Keresés

Részletes keresés

Archaic Creative Commons License 2007.09.24 0 0 287
Alesis d4 vagy dm5 erdekelne, akinek van elado, kerem irjon az archaic2005@gmail.com-ra.

Koszonom
bookone Creative Commons License 2007.07.23 0 0 286
D4 és egyéb modul lenne eladó. Ha érdekel keress itt: steveszeker@freemail.hu itt tudok adni mobilt, vagy Te adj.
Előzmény: Peti az Egyed (285)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.21 0 0 285
mennyiért adod ? mert én max 40-50 ezert szántam erre a célra
Sandor Creative Commons License 2007.07.21 0 0 284
DM5 nem lenne jó?
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.21 0 0 283
hello! voltam egy ismerősömnél van egy nagyon f...a elektormos dobjaa roland td10-es dobaggyal ... :D és neki van egy másik elektromos dobja amihez csak dobagyat kell venni és kölcsön adja nekem. úgy hogy most feltem a kérdést. Alesis D4-es dobagyra lenne szükségem nincsen valakinek eladó? lehetőleg jó állaptút szeretnék üdv
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.16 0 0 282

Nem lehet, hogy a kapcsoló által vezérelt elektronika az újjad által "keltett" brummfeszültségre indul el?  

 

"valami elektronia hogy a piezzó ugy lenne bekötve hogy ha érzékelne akkor bekapcsolná az áramkört amit eredetieg a billentyűzet gomját lenyomva érünk el... üdv"

 

Na igen és végül is a dobgép építés evolúciója vezetett az általad tapasztalt hibákból a  midi trigger áramkörök megalkotásához....

Előzmény: Peti az Egyed (281)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.16 0 0 281
nem tudodm szerintem ütés hatására egyáltalán nem érnek össze mivel egy multiméterre rákötöttem és az sem jelzett (sípolt) egy kicsit sem hogy lett volna valami kontekt:( mit tegyek van valakinek valami ötlete? valami elektronia hogy a piezzó ugy lenne bekötve hogy ha érzékelne akkor bekapcsolná az áramkört amit eredetieg a billentyűzet gomját lenyomva érünk el... üdv
Bongy Creative Commons License 2007.07.14 0 0 280

Kiszámoltam az ptimális kört, amin érdemes elhelyezni a piezzókat.

Ha a pergő sugarát elosztod gyök hárommal akkor megkapod azt a kört, amin hatszögalakban érdemes elhelyezni a piezzókat.

A hetediket meg persze középre, de ha így csinálod, akkor arra nem biztos hogy szükség van.

Nekem legalább is ez jött ki számolással, aztán szerkesztéssel is.

Előzmény: Nick Grabowsky (279)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2007.07.13 0 0 279
A lábdob polifoam-ból van, a dudor egy plusz réteg hogy puhább legyen.
Ezen a konstrukción az idő túlhaladt közben, mert a folytonos nyomástól (a lábgépen tartom a lábam) a polifoam "összement", elvesztette rugalmasságát és játszhatatlan lett.
Az új lábdob egy kis hengeres "dobtestre" feszített két gumimembrán, közötte merevített piezzo. Ez meg kemény kicsit, talán majd megpróbálom vékonyabb gumival.

Nick
Előzmény: Bongy (277)
Bongy Creative Commons License 2007.07.10 0 0 278

Egy ötlet.

Szerintem én a káva belső részét is kiszivacsozom. Azt meglátom hogy lehet megoldani.

 

Bongy Creative Commons License 2007.07.10 0 0 277

Köszönöm a segítséget.

Még annyi lenne, hogy a lábdobnak a felvevőjét hogy csináltad, mert feltűnt rajta egy dudor, ahová a lábgép kalapácsa ütődik. Az mi?

Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.09 0 0 276
"összekötöttem a billentyűzet gombjábal az rzékelőt nagyon jó lett az újjammal rintgetem és kiadja tök jól azt a hangot , annyi a bökkenő hogy ha az rzékelőre helyezett lapra vagy az rzékelőre közvetlenül ütök akkor az nem működik nem értem ha ujjammal kicsit is hozzá érek müködik ha ütöm nem :("

Nem lehet, hogy az ütés túl rövid impulzus, és arra nem reagál a cucc, az érintés (nyomás) meg tovább tart? Akkor valamilyen kis áramkörrel ki lehetne nyújtani a dolgot.
Előzmény: Peti az Egyed (270)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2007.07.09 0 0 275
Hello Bongy!

>> A káva hang nem mosódik össze a másik felvevőével?

A kávahangom messze nem tökéletes, mert nehéz belőni, hogy a pergő normál ütésésre ne reagáljon, de azért eléggé független a másik piezzótól, mert közöttük ott a szivacsréteg. A TD3-ban szerintem nagyon jól konfigurálhatóak a triggerek.

>> A piezzót hova tetted a pergőben a szivacs és a gumilap közé, illetve mi volt az a
>> vékony piros csík közte?

Az egy műanyag lemez, ami az egyenletesebb "ütéseloszlást" hivatott megoldani, illetve síkban tartja a gumilapot, ami mindenáron ívbe akar hajlani.

>> A kávákat honnan sikerült beszerezned, illetve mennyiért, mert ha nem túl drága
>> inkább megveszem, mint legyártom.

A Tam-tamban vettem a Körúton, nem volt drága, nehogy legyártsd! 7400 Ft volt a hat káva (2 x 10", 2 x 8", 2 x 6")

A pergőt helyett szeretnék újat csinálni, mert sajnos a közepe még mindig sokkal érzékenyebb, mint a többi rész. A műanyag lemez helyett NYÁK lapot vagy valami fémlapot szeretnék, az egy piezzo helyett pedig 7 db-ot méhsejt formában, hogy nagyobb legyen az érzékeny folt. Ezt az elrendezést már próbáltam egy cintányér-tanulmányban, párhuzamosan kötve jó eredményt hozott.

Nick
Előzmény: Bongy (266)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.09 0 0 274
próbáltam azokat is de ugyan az az eredmény . elvégre azok is nyomás alapján működnek nem pedig ütés hatására
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.08 0 0 273
valami gumis bilentyűzet (pl telefon, vagy zsebszámológép)  "érintkezői" ?
Előzmény: Peti az Egyed (272)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.08 0 0 272
értem ! az én progim eléggé gagyi de az is be tud olvasni sok fajta midi izét :D nem költenék sokat az elektromos dobra mert ugy is egy normálisra gyűjtök csak amíg az nincsen addig kelene valami itthonra... barkácsolni meg nagyon szeressek tehát jó kis feladat lenne a szünidőre. érzékelőt nem tudnátok segíteni hogyan oldjam meg? a mostani kis kör lapokból van két kör alakú aluólia lap érintődik össze amikor megnyomom a két lap közt egy vékony rajzlap vastagságú papaír van ami kitartja hogy ne érintkezzen egyfolytába... valami ötlet? hogy ütésre is reagáljon
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.08 0 0 271
1. ezt nagyon sok dob/loop/groove program tudja önmagában. Azaz, hogy a billgombok a trigger padok.

2. van egy program, ami bármilyen perifériából jövő jelet midivé alakít és konfigolható. Pl. joystickkel rádobsz a gépre és midi controller lesz általa.
Előzmény: Peti az Egyed (270)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.08 0 0 270
hello

van egy progi a hangkártyámhoz és vettem egy rgi billentyűzetet 200 Ft-ért és ahhoz készítettem házilag érzékelőt amihez ha hozzáérek akkor érzékel és kiadja a dobhangot. összekötöttem a billentyűzet gombjábal az rzékelőt nagyon jó lett az újjammal rintgetem és kiadja tök jól azt a hangot , annyi a bökkenő hogy ha az rzékelőre helyezett lapra vagy az rzékelőre közvetlenül ütök akkor az nem működik nem értem ha ujjammal kicsit is hozzá érek müködik ha ütöm nem :(
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.08 0 0 269

a piezoból kijövő feszültség nagysága arányos a machanikai hatással. A dobtriggerek lényege, hogy ütéserő érzékeny, azaz a piezótól jövő jel nagyságát a midi kütyü felé elküldi, hogy milyen erővel ütötted meg a cuccot. Ezzel sokkal élethűb lesz a hangzás: lehet variálni, hogy halkan, vagy erősen  ütöd meg a bőrt.  Sima kapcsolóval csak egyféle módon szólal meg a dolog.  Ilyen nyomás kapcsolót sztem egyedileg tudsz csinálni a dobtested  alá fabrikált 2 érintkezővel. De ez messze nem lesz olyan jó! Ráadásul valami elektronikával ki kell szúrnöd a kapcsoló prellezését. Ha ennyire egyszerű cuccra vágysz  ( vagy  csak ennyire elegendő a léd), akkor sztem próbálj valami egyszerű progit letölteni, amivel a billenytyűzet egy egy gomjához rendelsz egy dobhangot. Próbáld ki nyomogatással, hogy mennyire tetszik, aztán  ha nem ment el  a kapott eredménytől a kedved herélj ki egy billentyűzetet, építsd a dobod alá a nyomógombjait így talán a legkisebb befektetéssel kapsz valamilyen   dobszerű eszközt.   Aztán biztosan rá fogsz jönni, hogy ez így nagyon kevéske, és akkor már egy piezós kütyü felé fogsz kacsingatni.

1 ébként min kívánod megszólaltatni a dobot? Hangkártya, vagy valamilyen midi cucc ( szintetizátor)  vagy mi?

Előzmény: Peti az Egyed (268)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.08 0 0 268
óh kössz a válaszodat!!! egyépként gonfoltam hogy így működik csak meg akartam róla 100%-osan bizonyosodni. Én leleményesen oldom meg az elektromos dob kérdését elggé bonyolult lenne ezt elmagyarázni. nekem olyan kapcsolóra lenne szükségem ami akkor kapcsol be ha ráütnek a dobfelületre. nem tudtok ilyet?
Bongy Creative Commons License 2007.07.08 0 0 267

Na persze westpoint-nál is leteszem a tiszteletem, mert az ő szerkója is nagyon jól sikerült!! Drakula neki is.

Bongy Creative Commons License 2007.07.08 0 0 266

Sziasztok!

Sándor már annyit írkáltál, hogy kíváncsivá tettél, szívesen megnézném a teljes szerkódat, nem csak a cineket. Bár eddig nállam Grabowsky viszi a prímet. Lenne is hozzá néhány kérdésem:

 

A káva hang nem mosódik össze a másik felvevőével? (erre még Sándor tett valamikor utalásokat csak azért kérdezem. Esetleg a td-3-nál ez már nem probléma, csak a d4-esnél, esetleg a dv-5-nél már ez kiküszöbölhető)

A piezzót hova tetted a pergőben a szivacs és a gumilap közé, illetve mi volt az a vékony piros csík közte?

A kávákat honnan sikerült beszerezned, illetve mennyiért, mert ha nem túl drága inkább megveszem, mint legyártom.

 

Sándor!

A cinnek az álványát te csináltad?

 

Előre is köszönöm a válaszotokat.

 

Üdv: Tibor

Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.08 0 0 265
mechanikus hatásra  feszültség generálódik a 2 kivezetésén. Ezt használjuk ki a dob triggeren. Viszont elektromos jel hatására mechanikus hatás (rezgés ) lép fel. Ezt használják ki hangjelzésre pl. a vezetékes telefonkészülékek csengője, vagy egyéb kis jelző, riasztó hang adó kütyük.  Az ilyen célra gyártott piezokat lehet olcsón megvenni alkatrészoltban.
Előzmény: Peti az Egyed (264)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.07 0 0 264
helló bocs az igen amatőr kérdésekért. mielőtt piezót rendelnk meg kell gyűződnöm a működsről valaki elmondaná nekem hogyan működik ? üdv
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 263
Van egy Korg Padkontrollom, nagyon szeretem, zseniális találmány és egyszerű, könnyű, ergonómikus.
Mellé még van egy Electribe rmkII, azt is imádom.
A kettő meg az Ableton live-al van körítve.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.07.01 0 0 262

http://elektronika.lap.hu/

 

 ott csak rátalálsz vmilyen alkatrészboltra, mert hogy  gőzünk sincs, hogy Te hol lehetsz.........

Előzmény: Peti az Egyed (261)
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.07.01 0 0 261
helló megint én vagyok a környéken nem lehet kapni piezot (olyaokat mint a topicban láttam) segítsetek hol lehet rendelni ? vagy valami ötletet hogy hol lehetne kapni
köszi ,üdv
trektor Creative Commons License 2007.06.11 0 0 260
<a href="http://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=en&q=diy+drum&btnG=Search&lr=" target="_blank">Így találhatsz egy párat</a>
Peti az Egyed Creative Commons License 2007.06.10 0 0 259
hello!
itthonra kéne gyakorolni elektromos dob mert a szomszédok pofáztak hogy nem kéne ilyen hangosan gaykorolni! Most a dobom egy próba teremben van és rittkán jutok hozzá. tehát arra gondoltam kéne egy elektromos dobszerkó. Nézegettem a neten a gyári dobokat de nem votlak túl meggyőzőek mert nincsen rá sok pénzem.
megtaláltam ezt a fórumot nagyon megtetszett aztán gondoltam mi lenne ha házilag oldanám meg. Az a baj ,hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz de szeretek barkácsolni meg valamennyit konyítok az elektronikához , forrasztás stb... Mit kell beszereznem hozzá ? kb mennyibe fáj össz vissz? válaszotokat előre is kösz

üdv : P3ti
Sandor Creative Commons License 2007.02.01 0 0 258
vagy -> http://www.hangmester.hu/newforum/listazas.php?topik=26&start=0

#66576

Alesis D4-el, jó lesz neked ez a cucc....
Előzmény: Latya (K.L.) (256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!