Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 13
ennek arányára ugyanez az érték vonatkozik.:O(((

mint irtad, amugy is már "öreg" a dög. nem fogja megérteni hogy ha eddig ehetett bárhonnan 13 évig, ezután miért nem...
valószinüleg ha látod nem fog a földről zabálni, de amit nem vagy ott...márpedig mindig nem lehetsz ott.:O))
ha lesz másik kutyád egyszer, egész kiskorától tanitsd rá.
a kutya meg nem védeni van hanem jelezni. ha igazi gond van, még egy kutya sem fog/tud megvédeni.
(ismerek képzett rotit, akit laposra vertek a betörők és azóta a sarokban él...)

Előzmény: MeMo (11)
moonshadow Creative Commons License 2003.02.12 0 0 12
Kutya mérgezés diagnosztizálást megkönnyítő szoftver, ingyenes.
http://www.dokisoft.com/toxivet/
Előzmény: MeMo (11)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11
A mi udvarunk két utcára nyílik, akkor futkározzon a ház vége, és a garázsok eleje között? Meg akkor mi értelme van a kutyának, ha nem tud védeni?
Igen ez a kaját kitől fogadjon el, az gázos, meg nehezen is tanítható az arányokkal egyetértek (20:1).
De talán at kivitelezhetőbb, hogy csak a saját edényéből egyen, földről ne vegyen fel semmit...

MeMo

Előzmény: Lord Iffy (10)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 10
általában nagyon kevés kutya, és az is csak kiskortól szoktatottan mindig hatalmas szigorral és fegyelemmel, határozottan, kivétleek nélkül tanitható meg, hogy ne fogadjon el kaját idegentől, mástól, tányéron kivül.
(kivételek pedig mindig vannak.:O))

sztem (bár nem végeztem felmérést) 20-ból ha egy kutya megtudja tanulni _igazából_ ezt, az már soknak számit.:O))
ilyen öreg kutyával nem fogod tudni megértetni mit szeretnél.

általában azt szokták tanitani hogy a családtól fogadjon el kaját. márpedig egy család nem egy tagból áll.:O))
a legjobb lenne ha csak egy gazdától fogadna el, de ez meg ugysem megoldható. mondjuk ha kipurcan a gazda, a kutya azért nem fog éhenhalni ugyhogy az elmélet itt már megdőlt.:O))

próbáld meg a kutyát elkeriteni a közvetlen utcai kerités közeléből.

Előzmény: MeMo (8)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 9
"Szóval persze indokolt vigyázni, de nem szeretném, ha az a paranoia uralkodna el a világban, hogy mindenki, aki megsimogatja egy kisgyerek fejét a játszótéren pedofil, és mindenki, aki bedob egy szaloncukrot a kutyának rosszat akar."
A fent leírtakkal egyetértek, és nincs is ebben hiba.
Viszont az én esetemben este 9 után és ejjel 1 óra között történt az eset, mikor gyerekek ugye nem mozognak, meg zacskóstól bedobni valamit, ami nyer hús, és annak egy része a kerités tetején landol.

"Nem jó rettegésben élni." Nagyon igaz!

Gyorsan ölő méreg tényleg nehezen beszerezhető, de a vérzékenységet okozó méreg bárhol kapható(egérméreg) ennek felszívódási, és ható ideje mennyiségtől függően 16-24 óra. Abba szerintem ne menjünk bele, hogy mi beszerezhető, és mi nem, nehezen, vagy gyorsan...

MeMo

Előzmény: Antisystem (7)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 8
Nálunk is elég nagy az udvar, mi is le tudnánk keríteni úgy, hogy ne lehessen éjszakára elöl. De akkor minek a kutya, mert ugye alapvetően örző védő funkciót látnak el. Nekik jobb a szaglásuk, és hallásuk, és este éberebbek is. Mi emberek meg ugye a bezárt ajtó mögött pihenünk, és egy ágyudörkésre is csak a másik felünkre fordulunk. :-)
Erre talán csak tényleg az a megoldás, hogy csak gazditól, és a táljából fogadjon el kaját. Csak itt bejön a képbe, mi van ha a gazdi elutazik, és kutyi marad?

MeMo

Előzmény: Liesell (6)
Antisystem Creative Commons License 2003.02.11 0 0 7
Kedves MeMo

Sajnos a környékünkön - Budafok - is fordult elő pár mérgezés (legutóbb valami idióta több macskát mérgezett meg patkányméreggel tavalyelőtt), de azért, ha valaki bedob valami kaját, az az esetek 99%-ában nem erről szól. Hanem olyasmiről, hogy ha én kajálom az utcán a túrósbatyumat, és meglátok egy kerítés túloldalán egy vigyázzülésben nyálcsorgató ebet, akkor evidensen török és dobok neki. Vagy egy rakat gyereket ismerek, amelyik a megmaradt fél tízóraiát az iskola melletti kertek kutyáinak juttatja. Szóval persze indokolt vigyázni, de nem szeretném, ha az a paranoia uralkodna el a világban, hogy mindenki, aki megsimogatja egy kisgyerek fejét a játszótéren pedofil, és mindenki, aki bedob egy szaloncukrot a kutyának rosszat akar. Nem jó rettegésben élni.
Hogy valójában pedig az van, azt elég jól bizonyítja, hogy a hirtelen elpusztult állatok gazdái állandóan mérgezésre gyanakodnak, oszt a boncolás az esetek többségében valami teljesen más betegséget igazol.
Szal szerintem jó dolog arra tanítani a kutyát, hogy csak ismerősöktől fogadjon el kaját - macskánál ez nem szokott müxeni - és persze, ha a kutyán valami szokatlan betegedést tapasztalunk, jó erre is gondolni. De fontos tudni, hogy ma olyan gyorsan ölő erős méreg, ami ezen a módon megetethető egy kutyával, nem kapható kereskedelmi forgalomban. Persze aki nagyon akar, az tud szerezni, (laborból, munkahelyről, akármi) de ez azért elég erős gát. (a permetszerek pl. általában undorító ízüek....)

ÜdV

Előzmény: MeMo (-)
Liesell Creative Commons License 2003.02.11 0 0 6
Nálunk is volt ilyen eset a környéken. Mi elkerítettük a kutyát hátra, és éjszakára ott van. Nem tud el?rejönni a kerítéshez, és odáig nem is tudnak eldobni semmit. Még a tömör, magas beton fal lehet megoldás. Nagyon szomorú hogy ilyen el?fordulhat. Amíg lakótelepen laktunk, ott is el?fordult id?nként, hogy mérgezett ételt tettek ki a kutyáknak egy-egy helyre.
gitana19 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 5
Az...
Előzmény: MeMo (4)
MeMo Creative Commons License 2003.02.11 0 0 4
Most csinálom a kamerás megfigyelő rendszert...
:-(
Szomorú, hogy így kell védekeznem...
:-(
Előzmény: gitana19 (3)
gitana19 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 3
Semmi... Hogy bizonyítod? Akkor csinál valamit a rendőrség, ha véletlenül nem a kutya, hanem egy 2-3 éves gyerek eszi meg... De ha találkoztam volna vele azóta, 10 órás műtét után tudták volna csak az orvosok kioperálni a heréit a hasüregéből...
Előzmény: MeMo (2)
MeMo Creative Commons License 2003.02.11 0 0 2
Szép egy alak lehetett, kicsit átszabtam volna olyan kékfényesre az arcát a tagnak az biztos.
Mi lett végülis vele?
Köszi az ötletet, ki is fogom próbálni. Bár nem tudom, hogy ezt meg tanulná-e mivel mint írtam elég öreg 13 éves, meg kicsit már önfejű.
Rengeteget hordtam egy időben dokihoz, mert volt májgyulladása, és még most is kell szintentartó gyógyszereket szednie, meg az izületi kopásaira.
Nem hiszem, hogy az ember aki a egy vétlen állatot bánt, és aljas eszközökkel.

MeMo

Előzmény: gitana19 (1)
gitana19 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 1
Át tudom érezni, az én előző kutyimat is megmérgezték - amíg állatvédelmi táborban voltam. Az utcánkban 3 kutyánt ölt meg ugyanaz az alak...

Van egy megoldás viszont. Lehet, hogy kegyetlennek tűnik, de szerintem inkább ez, mint a mérgezés: csak a táljából engedjétek enni a kutyust, a féldről tiltsátok meg neki, hogy bármit is felegyen. kenyérdarabkákba kell borsot rakni, azt szétszórni az udvaron, mikor megeszi, akkor csíp, össze is szidjátok, és akkor biztos lehetsz benne, hogy a földről nem fog enni, és így megmérgezni is nehezebb...

MeMo Creative Commons License 2003.02.11 0 0 0
Kérem mellőzzük a 0-t...
MeMo Creative Commons License 2003.02.11 0 0 topiknyitó
Van egy kuvaszom, nagyon szeretem. Igaz kicsit öregecske már, de kölyök korától én nevelem. Kicsit önfejű, de ez már megbocsátható ekorra (13éves).

Viszont van egy nagy gondom, ill. nem is velem, hanem valaki ismeretlennel.
Történ ugyanis:Családi házban lakunk, apám éjszakás, anyám rossz alvó. Apu este 9-kor ment műszakba, anyú éjjel 1-kor kinézett a kutyára, mert valami zacsival zörgött, kiment. Akkor látta, hogy kutyus szimatol egy zacsiban, majd mikor el akarta venni tőle odaszalad a lépcsőhöz, felkap valamit, majd sipirc a helyére, ott elkezdi rágni, nem lehetett tőle elvenni, mert gyorsan megette. Szatyort kidobta a szemétbe, és nem látott más kaját szétszóródva, de ki tudja ekőzőleg mennyit ehetett?! Apu reggel jött, és akkor megtlált egy malacfület a kerítés oszlopon fennakadva, kidobta a szemétbe. Reggel elmesélik, kiszedjük a szemétből a zacsit, és a maradékot, elrakjuk mint bizonyíték? Kutyát anyu folyamatosan figyeli, sajna nekem dolgozni kellet jönni. Beszéltünk állatorvossal is, ő azt mondja, ha gyorsan felszívódó méreg akkor az már hatott volna, ha lassan szívódik fel, akkor a legapróbb jelre is vigyük be, meg folyamatosan itassuk, sajna itt (Szfehérvár) nem csinálnak toxikológiai vizsgálatot a maradék húsból, csak Pesten. Mindenesetre most várok, és reménykedek...

Ui.: az is lehet, hogy nem most etették be a kutyát, hanem csak felmérték, lehet holnap, vagy bár mikor...
Tanácsokat ötleteket, kutatást, hogy ki hogyan találná meg az elkövetőt, törvényi szigor? moinden érdekel, ami a témával kapcsolatos...

Kösz
MeMo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!