Keresés

Részletes keresés

tothn Creative Commons License 2003.10.25 0 0 41
Amúgy én azon a véleményen vagyok hogy a legrövidebb időn belül fel kéne számolni a hálapénz intézményét és az orvosoknak a tudásuknak és TELJESÍTMÉNYÜKNEK megfelelő fizetést kell adni! Csak így lehet megszüntetni az egészségügyben most folyó rettenetes pazarlást ( értem ezt mind pénz, mind anyag-eszköz, mind munkaerő tekintetében is.) Amíg nem számolunk le a hálapénz intézményével, addig SEMMI SEM FOG MEGVÁLTOZNI. Sőt ha így haladunk 10 éven belül nem lesz aki gyógyítson benneteket, bennünket!
Azt is tudomásul kell venni, hogy előbb utóbb a humán orvosi ellátásért is meghatározott tarifa szerint fizetnie kell majd közvetlenül az orvosnak vagy pedig egy biztosítón keresztül az igényes , színvonalas ellátásért. És nehogy azt higgyétek hogy akkor bárkinek kevesebb pénzt kell majd áldoznia a saját gyógyulásáért, csak akkor már nem hálapénznek fogják hívni. De az összeg nagyjából ugyanaz lesz. Ami a változás lesz, hogy adott tarifáért (rossz szó ez) egy adott színvonalat kapsz majd, amit meg is követelhetsz, és számon is kérhetsz az orvoson, sőt mások is számon kérik, és ellenőrizni fogják majd.
Mindenkink az az érdeke hogy egy átlátható európia színvonalú ellátás jöjjön létre. Sjanos azonban a dolgok nem úgy haladnak ahogy mi egyszerű emberek(orovosok) elképzeljük.
tothn Creative Commons License 2003.10.25 0 0 40
Nyugodtan kérj ki magadnak bármit, de akkor is baromság amit leírtatok. A morte féle sztoriban szerplő ujjnyi vastag kanül, meg nem kapott fájdalomcsillapítót dolog is feltünt már az előttem szólóknak is hogy hülyeség. Centrális vénát szúrni elvileg minden orvos tud, tudnia kellene, az más kérdés hogy nem mindenkinek van kellő gyakorlata.Egy mentőorvos, intenzíven dolgozó orvos aki nap mint nap csinál ilyet nyilván rutinszerűen végzi.Öntudatlan , eszméletlen, balesetet szenvedett sokkos betegnél nem mindig alkalmaznak érzéstelenítő injekciót.Nem olyan nagy szenzáció ez.Hidd el akinek kellő tapasztalata van meg tudja ítélni, hogy mit tegyen és hogyan ebben az esetben. Nem az a SZÖRNYŰ, BORZASZTÓ dolog ez, mint ahogy te előadtad. Ezért gondolom én hogy egy: nem értesz a témához, kettő: hergelni akarod az embereket hogy vélt szörnyűségeket hangoztatsz.
HA mégegyszer elolvasod a hozzászólásomat látod hogy én nem azt írtam hogy nincsenek elgondolkodtató dolgok (visszásságok vagy nevezd elítélendőnek is akár) az egészségügyben és az egyes orvosok munkájában vagy hozzáállásában, hanem azt kérném tőletek, hogy legalább BAROMSÁGOKKAL ne cukkoljátok a "közvéleményt". Bár ugye mint Churchill apánk mondta volt: olyan hogy közvélemény nincsen, csak közzé tett vélemény.
Ja és ne haragudjatok ha kicsit érdesen fogalmazok.Én mindig ilyen darabos vagyok.
morte Creative Commons License 2003.10.25 0 0 39
És kórházakat, osztályokat, orvos neveket is tudnék mondani...de nem fogok.
morte Creative Commons License 2003.10.25 0 0 38
Látod, nem bírod elviselni amiket írtam, annyira szörnyűek, ezért inkább hazugnak nevezel. A legtragikusabb az egészben, hogy amit írtam egytől-egyig igaz. :(( Sajnos.
Mint írtam, nem célom feleslges indulatokat kiváltani, egyszerűen csak leírtam, amiket tapasztaltam, szavahihető embertől hallottam és kész...mindezt azért, hogy, ha van még vki akinek rózsaszín pihe-puha illúziói vannak a dokikról(bármiről) az szembesüljön a valóság egy másik, létező szeletével is. Ha ez neked nem tetszik, tegyél ellene, de ne úgy, hogy engem lehurrogsz, hanem úgy, hogy nyitott szemmel jársz és rendet teszel a portádon.
Most lehet, hogy te tényleg egy vagy a rendes és naív orvosok közül, vagy pedig teljesen tisztában vagy a valósággal és az én lehúzásommal akarod menteni magatokat.
Előzmény: tothn (35)
tusi74 Creative Commons License 2003.10.25 0 0 37
Ezt kikérem magamnak, nem hazugság.

Csak éppen ebben a szegény egészségügyben nem igazán figyelnek oda a diszkrécióra, és nem küldik ki a számítógép szerelőt, miközben a beteggel beszélnek, vizsgálják. Így a helységben voltam. A nénit pedig ismerem, mert a régi postásunk.

Ha nem vetted volna észre, eddigi pár hozzászólásomból, én mindkét oldalon állok, ugyanis a baráti körünk fele orvos, lévén az unokatestvérem is az, és hozza a barátait a bulira, másrészt laikus is vagyok. Másrészt elég sokat dolgozok maszekban 1-2 orvosnak, a nevesebbjei közül is, úgy, hogy a saját otthoni gépét a vizsgálóban szerelteti. Ha ezt az Unióban megláttják. Annyi neked orvosi titoktartás.

Előzmény: tothn (35)
morte Creative Commons License 2003.10.25 0 0 36
Nem utállak titeket. Én a lelketlen, pénzéhes orvosokat utálom.
Előzmény: tothn (34)
tothn Creative Commons License 2003.10.25 0 0 35
Tusi: ne haragudj de ilyen nagy baromságot se olvastam még amit te itt legutóbb leírtál. Ha egy gégerákost még időben megoperálnak, akkor sem lehet garantálni hogy nem marad ott valahol, esetleg a műtét helyétől egész távol egy élő daganatsejt. ERGo: nincs miért bocsánatot kérnie az orvosnak emiatt. Igazából nem nagyon hiszem el ezt a sztorit amit itt leírtál.Ez is csak a szokásos hangulatkeltő zagyvaság egyike, mint pl. amit a topicindító morte is elkövetett. Tipikus útszéli hangulatkeltés.
Ettől függetlenül nem azt akarom mondani, hogy nincsenek visszásságok az egészségügyben vagy pontosabban az orvosok munkája körül. De kérem szépen mi szükség van ezek mellett még baromságokkal is uszítani az embereket egymás ellen. Ezeknél a béna történeteknél egyből kilóg a lóláb. Egy teljesen laikus lehet hogy beveszi és rögtön leszűri hogy az orovosok milyen gané lelketlen emberek,de akinek egy kicsit is van elképzelése a magyar egészségügyről tudja hogy a morte és tusi féle sztorik nem igazak.
Tényleg vannak csunya dolgok körülöttünk, minek kell kitalált vagy elferdített történetekkel még egy lapáttal rátenni. Maga a valóság is elég ok hogy változtassunk rajta. Értitek?
tothn Creative Commons License 2003.10.25 0 0 34
Tusi: én is ismerek egy orvost, de ő havonta 3x teszi ugyanígy.Pontosabban én péntek reggel elkezdem és hétfő délután végzek. És ezt most novemberben 3 hétvégén megismétlem.
Enyje ejnye: ezek a lusta, trehány, lelketlen orvosok...morte mért utálsz te annyira minket?
tusi74 Creative Commons License 2003.10.25 0 0 33
Még valami eszembe jutott.

Az orvosok, tisztelet a kivételnek, azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek, ha azt mondják, "ne haragudjon, tévedtem, elnéztem, stb". Ez sem menti fel őket, de mégis egy kicsit emberibb lenne.

Egyetlen egyszer hallottam egy fül-orr-gégész szájából, hogy azt mondta egy gégerákosnak, akinek kiújult a betegsége, hogy elnézést, de sajnos az előző műtétnél elkerülte a figyelmemet egy pici daganatkezdemény és bent felejtettem. Bocsánatot kérek. Ez sem menti fel, sőt, de legalább belátta. És ezt a beteget utána sokkal lelkiismeretesebben kezelte tovább, mint a sok "parálót", és semmit nem fogadott el tőle többet.

És a néni azóta megint jól van, és erről az orvosról csak hálával szól.

Előzmény: morte (31)
eMM Creative Commons License 2003.10.25 0 0 32
Az hogy at orvosnak 48 órán át kellejn ügyekni egyfojtában a jelenlegi EÜ rendszer hibája.
Hajítófát sem ér.
Előzmény: tusi74 (27)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 31
Igen, erről(ilyenekről) beszélek.
Előzmény: tusi74 (30)
tusi74 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 30
Az eltusolás valóban undorító, és ami a legszörnyűbb, maguk közül sem dobják ki, hanem inkább "feljebb buktatják", pl. kinevezik főorvosnak, professzornak, bízván abban, hogy akkor kevesebbet érintkezik beteggel, kevesebb hibát fog véteni.

Nekem elég sok orvos barátom van a "szürke emerenciások" közül, akik nem angyalok, hisz biztosan hibáznak, mert ki nem, de igyekeznek becsületesek, korrektek maradni.

Az egyikük mesélte, hogy van olyan professzor, jelenleg egy egyetemi klinika élén, aki bár elméletben nagyon szuper, havonta publikál külföldön is, de isten óvja a beteget, akit megműt. A kisebb orvosok, mindent megtesznek, hogy a műtőasztaltól eltántorítsák. Kisebb műbalhékat rendeznek, hogy lekössék a figyelmét, és addig valamelyik ügyeskezű orvos megoperálja a beteget, ezzel is esélyt adva neki a gyógyulásának. Volt olyan betege, aki belesüketült egy rutin fülműtétbe, mert valami nagyon alapvető eret elkötött, és valami elhalt ott belül. Ehhez nem értek, hogy mi a neve.

Előzmény: morte (29)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 29
Teljesen igazad van.
Csak mindez nem mentesíti azokat, akikről én beszélek. A hiba az megérthető (nem elfogadható), de megérthető, mert emberek vagyunk. Az emberi hanyagságból, lustaságból fakadó hiba és annak eltusolása, viszont nem elfogadható.

(Ismerek háziorvost, aki kiment hívásra egy 41 fokos lázban fetrengő csinos nőhöz, és végbélvizsgálatot akart rajta elvégezni, feltételezvén, hogy a hölgy nem ért hozzá. Szerencsére értett és elhajtotta az orvost. Milyen förtelmesen undorító és dühítő, megalázó, főleg egy nőnek, hogy segítséget kér attól, akinek ez lenne a feladata, aki az emberi élet mentésére esküdött fel és segítség helyett mindössze élvezkedni akar rajta, maximálisan kihasználva a kiszolgáltatottságát.)
Sajna TUDOM miről beszélek. :(

Előzmény: tusi74 (27)
tusi74 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 28
Az utolsó mondat helyesen.

...és be lehet reggel ballagni a háziorvoshoz.

Előzmény: tusi74 (27)
tusi74 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 27
Nem dolgozom az egészségügyben, de leírom a véleményem.

Nem tudom észrevettétek-e, de ha az orvosok meg mernek mukkani, akkor a médiában azonnal elővesznek egy műhibát, egy orvosi modortalanságot stb. Sokszor laikusként észreveszem a tudatos hangulatkeltést. Persze, nem mentség a műhiba, de nézzünk már magunkba egy kicsit. Mi sosem hibázunk?

Én volt, hogy hullafáradtan rosszul kötöttem be egy ősi számítógép kapcsolóját, és ha nem ellenőrzöm mégegyszer, hanem rásadom a 220-at, akkor a kapcsolóban benne keringett volna a teljes hálózati áram. Mindez egy iskolában. Azóta is kiráz a hideg, csak ha visszagondolok.
Pedig nem vagyok orvos, de abban a pillanatban én is élet halál ura voltam. Pedig én csak reggeltől estig dolgoztam 12 órát. Ismerek olyan orvost, aki úgy ügyel havonta egyszer, hogy szombat reggel 7-től hétfő 17 óráig. Mégpedig olyankor, amikor az osztály akut felvételes. El lehet képzelni 2 végigdolgozott éjszaka és nappal után hétfőn délelőtt a reflexeit, és a koncentrálóképességét. Persze ez sem menti fel a tévedés alól, de azért van másik oldal is.

Másik dolog: a lakosság egészségügyi intelligenciája nagyon alacsony. Mindenért az ügyeletet zaklatják, elvéve az orvostól azt a kis pihenést is, vagy a súlyosabb esettől az időt.
Baráti körömben is sokan vannak (pedig tanult emberek) akik, ha 38 fok fölé megy a lázuk azonnal hívják az ügeyeletet, vagy berohannak, ahelyett, hogy lázcsillapítót vennének be.
Mert nekik ugyebár az ügyelet jár. Akár éjjel 2-kor is. De ők lennének legjobban felháborodva, ha éjjel 2-kor felcsörgetnék, hogy beakadt a nyomtatóba a papír. Igenis kisebb bajt lehet otthon kezelni, és be lehet reggel ballagni az ügyeletre.

morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 26
Sajna nem tudjuk a jogainkat és az orvosok, ápolók bizony nem is közlik. Több fáradsággal, idővel, pénzzel járna, ha mindent megadnának a betegnek, ami megilleti. És amikor vmelyik beteg, vagy hozzátartozó kéri, figyelmezteti őket a saját jogaira még nekik áll feljebb... frankón meg kell alázkodni, hogy megtegyék, ami a kötelességük(saját tapasztalat). Tisztelet a kivételnek(a többségnek).
Előzmény: wheather (25)
wheather Creative Commons License 2003.10.24 0 0 25
Üdvözletem! Az egyetlen lehetőséged a nyilvánosság! De ezt nem csak és kizárólag az orvosokra/ ápolókra kellene kivetíteni.
Való igaz, sok " rémtörténetet" lehet hallani a médiában, de ez édeskevés. Az X és Y által mesélt élmények is valósak, nem vitatom, nekem is volt szerencsém hozzá, pláne, hogy én is része vagyok az eü-nek. DE!!! Tudod, milyen érzés segítséget!!!!! adni egy betegnek? Amikor a szemén látod, hogy milyen hálás?? Amikor úgy megy haza az ember, hogy tudja, hogy az, amit 12 órán keresztül csinált, az másnak az életét jelenti?? 13 éve dolgozom olyan emberek közt, akik sok sok emberen segítettek. Az orvosokra a gyerekemet is rábíznám!!!!!!!!
Lehet itt belemenni szakmai részletekbe, de ez balgaság, mert zsákutcába jutsz. Alkotmányos jogon kaphatsz fájdalomcsillapítót igen, de a betegek sem tudják, hogy JÁR nekik. Ezért csak és kizárólag az orvos a felelős? Vagy az ápoló?? Vajon tényleg tudjuk-e az alapvető jogainkat??
Előzmény: morte (24)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 24
Oké, kösz.
Általános alatt azt értem, hogy szinte mindenhol előfordul.
Szerintem ez nem orvosellenesség, nem divat, csupán az emberek végre mernek beszélni...a gát mögött felduzzadt a víz...most szabadult ki végre a szellem a palackból.
Sajnos vannak élvezetből fröcsögők,vannak hasznot húzók, de csak olyan dolgot lehet jól meglovagolni, ami a valóságon nyugszik.
Előzmény: Sylvster (23)
Sylvster Creative Commons License 2003.10.24 0 0 23
Nézd, pozitív befolyásoltság alatt vagy érintettség esetén azt ne várd, hogy teljes megértésre találsz, sőt. Van bizonyos orvosellenes hangulat szerintem társadalmilag egyébként. És nagyműtétre várva talán az sem baj, ha valaki a mesében próbál hinni, mert nincs más választása. Azzal egyébként maximálisan egyetértek, hogy az etikátlanság és a lelkiismeretlenség ebben a szakmában megengedhetetlen. Illetve ez egyik szakmában sem megengedhető. Csakhogy itt direkt módon a bőrünkre megy a vásár. Valamelyik topikban olvastam, akkor nem szóltam hozzá,, hogy az orvos is ember, akinek lehet baromi rossz passza, van magánélete, lehetnek káros szenvedélyei stb. Csakhogy mi azt várjuk el, hogy ezeket iktassa ki, amikor orvosként működik. És joggal.
Hú Morte, elég kemény kérdéseket feszegetsz. Viszont azért minden tiszteletem a tied, hogy egyetlen név sem hangzott el, egyetlen helyszín sem. De azért kérlek az általános szóval kicsit bánj csínyján, ha lehet. Semmilyen általánosítás nem vezet célra.
Előzmény: morte (22)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 22
Vannak, de azok nem annyira véresek, gyomorforgatóak, bár rosszak és felháborítóak.
X emberileg, lelkileg elég közel áll hozzám; totál kibukva mesélte el a történteket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden orvos ilyen, csupán azt, hogy vannak ilyenek is. Ők is emberek, tudnak etikátlanok, nagyképűek, bunkók, kegyetlenek, lelkiismeretlenek is lenni. Csakhogy olyan szakmát űznek, amiben ezek nem megengedhetők.
Ezt itt páran nem akarják belátni, hisznek még a mesékben, és a valóságot fröcsögésnek nevezik. Lelkük rajta.
Előzmény: Sylvster (20)
Sylvster Creative Commons License 2003.10.24 0 0 21
Azt hiszem, se pro, se kontra nem kell eltúlozni a dolgokat. Kiakadni meg végképp felesleges.
Előzmény: negaton (16)
Sylvster Creative Commons License 2003.10.24 0 0 20
Tényleg a kötekedés szándéka nélkül, mert a téma érdekel: neked saját személyes tapasztalataid vannak? Tény, hogy nekem tényleg pozitív élményeim vannak kórházakról, igaz, a szülésemen kívül szerencsére eddig nem volt miért kórházba mennem. Férjemnek igen, de ott sem tapasztaltunk semmi szörnyűt. (Leszámítva a körülményeket, de az más téma.)
Előzmény: morte (17)
csin Creative Commons License 2003.10.24 0 0 19
Nekem középiskolás koromban kificamodott a vállam, utána még néhányszor megtörtént, majd évek múltán egy jobb orvos közölte, hogy már csak a műtét segítene, mert évekig félrekezelték a vállam.
Az első nőgyógyász akinél jártam, vérzési zavar miatt beküldött a kórházba VIZSGÁLAT NÉLKÜL(!) mert szerinte éppen elvetéltem. Szerencsére a kórházas doki rendesen megvizsgált, és közölte, hogy aznap én voltam a harmadik emberke akit ugyanezzel a szöveggel ugyanez a doki hozzá küldött. Azt az egy órát amíg a kórházba beértem, senkinek nem kívánom.
A következő nőgyógyászom vér és egyéb vizsgálatok nélkül alkalmazott hormonális kezelést, ami szart se ért, de legalább felszedtem vagy 20 kilót.
A fentiek csak egy-két kiemelt eset a saját tapasztalatomból. És még 30 éves se vagyok.
Mellesleg dolgoztam az eü-ben, a fél család ott dolgozik ma is. Szóval nem vagyok teljesen laikus.
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 18
Így van: undorító! Épp olyan, mint a valóság!
Ha nem akarod látni, akkor ne olvasd!
X azt mesélte el amit látott. Nem beszélt mellé, és főleg nem hazudott. Nem csámcsogás szinten közölte ezt velem, hanem, mint egy felháborodott és elkeseredett ember, aki sok-sok ocsmányságot megtapasztalt már az egészségügyben.

Különben gyomorforgató az a képmutatás, amit Te és a hozzád hasonlók itt lerendeznek. Tapasztald meg, amiről beszélek és megérted.
Én csak azt mutatom meg, hogy ilyen is van, és azt szeretném, hogy - ha még léteznek olyanok - akiknek naív elképzeléseik vannak ezzel kapcsolatban, lássák a teljes igazságot.
Ez nem minden orvosra, ápolóra vonatkozó vélemény.
De sajna sok van belőlük. Amúgy azt sem tudtam, hogy más topicok is szólnak orvosokról...

És ez nem csámcsogás a részemről, hanem jogos felháborodás.

(Az ország legnevesebb pszichiátriáján pl. a főnövér súlyos alkoholista, az ápolónők egy része szintén, sőt van köztük olyan, aki előtte ott feküdt, mint beteg...és ilyenek "segítenek gyógyítani". VICC!) :((

Előzmény: negaton (16)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 17
Üdv!
A betegek nem pocskondiáznak...ők azok, akik ki vannak téve a lelkiismeretlen, nem törődöm orvosnak, ápolónak.
A kanül valóban túlzás volt, a történet valóban horror,viszont nagyon is igaz, X meg egyáltalán nem félművelt, a szakmáját épp olyan szakértelemmel és lelkiismeretesen műveli, mint az általad megbecsült orvosok.

Majd, ha átmész pár kellemetlen élményen, vagy vmelyik rokonodat szívatják meg, vagy jobban belelátsz az igazságba, kicsit más színben látod majd a dolgokat...
Senki nem becsmérli a jó, lelkiismeretes orvosokat - ez a topic nem róluk szól.

Előzmény: Sylvster (15)
negaton Creative Commons License 2003.10.24 0 0 16
Az a baj, hogy nagyüzemben megy az Interneten az orvosmószerolás. Ez már divat lett. Vannak problémák, de ez a csámcsogjunk egy jót, hát ez elég undorító már bocsáss meg. Egyetlen ápoló barát meséi alapján teszed ezt te is. Ki ő? A mindenttudó, megfellebezhetetlen? Már a kanüllel kapcsolatban is oltári nagy baromságot mondott. Na jó, nem húzom fel magam... (Egyébként eü-s vagyok, de nem orvos.)
Előzmény: morte (13)
Sylvster Creative Commons License 2003.10.24 0 0 15
Üdv!!! Nagyon örülök, hogy megszólaltál. Minden szavaddal egyetértek!!! Pedig nem vagyok orvos, még az egészségügy közelében sem dolgozom. Minden szakmának megvannak sajnos a barbárjai:( Persze orvosnak lenni irtózatosan nagy felelősség, hiszen egy rossz napon emberélet múlhat. Egy lelkiismeretes orvos rettenetes srtesszben élhet már csak a hivatásánál fogva. Pusztán azért, mert becsületesen, tisztességesen, lelkiismeretesen dolgozik. És közben eltűri a "mindentudó" betegek pocskondiázását, és nyel egyet, amikor félművelt ápolók (?) horrortörténeteket terjesztenek ujjnyi vastag kanülökről.
Nem fetisizálom túl az orvosokat, nem emelem őket magas piedesztálra, de minden tiszteletem a hivatásukat ilyen rossz körülmények között is becsületesen végzőké!
Előzmény: DoktorÚrVazze (8)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 14
"Az orvosi kamara által kiadott újságban rendszeresen megjelennek a kamara vagy az etikai bizottság által elmarasztalt/elítélt orvosok nevei."

Igen, azon esetekben, amiket nem tudtak eltusolni.

"A gyógyszerkísérletek végzésére egyébként is nagyon szigorú szabályok vonatkoznak."

:))) Tényleg? És szerinted ki figyel, kit érdekel, ki tudja, hogy egy zártosztályon mik történnek???
Az új gyógyszercéges gyógyszerek általában még nincsenek "bejáratva". Olyan betegeken próbálták ki a sok szart, akinek megvolt a maga kis saját, bevált gyógyszere , de a doki azt mondta, hogy most próbáljuk ki ezt is. A beteg rosszul lett, valódi őrültként viselkedett, kőkemény hallucinációi lettek, stb, míg végül az ápolók szóltak(köztük X) az orvosnak, akivel jóban voltak, hogy ne csinálja már ezt a beteggel, mert roncs lesz belőle. A doki visszadta az eredeti gyógyszerét és a beteg hamarosan felépült, visszaállt az eredeti szintre. És a legszörnyűbb, hogy ez megtörténhet bármelyikünkkel, vagy vmelyik rokonunkkal. Természetesen ezek nem túl gyakori esetek, de ahhoz képest viszont iszonyú sok, amit általában az orvoslásról, orvosokról gondolunk...

Előzmény: hemat (9)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 13
Minden elismerésem és tiszteletem azoknak, akik lelkiismeretesen és tisztességgel végzik a munkájukat, isten áldja őket! De bocsásson már meg a világ... ez (lenne) a természetes!!! Ez nem egy hétköznapi munka! Itt embereken "dolgoztok"! Nem engedhettek meg magatoknak komoly tévedéseket, de főleg nem morális, emberi vétkeket!
Nyilván, a "normális" orvosokról nem csinál senki topicot, mert akkor minden komolyabb szakma képviselőinek a tiszteletére nyithatnánk egyet.

Az nem baj, ha az orvosok védik egymást, de az már undorító, amikor orvosi műhiba esetén teszik ezt, vagy betegeken kísérleteznek, vagy presztizs-kérdés, anyagiak miatt nem a legmegfelelő kezelést kapja a beteg.

Oké a kanül esetében tévedtem. Ám lényegen mit sem változtat.

Én nem divatból fakadtam ki, hanem azért, mert mostanában(néhány éve) szembesültem ilyen durván ezekkel a visszásságokkal és végre fölszállt előttem is az a köd, ami ezt a szakmát(és a benne lévő embereket) általában körüllengi.
Én az illúziókat, a téveszméket, stb nagyon veszélyesnek tartom, mert könnyen vissza lehet velük élni(ahogy meg is történik), és a valóság ismerete nélkül könnyű rossz döntéseket hozni. Lassan már erről is lehet beszélni, régen nem lehetett, és azért tünik divatnak, mert a sok mocskosság egyszerre szakad a nyakatokba. Sajnos azokéba is, akik nem érdemlik meg.

Előzmény: DoktorÚrVazze (8)
morte Creative Commons License 2003.10.24 0 0 12
Nincsenek komoly eü-i ismereteim, de kisműtétnek az ápoló nevezte - munkahelyi zsargon. Azt is írtam is, hogy nem műtőben csinálják, attól még lehet kisműtét. Mindenestre jóval komolyabb dolog, mint simán vénát szúrni, vagy akár artériából vért venni.
Előzmény: hemat (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!