Keresés

Részletes keresés

MERLINN Creative Commons License 2022.04.20 0 0 17551

És jön a baba is! Sok boldogságot :-)

Előzmény: JarnoTrulli (17550)
JarnoTrulli Creative Commons License 2022.04.19 0 0 17550

Boldog születésnapot Mariának!

 

 

(bevallom az övét is elfelejtettem volna, ha Merlinn nem írja be, mint tettem azt a napokban Jelenával)

MERLINN Creative Commons License 2022.04.19 0 2 17549

Isten éltessen, Maria!

 

confab Creative Commons License 2022.04.11 0 0 17548

Az a csoda, hogy addig kihúzta, ameddig. Már 2007-ben erősen hátráltatta a vállsérülése, ehhez képest utána még nyert három GS-t, ráadásul - amit soha nem gondolt volna senki, aki kicsit is ismerte - kettőt salakon. Ami a mai légkört jellemzi a teniszben is (orosz utálat), nem most kezdődött, ezt utólag jobban látni. Ha előbb nem, vele szemben szinte brutálisan megnyilvánult az eltiltásánál, (volt aki 4 évet, volt aki örökös eltiltást javasolt neki büntetésként), miközben egy fű alatt gyorsan bevezetett "szabályozás" révén, úgymond, kapták el, ugyanebben az időszakban Errani sokkal súlyosabb és egyértelműbb vétség miatt nevetséges büntetést kapott. Nem csodálkozom, ha valahol már feladta ez után az eset után. Nem mondom, hogy ezt egyszer még tanítani fogják valahol, de hogy a sporton jóval túlmutató volt különösen ami közte és  Serena között zajlott, arról meg vagyok győződve.

Előzmény: JarnoTrulli (17547)
JarnoTrulli Creative Commons License 2022.04.02 0 0 17547

belegondolva, ismerve a jelent tényleg a legjobbkor vonult vissza

 

ha bírta is volna sérülések nélkül hosszabb-rövidebb ideig, akkor jött volna a COVID miatti kavarás, indulás, nem indulás, oltás, nem oltás, indulhat, nem indulhat, elmarad, mégse marad, káosz befagyasztott ranglistával

 

Mire lement volna ez az egész, meg az lett volna a "bűne" hogy orosz (hiába él már kiskora óta USA-ban) 

 

 

 

 

MERLINN Creative Commons License 2021.12.14 0 0 17546

No de vissza a rendes kerékvágásba:

 

Előzmény: JarnoTrulli (17545)
JarnoTrulli Creative Commons License 2021.12.12 0 0 17545

így is túl sok maradt rajta :D

Előzmény: MERLINN (17544)
MERLINN Creative Commons License 2021.11.30 0 0 17544

Achtung, achtung, Mashi elhagyta a lepleit valahol! Ideiglenesen lecserélődtek újrahasznosított Evian-palackokra.

confab Creative Commons License 2021.09.12 0 0 17543

Elképesztő! Az ember azt gondolná, hogy már csak a saját jól felfogott érdekében is a kiadó megfelelő embereket keres a megfelelő helyre, de nem..., érthetetlen!

Omar Khajjám Creative Commons License 2021.09.12 0 0 17542

Az ilyen fordítót nyilvánosan kéne megszégyeníteni, tollba és szurokba forgatva... :-)

 

Most komolyan, aki ennyire nem ért hozzá, az minek vállal ilyesmit. Vagy ha vállal, miért nem olvas utána? Vagy ha nem, a kiadó miért nem lektoráltatja? Kérdések, melyekre kis hazánkban nincsen válasz, csak amatőrizmus. :-((

Előzmény: shot-maker (17540)
MERLINN Creative Commons License 2021.09.12 0 0 17541

Na akkor kicsit elrettentem a vásárlástól… bár ismerve magamat, úgyis meg fogom venni, haha. Minden kell a Maria-univerzumból!

 

Egy kollégám is pont most volt Olaszországban, de Velencébe már nem ment át, mondván, volt ott már csomószor és unja. Pedig ezt garantáltan nem unta volna :-)

 

(utólag hb!)

 

Előzmény: shot-maker (17540)
shot-maker Creative Commons License 2021.08.12 0 0 17540

Tehát. Tegnap belelapoztam kicsit a magyar fordításba kiadásba; egy oldal sem kell, és rögtön belefuthatunk egy ilyen bűncselekménybe (ami nem csak tenisz-szakmai szempontból értelmezhetetlen):

 

"Serena Williams legyőzött a 2015. évi fináléban, pontveszteség nélküli mérkőzésekben. A második játszma döntött el mindent."

 

Vessük össze az eredetivel: "Serena Williams beat me in the finals in 2015. Straight sets, with a second sets tie-breaker."

 

Ezen a ponton majdnem letettem a könyvet. 

 

(a Bivaly még ellene sem tudott csinálni 2x Golden szettet, [egyet sem] de mernék rá fogadni, hogy a tenisztörténelemben senki sem, senki ellen. De tudjuk jól, hogy nem  az eredményközlés dezinformációjával van itt probléma.)

 

Komolyan, legalább egy olyan lektorálhatta volna, aki életében húsz percnél többet is látott már TV-ben ebből a sportból, ha már a "fordítónak" nem sikerült. Vagy küldték volna át nekem, ingyen átnézem. Jesszus. motibooks.hu - 2683 Ft. + pk. Ennyit is ér :(

MERLINN Creative Commons License 2021.07.23 0 0 17539

Mashi <3

 

shot-maker Creative Commons License 2021.07.07 0 0 17538

Ne ekézd nagyon, a minősítése tükröző jellegű.

 

Tudod mi a nagy gondja; crimen maiestatis. Emberek! Hát felségsértés történt! /A 19. századig meg sem kérdőjelezték, senki, a hunok és magyarság közötti rokoni szálat; a népemlékezet őrizte ezt. És lám, a legújabb archeogenetikai vizsgálatok is arra mutatnak, hogy lézetik. De menjünk bele hogy pl. mi nem létezik?!

Máskülönb lehetne jobban is tájékozódni egyeseknek. Az MTA-t meg hagyjuk, egy szégyen, ott tartunk, biztos hogy a fordítottja igaz amit az a magyarellenes bagázs kinyilatkoztat. /

 

 

"Konteó". "Racionalitás". Ezeken meg csaknem felröhögtem a metélt vírustálibot olvasván :D

Előzmény: Törölt nick (17534)
shot-maker Creative Commons License 2021.07.07 0 0 17537

Köszönjük. Majd értesítjük.

Előzmény: alphst (17533)
JarnoTrulli Creative Commons License 2021.07.07 0 0 17536

mostani elődöntős Shapovalov kapcsán jutott eszembe, milyen kommentátorbarát párosmeccs lett volna ez:

 

Sharapova/Shapatava - Sharipova/Sharma

alphst Creative Commons License 2021.05.30 0 0 17535

Úgy elárulhatnád, hol vannak a tények, mert én keveset láttam.
Tudod, lehetne értelmes diskurzust folytatni, hogy vajon miért volt felháborítóan puha Izraellel szemben az Usa az utóbbi hetekben, miközben a zsidó állam elképesztő és nem magyarázható agresszorként viselkedett (miközben a Hamasz sem volt persze jófiú)), de azt nem ilyen színvonalon szoktam lefolytatni. A bizonyítás, alátámasztott összefüggések, tények a minimum belépő ehhez, itt viszont olyan sok sületlenség zagyválódott egybe, hogy a tudományosság sikítva menekül el.
Ja, Gődény, az is jóféle anyag...

Előzmény: Törölt nick (17534)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.30 -1 1 17534

Esetleg még laposföldezzél meg gödényezzél is bikficmorzsi, a tények azok tények.

Előzmény: alphst (17533)
alphst Creative Commons License 2021.05.30 -5 1 17533

Juj, ennyi hülyeséget már rég, talán sosem olvastam. Maximum hun koromban, amikor elgyepáltam a kínaiakat.
Konteó, vallás, babona... kimeríthetetlen tárháza vagy ennek a tudománytalan, minden racionalitást nélkülöző meseuniverzumnak.
De regényírónak bármikor elmehetsz, meg tudsz belőle élni.

Előzmény: shot-maker (17532)
shot-maker Creative Commons License 2021.05.29 -3 4 17532

"Valahol azt olvastam éppen: "Kína gazdasága 18,3 százalékkal nőtt 2021 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest."

 

Hujujj, na lesz az majd talán még komolyabb is, alig várom mikor a gyógyszermaffia "szakértők" szerint negyedévente kell majd szúrkálni a kamu-nátha19 ellen a génterápiás bizniszlöttyöt :) Kis türelmet, mindjárt itt a kínai egyszerszúrós. 

 

 

"A kínaik, indiaiak, de talán az oroszok is közben kérnek egy kávét."

 

Na ezek közül kínával komolyan számolhatsz.

 

 

"Nem gondolom, hogy nekünk különösebben örülnünk kellene emiatt."

 

Nagyon elsülhet a dolog két mindkét végletünkre is.

 

Az elmúlt egy évtized történései alapján kirajzolódott már egy új világrend. A mostaninak mindenképpen vége lesz.
Ez a mostani rend ami tudjuk mire alapszik, USA gyakorlatilag Izrael fogja - a kettő együtt összenőtt, és mindakettő szabadulna már egymástól egyébként, mert látja, hogy elbukik. Izrael már szabadulna Amerikától és inkább Kínával szürné össze a levet, mert látja ,hogy amerika fel fog robbanni, összeomlik. De nem tud szabadulni, szerencsére, a kettő már összenőtt, és ez az egészségtelen világrend ami a ii. vh- utáni amerikai "egyeduralomra" épül, most azért bomlik fel, mert maga a kapitalizmus van válságban. Mint elv, ami esetleg működött -egyesek szerint- úgy ahogy pár évszázadig, amíg betartották a játékszabályokat. Kereslet-kínálat. Egyensúlyban oké, vagy korrigálni kell valamelyik oldalon. De az utóbbi évtizedekben az usa világ húzóereje, ezt fölborította, mert elkezdte gyártani milliárd számra a dollárokat, pl. tíz éve egyetlen esztendő alatt, több mint 700 milliárdot -fedezetlenül! ... A szövetségi jegybank, - ami ott magáncsaládok tulajdona - ma már nem számít, hogy ki mennyit gyárt,fogyaszt , nem számít, hogy pl. a kőolaj piacon mennyit termelnek ki, mennyit fogyasztunk mi itt benzin vagy dízel formájában - egyszerűen ők határozzák meg az árat, mert az amerikai dollár a világpiac egyeduralkodója. Közben amerika eladósodott, rettenetes az államadóssága, annyi amennyit kb. megtermel - de ugyanakkor az amerikai átlagpolár kb. 5x akkora jövedelmet kap, mint egy magyar átlagpolgár például. Tehát a semmiért, a veszteségért. Mert ők gyártják a dollárokat - mondani sem kell, hogy Magyarország lemondott a Forint gyártásról, mert le kellett mondania, különben nem vették volna be az euro-atlanti förtelembe integrációba. Mi nem nyomhatunk saját pénzt, nekünk csak ők nyomhatnak dollárt - értéktelen dollárt, amivel viszont ugye a kamatlábak emelésével-csökkentésével erősítik v. gyengítik a dollárt, de ez a kőolajpiacra is hat. itt köszön vissza, hogy teljesen mindegy mi mennyit dolgozunk, mit csinálunk, akkor is ők határozzák meg a munkánk értékét. De ez Magyarország, mi egyátalán nem vagyunk jelentősek a világon. Ám ugyanez van Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Kínában is.. Ma az USA a saját hiányát naponta gyártott dollárokkal fedezi. Ez kb. olyan mintha nekünk lenne pénznyomtatási jogunk, és holnap lenyomunk pár száz milliárd Forintot és kifizetnénk az államadósságunkat. Ők megtehetik - mi nem, de nem csak mi, hanem a többi rab-nemzet sem. Egy olyan rabszolgaságba került az egész világ, amiből nincs kiút, csak ha amerika veszít. Nos ha amerika veszít, már pedig veszíteni fog, annak az elsőszámú haszonélvezője: Kína. A világ 2. legerősebbje, az amerikaiak vesztére a kínaiak a hatalmas bevételeiket amerikai állampapírokba fektették. Kína amerika legfőbb hitelezője - gyakorlatilag kína hitelezi az amcsik jólétét, meg a háborúit, "demokrácia-exportjait" (Irak, Afganisztán stb.), idő kérdése és amerikát rá fogja kényszeríteni arra, hogy beismerje: csőd. Kína számára is a dollár az egy iszonyat nagy teher, mert hiába vásárolt be értékpapírokból, de az folyamatosan értéktelenedik el a dollárral együtt.. És ott tartunk, hogy ha majd a kínai nemzeti bank hatalmas széfjében az amerikai államkötvények elérik majd a plafont, akkor kína vissza fogja dobni ezeket a tőzsdékre - ott mindenki igyekszik majd mihamarabb megszabadulni az amerikai állampapíroktól, mert hogy még ha veszítve is- de valamit legalább megtakarítson - sok állam kezében van még amcsi állampapír. Értéktelen fecnik, mert az egyetlen fedezet mögöttük az amerikaiak világuralma.

 

Fel kell készülni, hogy a legsúlyosabb az lesz, mikor majd a hatalmat át kell adni, mert: amerika lehet, hogy gazdaságilag gyöngül, meg erkölcsileg teljesen a padlón van, de katonailag nagyon erős, és ez a legveszélyesebb, mikor valakinek a világ legjobb fegyverei vannak. Ami jónéhány éve folyik az arab világban és másutt, az egyértelműen kína ellen irányul - mert kínának ugye több ssebezhető pontja van: az egyik az az, hogy kőolaj behozatalra szorul, és ezzel meglehet kínát szorítani. Pl. annak az árával a kínai kivitelt is megdrágíthatják, a behozatalt meg pl. úgy korlátozom, hogy kirobbantok valami kis háborúcskát az arab világban, mint ahogy ezt láttuk, hogy ez folyt tíz éve, bizonytalan legyen a térség, stb. A másik, meg hogy kína bevonul ezekbe a térségekbe, ahonnan amerikaiak és az eu is kivonult, - kiagyalva mindenféle hülyeséget, terrorizmustól (amit egyébként amerika "talált ki", meg izrael ugye ők kezdték '45-46-ban a terrorizmust a közel-keleten, az angolok ellen, érdekes..ugye akkor az angolok által megszállt övezet volt Palesztina.), ahol kína megveszi a helyi kőolaj-piacot - már Irakban is ezt akarta Szaddammal, ezért kellett azt gyorsan megtámadni, és kiagyalni mindenféle ürügyet, hogy hogy támadhatják meg.
Közben Izrael elkezdett Kína felé dörgölőzni - a kínaiaknak ez jól jön, mert izrael lopja az amerikai technológiát, azok meg lemásolnak mindent ami a kezük ügyébe kerül - és a közhiedelemmel ellentétben nem csak gagyit tudnak gyártani. Mercit is, Made in Germany felirattal, mert így szól a megállapodás :))
Gazdaság-Politika-Katonai hatalomátvétel lesz a sorrend, de hát ez utóbbi lesz a legnehezebb, mert amerika a végsőkig fog harcolni, könnyen nem adja át a hatalmát. Csak amerikának is vannak sebezhető pontjai:  az, hogy az utóbbi 20-30 évben a fehér lakosságot, és a fehér középosztályt amin nyugodott az amerikai társadalom, azt gyak. szétzüllesztették, és szintén véget ér a hagyományos fehéruralom. Már az Obama megválasztása is fejképes volt, akinek az apja a kenyai muzulmán, nem is hősülhetett meg az usában, ezért kellett hawaii-on..
Maga az amerikai birodalmom az most kb. olyan helyzetben van, mint egykor a római a császárság utolsó évszázadaiban: tehát jönnek a rabszolga-császárok, aztán jön a kolumuszok letelepítése, (ez az mikor 40 millió -nagyrészt színes bőrű- amerikai helyett Obama kifizette a TB-t) ésatöbbi :)

 

... és itt nem mindegy, hogy majd mi hol leszünk. Ez ahol vagyunk ez a vesztes oldal. Ez mindenképpen meg fog bukni. Ha maradunk ebben az euroatlani rablóbandával (tkp.-en azokkal vagyunk szövetségben, akik az országot kifosztották, tönkretették, akik feldarabolták, és most arra kényszerítenek minket, hogy ő értük még lopjunk továbbra is máshol.) Eu meg NATO? Az a minimum, hogy ki kell lépni.
Az igaz, hogy nekik is figyelembe kellene venni, hogy a magyarság eddik bármelyik világbirodalomba bekényszeredett: az fel is bomlott. Időben kellene nekik is minket kitenni :) Lehet éreznek már valamit ebből.

 

Itt a római birodalom is megállt a Dunánál. Nem ment át a túloldalra, holott ott nem volt semmi. SEmmi bizonyítható erő vagy birodalom. Eltelik több száz év, a frank birodalom sem mert átmenni. Majd a (többszörös) honfoglalás után a tatárok bejönnek, itt voltak egy évig, az övék volt az ország, majd egyszer csak kiszaladtak az országból. Bejöttek a törökök, elfoglalták Budát is, kiszaladtak az országból. Szulejmán szultán, a legnagyobb török szultán parancsot adott, hogy azonnal ki kell menni. Valamit ők tudtak? Az orosz tisztek 1849-ben arra panaszkodtak a naplóikban, hogy csatában is sokan meghalnak, de mégtöbben oroszok a táborban. És ők ezt azzal magyarázták, hogy a magyar földnek van egy különleges "mocsári kigőzölése", de ez érdekes módon nem hatott sem az osztrákokra sem a magyarokra :)
A tapasztalat az, hogy a magyar föld adottsága, hogy aki ide hódító szándékkal teszi a lábát, azt előbb-utóbb ha a világ legnagyobb birodalma, akkor is fölbomlasztja..
70-80-as években a szovjet diplomatáknak, kiküldötteknek és katonatiszteknek veszélyességi-pótlékot fizettek, olyat amilyet egyébként csak háborús övezetekben fizettek, holott itt a legnagyobb béke volt számukra. Miért? Mert feltűnően sok volt a depressziós, öngyilkos ami nem volt egyébként jellemző rájuk, és nem értették, és azzal magyarázták, hogy van valami a levegőben, valami különleges, ami nyomasztja az orosz tiszteket és diplomatákat.
Elsőre viccesnek tűnhet, de ha belegondolunk és összerakjuk a mozaikokat: miért szaladtak ki pánikszerűen a tatárok 1242-ben, holott az ölükbe hullott az ország, minden az övék volt, az adriáig kergették a magyar királyt.. Azt mondják a nagyokosok, hogy azért mert hogy kánválasztás volt - nem igaz! Máshonnan ugyanis nem szaladtak ki a tatárok - lengyeleknél,oroszoknál még évszázadokig ott maradtak, sőt egészen a kárpátokig. Nem közeledett semmilyen felszabadító sereg, senki nem próbált velük szembeszállni.
Valamit tudtak a tatárok. Tudhattak is, hiszen ők úgy jöttek, mint testvérnépünk ide, a tatár kán levelet írt IV. Bélának, -amit nem nagyon szokott előtte, mert aki Pekingtől kezdve elfoglalja Budáig az akkori fél világot, az nem írt levelet általában. Ő viszont akkor írt, és ezt a levelet egy küldöttség hozta volna Székesfehérvárra, de a Dunán átkelve lemészárolták ezt a tatár küldöttséget, a hagyomány szerint "kereskedők". Hát, hogy kik voltak akkor a kereskedők? Nem tudom, csak egyet tudok saccolni, hogy NEM PALESZTINOK! :)
A tatár kán erre fel "rendelte meg" az ország megszállását - egyébként a levélben az állt, hogy felkínálja a szövetséget Magyarországnak, mert a magyarság tatárok. Hunok, rokonnép. Felkínálta a szövetséget a nyugat ellen. IV Béla a nyugat mellett állt ki, hálából a nyugat cserbenhagyta Magyarországot (ez a szitu ismerős lehet már többször), sőt az osztrákok akkor foglalták el a dunántúl egy részét, stb.
Azt mondják, s nem mi, hogy Magyarország a világ közepe: Murád szultán szerint akié a Magyarország, azé a világ!
(Akkor a világ ugye Európa volt még), vagy Carter idején Zbigniew Brzezinsk, az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint: akié a kárpát-medence, azé európa! A NASA egyik tanulmányában azt írta, hogy itt különleges kisugárzás van, vagy a tibeti tanítás szerint pedig Magyarország a világ hét központjából, csakrájából az egyik, mégpedig a legfontosabbé: a szívé.

Pár ezer évvel ezelőtt a Hun Birodalom volt a kínaiak számára a legveszélyesebb az akkori világban. Elődeink a hunok, le is győzték a kínaiakat, két nagy csatában is amit a mai napig nem tudtak elfelejteni, mert a történetírásuk is erre folyton hivatkozik, sőt, megalázó módon, a világtörténelem legnagyobb beruházása a mai napig a kínai nagy falat (az egyetlen építmény amit a világúrből is lehet látni ellentétben pl. az egykori WTC-vel) ellenünk építették, de mi még azt is megkerültük. Kiegyezés, megállapodás. Számukra mi továbbra is hunok vagyunk, hun nép, amely őket legyőzte, megalázta, noha ők magukat világelsőnek tartják. Amióta az emberiség létezik, azóta kína volt mindig a legerősebb állam gazdaságilag, csak az utolsó 150-200 évben vette át úgymond a nyugat. Akkor amikor kína a világ termelésének majdnem a felét adta, akkor a római birodalom csak az 5%-át! Majd az ópium-háborúban letörték, akkor esett vissza kína, de most vissza akarja venni at uralkodó helyét...

Minket magyarokat a birodalom építésükben nagyon is számon tartanak, de milyen szándékkal? A jó az lehet, hogy elvileg jól állnak hozzánk, mert európában Magyarországot tartják az egykori szövetségünk fő bázisának.
Akkor a kínai birodalmi politikában az európai ég, az Magyarország lenne.
A rossz eset, ... a megszállás és gyarmatosítás.

Hölgyek és Urak! Tegyék meg tétjeiket ...

Előzmény: confab (17531)
confab Creative Commons License 2021.05.28 -1 0 17531

A kínaik, indiaiak, de talán az oroszok is közben kérnek egy kávét. Valahol azt olvastam éppen: "Kína gazdasága 18,3 százalékkal nőtt 2021 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest." Nem gondolom, hogy nekünk különösebben örülnünk kellene emiatt. Ez csak úgy eszembe jutott.

Előzmény: shot-maker (17530)
shot-maker Creative Commons License 2021.05.28 0 0 17530

Annyit távval én nem utaztatom meg a könyveket, de ha úgy adódik, ahhoz is van praktikus alapanyag; kis méretük miatt erre valóak ezek a jópofa zsebkönyvek, - csak ne lenne ilyen rohadt kényelmetlen őket olvasni, mert gyakorlatilag egy kézzel lehetetlen. quid pro quo :)

 

 

 

 

Az említett téma nálam is az egyik fővonal - csak nem éppen a közelmúlt terméseiből. Régebbi, a(z egykor) betiltott, elhallgatott, indexre tett alkotások. Ezeknek a legnagyobb az igazságtartalma. A kettő összefüggése elég gyakran egyenes arányosságot mutat. Életem egyik legjobb befektetése: Yockey-tól az Imperium.

 

Az amerikai szerzőről annyit kell tudni (akit a titkosszolgálat meggyilkolt a börtönben), hogy anno meg volt idézve mint jogász, nem kisebb merényletére az évszázadnak; mint a jog teljes megcsúfolására: tehát a nürnbergi perre. Azonban otthagyta az egészet, mondván én az hittem ide jogászt hívnak, én politikus nem vagyok, szóval én erről a politikai perről lelépek. /A bosszú természetesen nem maradt el. Tizenöt év múlva a börtönben meggyilkolták az ameriakiak -nem kommunisták!-, tudod, a demokraták...a liberálisok...a vélemény szabadságainak a hívei./ Pár év múlva, átmeneti magányba vonulva álnéven megírta nagy művét; 600 oldal, 6 hónap alatt, 30 évesen, jegyzetek nélkül, fejből!

 

Nehéz lenne egyetlen fejezetet választani tőle, tekintettel arra, hogy könyvében legalább 200-300 oldalon át "parádézik".

De azért itt hagyok a legvégére egy amazonos review ajánlót/kedvcsinálót, a magyaron kívül :)

 

Már eddig is sokat beszéltek erről az egyedülálló és megrázó erejű könyvről, de annyi biztos: ezerszer többet lehet még róla mondani.

 

Az Impérium egyenes folytatása annak, amit az irodalmi világ Spengler "A Nyugat alkonya" című monumentális alkotásaként ismer.

 

Az Impérium szerzőjének tette még Spengler kísérletén is túlmutat - definiálja és megalkotja a kultúra patológiáját, annak valamennyi égetően fontos vonatkozásában, a kulturális vitalizmus tanát is beleértve.

 

Az Impérium elveti a tizenkilencedik századot: annak sivár gondolati kövületeit - Marxot, Freudot és a természettudományos-technikai világképet; annak kimerített politikai csodaszereit -, a pluralisztius államot, liberalizmust, demokráciát, kommunizmust, internacionalizmust, amik közül egyik sem tesz eleget a politika életszerű, organikus realitásainak.

 

Az Impérium valószínűleg az első könyv, amely szót emel Európa nem-materialista jellegű egyesítése mellett, és amely mintegy dogmatikusan megjósolja azt.


Az Impérium az első átfogó és mélységesen építő jellegű alternatívája a minket körülvevő marxista-liberális elfajulásnak.

 

Az Impérium egy olyan férfi alkotása, aki hitt a Rendeltetésében és ebben a könyvben - olyan mélységesen, hogy annak vértanújává lett.

 

Az Impérium olyan drámai stílusban, oly kifejezőkészséggel íródott, amellyel még a regényekben is ritkán találkozunk.

 

Mégis minden más fölé emelkedik az az egyszerű tény, hogy az Imperiumban egy alkotó zseni a világnak valami újat adott: az értelem "negyedik dimenzióját" és a szellemiség új felfogását.

 

Az Impérium s Hit új napja hajnalának hírnöke.

 

Ezért az Imperiumnak az összes könyvek között különleges helyzete van. A világon senki sem fog egyetérteni mindennel, amit tartalmaz, de mindenki úgy találja majd, hogy tágult a személyes látóköre elolvasásával.

 

 


Most Undervalued, Underrated, and Unknown Philosopher of the 20th Century

One of the most influential, hardly known, books of the 20th Century that will be reflected on in the decades and centuries to come. Truly a magnificent sequel to Oswald Spenglers, "Decline of the West" if you've read it, and if you haven't a more defined, yet simplified version with solutions given the modern post WW2 state of the West that has forever changed things even to the point Spengler could never have fully imagined. If Spengler leaves you with hopelessness, which wasn't his intent, and a gigantic problem with no solutions, then Yockey will light a fire deep in your soul with a clear march to where we are headed.

 

With his vast intellect and unique American witty humor while writing with violent passion you can see how Yockey lived no different than how he wrote in his short life. His incredible understanding of the world around him, before, and ahead of his time will have many looking back in a timeless manner as if the man was a mystic or prophet when compared to modern times, or even those yet to unfold 50 years from now. In reality it's his supreme perception for his time that's often lost to any given current era like it usually is among all the greats we later reflect on to recognize that they WERE GREATS in the first place.

 

If you're struggling to make sense of the world around you, politically, socially, morally, ethically, economically, or even spiritually, then look no further. If recognize that true objectivity is impossible but strive for it nonetheless, and you are pure of intent to learn, truly learn, and see the truth in Yockey's language and ideas even if you don't fully support the personalized solution, then you will walk away a more enlightened individual. The final conclusion left me both energized and deeply saddened as you realize The West no longer produces such magnificent men like him anymore, but one day we will again and it'll be men like Yockey who will have led the way.

 

 

Előzmény: JarnoTrulli (17529)
JarnoTrulli Creative Commons License 2021.04.26 0 0 17529

én már kivárom azt a július végét aztán otthon megrendelem (a régebben említett könyv, amit karácsonyra postáztak nekem otthonról, még mindig eltűnt valahol Európában, szóval semmi csomagfeladás) Közel 5 hónap után már elengedtem a dolgot. Bár röhögnék ha akkor érkezne meg, amikor hazajövök szabadságra 1,5 hónapra.

 

Mindig cserélem a könyveket. Amiket itt kint kiolvastam viszem haza, aztán hozok ki újakat. Nem sok 2-3 könyv max. főleg politikai témájúak, azokból is jelentek meg számomra érdekesek az utóbbi hetekben.

Előzmény: shot-maker (17528)
shot-maker Creative Commons License 2021.04.23 -1 1 17528

namegcsak puhafedeles... :) de azért remélem a lapjai jobb minőségűek lesznek. Kíváncsi vagyok, hogy a fordításban sikerült-e valami igen lényegeset elbasszarintani? :)

Nekem lehet még többet csúszik.. ugyanezen okokból. Másfelől: ez még sokáig kapható lesz -vélhetően-, így most egész lentre kerül a prioritási listán néhány más ellenében, hogy még el ne szalasszam azokat nyomtatásban.  

 

(ilyen pl.: az Angyali Doktor -  Summa Theologiae -ja. Azt mondják, zuhanó repülőgépen már nincsen ateista. Én ezt kiegészítve mondom, hogy aki elolvassa A Mester istenbizonyításának híres öt útját, hát abban sem sok kérés marad. Az értelem egy másik dimenziója. Kevés olyan kincset tud olvasni ma az ember, amitől befelé kezd el nőni a haja. De ez minimum el is várható a világtörténelem legnagyobb filozófusától.)

 

 

Előzmény: MERLINN (17526)
MERLINN Creative Commons License 2021.04.23 0 0 17527

Amúgy telitalálat a besorolása: szemléletfejlesztő könyveink.

Előzmény: shot-maker (17525)
MERLINN Creative Commons License 2021.04.23 0 0 17526

Nekem ez már jövő hónapra fog csúszni. Az eredetit már úgyis elolvastam, és ezen autogram sincs...

Előzmény: shot-maker (17525)
shot-maker Creative Commons License 2021.04.23 0 0 17525

No... a kiadó oldaláról jobban megéri most rendelni, alig drágább ott, mint ami legutóbb volt azon a linken. Majdnem fordítottja volt még egy hete. :) Meg még a szállítási díj is kedvezőbb.

Unstoppable

Előzmény: MERLINN (17520)
MERLINN Creative Commons License 2021.04.19 0 1 17524

Úgy-úgy, Isten éltessen, Maria!

 

Idétlen idők óta az április utolsó harmada: Stuttgart->salakszezon->Masha. 

 

  

JarnoTrulli Creative Commons License 2021.04.19 0 0 17523

34.

shot-maker Creative Commons License 2021.03.17 0 0 17522

Tavaly kínából (Hong Kong) rendeltem egy drágább memóriakártyát, feladást követően vagy 97 napra rá meg is kaptam ... :) Két hónapot dekkolt egy szingapúri raktárban ... Előtte is, utánna is átlag két hét alatt megérkezik a levélküldemény ugyanonnan rendelve, de "néha" akadhatnak anomáliák (mondjuk pl. ez akkor f@szul lett feladva).

 

Én is megveszem, de elolvasni nem tudom mikor kerítek rá sort - tekintettel arra, hogy ad1) három és féléve már olvastam, ad2) illetve elég nagy lemaradásban is vagyok; jelenleg van vagy 15-20-25 könyv biztosan, ami még a tavalyi rendelésekből rám vár, és akkor hamarosan tervezek egy jó párat ismét venni. Na meg persze az sem segít, ha kíváncsiságból esetleg az történik, hogy egyszerre háromba fogsz bele/olvasol. :)

Előzmény: JarnoTrulli (17521)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!