Igaz, igaz... De ezek nem voltak gyanúsak! Megnézte őket, és a vizsgálat vége felé ÉN mondtam, hogy le akarom szedetni, vagyis nem is az ő ötlete volt... Na mindegy... Jó nagy heg marad majd utána... Szép leszek biztos... :(
Sziasztok! A bőrgyógyászaton beutalót akartam kérni lézeres anyajegy-eltávolításra, de az orvos azt mondta, hogy olyat nem csinálhatnak! Vmi olyasmit magyarázott, ha jól emléxem, hogy azzal csak a teteje "tűnne el", de mivel a gyökere ott maradna, kialakulhat később melanóma, és az orvosi műhiba lenne (?). Igaz ez? Mert nekem az arcomról kellene eltüntetni párat, és nem akarom, hogy összeszabdalják az arcomat, mint máskor pl a hátamat is. Van egy anyajegy az ajkam szélén is, azzal meg a szájsebészetre küldött... De az is rizikós, mert ha ott is olyan béna orvos van, mint aki azt a barbár munkát végezte máskor, akkor nekem lőttek... Sztem lézerrel szebben el lehetne tüntetni, és nem egy embertől hallottam, hogy nekik úgy csinálták (itt, a megyében). Most akkor hogy van ez? Most már nem lehet? Mert beutalót nem kaptam, csak a "henteshez"... Az meg félek, hogy végleg elcsúfítja majd az arcomat...
Sziasztok! Van egy 2 mm széles enyhén kiálló anyajegy a hátamon (barna színű), hol szedik le hamarabb sima bőrgyógyásznál, vagy maszekba? Tudnátok címet írni Bp-en? Köszi!
Rendszeresen olvasok egy blogot, ez a címe: http://holimed.ultranet.hu/melanomablog/ Egy olyan bőrgyógyász írja, aki az Anyajegyszakértő Kft. egyik munkatársa, sok okos dololgról ír, többek között a nem sebészi, nem kivágásos anyajegyeltávolításról, érdemes elolvasni.
A munkahelyemen szerveztek anyajegyszűrést, minden anyajegyemet rögzítettek + helíben is megnézte őket a bőrgyógyász erős nagyításban, rövidesen megjön a több oldalas, írásos szakvélemény róluk, postán küldik.
Érdemes sztk-s bőrgyógyásszal is megnézetni az anyejegyeket, de csak ha dokumentálni, rögzíteni tudják őket - ez nem mindenhol adott -, hogy egy későbbi kontrollnál észlelhető legyen az esetleges változás.
Szeretném leszedetni két anyajegyemet a hátamról, szerintetek ha csak besétálok az onkológiai intézetbe, akkor megcsinálják ott rögtön, vagy kell beutalót kérnem előtte, vagy bejelentkezni egy időpontra?
Nekem a temporalisról (bal oldali halántékról) szedtek le egy nagy darabot, pár perc alatt kész volt. A varrás nyomai nem látszanak. Ez egy kényes terület, mer sok az idegvégződés, ütőér is itt fut fel az agyba, stb. Aki csinálni fogja, biztosan érti a dolgát..
Van, csak a sebészetre picit nehezebben veszi rá magát az ember. :S pláne, hogy a háromból kettő a nyakamon van :( . Azért köszi. Akkor nincs más hátra, mint erőgyűjtés és túlesni rajta...
A sebészetileg eltávolítás a jobb megoldás, mert ott lehetőség van a kimetszett rész laboratóriumi (szövettani) vizsgálatára is. Ez felfogható egy plasztikai sebészetnek is..A lézer következményei eltérőek lehetnek, néha nagyon csúnya..
Nekem van 3 nagyobb anyajegyem(a sok apró mellett) és le szeretném szedetni. Voltam is bőrgyógyásznál, aki rögtön elküldött a sebészetre, amitől picit bepánikoltam, hogy vagdalni fogják... :( meg ugye a sok okos ismerős is rátesz ilyenkor, akik mondták, hogy inkább lézerrel szedessem le stb... Szedték már le valameikőtőknek sebészeten??? A lézeres tényleg jobb??
Van egy kb. 2 mm-es élénkpiros színű, enyhén kiálló anyajegyem, szinte szabályos kör alakú. Ma reggel észrevettem, hogy vérzik. Természetesen bejelentkezem bőrgyógyászhoz, de addig halálra izgulom magam...szerintetek ilyen piros anyajegyek is rosszindulatúvá válhatnak?
van egy anyajegyem, ami nagyobbnak tűnik, mintha jobban kiemelkedne, mint korábban.
az a problémám, hogy nem egészen egy hónap múlva elrepülök külföldre. ha kivágatnám, addigra rendbejönne úgy, hogy aztán ne legyen vele problámám? a kötést mikor lehet levenni?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Nekem sok anyajegyem van, kb mindenhol! ha én szeretnék olyat hogy durván a fele eltűnjön mit kell tennem? Lehet butaságnak tűnik a kérdés, de évről évre több van 0 napozással....Sokat leszedni, mondjuk 20at az csillagászati összeg? Előre is köszi a választ! ide is felnézek majd. Ha tudtak írjatok emailt : tdavid88@hotmail.com Előre is köszi! Ui: viirag nagyon bíztató dolgokat írt, csak kérdésem hogy ő ugye lézerrel csináltatta, ahogy olvastam az nem olyan biztonságos mintha leszedném....de kezdő vagyok ebben a témában tehát befogadó vagyok minden mértékben:)
Hát a doki, még ma is emleget:) Ő úgy akarta, hogy az egyik oldalamon először, hogy a másikon tudjak aludni. De mondtam, hogy inkább túllenék rajta. Nem bántam meg. Sőt, vannak új keletű anyajegyeim, amikre nincs szükségem, azt is levetetem.
Vidéki vagyok... Azt hiszem, vagy 20e Ft-ba került. 2 db-ot szövettanra is küldtek.Simán megérte, egy óra alatt végeztem. Ilyen lézeres eltávolítás szerintem bárhol megtalálható, elérhető.
Daniell, ha nyugodtan akarsz aludni, akkor menj, és kérdés/kérés nélkül vetesd le. Én is ezt tettem 3 éve. 30 db eltávolítását kértem egyszerre. Kaptam ugyan 40 szurit, meg úgy néztem ki mint GI Jane egy ideig, de tudom, h efelől nyugodt lehetek. Lézerrel csinálták, aránylag egész szépen gyógyult. Olyan mintha egy golyózáport éltem volna túl, de akkor is megérte.
Szomszédom gyerekkoromban ebben halt meg, szóval én nem teketóriáztam. Csak arra gondoltam, hogy egy bors nagyságú anyajegy nyírta ki....
francba a lustasággal! /bocs!/ ne halogass, péntek délelőtt menj bőrgyógyászhoz!!! majd ő eldönti a nagyítója és a tudása alapján, hogy lustálkodhatsz tovább nyugodtan, vagy mielőbbi kivágást javasol!
fiatalnak halllatszol! ami pont nem előny a szóródási lehetőséget tekintve:-(
/kb 1 ónapja voltam az anyummal az onkológiai intézetben mri-re várva beszéltem egy vékony fiatalasszonnyal akinek a hátán véletlenül sértett a kicsi párhónapos csemetéje egy ilyen anyajegyet, hamar vágás , és ujabb metszés, és áttétek nyirokcsomokban távol a háttól! megjelentek, mütétekkel rohannak a gyors kiujulásoknak.
szóval ijesztgetek tudom, de nagyon durva a melanoma
megelőzni, figyelni-orvosi szemmel! nem csak saját nézegetéssel!!
menj orvoshoz-megnyugtatási cél is fontos!
és az időben felfedezés, kimetszés esély a holnap utánhoz!!!
Tanácsotok szeretném kérni ma véletlenul borotválkozás közbe belevágtam egy anyajegybe egy ien nem nagy méretü nagyon picit kiemelkedőbe igy egy picit a szélébe.. rögtön ki a zuhany alol minden hát kb egy csepp vér jött ki belőle.. átfutott rajtam az életem mi tévő legyek? eléggé hipohonder vagyok ilyen tekintetben nah ez olyan reggel 10óra fele volt most van 10 szal eltelt 12óra , hát magán az anyajegyen semmisem fedezhető fel eddig (kop-kop) a szélén egy ilyen nagyon pici kis rozsaszin vmi kb olyanhoz tudnam hasonlitani mint mikor feláll a szörünk mert fázunk és ien libabörösek leszünk nah vmi olyasmi van mellette de lehet eddig is ott volt nem tudom..:) nah most én elég lusta vagyok orvoshoz járkálni főleg a mai egézségügyi rendszerben olyan embernek kérném a tanácsát aki már volt igy vgy télleg az orvoson kivül tud adni valami tanácsot? és kérdezem én ha reggelre sincs változás és nem lesz körülötte semmien a bőr , az anyajegy pedig nem lesz fekete vagy egyéb szinü akkor nem lesz probléma nem? amennyiben pedig bármi változást vélek felfedezni akkor azonnal orvoshoz fordulok csak.. csak a tétetlenség meg a várakozás hogy meghalok-e vagy sem eléggé szar dolog.. de viszont a lustaságom nagyon nagy orvossal kapcsolatban..
Köszi a választ,szerencsére az enyémekkel minden ok,de szűrésre még elmegyek,és megbeszélem a dokimmal a dolgokat,ha azt mondja ajánlatos eltávolítani őket...akkor el lesznek,egyik barátnőmnek tavasszal vettek le egyet,az is pont a melltartó pántnál volt neki...