Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 18
Beteszem az előzőt link nélkül, mert....elszállt.Mégis eladó a Richter is
A jövõ hónap közepére készülhet el a privatizációs menetrend

Az ÁPV Rt. egyik igazgatósági tagja a Richter állami tulajdonban levõ részvénycsomagjának közeli értékesítésérõl beszélt tegnap, miközben a Mol-eladás kapcsán újabb éles pengeváltásra került sor az ellenzék és a kormány között. A privatizáció során elõnyben részesítenék a tõzsdei utat, nemkívánatosnak tûnnek a szakmai befektetõk.

Az ÁPV Rt. rövidesen eladja az állami tulajdonban levõ 25 százalékos Richter-részvénycsomagot - mondta el a Dow Jones hírügynökségnek tegnap egy budapesti konferencia szünetében Hollai Imre, a vagyonkezelõ igazgatósági tagja. A pontos idõpontról még nem döntöttek - tette hozzá. Hollai elmondta, hogy a Richter a Molhoz hasonlóan eladó, mivel az állam eladási moratóriuma lejárt. Mint arról a múlt héten beszámoltunk, az ÁPV Rt. a múlt héten döntött a privatizációs stratégiájáról, s ebben az eladandó cégek között szerepelt a Mol, de nem említették a Richter nevét. A gyógyszergyár vezetése egyébként nem támogatja a 25 százalékos pakett értékesítését.
Hollai a konferencián elmondta, hogy a privatizációs folyamatot a vagyonkezelõ a jövõ év elején kívánja újraindítani, s a nagyobb eladásokat - melyek közé vélhetõen beletartozik a Mol és a Richter is - 2003-ban és 2004-ben kívánják lebonyolítani. A részletes privatizációs menetrendet a jövõ hónap közepére készíti el a vagyonkezelõ. Hollai azt is elmondta, hogy az ÁPV Rt. a részvényértékesítések során elõnyben részesíti a tõzsdét, melynek fejlõdését lehetõségeik szerint elõ kívánják segíteni.
A Mol-csomag eladásával kapcsolatban nyilatkozott tegnap Csillag István is. A gazdasági miniszter külföldi újságírók elõtt az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy az elvileg az év vége elõtt is lehetséges, de hozzátette: nem valószínû, hogy a szükséges feltételek addig teljesülnek. Ezek között említette a földgáz új árazási rendszerének kidolgozását, a földgázrészleg külön üzletággá szervezését a Molnál és az új törvény elfogadását a gázpiac felszabadítására, a piacszabályozás átláthatóvá tételére.
Hozzátette, hogy e feltételek a jövõ év közepe elõtt aligha teljesülnek. Csillag István - Hollaihoz hasonlóképp - úgy nyilatkozott, hogy nem egyben akarják értékesíteni a Mol 25 százalékát, hanem tõzsdei eladásra gondolnak. Kijelentette, nincs politikai akadálya az orosz Gazprom részvényvásárlásának, feltéve, hogy ez átlátható módon, a tõzsdeszabályoknak megfelelõen történik.
A miniszter ezzel vélhetõleg azt akarta mondani, hogy a Gazprom ugyanolyan feltételekkel indul a gázüzletág megvételére, mint más nyugati jelentkezõk. A Gazprom ugyanis nem a Mol, hanem annak eladásra kínálandó gázüzlete iránt érdeklõdött az eddigi hírek szerint.
A privatizációs terveket változatlanul hevesen kritizálja a Fidesz. Varga Mihály, az ellenzéki párt frakcióvezetõ-helyéhese szerint törvénytelenek voltak az ÁPV Rt. múlt heti privatizációs döntései, ezért ügyészségi vizsgálatot sürget. Sajtótájékoztatóján a már sokszor emlegetett állami vagyon kiárusításáról és a drasztikus gáz áremelkedés veszélyérõl szólt. A kormány közleményében ismételten azt közölte, hogy az értékesítés középtávú terv, a Mol-részvények eladásáról a lakosság terheit nem növelõ gázárpolitika kialakításáig nem döntenek.

Forrás: Világgazdaság
2002.10.17.

Előzmény: kispolgár (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.17 0 0 17
BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 16
Kedves teevee !
Mi is az a két állításom, ami nem került teljes fedésbe a valósággal?

U.i:Egyáltalán ki tudja, mi a valóság? Mi csak nyilvánosságra hozott ismeretmorzsákat próbálunk összerakni valami egésszé. Hogy az az igazság-e, azt én nem tudom.

Előzmény: teevee (11)
BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 15
Természetesen nem vállalkozhatom megmagyarázni : "mi lett volna, ha". Nem hinném, hogy egyetlen nyilatkozatot találnál, ami alátámasztaná az eladást. Sőt. A gáz üzletág kivásárlásáról voltak tárgyalások.
Előzmény: SaGa (12)
dez1 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 14
Szerintem nem baj, ha eladják. Most is a ruszkik kezében van a gyeplő az olajcsapok révén.

Eért kellene végre beindítani egy normális bioprogramot - szalmából + mindne egyéb erre alkalmas növényből alkohol+bioolajat+biogázt termelni országos gyártóhálózatban. A ruszkik meg mehetnének a búsba az olajukkal:)

Ne csináljunk egy zártkörű RT.-t erre a célra?
Én rászánnék mondjuk 50 k pénzt.
Biztos a különböző alapokat is meg lehetne fejni.

zsele4 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 13
Na,mióta stikába rátették az oroszok a kezüket az Adriára,megfordították a szállítási irányt + kézbe kaparintották korábban a vegyiparon /BorsodChem/ keresztül az ipari benzin vevő oldali piacát,várható volt,hogy nem állnak meg fél uton.A MOL megszerzése után Moszkva kezébe kerül a gyeplő.

Mindezt ráadásul bagóért.
Ez a 89 előtti ,hatalmi helyzet visszahozatala a térségbe.

A kommancsoknak Moszkva kell.:))

Előzmény: hamariberkenye (9)
SaGa Creative Commons License 2002.10.17 0 0 12
Izeee...

BaSand! Akkor most igaz, vagy nem igaz, hogy mar kedvenc partod kormanya is el akart adatni minket, csak nem volt ra ideje?

Ha nem, legy oly jo es igazold valamivel, hogy nem, ha pedig igaz, akkor magyarazd mar el nekem, tudatlannak, miert is lett volna az o esetukben ez hazafias cselekedett, s miert nemzetarulas most?

SaGa

Előzmény: BaSand (10)
teevee Creative Commons License 2002.10.17 0 0 11
Kedves BaSand!
Úgy látom, hogy ez már a második állításod a MOL ügyében, amely, hogy úgy mondjam, nem került teljes fedésbe a valósággal ...
Nem gondolod, hogy felül kellene vizsgálnod indulataid kiváltó okait?
Előzmény: BaSand (5)
BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 10
Ok. Nem rossz hír.

Miért is kell eladni a MOL-t?

Előzmény: hamariberkenye (9)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.10.17 0 0 9
A MOL eladása egyáltalán nem rossz hír. Az hogy te eddig jutottál: rossz hír.

Előzmény: oroszlánkölyök (0)
BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 8
Ez semmi !
Ezt olvasd el!

ÁPV Rt.: 400 milliárd forintos privatizáció a következő két évben


Budapest, 2002. október 16. (MTI) - Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. a mintegy 700 milliárd forintos állami vagyonból a következő két évben legalább 400 milliárd forint értékű privatizációt tervez.

http://hirek.mti.hu/news.asp?newsid=41374&pub=9

Előzmény: Törölt nick (6)
SaGa Creative Commons License 2002.10.17 0 0 7
Pediglen itten minket ezzel riogatnak mar egy ideje. Megj: nagyon nem riadozunk miatta. Pontosabban nem emiatt vagy[o|un]k nyugos(ek) idonkent...

SaGa

Előzmény: BaSand (5)
BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 5
Van egy még rosszabb hírem. Ez nem igaz.
Előzmény: SaGa (4)
SaGa Creative Commons License 2002.10.17 0 0 4
Van egy rossz hirem.

A ceg maradekanak eladasat mar kb egy eve forszirozza az eppen aktualis kormany...

SaGa

BaSand Creative Commons License 2002.10.17 0 0 3
Azért alakul a "barátok között" előadása is.
Simóka Kálmánné, a Medgyessy Tanácsadó Kft egykori munkatársa, az Altus Rt felügyelőbizottságának tagja, nemrégiben (már a D-209 miniszterelnöksége alatt) bekerült a MFB felügyelőbizottságába, majd a múlt héten a MOL Rt igazgatóságába.
Természetesen szigorúan szakmai kvalitása miatt. Rossz az, aki rosszra gondol!
kispolgár Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1
A szomorú az, hogy fél Magyarországnak sincs hite és jövőképe (még álmodni sem mernek).
De, mi ez a csönd:
a t. baloldal, amint kiderül egy-egy turpissága, mélyen hallgat?
Előzmény: oroszlánkölyök (0)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2002.10.16 0 0 0
Mivel semmi koncepciójuk sincs a jövőre nézve eladják a maradék állami vagyont-közben azért a zsebükbe is csurog valami! Miután már megint tönkreteszik az országot távoznak a hatalomból. Mindig is ezt csinálták.Kovács ma már előrehozott választásokról beszélt tavasszal.
Előzmény: kispolgár (-)
kispolgár Creative Commons License 2002.10.16 0 0 topiknyitó
a Kormány a maradék 25%-ját is eladná a MOL-ban.
Miért kell eladni egy stratégiai nyereséges céget az EU csatlakozás előtt, főleg, ha az elhúzódhat (írek, hollandok)?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!