Fuxi, te is kartácsnőnek nézel. Ez anginának volt kedvenc időtöltése. Csak nem?
Egyébként Regőssel kapcsoaltos viszonyom olvasható a Dr. Regős topikban, egyszer hallotam személyesen. Egyoldalu kapcsolat, én ismerem őt, de ő nem ismer engem személyesen.
Láttam, hogy nem Te hoztad, csak éppen (majdnem)élőben Te hoztad vissza....
Biztos távol mennénk minden témától, ha elkezdenénk feszegetni egy ilyen forumos oldal céljait, de nem tudnék egyetlen indokot sem felhozni a mellett, hogy mondjuk ezt a darabot ide tegyük. Az nem indok, hogy ennél súlyosabbak is megfordulnak errefelé... Gondolom, ebben simán egyetéthetünk... Meg az sem, hogy toleránsank kell lennünk mindennel. Ha így volna, akkor most derékig járhatnál az emberi ürülékben, hisz az is a mi termékünk és okfejtésed nyomán azt is tolerálnunk kellene... de míly egyszerű nem?... Senki nem tolerálja, sőt.... Leeresztjük a kanálison, ahová való - meg a szemetet is elégetjük, sőt, a gázait is tisztítjuk... Míly fura... Nem lehet és nem is kell mindent tolerálni, hisz akkor belefulladnánk az általunk tolerálandó dolgokba...
Sajnos az emberi faj is kitermel némely egyedeket, akiket nem kell és nem is lehet tolerálni - ezek aztán mindenféle kényszerítő eszközök folytán a bv és az egészségügy különféle osztályain tengetik életüket... Mások meg a feledés homályában, megint mások meg mindenféle galériák és múzeumok falain díszelgenek... Mégsem jut eszébe senkinek ezeket onnét kiszedni, feltámasztani, urambocsá reanimálni... Nem véletlen...
Az inkriminált egyed pedig itten megmérettetett és kevésnek találtatott... Legjobb lenne, ha azokat szórakoztatná, akik erre leginkább hivatottak - a mélyen tisztelt barátait és családját - valszeg azok jobban ismerik és tolerálni is tudják... Ha nem, akkor ez nem számíthat oknak arra, hogy itten újraélesszük... Főleg nem ilyen szép napos időben:-)))
Egyébként még rá lehetne fogni, hogy amolyan adys Föl-földobott kő akar lenni, ha nem lenne olyan minősíthetetlenül trágár és mérhetetlenül rosszindulatú
Azt semmikepp ne tedd. :-))) Egyébként láttam én már regöst a zsidókat is szidni. Lehet, hogy egy picit mazo is az öregfiú.
Egyébként még rá lehetne fogni, hogy amolyan adys Föl-földobott kő akar lenni, ha nem lenne olyan minősíthetetlenül trágár és mérhetetlenül rosszindulatú.
Ha egyszer hallanád, hogy Regős miként beszél a zsidókról, akkor örülnél, hogy nem zsidónak születtél... Nem tesz ő különbséget, kimondja egyenesen, ha valamit gondol. És sokszor nem kellemeseket gondol.
Ha visszanézed, nem én hoztam szóba Regőst, csak 35.-ként szólaltam meg, és akkor sem hizelgően. Nekem Regős azért fontos, mert pont a szélsőséges vélemények és indulatok kezelése mutatja meg, hogy nem vagyunk kirekesztőek, szót tudunk mi váltani más nézeten levő emberekkel is. Hogy miben értek vele egyet és miben nem, azt elég világosan meg szoktam itt is írni, meg megírom neki magánlevélben is. A véleménykülönbség ellenére lehet vele beszélni, nem kell belőle valami mumust faragni. Vannak itt az Indexen nehezebb esetek is, akiket valamiért még se tiltanak ki. Ha rajtam múlna, neki is amnesztiát adnék, szerintem már letöltötte jogos büntetését. Ezután sem fogunk mindennel egyetérteni, amit ír, de ki fogjuk bírni.
Ha engem megroviditenenek egy csekely osszeggel, akkor nem a magyar nemzet johiret rugdosnam... Ez olyan ertelmetlen. Ha kitolt velem a zsido fonokom, akkor most szidjam a zsidokat?
Ha jól emlékszem ezt a fura urat már sikerült egyszer kimosni innét. Most épp te nyujtogatsz segédkezeket ahhoz, hogy a kiskapun visszajöjjön és kellemes latin idézetekkel, New York egyetemre járásával fitoktatott borzalmányait ujra lehessen szenvedni...
Megértem, hogy a szólásszabadság egy jó dolog, de amit ez az darab itten művelt, annak sem a szólásszabadsághoz, sem a demokráciához, de még a neten uralkodó írott és iratlan szabályokhoz sincs semmi köze...
Egyszer már sikerült őt visszavezetni oda, ahová való.... Most Neked milyen motivációtól irányítotan volt kedved ismét visszahozni őt ide?
Vagy túl sok az új nick, aki még netán nem elég behatóan olvasta hányingertkeltő fröcsögését...?
Ha netán az illető is olvasná, akkor ezúton is kérném, hogy kíméljen meg véleménye közlésétől... simply, mert nem vagyok rá kíváncsi...
Amennyire sikerült kivennem szavaiból emögött az egeket ostromló, gigászi magyargyűlölet mögött valami elszámolásai vita van az egyik magyar napilappal, amely érvényes bírósági ítélet ellenére sem fizeti ki néhány százezer forintos járandóságát. Meg arról is, hogy zokon vette, hogy lejudeonácizták itt az indexen. Még nem szokott hozzá az ilyesmihez, és rosszul esik neki. De egyszer majd megkérdezem tőle is, hogy igazából miről van szó. Mert hogy nem a magyar történelem történelemfilozófiai mélységű értékeléséről, abban eléggé biztos vagyok.
Ez így van. Szörnyű amit ír. Ha jól értem azt mondja, hogy Magyarországot Karthagóhoz hasonlóan el kell pusztítani. Ez az igazi botrány, nem az, hogy Cato-ra hivatkozik.
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy komolyan gondolja, vagy hogy egyáltalán tudja, mit beszél, amikor ilyeneket mond. Szerintem csak botrányt akar kavarni a nagyottmondásaival. És van is, aki ugrik rá...
A mondanivalójához nem tudok mit szólni, szerintem, ha olyan baromira gazdag, és kiegyensúlyozott lenne, nem foglalkozna ezekkel a kérdésekkel ennyit.
Szerintem élvezkedik ebben a tapicskolásban, nem gondolja komolyan.
Sértődött ember, azt nem tudom miért, fogalmam sincs az életútjáról. Persze ez az én véleményem a tények felületes ismerete alapján.
Abban igazad van, hogy a liberális újságok (Népszava, Az Est, Világ stb) a század elején írogattak Regőshöz hasonló cikkeket. Aztán amikor hatalomra kerültek az általuk támogatott erők, azt úgy hívjuk, hogy Tanácsköztársaság, ami nagyon romboló volt, még ha csak 133 napig tartott is. Egyszer már bebizonyosodott, hogy ennek a gyűlölet-kritikának nincs igaza.
Nem a klasszikus műveltségről van szó. Hanem arról, hogy regös ezzel a mondattal egy másik hasonlóra akar utalni, ami kb. így hangzik: "Dögöljetek meg." (És ami inkább illeszkedik az ő színvonalához.) Mindezt a nemlétező klasszikus műveltségének a mázával akarja hatásosabbá tenni.
Egyébként regösön majdnem az összes általam ismert szellemi fogyatékosságot számon lehet(ne) kérni, amit csak tündöklő fényben ragyogva kiemel az, hogy állandóan sztárolja magát.
Regős szokta olvasni ezt a topikot, csak írni nem tud, mert nincs joga. Alkalomadtán majd szólok neki, nézzen be. De a lényeg nem ez. A szólásmondások önálló életet élnek, és olyanok is használják, akik nem is tudják pontosan, mi az eredeti hátterük, és én tudnának a szereplőkről sokat mondani.
Ebben az esetben azt sem látom, hogy Regős tévedett volna. Jó helyen használta az idézetet, kiegészíteni lehet, de kiigazítani nem. Ha probléma van a szövegével, az nem ezen idézet környékén van.
Van egy nagyobb baj is. Regős nincs egészen egyedül. Hét végén olvastam Gyurgyák könyvét, van benne egy Ignotus Pál idézet. Hát, az legalább olyan durva, mint Regős mondókája. Pedig ugye Ignotus Pál köztiszteletben álló, derék ember, József Attila szerkesztőtársa... (Az idézet valahogy úgy kezdődik: "A magyar az egy szemét nép." A többit el lehet képzelni, vagy el lehet olvasni.)
Itt valami olyasmi van a háttérben, amivel muszáj lesz egyszer foglalkozni.
Itt nem a klasszikus muveltségröl van szó, hanem a klasszikus emberek és regös közti lényegi különbségrol.
Mert bizony ég és föld egy regös és hellász héroszai közt a különbség! Maximum a kenyeret és cirkuszt követelo késö császárkori csocselék szóvivoenek mehetne el, de még így is gyorsított eljárásban koncolná fel a preátori gárda...
Bizonyos fokig igazad van, mindnyájunkra ráférne egy alaposabb klasszikus műveltség. Regős is ott tart, mint sokunk, annyit tud a római történelemről, amennyit iskolában tanult, nálamnál annyival többet, hogy én bizony nem tudtam volna megmondani, hogy ki mondta a sokat emlegetett, szólásmondássá vált idézetet.
De talán nem igazságos rajta egyedül számon kérni egy olyan fogyatékosságot, ami legtöbbünkre jellemző. Tisztelet ugyanakkor persze a kevés kivételnek.
Nickje nem tudom, hogy van-e, szerintem nincs. Más fórumokon (pl. Magyar Hirlap) ott van, de ottani nickjét nem tudom, megkereshető. Email címét meg tudom adni, ha érdekel, és meg tudod kérdezni.
Lehet, hogy a sok diploma ellenére még nem tudja angolul ilyen szépen kifejezni magát a marhája. č egyébként negyed századnál régebben jöttem el Magyarországrol, pont a hozzá hasonlo szemetek miatt.
ifj. Publius Cornelius Scipio (Africanus) egy dombtetőn állt. A lágy mediterrán szellő füstöt kergetett. Scipio zokogott. Polübiosz a nagy történetíró megkérdezte miért is sír? Hiszen Karthágót éppen elfoglalták seregei. Egyszer és mindenkorra legyőzte Róma legfélelmetesebb ellenségét...
Scipio: Félek. Egyszer szeretett hazám is erre a sorsra jut.
ifj. Publius Cornelius Scipio (Africanus) Róma nagy hadvezére volt. A becsület mintaképe. Ibéria meghódítója. A zamai győző. Kisázsia leigázója.
Mesélik róla, egyszer, Nova Karthágó elfoglalása után a fosztogató katonák egy leányra bukkantak. Soha annál szebbet nem láttak, ezért hát elvitték a hadvezérnek, akit szeretettek, hogy Őt illeti. Scipio megcsodálta a szépséget. Majd megkerestette a leány apját a foglyok közt. Maga elé hivatta, s visszaadta neki a leányát. Hozománnyal együtt.
Nem ighazán értem, ez a szerencsétlen miért magyarul szólal meg? A gyülőlt nép nyelvén, az anyanyelvén!?
Aki akarja, bármely másik nyelven kommunikálhat vele.
A magyart nyugodtan el lehet felejteni...
:o)))
Kösz...
Ha kitiltották, nem igazán nézhetem meg az adatait. Vagy rosszul tudom?
De én csak azért kérdeztem, hogy ITT ezen a helyen elérhető-e. Én nem kívánok a doktor úrral magánlevelezést folytatni, de érdekes lehetett volna a Zindexen egy beszédváltás.
Viszont üzengetni meg mondd meg neki hogy...ozni nincs kedvem.
Dr. Regős Pétertől kaptam a következő levelet, amelyet ezennel közzéteszek. Ha lenne nickje, ő válaszolt volna Neked, így nekem kell idéznem a leveléből a Neked szóló részt:
"Na jól értesült AronSatie úr!
Ha majd egyszer New Yorkba látogat figyelmébe ajánlom azt a teret, amit úgy hivnak, hogy Washington Square. Itt helyezkedik el a kérdéses egyetem, amiröl Ön határozottan állitja, hogy nem létezik. Ez a Village keleti részén található, a 4-es és a 8-as utca, valamint a Broadway és a 6th Avenue között. Az igaz, hogy "New York-i" egyetem nincs, de a New York-i az egy jelzö és az minden New Yorkban lévö egyetemre vonatkoztatható.
New York Egyetem azonban csak egy van, s hasonlóan az ELTE -hez, természettudományi-, jogi- és bölcsész kara is van. Én sohasem állitottam, hogy a New York-i Egyetemre jártam, csupán azt irtam, hogy a New York Egyetemre.