Keresés

Részletes keresés

S.Zoltán Creative Commons License 2008.04.11 0 0 303
Hali!
Egy kis információt szeretnék adni egy műszaki áruház vásárlói szeretetéről.
Saját történetem mondom el. Vedd figyelembe és gondold át ezerszer, hogy hól vásárolsz. Az Euronics-rol van szó.
Két hónapja vettem egy laptopot nem kevés pénzért, és mint történni szokott, elromlott. (nem felhasználói hiba).
Természetesem garanciás, és visszavittem az Euronicsba, hogy intézkedjenek.
Na igen intézkedtek. Tollal aláhúztak egy papíron egy budapesti címet ahova nekem postán fel kell adnom a gépet. (egy kétszázezres gépet postán feladni) De muszáj voltam megtenni ha nem akarok veszni egy többszázezres gépet. Persze már 15-ezerben van az "ingyenes garancia".
Ez volt az ügyintézésük. Már már abban is kételkedek, hogy a gép új volt, amikor vettem. Egy közeli ismerősöm is törzsvendég az üzletbe. na nem azért mert sok a pénze, hanem mert, nem gyűzi kicseréltetni az ott vásárolt eszközöket, mert sorra elromlanak, illetve nem is működik már a boltból kihozva sem.
Ez az Euronics! Legalább is itt Esztergomban.
Ha tehetitek ne vásároljatok az Euronics-ban, és megkérlek titeket, hogy szóljatok (írjatok) az ismerőseiteknek, hogy vigyázzanak.
A Fogyasztó Védelmi Felügyeletnél megtettem a lépést.
Ponta Zire Creative Commons License 2008.03.26 0 0 302

A szociálisan érzékeny mszp-s párttag képviselő Tittmann úr  újabban ezzel az imperialista Toyota MR2 járművel közlekedik, szigorúan szociálisan érzékenyen és együttérzőn. Nem értem, elfogyott tán a Zsiguli és a Volga?

 

 

szoci autó
Előzmény: Ponta Zire (178)
satya Creative Commons License 2008.03.23 0 0 301


Krisztus feltámadt! Alleluja!
satya Creative Commons License 2007.12.20 0 0 300
1994 óta Esztergomban élt, gondolom, sokan ismerhették Sághy Ferenc atyát.
Tegnap csendesen elhunyt.
satya Creative Commons License 2007.11.15 0 0 299
Székely János az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye új segédpüspöke


November 14-én a Szentatya Székely Jánost nevezte ki az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé, és a febianai címzetes püspöki címet adományozta neki.

Székely János 1964. június 7-én született Budapesten. 1991. március 2-án szentelték pappá. 1991 és 1993 között káplán Érsekvadkerten. 1993-tól 1996-ig a római Biblikus Intézetben folytatta tanulmányait, ahol licenciátust szerzett. 1996-tól 1998-ig a Budapest–Erzsébetvárosi plébánia káplánja, 1998-tól 2001-ig a Budapest–Széphalom plébánia plébánosa. 2001-től 2005-ig a budapesti Központi Papnevelő Intézet spirituálisa. 1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának docense.

2005-től 2006-ig a budapesti Örökimádás templom templomigazgatója. 2006-tól az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára és rektora, emellett plébános az esztergomi Szent Anna plébánián. 2007. augusztus 1-jétől a Társadalmi–Oktatási–Kulturális Szakterület püspöki helynöke.

A Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Székely János elmondta: püspökké szentelésére várhatóan január 5-én kerül sor Esztergomban.

Magyar Kurír
j.cs Creative Commons License 2007.11.13 0 0 298
Érdekes válasz a http://meggyesbukta.blogspot.com oldalra:

http://egomikomcsi.blog.hu
j.cs Creative Commons License 2007.11.08 0 0 297
dr. Csomor Sándor, akit a munkaügyi bíróság jogerősen visszahelyezett Esztergom város jegyzői székébe, újabb pert nyert a várossal szemben. Az elmaradt jövedelmén túl kártérítés és perköltség címén körülbelül 24 millió forintra jogosult.

Amint azt Csomor úr a Szeretgom.hu egyik fórumán leírta, sajnálja, hogy ezt a pénzt a városnak kell kifizetni és nem azoknak akik előre tudták, hogy törvénytelen eljárást indítanak ellene.

2007. márciusi online interjú a jegyzővel:
http://www.szeretgom.hu/p ortal/content/contentId/2 065/

A meggyesbukta kommentárja:
http://meggyesbukta.blogs pot.com/2007/11/viszonyts unk.html

Hivatalos reakció a város honlapján:
...Egyelőre nincs...
bsasa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 296

Kösz a felvilágosítást!  :-))(((

 

Akkor ezekszerint ez nem is érinti a topic címben megjelölt település lakóit?  :-))

Előzmény: j.cs (295)
j.cs Creative Commons License 2007.10.17 0 0 295
A vonallal ez a topik foglalkozik:

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9160879&la=72267752
Előzmény: bsasa (294)
bsasa Creative Commons License 2007.10.16 0 0 294

Megkaptuk a tökéletes diktatóriumot.

 

..és ha ez még nem elég,akkor kaptok a KÓkától is egy csomagot.

Az István kitelepítésével az iskola megközelítése is megváltozott.Sokan átnyergeltek (különösen a Duna-parti településekről) a rendkívül gyenge kiszolgálást adó vonatra.

Most jön a képbe a GKM.

A decemberben megszüntetendő vonalak listájára felkerült az Esztergom-Almásfüzitő-i is.

Nem elég,hogy eddig is sz@r volt vonattal közlekedni (pl:a megyei feladatokat is ellátó korházba próbált volna valaki vonattal eljutni mondjuk Kisbérről)

jövőre már egyenesen lehetetlen lesz.

Előzmény: Yfz (293)
Yfz Creative Commons License 2007.09.25 0 0 293

Szörnyű, mi folyik Esztergomban! Mintha városunk diktátora fejébe vette volna, hogy csak olyan intézkedéseket hoz, ami a városnak árt. És ezt tűzzel-vassal keresztül is viszi. Sorra robbannak ki a botrányok, a minap már tojásdobálásra is sor került. Még csak tojással dobálnak az emberek.

1: Élményfürdő: Az európai árak mellett fizethetünk a parkolásért, ha már végre ott költjük el a pénzünket a fürdőben. Mellé még vehetünk egy öltöző szekrényt is. Emelett a fürdő gondozatlan, koszsos. Nem is csoda, ha a takarítószemélyzetet elküldték. Mert a magas árakhoz kis ráfordítás dukáll. A fű ki van égve, az étkezdék körül minden jóba bele lehet lépni. A befüvesített tetőn burjánzik a parlagfű.

2: Széchenyi tér: Sikerült sok-sok pénzért egy kihalt teret létrehozni. Zöld nincs. Érdemes átsétálni Párkányba, szembe szökő lesz a különbség. Mondhatni köröket kaptunk. Persze nem is fog megtelni a tér emberrel, ha a téren lévő vállalkozókat is ki akarják nyírni. Nagyon magas bérleti árak, egyen teraszok olyan bútorzattal, ami a polgármester úrnak tetszik. És persze áruval feltölteni a boltokat nem lehet, mivel autóval szigorúan tilos behajtani. Jah, persze van egy golf kocsi, amiért telefonon keresztül lehet kuncsorogni. Sok-sok pénzért egy nagy 0.

3: Utak egyirányúsítása: Ami eddig működött, nem tetszett a mi vezetőnknek és ész nélküli rajzolásba kezdett. Persze utána többször is végig autózta a kérdéses útszakaszokat. Csak az ott lakókat nem kérdezte meg. Lett nagy kavalkád, ricsaj, és csodálkozás, miért nem jó a lakosoknak a nagyszerű újítás.

4: István gimnázium: Ez a legszörnyűbb az egészben. Személyes ellentét miatt lemondatott egy iskola igazgatót. Akivel (rajta kívül) mindenki meg volt elégedve. De mielőtt beledöfte a tőrt, megpróbálta ellehetetleníteni. Majd amikor mindenki ellenállt, nem volt más választása, személyesen rúgatta ki. Indok? Mert az iskola igazgató úr nem a polgármesteri hivatalt védte.

Megkaptuk a tökéletes diktatóriumot. Hallani tanárokról, akiket azért kellett, vagy kellett volna kirúgni, mert más párttal rokonszenvezett. Hallani ki nem fizetett számlákról a helyi vállalkozóknak. Egyre haragosabbak Esztergom polgárai.

Polgármester úr...... mire jó ez???

satya Creative Commons License 2007.09.24 0 0 292
Valaki valamit írna arról, hogy hogyan zajlott szerdán a városmisszió zarándoklata Esztergomba? Sajnos nem tudtam elmenni.
j.cs Creative Commons License 2007.09.20 0 0 291
http://www.szeretgom.hu/portal/content/contentId/6971/
j.cs Creative Commons License 2007.09.02 0 0 290

http://www.szeretgom.hu/portal/content/contentId/4921#content5341

"Péntek hajnalban újabb, több mint érdekes momentummal gazdagodott a Szent István ginnázium "sikertörténete" A fideszes többség második nekifutásra elvette az iskolától az egyetlen igazgató-helyettesi státuszt egy ad-hoc, az ülésen kreált szóbeli előterjesztés alapján.

Meggyes Tamás hivatalos, a pedagógia gyakorlatát ismerő indollása szerint felesleges az igazgató-helyettesi státusz, mert egy igazgatónak egyedül is el kell tudni végezni az összes ilyen típusú feladatot. Hozzátette -komoly erkölcsi felháborodással,hogy tud olyan igazgatóról, aki többet keres az alpolgármesternél /erre bátorkodtam közbeszólni, hogy jóval többet is dolgozik /. Az én álláspontom lényege az volt, hogy ne rúgjunk még egyet abba az iskolába, amelyet egyre sikeresebben lehetetlenítünk el. A polgármesteri válasz lényege az volt ,hogy sajnálatos módon mind a testületben, mind az újságírók között vannak olyanok, akik minden alapot nélkülözve pánikot kívánnak kelteni, a közbizalmat kívánják alantas eszközökkel lenullázni. Pedig az önkormányzat abszolut vétlen, csak dícséret illeti azért, hogy jelentős anyagi terheket vállal az önhibáján kívül létrejött állapot megszüntetéséért, arról nem szólva, hogy milyen kreativitást tanusított e kérdésben/is/

Az első szavazás, amely az igazgató-helyettesi státusz megszüntetését célozta, szavazategyenlőséggel zárult. Több fideszes átszavazott hozzánk, így a szavazás eredményeként maradt az eredeti állapot. Meggyes Tamás szünetet rendelt el, magához rendelte a fidesz frakciót, és zárt ajtók mögött frakcióülést tartottak. Ezt követően, immár a testületi ülésen megkérdezte az aljegyzőt, hogy van-e mód az újraszavazásra. Aljegyző véleménye szerint az ügy fontosságára tekintettel, ez lehetséges. Nem meglepó módon az újraszavazásnál már nem volt renitens fideszes, így megszavaztatott az álláshely megszűntetése.

A következő szünetben értesültem arról, hogy a megszüntetett igazgató-helyettesi státuszt annak az újságírónak a felesége tölti be, aki a polgármester véleménye szerini pánik keltő cikk társszerzője volt

Természetesen az újraszavazás törvénytelen! Az szmsz-ünk az alábbiakban így rendelkezik e kérdésben:

"26. § (1) Amennyiben – az ülésen – az adott na-pirend tekintetében a szavazás eredménye vitássá válik, a jegyző indítványozhatja a polgármester felé a határozati javaslat fe-letti ismételt szavazást. Az ismételt szava-zásra – okának felmerülését követően – ha-ladéktalanul kerül sor. (2) A szavazás eredménye abban az eset-ben válhat vitássá, amennyiben: nem volt egyértelmű, illetőleg világos a határozati javaslat tartalma, az elfogadott határozat elemei ellent-mondóak, illetőleg hiányosak, a szavazatok száma, legitimitása vita-tott.

A szavazás minden körülménye, és az eredménye is egyértelmű volt természetesen. Ezt a Közigazgatási Hivatal meg is fogja állapítani.

Ez az eset már nem csak az István ügye szerintem!

Még egy dolog: Azt hallottam, hogy pénteken a hírt hallván az igazgató, teljesen jogos felháborodásában bejelentette szándékát a lemondásra. Elfogadva, és megértve indokait, mégis arra kérem Igazgató urat, hogy ne mondjon le! Ezzel a lépéssel csak azt érné el, hogy egy tökéletesen alkalmatlan fidesz katonát ültetnének a helyére/ amire van már példa a városban /

Tisztelt Igazgató Úr!

A józan többség nevében kérem, változtasson álláspontján. Ne mondjon le, ezt kívánja a gimnáziuma érdeke. A gyerekeké, a szülőké, a tanároké, a város józan többségéé.

Miavecz Jenő

szülő képviselő várospolgár"
orpheline Creative Commons License 2007.08.12 0 0 289
Az esztergomi Mária Valéria híd pillérének ütközött és leszakadt vasárnap egy ukrán tolóhajó egyik bárkája. A kapitány újra bekötötte az elszabadult bárkát és bejelentés nélkül próbált távozni a helyszínről. Az ütközést a Mahart dolgozói jelentették. A Novoszibirszk nevű hajó és a bárkák jelenleg Nagymarosnál vannak kikötve, a rendőrség megkezdte a baleset vizsgálatát, a közútkezelők pedig megvizsgálják a híd sérüléseit.

Pár évvel ezelőtt is volt 1 hasonló eset......
satya Creative Commons License 2007.07.30 0 0 288
Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, 10.30-kor a bazilikában ünnepi szentmisén szentelik püspökké Cserháti Ferencet, akit az egyházmegye segédpüspökévé nevezett ki XVI. Benedek pápa
orpheline Creative Commons License 2007.07.17 0 0 287
Csodálkozó arcokat lehetett látni az esztergomi Széchenyi téren hétfő délelőtt. A posta épülete előtt járók azon csodálkoztak, hogy a már elkészült „oroszlános” díszítésű márványhenger talapzatokat egy munkacsoport elkezdte visszabontani.Mivel a Géza fejedelmet ábrázoló szobor csak később kerül erre a talapzatra, a középen egy nagy, körülötte pedig tizenkét posztamenst úgymond „átsakkozzák” a munkások. A helyszínen lévő munkavezető röviden arról tájékoztatta a Hídlap fotóriporterét, hogy a márványhengerek „az alkotást tervező és készítő művész szerint nem megfelelő minőségben és módon kerültek a helyükre”. Első fázisként elkezdték bontani a tizenkét talapzat burkolatát, majd ezt követően minden darab egy méterrel kijjebb kerül, így nagyobb lesz a majdan felállításra kerülő szobor körüli ív. A javítást vezető szakember úgy tudta, hogy a munkát augusztus 20-ig befejezik.
p.o.z.


El is kerítették 2 méter magas kordonnal......
orpheline Creative Commons License 2007.07.13 0 0 286
Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház adósságállománya meghaladja a 620 millió forintot, a hatvan napon túli lejárt tartozások összege ezen belül több, mint 336 millió forint - Az önkormányzat jogi lépések megtételét határozta el.
2007.07.13 16:20 MTI


Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház adósságállománya meghaladja a 620 millió forintot, a hatvan napon túli lejárt tartozások összege ezen belül több, mint 336 millió forint; az önkormányzat jogi lépések megtételét határozta el, hogy a teljesítménykvóta szerinti egészségbiztosítási pénzhez hozzájuthasson - tájékoztatta az MTI-t pénteken a város sajtóreferense.

"A kórházban nemrég összesítették az első féléves gazdasági adatokat, a nemrég még jó mutatókkal büszkélkedő intézmény helyzete aggodalomra ad okot" - tette hozzá Takács István. A 3,2 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező Vaszary Kolos Kórház április óta havonta 50 milliós hiányt kénytelen elszenvedni, mert az intézmény volumenkorlátját 400 ponttal csökkentették. Az egészségügyi reform nyomán 40 ágyat építettek le, 41 nővért küldtek el és 18 orvostól kényszerültek megválni - mondta a kórház helyzetéről Stróbl József gazdasági igazgató.

Az önkormányzat az ezredfordulón megóvta a megszüntetéstől az intézményt, jelenleg évente 150-200 millió forinttal támogatja a kórházat, mely Komárom-Esztergom megye keleti részét látja el. A környék önkormányzatai közül a dorogi kistérség és a nyergesújfalui képviselő-testület egyaránt kétmillió forintot szavazott meg a Vaszary Kolos Kórház támogatására.
j.cs Creative Commons License 2007.07.03 0 0 285
Ja a vízió itt olvasható:

http://www.esztergom.hu:8080/gyarapodas/

91. oldal teteje...
Előzmény: j.cs (284)
j.cs Creative Commons License 2007.07.03 0 0 284
Az új bérlőket az információk szerint kötelezi a bérleti szerződés terasz létrehozására - a polgármester víziójában az egész tér tele van emberrel. Kár, hogy a népek inkább a kis duna parton sétálnak a platánok alatt hétvégente.

Programokkal lehetne ezen segíteni, átszoktatni az embereket - van is vasárnaponként valami mindig változó zenekar, de nincs túlzottan megmarketingelve a dolog.

Előzmény: Törölt nick (282)
orpheline Creative Commons License 2007.07.02 0 0 283
Nem hinném.... inkább a bérleti díjakkal van a bibi.....
Előzmény: Törölt nick (282)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 282

Sziasztok !

 

A hétvégén megint jártam Esztergomban.

megnéztem a felújított főteret. Szép, látványos munka. Aztán ahogyan egy kicsit időztem a környéken, eszembe jutott egy és más, ami első ránézésre nem tűnik fel.

 

A szökőkút tervezésénél annyir amár nem jutott, hogy ne nonformatív két ágyúcső lökje az égbe a vizet oszt' kész.

 

De ez csak apróság. Elmerengtem azon, vajon hogy nézne ki egy egy ilyen terecske a gyönyörű (ráadásul zömükben felújított) házacskákkal mondjuke gy olasz, szlovén, vagy akár horvát városkában ?!

 

Hány és hány kávézó, étterem vagy söröző terasza színesítené be a teret, nyüzsgő forgalommal, élénk kiüldékkel, hangulatos-színes asztalokkal és székekkel ... ?

 

Cividale feleekkora főterén tavasszal nyüzsgő forgalom van, sürgő pincérek, rezebanda, bicikliző gyerekek, fagyisok, kávézók, stb.

 

Ehhez képest mit látok Esztergomban. Önkormányzati ügyfélszolgálatok, Generali, Posta, Fodrász, ügyvédi iroda és még a belga étterem sem tart igényt egy árva teraszra sem :-(

 

Vajon Esztergom népe ilyen, a mentalitásuk, vagy volna rá igény csak senkinek nem jut eszébe kielégíteni ?

 

Az említett helyekhez képest nyár közepén egyenesen temetői a hangulat....

 

csak öltet hiánya volna ?

 

:-(

orpheline Creative Commons License 2007.06.20 0 0 281
Elfogták a Babits-szobor tolvajait
A rendőrség megtalálta a két elkövetőt, akik januárban Esztergomban ellopták talapzatáról Babits Mihály bronzszobrát, a 10 milliós értéket képviselő műalkotást a tolvajok feldarabolták, és néhány tízezer forintért értékesítették - jelentette be Esztergom rendőrkapitánya a képviselő-testület ülésén.

"Az ötvenkilós szobrot először egyben próbálták meg eladni Budapesten, de az orgazda így, a lebukástól félve nem vette át. Ezután feldarabolva, másutt értékesítették a műtárgyat". Az elkövetők a rendőrség által ismert bűnözők, a 27 éves férfi jelenleg erőszakos nemi közösülésért előzetes letartóztatásban van, fiatalkorú társa pedig jogerős büntetését tölti Tökölön. A rendőrség aprólékos adatgyűjtéssel jutott a tettesek nyomára, és "a bizonyításhoz minden törvényes lehetőséget felhasznált" - tette hozzá a rendőrkapitány.

Borbás Tibor szobrászművész Babits Mihályt ábrázoló mellszobrát 1983-ban, a költő születésének centenáriumán állították fel Esztergomban. Újraöntésére civil mozgalom szerveződött a városban, az Esztergomi Művészek Céhe csaknem 50 alkotást ajánlott fel a szobor pótlására indult árverésen, melyen 1,6 millió forint gyűlt össze.

Az ellopott szobor pótlását kezdeményezők Borbás Tibor özvegyénél megtalálták az alkotás gipszmintáját. Az új szobrot a művész fia, Borbás Márton fogja elkészíteni, aki alkotóként apja nyomdokaiba lépett.
orpheline Creative Commons License 2007.06.13 0 0 280
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/6/5/THM_0002960365.jpg
szemét

Erre nem képes a hivatal, hogy május 16-óta elszállítsa a lomtalanításból az újrafelhasználók által "ittfelejtett" szemetet......
orpheline Creative Commons License 2007.06.10 0 0 279
Botticelli freskót találtak Esztergomban?
június 8. 12:00

Nagy valószínűséggel Botticelli festette az esztergomi várban, Vitéz János dolgozószobájának falán lévő freskó egy részletét.

A Magyar Rádió hírét szerkesztőségünk megkeresésére Horváth Béla, a Vármúzeum igazgatója megerősítette. Elmondta, hogy a freskó restaurálásán 2000 óta dolgozó munkacsoport vezetője Wirl Zsuzsa, és a kutatást vezető Prokopp Mária művészettörténész bejelentése szerint a restaurálás során a freskóról infravörös felvételeket készítettek. Az ennek során láthatóvá vált monogram alapján nagy valószínűséggel állítható, hogy a négy erényt ábrázoló freskó egyik alakja – a Mértékletesség allegóriája – a fiatal Botticelli műve. Horváth Béla elmondta, hogy Prokopp Mária és Wirl Zsuzsa a hírt tegnap jelentette be Firenzében egy reneszánsz konferencián, ma pedig Rómában is ismertetni fogják a kutatás eredményét.

Megkérdeztük Cséfalvay Pál kanonokot, az esztergomi Keresztény Múzeum művészettörténész igazgatóját is, aki elmondta: már eddig is ismert volt, hogy a Vitéz János esztergomi érsek egykori dolgozószobájában található reneszánsz freskó a firenzei iskola műhelyéből került ki, a művészettörténészek Filippino Lippinek tulajdonították az alkotást. A stílusjegyek alapján sem zárható ki, hogy a freskó egy részlete Sandro Botticelli alkotása, de csupán ezek alapján egyértelműen nem bizonyítható.

Cséfalvay Pál elmondta: nagy érdeklődéssel várja a ma délutáni római bemutatót, amelyen részletesen ismertetik majd a kutatási eredményeket, illetve a feltárt monogramot. Amennyiben minden kétséget kizáróan igazolható, hogy a részlet a fiatal Botticelli műve, akkor valóban szenzációs felfedezésről beszélhetünk.

Magyar Kurír
orpheline Creative Commons License 2007.06.09 0 0 278
Van 1 Botticellink!

Remélem, ettől beindul a szezon minálunk...:o))
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.31 0 0 277

heló !

1973 óta járok oda a közelbe. Esztergom és környéke.

:-/

Előzmény: orpheline (276)
orpheline Creative Commons License 2007.05.31 0 0 276
Hello Don!

Ebben a városban minden másképpen működik, mint bárhol másutt.....
Ha huzamosabb időt eltöltesz itt, majd meglátod.... megérteni - na az már nem biztos... a tősgyökeres Esztergomiaknak sem sikerül ez mindíg....:o)))
Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.31 0 0 275

... és a szolgáltatók (vállalkozók)

 

elképesztő !

komolyan mondom elképesztő... :-(

j.cs Creative Commons License 2007.05.30 0 0 274
Ezek szerint nincs. Ilyen jók a közművek:)
Előzmény: Törölt nick (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!