Sziasztok.valtoztattak néhány szállodában az all inklusive ellátásban szereplő alkoholos italokkal?már ezer ève mégse néztem sose a foglalaskor, tudtam hogy a helyi alkoholos italok benne vannak az áll inklusive ban.most viszont azt látom hogy jonegany szállodában kiirhak a bookingon hogy csak üdítők vannak benne,alkohol külön fizetendő. Azt viszont nem írják hogy mennyibe kerülne külön. Két szallodat néztem ki s a bookingon foglalnám. Amphoras blue vagy amphoras beach.volt valaki mostanában ezekben?csak annyi a kérdésem hogy az alkoholos italok benne vannak az all inklusive csomagban?már a szállítanak is írtam de szarnak válaszolni.
Tavaly ősszel voltunk kint, a mi szállodánk mellett volt egy Rixos szálloda, a tengerparton is kerítés választotta el a másik szállodától, ráadásul reggel 6-tól este 10-ig még egy őr is állt a kerítés mellett, hogy a vízben se gázoljon át senki abba a szállodába.
A másik irányba mehettünk egy kilómétert is a parton, be is lehetett kukkantani a szállodákba.
Az útlevélellenőrzésről jut eszembe, azt meg tudod mondani, hogy mi az a zöld lámpa-szerűség az útlevél ellenörző pultnál, ami alatt jobbra-balra kell huzogatni a tenyerünket?
Bár az ottani Bástya elvtárs szigora is lazul, amikor tavaly ősszel utaztunk, akkor az utazási iroda előre leadta a nevünket, nem kellett a Bank pulthoz menni, hanem egyenesen az útlevélellenőrzéshez küldtek.
Ott kérdezték a vízumot, de egy határozott Sinai Only kijelentéstől megnyugodtak.
Szia! Én azt ajánlanám jó szívvel hogy utazás előtt pár nappal rendelj reptéri transzfert. Ezek biztonságosak és pontosak. A Taxit és nem kockáztatnám eléggé hiénák stb.. de te tudod.
Vannak kétségeim, hogy fog-e működni a kártya, mert eleve személyhez van rendelve a kint kapható "turistakártya" (vásárláskor lemásolják az útleveledet, névre rögzítik a vásárlást) és vagy 3 lépéses arab nyelvű azonosításon megy keresztül az azonosítás, de nyilván ki kell próbálni, lehet, hogy fog működni...
Ha nem segít neked ott kint valaki, akkor eléggé kétséges, hogy saját magad meg tudod-e oldani a használatba vételt.
Nekem azt sem sikerült megoldani kint, hogy a kártyán lévő egyenleget lekérdezzem :-((
Utazik mostanában valaki Egyiptomba? Most jöttünk vissza, és szerintem maradt egy csomó kihasználatlan adat lehetőség a túrista SIM kártyán. Szívesen átadom bárkinek, aztán ha működik akkor jól járt az illető...
Most vagyunk kint, tele van a szálloda kisgyerekes oroszokkal (némelyik gyerek meglepően fiatal, még pelenkázzák őket), senki sem izgul a biztonság miatt.
Ami zöld az teljesen biztonságos,az utazási biztosítás is érvényes rá 100%-ig.
A Sinai is az Nuweiba vonaláig,egyébként szombaton lesz egy nagy csúcstalálkozó Sharmban a palesztin helyzetről ,sok ország vezetője lesz ott,gondolhatod,hogy védik azt is.
Semmi nem változott a biztonsági besoroláson nagyon rég óta:
Egyiptom területének nagyrésze, így többek közt az általános turisztikai célpontok, alapvetően biztonságos úti célnak számítanak, de a körültekintés javasolt. Tehát az alább fel NEM sorolt területek biztonsági besorolása a III. kategória: „fokozott óvatossággal látogatható területek”.
Egyiptomon belül a Sínai-félsziget északi és középső része, valamint az egyiptomi-líbiai, illetve az egyiptomi-szudáni határtérség biztonsági besorolása az „I. Nem javasolt úti cél” biztonsági kategóriába tartoznak, azaz ezen területek felkeresése nem javasolt.
Minden tengerparti üdülőhely biztonságosnak minősül, Hurghada, Sharm el-Sheikh, Marsa Alam városokat kiemelten védelmezik. A Nílus-völgyének városai és turisztikai látványosságai, Kairó és Alexandria biztonságosnak tekinthető.