Van egy gyerekvers, ami úgy kezdődi, hogy "Elmentünk az állatkertbe", és persze van benne többféle állat (pl. mókus, ami hajtja a kereket), de nem tudom a folytatását.
Sziasztok! Lehet, hogy én más korosztály vagyok, de nem ismerem ezt a dalt. Viszont tetszik a szövege, főleg az első versszaké, le tudná valaki szolmizálni nekem? Előre is köszi.
BÉKÁS TÓRA GÓLYA SZÁLLT, KEREK TÓBA BESÉTÁLT HAJLOTTAK A FŰSZÁLAK, INTETTEK A BÉKÁNAK: BÉKA VIGYÁZZ! KI NE BÚJJ! GUGOLJ LE ÉS LAPULJ!-kezünkkel mutogatva mondhatjuk DE A BÉKA NEM ÜGYELT, INTŐ SZÓRA NEM FIGYELT, KIUGROTT A TÓPARTRA, HAMMMMM A GÓLYA BEKAPTA!!!- én a gyerekekenek a nyakát játékosan csikizve hamizom úgy mondom az utsó mondtatot és nagyot kacagnak.
MUTOGATÓS VERSIKE
ÍGY KETYEG AZ ÓRA TIKK-TAKK JÁR-ujjunkkal mutatjuk a régi mutató jobbra balra dőlésést BENNE A MANÓCSKA KILI-KALAPÁL- öklünkkel kalapálást imitálunk HA MEGÁLL AZ ÓRA ÉS NEM JÁR- álló mutatót mutatunk ALSZIK A MANÓCSKA ÉS NEM KALAPÁL. -halkan mondjuk és alvást mutatunk a tenyerünkre téve fejünket.
NYUSZI FÜLÉT HEGYEZI A BAJUSZÁT MEGPÖDRI, RÉPÁT ESZIK ROP ROP ROP , UGRÁNDOZIK HOP HOP HOP. - lehet tornázni anyukák :)) ugráljatok a gyerkőcökkel
Egy pár alkalom után a gyerkőcök is fogják Veletek mutogatni. A gyerekeim már egy évesen mutogatták amikor még mondani nem is tudták úgyhogy nem lehet elég korán kezdeni.
sziasztok! tudnátok segíteni egy10 éves kisfiúnak? egy verset kelleni neki megtanulni, aminek a címe: Mi leszek, ha nagy leszek és úgy folytatódik, hogy mérnök leszek. valamilyen györgy írta a verset. sajnos sehol nem találom! előre is köszönöm!
a történetre sajnos már nem nagyon emékszem, de a vége ez: A pimpopói pimpót szopó, pónilópopót lopó, puha popójú, pápát pótló pót-pápua Pó apó. Erre gondoltál? :)
A múltkor láttam a TV-ben vmi régi gyerekműsor ismétlését (nem a Zseb Tv, de vmi hasonló). Ott mondott el egy kislány egy jó hosszú nyelvtörőt, nem is versike, inkább történet. A "pápuiai pap" szerepelt benne sokszor és annyira jó, úgy szeretném megtanulni. Nem tudja valaki véletlen???
Ja várjál, a "hol a tyúknak a fia"-nál széttárod a kezed, ez jelenti azt, hogy "hol", majd verdesel a két kezeddel az oldaladon, mint a tyúk a szárnyaival "a tyúknak", "a fia" pedig : a fejed tetején az egyik ujjaddal kis ficakot mutatsz.:-)
"hol a tyúknak a fia? " kérdőn széttárod a kezed
"talán mind fel kapdosta" csipkeded a kézfejed
"csűr ide" mindkét kezed jobbra tartod a csípőddel egyirányban, miközben a csípődet a másik irányba tolod
"csűr oda" ugyanez a másik oldalra
"kass ki bárány, kass oda" minden szótagnál váltakozva a "csűr ide, csűr oda" mutogatását.
:-)
Tudna valaki segíteni, hogy a Badacsonyi szőlőhegyen... -hez mit kell mutogatni? A "hol a tyúknak a fia" résztől nem emlékszem rá. Nálunk is nagy sikere volt, még a másfél évesem is táncolt meg mutogatott hozzá.
Édes-kedves Nagyanyókám! Anyák napja van ma! Olyan jó, hogy anyukámnak is van édesanyja. Reggel mikor felébredtem az jutott eszembe, anyák napján legyen virág mind a két kezembe. Egyik csokrot neked szedtem, ódakünn a réten, Te is sokat fáradoztál évek óta értem. Kimostad a ruhácskámat, fésülted a hajamat, jóságodat felsorolni kevés lenne ez a nap. Köszönöm, hogy olyan sokat fáradoztál értem, és hogy az én jó anyámat felnevelted nékem.