Keresés

Részletes keresés

.attus. Creative Commons License 2003.04.02 0 0 11
Vrobbee! Fontos üzenet a moderációs topicban!
Előzmény: vrobee (9)
Laja73 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 10
forrás: meh.hu

Lakásépítési kedvezmény(un. szoc.pol.):
Egyszeri állami támogatás, nem kell visszafizetni. Lakásépítésre, új lakás vásárlására.

Adó visszatérítési támogatás Állami támogatás
Nem kell visszafizetni. Mindenki, aki saját új lakást épít, vagy vásárol.

Kiegészítő kamattámogatás
Lehetővé teszi, hogy az adós max. 6% kamatot fizessen. Új lakás építéséhez, vagy vásárlásához, egy alkalommal

ezen kívül vannak kedvezmények természetesen, de fentiek _csak_ új lakásra érvényesek

vrobee Creative Commons License 2003.04.02 0 0 9
Hu, tenyleg eleg maganyos vagy itt :-)
az elozo veletlen volt, nem frissitettem elotte

egyebkent telleg nincs mar sok mondanivalom errol, (marmint a moralis reszerol), minthogy en nem hibaztatom a kikoltozoket, csak azokat a vak vezetoket, akik nem latjak, hogy hova vezet ez az ut. Az "egysegsugaru" ember engedhet pillanatnyi erdekeitek, az onkormanyzati/allami fomufti szvsz. nem. Csakhat nalunk meg nem eleg kiforrott ez a valasztosdi, es a legritkabb esetben szavaz valaki alkalmassag alapjan jeloltre...

Előzmény: ttime (8)
ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 8
dr. Agy válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-02 13:23:38 (74601)

"Ezek szerint Te sem az emberiség iránt érzett felelősség tudat miatt nem költözöl ki, hanem mert Neked így jobb! "

És ki beszélt itt másról? Senki nem kérte azt, hogy bárki is az emberiség érdekei elé helyezze a saját érdekeit.
Dehogynem...

A saját érdek az elsőaz meg kell lépni, de ezen túl kell nézni, és előre kell gondolkodni. Olyan feltételeket kell teremteni, hogy ne akarjon senki kiköltözni, meg kell oldani, hogy bent legyen jó.
De miért akarod Te meghatározni, hogy nekem mi legyen a jó. Én például szeretek este kiülni a teraszra, és ott meginni a sörömet.

Itt egyesek nagyon félreértik a dolgot. Senki nem akarja erőszakkal megakadályozni a kitelepülést, és senki nem akarja hogy valaki is (személy szerint) áldozatot hozzon. De az út, amin haladunk, rossz irányba visz, és ezen kellene közösségi módon változtatni (szabályozások, törvények, támogatások).

Többször kértem a kiköltözés elleneseket, hogy fogalmazzák már meg, mit szeretnének! Milyen lakókörnyezet lenne szerintük megfelelő? Lakótelep, tömbházak, panel stb? Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hoyg maga válassza meg a lakóhelyét.

Ennek az első lépése lenne az, hogy az emberek felismerjék az összefüggéseket, csak sajnos nagyon sokan úgy gondolkodnak mint ttime.
(ttime-nak még egyszer: nem az a baj, hogy kiköltöztél, hanem az, hogy nem látod be a jelenség hosszútávon káros hatását)

Ezek szerint mindenki maradjon Budapesten, és legyen még zsúfoltabb a város? Vagy elégedjek meg a 1,5 szoba panellal, mert annyi "jár" nekem?

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 7
dyz válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-02 12:15:19 (74586)

Nem a tömegközlekedés/autó itt a gond, hanem az, hogy az emberek kimenekülnek a saját maguk által tönkretett városból.
Kicsit vulgárisabban: beleszarok a saját lakásomba, majd átmegyek a szomszédhoz, mert ott jobb a levegő. De wc-nek továbbra is használhatom a sajátomat. Sajnos Bp. ma erről szól.

A példa nem egészen jó: nem arról van szó, hogy beleszarok a saját lakásomba, és után átjárok a szomszédba, mert ott jobb a levegő, hanem arról, hogy a szomszéd odaszarik az ablakom alá, és ezért elköltözöm onnan.
Valószínűleg az agglomerációba kiköltözők nem a lakótelepeket, belvárosi környéket slumosító néprétegből kerülnek ki.

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 6
dyz válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-02 12:10:03 (74584)

Persze, persze, csak egyet felejt itt mindenki. Hogy nem csak Ő van a világon, hanem más is, akinek a "martirokutjan" kell élnie. Hangsúlyozom: élnie kell, és nem fuldokolnia.
Szomorú, hogy az egymás iránti felelősség már ennyire eszébe se jut sokaknak. Egy társadalomban nem csak a magunk érdekeit kell(ene) nézni, mert így megnézhetjük hova jutunk.

Azért az érdekelne, hogy mi az ok-okozati összefüggés az agglomerációból közösségi közlekedéssel bejárás és a Mártírok útja között. Ha már mártírok útja: valószínűleg az ottani levegőromlásban nagyobb szerepe van az újonnan épülő plazáknak, valamint a Rózsadomb beépülésének, mint a zsámbéki (telki, pátyi) lakóparkok létrejöttének.

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 5
dyz válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-02 11:23:52 (74574)

Ha jó neki kint élni, keressen munkát ott.

Gondolom ezzel azt is akarod mondani, hogy senki ne vegyen hétvégi telket, vagy házat Budapesten kívül, nyaraljon otthon, és "ne tegye tönkre más életterét"

Továbbra is állítom: az autót a városon belüli közlekedésre csak erősen indokolt esetben kellene használni (pl. nagybevásárlás), mindennapos seggpihentetésre nem. Bocs.

most is csak azt tudom írni, amit eddig: ebben teljes mértékben egyetértek Veled!

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4
OK! Te el tudod intézni? Vagy ilyenkor ki válogatja ki az idevágó hozzászólásokat? Tartok tőle, hogy egy ilyen áthelyezés (a "válasz erre" miatt mindkét tpikot kissé szétzilálná

Ttime

Előzmény: vrobee (3)
vrobee Creative Commons License 2003.04.02 0 0 3
meg kene kerni a moderat, rakjas at az eddigi hozzaszolasokat. nos?
Előzmény: ttime (1)
ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2
Bocs nem szega88 csak szega!

Ttime

Előzmény: ttime (1)
ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1
Kedves szega88!

Ad.1.: Elhiszem. De nem azokkal van a gond, akik évekig építkeznek. A villámgyorsan felhúzott házak, lakóparkok ezek szerint nem a Te kategóriád. Én rájuk gondolok.

Megint csak azt tudom ítni, hogy ez nem agglomeráció specifikus.

Ad.2.: Valszeg pár év múlva Páty is elveszti vonzereje nagy részét. Meg Budajenő, Telki is. És nem feltétlenül a magadfajták miatt. Tetszik a zsámbéki lakópark?

A zsámbéki lakóparkot nem ismerem, majd megnézem. Telki már elvesztette a vonzerejét, főleg az általad említett túlhajtások miatt is.

Ad.3.: Budafok. Majd utánanézek, de szerintem egy 60-as, 70-es évekbeli típus-családiház (igen, az a fantáziátlan!) simán kijön belőle. Én már csak ilyen igénytelen vagyok.

Nem hiszem, hogy ez igénytelenség lenne. Inkább a lehetőségehez való alkalmazkodást jelenti.

Ad.4.: Átgondoltad egyáltalán? HÉV, metró. Én nem gondolkodhatok állandó sajátautó-használatban, mint Te (ezek szerint). Ha Pátyon laknék, kénytelen lennék busszal közlekedni. Ergo: oda se költöznék.

Erről beszélek: én vállalom a kényelmetlenséget, a hosszabb menetidőt.

Ad.5.: Nem. Akik kiköltöznek, azok közül nagyon sokan nem alkalmazkodnak a környezetükhöz. Új helyre kerülnek, és ha nincs kultúra, nincsenek kötöttségek a számukra.

Ehhez nincs mit hozzátennem, teljes mértékben egyetértek Veled.

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 0
Miután a Városi elővárosi közlekedés topikban felmerült az agglomerációba kiköltözők helyzete, felelőssége, ami ott egyre inkább OFFtopikká vált ezért nyitottam ezt a topikot, itt lehet folytatni:

Ttime

ttime Creative Commons License 2003.04.02 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!