helyettesíteni, emiatt van a személye és a neve Krisztus jellemzőihez és munkásságához kötve, abból indul ki, az számára a minta, annak eltörlése, és egy ahhoz hasonló saját mintával való helyettesítése.

———

6. Emiatt fog produkálni Ő is halálos sebből való gyógyulást Krisztushoz hasonlóan (Jel, 13.12.), és emiatt és a 2 tanúbizonyság legyőzése miatt fogja elvárni, hogy a Róla készült képmást mindenki imádja az egész világon mindenhol (Jel. 13.15;14.11.), és a zsidók 3. templomába is ezt a képmását fogja imádni szükségesként behelyeztetni ama utolsó 7 év felén, ahogyan az összes földi templomba is.

Előzmény: bethsabé (294632)
Kritikus! Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294636

Ez rendben van csak az a problema,hogy a vamentes is erre hivatkozik.

Marmint a SZLre.

Persze latszik kilog a lolab csak mivel makacs es felfuvalkodott dobalozhattok egesz nap a a bibliai versszakokkal nem tortenik semmi.

Mondtak,hogy a hitgyulektesek konokok es rendkívül magabiztosak mert felsobb rendunek gondoljak magukat ezert az a legjobb ha valaszra sem meltatod oket.

Kulonosen vamentest.

Gonosz kepmutato lekezelo felpoffeszkedett  fontoskodo tag.

A valaszaid ulnek es nagyon jok de ne gondold,hogy egy tanitasi kenyszerben szenvedo agymosott taggal barmire is jutsz.

Előzmény: bethsabé (294634)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294635

Nem állítottam, hogy ezt Te írtad volna, nem a Te szavaidként írtam le ezt, mert a 294625-s írásomban nem idézgettem külön semmit Tőled, hanem a gondolataidra reagáltam.

Itt arra a gondolatodra, hogy Te azt állítod tévesen a HGy és az én véleményem kapcsán, hogy a 3. templomról azt állítjuk, hogy azért épül fel, ha felépül, mert Isten rendelte azt az utolsó 7 évre a zsidóktól ismét, azaz Isten lenne a megrendelője annak az épületnek, holott nem állítottunk ilyet.

Isten szimpla tényként közli pl. a Jel. 11 elején, hogy ott fog állni ismét egy zsidó templom az utolsó 7 évben, amiben ismét lesz oltár, azaz áldozat, és imádkoznak majd benne emberek.

Ez egy sima közlés erről Istentől, nem mondta sem Isten ezzel azt, sem a HGy, vagy én, hogy a megrendelője ennek az épületnek Isten lenne.

Ezen felül azt állítottam, hogy ha ennek a templomnak a felépítésére lehetőségük lesz az ottani feszült helyzetet legalább annyira feloldva, hogy ezt az építkezést megtehessék a zsidó hitűek, akkor ezt Ők meg fogják tenni és Isten ezt engedni fogja, nem fog beleszólni, hiszen sok más, Őrá hamisan hivatkozó emberi akarat által emelt, és Isten szent templomának, szent helyének nevezett épület megépítését elnézte már az elmúlt évezredekben.

Isten itt is így fog eljárni, nem fogja megakadályozni a zsidók ismételt templom építését, ha nekikezdenek.

De Te azt mondod tévesen, hogy Isten nem fogja engedni a zsidóknak 3. templom felépítését, azt természetfeletti szinten akadályozza, vagy akadályozni fogja.

Nem, nem fogja megakadályozni, ahogyan más, hasonló, az Ő nevére hamisan hivatkozó templomok építését sem akadályozta meg eddig.

Előzmény: bethsabé (294633)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294634

-Szerinted a Szent Szellemet le tudja győzni egy szellemi vitában Vámmentes?

1Kor 2,15 A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.

---

1Kor 2,14 Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.

Előzmény: Kritikus! (294626)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294633

"Azt kevered Te, hogy a 3. zsidó templom nem amiatt fog felépülni, mert arra Istennek van szüksége, hanem amiatt, mert Isten azt az embereknek, mint szabad akarattal rendelkező teremtményei számára engedni fogja, ahogyan más tévelygéseiket is engedte korábban."

--

Ezt a szöveget te írtad és nem én, a rendszer az átvitelkor kivette a kék színt. Én nem keverek semmit.

Előzmény: bethsabé (294632)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294632

Emiatt megengedte hamis evangéliumok elterjedését az elmúlt 2.000 évben is, azonnal már az apostolok korában is, majd később 1200 éven át az eluralkodó katolikus felekezet dogmáinak i.sz. 4. századtól való megmerevedéseit is, és meg fogja engedni az Antikrisztus felemelkedését is az utolsó 7 évben, mert mindvégig ott voltak ez idő alatt az emberek, s közte a keresztények előtt is az összes szövetségének az írásai is, és Istennek eme beszédei alapján és a Róma 1.20 alapján hitre lehet jutnia az embereknek.

--

Tisztázzuk: Ki is az Antikrisztus a Biblia szerint.

N.S Hit Gy. pásztora vár egy Antikrisztust a felépülő harmadik Jeruzsálemi templomban.

N.S egy hús-vér ember személyében várja majd az Antikrisztus eljövetelét, aki majd istenként tekint magára.

---

Az antikrisztusi szellem lényege: Krisztus helyére (görögül: anti) emelni egy földi embert és egy karizmatikus show-műsort. Majd várni egy olyan földi személyt, aki antikrisztusként megszületik és istenként viselkedik. Ez a tévelygés útja.

-----

Thessalonikabeliekhez írt II. levél 2. rész

11. És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;

12. Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

-

https://www.youtube.com/watch?v=uSTi4_6tmgk

-

N.S a videóban kijelenti, hogy az Antikrisztus egy konkrét hús-vér személy lesz, akinek a fellépését egy "kész rendszer" 0:05 perc egy személyi vezetés alá kerülő globális birodalom készíti elő 0:05 perc. 

-

-A valóság ezzel szemben: János apostol 1János 2:18 világosan kijelenti: "amint hallottátok, hogy az antikrisztus jön, így most sok antikrisztus támadt”. János apostol nem egy jövőbeli antikrisztusról beszél, hanem egy olyan szellemiségről, amely tagadja a Fiút és az Atyát, és amely már az első század óta a világban van.  

-

Az antikrisztus egy Ige-ellenes szellemiség és rendszer, vagy világi uralkodók, akik tagadják a Krisztust. Már az első század óta jelen vannak, és pont az akkori szellemtől elhívott hívők közül, azaz az első századi gyülekezetekből váltak ki és sorban alapítanak Íge-ellenes gyülekezeteket a mai napig.

-

Őket nevezi a Biblia nagy Babilonnak az antikrisztusi szellemiséggel együtt. Krisztusról beszélnek, de megtagadják a cselekedeteikkel.

-

Az antikrisztusi szellem a belső elpártolásból születik. Azok, akik Krisztusról beszélnek, de a cselekedeteikkel megtagadják Őt, és piramisstruktúrákat építenek, ahol a vezető szava szentebb a Bibliánál, maguk is az antikrisztusi szellem hordozói. 

--

János Apostol I. levele 2. rész

17. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké. 18. Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

19. Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.

20. És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.

---

https://www.youtube.com/watch?v=uSTi4_6tmgk

-

N.S itt szó szerint elmondja a videóban, hogy az Antikrisztus "- a jövőben felépülendő templomban jelenik meg és magát istennek jelenti ki" - 0:02 perc.

Ez az a pont, ahol N.S. szembe megy a kijelentett Igével, a Zsidó levél 10. részével. Tényként kezeli, szinte várja és legitimálja a jeruzsálemi földi kőtemplom felépítését 0:02 perc. Nem érti, hogy egy olyan Templom, ahol Krisztus halála után ismét állatokat áldoznának, Isten szemében utálatosság és a kereszt meggyalázása.

-

Ebben a videóban teljesen leleplezi, hogy a Hit Gyülekezete teológiája nem a Szent Szellem kijelentésén, hanem a világi pártpolitikán és az anyagi lobbin alapul 0:10 perc.

Ahelyett, hogy Isten országának szellemi valóságát hirdetné, az Európai Unió belső működéséről, politikai választásokról és világi elnökjelöltekről tart földi előadást 0:04, 0:05 perc.

Ez a gondolkodásmód teljesen téves, mert a Mindenható Isten örökkévaló üdvtörténetét és a Jelenések könyvének szent próféciáit földi szavazásokkal, emberi vétójogokkal vagy világi pártpolitikusokkal akarja lefékezni és irányítani.

-

Ez a babiloni paráznaság borának tiszta megnyilvánulása, ami a Jelenések könyve:18:3. Ahelyett, hogy a Hit Gy. Isten országának szellemi erejében bízna, a földi hatalom ágyasává lesz. A föld királyaival köt paktumokat, hogy földi védelmet és privilégiumokat vásároljon. Így a Hit gyülekezete nem Krisztusra a vőlegényre vár, hanem a világ részévé vált.

-

Nem értitek, hogy Isten már az 1Mózes:3:15-ben előre mindent megjövendölt. 

-

Azt hinni, hogy a Mindenható Isten örökkévaló üdvtörténetét és az 1Mózes 3:15-ben rögzített elrendeltetést földi parlamenti képviselők száma vagy politikai vétójogok korlátozhatják, ez teljes szellemi vakság.

-----

N.S azt hirdeti, hogy világi politikusok győzelme vagy földi szavazások képesek lefékezni a globalizációt és késleltetni az Antikrisztus eljövetelét. 0:10 perc.

Ez a létező legnagyobb szellemi vakság. Azt elhinni, hogy a Mindenható Isten próféciáit és a Jelenések könyvének beteljesülését földi politikai mandátumok vagy parlamenti képviselők száma fogja befolyásolni, korlátozni vagy irányítani. 0:13, 0:21 perc. Képtelenség.

----

A Biblia tiszta szelleme szerint az antikrisztus már az első század óta működő Ige-ellenes szellemiség, amely Krisztus keresztáldozatát földi kőtemplomokkal és lévitai rituálékkal akarja helyettesíteni, ami antikrisztusi szellemiség. 

1János 4:3, Zsidók 10:14.

-

Azzal, hogy ti egy jeruzsálemi harmadik Templomért, és állatáldozatokért lobbiztok, (vörös üsző) ti működtetitek ezt az antikrisztusi vakságot a földi befolyásért. Jelenések 18:3. (emberek lelkeit árulják)

-

Isten a Második Templom Kr. u. 70-es lerombolásával és a vörös üszők fekete szőrszálaival már rég megsemmisítette ezt a testi vallásosságot, a betű rabságában élő érzéki ember pedig képtelen felfogni a Szellem megelevenítő valóságát Máté 24:2, 2Kor 3:6.

-

Mt 24,2 Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.

2Kor 3,6 A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

-------------

Ti a betűt szolgáljátok ezután is, mert nem értitek az Élő szellem kijelentéseit, (Zsidók:4:12) ezért tévelyegtek a harmadik felépülő templomba beülő antikrisztussal, holott az antikrisztus nem élő személy, hanem egy intézmény vagy nép, vagy vallások, emberek istenellenes és antikrisztusi szellemisége és cselekedetei.

-----

Azt kevered Te, hogy a 3. zsidó templom nem amiatt fog felépülni, mert arra Istennek van szüksége, hanem amiatt, mert Isten azt az embereknek, mint szabad akarattal rendelkező teremtményei számára engedni fogja, ahogyan más tévelygéseiket is engedte korábban.

--

Nem ismeritek az Igék szellemi kijelentéseit. 1Kor:2:14

-

A harmadik kőtemplom és az eljövendő világdiktátor várása a legnagyobb bizonyíték a szellemi tévelygésere, mert a Biblia szerint nem létezik olyan ember, aki a jövőben születne meg antikrisztusként.

-

1Jn 4,3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

-

Az Antikrisztus egy Krisztus-másolat. Olyan vallásos rendszerek és vezetők, aki Krisztus helyére tolják be magukat. Krisztus nevében beszélnek, karizmatikus show-műsort adnak elő, és elvárják, hogy az emberek engedelmeskedjenek a szavuknak. Az antikrisztusi szellem ott működik, ahol egy földi vezető kisajátítja a Szent Szellem tekintélyét a hívők felett.

---

De, tévedtek, mert a magasságos Jeruzsálem szabad. A szél fú ahova akar és így van mindenki aki szent szellemtől szüleik. (János:3:8) Nem te mondod meg ki az aki a Szent Szellemtől született.

Gal 4,26 De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja,

-

Jelenések:18:3

3. Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.

-

-A parázna egyházak viszont nem a vőlegényre Krisztusra várnak, hanem a föld királyaival világi politikusokkal, kormányokkal csalják meg Őt.

-----

Isten a Második Templom Kr. u. 70-es lerombolásával és a vörös üszők fekete szőrszálaival már rég megsemmisítette ezt a testi vallásosságot, a betű rabságában élő elme pedig képtelen megérteni a Szellem megelevenítő valóságát.

----

Az előző írásom, pedig a Bibliai versek fényében mind megállja a helyét, te tévelyegsz. 

A 7 éves korszak érveid nem Istentől van, hanem a vezetődtől, és az nem Igei. Súlytalan.

-

Gal 6,7 Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is.

Előzmény: vámmentesss (294625)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294631

A te rendszered az üdvösséget a prédikátor 100%-os „hitelességétől” teszi függővé. Bár igaz, hogy Isten hiteles szolgákat keres, de az evangélium ereje magában az Igében (a Magban) van, és nem a magvető tökéletességében!

Mit mondott Pál apostol a Filippi 1:15-18-ban? Azt írja, hogy némelyek irigységből, versengésből és nem tiszta szándékból (tehát hiteltelenül) hirdetik Krisztust. És mi Pál reakciója? 

—————————————————-

Miért olvasod és idézed ismét szűken az Igét, és miért nem olvasod és idézed az 1. Fil. 1.15-18-hoz az előzményeit is, minimum a 14.verset!? Tessék:

14.És TÖBBEN AZ ÚRBAN VALÓ ATYAFIAK KÖZÜL (!!!!!!) bízván az én fogságomban, nagyobb bátorsággal merik szólani az ígét.

15.Némelyek ugyan irígységből és versengésből is, de mások jóakaratból is hirdetik a Krisztust.

Mert ha így tettél volna, akkor tudnád, hogy az ekkor fogságban lévő Pál az Úrban lévő atyafiakról beszélt itt, akik evangélium hirdetésének a minősége emiatt hiteles volt, hiszen az Úrban állóknak nevezte Őket annak ellenére is, hogy Pál távollétében közülük “némelyek” versengésbe kezdtek, gondolom irigyelve pl. Pál korábbi evangélizálási eredményességét, azt felülmúlni akarva az Ő távollétében.

Tehát ezek az emberek közül az időlegesen versengők is az Úrban lévők és atyafiak minősültek, emiatt az általuk átadott mag továbbra is hiteles volt.

A hitelesség nem az ember 100%-os tökéletességén alapszik, én ilyet nem állítottam, mert nem állíthat ilyet egyetlen Krisztust követő ember sem, Te se adj emiatt hamisan ilyet a számba, hiszen csak Isten az, aki tökéletes, ember nem az Krisztus kivételével ama bűneset óta. 

Ez alap dolog, ezért az ember tökéletes volta legfeljebb olyan szintre juthat el, hogy igyekszik tökéletesen törekedni a tökéletességre (Filippi 3.12-16; Zsid 6.1.).

Na és pont emiatt Pál nem maradt tétlen, a versengésbe belement, de az Úrban járó atyafiak tevékenységét nem hagyta szó nélkül felelős vezetőjükként, hanem pont ebben a levélben kifejtette, hogy a szívből jövő igehirdetés az igazi akarata Istennek és Neki is, és pont amiatt tette ezt szóvá, hogy tanuljanak ebből az Úrban járó tanítványai, hiszen aki az Úrban jár, az képes tanulni az intésekből.

Szóval ne hagyd le a 14. verset ebből a történetből, és akkor tudni fogod azt, hogy milyen szellemi minőségű emberek evangélium hirdetéséről beszélt itt Pál!

Az Úrban járó emberek által hirdetett, emiatt hiteles evangéliumról van itt szó, s nem más minőségről!

Előzmény: llang-ilang (294628)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294630

Te ezt úgy értelmezed, hogy Isten ma is elnézi a tudatlanságot, ha a prédikátor rossz. Csakhogy Pál az athéni Areopágoszon pontosan az ellenkezőjét mondta!

A „tudatlanság ideje” a Krisztus előtti pogány korszak volt. Pál azt hangsúlyozza, hogy a Kereszt és a Feltámadás óta ez a korszak LEZÁRULT. Nincs többé isteni „elnézés” a tudatlanságra hivatkozva, hanem „mostan parancsolja” mindenkinek a megtérést, mert Krisztus eljött.”

—————————————————————

A saját önellentmondásodat sem fogod fel ezekben a saját soraidban AIcska, nemhogy az én emberként írt gondolatmenetemet!

Hiszen épp az a gond, hogy csak Pál(ok)tól, csak a páli minőségű, csak jó és hiteles prédikátoroktól kell a jó és hiteles evangélium hirdetését elfogadni parancsba adottan a hallgatóiknak, tehát Te ne hivatkozz itt Pálra, mert nem az Ő valóban hiteles evangélium- és igehirdetési minősége a téma, hanem a rossz, hiteltelen prédikátorokról írtam, és az emiatt rossz, hiteltelen, hamis evangéliumaikról.

Amely közül csak az egyik volt a sok közül az általam is az Apcsel. 15-ből idézett judaizáló törekvés, amelyik valóban a pogány háttérből megtértetek is a törvény alá vissza akarta terelni. De ez csak az egyik tévtanítás és hamis evangélium verzió volt akkoriban, csak az egyik, ezért idéztem pl. még a 2. Kor. 11.4-t is, mert Korinthusban más jellegűek voltak a gondok, ott pártoskodások és világias mentalitás volt a probléma, amit ennek ellenére igyekeztek megideologizálni, és továbbra is hiteles evangéliumként eladni.

Amely rossz, hamis, hiteltelen evangéliumok hirdetésre tilos hallgatni, mert azok nem hozzák valós döntési helyzetbe az azt hallgatókat Krisztus személye, váltsága és valósága kapcsán, emiatt azok továbbra is tudatlanok maradnak a hiteles, valódi jézusi evangélium felől, akik elferdített minőséget hallgathatnak csak, emiatt Nekik az a szövetségük marad meg továbbra is, amiben addig voltak.

Mert a “tegyetek tanítvánnyá minden népeket” egy szellemi minőséget is jelent egyben, de Te ezt alapból elfelejted, holott itt Krisztus tanítványává tételről van szó, és azt bizony csak Krisztus és az apostolai hiteles szintjén lehet csak megtenni, az alatti szinten nem válnak az emberek Krisztus tanítványává, hanem tévtanítók és ezzel hitető-, démoni szellemek tanítványává válnak, amelynek hatására újabb ostobaságokat (pl. egyes eledelektől való tartózkodást! Hogy mik vannak, ugye?) akartak becsempészni a gyülekezetekbe.

1. Tim.4.1.A Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén.

2.Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.

Ennyire egyszerű ez, emiatt írtam arról, hogy bizony minden azon múlik, hogy rossz-e, hiteltelen-e a prédikátor és az üzenete, evangéliuma, vagy nem!?

Ez a lényeg!

Hiteltelen, rossz prédikátor hamis evangéliummal nem Krisztus tanítványává teszi a hallgatóit, hanem tévtanítók és hitető-, démoni szellemek tanítványaivá.

Na ezért alap dolog az, hogy kik és mit hirdetnek Jézus nevében!?

vámmentesss Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294629

miközben a te „mentőöv-elméleted” (hogy az emberek térjenek vissza Mózessel vagy Ábrahámmal kötött szerződéshez) …

—————————————————-

Micsoda ostobasággal vádolsz Te engem itt meg AI-cska!?

Mutasd már meg, hogy mikor és hol mondtam én olyat, amit itt állítasz rólam a keresztények kapcsán, hogy az emberek térjenek vissza Mózessel vagy Ábrahámmal kötött szerződéshez”!?

Várom a válaszodat erre.

llang-ilang Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294628

"Azt kell még megértened, hogy csak hiteles krisztusi emberek hiteles evangélium hirdetése hoz bárkit is valós döntési helyzetbe, csak ekkor van parancsba adva a megtérés Istentől, enélkül nem!"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itt egy olyan „mentőöv-teológiát” vázoltál fel, amely alapjaiban tagadja meg az Újszövetség kizárólagosságát és a Kereszt munkáját.

Azt állítod, hogy ha valaki hamis vagy hiteltelen evangéliumot hall, akkor Isten elnézi a tudatlanságát, és az illető számára megmarad a korábbi (Noéval, Ábrahámmal, Mózessel kötött) szövetség, amit be kell tartania az üdvösséghez.

Ez a gondolatmenet négy súlyos bibliai és logikai sebből vérzik. Lássuk a tényeket!

1. Az Apostolok Cselekedetei 17:30 teljes kiforgatása

Idézed Pált: „E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek... hogy megtérjenek.” Te ezt úgy értelmezed, hogy Isten ma is elnézi a tudatlanságot, ha a prédikátor rossz. Csakhogy Pál az athéni Areopágoszon pontosan az ellenkezőjét mondta!

A „tudatlanság ideje” a Krisztus előtti pogány korszak volt. Pál azt hangsúlyozza, hogy a Kereszt és a Feltámadás óta ez a korszak LEZÁRULT. Nincs többé isteni „elnézés” a tudatlanságra hivatkozva, hanem „mostan parancsolja” mindenkinek a megtérést, mert Krisztus eljött. Ezt az igét egy poszt-pünkösdi, folyamatos tudatlanság igazolására használni a szöveg erőszakos kiforgatása.

2. A "Tartalék Szövetség" eretneksége (Nincs visszatérés Mózeshez)

A legdurvább teológiai tévedésed az a kijelentés, hogy az emberek a hamis igehirdetés miatt „visszaesnek” a mózesi vagy ábrahámi szerződés hatálya alá, és azt betartva várhatják a hiteles evangéliumot.

Vámmentes, az Újszövetség kőkeményen tanítja, hogy Krisztus halálával és feltámadásával a régi szövetség elavult és érvényét vesztette.

• A Zsidókhoz írt levél 8:13 kimondja: „Mikor új szövetségről beszél, elavulttá tette az elsőt.”
  • Isten nem tart fenn párhuzamos üdvösségi utakat! Nem létezik olyan, hogy „A-terv” (Krisztus evangéliuma) és ha az nem jut el tisztán valakihez, akkor él a „B-terv” (a mózesi törvény).
  • Pál apostol a Rómabeliekhez írt levélben (3:20) világossá teszi: „A törvény cselekedeteiből egy test sem igazul meg őelőtte.” Ha az ószövetségi szerződés betartása meg tudna menteni bárkit is a „tudatlanság idején”, akkor Krisztus hiába halt meg (Galata 2:21).

3. Az Ige ereje vs. a hirdető hitelessége

A te rendszered az üdvösséget a prédikátor 100%-os „hitelességétől” teszi függővé. Bár igaz, hogy Isten hiteles szolgákat keres, de az evangélium ereje magában az Igében (a Magban) van, és nem a magvető tökéletességében!

Mit mondott Pál apostol a Filippi 1:15-18-ban? Azt írja, hogy némelyek irigységből, versengésből és nem tiszta szándékból (tehát hiteltelenül) hirdetik Krisztust. És mi Pál reakciója? Azt mondja, hogy emiatt a hallgatók visszaesnek a mózesi törvény alá? NEM! Ezt írja: „Bármelyik módon, akár színből, akár meggyőződésből, Krisztus hirdettetik: és én ennek örülök.” Isten Lelke egy botladozó, hiteltelen ember szájából elhangzó bibliai igazságot (pl. hogy Krisztus meghalt a bűnökért) is fel tud használni arra, hogy a hallgató szívében hitet ébresszen (Róma 1:16). Isten kegyelmét nem korlátozza le hermetikusan az emberi gyarlóság.

4. A Galata levél iróniája

A legironikusabb az egészben az, hogy a Galata 1:6-9-et idézed a „más evangélium” és az átok bizonyítására.

Vámmentes, tudod egyáltalán, hogy mi volt az a „más evangélium” a Galáciabeli gyülekezetben, amit Pál megátkozott? A judaizálók tanítása, akik azt mondták, hogy a keresztényeknek vissza kell térniük az ószövetségi/mózesi szerződéshez (körülmetélkedés, törvénytartás)! Te pontosan a Galata levelet idézed fel, miközben a te „mentőöv-elméleted” (hogy az emberek térjenek vissza Mózessel vagy Ábrahámmal kötött szerződéshez) éppen az a cselekedet, amit Pál ebben a levélben a legkeményebben, átok terhe mellett elítél!

A logikád szerint az Ószövetség egy kényelmes váróterem, ahová be lehet ültetni az embereket, ha nem tetszik a prédikátor. Ez tévedés. Nincs "B-kategóriás" üdvösségi út. Jézus azt mondta: »Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam« (János 14:6).

Aki Mózestől várja az oltalmat a tudatlanságára hivatkozva, az elveszik. Ne használd a Galata levelet arra, hogy legitimáld a mózesi szövetséghez való visszatérést, amikor Pál éppen ezért a cselekedetért írta le a levélben az anathémát (átkot)!"

Előzmény: vámmentesss (294620)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294627

Galata levél 6:11
Látjátok, mekkora betűkkel írok néktek a saját kezemmel!

Megfogadtad Pál eme tanácsát Philips/Norrisz/Szpré!?

Ja, elterito keresett Téged kb 3 hete, s kérdi, hogy már rá is haragszol, s nem csak rám?

Előzmény: Kritikus! (294626)
Kritikus! Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294626

Kedves bethsabe!

Ostoba gogos nagykepu felfuvalkodott hitgyulektessel nem szabad vitazni.

Minek?

Nagyon jol levezetted neki a lenyeget de totalisan ostoba ugysem erti.

A hitgyulekte szervezet benne van a hatterhatalmi jatszmakban csak ezt a buta megvakitott tagok nem veszik eszre.

Nemet Sandor es a tobbi kapzsi kispasztor meg a markukba rohognek!

Szoval szivbol  gratulalok a hozzaszolasaidhoz!

Amugy figyeld meg most majd jon a szemelyeskedes.

Előzmény: bethsabé (294622)
vámmentesss Creative Commons License 2026.06.25 -1 0 294625

Komoly és folyamatos tévedésben vagy Isten viselkedése, jogrendje kapcsán, egyáltalán nem úgy működik a jog Nála, ahogyan Te azt itt előadod.

Isten szabad akaratot adott a teremtményeinek, közte az embereknek is, nem robotként alkotott meg minket, ezért volt képes bűnt elkövetni Lucifer is, és Ádámék is, és annak következményei azóta is érvényesek, és azokat Isten tiszteletben tartja.

Isten megengedte innentől az ószövetségi szövetségek megkötését is (Noéval, Ábrahámmal, Mózessel), de megengedte azok folyamatos áthágását is.

Minden szövetség kötés áthágása felett bánkódott, de továbbra is tiszteletben tartotta a nem robotnak, szabad akarattal épp Általa teremtett teremtményei jogait a szabad akarattal való cselekvésükre.

Isten megengedte a zsidók számára is azt, hogy folyamatosan félreértelmezzék a Vele megkötött szövetségben foglaltak részleteit, parancsolatait, és mindenféle hamisabbnál hamisabb értelmezést gyártsanak le maguknak.

Jézus vitáinak nagy része a kora írástudóival ilyen írásértelmezési és Isten tökéletes akaratával kapcsolatos viták, aminek egyik kifakadása Jézus részéről az volt, hogy csak azért sem hajlandó adni Isten a halálból feltámadó bizonyságtevőket a Vele írásokba foglalt szövetségben álló emberek számára, hanem csak azért is a korábban eléjük adott írásokat mondja elegendőnek az Ő tökéletes akarata megismerésére.

Emiatt megengedte hamis evangéliumok elterjedését az elmúlt 2.000 évben is, azonnal már az apostolok korában is, majd később 1200 éven át az eluralkodó katolikus felekezet dogmáinak i.sz. 4. századtól való megmerevedéseit is, és meg fogja engedni az Antikrisztus felemelkedését is az utolsó 7 évben, mert mindvégig ott voltak ez idő alatt az emberek, s közte a keresztények előtt is az összes szövetségének az írásai is, és Istennek eme beszédei alapján és a Róma 1.20 alapján hitre lehet jutnia az embereknek.

És a Róma 1.21-ben ezt úgy folytatja Isten, hogy azok felé vannak Neki elvárásai, akik egyszer az életükben már megismerték Istent, na ezeknek az embereknek elegendő kell, hogy legyen ez a felismerésük, ezeknek az embereknek innentől meg kell maradniuk ebben az ismeretükben, és ha ismerik az Ő írásait is, amelyeket elküldetett Nekik prófétáin keresztül, akkor azok elegendőek kell, hogy legyenek számukra.

Azt kevered Te, hogy a 3. zsidó templom nem amiatt fog felépülni, mert arra Istennek van szüksége, hanem amiatt, mert Isten azt az embereknek, mint szabad akarattal rendelkező teremtményei számára engedni fogja, ahogyan más tévelygéseiket is engedte korábban.

Nem fog ismét a halálból feltámasztani embert és odaküldeni a zsidókhoz a Nekik adatott írások, főleg nem a 2.000 éve elsőként Nekik küldetett Jézus szolgálata után, hanem tiszteli a szabad akaratukat, a küldöttei és azok egykori hiteles beszédei elutasítását és nem fog beleavatkozni a 3. templom felépítésébe.

Nem oly módon érvényes tehát Krisztus váltsága a jelenben sem, hogy valamiféle természetfeletti szintű Szanballatok fognak előkerülni a semmiből és a zsidók 3. templom építését tégláról téglára, napról napra mindig majd visszavetik, visszabontják, és ily módon fogja majd Isten megakadályozni a valóban szellemi szinten mindenre elhatott krisztusi evangéliummal szembeni váltságokhoz kapcsolódó építmények és abban lefolytatni kívánt istentiszteleti rítusok létrejöttét!

Nem fog ilyet tenni Isten, hidd el!

Mert nem ily módon hat és nem így hatott el az evangélium a Földön mindenre érvényesen, hiszen Jézus váltsága után is még bő 3 évtizedig voltak állatáldozatok, és ha fizikai valóságában egyszer mégis felépül a Jel. 11-ben leírt templom, azaz mégsem szimbolikus kép van ott elénk adva, akkor ismét lesznek állatáldozatok bemutatva zsidó hitűek által Jeruzsálemben, akár elfogadják ezt a keresztények, akár nem.

Nem Isten rendeli meg azt a templomot, ezt érted Te félre, nem Ő vágyik arra, hogy ismét állatáldozatokat mutassanak be ott a zsidók, hanem emberek egy csoportja, a főleg zsidókból álló zsidó hitűek szabad akaratát fogja engedni megcselekedni, továbbra is tisztelve a tévelygő emberek szabad akaratát, a Jelenések 20, es benne a népeket onnantól már vasvesszővel terelő Krisztus megérkeztéig.

Addig Isten tiszteli az emberek szabad akaratát, és a tévelygéseikhez való jogukat nem vonja meg tőlük.

Ahogyan engedte az elmúlt 1700 évben agyon csókolgatott szobrokkal teleaggatott, közben mindvégig az Ő szent személyére hivatkozott katolikus bálványtemplomok megalkotását, ugyanúgy engedni fogja más, szintén Őrá hivatkozó emberi akaratok megcselekvését, közte a zsidók 3. templomát építő zsidó hitűek templomépítését is.

Nagyon komoly tévedésben vagy Isten szándékai, jogrendje, hosszútűrése és az ezekkel összefüggő utolsó 7 év eseményei kapcsán, ahogyan a bizony csak zsidókból és csak férfiakból álló 144.000 kapcsán is.

Az Ige értelmezése nem kénye-kedvére történik a hívőknek, nem kell állandóan kiugrálni a leírtakból pl. a Jelenések könyvében és hirtelen mindent szimbólum szintjére emelni benne csak amiatt, mert nem áll össze a mai napra érvényesen számodra a kép törzsenként 12.000 zsidó férfiról, nincsenek itt a mai napon előtted látható szinten elpecsételve tettre és szellemi harcra készen!

Ahogyan Illés sem látta fizikai szinten a saját korában a saját hit minőségét felmutatni képes 7.000, Isten számára elpecsételt embert, és emiatt azt hitte, hogy egyedül van már csak Izraelben, aki Istent hitelesen képviseli és vallja, úgy Te sem látod azt, hogy kik az Úréi és milyen módon a jelenben, bagy a közeli-, távolabbi jövőben.

Sem az Ige, sem a Jelenések könyve megértése nem úgy működik, hogy akkor most nosza, minden, amit nem tudunk beilleszteni az elgondolt összképünkbe, azokat mindet szimbolika szintjére helyezzük emiatt, mert másképp borul a kigondolt, eddig belőle megértettnek vélt összképünk.

Hamis értelmezési irányt főleg az ad ekkor, ha önmagunkat felhelyezzük mindenki felé olyan vélt szintre, amiről kikiáltjuk, hogy az az egyetlen olyan magasságú “szellemi szint”, az az Ige és a benne kijelentett tökéletes isteni akarat egyetlen helyes megértési képessége, szintje.

Na és ha már így felruháztattunk mennyei erővel (Apcsel. 1.8.), akkor onnantól már mi oszthatjuk az észt, és onnantól a Bennünk lakozó Szent Szellem úgy vezet el minden igazságra, hogy semmiben sem fogok már tévedni, akármelyik részét is olvasom az Igének, akármelyik értelmezést is vizsgálom belőle, mindig és mindenkor képes leszek kiválasztani belőle Isten tökéletes akaratát.

Hát ez nem így működik, és ezt az Apcsel 15 ékesen adja elénk az első apostoli gyűlés kapcsán.

Mindenféle nézetekkel érkeztek oda Szent Szellemmel csordultig betöltött emberek, már ekkor is sok szellemi küzdelemmel, Isten munkájában való eredményes fáradozással a hátuk mögött, és mégis teljesen más látásaik voltak a bensejükben, holott mindannyiukat a Szent Szellem vezette nap mint nap.

Mégsem tudták felismerni maguktól Istennek a jövőre vonatkozó akaratát a pogány háttérből származó új megtértek kapcsán, mégis össze-vissza beszéltek a jövő kapcsán, olyannyira, hogy egyikük sem mondta el előtte azt az álláspontot, amire végül közösen vezette Őket a Szent Szellem.

Te ebbe a képbe nem illesz bele, mert itt Te egy önjáró lövegként működsz (a valós életedben nem tudom, hogy miként), és ezen apostoloktól eltérően nem vagy hajlandó azt tudomásul venni, hogy mást is vezet a Szent Szellem rajtad kívül és emiatt a Te igeértelmezésed és Isten jövőre vonatkozó akaratára vonatkozó látásaid nem vagy csak részben helyesek.

Ezért szükséges számodra szimbolika szintjére emelned a Jelenések könyvében egy csomó dolgot, a 3. templomot, a 2 tanúbizonyságot, a 144.000 ember származását, és még sok mást is.

Márpedig ez nem helyes irány, de ezt csak akkor tapasztalhatnád meg, ha az Apcsel 15-ben leírt lenne a hozzáállásod más, a Szent Szellemmel betöltött emberek felé.

Akik akkor is Szent Szellemmel betöltött emberek a valóságban, ha Te azt mondod rólu(n)k, hogy nem azok. Akkor is, és épp ez a gond Veled, hogy nem vagy képes kilépni a magadnak egy szellemi fogság által legyártott értelmezési körből, és nem hagyod azt sem, hogy az Apcsel 15-höz hasonlóan belátásra juttassanak más, szintén Szent Szellem által sugallt látások, és emiatt magának a Szent Szellemnek a valós hangját is tompítod.

Mert a bennünk lakozást vett Szent Szellem is isteni személy, Ő is úgy viselkedik, mint az Atya, Ő is engedi tévelyegni az embert, mert Ő is tiszteli a szabad akaratunkat, a tévelygéshez való jogunkat is.

Tehát nem illan el belőlünk a jelenléte az első tévelygéseink megfogalmazásakor, emiatt voltak tévelygések a Szent Szellemmel betöltött apostolokban is az Apcsel 15-ben, és emiatt volt képes Péter is tévelyegni a Galata 2-ben leírt szinten később Pál leírása alapján.

De mindannyiukban megvolt az alázat a Szent Szellem és Isten tökéletes akaratának megismerése irányába, ami Belőled sajnos hiányzik.

És ez sajnálatos, mert kedvelem a személyedet, de a tévelygéseidre akkor is szükséges, hogy rámutassak olykor.

híg ember Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294624

Miért ne engedné meg a Jézust, mint Messiást el nem fogadó zsidók számára Isten azt, hogy felépítsenek maguknak ismét egy templomot

Miért engedné...?

híg ember Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294623

Te mán vagy még nem alszol, így hajnali 3:14 órakor...?

bethsabé Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294622

Miért ne engedné meg a Jézust, mint Messiást el nem fogadó zsidók számára Isten azt, hogy felépítsenek maguknak ismét egy templomot, ha meg lesz rá a lehetőségük?

-

-Isten azért nem engedi meg egy harmadik földi Jeruzsálemi kőtemplom felépítését, mert az Újszövetség eljövetele és Kr. u. 70-ben a második templom lerombolása után a kézzel csinált szentélyek kora szellemileg örökre lezárult. A Zsidókhoz írt levél 10. része szerint Krisztus egyetlen, tökéletes áldozatával mindörökre eltörölte a földi kőoltárokat és a lévitai állatáldozatok rendszerét. Vagyis a Mózesi Törvényszövetséget.

-

Egy olyan új templom felépítése Jeruzsálemben, ahol a Jézust el nem fogadó zsidók újra bika és bakkecske áldozatokat mutatnának be a bűnökért, Krisztus keresztáldozatának a nyílt, fizikai meggyalázása és megtagadása.

-------

A Jelenések 5:9-10 verse végleg tisztázza, hogy az igazi, újszövetségi papság és Isten országa már rég nem egy testi származáson vagy földi templomépítésen alapul.

-

Krisztus a saját vérével minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből váltotta meg a hívőket, és tette őket királyokká és papokká, akik a Jelenések 14:3 szerint maguk a 144000, mert csak ők ismerik az éneket. Vagyis ők a szellemi emberek, akik Bárányt követik ahova megy. 

A járvány alatt nem Krisztust követtétek, hanem a fenevad rendszerét. Elhagytátok a Bárányt és megalkudtatok azonnal a fenevad rendszerével. Jelenések:13:16-17

-

Jel 13,17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.

-

A törvény pedig a választottak szívébe van írva, így a harmadik kőtemplom és az Antikrisztus oltárának cionista hajszolása csupán a fenevad anyagi és üzleti vallási rendszerének való parázna behódolás. Jelenések:18

----

Mit is ír a:

Zsidókhoz írt levél 8. rész: Vége a Mózesi Törvényszövetségnek:

9. Nem azon szövetség szerint, a melyet kötöttem az ő atyáikkal ama napon, mikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem Égyiptomból, mert ők nem maradtak meg abban az én szövetségemben, azért én sem gondoltam velök, mondja az Úr.

-

10. Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izráel házával, ama napok multán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjökbe, és az ő szívökbe írom azokat, és leszek nekik Istenök és ők lesznek nekem népem.

-

11. És nem tanítja kiki az ő felebarátját és kiki az ő atyafiát, mondván: Ismerd meg az Urat; mert mindnyájan megismernek engem a kicsinytől nagyig.

12. Mert megkegyelmezek álnokságaiknak, és az ő bűneikről és gonoszságaikról meg nem emlékezem.

13Mikor újról beszél, óvá tette az elsőt; a mi pedig megavul és megvénhedik, közel van az enyészethez.

-

Tehát az ószövetség eltöröltetett, és a 144000-el megkötötte Isten az Újszövetséget.

A 144000 a szellemi Jeruzsálem.

-

Gal 4,26 De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja,

--

A zsidó törvények szerint a harmadik templomot szigorúan tilos elkezdeni építeni, amíg a papságot és a helyszínt meg nem tisztítják. Erre a rituális megtisztításra kizárólag egy teljesen hibátlan, tökéletesen vörös üsző hamva alkalmas. Pont ezen az egyetlen állaton múlik az egész jeruzsálemi harmadik templom, mert a hamuja nélkül senki sem tehet le egyetlen téglát sem a "szent területen". Isten azonban a természet rendjén keresztül egy másodperc alatt beleszól a cionisták és a politikai lobbi terveibe.

-

A növekedés során, kétéves koráig mindig növeszt az üszőre két fekete szőrszálat, ami miatt az állat a Tóra szerint azonnal alkalmatlanná válik. Mivel Isten ezekkel a szőrszálakkal meghiúsítja az áldozatot, a megtisztítás elmarad, így a harmadik kőtemplom sem épülhet fel soha. A borjat éjjel-nappal őrzik és mégis vagy elpusztul, vagy két fekete szőrszál nő ki rajta. Tehát ezért nem épülhet fel soha a templom. Ezt a borjat is mesterséges megtermékenyítéssel hozták a világra.

-----

-

"És hidd el, a Jelenések 7-ben írt 12X12.000 zsidó férfi, azaz a 144.000 “Isten szolgája” (Jel. 7.3.) a Jeruzsálemben 1260 napig Isten akaratát hirdető 2 tanúbizonysággal (Jel, 11.3.) együtt intenzíven fogják készíteni az Úr útját a zsidók között is, nem csak a nemzetek között, tehát Isten továbbra is intenzíven foglalkozik Dániel népével és a Szent várossal is (Dániel 9;19.24.), azaz a zsidókkal és Jeruzsálemmel e világkorszak utolsó 7 évében is."

---

A Jelenések könyve szent jelképekben beszél. Ha a 144000-et szó szerint biológiai férfiaknak vesszük, akkor a Jelenések 14:4-et is szó szerint kellene venni, miszerint ők "szüzek", akik asszonyokkal nem fertőztették meg magukat. Ez azt jelentené, hogy a házas emberek mind ki lennének zárva Isten elpecsételt seregéből. A valóságban a 144000 a Jelenések 5:9-10 alapján a minden törzsből, nyelvből és nemzetből megváltott, elpecsételtek, akik az új éneket éneklik, és nem egy genetikai vagy férfi nemű elhívottak tagjai, hanem : 

-

Jel 5,9 És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,

-

A 144000 nem hús-vér, genetikai törzsekre bontott földi emberek, hanem a szellemi Izrael teljessége (a Krisztus szellemében elpecsételtek). A Két Tanú pedig a Szellem és az Ige vagy a Törvény és a Próféták szellemi bizonyságtétele. Tévesen választod ketté a "nemzeteket" és a "zsidókat" földi alapon, hiszen Szellemben "nincs zsidó, sem görög mert mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban" (Galata 3:28).

Gal 3,28 Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

-

Mit olvasol itt?  Nincs sem férfi és sem nőnemű megkülönböztetés Jézus Krisztusban.

A Bibliát szent szellemben kell megérteni és nem egy cionista szemüvegen keresztül.

-

A cionista és diszpenzacionalista szemüveg mindent hús-vér, testi és biológiai szinten akar látni. A genetikai származást, politikai lobbit, fizikai határokat és egy földi kőtemplomot Gal 3:28, János 4:21. A Szent Szellem ezzel szemben mindent megelevenít és szellemi szintre emel 2Kor: 3:6

-

2Kor 3,6 A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

-

Vagyis ezt testi ember nem értheti meg. A szellemi dolgokat nem lehet hús-vér szerint értelmezni. 

1Kor:2:14

bethsabé Creative Commons License 2026.06.25 0 0 294621

2.)

Hagy jöjjön csak ki belőled a téves tanítás szépen és sorban. Itt derül ki, hogy mit értettél meg Isten szelleme szerint. Tulajdonképpen semmit.

-

Eszük ágában sincs a zsidóknak sem, és sok más embernek sem ilyen kötelező bónuszokkal telített “evangéliumokat” befogadni, mert nem ez Krisztus eredeti evangéliuma.

-

-Ez a legveszélyesebb pontja az írásodnak, mert a Szentírás független a tizedfizető és intézményesített dogmáktól. A szentháromságos-dogmákat, képeket és szobrokat, latria, dulia , cionista szemlélet, stb..ezeket emberek tették hozzá és ők ferdítették el az írásokat.

-

Nincs benne a Szentírásban amiről beszélsz. Illetve benne vannak a versek a betűk szintjén, csak a szellemi jelentésük nem az, aminek érted.

---------

A szellemi valóságban a régi szövetség sátra és temploma a Krisztus keresztjénél szellemileg megszűnt, a kárpit kettéhasadt. Nincs olyan, hogy valaki a mózesi szövetségben "marad", mert az a szövetség Krisztus nélkül halott betű. Aki a betűhöz ragaszkodik a szellem helyett, az a külső udvarban van, amit a pogányok a világi rendszerek eltaposnak.

-----

A Zsidókhoz írt levél 8:13-ban a Szent Szellem feketén-fehéren kimondja: "Mikor új szövetségről beszél, óvá tette az elsőt; ami pedig megavul és megvénhedik, közel van az enyészethez."

Krisztus áldozata óta az Ószövetség szellemileg halott és érvénytelen. Aki a mózesi törvények és a kőtemplomok alatt akar maradni mint akik nem fogadták el Krisztust, az a Galata 5:4 szerint kiesett a kegyelemből.

-

Zsid 8,13 Mikor újról beszél, óvá tette az elsőt; a mi pedig megavul és megvénhedik, közel van az enyészethez.

-

Gal 5,3 Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.

Gal 5,4 Elszakadtatok Krisztustól, a kik a törvény által akartok megigazulni, a kegyelemből kiestetek. 

Gal 5,5 Mert mi a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét.

-----

Azzal a hamis tanításoddal, hogy a zsidóknak ma is érvényes a mózesi szerződésük, pont azt a más evangéliumot hirdeted, amit Pál apostol a Galata levélben megátkozott. A Galata levél pont azokat ítéli el, akik a kereszt elégségessége helyett vissza akarnak térni a földi kőtemplomok és a testi törvények rabságába.

-----

Isten a Második Templom Kr. u. 70-es lerombolásával és a vörös üszők fekete szőrszálaival fizikailag is rég érvénytelenítette a mózesi szövetséget. A Bibliát a Szent Szellem megelevenítő erejével kell megérteni, és nem a hús-vér cionista szemüvegen keresztül, amely a földi lobbiért elveti Jézus szavait.

---

A Hit Gyülekezete által hirdetett diszpenzacionalista és cionista teológia valójában egy teljesen más evangélium, amely nyíltan figyelmen kívül hagyja Jézus szavait és az Újszövetség szellemi valóságát. Jézus a János 4:23-ban határozottan kijelentette, hogy eljön az óra, és az most van, amikor sem nem a szamáriai hegyen, sem nem a földi Jeruzsálemben nem fogják imádni az Atyát, mert az Isten Szellem, és a kőépületek helyett szellemben és igazságban kell imádni Őt.

-

23. De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

-

Bár az üdvösség valóban a zsidó népen keresztül érkezett el az egész világhoz, az első században mindazok a zsidó egyének, akik hittek a Messiásban, már megkeresztelkedtek, és zsidó vagy pogány különbség nélkül beépültek a Krisztus egyetlen, szellemi testébe. Jelenések:14:1-5

Nincsen semmilyen külön földi időhaladék, sem a Dániel próféciájából hamisan levágott jövőbeli 7 éves plusz időszak a kőoltárok és a testi származás szintjén, mert a Zsidó levél 10 szerint Krisztus egyetlenegy áldozatával örökre eltörölte a földi áldozatokat és a kézzel csinált szentélyeket.

-

Zsidókhoz írt levél 10. rész

11. És minden pap naponként szolgálatban áll és gyakorta viszi ugyanazokat az áldozatokat, a melyek sohasem képesek eltörölni a bűnöket.

12. Ő azonban, egy áldozattal áldozván a bűnökért, mindörökre űle az Istennek jobbjára,. Várván ímmár, míg lábainak zsámolyául vettetnek az ő ellenségei.

14. Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.

15. Bizonyságot tesz pedig erről mi nékünk a Szent Lélek is, mert minekutána előre mondotta:

-

Ezeknek a verseknek az olvasása után Isten szavát akarod te meghazudtolni, mert hiszel a cionista megmondóembereknek. 

---

11. És minden pap naponként szolgálatban áll és gyakorta viszi ugyanazokat az áldozatokat, a melyek sohasem képesek eltörölni a bűnöket.

Az állatáldozatok soha nem képesek eltörölni a bűnt. 

-

Szándékosan figyelmen kívül hagyod a bibliai szövegét, és szándékosan figyelmen kívül hagyod Jézus szavait.

-

A 144000 elpecsételtek éppen ezért ők a szellemi Izrael, a magasságos Jeruzsálem, a tiszta imádók, akik nem fertőztették meg magukat a fenevad vallási parázna rendszerével.

Jel 17,18 És az asszony, a melyet láttál, ama nagy város, a melynek királysága van a földnek királyain.

-------

A politikai-cionista teológia azért bukik el, mert testi szinten, hús-vér szemüvegen keresztül akarja olvasni a próféciákat. Nem látják a betű mögött a szellemet. Számukra a templom: csak tégla, Izrael, genetika, a szövetség, a borjúhamu.

-

Azzal a tanítással, hogy a zsidóknak Krisztus nélkül is érvényes a mózesi szövetségük, nyíltan megtagadod a Golgota áldozatát és a kettéhasadt kárpitot.

A Galata levél és a Zsidó levél 10. része szerint az állatáldozatok soha nem törlik el a bűnt, és aki a kőtemplomok alá vágyik, az kiesett a kegyelemből.

-

Ti a Szent Szellem megelevenítő ereje helyett egy hús-vér cionista szemüvegen keresztül olvassátok a Bibliát a földi lobbi és a Mammon kedvéért. Mindebből, pedig a szent szellemet kihagyjátok. Hogy Isten valójában mit is akar a tiszta Szentírás szellemében, az nektek mellékes.

-

Nem érted az egész Szentírást szellemi szinten. Most derült csak ki igazán a testi látásod. 1Kor:2:14

vámmentesss Creative Commons License 2026.06.24 -1 0 294620

Itt beszél N.S a videóban a harmadik templom megépítéséről. Persze, ami soha nem fog megépülni, mert Isten nem engedi meg. Istennek nem kell földi templom, mert a  szellemi Jeruzsálem már áll.

——————————————————-

Miért ne engedné meg a Jézust, mint Messiást el nem fogadó zsidók számára Isten azt, hogy felépítsenek maguknak ismét egy templomot, ha meg lesz rá a lehetőségük?

Honnan gondolod, hogy Isten majd biztosan beleszól ebbe?

Hiszen elég “beleszólásnak” minősül a részéről az, ha pl. nem vesz úgy lakozást ebben az új templomban, mint ahogyan lakozást vett az első kettőben. 

És bizony a Jelenések 11 elején ott van a 3. templom, benne oltárral, és ott imádkozó emberekkel, de az a zsidók temploma, nekünk, Krisztust követőknek erről csak tudnunk kell, mert ezen mi már 2.000 éve túl léptünk, de Ők nem.

És hidd el, a Jelenések 7-ben írt 12X12.000 zsidó férfi, azaz a 144.000 “Isten szolgája” (Jel. 7.3.) a Jeruzsálemben 1260 napig Isten akaratát hirdető 2 tanúbizonysággal (Jel, 11.3.) együtt intenzíven fogják készíteni az Úr útját a zsidók között is, nem csak a nemzetek között, tehát Isten továbbra is intenzíven foglalkozik Dániel népével és a Szent várossal is (Dániel 9;19.24.), azaz a zsidókkal és Jeruzsálemmel e világkorszak utolsó 7 évében is.

Persze vannak, akik félremagyarázzák Jelenések 7 elején tételesen leírt 144.000 zsidó férfit, és azt gondolják, hogy az nem csak zsidókból és nem csak férfiakból áll majd, de hát tudjuk, hogy ez egy félremagyarázás, főleg olyanoktól, akik nem zsidók és/vagy nem férfiak.

—————————————-

Nincs a zsidóknak második esélye és nincs külön üdvösségi út sem a zsidóknak.

—————————————-

Azt kell még megértened, hogy csak hiteles krisztusi emberek hiteles evangélium hirdetése hoz bárkit is valós döntési helyzetbe, csak ekkor van parancsba adva a megtérés Istentől, enélkül nem!

Apcsel. 17.30.E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:

Ha nem hiteles krisztusi emberek, nem hiteles, hanem hamis evangéliumot hirdetnek valakinek, az nem ad valós döntéshelyzetet, ezért az ilyen hallgatóság Isten szemében Krisztus evangéliuma kapcsán tudatlan marad, és ezt a tudatlanságukat elnézi Nekik Isten.

Az ilyen emberek számára az addigi szerződésük marad meg Istennel (Noétól, Ábrahámtól, Mózestől származóak), Nekik azt kell továbbra is betartaniuk mindaddig, amíg ismét nem érkezik hozzájuk el valaki Krisztus evangéliumával, de immár hiteles hirdetőként és a hiteles, azaz nem a hamis krisztusi evangéliumot eléjük adva, mert a hiteltelen, hamis evangélium szó szerint el vannak átkozva.

2. Kor. 11.4.Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más szellemet vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.

Galata 1.6.Csodálkozom, hogy Attól, aki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.

7.Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát.

8.De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átok.

9.Amint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, amit elfogadtatok, átok legyen.

Ezzel nem szoktak számolni a magukat keresztényeknek nevezők közül sokan, hanem a hasukra ütnek, és kijelentik gyorsan, hogy 2.000 éve már hirdettetett az evangélium hiteles formában pl. a zsidóknak, és akkor elutasították, és emiatt nem kell ismét hirdetni pl. Nekik, holott ez nem így működik!

Jézus azt adta elénk, hogy Máté Evangéliuma 28:19
“Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,”

Jézus nem azt mondta, hogy ez csak arra a nemzedékre szól, hanem ez egy azóta is életben lévő felszólítás a részéről! Emiatt ezt minden egyénnek külön-külön, akár egyenként kell átadni az egész világon, folyamatosan immár 2.000 éve.

Abban tévedsz tehát, hogy Isten nem második esélyt ad a zsidóknak, hanem minden egyénnek egyénként ad esélyt, akár zsidó, akár nem zsidó. 

Nem mondott le tehát az egyénekről, ezt értsd meg, és a zsidókról sem népként, emiatt is rendelte Jeruzsálembe a 2 bizonyságtevőt ama utolsó 7 év első 1260 napjára (Jel.11.3.), és nem Londonba, vagy Pekingbe, mert a Dánielnek mondott 70. évhét még ki van szabva továbbra is Dániel népére és a Szent városra, Jeruzsálemre (Dániel 9.;19.24.)

Az elmúlt 1700 évben pedig a hiteles krisztusi evangélium hirdetőknek eléggé híján volt az egyháztörténelem, és a zsidók sem csoda, ha nem akarták elfogadni Jézust Messiásnak, ha a Nekik Krisztust hirdetők nem a hiteles krisztusi evangéliumot adták eléjük, hanem még “belecsomagoltak” abba bele nem illő, de mégis kötelezőnek mondott dogmatikus ”bónuszokat”, szobrok, képek előtti leborulásokat, Mária imádást, kötelező papi nőtlenséget, Istent elsődlegesen nem szellemnek, hanem léleknek nevezést, vagy épp hús evésének és bor ivásának tilalmát, vagy épp a Jelenések 7-ben lévő 144.000 nem zsidó származásúakra való átmetaforizálását, stb…

Eszük ágában sincs a zsidóknak sem, és sok más embernek sem ilyen kötelező bónuszokkal telített “evangéliumokat” befogadni, mert nem ez Krisztus eredeti evangéliuma.

Tehát 1700 éve immár ez az elsődleges ábra, és nem a hiteles evangélium hirdetés, ezért nem lehet parancsba adni az ilyen szintű evangéliumokat hallgatóknak a megtérést, úgy, ahogyan azt a hiteles evangéliumot hirdető Pál joggal közölhette parancsként az Apcsel. 17.30-ban.

Ezt rendszeresen figyelmen kívül hagyják azok, akik nem értik meg azt, hogy miért nem térnek meg tömegével az emberek, miért nem fogadják el és ismerik fel tömegével a zsidók Messiásnak Jézust, és emiatt miért maradnak meg az addigi Istennel korábban kötött szövetségükben!?

Hát ezért. 

Előzmény: bethsabé (294619)
bethsabé Creative Commons License 2026.06.24 0 1 294619

Ez egy sima tény, ezt szabad leírni, hiszen ez egy ismert várakozása a hithű zsidóknak, ne keverd tehát egy sima tény leírását azzal, hogy mi krisztusiak mit várunk a magunk számára!

És igen, a világ vezetőjévé váló Antikrisztussal majd megköt egy hamis békét Izrael is, ami alapján garantálja majd az Antikrisztus 3,5 éven át Izrael ha is békességét, és felépíthetik a harmadik templomukat, és emiatt a Jelenések 11 elején ott áll a maga valóságában ismét egy templom Jeruzsálemben, oltárostul, benne imádkozó emberekkel.

Ez a várakozása a Jézust Messiásként fel nem ismert zsidóknak addig, amíg fel nem ismerik a Krisztusban Ők is a Messiást az utolsó 7 év végén.

Ez Isten beszéde, nem a HGy-é, és nem az enyém, ne keverd a dolgokat!

------------------------------------------------------------------

-

Csel 17,24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.

-

Itt beszél N.S a videóban a harmadik templom megépítéséről. Persze, ami soha nem fog megépülni, mert Isten nem engedi meg. Istennek nem kell földi templom, mert a  szellemi Jeruzsálem már áll.

-

Ezért lett lerombolva 70-ben a második templom is.

Amikor a római seregek Titus vezetésével Kr. u. 70-ben lerombolták a jeruzsálemi második Templomot, az nem egy egyszerű történelmi katasztrófa volt, hanem Jézus próféciájának a beteljesedése.

Jézus a Máté 24:2-ben világosan megmondta: "Nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának."

-Németh Sándor Vidám vasárnap

https://www.youtube.com/watch?v=SQzri2C_g64&t=972s

- 

https://www.hetek.hu/cikkek/online/felmeres-az-izraeli-zsidok-tobbsege-tamogatja-a-harmadik-templom

-

https://www.youtube.com/watch?v=4Oe63P3kbwY

--

Írod:

'Ez a várakozása a Jézust Messiásként fel nem ismert zsidóknak addig, amíg fel nem ismerik a Krisztusban Ők is a Messiást az utolsó 7 év végén."

-

-Nincs a zsidóknak második esélye és nincs külön üdvösségi út sem a zsidóknak. Azt állítod, hogy az utolsó 7 év végén a zsidók majd felismerik a Messiást. A Biblia azonban világossá teszi, hogy most van a kegyelem ideje, most van az "üdvösség napja" 2Korinthus 6:2.

-

2Kor 6,2 Mert ő mondja: Kellemetes időben meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Ímé itt a kellemetes idő, ímé itt az üdvösség napja.

-

Az Újszövetségben nincs olyan, hogy valaki a földi élete alatt elutasítja Jézust, de Isten ad neki egy külön "7 éves időszakot" a végidőkben, ahol egy kőtemplom és állatáldozatok segítségével mégis üdvözülhet. Azt állítjátok így, mintha a zsidóknak nem a kereszten keresztül kellene megtérniük, mint mindenki másnak, hanem egy külön földi forgatókönyv szerint.

-----

A védekezésed miszerint a harmadik templom várása csupán a zsidóság részéről egy sima tény, és nem a keresztények várakozása, éles ellentmondásban áll a karizmatikus médiátok és teológiátok gyakorlatával.

-

Ha ez a folyamat valóban csak a Jézust Messiásként fel nem ismerő zsidók ügye lenne, amely ráadásul az Antikrisztus hamis békéjéhez és a Krisztus keresztáldozatát meggyalázó ószövetségi állatáldozatokhoz vezet, akkor a gyülekezeti média, a Hetek és a Hit Rádió miért tálalja rendszeresen szent, prófétai és ünnepelnivaló eseményként a Texasból Izraelbe szállított vörös üszőket vagy a most született vörös üszőt?

----

Egy valódi újszövetségi látásmóddal rendelkező hívő nem csinál médiashow-t és nem drukkol az Antikrisztus oltárának előkészületeiből a nemzetközi politikai és gazdasági lobbi kedvéért.

-

"És igen, a világ vezetőjévé váló Antikrisztussal majd megköt egy hamis békét Izrael is, ami alapján garantálja majd az Antikrisztus 3,5 éven át Izrael ha is békességét, és felépíthetik a harmadik templomukat, és emiatt a Jelenések 11 elején ott áll a maga valóságában ismét egy templom Jeruzsálemben, oltárostul, benne imádkozó emberekkel."

--

A Jelenések: 11-ben betű szerinti, hús-vér értelmezése, amely oda egy fizikai kőépületet képzel el oltárostul, figyelmen kívül hagyja az Újszövetség teljes szellemi valóságát.

A Zsidókhoz írt levél 10. része világosan kimondja, hogy Krisztus egyetlenegy áldozatával örökre eltörölte a földi kőoltárokat, Isten pedig a törvényét már a választottak, a tiszta 144000 szívébe és elméjébe írta be.

-

Az Újszövetségben az 1Korinthus 3:16-ban és az Efézus 2:21-ben az apostolok egyértelművé tették, hogy a Templom immár szellemi és nem fizikai épület.

1Kor 3,16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

-

Ef 2,21 A kiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban; 

Ef 2,22 A kiben ti is együtt építtettek Isten hajlékává a Lélek által.

--------------

Amikor a Jelenések könyve:11 mérőnádról és a templom megméréséről beszél, az a szentek megméretését és isteni védelmét jelenti a szellemi világban. Aki oda egy földi betonépületet képzel el, az vak a Szellem dolgaira.

--

Írod: "Ez Isten beszéde, nem a HGy-é". Ezzel beismerd, hogy a gyülekezet által tanított korszakos forgatókönyvet (a titkos elragadtatást, a zsidók külön földi üdvösségét, a harmadik templomot) csalhatatlan isteni igazságként fogadod el. Ez nem Isten beszéde, hanem a 19. században kitalált, Amerikából importált diszpenzacionalista dogma, amellyel N.S. a nemzetközi politikai lobbisták előtt legitimálja magát.

-

A földrajzi helyszínek eltörlése: Jézus egyértelműen kimondta, hogy az Újszövetségben sem nem a szamáriai hegy, sem nem Jeruzsálem az imádat helye. Aki ezek után mégis egy földi városért, a fizikai Jeruzsálemért és egy ott felépülő kőtemplomért lobbizik és drukkol, az nyíltan szembemegy Jézus parancsával.

-

János Evangyélioma 4. rész

21. Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.

22. Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; mi azt imádjuk, a mit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt.

23. De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

24. Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

Előzmény: vámmentesss (294605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!