Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.09.02 0 0 11
Van sünink szerintem a farakások alatt,van itató a madaraké jó neki.Nem megy a kutya hátra,csak,ha engedem,de tavaly,mikor hullott az alma átjött,meglapult a sarokban.A férjem fogta a kaktuszültető kesztyűt és megfogta a sünit, aztán akkorát ordított,hogy a kutya is elszaladt,mert kivülről a süni szúrta,belülről a bennemaradt tüske.Jó ember a zuram.:)
Előzmény: kloroform (10)
kloroform Creative Commons License 2003.09.01 0 0 10
Ahol kutya van, oda a sün sem megy szívesen...
Megvédi a tüskéje, de az állandó macerálást szerintem ő sem szereti.

Süncsalogatónak én kerti itatót csinálnék, a táplálék mellett a víz most sokkal fontosabb lehet nekik. Meg máskor is.

Előzmény: Tozatu (9)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.29 0 0 9
Nagyon jók a szomszéd nénik.;)
Előzmény: zildi (8)
zildi Creative Commons License 2003.08.28 0 0 8
érdekes, mert az én tibetkém este, amikor még egyszer körbejárjuk a kertet, nem látja a szomszéd kertjében a sünt, esetleg csak hallja a csörtetését, de farkcsóválva, idegesen ugatja a láthatatlant.el kell vinnem, mert nem hagyná abba.
szerencsére a szomszédban sokan vannak és ott is telelnek, tudjuk is a helyüket. a néni nyáron is eteti őket, konyhai hulladékkal, húsmaradékkal.
Előzmény: Tozatu (5)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.27 0 0 7
Aranyos lehetett.Egyszer régen a másik helyen befialt a süni a fóliasátorba,de milyen rondák a kis sünik!Szegény egy darabig tűrte,hogy nézegessük,aztán elhurcolta a családot.
Előzmény: Plantago (6)
Plantago Creative Commons License 2003.08.27 0 0 6
A mienk sem bántja, igaz az semmit nem bánt még a rigók is nyugodtan esznek a táljából. Nálunk is volt egy időszak amikor egyáltalán nem lehetett őket látni. Most megint van, de nem annyi mint régen. Nálunk akkor tűntek el a sünök, amikor eladták és beépítették a környéken lévő bozótosokat és réteket. Utána vagy 3 év is volt mire újra megjelentek. Igazából csak most tavasszal bukkantak föl. Nagyon aranyos volt, amikor megláttuk az elsőt. A sün éppen egy avarkupacba tartott, a nyomában meg 4 kiscica, akiket nagyon érdekelt a sün, de nem merték megérinteni, viszont szemmel láthatólag nem tudták, hogy miféle szerzet ez a furcsa tüskés. :))
Előzmény: Tozatu (5)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.27 0 0 5
A mienk is idegesítően ugat,ha sünit lát,ilyenkor menteni kell,ha aludni szeretnénk.Bántani nem bántja pár nyüszítés után.
Előzmény: moonshadow (4)
moonshadow Creative Commons License 2003.08.23 0 0 4
Nekünk régen kuvasz kutyánk volt, olyan látványosan tudott nyüszögni amikor a süni összeszurkálta az orrát.
Utánna békénhagyta és inkább csaholással zavarászta őket.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3
Sajnos nálunk is alig van,már egyre ritkábban találkozok velük.Régebben pedig volt több,de a rohadt kutyák is megöltek többet, és meg nincs már jó életkörülmények nekik és így eltűntek!:((
Nagyon sajnáltam mikor kivittem a házunk előtti kiserőbe sétáltatni a kutyát,és talált egy sünt és hiába szúrta a pofáját,mégis harabdálta a sünit és mire odaértem,már késő volt.Már nem maradt meg a sün,pedig még élt egy pár órát,mert bevittem a kertbe.És egy másik alkalomkor újabb sünt talált a sétáltatáskor(ami abból áll,hogy előre rohan és vagy 5perc múlva kerül elő) és azt is megölte a rohadt kutyánk,de ekkor már olyan mérges lettem,hogy jól elvertem a kutyát hogy csak na!Azóta sincs már sün!:(((Pedig emlékszem egyszer az út szélén ballagott a süncsalád a kicsinyekkel együtt,olyan szép látvány volt,de nincs már!!:((((
Tozatu Creative Commons License 2003.04.23 0 0 2
Sokáig szomorkodtam a Kerti állatosban,mert azt hittem nincs sünink,mikor egyszer szalonnát sütöttünk,tavalyelőtt és a sötétben ott motozott a süni.Átjön az,a kutyák veszettül szokták ugatni,mert mérgesek,hogy nincs fogás rajta.Aztán kesztyűben szoktuk kitenni hátra,hogy megnyugodjanak a kutyák.Szerintem biztos Rád talál egy.
Előzmény: Thor (1)
Thor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 1
Nohát! Beindult ez a topic is? :) Az állatiban is nyitottam hasonlót, eddig az ment.
Sajna tényleg nincs sün nálunk. Van farakás, van komposztdomb, vannak lelógó bokrok, elburjánzott szőlősövény, ezer klassz rejtekhely. Ezenkívül annyi csiga, hogy szerintem egész sok sün folyamatosan jóllakhatna.
Onnan tudom, hogy nincsenek, mert semmi nyomuk, még sünkaki sem, holott akinek van, az mindenhol talál olyat. Megjelenni maguktól valószínűleg nem fognak, mert körbe vagyunk zárva olyan kertekkel, ahonnan nem jöhetnek (kutyatenyésztő, fűszálanként rendbentartott, rejtekhelymentes és főleg zöldséges kertek). Hacsak néhány sün ejtőernyőzésbe nem fog, nem találnak rá a miénkre.
Előzmény: plimplin (0)
plimplin Creative Commons License 2003.04.23 0 0 0
Thor: Honnan tudod, hogy nincsenek? A sün éjszaka jár vadászni. Nappal rejtőzködik.
Ha tényleg olyan jók a körülmények, úgyis megjelenik hamarosan. Fogságban (?) nem szabad tartani, de elég körülményes is lenne, mert amellett, hogy éjszakai állat, még rovarevő is(RENGETEG rovar kell!!), és téli álmot is alszik... Ha egyet "tartasz", akkor kivonod a szaporodásból, viszont számomra kérdéses, hogy egy egész süncsaládot (ill. annak utódait) egy kert rovarállománya mennyire tud eltartani...
Talán jó ötlet lenne rejtekhelyet kialakitani sün számára pl. farakásból, ha még nincs ilyen, és akkor hamarabb lesz (de lehet, hogy már van is).
Előzmény: Thor (-)
Thor Creative Commons License 2003.04.01 0 0 topiknyitó
Nálunk a kertben ideális feltételek volnának sünöknek, mégsem találkoztam eggyel sem. Ezt nagyon furcsállom, mert a régi, budapesti, kerttelen lakásunk környékén is nyüzsögtek a sünök, átrohangáltak az autó előtt az utcán, itt meg kellemes, vidéki környezetben egyszerűen nincsenek.
Kérem, ha valakinek túl sok van, akkor adjon nekem egyet (kettőt, sokat:) Ígérem, hogy rendes gazdi leszek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!