Keresés

Részletes keresés

4kisördöganyája Creative Commons License 2007.11.25 0 0 23

Kedves EVI!

Az én fiam is hasonló cipőben jár, hiperaktív, magatartászavaros, figyelemzavaros, alvásproblémái vannak, és a tanulással is meg kell küzdenie, nagyon le van maradva a finommotorikában, szociálisan és érzelmileg éretlen.

1 év sima és 3 év speciális ovi után, most komoly keresésben vagyunk. A XI kerületben van egy suli ( Gyermekház ), talán oda. De még ez sem biztos. Sima suli szóba sem jöhet, nem tud nagy közösségben normálisan működni. Nálunk az oviban tényleg próbálnak segíteni, ha tudok valamit azt majd jelzem. Én is úgy gondolom, hogy a magántanulóság nem jó megoldás.

Előzmény: evi73 (22)
evi73 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 22
Kedves Tündérpótló!


Nem tudom nézed-e mostanában a fórumot,de ahogy olvastam amiket írtál, mi is hasonló cipőben járunk. Hogyan sikerült ezeket az éveket átvészelnetek,egy kis tapasztalat nekem is segítene.

Szia:Éva
Előzmény: Tündérpótló (21)
Tündérpótló Creative Commons License 2007.06.14 0 0 21
Sziasztok!

Az elmúlt 3 évben két csodás tanító néninek köszönhetően befejeztük a 4. osztályt. Most újra elkezdődött az iskola keresés, és találtunk is egy iskolát. Az itt említett Kincsesház egyik iskoláját. Szeptemberben oda fog járni a lányom.
A negyediket 4,8-del végezte.
Majd írok, hogy milyen az új iskola.

Tündérpótló

Előzmény: nuusika (20)
nuusika Creative Commons License 2003.12.10 0 0 20
Kedves Tündérpótló
Véletlenül tévedtem erre az oldalra és elszoruló szívvel olvastam kálváriádat.Hála Istennek és már túl vagyok ezen az időszakon -unokáim vannak- de vagy húsz éve jártam a cipődben.
Kérlek, akárhogyan is alakultak a dolgok,írd meg.
Szerintem, mindenki aggódva várja a híreidet aki megszólalt itt.
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.17 0 0 19
Sziasztok.

Bocsi, hogy ilíen soká nem írtam. Úgy néz ki, hogy ha Isten és a Párt is úgy akarja hónap végére talán megoldódik az iskola gond. Nem akarom elkiabálni, de ha van valami jelzem.
Köszi mindenkinek a segítséget.

Tündérpótló

Bogumil Creative Commons License 2003.10.14 0 0 17
Szia!
Van valami hired?
Előzmény: Tündérpótló (16)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.10 0 0 16
Kedvesek!

Köszi mind a kettőtöknek. Mind a kettőt megnézem. Ha van valami akkor írok.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (15)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.10 0 0 15
Szia Tunderpotlo!

Nem tudom, hogy nalunk az iskolaban a mostani elsos tanitonenik pontosan milyenek, de ahogy latom oket, szimpatikusnak tunnek. Ha gondolod, hivd fel a sulit. Nagyon aranyos az igazgatono. En is vele beszeltem meg beiratkozas elott, es nagyon pozitivan allt a fiamhoz, azok utan, hogy mindenhol huztak a szajukat. Mora Ferenc Altalanos Iskola, XIV. Ujvaros park 2. Horvath Gizella az igazgatono, telefon: 363-7421. Hatha van valami jo otlete.
Bogu

Előzmény: Tündérpótló (12)
nextdoor Creative Commons License 2003.10.10 0 0 14
1113 Budapest, 11. ker., Bocskai út 47-49.
Web: www.extra.hu/szimurg.
E-mail:szimurg@extra.hu.
Telefon: 06 30 9332 703.
Kapcsolattartó: Halász Edit.
Edit tanulási nehézséggel küzdő gyerekekkel foglalkozik, azt nem tudom, hogy még iskolarendszerű-e, 6-8 éve még igen.
(Él az extrás oldal, megnéztem, csak elolvasni nincs időm)
Előzmény: Tündérpótló (13)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 -1 0 13
Egy óriási kérés mindenkihez.

Ha tud valaki egy iskolát Budapesten ahol egy aranyos tanítónéninél tanulhatna a lányom akkor szoljon. Én ugyan Budán lakom, de a távolság nem gond.
Tudom, hogy sok tanítónő internetezik, talán az egyik elolvassa ezt a kérést. :-)

Tündérpótló

Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 12
Kedves Bogumil!

Nem tartom tolakodásnak. A nevelési tanácsadóban azt ígérték, hogy segítenek iskolát találni.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (11)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.09 0 0 11
Szia Tunderpotlo!

:(((
Nagyon remelem, hogy sikerul jo sulit talalnotok. Nem derult ki a hozzaszolasaidbol, hogy Pesten eltek-e, vagy videken... , ha videken, ott gondolom joval nehezebb megfelelo iskolat talalni. Ird majd meg, hogy mi volt a nevelesi tanacsadoban, persze csak akkor ha nem tartod tolakodasnak az erdeklodesemet.
Bogumil

Előzmény: Tündérpótló (10)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 10
Kedves Bogumil!

Természetesen többször is beszéltem az iskola igazgatójával. Sem Ő, sem a tanítónő nem vágyik a történtek után arra, hogy egy olyan gyereket tanítson aki nem jól fejlődött a szocializáció utján.
A szülők ismerik a lányom, mert vagy oviba vag iskolaelőkészítőbe együtt járt a gyermekeikkel. Valóban voltak problémák a magatartásával, a verekedéssel, stb..., de ez nem volt olyan szintű, hogy elviselhetetlen legyen. Szerintem. Persze lehet, hogy a szülők nem így látják, de a legtöbb nem is ismeri és mégis a csordaszellem hajtja Őket.
Sajnos amióta a gyerek szedi a csppeket nem tudtam iskolába vinni, mert az igazgatónő megkért, hogy ne vigyem, mert akkor elviszik a többi gyereket. A másik egy ilyen gyűlölködő légkör nem biztos, hogy segítene a lányon.
Az általad említett okok miatt nem szeretném, hogy a lányom magántanuló legyen.
Most a nevelési tanácsadóban keresnek a gyereknek iskolát és remélem, hogy találnak még akkor is ha a gyereket a város másik végére kell hordani.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (9)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.09 0 0 9
Szia Tunderpotlo!
Elegge elszomorito amiket irsz:( Probaltal az iskola igazgatójaval beszelni errol a problemarol? A tanar nem tehet kulonbseget gyerek es gyerek kozott.
Sajnos nem derult ki a hozzaszolasodbol, hogy miert nem akarja a tobbi szulo, hogy a kislanyod abba az osztalyba jarjon...:(
Megneztem ennek a Nyitott Vilag iskolanak a weblapjat, de ott sajnos, csak negyedik osztalytol vesznek fel gyerekeket. Tapasztalatom sajnos (vagy szerencsere, nem tudom) nincs a magantanulosagrol, igazabol az az egyetlen bajom azzal, ha nem kozossegben tanul a gyerek, hogy nem tud kifejlodni a normalis kapcsolata a vilaggal, a tarsadalommal. Ha magantanulo, nem lesznek baratai, nem mehet osztalykirandulasra, sehova sem. Csak a jatszoteri haverok lesznek, de mikor mar iskolas a gyerek, inkabb az osztalytarsai kozul valasztja ki a baratait. Nekem ez a velemenyem, de lehet, hogy egyaltalan nincs igazam. Szerencsere nekunk sikerult megtalalni azt az iskolat, ahol a tanarok a gyerekek es a szulok is elfogadjak a fiamat.
Irj, ha jutottatok valamire.
Bogumil
Előzmény: Tündérpótló (8)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 8
Kedves Bogumil!

Én is túl vagyok már több iskola látogatáson. Minden honnan eltanácsoltak azzal, hogy nem veszik fel a lányom. Az a borzasztó, hogy esélyt sem kap arra, hogy bebizonyítsa azt, hogy megváltozott. Ma volt egy szülői értekezlet ahol a szülők magukból kifordulva egymást tüzelve döntöttek, hogy az én gyermekem egy közellenség és nem fogják hagyni, hogy oda járjon a gyerek. (Az intelligencia szintükről csak annyit, hogy komoly érv volt az, hogy autóval rendelkezem én is és az apja is. Nem tudom, hogy ez mennyiben zavarja a lányom szociális fejlődését, de ezt mint negatívumot hozták fel) Ezek után nem hiszem, hogy a gyerek jól érezné magát ebben a suliban, de máshova sem veszik fel.A gond, hogy a tanítónőn sem látok nagy vágyakozást, hogy a lányom hozzá járjon. Ezért kérdeztem, hogy van e valakinek a magántanulóságról bármilyen tapasztalata, mert lehet, hogy az kell, hogy legyen.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (7)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.01 0 0 7
Sziasztok
Elnezest, hogy csak igy belekotnyeleskedek a dolgotokba, de ahogy olvasgattam a hozzaszolasokat felkaptam a fejemet azon amit irtal: mi az, hogy "A szülők nem akarják, hogy a gyerek továbbra is ebbe az osztályba járjon."???
Harom nap iskola utan, hogy lehet egy gyerekrol eldonteni, hogy megallja-e a helyet a tovabbiakban,vagy sem? Beszeltel errol a tanitoval? Kaptal jelzeseket, hogy a gyermeked nem kivanatos szemely az osztalyban? Azert faggatozom ennyire, mert anno az ovodaban az en fiamra azt mondtak, hogy hiperaktiv (ami a szakvelemeny szerint nem igaz, csak tul sok energia van benne)es, hogy ne is probaljam meg hagyomanyos altalanos iskolaba vinni, mert rogton ki fogjak szorni. Nagyon sok iskolat vegigjartunk, (megalazobbnal, megalazobb helyzeteket eltunk meg)amikor mar vagy a tizediknel tartottunk, a fiam sirva konyorgott, hogy ne kelljen ujabb es ujabb iskolakat megneznie. Akkor elegem lett. Mi az, hogy az en fiamat olyan emberek skatulyazzak be, akik szinte egy szot nem beszeltek vele? Mi az, hogy ugy tanacsoljak el valahonnan, mikor nem is engedtek, hogy megmutassa, hogy mennyit er.
Lehet, hogy nem olyan az en fiam, akit ha leraksz egy helybe ott marad orakon keresztul...sosem volt ilyen. Kisbaba koraban is allandoan figyelni kellett ra, de szerintem attol gyerek egy gyerek, ha szaladgal, bohockodik, rosszalkodik. Azt elismertek az ovodaba, hogy rendkivul tehetseges, negyeves kora ota folyekonyan olvas, ir, angolt tanul,- de hat azert megiscsak jobb lenne neki egy "specialis" iskolaba. Nem akartam burokba zarni a gyereket, nem akartam, hogy megbelyegezzek. Mindenhol azt hallottam, hogy "jaj, hat az ilyen tipusu gyerekekkel rengeteg baj lesz.., es hat nem is nagyon van hely az iskolaban"..., akkor beragtam, es itt a lakotelepen egy teljesen hagyomanyos altalanos iskolat felhivtam, ahol tart karokkal fogadtak, miutan elmondtam, hogy mit mondtak az oviban, mit mondtak masik iskolakban. Azt mondta az igazgatono, miutan talalkozott a fiammal, hogy "nincs ezzel a gyerekkel semmi problema, be fog illeszkedni, anyuka nyugodjon meg, nem lesz itt semmi baj."
Most kezdte a masodikat. Kituno tanulo. Nem mondom, hogy nem voltak elso ev elejen surlodasok, de nem o volt az egyetlen a 26 gyerekbol, aki "pumuklit" kapott magatartasbol, valami csinytevesre.
Elnezest, hogy ennyire hosszura sikeredett, csak probaltam leirni, hogy nem szabad feladni, es azt kell tenni, amit a ti szivetek, eszetek diktal.
Bogumil
Előzmény: Tündérpótló (6)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.01 0 0 6
Szia.

A segítséged kérném. A kislányom 3 nap után maradt ki az 1. osztályból. Esetleg egy elérhetőséget ha tudnál mondani azt megköszönném. A szülők nem akarják, hogy a gyerek továbbra is ebbe az osztályba járjon. Nem szeretném ha magán tanuló lenne. Hova forduljak?

Tündérpótló

Előzmény: gékari (5)
gékari Creative Commons License 2003.08.14 0 0 5
Sziasztok!

Ahogy közeledik az iskolakezdés, kezd megint foglalkoztatni a munkám, úgy látszik...
Egy tanulási és magatartási problémás gyerekekkel foglalkozó iskola szociális munkása és ig. helyettese vagyok, és nem tudok nem beleszolni a beszélgetésetekbe :-).
Az iskolánkat (Nyitott Világ Iskola) a főv. önkormányzat alapította, és tartja fent, ezért nem is találhattátok az alapítványi és magániskolák között. Ha érdekel, itt egy kicsit többet megtudhattok a sulinkról: http://nyivinet.fw.hu , de kérdezhettek engem is :-)
A 4. és 5., ill. a 7. osztályba még tudunk felvenni egy-két srácot.

Üdv: gékari

bernis Creative Commons License 2003.06.25 0 0 4
A Kincsesháznál már én is kopogtattam, de helyhiány miatt nem tudták felvenni a srácot.(Pontosabban Óbudán tele vannak, egy kihelyezett részlegüknél hely akadt volna, de oda a közlekedés lett volna irdatlan hosszú és bonyolult.) Megjártam már az Alapítványi és Magániskolák Szövetségét is, de nincs változás a két évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor 3 sulit tudtak "lőtávolban" ajánlani, és amelyek közül kettőből a fiam visítva menekült.
Előzmény: csilona (3)
csilona Creative Commons License 2003.06.14 0 0 3
Sziasztok,
az enyém még csak elsős, igaz már másodszor, de ebben a tanévben fél évig bírták csak és azóta magántanuló. Ennél rosszabb felállás nem nagyon van, szerintem azt a gyereket, akinél nem áll fenn a tanulási- magatartás és figyelem zavar együtt, és csak a viselkedése miatt lóg ki az osztályból, nem szabadna kivenni a közösségből.
Ha a keresőbe beírod, hogy alternatív iskola, kiad jónéhány címet. A Kincsesház-ról olvastam nagyon jókat, ez egy alapítványi iskola kifejezetten híperaktív és magatartászavaros gyerekeknek .
Nekünk vidéken sokkal rosszabbak a lehetőségek.
Előzmény: nextdoor (2)
nextdoor Creative Commons License 2003.06.14 0 0 2
Hasonló kanosszát jártunk meg mi is (most végezte a hetediket, fiú) gyerekemmel, volt Rogers Iskola, volt "normál", és volt magántanuló. A magántanulóság egy kín -- nincs gyerekközöségben, még szabadabbnak érzi magát, tanulni önállóan szerintem nem tud egy ekkora gyerek, magántanárok egy vagyon és délután érnek rá, a délelőtt a szétesés...
Felvették őt a Genius Tehetséggondozóba (XXI. Szent I. u. 170. 277 00 59), 25 000FT/hó + 9200 kaja meg valami átalány, busszal lehet jönni, menni, + 5 200,-ért. Kis létszám, 4-10, egyébként meg szerintem épp akkora nulla az egész, mint bármely más iskola, azzal, hogy itt elviselik a renitensebb kölyköket -- de nem nevelnek!!!
Szakembert sajnos nem tudok, pszichológusok általában tehetetlenek, mi hárommal nem jutottunk előbbre.
Előzmény: bernis (-)
bernis Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1
A "speciális", fizetős iskola megvolt, onnan tették ki. (Bár megjegyzem, a kis osztálylétszámon felül más különleges előnyét nem tapasztaltam.)
Előzmény: Zsuzsáék (0)
Zsuzsáék Creative Commons License 2003.06.12 0 0 0
Nekem a gyerekeimmel nem volt ilyen gondom. Azt írtad, hogy jobbak a képességei az átlagosnál. Akkor nem lehet, hogy csak abban a suliban nem boldogult? Lehet, hogy érdemes lenne megprobálni egy másik sulit. Vannak ilyen speciális iskolák, ahol direkt ilyen gyerkőcökkel foglalkoznak, csak sok fizetős. Talán továbbtanulási könyvekben bennevannak a címek. Gyermekpszichológusra meg szerintem is szükség lenne, talán a http://www.pszichologia.hu jó oldal, rajta van egy csomó szakember honlapja, ismertetője.
A lányaim osztálytársát félévkor küldték el, ő is "rossz" gyerek volt, és most magántanuló. Nem tudom, de lehet, hogy jobb egy gyereknek a közösségben..

Zsuzsa

Előzmény: bernis (-)
bernis Creative Commons License 2003.06.11 0 0 topiknyitó
Éppen most rúgták ki a fiamat az iskolából, ahova járt, és nem igazán tudom, mi a fenét csináljak vele a jövő tanévben. (Hatodikos általános iskolás volt.) Nem akarom szépíteni a dolgot, tudom, hogy a srác nagyon nehezen tartható kordában, szívből útálja az iskolát, viszont jóval értelmesebb az átlagnál. Szóba jött, hogy legyen magántanuló. Ha vkinek van tapasztalata arról, hogyan működik a magántanulóság, kérem ossza meg velem. És ha netán tudna vki ajánlani egy iskolát, ahol egy nehezen kezelhető, de egyébként jó képességű (kivéve az írást, merthogy vannak diszgráfiás problémái is) gyerekkel tudnak kezdeni valamit, kérem az is ossza meg velem az információit. (Budapesti, vagy Észak-Pesthez közeli iskolák jöhetnek szóba.) És még egy utolsó kérés: jó lenne, ha kaphatnék tippet olyan szakemberről, aki eredményesen foglalkozik viselkedészavaros gyerekekkel. ("Sima" gyermekpszichológuson és sok minden egyében már túl vagyunk, de nem akarom nagyon elnyújtani az első hozzászólásomat.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!