Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.30 0 0 76
Úgylátom Ficc, dolgozol, hogy nem válaszolsz az e-mailemre. Jó munkát :)
Holnaptól nekem is meló csak nem fényezés .. amint összejön a lóvé meg levizsgázik az autó, szedem apró darabokra, már alig várom.
Előzmény: Fricc 58/1 (74)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 74
Nem tudom! Én ezt, meg a lakatos-fényezős topikot látogatom ebből a témakörből...
Előzmény: vw_golf1.6TD (73)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.26 0 0 73
szia Fricc, úgylátom van egy másik topic is ami közel áll .. "lakatolás, festés... " van még valami hasonló amiről nem tudok és a festéssel kapcsolatosan beszélnek/cserélnek eszmét az emberek? köszi :)
Előzmény: Fricc 58/1 (72)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 72
mailt megkaptam, ment a válasz :)
Előzmény: vw_golf1.6TD (71)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.23 0 0 71
azon is gondolkoztam már, hogy csak nyár végén kellene festeni, addig ki tudja milyen jégeső kap el, akkor meg nem csak a jégeső ,hanem az ideg is elkapna ,ha pl a 2 napos festésemre hullana az összefagyott vízcseppek tömkelege !! :))

egyébként ment egy mail .. ;)
Előzmény: Fricc 58/1 (70)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 70
Jó ötlet az egész vasat újrafújni, csak sok meló. De magadnak megéri:)) A sikkenst dicsérik, állítólag jól lehet dolgozni vele. Bár az ára alapján (ha nem lopott) először csak egy decit próbálnék ki. Ha 3 nap száradás után körömmel meg lehet karcolni, akkor felejtsd el. Gondolom tudod, hogy ha szép végeredményt akarsz, akkor sok csiszolás, lehet, hogy sok gitt (de azért vékonyan) és füller is kell hozzá. ...és jól döntöttél, ha nem akarod elkapkodni. A határidős munkákat én is kicsit szarabbul produkálom (bár nem észrevehetően). A gépről tehetnél fel képet, hadd csodáljam meg!
Előzmény: vw_golf1.6TD (69)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.23 0 0 69
Vettem egy hobbi kompresszort .. 4300V (V alakban állnak a levegőtermelő dugók) tuti láttál már olyat.. 412Liter/min levegőszívás :) Mivel a régi kompim beszart a sok termelésben így kénytelen voltam másikat venni (a régi 2500-1) 210L/m 1,5kW-s mégkisebb hobbikompresszor volt ,egy 120literes bojlerra kötve és úgy fújtam vele, de tényleg csak hobbi szinten, meg hát vagy 2 éve 1k-s neolux ment az autóra ami máig bírta, most kezd kicsit sárgulni, meg beletapad minden bogár, amúgy nem pattog le, csak nem a legjobb minőség, vagy lehet le kellett volna lakkozni :) Szóval vettem még 15méter pneumatikus levegőtömlőt, marad a régi szórópisztoly, bár láttam 70ért is :D Meg vettem egy levegőskulcsot(bár nem ide tartozik), mert mindig kölcsön kellett kérnem. Nagyjából ennyi, még csiszolópapír is kell, el ne felejtsem.. amúgy átnéztem az autót és sok a gittelési hiba, meg repedezés, meg 1-2 újabb gondolat amit el kéne tüntetni, átszabni, stb. szóval lehet az egész autót fújom megint, csak nem neoluxal. Inkább standox, vagy sikkens mostmár, a 2k -s neoluxot is csak kérdeztem, kíváncsi voltam rá, hogy ismered -e. Most néztem a forgalmim, hogy jun 28 vagy mikor lejár a műszaki, és mivel nem akarok kapkodni vele, ezért utána kezdek bele a festésbe, meg több mint valószínű hogy juniusban végig meló így hát juliusban festek, de legalább nem kell fűteni a garázst :)

A sikkenshez mit szólsz ? :) Haverom vett 15k-ért edzővel együtt 5litert
Előzmény: Fricc 58/1 (68)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 68
Hát nem tudom, még nem próbáltam a 2k-s neoluxot... ha standox, mobihel körüli árban van, akkor inkább az utóbbiak valamelyikét javaslom... De bármelyiket választod fújj egy próbát a lökös olyan részére, ami nem látszik, de ugyanúgy készítsd elő festésre, mint a többi részt! Így szokod a festék tulajdonságait, kezelését és megtapasztalod mennyire veszik vagy nem veszik össze az előkészített felülettel. A festék fújás közbeni jellemzőit más sima felületre fújással is próbálgathatod, csak csiszold fel előtte 1000-es körüli papírral! Jó munkát! Miket vettél amúgy?
Előzmény: vw_golf1.6TD (67)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.22 0 0 67
Voltam szétnézni, már minden megvan ,csak a festék kellene és egy cserélhető betétes festékmaszk. Neolux 2k-ra mit mondassz? :)) Bár a múltkor aztmondtam nem fújom a biciklimre sem, a 2k-sról nem hallottam még ...
Előzmény: Fricc 58/1 (66)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 66
Ja kicsit felületesen fogalmaztam múltkor de remélem értetted. Azt írtam "ügyelj az edző mennyiségére, várd meg, míg kikeményedik". Szóval ez azt jelenti, hogy ügyelj az edző mennyiségére, tartsd be az előírt keverési eljárást, fújd rá a felületre és utána várd meg, míg teljesen kikeményedik (bocsi nem nézlek hülyének, csak hátha hülyék is olvassák, aztán meg szapulnak) :)))
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 65
Nincs mit, ötezer:))) Tegyél fel majd képet, azokról a cucokról is, amit sikerült venned, aztán "majd a Budai" megmondja mit "főzzünk"...
A vizsgához meg kalappal!
Előzmény: vw_golf1.6TD (64)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.20 0 0 64
köszi meglesz. Csak legyek túl a hétfői vizsgán, utána csiszolás ezerrel. na majd írok szerda csütörtök környékén, hogy állok...addig is köszi az eddigi segítséged! :)
Előzmény: Fricc 58/1 (63)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 63
Húha, ha holnap délután nem lenne Pesten programom, még útba is ejthetnélek, mert reggel Miskolcon leszek, de majd legközelebb...
A festékes meg szokta mondani, max. rá kell kérdezni. Ha bázist fújsz, akkor abba nem kell edző, max. bázishigító és annál elég térfogatban betartani az arányokat. A bázisra viszont kell lakk, különben az első langyos nyári eső leviszi. Általában a metál és gyöngyházas festékek bázisosak.
A lakknál tömegre tartsd be az arányokat és 1-2 gramm pontossággal. Ha gyorsedzőt használsz, egyszerre egy lityónál ne keverj be többet és jól keverd össze, van amelyiket kicsit állni is kell hagyni, arra is kérdezz rá, hogy mennyit. Érdemes leszűrni a lakkot a pisztolyba töltéskor és legyen patika a tartály is.
Ha nem metál színt fújsz, vegyél kétkomponensű festéket (festék+edző). Azt nem kell lakkoznod, max. ha világos, rosszul fedő, aláfújás kell fehér bázissal. A 2k-s festékhez is van higító, kérdezd a boltost, hogy használj-e.
Jó munkát!
Előzmény: vw_golf1.6TD (62)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.19 0 0 62
ha gondolod egyszer összefuthatunk, és megihatunk egy sört (max alkoholmentes) vagy egy kólát, ha erre jársz (Nyékládháza) :)

"ügyelj az edző arányára, minimum konyhai mérleggel mérd ki! várd meg, míg kikeményedik" ez is rajta lesz majd a dobozon, hogy milyen arányban kell az edzőt hozzákevernem ? A másik, hogy csak lakknál kell erre ügyelni ?

Jövőhéten hétfőn vagy kedden hozzáfogok megveszem az anyagot, és festek, csak előtte jó azért tisztába lenni a dolgokkal.
Előzmény: Fricc 58/1 (61)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 61
Nincs mit... vasárnap megyek Miskolcra, de lásd milyen rendes vagyok a sört még nem hajtom be:))
Pisztolyok közül szerintem pont az alsótartályosnak kell nagyobb nyomás, mert fel kell hozni a mányót a tartályból. Az oldaltartályos a legjobb amúgy... mondjuk az is felsőtartályos, csak oldalról megy bele a tartály "csöve" a dűznivel egy szintben... általában szögben állítható ezeknek a tartálya, így még plafont is tudsz velük fújni. Általános használatra a felsőtartályost tudom ajánlani, olyant, aminek nagyon alacsonyra is lehet állítani az utánfolyását, mert gazdaságosan tudsz vele fösteni (főleg, hogy a mai világban már mikronokban beszélünk a festék vastagságáról)... dűznit 1-1,2-est használj festéshez, lakkozáshoz és vegyél egy OBI-s pisztolyt 1,5-ös dűznivel alapozáshoz, füllerezéshez. Nekem nagyon bejön ez a kombináció... egyedül a lakkozópisztolyból akarok csinálni oldaltartályost.
A Neolux nagyon jó festék, csak lassan szárad és érdemes pisztollyal fújni de felmelegíteni fújás előtt... nagyon sokat számít az előkészítés is, bár egy cinkspray-s felületre 3 rétegben kiváló (rétegek között szárítva, csiszolva)
Röviden ennyi... Ja, amúgy komárom megyei vagyok, de már elrontottak a miskolci betyár kollegáim:))
Előzmény: vw_golf1.6TD (60)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.17 0 0 60
ááá Fricc, köszönöm, azthittem már senki nem figyeli a fórumot! Miskolc közeli vagyok, s te ? vagy küldjem a sört postán ? :)

Apropó, a felső gravitációs festékszóró vagy az alsós a jobb? Annyi külömbséget láttam a kettő közt, hogy a gravitációsnak kell min4-6 bár , az alsósnak meg elég min2,5. És ha 3-4 bár bőven elég neki akkor több ideig tart a nyomás is .. :)) Nem viszem fényezőhöz, mert nem ér annyit, meg hát szeretem is csinálni az az igazság. Csak még bele kell tanulnom, eddig csak neoluxot fújtam (most ástam el magam), de megtanultam, hogy hiába egyszerű festék, nem kell bele edző stb, már a biciklimre se fújnám !!! :( 2 évet bírt az autón és már nem szép, még talán fél évet - évet rajtahagyom, és festem telibe az egészet újra. Kár volt ..
Előzmény: Fricc 58/1 (59)
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 59
Na ez sok sörbe lesz:)))))
Lökösfestés:
-dzsuvátlanítás mósószeres melegvízzel
-csiszolás (300-as, majd 800-as papírral)
-szilikonmentesítés (fényezőboltban lehet venni szilikonmentesítőt)
-műanyagalapozó (szintén fényezőstől) - tartsd be az előírt száradást (rá van írva a cuccra)
-műanyaggitt (ahova kell... szintén fényezőstől) - tartsd be az előírt száradást (rá van írva a cuccra)
-gittet csiszol (1000-es v. 1200-es papír)
-portalanítás
-műanyagalapozó (ahol lecsiszoltad véletlenül)
-füllerezés (lehet kapni aeroszolosat is... én CARSYSTEM márkájút használok) - tartsd be az előírt száradást (rá van írva a cuccra)
-csiszolás (óvatosan 1200-as v. 1500-as papír)
-portalanítás
(-zsírtalanítás)
-metál fényezésnél bázisfesték fújása (ha többrétegű, akkor aláfújás fehérrel, stb....) - tartsd be az előírt száradást (rá van írva a cuccra) max. 24 óra 20Celsius körül
-lakkozás - ügyelj az edző arányára, minimum konyhai mérleggel mérd ki! várd meg, míg kikeményedik (szobahőmérsékleten 48 óra)
-csiszolás 1500-assal
-por- és zsírtalanítás
-lakkozás - várd meg, míg kikeményedik
-polír (2000-es papírral, majd folyadék+polírgép)

Érdemes használni még antisztatikus lemosót is.
De inkább vidd el fényezőhöz, és ezt a szopást 20-25 papírért megcsinálja.

-ja nem metál színeknél a kétkomponensű festék fújása egyezik a lakknál leírtakkal (mehet akár egy rétegben is)
Előzmény: vw_golf1.6TD (57)
kadettc Creative Commons License 2007.05.16 0 0 58
Egy egyszerű pisztolyt már 4000 Huf-ért is lehet kapni.Textilhez meg vannak olyan festékek, amiket vasalóval léehet fixálni.
Előzmény: fenris (54)
vw_golf1.6TD Creative Commons License 2007.05.12 0 0 57
Sziasztok !!

Remélem tele van profi festővel a topic ;)

- Lökhárítót (műanyag) hogy szoktatok festeni ?
- a Szilikon stop-ot a festékhez keveritek? Ha igen , mennyi kell egy literhez ?
- lakkozni a festés után hány percel kell?Amint húzott egy kicsit a felület mehet rá igaz?

Köszi a segítséget, és bocs ha valakinek természetes és terheltem a topicot ..
Fricc 58/1 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 56
Ha még mindíg érdekel: www.gunsmith1.fw.hu - tatabányától nem messze...
Előzmény: dance10. (48)
Leto__ Creative Commons License 2007.04.15 0 0 55
Frankó az oldal:)
fenris Creative Commons License 2007.01.02 0 0 54

Sziasztok, szeretnék kérdezni.

 

Mennyibe kerül egy hót egyszerű szórópisztoly? Lehet-e textilfestéket tölteni bele? A textilfesték elég összeálló fajta, de ha felhígítom, talán működhet a dolog.

john_venk Creative Commons License 2006.11.28 0 0 53
Itt egy új Virtuál Tuningoldal. Sok szép tuningal, nézzetek be.
condriXM Creative Commons License 2006.11.28 0 0 52
Hááát, Tóni most LA környékén festeget, szeptemberben kapott meghivót egy motoros farmra....
Előzmény: Airbrusher (50)
Airbrusher Creative Commons License 2006.11.27 0 0 51
Én is próbálkoztam airbrushhal, bár nem sokáig, csak egy pillanatnyi fellángolás volt... Azért egyszer kiváncsi lennék mit is kell tudni még az egészről, mert szerintem egy vonalat bárki tudna húzni a pisztollyal:)
Előzmény: airbrushman (49)
Airbrusher Creative Commons License 2006.11.27 0 0 50
Úgy sajnálom, hogy nem gyakoroltam többet, ki tudja, lehet már nekem is ennyire menne...jajj ha a lustaság fájna...:)
airbrushman Creative Commons License 2006.10.15 0 0 49
hello! van igény az airbrush-ra,csak sokan túlságosan elszálnak az árakkal.én is airbrush-al foglalkozom ésszerű árakon.zsolt ,szlovákia
dance10. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 48

sziasztok

 

Airbrush-t tervezek a kocsimar  szeretném szépen igényesen megcsináltatni tudtok címeket,ill referenciákat adni ! (lehetőleg Esztergom-ill. Pest közelében)

 

köszi a segítséget

 

üdav dance

condriXM Creative Commons License 2006.07.13 0 0 47
alien
Dokibá Creative Commons License 2006.06.15 0 0 46
+ egy kis videóvideo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!