A sütözacskót még sose próbáltam:) Köszi a tippet.
Most kipróbáltam a pogácsasütést, szép levelesre feljött, és sütöttem benne tejfölös husit, az is elég jó lett...
Sült hús: Fogom a húst, bevágom egy sütőzacskóba egy hagymával meg a fűszerekkel. Zacskót picit megszurkálom. 150 fokon félkilónként 1 óra +30 percig sütni kell. Ekkora általában omlós finom, pirult tetejű a hús. Ha mégsem, akkor még 10 perc 200 fokon, csak felső fűtéssel (ha lehet ilyet). Óvatoisan bontom ki, mert a zacskóban maradú sülthússzaft is mennyei:) Nyamm.
Piskóta: nekem nem esik össze, de valahol olvastam, hogy a sütőbe kerámiaedényben tett pohárnyi viz jót tesz a piskótának. Még nem próbáltam.
Sziasztok !!!!
Nekem is villany sütőm van, de nekem kész tragédia például a piskótám meg a kevert tésztáim szépen feljönnek aztán zutty egy idő után vissza zuhannak. Nem tudom mi az oka. Azonkívül belül nekem is sok dolog nyers marad míg az alja+a közepe elégett. A középső rácson sütök mindíg, 4szintre lehet rakni a rácsot.
Hálás lennék ha valaki segítene mert tényleg nem tudom m,it tegyek vele.
És arra van valami praktikád, hogy a sültek teteje szépen megpiruljon, és a közepe ne legyen nyers?
A sütikkel teljesen meg vagyok elégedve (eddig a gázsütöben mindig megégett az alja), de a sült húsok légkeverésesen meg anélkül is elég komolytalanok... Sok levet eresztenek, és a végére lében úszik az egész, megfö, nem sül, és a teteje se pirul úgy meg mint a gázban. Tippek?
A mi sütőnkhöz adott leírásban az van, hogy ha légkeveréssel sütünk, akkor az előírt sütési hőmérsékletnél kb. 20 fokkal kevesebbet kell beállítani. És ebben lehet is valami ;-) , mert én most már 150-170-200 fokon sütök általában dolgokat (pl. a répatortát ha jól emlékszem az első 10 perc után 160 fokon sötüttem), és minden szép. Sokkal jobban szeretem, mint a gázsütőt a régi lakásunkban! Egy áldás ez a villanysütő ;-))
Édesanyám az eddigi teljesen gázüzemű helyett villanysütő/gáztűzhely kombót vett nemrég, és a sütővel végzett első kísérletei nem voltak teljesen sikeresek: a rakott dolgok például alul-felül szépen megpirultak, de a tál közepe nem sült át rendesen. A sütőhöz kapott könyvecske meglehetősen kevés ételfajta elkészítésével foglalkozik, gyakorlatilag komolytalan.
Meséljetek tehát arról, hogy hogyan készíttek töltött csirkét, sült malacot, rakott karfiolt, vagy bármi mást villanysütőben, hány percig hány fokon, mikor és mit kell magasabb vagy alacsonyabb hőfokra kapcsolni sütés közben, meg ilyenek. Anyu köszöni.