Keresés

Részletes keresés

ef_ Creative Commons License 2002.10.14 0 0 121
A cél nem a két torony lakói voltak. Ezt bizonyítja a későbbi OBL kazetták is. Sőt, Bush mondta, hogy ez háború!

Ha a hasonlatoddal élek, ha felrobbantod a szomszédot, de akkora töltettel, hogy még két ház is összedől, amelyben az alvók (csecsemők pl.) meghallnak, akkor az gyilkosság!

Érdekes a tévedés elmélet, de az USA mért akarta elmismásolni az ügyet? Ja, nekik mindent szabad. Mindenre vannak magyarázatok. Vannak kalebok is, akik ezekre felmentést adnak. Mint az izraeli vérengzésekre.

Megszállt területek kiürítése. Most akkor Izrael betartotta az ENSZ határozatokat vagy sem????
" nagy részét kiürítették". Persze, csak a fontosabb részeket nem.

Előzmény: kaleb (118)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.10.14 0 0 120

[hír] Agyonlőttek egy 14 éves palesztin fiút

Az izraeli katonák pénteken délután a Gázai övezetben agyonlőttek egy tizennégy éves palesztin fiút.
2002.09.20 18:03 MTI

Palesztin források közölték, hogy a fiút fejlövés érte Rafah térségében, amikor az izraeli-egyiptomi határtérséget átfésülő katonák tüzet nyitottak rá. Röviddel kórházba szállítása után belehalt sérülésébe. Az incidens körülményei tisztázatlanok.

A palesztin fiú halálával 2513-ra emelkedett a két éve kezdődött erőszakos cselekmények halottainak száma. Az AFP összesítése szerint az áldozatok közül 1850 volt a palesztin és 612 izraeli.


kaleb Creative Commons License 2002.10.14 0 0 119
PA=PH=Az Arafat vezette Palesztin Hatóság.
Előzmény: kaleb (118)
kaleb Creative Commons License 2002.10.14 0 0 118
9/11-én a cél a két toronyban lakók meggyilkolása volt. Nem mellékes tény, hogy közel 3000-en meghaltak, ez volt a cél.

Az esküvői menet más. Ez egy katonai tévedés volt. Senki nem gondolja, hogy a gépek azért szálltak fel, hogy szétbombázzanak egy esküvői menetet. (Ilyesmire legfeljebb a Hamasz és az Iszlám Dzsihad merénylői képesek, lásd a Netanya-i Park szálloda esetét, ahol a gyilkos megvárta, míg összegyűlik a széder esti ünneplő közönség, majd besétált és felrobbantotta őket. Itt a cél nyilván ezeknek az embereknek a meggyilkolása volt.)

Gondolom, érted a különbséget.

A régi magyar büntetőtörvénykönyv még megkülönböztette az emberölést a gyilkosságtól. Ha elütök valakit és meghal, akkor megöltem az illetőt. Ha megvárom a háza előtt és hasbalövöm, akkor meggyilkoltam. Ez nem azonos. Előbbi esetben is vizsgálható persze a felelősség, a gondatlanság különböző formási és a vétkesség más alakzatai. De gyilkosságról nem beszélhetünk.

Megszált terültetk kiüritése.

Izrael kiürítette a megszált területek nagy részét és átadta azokat a Palesztin Hatóságnak. Felfegyverezte ezen túl a PH rendőreit, továbbá együttműködött velük. Miután a PA nem teljesítette a vállalt kötelezettségeit, és emiatt már többszáz izraeli meghalt és többezer megsebesült (sokan megrokkantak, egy életre vakok, félkezüek, féllábuak lettek, nem 8 napon belül gyógyuló zúzódásokról beszélünk), az izraeli kormány ekkor döntött amellett, hogy a palesztinoknak átadott területeken is üldözi a tetteseket, és ezért foglalta vissza a Ciszjordániai városokat, és hatolt most be a gázai területre. Ez a történet. Ez elé a dilemma elé a PH állítja Izraelt, mivel nemcsak eltűri a Hamsz és mások garázdálkodását, hanem a saját szervezetei (Tanzim, Al Aksza mártírjai) is ahelyett, hogy a terroristákat üldöznék, gyilkos merényleteket szerveznek és hajtanak végre.

Előzmény: ef_ (117)
ef_ Creative Commons License 2002.10.14 0 0 117
Egy kicsit cinikus megközelítés, hogy az izraeliek által romba döntött házban meghalt csecsemőért a palesztinok a felelősek.

Ennyiből a szept. 11-i merényletnek is az USA a felelőse! Ott is katonai akció ártatlan civil áldozatai voltak.

a scecsemő meggyilkolásáról továbbra is fenntartom véleményem, hiszen a katonák parancsra lőttek civil területre, amelynek a következményei kiszámíthatóak voltak.
Talán az afganisztáni lemészárolt esküvői menet is katonai akció vétlen áldozatai voltak?

ha perdig az oslói megállapodást említitek, akkor mért nem a be nem tartott ENSZ határozatokkal foglalkoztok? Mért nem a megszállt területek kiürítését szorgalmazzátok? Talán akkor az oslói egyezményt is könnyebb lenne betartani.

Előzmény: kaleb (114)
druzsba Creative Commons License 2002.10.14 0 0 116
"A csecsemő egy katonai akció ártatlan civil áldozata volt.
Épp ideje lenne, hogy a Palesztin Hatóság magára vállalja az Izrael biztonsága kapcsán rá háruló felelősséget és feladatokat, ahogy már Oslo-ban megígérte kb. 10 éve"

Palesztin Hatóság emberei minden lövés eldödülésekor beszaladnának a szomszédos házakba és kimenekítenék a csecsemőket mielött osszeomlik a ház.

Előzmény: kaleb (114)
Bibike Creative Commons License 2002.10.14 0 0 115
Kalebnek igaza van, a PA magatartása felelős az egészért. Oslo-i szerződés oszloban hála Arafatnak.
Előzmény: ef_ (113)
kaleb Creative Commons License 2002.10.14 0 0 114
Csak fél füllel hallottam. Annyit azonban kivettem a hírekből, hogy egy támadás során összeomlott egy szomszéd ház is, ahol ketten aludtak, akikre rádölt a plafon, és meghaltak. Köztük az egyik egy csecsemő.

Tehát szó sincs csecsemő meggyilkolásáról.

Ha a szavaknak még van értelmük. Szerintem van. Más valakit meggyilkolni, és egészen más, ha egy nem rá irányuló támadás során valaki meghal. A csecsemő egy katonai akció ártatlan civil áldozata volt.

Épp ideje lenne, hogy a Palesztin Hatóság magára vállalja az Izrael biztonsága kapcsán rá háruló felelősséget és feladatokat, ahogy már Oslo-ban megígérte kb. 10 éve, és ezzel lehetővé tenné, hogy Izrael anélkül magukra hagyja e területeket, hogy ezzel lakosságát halálos fenyegetésnek tegye ki. A gyermek halálát nyugodtan írd hozzá a Hamasz áldozatai listájához. Mert közvetlenül ők a felelősek mindezért, nem a PA.

Előzmény: ef_ (113)
ef_ Creative Commons License 2002.10.14 0 0 113
Most egy csecsemőt gyilkoltak meg izraeliek.

Ezt is nézzük meg valami objektív forrásból, pl paranojda által említett izraeli hadügyminiszteri forrásból? Hátha a csecsemő is terrorista volt? Ki tudja! Talán az elvetemült palesztinok már csecsemőket is kiképeznek.

Vagy azért ezt elfogadod, mint az izraeli állam túlkapása ( ha finoman fogalmazok).

Előzmény: kaleb (111)
ef_ Creative Commons License 2002.10.11 0 0 112
Kedves kaleb!

Javaslom a 'Tó jegét kásás hó fedi...' című versét.

:)

Bocs, utána fogok nézni, de most nekem sincs időm. Mindenesetre köszi a források megnevezését. Azért nem olyat választok, amelyben az egyik izraeli miniszter állításai találhatók, de természetesen nem is olyat, amelyben a palesztiné.
Független forrás akkor jöhetne igazán szóba, ha a jeninivel ellentétben pl. engednék az ENSZnek kivizsgálni az esetet!!!!

Előzmény: kaleb (111)
kaleb Creative Commons License 2002.10.11 0 0 111
Kedves ef,

Örülök, hogy azonosak kedvenc költőink. Én is hol Adyt, hol József Attilát kedvelem jobban. Te mit ajánlasz József Attilától olvasásra?

Vissza az alaptémához. Nekem sajnos nincs most időm a tényeket kideríteni, de neked talán van. Öt nap telt a az október 7-i Khan Juniszi Cahal akció óta. Azóta gondolom sok minden letisztulhatott. Megtennéd, hogy megnézed, ma mit állítanak erről az izraeli, a palesztin, a jordániai és a nemzetközi források? Mi történt valójában, és ha te lennél az ügyben a bíró, meghallgatva az összes érintettet, hogyan mutatnád be a tényállást?

Javasolt források: Jerusalem Post, IDF, izraeli külügyminisztérium, PFSZ, Jordan Times, BBC, CNN. Esetleg Al Ahram, vag ymég amit találsz. Kiváncsi vagyok, mi jön ki.

Előzmény: ef_ (109)
eveis Creative Commons License 2002.10.11 0 0 110
Megtaláltam. De azért egy kissé kicsemegézted, úgyhogy a kiemelésedböl csupán a lényeg veszett el... de ezt már megszoktam töletek
Előzmény: ef_ (105)
ef_ Creative Commons License 2002.10.10 0 0 109
szoktam volt olvasni, Neked pedig ajánlom József Attilát.

Az izraeli hadseregről még véletlenül sem jutna eszembe az említett költő, azonban Hettienek válaszoltam. Aki majd megmondja mik a tények, a többi csak félretájékoztatás, félretájékozódás.

Aki nem ért vele egyet, az antiszemita. Ő hordozza ugyanis a bölcsek kövét, mint már megszoktuk azoktól.

egyébként a régi rendszerből sejlik valami, akkor is megmonsdták, hogy mik a tények. Aki esetleg más forrásból értesült, az a Magyar Népköztársaság biztonságát veszélyeztette és reakciósként megbélyegeztetett. :)

Előzmény: kaleb (107)
villáskulcs Creative Commons License 2002.10.10 0 0 108
Természetesen Solana és Kofi Anan is antiszemita.
És aki azt mondja, hogy nem, az is antiszemita.

Na:-)

Előzmény: ef_ (106)
kaleb Creative Commons License 2002.10.10 0 0 107
Szépen állunk, ha az Ady olvasásról az izraeli hadsereg jut eszedbe. De azért csak azt mondom, vegyél egy Ady verseskötetet a kezedbe. Nem fog hátrányodra válni.

Az ostjuden-vitát meg ne hozd ide. Elég rosszizű történet, és Ady is joggal utalt rá, hogy ez nagyrészt egy zsidó-zsidó vita volt.

Martin Buber és Gershom Sholem munkái nyomán ma egy kicsit másképp látjuk ezt a kérdést is, mint az akkoriak.

Előzmény: ef_ (99)
ef_ Creative Commons License 2002.10.10 0 0 106
Szaeb Erakat palesztin miniszter mészárlásnak és háborús bűncselekménynek nevezte.
Ő legalább olyan felelős, mint az általad említett Ben ízé izraeli hadügyminiszter!

Egyébként az iráni külügyminiszter szóvivője: " Az Izrael által megszállt területeken végrehajtott népírtás az USAnak a cionista rezsim iránti egyoldalú támogatásának közvetlen következménye"

Emellett mrá Solana mellett Kofi Annan is elítélte a vérengzést.

Ma reggeli hír, 2 fiatalt lőttek le izraeli katonák, amikor azok KÖVEKET dobáltak a tankokra.
Ez halálos bűn volt.

Előzmény: Parano Ida (45)
ef_ Creative Commons License 2002.10.10 0 0 105
'NAFTALI - NAFTÁLIA'
Budapesti Napló 1905. március 8.
Ady Endre
Előzmény: eveis (101)
Hettie Creative Commons License 2002.10.09 0 0 104
Latom, hogy le van itt mindenki torve es hogy gyaszol. Megiscsak fikatopik ez ahol a tema csak eszkoz...

Előzmény: druzsba (103)
druzsba Creative Commons License 2002.10.09 0 0 103
"aha, szoval tudtak, jogy jonnek az izraeli katonak. "

Hallottál már tankhadosztályt "menetelni" hajnali 4 kor ?
Nem kell parafenoménnak lenni az észleléséhez.

Előzmény: Hettie (41)
elemes Creative Commons License 2002.10.09 0 0 102
"Szemet szemért, fogat fogért..."

-- s végül mind vakok leszünk és fogatlanok...

eveis Creative Commons License 2002.10.09 0 0 101
Az elöbbi Ady hivatkozás valahogy nam szerepel Ady összes prózai irásai közt. Pontosabb hivatkozás kéne. Lehet, hogy valami titkos iromány. Nem akarok flood-olni, de találtam neked egy Ady cikket, ha már az a véleményed, hogy Ady tudott valamit, mert az alábbi cikket ö irta:

"TURÁNI ERKÖLCSÖK
Klerikális lapok nagy gaudiummal közölnek egy levelet. A levelet állítólag választási harc idején írta a margittai kerület országgy?lési képvisel?je, kinek mandátuma fölött pár nap múlva
ítélkezni fognak. A klerikális lapok zsidóbélyegzésre használják föl a levelet s itéleteket mondanak a zsidó erkölcsökr?l. A levélben ugyanis a zsidó erkölcsökre apellálva, kérik a voksot. Persze, ha katolikus néppárti ember a keresztény erkölcsökre hivatkozva tenné
ugyanezt, nem volna mi baj sem. De most nem err?l lesz szó. Hiszen ha erkölcsökr?l beszélnénk, azon kellene kezdenünk, hogy az etikát a zsidóság adta az egész világnak, s keresztény világfelfogás voltaképpen nincs is, csupán zsidó-keresztény. De ? mondjuk ? nem err?l lesz szó.
Szó lesz arról, hogy micsoda gyönyör? erkölcsök virítanak nálunk a politikában általában, de kiválóképpen a választások idején. Ezek az erkölcsök nem zsidó és nem keresztény erkölcsök.
Ezer szerencsénk, hogy a vérbeli magyarság, a magyar parasztság lángja, [!] ezeket az erkölcsöket még nem szedte magára. Ez is meg fog történni. Tegnap a képvisel?házban egy kuruc követ úr, olyan régi táblabíró szabású alak, lehetetlennek mondta a tiszta választást.
? Csak nem kívánhatjuk, hogy a szegény választó polgár ingyen szeresse a hazát s még tíz-húsz forintot se kapjon a választás idején.
Hát ilyen az úri, magyar erkölcs. Tessék csak békét hagyni a zsidó erkölcsöknek. Tessék inkább a turáni fajtában kutatgatni. Mióta Árpád apánk Zalánt meg akarta vásárolni, azóta a magyar fórum mindig vásár. Max Harden, a kemény német kritikusi elme azt vallja, hogy korruptabb nációja nemigen van a világnak, mint a magyar. És korruptak voltunk az egész barbárság s most talán még inkább azok vagyunk: a félbarbárság korszakában. Ha kultúrember végignéz egy magyar választási harcot, bizonyosan fölfordul a gyomra. Egy-egy választás arra vall, hogy annyi képességünk sincs a modern parlamentáris élethez, mint a boxereknek. Minden magyar választás az intelligencia és érettség cs?dje. Maguk a politikus urak akarják és csinálják, hogy így legyen. Mondta-e vagy nem egy Habsburgi f?herceg, de igaz: Magyarországot csak korrupcióval lehet kormányozni. Az is minden intelligens ember hite lesz nemsokára, hogy Magyarországon át kell engedni a politikát teljesen az alantas elméj?eknek. A mai magyar parlament nívója már azt bizonyítja, hogy ez a hit majdnem teljesen gy?zedelmeskedett. Ne tessék zsidó erkölcsökr?l beszélni. Ennél nincs gyengébb klerikális fogás. A turáni erkölcsök révén mi magyar náció állunk legmagasabb fokain ? az erkölcstelenségnek?"
Nagyváradi Napló 1902. december 13.
(ae)

Előzmény: villáskulcs (100)
villáskulcs Creative Commons License 2002.10.09 0 0 100
Hát igen, Ady már tudott valamit...
Előzmény: ef_ (99)
ef_ Creative Commons License 2002.10.09 0 0 99
Ne utasítgass, nem az izraeli hadseregben vagyunk!

Ami pedig Adyt illeti:

"Új dolog-e az, hogy a galíciai söpredék nem első rendű emberanyag? Özönlésükre, ha jól tudjuk, dr. Mezei Ferenc figyelmeztette a magyar társadalmat. Kik vívják ellenük a legmagyarabb; legcivilizátoribb harcot, mint az intelligens magyar zsidók? Bigottságukat, magyartalanságukat, vadságukat, piszkosságukat ante Egan látták már, s panaszolták éppen a magyar zsidók, a zsidó vallású magyarok, kik sejtették is talán, hogy a Jehova-közösség már elég lesz arra, hogy a gyűlölködés identifikáljon. Még csak az anyakönyvhamisítást, a katonaszabadítást is zsidó magyarok jegyezték le először.
..........
És minket ettől nem tántoríthatnak el semmilyen vallású csodarabbik. A.E. 1905. "

Előzmény: kaleb (97)
villáskulcs Creative Commons License 2002.10.09 0 0 98
Még topicot is nyitott róla:

(Politika) ÁLLÍTSÁTOK MEG HAVAS HENRIKET! Probatbicol

Előzmény: ef_ (94)
kaleb Creative Commons License 2002.10.09 0 0 97
No akkor indulás, keress egy Ady kötetet és olvasgasd.

Adyt pedig addig ne vedd szádra, míg nem tudod, kiröl beszélsz.

Előzmény: ef_ (85)
villáskulcs Creative Commons License 2002.10.09 0 0 96
Mármint Probatbicol.Tudom, én csak poénból Lacikáztam mindig.
Előzmény: strongdong (95)
strongdong Creative Commons License 2002.10.09 0 0 95
off
Az nem ő volt, hanem a Székely. Legalább hárman használták a nicket.
on
Előzmény: villáskulcs (91)
ef_ Creative Commons License 2002.10.09 0 0 94
meg újra összeállt a Havassal. S kompromittálná, ha kiderülne, milyen ocsmányságokat írt Róla. :))))))
Előzmény: villáskulcs (91)
villáskulcs Creative Commons License 2002.10.09 0 0 93
Csak legalább csinálná ügyesen a szerencsétlenje, de hát annyira árulkodó a stílus és a mondanivaló, hogy letagadnia is hiábavaló:-)
Előzmény: ef_ (90)
excusat Creative Commons License 2002.10.09 0 0 92
?
Előzmény: villáskulcs (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!