Sajnos nem tudok neked segíteni, de majd utánanézek. Ennyi válaszadástól szerintem senkinek nem esik le a gyűrű a kezéről, nem értem miért nem reagálnak. :S
Sziasztok! A segítségeteket kérem. AMR DIAB: NOUR EL AIN c. dalának szeretném megtudni, hogy ki a SZERZŐJE (szövegíró + dalszerző), KIADÓ. Kérlek, ha tudtok segítsetek ez ügyben nekem, nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!
Nos, új vagyok errefelé, és szeretném a segítségeteket kérni. :)
Szóval, nem tudnátok ajánlani valami melankolikusabb arab-pop-rock féleséget? Például gondolok itt vmi olyasmikre, mint amilyen például Sting Desert rose-ja volt (ami speciel nagyon megfogott). Vagy nem tudjátok, esetleg neki vannak még hasonló számai? (Ja, a Cheb Mami egy-két dalára rákerestem, de amiket találtam tőle, azok nem igazán jöttek be.) Vagy valami nagyszabású (tehát nem ilyen egyszál népi hangszeren előadott, amit korábban páran belinkeltetek), kicsit esetleg szimfónikus (instrumentális) arab zene is érdekelne (van ilyen egyáltalán? :)). Ez utóbbi főleg háttérzenének kéne.
FRINGE Fesztivál 2007 Millenáris Park! Rengeteg hastáncos és egyéb program, péntektől vasárnapig! Belépés ingyenes! http://budapestfringe.com/index.php?p=applicant&appid=476&l=hu
Április 1-én (vasárnap) a Khalifa (arab hastánczenét játszó) együttes
kétszer is színre lép:
Khalifa koncert buli
április 1. 21:10 - 22:10ig FRUFRU színpad Vendégművész: Nieto Mercedes
Az 1 órás műsorban a raqs sharki műsoron kívül felcsendülnek Um Kolthum, A.H. Hafez, Warda melódiái (arab nyelven) illetve néhány görög nyelvű szám is!
és
Atisheh Has-Tánc- Kaleidoszkóp táncelőadás a Khalifa együttes közreműködésével április 1. 16:00 Fogadó színpad
" Ha valaki esetleg még tudna előadókat ajánlani, akik klasszikus, vagy népi arab zenét játszanak, megköszönném! :-))) "
Népi arab zene,főleg núbiait: A Salamat együttes, és Ali Hassan Kuban játszik.
Lemezei a CDBT-től elérhetők,de inkább a www.piranha.de -től jobban gyorsabban beszerezhetők. Klasszikus arab meg most hírtelen csak Munír Bashír jut eszembe. Ja,meg még az egyiptomi Abdel Wahab nevű úr. :)
Khalifa - Karácsonyi Est
2006.december 16. (szombat!)
21:00
HASTÁNC EST
az arab zene és a hastánc szerelmeseinek!
Mediterrán ízek, keleti hangulat!
Helyszín: Pireus Taverna V. Fővám tér 2-3.
Az est vendégművésze:
Malova Vivien
és az Orientál Stúdió legjobbjai
Zene:
Khalifa együttes
Tombola: 1.000 Ft
-élő zene
-műsor (raks sharki)
-értékes keleti ajándékok
-buli hajnalig!
Asztalfoglalás / info a program szervezőjénél:
tel. 06-70-243.8767
noorah@freemail.hu www.noorah.hu Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Metkal Kenawy-től már régebben sikerült megszereznem amit tudtam... :-)
Na, valami ilyesmi kéne! :-)
Belenéztem a Mazikana-ba, de fotó és név alapján elég nehéz eldönteni ki játszik olyan zenét, ami érdekel, így igen hosszadalmas a gyüjtögetés... :-(
Ráadásul a nyelvi korlátok is elég szorosak, mert a dallam és a zene hangulata nem igazán árulkodik a tartalmáról annak aki nem érti a nyelvet. Bár néhány (2-3) szót már ismerek:-)))), így ha az előfordul a címben akkor belehallgatok a zenébe, de ez ugye elég kevéske info. :-(
Szia Nóri! :)
Már a családinet-es fórumon volt erről szó, mármint a dalok szövegének a megértéséről, nem tudnál a honlapodra feltenni egy miniszótárat, a leggyakrabban előforduló kifejezésekről? :-)
Ha valaki esetleg még tudna előadókat ajánlani, akik klasszikus, vagy népi arab zenét játszanak, megköszönném! :-)))
Baladi, saidi, khaligi (remélem jól írtam) zenéket szeretnék begyűjteni (ha lehet csak hangszerest). De nem igazán ismerem azokat az előadókat akik kifejezetten ilyen zenéket játszanak, az egy Hossam Ramzy kivételével. ;-)
Tudnátok segíteni!
Amit most elérhetővé tettetek nagyon teszik! .... :-) Sajnos az egyik .zip-es nem működik. :-(((