Keresés

Részletes keresés

ikeakonyha Creative Commons License 2004.12.21 0 0 145

Itt is egy folytonfázós.

 

Nekem szinte mindig hideg a kezem meg a lábam..allítólag a rossz vérkeringéstől van, pedig elég sokat mozgok. Legjobban érzem magam 30 fok felett, sajnos a kedvenc évszakom még messze van. Ami nekem bevált: melegítő párna, meg szauna.

Előzmény: villaroza (144)
villaroza Creative Commons License 2004.12.12 0 0 144

De igen mindig fáradt vagyok

 

De nekem csináltak már jód 131 izotópos vizsgálatot igaz régen , minig attókl féltek hogy túl működik mert gyors a pulzusom

 

turi Creative Commons License 2004.12.04 0 0 143
javaslom,hogy kérj vérvizsgálatot pajzsmirigyre.A pm alulműködés jár állandó fázással.nem vagy fáradékony,aluszékony?Depis?
Ez egyszerű vérvétel,majd az eredmény függvényében kldenek szakorvoshoz,ha kell.
Előzmény: broken glass (134)
villaroza Creative Commons License 2004.12.01 0 0 142
na ja zsiradékot enni kell mert akkor kinn melózva fázol
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 141

aze faztok mert er helyett kaposztalefolyik az ereitekben....;>

 

Felre a trefat. en pl. egyszal ingben maszkalok minuszokban is. a Trukk a reteges oltozkodes! Pl. 100% pamutpolo van rajtam az ing alatt. A masik meg az, hogy jo ez a duma az anyagcserevel, de  felgyorsult ayagcsere legjobb tudomasom szerint azt jelneti hogy a tested a normalisnal gyorsabban dolgozza fel a bevitt kajat. ezzel nincs baj, a baj azzal van ha bevitt kajaban nincs nafata. Amikor tizenevesen meloztam (fizikai melot) akkkor az oreg szakik rohogtek a fiatalabb sracokon hogy kakaos csigat meg peksutemenyt hoztak kajalni. Nem veletlenul. Nem azt mondom h szalonnat reggelizzen aki fazik, de szvsz muzli, salatak nem sokat segitenek. Sajt, tojas, stb...

 

H.nemfazos.hu

Előzmény: villaroza (140)
villaroza Creative Commons License 2004.11.30 0 0 140

 meleg bizonyos gyógyszerek izzasztanak pl aseroxat bár én is szedem , elmúlt hatása.

 

Vannak melegitő ételek pl köles agyömölcsök hűtenek télen főleg ami térben és időben tőlünk  távol van. Ezért nem is jó enni

Én ahideg ágytól rettegek aszivem kiugrik nyáron utálok fürödni, mert megfúj aszél végem ugy hogy ennyi

Előzmény: Mongi26 (135)
villaroza Creative Commons License 2004.11.30 0 0 139

NA sziasztok nyugi 20 fokban ha nem sugárzó reszketek

 A szomszédban nagykabátban ülök a lábam jéghideg 25- 26 fok az ideállis alakásban nekem utálok sok göncöt magamra venni

Sapkát hordok ,  afülem fáj ahidegben ade fején adja le az ember alegtöbb hőt

 Na most paplan takaró nyáron is sőt még zokni is 25 fok alatt

télen bluz pulóver

bizony én nem tudtam szokatani magam ahűvöshöz hiában lakom kertes házban

 

Előzmény: broken glass (134)
Fafara Creative Commons License 2004.10.13 0 0 138
izzadnod kellene valahogy. az lehűtené a tested, helyrebillentené a hőháztartást.
Előzmény: Mongi26 (135)
Mongi26 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 137

Amiket írsz sajnos tényleg erősen befolyásoló lelki tényezők. Én akkor fáztam állandóan-emlékeim szerint- mikor egyedül éltem, magányosan és vándoroltam albérletről albérletre.

Gyógyszereket csak az asztmámra szedek, ezek főként szteroid származékok, gyulladáscsökkentők. Fene tudja. Tényleg utálom a kivizsgálást de egyszer az lesz.

 

Próbálj ki pár dolgot: pl vigyél be a munkahelyedre vicces fotókat, amiken a család vagy a barátok szerepelnek, (titokban nézd meg őket, jókat lehet kuncogni rajtuk) vegyél fel meleg színeket, főzz egzotikus forró teát, vagy napsárga füzetbe írj, hátha felmelegszik a "hangulatod".

 

 

 

 

Előzmény: broken glass (136)
broken glass Creative Commons License 2004.10.10 0 0 136

Szedsz most gyógyszereket? Valamelyiknek, vagy kölcsönhatásba lépve együtt a gyógyszereknek lehet ilyen hatása. Megemelhetik a vérnyomást is. Lelki-idegi alapon is lehet a hőségérzet. Nálam a fázás biztosan ilyen okokkal is magyarázható, mert nagyon rossz a hangulat a munkahelyemen, maga a munka is unalmas, mennyiségre túl sok, sohasem láthatom a végét, semmi örömöm nincs benne. Fáradtnak, nagyon kimerültnek érzem magam. Pedig amúgy szeretek dolgozni, soha életemben nem voltam lusta és nem is szeretem a lusta embereket.

Előzmény: Mongi26 (135)
Mongi26 Creative Commons License 2004.10.10 0 0 135

Sziasztok!

 

Én egy 26 éves fiú vagyok. Mindenek előtt: szörnyű dolog lehet mindíg fázni.

És az is elviselhetetlen hogy mindíg meleged van. Nálam ez a helyzet.

 

Sajnos nem találtam olyan fórumot ahova írhatnék és már teljesen zombinak érzem magam, mert nagyon másmilyen vagyok mint a többi ember. Ti is biztosan így, vagy hasonlóan éreztek a problémátokkal kapcsolatban. Mivel ti a pólus másik oldalán vagytok talán tudtok valami "titkot".

Nehezen szánom el magam a kivizsgálásokra, nagyon nehezen, de most bejelentkezem egy hőtérképezésre, a barátnőm kérésére.

 

Nálam az a helyzet hogy állandóan melegem van, pár éve még télen is csak póló volt a kabát alatt. Ma már nekem is kell egy pulcsi, ha utcára megyek, de otthon csak egy szál gatyában tevékenykedem.

Ahogy telik a nap egyre melegem lesz és estére már tüzel a testem. Persze a barátnőm szereti ezt a tulajdonságomat mert a téli estéken felmelegítem, de ez nem normális. Éjszaka olyan forró vagyok, hogy előfordult már hogy felébresztett hogy lázas vagyok e, vagy esetleg beteg. Szigorúan nem dölhetek le még szundítani sem ruhában, vagy esetleg egy szál zokniban sem, mert a túlhevüléstől megfulladhatok.

Egy természetgyógyásztól csak annyit tudok hogy felgyorsult anyagcserém van és annyi kihasználatlan energia rejtőzik bennem hogy ez szinte "eléget". (Ezt egy nem hivatalos természetgyógyásztól tudom, aki nem praktizál, csak a rokonainak)

Ez persze nem segít rajtam.

Hogy nektek mi segíthet belőlem? Nem tudom, de írok pár dolgot:

 

Boldog gyerekkor, beteges serdülőkor, nem sportolok csak bicajozom, nem vagyok túlsúlyos, nem eszem sokat, keveset iszom (erre jobban oda kell figyelnem), egyáltalán nem izzadok azóta hogy tizenévesen altatót és hangulatjavítót írtak fel, (lelkibeteg kamaszgyerek voltam). A nyarat nagyon szeretem, a túlhevülés ellen naponta többször tusolok, és a fehér ruhák is jók ilyenkor. asztmás vagyok, más gyógyszert nem szedek. Az izgalom, a rajongás bármi iránt, öröm, lendületes munka, vagy szórakozás, nevetés, takarítás, kellemetlen helyzet, alkotás.. rendkívülien felhevít!

 

Néha én is fázom persze, bár ez már nem annyira jellemző. Ha valamivel segítünk egymásnak akkor az csak jó és bocs hogy hogy nem fázósan írtam be. :)

Forró fürdő és tea! Sziasztok

broken glass Creative Commons License 2004.10.09 0 0 134

Én is folyton fázom, és szinte már szégyellem magamat egy lengén öltözött, vagy esetleg hőgutától szenvedő társaságban! :P

 

A probléma gyökere ott lehet, hogy anyukám túlságosan óvni akart minden széltől (a szó szoros értelmében!) gyermekkoromban és mindig túlöltöztetett.  Ha egészségesen reagálva lejjebb akartam vetkőzni, azt anyu minden eszközzel megtiltotta, így sajnos a szervezetem hozzászokott az állandó bebugyoláltsághoz. :(

 

Annyit már sikerült elérnem, hogy télen nem veszek harisnyát a nadrág alá, csak vastagabb térdzoknit. A sapkát is mellőzöm, ameddig csak lehet.

Otthon a lakásban még nyáron is van a lábamon zokni, de legalább papucs.  Mezítláb sohasem vagyok, csak a fürdőkádban. :)

 

Érdekes módon a nyári meleget is utálom, ha odakinn 25 C fölé emelkedik a hőmérséklet, az már nem jó. Télen kinn az utcán, az évszaknak megfelelő öltözékben nem fázom, ha mozgok.

Strandon, uszodában nem szoktam a vízben vagy onnan kijövet fázni. Otthon a zuhanyzást viszont kellemetlennek érzem (kivéve, ha nyáron a kánikula a lakáson belül is felforrósította a levegőt), ahol nem ér a víz, ott fázom. :P

 

Munkahelyemen nagyjából úgy öltözködöm mint a többiek, de fölülre gyakran kell egy kardigán vagy egy plusz pulóver. Amíg nincs fűtés persze. Csak a kollégák most is egy szál pólóban/blúzban flangálnak, szerintük fűtés nélkül sincs hideg. Mindannyian ülő munkát végzünk egyébként.

 

Van-e valakinek tippje arra, hogy hogyan szoktathatom magamat át fokozatosan a normál hőmérséklet tűrésére? 

 

Megfigyelésem szerint nálam a 15 és 20 C közötti hőmérséklethez (akár kinti, akár benti) való alkalmazkodás a kritikus pont, ilyenkor van az, hogy míg a többieken egy vékonyabb pulcsi van vagy rövid ujjú póló vékony, hosszú ujjú felsőrésszel, addig nekem a vékony hosszú ujjú pulcsi fölé legalább egy melegítő, vagy egy vastag kardigán kell.

 

Ha így kora-ősszel a lakásban, az irodában vagy bárhol máshol nincs fűtés, akkor akár három pulcsi is lehet rajtam (vagy be kell kapcsolnom a hősugárzót), de még az sem biztos hogy elég. Kivéve olyan helyen, ahol nagy a tömeg, vagy pl. táncolunk.

 

Pedig takarékossági okból is jó lenne hozzászokni a hűvös (de nem kifejezetten hideg) klímához, mert a hősugárzó áramot fogyaszt; a közeli jövőben pedig szeretnék gázfűtésű lakásba költözni (most távfűtéses panelban lakom), ahol tavasszal és ősszel csak estére-éjszakára szeretnék fűteni mert úgyis keveset vagyok otthon.

Azt is megfigyeltem, hogy a családi házban lakó emberek, még az idősek is lengébben vannak öltözve. Pl. ma délután elég hűvösre és szelesre fordult az idő, ők meg vígan kertészkedtek egy szál rövid ujjú pólóban, max. egy mellényt vettek még rá.

 

 

fintorgó Creative Commons License 2004.09.26 0 0 133

Sziasztok!

Mostanában nem fáztok? Én nagyon, már ilyen korán, ennyire! :(   Mi lesz még? :)

villaroza Creative Commons License 2004.08.08 0 0 132

Szia nekem is van ahetvenes években nagy divat volt

 

nem megyek Finnországba gyerkkoromban amikor 1962 63 -ban minusz 30 fok is volt az emebrtmegszokta

Van egy jóismerősöm Ő szentpétervári itt él azt mondja nagyon fázós .nem csodálom de németek képesek kin ülni pólüban reggelizni amikor jégcsapok lógank még.

nem tudom én hiába edzem magam , de tűrömmjobban ahideget nem szokom meg.

Miért fázós az egyik,?

én is könnyen felfázom elég ha srandon belemegyek ataposóba . és ott állok vagy rajtam marad vizes fürdőruha amit mindig le kell vetni

 

Előzmény: kuutamolla (131)
kuutamolla Creative Commons License 2004.08.04 0 0 131
Zokni... van nekem egy speci tipus, szinten Finnorszagbol valo, azota itt is lehet kapni, itt labgyu'' nek hivjak, kesztyu utan. Ujjacskai vannak. Nagyon edes, es jobban melegit!
kuutamolla Creative Commons License 2004.08.04 0 0 130
Volt szerencsem telen Finnorszagban jarni. A repulorol leszallva az orrlyukam egybol befagyott, azaz ereztem, hogy a beszivott levego paratartalma kristalykent telepedett le. Na az gaz volt, itthon ilyet nem erez az ember. Raadasul egy borzalmas felfazast is osszeszedtem. Tudniillik az auto reggelente csupa ho volt mindig, kint kb -20 fok, es nem volt ulesfutes meg akkor, csak par hettel kesobb.. gyakran nem is ultem az ulesen, csak tamaszkodtam. A parna nem segitett.
Azota nekem alapfelszereltseg a kocsiban az ulesfutes, me'g itthon is (illetve nem ugy adjak, de en kerek bele).
villaroza Creative Commons License 2004.07.19 0 0 129

SZia

 

Én aludtam 12 fokban reggelre annyira kihült aszoba, szivem összevissza ugrált lefekvéskor

most ott tartok nyár 22 fok fütelenül, tehát nincs sugárzó hő érzet vastag péld paplan és vékony pléd , ja és téli piszam amit nyári hüvös napokra vettem.

Zokni

Na lehet nevetni alában egy katasztrófa ha van 23 24 fok ami sugárzó az kllemesebb 26. fok kell ahhoz hogy ücsörögni tudja

Szerintem ez borzasztó!!!!!!

Alacsony alakás galériára nincs lehetőség hőmérő apadlón mert ott járunk a levegő amelfg ahogy te írtad felfelé tőr

 

Előzmény: molloy (128)
molloy Creative Commons License 2004.07.11 0 0 128
Megfagytak....

Én egyébként örülök most ennek a hűvös nyárnak, pedig amúgy és is elég fázós vagyok (bár messze nem annyira, mint az ide írók). A nagyon meleget (mondjuk 30 fok körültől) szintén nem bírom - ha választani lehet, akkor már inkább a hideg. Na de persze nem lehet.

Amiért írok: eszembe jutott - még télen, de akkor annyira el volt süllyedve a topic, hogy nem volt értelme beírni -, hogy mi volt nagyon jó a gyerekszobánkban: az emeletes ágy. Remek kilátás nyílt róla a napsütésbe, és - ez már ide tartozik - fent midig jó meleg volt télen is, pedig a lakásunk nem túl meleg (ne is olvassátok el, télen 17-18 fok körül szokott lenni). Két éve leköltöztem rendes szintre, azóta téli éjjeleken vacogva bújok ágyba, és vacogok még egy jó darabig, amig be nem melegszik az ágy. Szóval aki teheti, költözzön a plafon alá: nem kell forróra fűteni a szobát, hogy kellemes hőmérsékletben lehessen aludni. (Lehet még fokozni ezt: nagyobb galériát építeni, és mindenestül felköltözni rá. A szerencsés nem fázós család élheti a maga életét talajszinten, fönt meg a trópusi hőmérsékletet kedvelő érezheti jobban magát. Na, milyen ötlet? :))

Bocsánat a hosszúért, kellemes(ebb) nyarat

M.

(hm, nem tudom,milyen lesz a betűtípus, így elég aprónak tűnik, de nem tudom átállítani)
Előzmény: villaroza (127)
villaroza Creative Commons License 2004.06.29 0 0 127
Azóta senki nem fázik????????????????????????????????????
villaroza Creative Commons License 2003.09.18 0 0 126
Köszi majd szólok neki hog Jlika mást nem lehet?
Előzmény: Szilva2 (125)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 125
Az enéymen is volt, mégis ittvan a számban a fogam!
Mondom mégegyszer:
Másik orvos, gyökérkezelés. Na.
Előzmény: villaroza (124)
villaroza Creative Commons License 2003.09.18 0 0 124
Én a protézistől ökelendeznék.
de gyenny van rajta
Előzmény: Szilva2 (123)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 123
Mi a fenének kell kihúzni, ha egyszer lehet gyökérkezeltetni?! Nekem a "bölcs"fogaim tönkretették a hátsókat, de nincsenek kihúzva (na jó, egy ki van 11 éve), mert olyan dokim van, akinek mániája, hogy megmenti azt is, amit legalább 5 fogorvos kihúzna. Meggyőződésem, hogy azért huzigálják ki az egyébként megmenthető fogakat, hogy aztán elkérhessenek a protkókra százezreket, meg a kezelésekre, amik előtte szükségesek. Ugyanis így több munkájuk is van, és úgy tehetnek, mintha feltétlenül elmaradhatatlanok lennének az életünkből.

NE ENGEDD KIHÚZATNI!!!! Menj egy másik orvoshoz! Mivel fogsz enni? Ha?!

Hidd el, hogy hosszútávon olcsóbb megmenteni, mint előkészíteni a szádat a protkóhoz. A lelki problémákról már nem is beszélve.

Nehogymá'úgylegyen!

Mottó:
"A mosoly még mindig a legelegánsabb módja annak, hogy kimutasd a fogad fehérjét"

Előzmény: villaroza (122)
villaroza Creative Commons License 2003.09.17 0 0 122
Ne is mondd , évekig mindig fájt a torkom most két éve nem , de most elkapott, deaz egész családot ,
nyugi én befűtök
Most is gyennyes az arcüregem ki kell húzni egy jó fogam mert gyenny van rajta, na a gondolatátó is fázo és melegem van .
Előzmény: Szilva2 (121)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 121
Na! Hol vagytok? Mindenki mefagyott? Én még csak megfáztam.
villaroza Creative Commons License 2003.09.10 0 0 120
Nyugi én is egyedül alszom évek óta ahányan vagyunk annyifelé.
Különben is a béka lábam nem viselné el , meg különtakaró ugy hogy jobb akülön ágy és akülön szoba
Előzmény: Kuksibonyok (119)
Kuksibonyok Creative Commons License 2003.09.10 0 0 119
Értem én a viccet! :))
Csak ha a párod 200 km távolságban van, a súrlódás helyett kell vmi más... :)))
Előzmény: Szilva2 (118)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 118
Kedves Kuksibonyok!

Nekem sincs ilyen garnitúrám, hasonló okokból kifolyólag. ezért aztán zokniban alszok, és vacogok. De egyébként a hatása arra aki nem allergiás rá, tényleg jó.
Tudod, ez olyan dolog, hogy bemegyek a boltba, mert kell egy ruha. Mutatnak egy szép ruhát, de én nem veszem meg. Miért? Mert attól, hogy szép, mét nem az én stílusom. Tehát: csak azért, mert én írtózok tőle, nem biztos, hogy másnak nem használ...

Ugyi?

Ja, hogy akkor továbbra is fázol? Hááááát... mondjuk forrófürdő, és ... tovább nem mondom, mert lehet, hogy te sem érted a viccet. Pedig nem is vicces, és nekem bevált!!! :D

Előzmény: Kuksibonyok (117)
Kuksibonyok Creative Commons License 2003.09.10 0 0 117
És mi van azzal, aki allergiás a gyapjúra, de olyan mértékben, hogy 10 méterről kiszúrom, hogy ha vkin gyapjú van... :((
Előzmény: Szilva2 (116)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 116
Szerintem kéne venned az ágyba gyapjú garnitúrát. Derékaljastul, mindenestül. Tudom, hogy elég borsos az ára, de hidd el, hogy megérné. Meg nem mondom most a márkáját, de tény, hogy az úgy át tud melegíteni, hogy csuda.

Fontos az is, hogy mennyire szigetelt a lakás. Nálunk pl. egyenlőre elég tré, de már kitaláltuk, hogy miként javítunk ezen. Kellemeset a hasznossal alapon tökjó lesz! Éljen a skandináv stílus! :) Csak ahhoz is kell egy kis lé.... :(

Előzmény: villaroza (115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!