Keresés

Részletes keresés

Istvan.1969 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 441

Sziasztok!

Valakinek sikerült már előrébb lépnie a virág és juhász féle szélhámos társasággal kapcsolatban?

Lehetetlen elérni őket....

Köszönöm!

FidlerVirág Creative Commons License 2015.10.11 0 0 440

Plusz 1 olvasni való a témában: 

http://hvg.hu/gazdasag/20151009_Nem_tanitottak_de_utolag_meg_ok_kovetelne

Amúgy nem kell mindent elhinni, az a szervező ott van, és vígan segít behajtani a pénzeket - persze jogtalanul.

Előzmény: bL4zEe (435)
géza0112 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 439

Ezeknek egy fillért se! Üres próbálkozás csak. Szorul a hurok a nyakukon. Folyamatosan nevet változtatnak és hülyítik az embereket. A képzési szerződéssel ügyvédhez kell menni. Egyénileg is és csoportosan is. Ha kell akkor a médiát is bevonni. El kell takarítani ezt a szemét bandát a piacról. Más, normális iskolák elől veszik el az oktatás lehetőségét a szemét szélhámos kamuképzéseikkel és a diákok/hallgatók körében kialakul egy rossz kép a magyar oktatásról, holott igenis vannak jó iskolák csak az ilyen férgek miatt háttérbe szorulnak.

Egy kis olvasnivaló:

http://hvg.hu/kkv/20150611_leleptek_a_szakiskolasok_penzevel_okj

http://hvg.hu/itthon/20150113_Ringgate_Lenyeltek_az_allami_megaprojekt

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7064

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-kerdesek__1644159-dgsm-oktatasi-kozpontrol-tapasztalatok

https://budapest.cylex.hu/ceg-info/kempelen-farkas-szakk%C3%A9pz%C5%91-iskola-616602.html

.

.

.

Stb...

Előzmény: digike19 (438)
digike19 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 438

Ez nem lehet igaz ezek megint tamadnak? Nem ugy volt hogy csodbe mentek?

En nem fizettem ki az utolso 2 reszletet mert beszuntettek az oktatast. Am amikor meg volt tartva akkor is egy kalap xxxx volt. Ezert nem fizettem ki 2 reszletet es  januarban kaptam csekket amit figyelmen kivul hagytam. Most akkor szamithatok en is csekkre megint? A Virag es Juhasztol kaptatok vagy ugyved kuldte? Melyik ugyved mert akkor nem vennem at vagy csak kesobb vennem at a levelet hogy legyen idom intezkedni. Ti mit javasoltok mit lehet tenni ilyenkor?

thomy12 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 437

Sziasztok.En is kaptam csekket hetfoi napon.Azert irok ide hogy ti befizetitek???Aki szinten karosult barmilyen formaban es hajlando lenne tanuskodni ellenuk ha birosagra megy az ugy az hivjon fel:06309315547.Bar szerintem ures fenyegetes par eve is kuldtek valaszoltam nekik es most ujra probalkoznak.

nudli2 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 436

Én 3 napja kaptam csekket, hogy tartozásom van. 3 éve végeztem és befizettem az egészet. Elküldtem az ügyvédi irodának a papírokat, de még nem reagáltak. Nektek van híretek? visszajelzett az iroda?

bL4zEe Creative Commons License 2015.10.03 0 1 435

Sziasztok!

Nekem is tegnap érkezett a csekk egy elég hosszú csendes pihenő után. Ma telefonáltam párat, meglátom hogy mit tudok tenni, hétfőn valószínűleg én is ügyvédhez fordulok az üggyel kapcsolatban.
Gondolom nálatok is az általános problémák léptek fel, mint: színvonal aluli oktatás, órák rendszeres elmaradása, képzési idő radikális hosszabbodása, hitegetés és üres ígéretek, majd az órák megszűnése. Én február elején kaptam az oktatásszervezőtől a legutolsó e-mailt miszerint a következő naptól már nem dolgozik a cégnél és valakinek átadja a feladatkörét aki értesíteni fog a továbbiakról. Azóta nem hallottam a cég felől csak a médiában.

austrowanderer Creative Commons License 2015.10.02 0 0 434

Hello!

Én ugyanígy jártam. Ma érkezett a csekk. Több, mint 3 éve végeztem náluk, de velük kellett volna.

Megvan minden igazolásom, beviszem az ügyvédi irodához és bekaphatják.

Előzmény: modovare (433)
modovare Creative Commons License 2015.10.02 0 0 433

Sziasztok

Valaki tud nekem segíteni a volt elhíresült  Drégelyvár oiktatási központtal kapcsolatban?Ahogy olvastam korábbi hozzászólásokban másoknak is kardinális problémáik voltak , most pedig behajtással fenyegetnek, miközben a szerződésben leírtakat nem tartották be enyhén szólva és most már ki tudja hányadik néven új céget alapítva húzzák le az embereket.

Arra is kíváncsi vagyok hogyha nekem a Drégelyvárral volt szerződésem és most Európai online Oktató Kft néven követelnek tőlem behajtóval többszázezer forintot, az a tény hogy már új cégként működik, kötelességem fizetni?Mit tehetek?  

Garyineker Creative Commons License 2015.09.23 0 0 432

Szia!

Konkrét állás vagy állásajánlat van a kezedben, ahol kérik, hogy végezz el egy ilyen képzést?

Azért kérdezem ezt, mert ez a képzés egész egyszerűen az égvilágon semmit nem ér. Aki ügyintézőként ezzel foglalkozik, attól egy sima érettségit kérnek/kérhetnek. Komolyabb pozícióba meg egy diploma kellene.

Szerintem ha nem konkrét álláshoz kell, akkor érdemes beiratkoznod egy főiskolára - BCE, PSZF. Tovább tart mint egy OKJ tanfolyam, de komolyabban vesznek téged.

Én rendszeresen interjúztatok HR-esekkel. Projektvezető vagyok egy controlling-IT vállalatnál és a szakmai interjúkon, illetve az utóbbi időben már elsőkörös beszélgetéseken is ott vagyok. Sajnos az a tapasztalat, hogy aki OKJ-s programozó vagy gazdasági papírral jön, azok nem váltak be, nem voltak terhelhetők, megbízhatók. Ez nem az iskola miatt van! De sajnos van egy tendencia abban, hogy azok mennek ilyen link OKJ-s képzésekre, akik papírt is akarnak, de a lehető legkevesebb munkával és a lehető legrövidebb idő alatt. Ezt felismerve szinte az összes ilyen OKJ-s képzés ehhez igazodik: beszedik a pénzt és nem tanítanak semmit. Én projekttervezést tanítottam egy ilyen helyen fél évig, és a vezetés kérte, hogy ne buktassak, ne legyen nehéz a vizsga, sőt legyen önjavítás(!), ami azt jelenti, hogy a diák maga javítja ki a vizsgát.

Visszatérve az interjúra, nekem - és a HR-es vezetőknek, más szakmai vezetőnek is - imponáló, amikor valaki munka mellett tanul és senkit nem zavar, hogy folyamatban lévő főiskolai tanulmánya van és nincs a kezében a diploma. De egy OKJ-s papírral ma már be sem hívunk senkit:(

Előzmény: Nanna22 (431)
Nanna22 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 431

Sziasztok! 

Budapesten szeretnék jelentkezni pénzügy-számvitel ügyintéző tanfolyamra. 

Melyik sulit ajánlanátok? 

Előre is köszi :) 

MVF30 Creative Commons License 2015.09.18 0 0 430

Sziasztok!

A Kemény János Szakközépiskolába járóknak üzenem, hogy az elhelyezésünkről, mivel az iskolában nincs képzés a

info.kjmszki@gmail.com -on lehet jelentkezni. Minket az Alapítvány már elhelyezett  jogfolytonosan más iskolába.

A többieknek  aki olvassa adja át.

MVF30 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 429

A Harmadik Évezredbe Kemény János Szakközépiskola igazgatójától Fidler Gábortól megvonták a kinevezést.

Ő nem igazgatója a Szakközépiskolának. Az Alapítvány elnöke azt  mondta, amikor megkérdeztük tőle, hogy a Fidler Gábornak hivatalosan felmondtak. Ő nem vizsgáztathat és nem vehet fel senkit. 

Az új igazgatóról az Alapítvány elnöke fog tájékoztatni.

A tanárainkat  nem láttuk  az évnyitón. Na most mi van?

Lui1224 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 428

A Gourmand Vendéglátóipari Szakközépiskola (Budapest, XVI. Veres P. u.102.) 2014-ben,
havi 18.000,-Ft-ért a következőket biztosította a tanulók számára:

- 12. osztályban történelem és matematika tantárgyból a fél osztály megbukott (15 diák)

- A buktatást a ballagás napján közölték (ez volt az ajándék az iskola részéről),

- Az egyik dolgozatra ugyanaz a tanár 35%-ra egyes osztályzatot, a másik dolgozatra
ugyanilyen 35 %-ra,kettest adott (nyilván az időjárás függvényében osztályoz), mert nem volt szabályozva a pedagógiai program, ezáltal úgy gondolja, hogy azt csinál, amit akar,

- Az ingyenes érettségi vizsgára, érettségi hozzájárulás címszóval, tantárgyanként 3.000,-Ft-ot kértek (A fenntartó válasza az volt, hogy tanárok és diákok büfészerű  ellátásához kell a szóbeli vizsgán. Kérdem én, hogy 30 gyereknél fejenként 15.000,-Ft, az milyen ételből áll (450.000,-Ft)?

- 12. osztályban kétszer kellett próbaérettségit írni (december utolsó hete, április 28.
ballagás előtt 2 nappal), az előző évek legnehezebbik érettségijéből válogattak,

- Az osztályfőnök hetente nem csak a heti órarendről tájékoztat, hanem, hogy mit kell
fizetni (mert itt folyamatosan kell valamiért fizetni a szülőknek),

- A szülő tájékoztatása a tanulmányi eredményről az iskola részéről, amit törvény és a
pedagógia program is előír, elmaradt (e-napló nincs, ezáltal az ellenőrzőbe kellett
volna beírni, ha bukásra áll a gyerek, de sajnos ez nem történt meg).

- A szalagavatón nem lehetett fényképezni, sem videózni, mert az iskola megtiltotta,
mondván, van saját fényképészük, aki még számlát sem adott, drága is volt, ráadásul
szörnyű képeket és videót csinált,

- A heti óra 12. osztályban átlagosan 20-22 tanítási óra volt,

- Úgy voltak órák rögzítve, hogy nem is voltak egyáltalán megtartva, csak a naplóban és
az ellenőrzőben szerepeltek,
- Olyan tantárgyak voltak beírva, amiket egyáltalán nem is tanítottak,
- Törvényileg előírt szükség szerinti korrepetálások elmaradtak.

MVF30 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 425

Sziasztok.

A Gergő biztos nincs jó passzban, mert elkezdődött az APEH vizsgálat. Most állítólag a Ring iskolát keresték, de senkit nem találtak. Lakatosék felszívódtak. A tanárainknak és azoknak, akik nagy összeget fizettek az iskolának fel kellene jelenteniük a NAV nál.

Nem jelez vissza senki, hogy el tudjam mondani hová jelentettük fel Őket a NAV-nál. Ez a legbiztosabb a rendőrség után.

A nyomozás már elindult.

FidlerVirág Creative Commons License 2015.08.02 0 0 424

Ugyan az, két keresztneve van. :) Áh, ebből már nem lesz pénz, pedig érdeke lenne fizetni, mert szerintem épeszű tanár sincs, aki Vele akar majd dolgozni ezek után. Talán a Ringet akarja majd folytatni?

Előzmény: géza0112 (423)
géza0112 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 423

Ki az a Dékány Ida?! Én olyat ismertem ott, hogy Dékány Lilla. Egyébként a tanárok még mindig nem kaptak fizetést. Valószínűleg nem is fognak. Nagy a hallgatás. Gondolom szeptembertől Virág elvtárs megújult erővel újra szedi majd áldozatait egy új néven bejegyzett és szétmarketingezett "szuperiskolában". Kérdés, hogy van-e még ebben az országban olyan elvetemült hallgató-jelölt és tanár aki ezek közelébe megy...

Előzmény: FidlerVirág (422)
FidlerVirág Creative Commons License 2015.07.30 0 0 422

Az oszd meg és uralkodj nem pont ezt jelenti, de abban teljesen igazad van, hogy ezt csinálták - a pénzt pedig nem osztották meg sajnos, csak az embereket... És abban is igazad van, hogy a tanárok boldogan tanúskodnának!!!

Olvastatok mostanában HVGt, ismét szerepelnek: http://hvg.hu/kkv/20150611_leleptek_a_szakiskolasok_penzevel_okj

Dékány Ida egyébként már korábban is volt reflektor fényben, itten: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/hatter/cikkek/105818

Szegényem már akkor sem volt túl őszinte ("Dékány Ida: 'Így, hogy itt vagyok gyerekkel, érettségivel, munkatapasztalattal, nem sok eséllyel indulok.'"), mert az érettségit azt sajnos nem sikerült megszereznie. Na, ilyenek döntenek a pénzekről...

Előzmény: géza0112 (418)
MVF30 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 421

Azt olvasom, hogy a hallgatók megtették a megfelelő feljelentést ez igaz, de Géza neked - nektek  is meg kellene tenni a hivatalos feljelentést., Az is igaz, hogy ez csoportosan elkövetett előre megfontolt szándékból elkövetett csalás ,lopás vétsége. Ez ellen nincs felmentés egyik iskolának sem. A NAV nem fogja hagyni az ügyet, mivel nagymértékű állami pénzzel való visszaélésről, és csalásról van szó.

Ha nem időben teszik meg a tanárok a feljelentést és nem a kellő helyen, akkor nem fogják tudni magukat tisztára mosni. Nekik  a NAV hoz is   megkellene tenni a feljelentést, mivel itt állami pénzekről van szó és nem magán pénzről. Azok  tanárok  tehetnek feljelentést szerintem, akiknek erről diplomájuk van, mivel Ők vannak a hivatalos szervek felé lejelentve és utánuk kapnak az iskolák pénzt.

Nem szabad hagyni, hogy csak mi hallgatók tegyük meg a hivatalos feljelentést, ezzel a tanárok felelőssége nincs megoldva.

Ezen kellene elgondolkodni és még gyorsan lépni, amíg lehet.

géza0112 Creative Commons License 2015.06.18 0 0 420

Fizetési felszólítások, meghagyások, a vonatkozó hivatalok felé történő bejelentések megtörténtek a tanárok felől is. Többet mit tehetnének? Tüntessenek? Nem is értem miért kell bemocskolni ebben az ügyben a tanárokat, akik ugyanúgy át lettek b@szva mint a hallgatók. Ahogy olvasom a fórumon, már sok hallgató megtette a megfelelő lépéseket. Innentől kezdve nincs mit tenni, mint várni. Ha nem történik érdemben semmi akkor régen rossz. Akkor legalább azt tudni fogjuk, hogy ebben az országban mindent lehet :/

Előzmény: Dreamy (419)
Dreamy Creative Commons License 2015.06.18 0 0 419

Szerintem is elképzelhető lenne, hogy a tanárok is benne voltak. De ez csak akkor derül ki, ha valóban nem tesznek semmit az iskola ellen, vagy esetleg hátráltatják a nyomozást.

Előzmény: géza0112 (418)
géza0112 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 418

"Hallottál olyanról, hogy oszd meg és uralkodj? Amíg volt lóvé, addig megosztották a tanárokkal is, akik készségesen adminisztráltak a papírdiákoknak, mert nélkülük nem ment volna semmi."

Hát pont az van, hogy nem osztották meg a lóvét a tanárokkal. Ők sem kaptak fizetést hónapok óta. Van akinek millión felüli összeggel tartozik az iskola. Mindig is gondok voltak a kifizetésekkel. Készségesen adminisztrálnak? A jelenléti ívet és a haladási naplót kitöltötték (már amennyiben kaptak olyat), mert azt a törvények szerint vezetni kell. Ez így normális minden oktatási intézményben.

"A tanárok most lapítanak, mert amíg nincs konkrét gyanúsított az ügyben addig nekik ketyeg az óra, elévülés tekintetében- Bűnszervezetben való költségvetési csalás, a közokirat hamisítás és még ki tudja, hogy mi mindenben való részvétel az amiért elővehetik őket. A jelenléti ívet, a naplót, a bizonyítványt nem az igazgató írta egyedül, hanem ehhez kellettek bűntársak is akik folyamatosan adminisztráltak"

Szerinted lapítanak? Nem szeretnék ők is megkapni ami jár nekik? Mi az amit egy tanár tehet ebben az esetben? Kiállít egy számlát amit odaad az iskolának és várja, hogy fizessenek. A fizetés nem jön. Ebben az esetben max. azt teheti, hogy többet nem megy oda tanítani és fizetési felszólítást, majd fizetési meghagyást kezdeményez ügyvéd segítségével. És vár... Vár arra, hogy kifizessék. Amit nem fognak. Mert ha a NAV már rátette az iskolára a kezét, akkor a sorban az utolsók lesznek akik látnak pénzt.

Balhéztak eleget a tanárok hidd el. Csak ugyanúgy mint a diákokra rájuk is szart az iskola. "Bűnszervezetben való költségvetési csalás, a közokirat hamisítás". Normális vagy? Mi érdekel lenne ott egy tanárnak ilyet csinálni nevetséges óradíjak mellett amit ki sem fizetnek? Gondolkozz már...

A tanárok nem a gesztenyét várják, hogy bárki is kikaparja nekik, hanem megpróbálják elkerülni, hogy tanúként való kihallgatás után gyanúsítottak legyenek az ügyben és a korábbi tanúvallomásukat felhasználhassák ellenük.

Hidd el, ha lenne ebből komolyabb per, a tanárok többsége örömmel menne és tenne pontot az ügy végére. Ugyanolyan áldozatok ők is, mint a diákok. Kihasználták és felhasználták őket egy szervezett milliárdos pénzügyi csalássorozathoz. 

Remélem mindenkinek rendeződni fog a sora és akiknek kell rács mögé kerülnek.

Előzmény: tökkel ütött (408)
Pélyi Creative Commons License 2015.06.15 0 0 417

Tudsz valami konkrétumot mondani, hogy jelenleg, hogy áll az ügy? Vagy, hogy melyik hivatalos szerv tud segíteni az embernek ?

Előzmény: tiszaeszlár (405)
mormogi76 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 416

Sziasztok. A Ringről tud valaki valamit? Tavaly jártunk oda villanyszerelő tanfolyamra, hatónkat meghúztak de csak azért mert az iskola olyan szinten szart bele mindenbe a vizsgán hogy a vizsgabiztosoknak habzott a szája, valakiken ki kellet tölteni a mérgüket. A szakmai tanárunk maximálisan odarakta magát, nem rajta múlt.  Végül nagy utánjárással a Sztávnál Laczik Ferenc segítségével levizsgáztunk, gyakorlat az Övegesbe az elmélet a sztávnál. Mind kettő iskolát csak javasolni tudom   

MVF30 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 414

Szia !

Annyi a változás, hogy a Kormány Hivatal és a Államkincstár tovább adta az APEH nyomozó hatóságának.

Ez egy kemény időszak lesz nekik.  A tanáraink nem jelentették fel őket csak bennünket uszitottak.

Ha valaki tud valamit az ügyből kifolyólag, akkor ossza meg velünk, hogy tudjuk továbbitani a hatóságok felé.

chEszed Creative Commons License 2015.06.01 0 0 413

Van valami fejlemény a Drégelyvár Oktatási Központ Alapítvány kapcsán, vagy a Klebelsberg-gel?

Dreamy Creative Commons License 2015.05.11 0 0 412

Egyébként mi van mostanában a Gráf iskolával? Amikor oda jártam, már akkor is igencsak haldoklott. Legalább is azt mondták. A Linux rendszergazda tanfolyam esetében nem tudták, hogy milyen vizsgát tegyünk. Így aztán nem tettünk semmilyen elfogadottat, csak házit. Az is egy komoly iskola...

Dreamy Creative Commons License 2015.05.11 0 0 411

Pontosabban ekkor:

2011.09.12

Előzmény: Dreamy (410)
Dreamy Creative Commons License 2015.05.11 0 0 410

Az lehet, mert már 4 éves volt szó erről a Drégelyvárról:

"Szia!

Az a tanártól függ. Nincsenek gyógymasszőr ismerőseid, hogy ők hol végezték el az iskolát? Csak olyan helyre szabad menni, amiről jó véleménnyel vannak, és sikeres vizsgát tettek... az életben is.

Egyébként a DGSM - Vállalkozó Suli - Virág és Juhász Kft. úgy tűnik, hogy lehúzásból él. Legalább is olcsón rövid tanfolyamokat hirdet, amire sokan jelentkeznek, mert olcsón rövid idő alatt szeretnék elsajátítani az ismereteket. Aztán jön a szokásos szervezetlenség, nincs terem, eszközök, esetleg unalmas a tanár, aztán sokan feladják. De a tanulmányi szerződésbe beleírják, hogy a teljes tandíjat mindenképpen ki kell fizetni.

Én is felmondtam a szerződést, és nem kérték a tandíj hátralevő részét, bár sosem válaszoltak egyetlen levelemre sem, még a tértivevényesre sem. Viszont igazolást már 1 éve nem kaptam arról, hogy két modulzárót letettem. A tanfolyamra azóta azt hiszem 2 tanuló jár, a többiek sem kaptak igazolást, nem is tudom, hogy mi lett a vége. Csak annyit írtak a tanfolyamtársaim, hogy másik iskolába járnak, ott papír nélkül is beszámíották a modulzárót, aminek az eredményét se tudjuk, és élnek vígan."

Előzmény: Loaderone (404)
MVF30 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 409

Tudod ezt már nem tudják elkerülni a tanárok, mivel az okiratokat és a tanuló létszámokat is leellenőrizték szúrópróba szerűen a Kormányhivatalban,  több mint a 30-40 % - -ban nem egyeztek, vagy mind a három iskolánál ugyanazok a diákok voltak beírva. Ez azt jelenti, hogy közokirat hamisitás, amit már megállapítottak, mivel ezek után vették fel a fejkvótákat.

Tőlünk  is megkérdezték, hogy ismerjük - e XY.-t. Természetesen soha nem hallottuk a nevüket és nem jártak velünk az iskolába.

Ezeknek a nevüket a naplókban a tanárok rögzítették és írták alá.

Ezért gondolom azt, hogy nem tudnak kibújni a kihallgatások és felelősségre vonások  alól. Azt gondoljátok, hogy a Virág, vagy a Fidler fogja elvinni egyedül a balhét? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!