Keresés

Részletes keresés

blackhole Creative Commons License 2003.03.16 0 0 3
Ja, ha egy bűnbanda merényletre készül a miniszterelnök ellen, a tervről tájékoztatják az egész szervezetet, az utolsó zsebmetszőig bezárólag. Nyilván...
Előzmény: charubdys2002 (2)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 2
Ugyan menj már! :)
Előzmény: blackhole (1)
blackhole Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1
H0l állítja a cikk, hogy mind a kéccáz tagnak tudomása volt a merényletről?

PISA, PISA, te drága! :DDD

Előzmény: charubdys2002 (0)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 0
Túlszaladt az aláhúzás.
Tehát a lényeg:

"kormány még aznap közleményében a zimonyi klánt tette felelõssé a gyilkosság megszervezéséért és elkövetéséért"

"kormány akkori közleményében azt írta, hogy a bûnbanda mintegy kétszáz tagot számlál."

"Dusan Mihajlovic szerb belügyminiszter egy belgrádi televíziónak azt mondta, hogy a hatóságok elõtt ismert a kormányfõ gyilkosainak kiléte, s elfogásuk csupán "technikai" kérdés,"

Ezek a fránya merénylők annyira buták voltak, hogy nem gondoltak tetteik következményeivel?
Olyan merénylet tervet amiről 200 embernek van tudomása, titokban lehet tartani?

charubdys2002 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 topiknyitó
Már el is kapták az állítólagos gyanúsítottak közül az egyiket.
Nekem úgy tűnik mintha ez már a szerb kormányszinten le lenne rendezve bűnösökkel, bizonyítékokkal alátámasztva.
Nagyon gyors a nyomozás, nemsokára gondolom le is zárják.

http://index.hu/politika/kulfold/dj0316/

"Elfogták a szerb kormányfő elleni merénylet egyik gyanúsítottját, a Patkány néven ismert Mladan Micic-et. A zimonyi klán vezetőjénél és hat társánál fegyvereket, éjszakai figyelõberendezést és luxus gépkocsikat találtak.

A szerb hatóságok szombaton elkönyvelhették az elsõ nagyobb sikert a Zoran Djindjic néhai szerb kormányfõ gyilkosai után folytatott hajtóvadászatban: letartóztatták a zimonyi klánként ismert bûnbanda egyik vezetõjét.

A szerb belügyminisztérium szombat esti közleménye szerint a rendõrség a Belgrádtól nyolcvan kilométerre keletre fekvõ Pozsarevac melletti Smoljinac nevû faluban tartóztatta le Mladjan Micicet (alvilági nevén "Pacov", ami magyarul patkányt jelent). Az akcióban elfogták a Micic vezette bûnbanda további hat tagját.

A Smoljinacban tartott razziában a rendõrség törvénytelenül tartott fegyvert és lõszert talált, éjszakai figyelõberendezést, néhány hamis rendszámtáblát, illetve több, a zimonyi klán birtokában lévõ luxus gépkocsit, s más tárgyakat, amelyek fontosak a további nyomozás szempontjából.

A belügyminisztériumi közlemény szerint a szerb kormány a szomszédos országokkal együttmûködve folytatja az intenzív nyomozást és a hajszát az említett bûnszervezet többi tagja ellen.

Zoran Djindjic szerb miniszterelnököt szerda kora délután gyilkolták, s a kormány még aznap közleményében a zimonyi klánt tette felelõssé a gyilkosság megszervezéséért és elkövetéséért. A hatóságok állítólag a merénylet elõtt éppen csapást akartak mérni a Balkán egyik legnagyobb és legjobban szervezett alvilági csoportja ellen.

A kormány akkori közleményében azt írta, hogy a bûnbanda mintegy kétszáz tagot számlál. A közlemény felsorolt kéttucatnyi személy nevét, akik a zimonyi klán vezetõiként tartanak számon. A listán rajta volt a szombaton elfogott Pacov nevû bûnözõ neve is. Megjegyzendõ, hogy Zoran Zivkovic volt jugoszláv belügyminiszter - Djindjic várható utódja - a néhai miniszterelnök temetésén mondott búcsúbeszédében több ízben megemlítette három maffiózó nevét, közülük az egyik éppen Pacov volt.

A bûnbanda három vezetõje - Milorad Lukovic Legija, Dusan Spasojevic Siptar és Mile Lukovic Kum - állítólag még szökésben van, s nem fogták el a kormányfõ merénylõit sem.

Dusan Mihajlovic szerb belügyminiszter egy belgrádi televíziónak azt mondta, hogy a hatóságok elõtt ismert a kormányfõ gyilkosainak kiléte, s elfogásuk csupán "technikai" kérdés, mert az egész világ megadta a szükséges segítséget a szerb rendõrségnek."

Ezek a fránya merénylők annyira buták volta, hogy nem gondoltak tetteik következményeivel?
Olyan merénylet tervet amiről 200 embernek van tudomása, titokban lehet tartani?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!