Eddig emlékeim szerint úgy működött, hogy csak nagyobb verzióváltásokért kellett ápgréd díjat fizetni. Ilyen volt például amikor (már jó régen) a nem tervezős térképből tervezhető térkép született.
Amikor egy-egy újabb autópálya-szakasz született, esetleg néhány településsel bővült az utcakereshetőség, akkor ingyenes volt. Nem is egyszer, nem is kétszer.
Ja, és a TopoGuide-ot is igyekszünk minden esetben ingyenesen frissíteni, amennyiben ezt megtehetjük, és egyáltalán van frissítés. Sajnos nem rajtunk múlik:(
Ne terjessz rémhíreket. A NaviGuide frissítés nem lesz fizetős. Jóideje ingyenes, és jóideig még az is marad. A térképek pont olyan pontosak és frissek, mint az iGO legfrisebb verziójában a magyar térkép. (lévén ugyanaz)A többivel meg inkább ne is hasonlítsuk össze..már ha nem papírról, hanem navi térképről beszélünk..:) szerintem. Ha a hibabejelentővel gondod van, akkor kérlek írj nekik egy levelet, és cc-zd ide: garmin@navigate.hu, és segítünk, hogy új kódot kapj, amennyiben igényeled. Lehet, hogy elveszett a leveled az űrben. Egyébként válaszolni szoktak.
Nagyon sokat használom pontos helymeghatározásra, utcaelnevezés ellenőrzésére a Navigate térképét. Egyre inkább az a véleményem, hogy nagyon pontatlan, rengeteg hiba van benne. Van ugyan hibabejelentő oldal, de azok meg arra sem veszik a fáradságot, hogy elküldjék újból a jelszót, mert a régi nem akar működni. És hamarosan a frissítés még pénzbe is fog kerülni. Szép.
Sziasztok! Ismeri valaki a mobile xt-t? Összes verzióját kipróbáltam 2 külömböző bt vevővel, nokia 6680-on, megjelenít bármilyen térképet, de 1-1,5-km-el arrébb jelez mint ahol vagyok. Mellette a tomtom meg pontos.
Garmin gpsmap 76Csx-em van, és kéne vmi ingyenes Egyiptom térkép..Dahab környéke... Van esetleg vmi ötletetek, hogy hol találok vmi használhatót? Persze vmi ingyenesre gondoltam. Nem kell utca szint, csak nagyjából el lehessen vele tájékozódni...
Garmin Map Source-bol szeretnek Autodesk Mapguide-ba filet (azaz trekket) beolvasni. A gondom az, hogy a MAPGUIDE nem tamogatja a *.mps, *.gdb, *.gpx -eket. Sajat formatuma a SDF (spatial data file). Tud valaki esetleg egy konvertalasi tippet?
olyan kérdésem lenne: ha veszek egy gps-t adnak hozzá valamilyen térképet, ezt lehet szerkeszteni vagy újat lehet csinálni?? olyanra gondolok hogy földút hálózatot térképre vinni végigmennék az utakon és ezt valahogy bevinni a gépbe
ilyent lehet csinálni ha igen milyen gép tudja, vagy milyen sw kell ehhez?
Hát a questel már nagyon régen találkoztam és nem nagyon van elöttem (ezért lehet pár gombnyomás és lenne egy egyszerűbb módozat is) de amit biztosan meglehet csinálni az az, hogy betöltöd MapSurce alá a tracket, majd annak tulajdonságaiban nyomsz egy invertálást és így töltöd vissza.
na...megvan...franc gondolta volna hogy a Hol vagyok? manüpont alatt van egy Track Back gomb...most már csak azt kell kiokoskodonom hogy nem visszafelé navigáljon hanem a track elejétől....
Útontartás van(térképen jelzett út), tracken tartás nincs. Tehát a tracken haladás vizuálisan megy. Márcsak azért is, mert a rögzített trackpontok egy egyenessel vannak összekötve. Ha inteligens rögzítés van beállítva és nem valami sűrű vagy méter alapú tárolásra, akkor a pontok közötti egyenes nem követi a megtett út görbületét.
Tudnátok segíteni? egy garmin quest-el szeretnék egy track-en végighaladni van benne valahol ilyen beállítás? track-en tart...vagy valami hasonló..mert végignéztem az útvonalbeállításokat és a track beálíításokat de nem találtam hasonlót...ezek szerint csak vizuálisan lehet? figyelve a térképet?
Azt nem ismerem de talán erre is jó ez a technika:
Csatlakozol a PC-re. Power gomb+ablakváltó egyidejű benyomása. Elvileg megjelenik egy kis ablak 2 db. 0-val. Görgesd őket 98-ra majd enter. Itt kiválasztod a detailmap ablakot és enter. A PC-be behelyezed a készülék firmware lemezt, majd ott upload?(nem emlékszem pontosan melyik menű, nincs jelenleg elöttem). Kiválasztod a készüléked és az upload-ot on - ra állítod. Aztán lehet valahol megint kiválasztani az uploadot ahol megkérdi mit akarsz feltölteni. kiválasztod only detailmap. Szerintem ezen is működik. De lehet, csak SD kártyára engedi, nem tudom.
A sportrack map pro-nál működik. Sőt már jártam úgy, hogy a Sprotrack map-on térképfeltöltés megszakadt, onnan kezdve nem lehetett bekapcsolni a készüléket. hiába hardreset akármi. A hivatalos magellánosok valami horror összegért akarták javítani. Míg rá nem jöttem magamtól erre a technikára, csak ennél a készüléknél basmap-ot kellett töltenem és már működött is.