Keresés

Részletes keresés

123flaci Creative Commons License 2003.01.19 0 0 136
Na most akkor egy értelmes hozzászolás a jobboldal részére.
Olyan messze van a jobb oldal attól mégegyszer kormányra kerüljön mind a kutya mikor ugatja holdat. A távolság annyi, a mostani bal nem adja ki a kezéböl néhány cikluson keresztül. Biztos vagyok ebbe. Megvan a támogatottsága hozzá.
Balhorog
hegyivadasz Creative Commons License 2003.01.19 0 0 135
Mulatságos, hogy elkötelezett baloldaliak mennyit sopánkodnak azon, hogy nincs "rendes" jobboldal. Kac-kac. Mert ők tudják csak igazán, milyen is a "rendes" jobboldal. Na, persze! Az a jobboldal, ami maradéktalanul megfelel a baloldal igényeinek, az nem jobboldal.
hegyivadasz Creative Commons License 2003.01.19 0 0 134
A topik eredeti témájához meg annyit, hogy felesleges bármely oldalról újabb és újabb topikokat nyitni egy-egy közvéleménykutatási eredményről. Láthattuk már mennyit érnek. Majd, ha valami trendforduló látszik, az megér egy misét.
Előzmény: andrej11 (-)
hegyivadasz Creative Commons License 2003.01.19 0 0 133
Hagyd, Derek az a típus, aki bármiféle téma kapcsán kényszeres ösztönzést érez, hogy tudassa mindenkivel ő ugyan nem itt él, de megmaradt a nép egyszerű fiának. Még abban a korban szocializálódott, amikor minden nyugati dolgot áhítatos csodálat övezett és illett álszerényen szabadkozni, hogy jó-jó az a Coca-Cola, de azért a csatos Bambi az igazi. Kicsit elszaladt felette az idő és még mindig a nyugatról érkezett hazánkfia képzelt bölcsességét próbálja a mondanivalója megtámogatására használni. Mint látszik egy-két, hozzá hasonlóan szocializálódott személy áhítatos hozzászólásából, nem teljesen sikertelenül.
Előzmény: huszabi (82)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 132
Lásd 99.
Előzmény: Nyolcker (124)
123flaci Creative Commons License 2003.01.19 0 0 131
Igen érzem a jobbos agyatokba a csökkenést .
Balhorog
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 130
Alfredo!
Félreértettél.
Nekem nem Kertésszel van bajom.
A trendivel.
Amiért újra lehajtatják a fejünket.
Kertész műveit, ehhez eszköznek tekintik.
Aktuállpolitikai célra kerestek egy művet , művészt.
Őt találták.
Előzmény: alfredoo (127)
scope Creative Commons License 2003.01.19 0 0 129
Mi van. 123 %-ról leesett 119 %-ra? Na és? A Fideszé hun van, a béka segge alatt?
bugylibicska Creative Commons License 2003.01.19 0 0 128
Azért csökkent a szavazótábora a maszopnak, mert a panelproli kisnyugdíjasok csak úgy hullanak, mióta halálra zabálták magukat a tizenkilencezer forintbó' :)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 127
budai

abbahagyom igyekszem dolgozni...

egy dolog.

ha egy magyar allampolgar nobel dijat kap akkor ha az illeto esetleg rablogyilkos is magyar nobeldijrol beszelhetunk es kell beszelnunk.

amig az illeto magyar allampolgar...

hiszen szeles monikat meeg ugy is a magunkenak tekintjuk hogy amerikai allampolgar. es amerikai sztar is lesz. tenylegesen. de a mienk.

tehat kertesz imret is a mienknek tartom. attol fuggetlenul hogy miket beszel. magyar allampolgarkent joga van beszelnie. nem hiszem hogy a rosszakarat szobrat lehetne kertesz imrerol megmintazni. de nem sokat olvastam inkabb csak a korulotte folyo balhet (mubalhet) latom.

ismetlem egy rablogyilkosnak, nemzetisegnek, akarkinek juttatott irodalmi nobel dij is a mienk.

ha svab nemzetisegu lenne az illeto akkor HALAISTENNEK ket nemzet is magaenak erezhetne a nobel dijat. es az sem igaz hogy a nobel dij kertesze. hiszen ha nem lett volna magyar nem lett volna nobel dij. ha nem szenvedett volna akkor nem lett volna mit megirni.

mi mas lenne ha nem magyar? hiszen tulajdonsagai, magatartasa legalabb 90%-ban lefedik a magyar tulajdonsagokat, magatartast. a penz egyertelmuen az ove, a nobel dij meg kozosen az ove es a mienk.

szvsz.

ha egy feltetelezett rablogyilkos nobel dijat elfogadnank akkor miert utasitanank vissza kertesz imre nobel dijat. mondandojat meg el lehet fogadni es lehet vele vitatkozni. mindket fel bizonyitson!

Előzmény: budai93 (114)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 126
huszabi

nincsen senki bunosnek kikialtva. tortenelmet meg kell irni es ujra kell irni. objektiven. ezt megbeszeltuk.

a xx. szazadi halottak volgyet meg kell csinalni magyarorszagon is. es minden ismetlem MINDEN halottunkat szeressuk. hiszen halottak. es ha lehet a halottak es utodaik SE gyulolkodjenek. ok is szeressek a masik halottat.

hiszen ez mukodik mashol. mukodik spanyolorszagban. mukodik az usaban. gondolom hogy a deliek halottait ugyanugy amerikaiaknak tartjak. nem a gyoztes joga az iranyado jog.

es egy picit (mint altalaban) ti mondogatjatok hogy bunosnek kell magunkat tekinteni. hogy bunosnek tekintenek minket. senki nem tekinthet titeket bunosnek. sot a felmenoket sem. 1848 kapcsan sem merulnek fel ezek a dolgok. pedig a labancokat is tamogathattak elegge sokan. atalltak. megelhetesi labancok...

akik meg hivatasosan VADOLNAK nem lehet tudni hogy kit kepviselnek. valoszinuleg ertesz. tehat eloszor is a legitimaciokat kell tisztazni. hogy ki kicsoda. kifele, mifele? kefele?

Előzmény: huszabi (112)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.19 0 0 125
most akkor a Szonda megint hiteles ....? :-)
Istenem !... hogy Ti milyen eccerűek vagytok .........
Előzmény: andrej11 (-)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.19 0 0 124
Tisztelt olvtársak!
Amint ebben a topikban tegnap már megjegyeztem, hosszabb ideig távol leszek. Mindjárt indulnom kell Ferihegyre.
Ennek amúgy nem lenne jelentösége, be sem jelenteném, de hogy mégis megteszem, annak oka van. Reggel láttam meg budai93 olvtárs eléggé bárdolatlan, személyeskedö kirohanás-sorozatát. Erre - nem sokkal lejjebb - megadtam a választ. Feltételezem, hogy b93 viszontválasszal él, amire én már nem tudok reagálni. Tegnap este is elégedetten állapította meg, hogy például én is eltüntem a társalgásból, mihelyt ö "leleplezett"...
Kijelentem tehát, hogy akadályoztatva vagyok a további esetleges vita folytatásában, és kérem az olvtársakat, hogy b93 figyelmét erre hívják fel, ha folytatná a nekem címzett gyalázkodást.
Kösz.
Szervusztok.
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 123
nyk

szerintem olvasd vegig. szerintem azt kell kiolvasni a hozzaszolasokbol ami pozitiv. es a pozitiv szalon tovabbmenni. amivel egyet tudunk erteni.

egy parszor megkaptam a baloldalrol (is) a hulye minositest.

pedig ha vannak haza, hazaszeretet stb stb fogalmaid akkor mindenkivel egyutt kell gondolkodni. aki normalis. mert bal es jobboldal szvsz nincs.

es egy az igazsag. nincs baloldali es jobboldali igazsag.

illetve ezek a SARKITOTT baloldali es jobboldali igazsagok nehezen irom le de a kivegzoosztagok igazsagai.

hogy frissebb(???) peldat emlitsek ceaucescu kivegzoosztagara gondolok. itt es most. es lehet fikazni.

ceaucescu kivegzese PONT olyan volt mint az egesz uralkodasa es az egesz akkori romania. es ki tudja hogy monstanra mit jelent romania. nekem ez a kivegzes a konkretum.

tudod sokszor kepekben gondolkodok.

peldaul biztos nem vetted eszre amikor dereket megkovettek. es sok mast.

miert CSAK te vagy CSAK ok erezhetnenek erzelmeket a himnusz eleneklesekor. ami erzelmek erzeset en nem tartanam es nem tarttatnam kotelezonek. es dicserendonek vagy elitelendonek. talan ugyanugy orulhetunk neki ha nalunk megvan. mint egy vallasos erzelemnek is orulhetunk. adomanynak tekinthetjuk. es a masikat akinek nincs ugyanugy embernek es jo embernek tarthatjuk. mert az egy adottsag(???). egy lelki beallitas egy rahangoltsag. lelki beeke. mondom ezt annak ellenere hogy nekem nincs es szuksegem sincs ra es irracionalisnak tartom.

Előzmény: Nyolcker (120)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.19 0 0 122
Többször hangsúlyoztam, hogy nem politikai közszereplö vagyok. Benne van ebben a topikban is, biztosan elkerülte a figyelmedet.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (121)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.01.19 0 0 121
OFF
Ez az "amúgy közszereplő vagyok" mennyivel hitelesebb - és egyenesebb - volna, ha közölnéd a nevedet is.
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy egy aktív MSZP (SZDSZ?) politikus véleménye releváns abban a kérdésben, hogy milyen lenne a sikeres jobboldali politika?
ON
Előzmény: Nyolcker (20)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.19 0 0 120
Elképedve olvasom budai93 tegnap esti, ámokfutásnak is beillö hozzászólás-sorozatát. Egyrészt engem igyekszik mocskolni, másrészt huszabit rohanja le, amiért szóba állt, és tisztességes hangon kommunikált velem. Igazi Nagy Testvér, aki arra született, hogy helyretegye a világ dolgait. Egy baloldali emberben nem lehetnek nemzeti érzések, nem szeretheti a hazáját, nem gyönyörködhet az ország természeti szépségeiben és építészeti csodáiban. Mindez budai93 szerint azért nem lehetséges, mert az adott baloldali ember (azaz én) a kemény vitákban keményen fogalmazott.
Budai93 olvtársnak az engem becsmérlö megállapításait, csúsztatásait, eröszakosságát, intolarenciáját és keretlegényeket idézö hangnemét a Fórumhoz méltatlannak találom, azt a leghatározottabban kikérem magamnak és visszautasítom.
huszabi Creative Commons License 2003.01.19 0 0 119
szia
Előzmény: budai93 (118)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 118
Na majd holnap...
Szia.
Előzmény: huszabi (117)
huszabi Creative Commons License 2003.01.19 0 0 117
Teljesen igaz.
Nem kell nacionalistának lenni, elég a hazaszeretet.
Elég szégyen az, hogy ezt magyarázni kell.

Amerika mindenben követendő állítólag (kövesse a franc), pont ez a kivétel...

Előzmény: budai93 (114)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 116
hogy ne érezze magát bűnösnek , ha a himnuszt halja=hogy ne érezze magát bűnösnek a nép, ha a himnuszt hallja
Előzmény: budai93 (114)
huszabi Creative Commons License 2003.01.19 0 0 115
pápá
Előzmény: alfredoo (113)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 114
Félreétettél.
Én arra a fajta hazaszeretre gondolok,hogy ne érezze magát bűnösnek , ha a himnuszt halja.
Ha érted mire célzok.
Hiszen még egy ilyen Nobel díj mint Kertészé és már abszolút sárba leszünk döngólve a nemzettudatot illetően.
Tudom ,hogy ezt akár nacionalizmusnak is lehet nevezni.De miért csak Európában létezik ez a fogalom?
Amerikában miért nem bűn az ha valaki rajong azért ,hogy az amirikai zászló felhúzásával kezdi a napját?
Micsoda mocskos politikai fogás az ,hogy ha felmered emelni a fejed , kapszu egy Nóbeldíjjat ami majd elgondolkodtat,hogy hova is tedd magad?
Lehet , hogy kissé nyersen sarkosan fogalmaztam, de szóban könnyebb lenne.
Előzmény: alfredoo (110)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 113
huszabi

hulyeseg. mennek a cimkezesek es minositesek.

racionalisan, erzelemmentesen kell elemezni a dolgokat.

ezeknek a dolgoknak a jelenteset sem tudjuk. kommunista, fasiszta, naci stb stb. ezek cimkek...

anyuci azt mondta nekem annyi

szia.

Előzmény: huszabi (112)
huszabi Creative Commons License 2003.01.19 0 0 112
Az még hagyján (az se), hogy apáink, nagyapáink búnösnek vannak kikiáltva, de hogy még én is?

Engem múltkor egy "jóérzésű" balos lazán lefasisztázott.
Pusztán azért mert megpróbáltam megvédeni Járai döntéseit...

Előzmény: budai93 (107)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 111
budai

remelem nem mondtam iteletet. nem akarok itelni. persze hogy lehettem volna. horn is pufajkas lett a testvere meg mas volt.

csaladok hasonultak meg.

beke es szeretet.

es abszolut elkepzelhetetlennek tartom hogy ez normalis emberek kozott, az osokre hivatkozassal, ne johetne letre. tudom hogy nagy szavak. de a kicsi, mindennapi megjelenesukre gondolok.

te akkor emlekszel a hetkoznapi fasizmusra...

en a hetkoznapi bekerol es szeretetrol. amikor felajanlom hogy megtolok egy kocsit. keres nelkul. es fogalmam sincs hogy kiet. mert a kocsit tolom.

persze jonnek segitokesz emberek(???) es kirabolnak a sztradan. na ezeket lelonem... a kis torelans...

Előzmény: budai93 (109)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 110
budai

nincs es igazad van. tisztazni kell mindent. es nincs mostanra athuzodo felelosseg. senkinek semmiert. se tk. se trianon. se holocauszt. persze az is lenyeges hogy minden aldozatot szeressunk es fogadjunk el. magyarok voltak. ha masert nem ezert. minden halottat. mint a spanyol halottak volgye. ugyanugy kimiskaroltak egymast a halottak amig elok voltak mint itt. spongya. ugysem lehet mast.

de a hazaszeretet mindenkiben megvan. aki itt el. hiszen a csaladjat is szereti mindenki. a kutyajat is. a taajat is. a nyelvet is.

nem kell magatoknak vindikalni ezt a dolgot. mindenkie. kinek igy kinek ugy. van aki lobogva szeret van aki langyosan. van akinek egy felesege van van akinek 3. tolerancia. es szep csendesen, dolgozva. nem orditva mint a pannon radio: zugjatok harangok. meg a ven cigany. nyugi. normalisan. epitkezni. az is haza. az is szeretet. a paraszt is szeretheti a hazat. attol hogy marc 15-en hutot vasarolt becsben attol meg szeretheti a hazat. attol meg lehet hogy a haza megtamadasa eseten o fogja az eletet adni. csurka istvan meg hatulrol vezenyel es fut meg. kepletesen szolva... a lenyeg a nyugi. egymas szeretete, becsulese, tisztelete. nem irigykedni. es peldat mutatni. nyugalomban es hazaszeretetben. es maganeletben.

Előzmény: budai93 (107)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 109
Hogy itélhetünk?
Átéltük a kort?
Biztos,hogy ellenálló lettél volna a partizánoknál?
Biztos , hogy nem Szálasinak a katonája lettél volna a "gonosz vöröshadsereg" ellen?
Előzmény: alfredoo (105)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 108
huszabi

remelem nem az ment at hogy azt gondolom hogy hazudozol. se te se en.

ugyanazt a megelt esemenyt is maskeppen latjuk.

abban az idoben a fidesz mar mukodott. legalisan.

tehat nem csak a hasrol van szo.

es nem vedem a regi rendszert.

es talan nem is kegyetlensege hanem a kozepszer posvanya miatt volt rossz. az orosz szallitasokba belerohado orszag. az innovacio hianya. a munkaundor. a kosz. meg ilyenek. nem a nagybetus elnyomas es illyes verse. hanem a kozepszer. a megalkuvas.

talan ertesz. es azt hiszem a bantasi szandek feltetelezese egesz beszelgetesunknek ellentmondana. (egy picit azert igazad van...)

Előzmény: huszabi (106)
budai93 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 107
Jó ez a megbékélés a lelkedben ,de amíg a pénz uralja a politikát és a nem a hazaszeretet,addig mindíg fognak ellenséget kreállni, ha nem más , visszanyúlnak a múltba.
Ezzel Te is tisztában vagy.
Ezért kellene legalább a holokausztot , és Trianont tisztázni a történelmünkben,mert míg ez nem történik meg,addig nem lehet továbblépni.
De amíg apáink bűnösnek vannak kikiálltva a múlt miatt , csak álmodozás az egész felejtés.
Nem vagyok hajlandó magamra venni a világ mocskát.
Előzmény: alfredoo (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!