Tudom,hogy ez nem az s3000-es fóruma,de mivel olyan nincs,így itt szeretném megkérdezni az ilyen gépet használóktól,hogy hogy lehet a legkisebbre szorítani a záridőt.Valamint jó lenne még magyar nyelvű kézikönyv is ha valakinek van.
A 200-as ISO tényleg csak felnyitott vakuval, a gép automatikusan választja ki állítólag, de nekem még csak ISO 100-as képeket sikerült vele csinálnom, legalábbis az EXIF infó szerint. Közgyűrű ugyanúgy van hozzá, mint a 304-hez és van rajta TV-kimenet is, viszont nincs mikrofonja. A 3mp-s képeknél nem lehet fine és normal tömörítés között választani, méret alapján a normal maradt benne.
200 as ISO csak felnyitott vakuval (magyarul valami simli van benne), nincs hangja, és nem adnak hozzá közgyűrűt, ami mellesleg a 304-es optikáját remekül megvédi. Ezenkívül ellentmondásos infókat találtam az esetleges TV csatlakozásról (304 biztosan nem tudja)
Kérdésem a következő:
Mi a különbség a Fuji S304 és az S3000 között.
Jól kapisgálom , hogy a 3000-es már Iso 200-at is tud?
Ez jelenthet megoldást a rossz megvilágítású
fotókhoz???
Ráadásul a 2 gép kb. ugyanannyiba kerül.
Több gépnél olvastam, hogy létezik hozzá firmware upgrade, vagy törés, amivel lehetőség van felülbírálni az automatikát, és több manuális beállítással játszani. A záridő előválasztás nagyon hányzik. Az lenne a kérdésem, hogy a mi gépünknél tudtok-e ilyesmiről?
Jó lenne, ha mondjuk a 602-es firmware menne rajta. Gondolom az egész hasonló a telefonok szoftverjéhez, ahol a hasonló hardware-rel rendelkező gépek szoftverje kompatibilis. Csak próbált már valaki a világon fényképezőt hackelni.
A windows moviemaker segítségével is tudod webkameraként használni a fujit. tökegyszerű, csak a rögzítés ikonra kattintasz, és már adja is a képet. ja, előtte a gépen nem árt beállítani a pc-módot.
Sziasztok!
Nem tudom használni az S304-esem webkamera funkcióját. Helyesebben nem tudok szerverhez csatlakozni. A gyárilag mellékelt szoftver (Picturehello vagy mia pöcs) azt javasolja, hogy regisztráljam magam egy helyen. Azután pedig a picturehello ablakában lehetne connectálni, de újból azt kéri, hogy regisztráljak! Most ekkor mi van?
Lenne egy eladó S304, augusztusi vétel minden megvan hozzá(garancia és egyebek) +adok egy 64MB XD kártyát meg egy táskát. Kipróbálható illetve van A/4 méretű kép is előhívatva ami megtekinthető. Az egyik képem a www.eurohockey.net kezdőoldalán vagy a fotoarénán a sportfotók között megnézhető. Amúgy jó kis gép de szükségem lenne a full manuális beállításokra ezért nagyobbra váltanék.Irányár: 100 ezer HUF.
Ha valakit érdekel írjon mailt:
agoston.zsolt@mtrh.hu címre.
én is vennék egy ilyen gépet. Első saját gép lenne, olvastam már a topicban sokmindent (iso 100 probléma, beremegés stb )de otthoni általános felhasználásra azért ez jó lenne nem? pl.: szülinap, kutyafotó, ha hírdetek a neten valamit, nyaralás + ilyesmikre. Eddig PowerShot A40 -et használtam párszor. Erről vannak tapasztalataim -nekem az is jó lett volna, de a 6X optikai zoom miatt vennék Fuji-t + a szoftverek miatt mert azok nem tetszettek.
Sziasztok!
Tápegység témában (ha még olvassa valaki a topicot...):
Igen jó kis tápegységet lehet kapni a MAGÉV-nál (1054 Bp. Báthory u. 3. H-Cs: 8:30-16:00, P: 8:30-14:30)!
A lényege, hogy stabilizált (!) így a feszültsége garantáltan pontos. 1,5 V-tól 12V-ig kapcsolható. Ráadásul (a stab. IC miatt) még rövidzárvédett is. Egy rakás különböző csatit is adnak hozzá. A terhelhetősége 1A!
A csatik kiválasztásánál ügyeljetek a helyes polaritásra, mert a csatit kétféleképpen lehet rádugni, ezzel a polaritás is megcserélhető.
Nem emléxem, hogy 5V-os kimenete van-e, lehet, hogy csak 6V-os van, de ez egy ellenállás cseréjével átalakítható 5V-ra, csak egy kis elektronikai kézügyesség kell hozzá :-)
A stab. IC feszültségeit ui. ellenállások kapcsolgatásával állítják be.
Én már sok mindenre használtam ilyen tápot, nagyon bevált, megéri a gagyiknál kissé magasabb árat, ajánlom mindenkinek.
Ja, és az ára: 2350 Ft! Szerintem ez is egyedülálló! :-)
Üdv mindenkinek!
Szvsz az állítható tápegységek megbízhatatlanok. Ha van lehetőséged rá, hogy vásárlás előtt megmérd (természetesen némi terhelés mellett is!) a feszültségét, akkor még akár jó is lehet!
Koszi Donlee,
Természetesen tisztában vagyok vele, hgy nem tölti az aksikat. Nekem postosan webkamera céljábol kell az adapter.
Médiában lehet kapni ilyen univerzális adpatereket, ahol te állítgathatod a feszültséget.
Van Hama meg vmi más. Szerintetek ez milyen lehet? Azt hiszem 4-5k huf.
Az 5 volt az 5 volt. A fuji 5 voltja sem sárgább, mint más gyártó 5 voltja :-)
Szóval használj hozzá nyugodtan más tápot, de! Arra figyelj, hogy ne valami piaci gagyi legyen, mert azok bizony sok esetben a jelzettnél magasabb feszültségget adnak! Javaslom, hogy kapcsolóüzemű tápot használj, 0,5 - 1 Amper bőven elég neki. Én a PocketPC -m tápját dugtam rá.
Apropó, az ugye számodra is világos, hogy töltő elektronika nincs a gépben, tehát az aksikat nem fogja ettől feltölteni! Egyetlen haszna akkor van, ha tartósan akarod webkamerának használni...
Ma voltam Bécsben. A Digitrendben megvettem a gépet, vagyis csak megrendeltem. 1-2 héten belül meglesz. Nagyon korrektek voltak, és csak 309 Euroba kerül.
És már majd csak egy magyar nyelvű leírásra lenne majd szükségem...
Sziasztok!
AC adapterrel kapcsolatban lenne kérdésem. Ehhez, és már Fuji gépekhez is a gyártó az AC-5VS, 5VHS ill. 5VH adaptert javasolja. Ezek ára ca 10e bruttó.
Kérdés, hogy más 5V-os adaptert lehet-e használni, próbálta-e már valaki s ha igen, milyet?
Most szeretnék 304-est venni. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valaki aki Ausztriában vette esetleg. Mert holnap megyek ki és több helyen is szeretném megnézni.
Hi!
Azt szeretném kérdezni, (mivel nekem is iljen gépem van, és persze problémák),hogy márkaszervízben nem-e lehet új software-t rátenni, ami megváltoztatná a gép néhány rosz tulajdonságát.Persze én hajlandó lennék ezért fizetni,csak javulna valamit a masina.
Mint ti is írtátok erős fényvíszonyok mellet kiválló képek készülnek,de csináltam néhány képet bányában, 3mp-es zárídővel és remek képeket sikerült produkálnom.Viszont az is előfordult már, hogy azonos fényviszonyok mellet pár mp. eltéréssel (ugyan az a téma) egyik kép tökéletes, a másik nagyon sötét.Ezt már töbször megjártam! ACDSee-ben a kép összes paramétere azonos volt( zárídő, fény blende...stb)
Persze ha nem mozog a cél...
Vakuval max 4m-re töksötétben használd a sport programot. A gyors záridő miatt nem mozdul be, viszont AF csak 2-3 m -re fókuszál :-( ..
A hétvégén olvastam egy új könyvet: Digitális fotózás dióhéjban. Vannak benne praktikus ötletek amik a digit gépek hibáinak megoldását jelenthetik.
Pl.éjszakai fotózáshoz vagy kevés fénynél (S304 AF! hibát jelez) állítsd tájkép módra a gépet. Ilyenkor a fókuszt végtelenre állítják a gépek így elkerülhető az életlenség (a téma legalább 3m-re legyen). A könyv olvasása közben a lakásban próbálgattam ott bejött.