Keresés

Részletes keresés

vicc Creative Commons License 2004.12.17 0 0 26
eltelt egy év, a topik feltámad hamvaiból:)

esetleg új cég a piacon? a régiek drámai romlása vagy javulása?

honnan érdemes finomat rendelni?
messengerina Creative Commons License 2003.11.23 0 0 25
[Food Expressz pro és kontra]

Az én cégemnél több, mint 5 éve dívik a Food Expresszes kajája. Persze, ki kellett tapasztalni melyek a gyenge pontok, vannak kevésbé jól sikerült kaják is, de nálunk szvsz arányaiban sokkal inkább a finom, ízletes ételek bukkantak fel.
Kiválóak a főzelékek, a levesek és a sütemények.
Nálunk nem nagyon volt gond a szállítással, talán csak egyszer, amikor a nagyon rendes és korrekt futárfiút hirtelen elbocsájtották és jött egy másik. Amíg bele nem tanult, hogy hányra jöjjön, stb, addig adódtak problémák. Kb egy hónapig. De ez lényegtelen. Nem cseréltek el a megengedettnél nagyobb %-ban ételt, azaz kb 20-22 ember kajáját sikerült havi 1 csere vagy lemaradás szintjére redukálni, igaz nálunk sok volt a pluszrendelés / lemondás, tehát ebből is adódtak eltérések.
Az étel forrón érkezik és nem hűl ki, csak annak, aki későn jut hozzá. Bár állítólag a fagyasztásos módszer a higiénikusabb. Nem tudom, nem vagyok szakértő.

Volt még kipróbáláson a (régi nevén) Fekete Admirális, hát az vmi borzasztó volt. Íztelen, vizes levesek, főzelékek, A sült krumpli, mintha papundekli lett volna. Brhhh...

Az á la Gastroyal is ment egy ideig, aztán kikoptak a Food mellől, a kollégák nagyon food-osak. :-)

Ami most újdonságként jött az az Ételtőzsde. Itt sokkal inkább a hangzatos nevek mögé rejtett közismert ételek a megtévesztőek, de állítólag nagyon finomak.

(Mondjuk én már 2,5 hónapja nem eszem ilyen ételeket, de a kollégák tapasztalatai alapján ezt mondhatom.)

Ennyit tudok hozzátenni a topikhoz.

tamas_d Creative Commons License 2003.11.23 0 0 24
Sziasztok!

Gondolkodom azon, hogy elmegyek futárnak a FE-hez. Kérdések:
1. Mennyi az átlagon felüli fizetés?
2. Minek az erkölcsi biz.?
3. Minek kell vállalkozó legyek?

Válaszukat várva, előre is, best regards

tamas

Előzmény: dongenaro (23)
dongenaro Creative Commons License 2003.07.17 0 0 23
Miután már emlegettétek, megmondom: én a Gastroyal-tól rendelek, és eddig nem csalódtam!!!

Másik, hatalmas pozitívum: hajlamosak voltak az egyéni kívánalmaimat is teljesíteni, külön köszönet nekik érte!!! Már név szerint ismernek,
s ismerik az összes nyűgeimet.

A kajájuk pedig jó, pedig tőlük én nem ebédre, hanem vacsorára rendelek, és számomra ez az egyetlen étkezés egy nap.... Gyakorlatilag mindig egy egész heti melegétel-igényemet fedezhetem az ő segítségükkel, szombatra, vasárnapra előre rendelek már a hét utolsó munkanapjain...

Ez a "lehűtött" módszer sokkal jobb, mint a langyos kaja, mert le is fagyasztható, minden veszély nélkül. Az étlapjuk változatos, és minden hónapban egyszer van egy közvéleménykutatás, hogy mi az, ami tetszik, és mi az, ami nem? Lehet més ennél többet "szolgáltatni"? Én nem hiszem, és meg vagyok velük elégedve!!!

dongenaro

Előzmény: baloldali határérték (5)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.07.16 0 0 22
De senki nem is mondta, hogy az étel minősége van összefüggésben a szektával.
Előzmény: Spinderella (21)
Spinderella Creative Commons License 2003.07.15 0 0 21
Elhiszem, de még mindig nem látom a vallási szekta - étel minősége összefüggést.:)

Spin

Előzmény: Gombócartúrné (19)
sz Creative Commons License 2003.07.15 0 0 20
üdv,
nekem ma hozták az első adagot, burgonyapüré két szelet hússal. azt mondom rá, hogy az ár/érték arány elfogadható, ráadásul "egyéb okok miatt" már reggel nyolckor kihozzák a kaját minden nap, ami annyit jelent, hogy nem kell várnom rá soha, mert kilencre járok be.

lehet, hogy kipróbálom majd a topikban említett többi céget is, a változatosság nem árthat meg :)

Előzmény: baloldali határérték (-)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.07.15 0 0 19
azzal a bizonyos vallási szektával önmagában véve probléma van.
Előzmény: Spinderella (18)
Spinderella Creative Commons License 2003.07.15 0 0 18
"A Food-ot el köll felejteni.
Az egyik vallási szekta tulajdona."

Hehe.:) Bocs névtelen, de ez... Nekem több rokonom dolgozik a FoodExpressznél, úgyhogy elég sokat tudok a cégről, mert mesélnek rendesen. Szó nincs vallási szektáról, ez egy vállalkozás, magánember üzemelteti, irdatlan pénzekért. Másrészt még ha így is lenne, ahogy írod: mi köze a kaja minőségének egy vallási szektához? Attól lesz rosszabb, vagy mi?

Mondjuk eszem ágában sincs csak dícsérni a Food-ot, vannak elszabott kajáik az biztos, meg nem is érdekem. De ugyanúgy vannak nagyon finomak is, pl. a carbonara szósz tésztával abszolút kedvencem lett.

Üdv,
Spin

Előzmény: névtelen (6)
wazul Creative Commons License 2003.07.15 0 0 17
Szasztok!
Ha meglátom ezeket a kék furgonokat sárga felirattal kiver a víz. A vadbarom tinédzser sofőrök a közlekedés legelemibb szabályait sem tartják be. Kész életveszély amit csinálnak. Még hogy egyház, meg szeressük egymést blabla.... Országúti gyilkosok.
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.07.15 0 0 16
hamár említésre került, jómagam a menüettet simán tudom ajánlani
bár nem sok kaját ettem tőlük, de amit ettem az mind finom volt
tegnap pl. a hideg citromlevesüket ebédeltem, hát az valami isteni :)
Előzmény: baloldali határérték (7)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 15
A hét hátralévő részére megrendeltem már a Foodtól a kaját, ha nem leszek maradéktalanul elégedett, akkor felhívom ezt a Teletálat (gondolom a rendszer megegyezik), de előtte talán a gastroyalt próbálom ki, mert van online rendelés.
Előzmény: névtelen (13)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 14
Így sikerült "megoldani" ;-)
Egyébként Te gyakran rendelsz vagy csak néhány alkalomra szóló kipróbálás volt?
Előzmény: Vica78 (12)
névtelen Creative Commons License 2003.07.14 0 0 13
a foodal, a teletállal és a gastrolyallal vannak személyes tapasztalataim. Ebbből a Gastrolyal csak néhány hétig.
Food: a futárok idegesek, állandó probléma volt a rendelésekkel. a futárok állandóan változnak. A kaja dárgult és rosszabb minőségű lett.
tálalás: vákumfóliás, eldobható tálca
A kajájuk jó ízű, de a paradicsomlevesük után úgy égett a torkom, hogy még ma sem szívesen eszem, Padig se az otthonitól, se a teletáastól nincs emmi bajom...

teletál: kb 3 futár volt, mióta rendelek tőlük. Mind teljesen normális, korrektek. Egyszer volt egy sajáthibás félrerendelésem, az 1-el rákövetkező hetet kértem, s akkor annyi jött vissza, hogy rossza az ár. Egyszer jött egy saláta egy nagy kődarabbal.. azzal védekeztek, hogy külső szállító, az árát visszafizették.
nincs vákumfólia, műanyag tálca műanyag tetővel. Házi csomagoláshoz újrafelhasználható, visszazárható.

Gastrolyal: ez a cég sajnos csak rövid ideig volt. A pénteki jövő hétre rendeléseket külön furtár hozza, mert nem tudják ütemezni. Az a faszi megaparaszt volt. Elment a kolléga aki a rendelést csinálta, aztán amikor ezt közötlem vele, hogy most gond van, azonnal vissza akarta vinni a kaját... A rendes futár sokkal korrektebb volt. A kaja: a comagolás kicsit nehezen nyílik, kajáról nem mondiok semmit, mert keveset ettem.

Előzmény: baloldali határérték (10)
Vica78 Creative Commons License 2003.07.14 0 0 12
A többi leírtat nem ismerem, lehet, hogy jobbak, de nekem azért lett szimpi a FoodE., mert nem zsírtól tocsogó kajákat hoznak, és finom az étel.

Nálam még nem hibáztak, igaz, amikor megkértem a fickót, hogy cseréljük ki az egyik napi kaját mésra,(3 nappal előtte szóltam) kacsintott, hogy "megoldjuk", de mégis azt hozta ki, amit eredetileg rendeltem.

névtelen Creative Commons License 2003.07.14 0 0 11
én a teletáltól szoktam rendelni.
volt pár elbaszott kajájuk, de általáben elég jók.

Pl. régen a levesek katasztofálisan szarok voltak.. szerintem szóltam is miatta.. nem is rendeltem.. aztán egyszer rendeltem, mert a foodnál épp nem volt aznap olyan, ami tetszett.. és meglepődtem, mert finom volt. azóta is rendelek levest és az utóbbi időkben nagyon jó. (pl. sárgadinnye-leves..)
És a food-al ellentétben nem égett a torkom utána....

Előzmény: névtelen (9)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 10
Oké, abban igazad van, hogy visszaüthet a dolog.
Ez a Teletál nekem nem tecc, mert nem lehet online rendelni :/

De ha valaki szavahihető ember azt mondja itt, hogy a Teletál az überkirály, akkor elfogadom és faxolgatom a megrendelőlapokat :)

A személyes tapasztalaid milyenek (nemcsak a Teletállal, hanem a többivel is)?

Előzmény: névtelen (9)
névtelen Creative Commons License 2003.07.14 0 0 9
engem sem izgat egészen addig a pontig, amíg az visszahat rám. Pontosabban nem szeretem, ha tartósítószerrel etetnek, meg nem ismerik be a hibákat..

teletál.. 27/393338 a faxszámuk, van Bp. telefonjuk is, de ezt nem tudom fejből.
weblapról nem tudok.

Előzmény: baloldali határérték (8)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 8
Engem nem izgat, hogy kinek a tulajdona (vonalkód van a csomagoláson? 599-es? :D)), csak jó legyen a kaja...

Teletál? Weboldal nincs?

Előzmény: névtelen (6)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7
Na, a netpincer.hu-ról kiindulva két másik céget találtam:
menuett.hu: sajna nincsenek jó fotók a kajákról :(
A la Gastroyal: a vendégkönyvben jót írnak róluk (nem izgat, hogy sokan panaszkodnak a sóra, bizonyára nekem pont jó lenne :)

Valszeg végigpróbálgatom őket :)

Előzmény: baloldali határérték (5)
névtelen Creative Commons License 2003.07.14 0 0 6
A Food-ot el köll felejteni.
Az egyik vallási szekta tulajdona.
Ott az a stílus, hogy hibázni nem lehet. Ezért stresszesek és nem ismernek el semmi tévedést, így az nincs is.. ezért sok el nem ismert hibázás a rendelésnél...

Másrészt azért langyos (vagy meleg) az ételük titka a tartósítószerben rejlik.. a levesük finom volt, csak hát.. utána égett a torkom!!!!

Ott, ahol a HHCP (vagy a fene tudja milyen) szabvámnyt használják, ott nincs tartósítószer, EZÉRT van hűtve az étel. A Food-nak nincs ilyenje...

Más ajánlat:
teletál, gastrolyal.

baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 5
Szerintem nem baj, ha beírod ezt a másik céget is ide - ha nem akarod, akkor küldök emilt :)

Köszi a hozzászólást.

Előzmény: dongenaro (4)
dongenaro Creative Commons License 2003.07.14 0 0 4
Kedves bal-limes!!!

Nyugodtan próbáld ki őket!!! Valszeg nagyon meg leszel velük elégedve - 1 hónapig! Ha ezek után is tőlük rendelsz, észre fogod venni, hogy a felkínált választék... bizony igencsak szegényes!!!! Ebből nem lehet több hónapig választani! Velem (magyaraul személyesen VELEM, tehát más eseteire nem hivatkozhatom) azonban többször megesett, hogy amit kértem, hibásan szállították, vagy egyáltalán nem, ezért két hónap alatt úgy hagytam ott ezt a "céget", mint szent Pál az oláhokat.... Azóta találtam egy másik céget munkahelyiebéd ügyben, és ők tényleg sokkal jobbak: (ez NEM a reklám helye, ezért nem mondom meg melyik az!!!)
- a kaját nem melegítve hozzák (mire az előző cégtől ideért, úgyis max. csak langyos volt, vagyis ehetetlen), hanem lehűtve, amit a fogyasztás előtt kell a mikróban felmelegíteni!!!
- nem nagyon tévednek a rendelések körül, ellentétben a FOOD EXPRESS-szel!!! Magyarul nincs olyan eset, hogy A kaja helyett B-t kapsz, vagy egyáltalán semmit!! (ez a FOOD EXPRESS esetében igencsak gyakran előfordult!!!)
- a jelenlegi cégemnél SOKKAL BŐVEBB a választék; a FOOD EXPRESS választékának több mint a duplája, vagy inkább háromszorosa....

Nos, amennyiben eleged lenne a Food Expressből, keress nyugodtan!!! Akkor majd megmondom, hogy melyik az a másik cég, ahova "átjelentkeztem".

dongenaro

baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 3
Okos ember más kárán tanul ;-)
Persze butaságot kérdeztem, mert ami neked isteni, az nekem simán okozhat némi gyomorgörcsöt és hányingert...

Alapvetően sz*r kaják pedig nyilván nem sokáig szerepelnek az étlapon gazdasági okok miatt :)

Szeretem a zölségeket, gyümölcsöket nagyon, de a fitness salátának csúfolt akármiket nem igazán, és mégis találtam kipróbálásra érdemes kajákat itt is...

Előzmény: pint (1)
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 2
:)
Sajnos (?) a sütemények, édességek a gyöngéim, bizonyára hamar végigkóstolom az összeset :)

Megnéztem néhány hónapra visszamenőleg az új ételeket, a fotókon nagyon jól mutattak - kíváncsi leszek, hogy a valósághoz képest mennyit segítettek rajta Photoshopppal ;-)

Előzmény: Vica78 (0)
pint Creative Commons License 2003.07.14 0 0 1
kell pár hónap, mire beletanulsz, hogy mit szabad kérni, és mit nem. aztán egész jó.
Vica78 Creative Commons License 2003.07.14 0 0 0
Nagyon jó a kajájuk, mindent kipróbálhatsz.
A sütemények fenomenálisak,(főleg a piskóta+csokiöntet)azt semmiképp ne hagyd ki!
baloldali határérték Creative Commons License 2003.07.14 0 0 topiknyitó
Üdv!

Gondolkodom azon, hogy kipróbálom őket - a site-on jók a képek a kajákról és nem tűnnek nagyon drágának sem.

Várnám a tapasztalatokat, kinek mi tetszett/nem tetszett, mely ételeket érdemes kipróbálni, melyeket jobb elkerülni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!