Keresés

Részletes keresés

ManUU Creative Commons License 2003.05.31 0 0 54
Füzesi ugye tagja volt az uccsó Újpest bajnokcsapatának?
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 53
Nézem ezt a Sándor Csikar akadémiát. Hát nem rossz, nem rossz. Jó lenne, ha több ilyen lenne az országban. Csak az egész pénzkérdés.

Viszont az utánpótlásnevelés fokmérője szerintem a kinevelt nb1-es, válogatott játékosok száma.

(jól látom, hogy a fényképekre virtuális közönséget montíroztak?)

Előzmény: TiSza (42)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 52
emlékszem, amikor 96 telén elment Csepelre, és tavasszal 6-1-re vertük a Csepelt, ő lőtte az ellenfél egyetlen gólját. 25-ről egy hatalmas szabadrúgásból...
Persze nagyon megtapsoltuk. Megvártuk haverommal a játékosokat, és mindenki gratulált neki, meg mondtuk, hogy visszavárjuk.

Ja Nagy "hogyvanazautód" Tamás sábesszel a fején szállt fel a csapatbuszra :)

Előzmény: U-boat (51)
U-boat Creative Commons License 2003.05.31 0 0 51
Montel

Volt egy gól az Üllőin. Lehet emlékszel rá. Átlőték fölötte a labdát. Középső védőnek alacsony. Középpályásnak lassú. Viszont technikás és jó játékosnak tartom mindezek mellett.

U-boot

Előzmény: Törölt nick (49)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 50
ha jól számolom, még csak 31 vagy 32 éves...és tényleg jó kis játékos volt.
Előzmény: Törölt nick (49)
U-boat Creative Commons License 2003.05.31 0 0 48
lg18

A tegnap bajnok lett Szántai és Molnár Zoli Újpest nevelés.

U-boot

Előzmény: lg18 (41)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 47
köszi! És gratula az eredményeidhez!

A jövőben azért Újpestre irányítsd a srácokat, ha elvágyódnak, és ne az MTK-hoz :)

Előzmény: Törölt nick (44)
U-boat Creative Commons License 2003.05.31 0 0 46
Tisza

Várszegi Gábor miután 100-120 utánpótlás korú játékost vásárolt meg kötött egy szerződést a Goldball FC.-vel ami Magyarország kiemelt utánpótlás nevelő bázisa.
Ez tartott kb 1 évig. Majd várszegi rájött olcsóbb megvásárolni a játékosokat mint a nevelésükben részt venni.
Csak, hogy értsd. Várszegi üzleti alapokon kezeli a kérdést. Mit tud megnyerni adott korosztályban és mennyi olyan játékost tud olcsón megvásárolni aminek az eladásából nagy haszonra tud szert tenni. A Goldballnál kb 300.000 ft egy játékos nevelési költsége egy évben. Ha a szülőket megmalmozod ennek töredékéért átcsbíthatod a serdülőkorú játékost.
Még egy érdekesség ami engem érdekelt. Hány U17-es válogatottból lesz U-21-es válogatott játékos. "40%". Tehát korosztályonkén, évente kell 6-8 játékossal bővíteni a keretet ha sikeres csapatot akarsz.
Az eurolising (hívjuk várszeginek) a mostani csapataiból csak a válogatottakat kívánja tovább vinni a Fradiban.
Azt nézte valaki, hogy a mondjuk vidéken nevelődött játékokból akik serdülőben az eurolisingnél a Vasasban, ifi B-ben már Újpesten és Juniorban a Fradiban játszatják, mekkor a lemorzsolódás. Ne azt nézd hány jó gyereket vásárol össze Várszegi, hanem hogy hány gyereken, hány életen keresztül gázol át. Mert attól, hogy a gyerek nem meghatározó, azaz nem vállogatott U17-ben lehet úgy tovább menedzselni, hogy U-21-re akár eléri ezt a szintet. Mondom ezt azért mert vannak játékosok akik késöbb érnek és mégis remek emberek lesznek.

Az Újpest U-19-es bajnokcsapat edzője Szalai a Goldball Fc edzője volt majd az Újpest Fc-Goldball megállapodás után az Eurolisingben is dolgozott a vállogatottat is beleértve.
Az Eurolising ma a Fradiban, Szalai ma az MTK-ban van. Szerintem az nem szakmai koncepció, hogy megveszem az aktuális bajnok edzőjét.

A másik kérdés a klubhoz való kötődés kialakítása a fiatalokban. Mert az hozzájárul a plusz teljesítményhez. Míg a 88-as korosztályban játszó játékosok a Fradi ellen 4-0 és kiállítás után feladják lélekben addig van olyan csatár aki nálunk a lelátón nevelkedik még megy és fejel egy bomba gólt és összetöri magát, hogy középkezdéshez letegye a labdát. Ezeket a srácokat nem hagyjuk elveszni. Ezek harcosok és győztes tipusú emberek.
A kötődést olyan szakemberek tudják átadni akik ezt maguk is megélték. Azt kell látnom, hogy a mai Újpest-Ferencváros mérkőzésen ahol esélyesebb és jobb az Újpest, nyer a Fradi 4-3-ra kis Flórival, miközben mögötte pár méterre ott áll az utódja a jövő Ferenvárosi ifi edzője: Pajkos János.

U-boot

Előzmény: TiSza (38)
trancelot Creative Commons License 2003.05.31 0 0 45
Most aza topikl neve, hogy miért népszerütlen az MTK vagy az hogy kinek hány saját nevelésű játékosa van?
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 43
Kenesei 14-15 éves koráig a Volánban játszott, úgyhogy kezdhetjük a sort Jovánnal, akkor a 3. Lőrincz Emil, kb. 1987 körül...
Előzmény: TiSza (42)
TiSza Creative Commons License 2003.05.31 0 0 42
"Ráadásul Keneseit elküldték tőletek..."

Ez igaz. Ezért a mai napig haragszom a vezetőkre, mert mostanában amúgy is csatárgondokkal küszködünk.

Előzmény: lg18 (41)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 41
Ja egyébként ebben a topikban is megjegyezném: A 3 utolsó (legalább részben) MTK nevelésű játékos, aki magyar válogatott lett:

1. Kenesei Krisztián
2. Jován Róbert
3. Hámori Ferenc

Az Újpestnél a nem részben, hanem teljesen 100%-ig saját nevelésűek közül:

1. Lőw Zsolt
2. Tokody Tibor
3. Egressy Gábor

Most akkor hol komolytalan az utánpótlás? Ráadásul Keneseit elküldték tőletek...

Előzmény: TiSza (38)
TiSza Creative Commons License 2003.05.31 0 0 40
légióból=régióból

Bocs! :))

Előzmény: TiSza (39)
TiSza Creative Commons License 2003.05.31 0 0 39
Nem minden fiatalból lesz profi focista. Bár kívánom, hogy legyetek sikeresek az utánpótlás terén, mert az az egész magyar focinak jót tenne!

Akik nálatok az NB1/B-ben szerepelnek, nem gyerekek már. Volt már a történelemben arra példa, hogy ilyen korú és összetételű csapatok álltak helyt az NB1-ben. Ők egy szürke középcsapat az alsóbb légióból... Persze ott is van néhány tehetség, akiket már fel is vittetek az első kerethez.

Tényleg! És mi lesz a Fóttal? Tudtok már valamit? Komolyan érdekel, mert nagy vállalkozás volt, kár lenne érte...

Előzmény: lg18 (37)
TiSza Creative Commons License 2003.05.31 0 0 38
Amiről te beszélsz, az egy kis szelete az utánpótlás-nevelésünknek. Ezek a tranzakciók vannak a szem előtt, de az igazi tehetségeket vidékről és már kiscsapatokból hozzuk. Van egy-két kivétel, de abban a korban még egyik játékos sem érett egy igazi nagy feladathoz, őket még tovább kell fejleszteni, amihez az MTK adja a legjobb feltételeket. Egyik fiatalt sem kell szerintem kényszeríteni, szívesen jönnek maguktól is. Elég csak megemlíteni nekik a lehetőséget. Hülyék lennének nem kihasználni.

Amíg nálatok a Tábor utcában a földes-kavicsos-salakos-fűcsomós pályán edzenek a srácok, addig nálunk füves, műfüves pályák, szauna, uszoda áll rendelkezésükre.

Itt meg is lehet nézni, egy kicsit más dimenzió:
Sándor Károly Akadémia

Előzmény: U-boat (33)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 37
annyira komolyan veszitek, hogy pl. a 19 éven aluli csapatotok 17 évesnél fiatalabb tagjait levittétek az Újpest-MTK meccsre játszani. Azaz nem a fejlődés a cél, hanem a győzelem. Az U17-es csapatotok játékosai a keményebb meccseken a kispadot koptatják, helyettük az eggyel feljebb játszók közül a fiatalok vannak pályán. Hogy fognak így fejlődni?

Csak szólok
U19 - bajnok az Újpest
U17 - szerintem 1 héten belül itt is megszerezzük a bajnoki címet
U15 - mi vagyunk az esélyesek

NB1/B - itt szerepelnek a legjobbjaink?

Mi ebből a komolytalan? Talán az euroleasing, amelyik szóban hosszú távra tervez, aztán seperc alatt lelép egy zsírosabb szerződés reményében...

Előzmény: TiSza (32)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 36
Horváth Misit már vagy 2-3 éve el akarják vinni...
Dugó Creative Commons License 2003.05.31 0 0 35
Szántai
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 34
pedig mindenhol az Újpest az első csapatuk. De azt hiszem, hogy egy palotai származású vagy nevelésű játékosnál természetes jelenség, hogy a környék nagycsapatába, az Újpestbe igazolnak.

A kérdéseim:
- mi a pálya pontos címe?
- Ez a Testvériség az, amelyik a 40-es években 1 szezont az nb1-ben töltött?
- Ha igen, akkor ugyanez volt e a pálya?

Előzmény: Törölt nick (29)
U-boat Creative Commons License 2003.05.31 0 0 33
Tisza

Nem nevelitek az utánpótlást hanem vásároljátok.

Mi nem vettünk tőletek senkit.
Ti Bánkát és Kovacsicsot...és szemeztek Tokodyra.

Ja és U19-ben ma lettünk bajnokok. Tudod ahol a dobogóra nem fértetek fel.

U-boot

Előzmény: TiSza (32)
TiSza Creative Commons License 2003.05.31 0 0 32
Akkor mondjak neveket, hogy ti honnan igazoltok?

Ez hülye logika. Ma már erről szól a foci. Az utánpótlást pedig jelen állás szerint komolyabban vesszük, mint Ti.

Nekem van egy arab(!) barátom, aki nagyon szívesen jött volna az egyiptomi Al Ahly-ból az MTK-ba (pedig oda neki nehezebb lett volna beilleszkednie, de a német edzői Egyiptomban ezt a klubot javasolták neki Magyarországon, ugyanis az édesanyja magyar). Pedig az a csapat afrika legjobbjai között van. És nem a Fradit, nem az Újpestet, hanem az MTK-t.

Előzmény: lg18 (23)
trancelot Creative Commons License 2003.05.31 0 0 31
Hogy miért?
Egyrészt a média miatt és a jelenlegi futballhelyzet miatt.
Általában egy átlag szurkoló annak a csapatnak drukkol, amelyik városban él(vagy megyébe) vagy választ egyet magának. Én úgy választottam ki a Debrecent és az MTK-t(kb 10 éve), hogy tetszett a játékuk. Valaki az alapján választ, hogy hol van több szurkoló, valakinek köze nincs a focihoz, de állandóan azt hallja a rádióban TV-ben, hogy FTC FTC FTC aztán ha megkérdezik tőle, hogy kinek szurkol, akkor mit fog válaszolni? FTC. Közbe pedig a 11 kezdőt nem tudná felsorolni. Jellemző hogy csak az utolsó fordulóban volt teltház az üllőin, egyébként a félház volt a jellemző egész évben, vajon miért? Szerintem csak nagyon kevesen választanak azért csapatot, mert ez rendőrcsapat volt 50 éve, a másik katonacsapat, a harmadik komcsi, a negyedik zsidó. De akik ezt nézik azok nem is a foci miatt mennek ki a meccsre. Ha valaki megnéz a TV-ben egy Fradi-Mtk meccset akkor biztos nem fog beállni MTK-snak, nem a játék miat, mert nem akar olyan meccsre járni, ahol állandóan szidják őt alaptalanul.
Szerintetek Londonban van olyan szurkoló, aki azért nem Drukkol a Fulhamnek, mert afrikai milliárdos a tulajdonos? Egy biztos, én csapatválasztásnál nem azt néztem, hogy ki a tulajdonos, milyenek a gyökerek. Persze aki a Ix. kerületbe nő fel attól nem is várható el hogy az MTK-nak drukkoljon, de az olyan emberek akiket a "gyökerek" nem befolyásolnak azok az előbb említett okok miatt nem az MTK-t választják.
zmse Creative Commons License 2003.05.31 0 0 30
http://european-football-statistics.co.uk/attn/2003/avehun.htm szerint iden tobben mentek ki mtk meccsre:)

10 MTK Hungária FC 1.821 14 9,8% 5.000

Haszika Creative Commons License 2003.05.31 0 0 28
na látod ebben igazad van, mármint h mindegyik szar... (az MTK-val az a bajom h ők bizony tudnának nagyon jó focit játszani, mert a játékosállományuk bőven megfelel ahhoz h élvezetes focit jáccanak)
Előzmény: Constn (27)
Constn Creative Commons License 2003.05.31 0 0 27
Rendben, a nehéz gyermekkor méltányolandó. :)

Az MTK télleg kicseszett rossz focit játszik. Majdnem nézhetetlen. Kár, hogy a bajnokságban a többi is ugyanolyan sz@r, de legalább eredménytelen is.

Előzmény: Haszika (25)
Haszika Creative Commons License 2003.05.31 0 0 26
na ennek aztán végképp semmi értelme Matyi, főleg a témaszempontjából, ha ezt tenném, na az télleg korlátol lenne :PPP
Előzmény: Matyika_ (21)
Haszika Creative Commons License 2003.05.31 0 0 25
ha valakinek nem előítéletes a gondolkodása az én vagyok, mert én bőven találkoztam "nem tiszta" dolgokkal már igen fiatalon, sz'al én ténylegesen belelátok dolgokba nem csak magyarázok bizonyos dolgokról :PPPP

már leírtam egy okot pl :PP

de itt van mégegy: az MTK kurva szar focit jáccik, utoljára talán akkor láttam rendes játékot tőlük (magyar szinten) amikor "Bercibá" volt az edző, tény hogy nem volt talán eredményes annyira, mert 4, helyen mozogtak akkoriban, ki is rúgták szépen :PPPDDD

Előzmény: Constn (24)
Constn Creative Commons License 2003.05.31 0 0 24
Bármivel foglalkozz nyugodtan, nem korlátoz benne semmi a darabos, csiszolatlan és előítéletes gondolkozásodon kívül.

Csupán egy _tényre_ hívtam fel a figyelmedet, a többi nem volt lényeges. Legközelebb ha nem érted, hagyd ki vagy kérj meg valakit, hogy segítsen.

Inkább arról írj, hogy mi bajod az MTK-val!

Előzmény: Haszika (20)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 23
Cvitkovics - Videoton
Horváth Levente - Újpest FC
Bánka - Újpest FC

stb.

Előzmény: TiSza (15)
lg18 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 22
Az elnök, Brüll Alfréd volt egyszerre zsidó és buzi is...

egyébként meg az MTK-val összefüggő megbélyegzés miatt szerintem rengetegen maradoznak el az utóbbi években a Hungária krt.-ről. Mert 6-7 éve még úgy 2000-en kijártak. Most meg 3-400-an...

Előzmény: Törölt nick (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!