Keresés

Részletes keresés

Tsigus Creative Commons License 2003.12.13 0 0 103
Hi

Tudom,hogy ez nem az s3000-es fóruma,de mivel olyan nincs,így itt szeretném megkérdezni az ilyen gépet használóktól,hogy hogy lehet a legkisebbre szorítani a záridőt.Valamint jó lenne még magyar nyelvű kézikönyv is ha valakinek van.

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.12.12 0 0 102
A 200-as ISO tényleg csak felnyitott vakuval, a gép automatikusan választja ki állítólag, de nekem még csak ISO 100-as képeket sikerült vele csinálnom, legalábbis az EXIF infó szerint. Közgyűrű ugyanúgy van hozzá, mint a 304-hez és van rajta TV-kimenet is, viszont nincs mikrofonja. A 3mp-s képeknél nem lehet fine és normal tömörítés között választani, méret alapján a normal maradt benne.
Előzmény: DonLee (101)
DonLee Creative Commons License 2003.11.24 0 0 101
200 as ISO csak felnyitott vakuval (magyarul valami simli van benne), nincs hangja, és nem adnak hozzá közgyűrűt, ami mellesleg a 304-es optikáját remekül megvédi. Ezenkívül ellentmondásos infókat találtam az esetleges TV csatlakozásról (304 biztosan nem tudja)
Előzmény: kbee74 (100)
kbee74 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 100
Üdv Mindenkinek! (???)

Kérdésem a következő:
Mi a különbség a Fuji S304 és az S3000 között.
Jól kapisgálom , hogy a 3000-es már Iso 200-at is tud?
Ez jelenthet megoldást a rossz megvilágítású
fotókhoz???
Ráadásul a 2 gép kb. ugyanannyiba kerül.

Köszi

DonLee Creative Commons License 2003.11.15 0 0 99
A Fuji soha nem adott ki ilyet. Mellesleg a 602-est nem nevezném még csak hasonló hardvernek sem...
Előzmény: Szatyi (98)
Szatyi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 98
Sziasztok!

Több gépnél olvastam, hogy létezik hozzá firmware upgrade, vagy törés, amivel lehetőség van felülbírálni az automatikát, és több manuális beállítással játszani. A záridő előválasztás nagyon hányzik. Az lenne a kérdésem, hogy a mi gépünknél tudtok-e ilyesmiről?
Jó lenne, ha mondjuk a 602-es firmware menne rajta. Gondolom az egész hasonló a telefonok szoftverjéhez, ahol a hasonló hardware-rel rendelkező gépek szoftverje kompatibilis. Csak próbált már valaki a világon fényképezőt hackelni.

yerico5 Creative Commons License 2003.10.22 0 0 97
Mivel 90 bruttóért van újonnan, ezért a 100,000 talán sok egy használtért, nem?
Előzmény: Fero1212 (95)
tobakj Creative Commons License 2003.10.22 0 0 96
Linux alatt megy valakinek webcamerakent? Ha igen mit kell hozza beallitani?
Fero1212 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 95
Van egy eladó s304-esem, 75-e forintos irányáron.
Fero1212 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 94
A windows moviemaker segítségével is tudod webkameraként használni a fujit. tökegyszerű, csak a rögzítés ikonra kattintasz, és már adja is a képet. ja, előtte a gépen nem árt beállítani a pc-módot.
DonLee Creative Commons License 2003.10.20 0 0 93
Az enyém viszont mé megvan :-) ha valakit érdekel...
Kicsit régebbi mint Ázs kollégáé, de olcsóbban adom:-) 80k (+bónusz táska)
ÁZs Creative Commons License 2003.10.19 0 0 92
Az általam ajánlott gép elkelt.

üdv:ÁZS

andrewtlester Creative Commons License 2003.10.19 0 0 91
Sziasztok!
Nem tudom használni az S304-esem webkamera funkcióját. Helyesebben nem tudok szerverhez csatlakozni. A gyárilag mellékelt szoftver (Picturehello vagy mia pöcs) azt javasolja, hogy regisztráljam magam egy helyen. Azután pedig a picturehello ablakában lehetne connectálni, de újból azt kéri, hogy regisztráljak! Most ekkor mi van?
ÁZs Creative Commons License 2003.10.14 0 0 90
Üdv!

Lenne egy eladó S304, augusztusi vétel minden megvan hozzá(garancia és egyebek) +adok egy 64MB XD kártyát meg egy táskát. Kipróbálható illetve van A/4 méretű kép is előhívatva ami megtekinthető. Az egyik képem a www.eurohockey.net kezdőoldalán vagy a fotoarénán a sportfotók között megnézhető. Amúgy jó kis gép de szükségem lenne a full manuális beállításokra ezért nagyobbra váltanék.Irányár: 100 ezer HUF.
Ha valakit érdekel írjon mailt:
agoston.zsolt@mtrh.hu címre.

Üdvözlettel: Ágoston Zsolt

Wuk Creative Commons License 2003.10.13 0 0 89
Amiket írtál azokra tökéletes. Nagyon szép képeket lehet vele csinálni, ha van elég fény (, vagy nem ódzkodsz a vaku használatától).
Előzmény: Kerulout2 (88)
Kerulout2 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 88
Sziasztok,

én is vennék egy ilyen gépet. Első saját gép lenne, olvastam már a topicban sokmindent (iso 100 probléma, beremegés stb )de otthoni általános felhasználásra azért ez jó lenne nem? pl.: szülinap, kutyafotó, ha hírdetek a neten valamit, nyaralás + ilyesmikre. Eddig PowerShot A40 -et használtam párszor. Erről vannak tapasztalataim -nekem az is jó lett volna, de a 6X optikai zoom miatt vennék Fuji-t + a szoftverek miatt mert azok nem tetszettek.

Ja igen ezt lehet Sulinettel venni?

Előre is köszi a hozzászólásokat.

András

Szega Creative Commons License 2003.10.07 0 0 87
Sziasztok!
Tápegység témában (ha még olvassa valaki a topicot...):
Igen jó kis tápegységet lehet kapni a MAGÉV-nál (1054 Bp. Báthory u. 3. H-Cs: 8:30-16:00, P: 8:30-14:30)!
A lényege, hogy stabilizált (!) így a feszültsége garantáltan pontos. 1,5 V-tól 12V-ig kapcsolható. Ráadásul (a stab. IC miatt) még rövidzárvédett is. Egy rakás különböző csatit is adnak hozzá. A terhelhetősége 1A!
A csatik kiválasztásánál ügyeljetek a helyes polaritásra, mert a csatit kétféleképpen lehet rádugni, ezzel a polaritás is megcserélhető.
Nem emléxem, hogy 5V-os kimenete van-e, lehet, hogy csak 6V-os van, de ez egy ellenállás cseréjével átalakítható 5V-ra, csak egy kis elektronikai kézügyesség kell hozzá :-)
A stab. IC feszültségeit ui. ellenállások kapcsolgatásával állítják be.
Én már sok mindenre használtam ilyen tápot, nagyon bevált, megéri a gagyiknál kissé magasabb árat, ajánlom mindenkinek.
Ja, és az ára: 2350 Ft! Szerintem ez is egyedülálló! :-)
Üdv mindenkinek!
Előzmény: DonLee (86)
DonLee Creative Commons License 2003.09.26 0 0 86
Szvsz az állítható tápegységek megbízhatatlanok. Ha van lehetőséged rá, hogy vásárlás előtt megmérd (természetesen némi terhelés mellett is!) a feszültségét, akkor még akár jó is lehet!
Előzmény: htom (85)
htom Creative Commons License 2003.09.25 0 0 85
Koszi Donlee,
Természetesen tisztában vagyok vele, hgy nem tölti az aksikat. Nekem postosan webkamera céljábol kell az adapter.
Médiában lehet kapni ilyen univerzális adpatereket, ahol te állítgathatod a feszültséget.
Van Hama meg vmi más. Szerintetek ez milyen lehet? Azt hiszem 4-5k huf.

Tom

Előzmény: DonLee (84)
DonLee Creative Commons License 2003.09.25 0 0 84
Az 5 volt az 5 volt. A fuji 5 voltja sem sárgább, mint más gyártó 5 voltja :-)
Szóval használj hozzá nyugodtan más tápot, de! Arra figyelj, hogy ne valami piaci gagyi legyen, mert azok bizony sok esetben a jelzettnél magasabb feszültségget adnak! Javaslom, hogy kapcsolóüzemű tápot használj, 0,5 - 1 Amper bőven elég neki. Én a PocketPC -m tápját dugtam rá.
Apropó, az ugye számodra is világos, hogy töltő elektronika nincs a gépben, tehát az aksikat nem fogja ettől feltölteni! Egyetlen haszna akkor van, ha tartósan akarod webkamerának használni...
V43 1359 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 83
Szia!

Ma voltam Bécsben. A Digitrendben megvettem a gépet, vagyis csak megrendeltem. 1-2 héten belül meglesz. Nagyon korrektek voltak, és csak 309 Euroba kerül.
És már majd csak egy magyar nyelvű leírásra lenne majd szükségem...

Előzmény: alexandrosz (81)
htom Creative Commons License 2003.09.23 0 0 82
Sziasztok!
AC adapterrel kapcsolatban lenne kérdésem. Ehhez, és már Fuji gépekhez is a gyártó az AC-5VS, 5VHS ill. 5VH adaptert javasolja. Ezek ára ca 10e bruttó.
Kérdés, hogy más 5V-os adaptert lehet-e használni, próbálta-e már valaki s ha igen, milyet?

Köszi és üdv: Tom

alexandrosz Creative Commons License 2003.09.23 0 0 81
Szia!

Én ott vettem.

www.digitrend.at
www.peluga.at

Bécs, belváros környéke, jó árak.

Előzmény: V43 1359 (80)
V43 1359 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 80
Sziasztok!

Most szeretnék 304-est venni. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valaki aki Ausztriában vette esetleg. Mert holnap megyek ki és több helyen is szeretném megnézni.

Válaszokat előre is thanx.

honpolgi Creative Commons License 2003.09.14 0 0 79
Előzmény: zolika1976 (71)
DonLee Creative Commons License 2003.09.09 0 0 78
Én is vennék egy jobbat, szóval hátha valakit érdekel:

Hazai garancia 2004.04 -ig, gyári felszereltség (Doboz, magyar leírás, angol leírás, német leírás, usb kábel, CD, vállpánt,16M xD :-)
+bónusz hordtáska :-)
S304 100.000,-huf
Soligor 2x teleelőtét + 55mm 52mm konvertergyűrű 20.000,-huf

Néhány kép

Mijo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 77

És meg van-e még a masina, drága jó Uram :)!??
(El vagy tünwell!)

Mijo

Előzmény: gibbon75 (62)
oxykirály Creative Commons License 2003.09.03 0 0 76
Hi!
Azt szeretném kérdezni, (mivel nekem is iljen gépem van, és persze problémák),hogy márkaszervízben nem-e lehet új software-t rátenni, ami megváltoztatná a gép néhány rosz tulajdonságát.Persze én hajlandó lennék ezért fizetni,csak javulna valamit a masina.

Mint ti is írtátok erős fényvíszonyok mellet kiválló képek készülnek,de csináltam néhány képet bányában, 3mp-es zárídővel és remek képeket sikerült produkálnom.Viszont az is előfordult már, hogy azonos fényviszonyok mellet pár mp. eltéréssel (ugyan az a téma) egyik kép tökéletes, a másik nagyon sötét.Ezt már töbször megjártam! ACDSee-ben a kép összes paramétere azonos volt( zárídő, fény blende...stb)

DonLee Creative Commons License 2003.09.03 0 0 75
Persze ha nem mozog a cél...
Vakuval max 4m-re töksötétben használd a sport programot. A gyors záridő miatt nem mozdul be, viszont AF csak 2-3 m -re fókuszál :-( ..
Előzmény: ÁZs (74)
ÁZs Creative Commons License 2003.09.01 0 0 74
Sziasztok!

A hétvégén olvastam egy új könyvet: Digitális fotózás dióhéjban. Vannak benne praktikus ötletek amik a digit gépek hibáinak megoldását jelenthetik.
Pl.éjszakai fotózáshoz vagy kevés fénynél (S304 AF! hibát jelez) állítsd tájkép módra a gépet. Ilyenkor a fókuszt végtelenre állítják a gépek így elkerülhető az életlenség (a téma legalább 3m-re legyen). A könyv olvasása közben a lakásban próbálgattam ott bejött.

Magyar nyelvű engem is érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!