pont ezt akartam kérni. leégett helyett kigyulladt mondjuk. Megismétlem: mikor nyitottam, még ebben a hitben voltam.
Továbbá: azért nyitottam a polfórumon, mert úgy gondoltam, meg lehetne nézni az eset politikai oldalait. ehelyett egyesek azon lovagolnak, hogy aa topic cím hibás. most erre hadd ne mondjam azt, hogy kötekedj inkább a családoddal.
emiatt mea culpa, javamra legyen mondva, ahogy hazaértem olvastam az indexet, előtte pedig kaptam egy telefont, hogy leégett a koli. Tehát az volt bennem, hogy valóban leégett, miközben annyira nem súlyos a helyzet (holnap oda akartam menni bulizni). De ettől függetlenül nem tudom hogy miért kell pont ezzel kötözködnöd, hiszen a nyitó hozzászólásban írtakat nem nevezném hazugnak.
miért lennék idióta? egy problémára akartam ezzel a figyelmet felhívni, aminek egyik tünete ez a tűzeset. Ha elolvastad volna a topicnyitót, akkor lehet hogy magadtól is rájöttél volna...
Koleszos vagyok (nem Kármán).
A szobatársamat most hívták telefonon, hogy megvan-e.
Elárulom neked, így fű alatt, hogy nálunk lényegében nincs tűzriasztó (egészen pontosan van, de miután kicsit túl gyakran kapcsol be ok nélkül, nem örvend nagy népszerűségnek).
>De ugye dohányozni sem lehet már akárhol, mert van egy nagyszerű törvény, amelyet még az előző kormány hozott. mivel pénz meg nincs arra, hogy egy csóró egyetem még csóróbb kollégiuma megfelelő helyeket alakítson ki, ezért megtiltják az egész épületen belül. Következmény: mindenki ott cigizik, ahol akar, és ahonnan nem zavarják el. pl. szemétledobó környékén.
az a törvény igenis kellett, a sok primitív bunkó dohányos miatt (a törvénnyel akkor is egyet értettem, amikor még dohányos voltam...)
Igaz, jogos, nem égett le, csak majdnem. túl gyorsan nyitottam a topicot. Ettől függetlenül a probléma valós. Szerencse hogy nem égett le, igaz, így kisebb lesz a botrány. Majd kirúgnak jól néhány diákot, és ennyi. Pedig nem csak ők a hibásak.
Speciel ebben is lenne igazság, bár valszeg szívesen lefejelném egy ilyen beszólásért.
De ugye dohányozni sem lehet már akárhol, mert van egy nagyszerű törvény, amelyet még az előző kormány hozott. mivel pénz meg nincs arra, hogy egy csóró egyetem még csóróbb kollégiuma megfelelő helyeket alakítson ki, ezért megtiltják az egész épületen belül. Következmény: mindenki ott cigizik, ahol akar, és ahonnan nem zavarják el. pl. szemétledobó környékén.
A sulinet programnak nem tudom mi köze van ehhez, mert az is legalább olyan fontos, hogy egy gyerek értsen az internethez is egy kicsit, mint az, hogy ne egy huszadik század eleji munkástömbház szintjén legyenek az egyetemi kollégiumok.
belinkelni nem tudom a hírt, de fenn van az indexen. Leégett a Műegyetem egyik kollégiuma. Hogy ez miért politika?
A legtöbb egyetem kollégiumai kritikán aluli állapotban vannak. pár négyzetméteres szobában laknak többen is, az elektromos hálózatok elavultak, balesetveszélyesek, a vízvezetékek rohadnak széjjel. A tűzbiztonság kritikán aluli, internet sok koliban nincs is (pedig egyetemi tanulmányokhoz sok helyen szinte elengedhetetlen). Ez az állapot persze leginkább a pénzhiány oka is, de az is tény, hogy az egyetemek ált. nem is törődnek ezzel a problémával. Ez még szomorúbb. Mert ugye a hallgató van az egyetemért, és nem fordítva.
Mindennek a tetejébe még ott van az a néhány ember, aki a kollégiumokra jutó kevés pénz egy részét is saját célra fordítja inkább.