Keresés

Részletes keresés

Lester Burnham Creative Commons License 2003.03.28 0 0 99
Na, miután én ma túlvagyok az adminisztratív részen, megosztom veletek az általam tapasztaltakat.

Szerdán reggel 8-kor bementünk a VI. kerületi okmányirodába (Szinyei Merse u.), hogy felmérjük a helyzetet. A bejáratnál egy biztonsági őr tartotta vissza (illetve moderálta) a türelmetlen öregasszonyokat. A f@szi teljesen jó fej volt egyébként. Megtudtuk, hogy az első sorbanállók kb. fél 7-kor jönnek (nyitás: 8.00-kor); az okányirodába csak személyit kell vinni, a régi útlevelet, illetve illetékbélyeget, de azt lehet venni az emeleten - fénykép, illetve igénylőlap nem kő. Csak korlátozott számú útleveles sorszámot osztanak ki. Szerdán pl. pár tucatot, de akkor egész nap nyitva vannak. Ma a félnapos nyitvatartás miatt csak 12 (!) darabot osztottak ki (nagyjából a 6:30 és 7:30 között érkezőknek), a többieknek azt mondták, hogy viszontlátásra. Volt egy srác, aki szegény elég halovány lett, amikor kiderült, hogy ő ma nem kerül sorra.
Igazából nem értem, hogy miért ilyen kevés sorszámot adtak ki, mivel elég gyors volt az ügyintézés. Folyamat: 1. mufurc néni lefényképez digitálisan (2 perc) 2. mufurc néni aláírási mintát vesz tőled (2 perc) 3. kedves néni megkérdezi, hogy mit akarsz (4 mp) 4. kedves néni elügyintézi a dolgot (átlag 7 perc)
Mufurc néni és kedves néni párhuzamosan dolgoznak, úgyhogy elég hatékony a dolog. Én voltam ma a hatodik (7:00-re mentem oda) és 8:50-kor készen voltam.
Állítólag
- sürgőséggel: 1 hét
- simán: 2-3 hét

Lester Burnham Creative Commons License 2003.03.28 0 0 98
Nem aggódni! Soron kívül kiadják.
Előzmény: k__chris (93)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.26 0 0 97
Lehet ott venni, de előbb mindenképpen tépj sorszámot, aztán a szomszéd épületben bőven van időd megvenni a bélyeget.
Előzmény: autocue (95)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.25 0 0 96
ugy tudom, hogy kell. legalabbis ket ismerosomnek akik a visegradiban csinaltak kellett.
Előzmény: autocue (95)
autocue Creative Commons License 2003.03.25 0 0 95
A visegrádiba kell okmánybélyeget vinni, vagy elég tejelni a helyszínen?
Előzmény: nemisbéka (94)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.24 0 0 94
Mennyivel nyitás előtt mentél be?
Előzmény: ecser99 (84)
k__chris Creative Commons License 2003.03.20 0 0 93
más: nem ervenytelenittettem az utlevelem igenyleskor ugyhogy az utlevelem az onkormanyzathoz kuldödik ki, ez esetben ugye ujra sorszamot kell szedni meg minden, nem adjak ki soron kivul?
k__chris Creative Commons License 2003.03.20 0 0 92
van kulonbseg hogy hol adja be az ember? cisegradiba vagy okmanyirodaba? (mivel online az egesz cucc elvileg nem szabad hogy legyen különbség..)
Előzmény: tec1 (89)
tec1 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 91
Mivel én sürgősségivel adtam be ezért nem tudom, de egy haverom több mint másfél hónapig várt az útlevelére...
Tudtommal ezen a tavaszon közel másfél millió embernek jár le az útlevele...

tec1

Előzmény: k__chris (90)
k__chris Creative Commons License 2003.03.19 0 0 90
ez a 30 nap ez mostanaban mennyire 30 nap?
mer fater valamelyik nyaron nem surgossegivel csinaltatta es 1 het alatt keszen lett neki (asszem akkor is rel sokan voltak), szoval ez a surgossegi ez nagy szopatas lehet akár...
tec1 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 89
Visegrádi utca 110-112. Normál esetben harminc nap, sürgősségivel dupla illetékért 1 hét. Személyesen is bemehetsz érte!

tec1

Előzmény: Plébános (88)
Plébános Creative Commons License 2003.03.17 0 0 88
hali, segítsetek, kérlek benneteket!

szegeden van állandó lakcímem, de hétköznap pesten dolgozom, tehát nem tudok a helyi okmányirodába menni. hova vigyem pesten az útlevelet hosszabbításra? mennyi idő alatt csinálják most meg?

kösz

Lokator Creative Commons License 2003.03.17 0 0 87
Ma próbálkoztam az önkormányzati okmányirodában (Zugló), de nem volt nálam a lakcím-kártya, ezért nem sikerült. Késôbb kiderült, hogy olyan nekem nincs is, csak valami papírom a személyi számról. Arról viszont gôzöm sincs hol van. :-((((
Amúgy gyorsan ment a dolog, ha meg lett volna a papír fél óra alatt végeztem volna.
tec1 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 86
Általában a maximális lehetséges tartózkodás hosszát kérhetik ami ha jól tudom pl. az EU-ban 6 hónap.
Szlovákiát nem ismerem ilyen térem!

tec1

PS: Én március 7-én lejáró útlevéllel voltam az elmúlt 2 hónapban 3-szor az EU-ban és senkik nem kérte....

Előzmény: BahnScorper (85)
BahnScorper Creative Commons License 2003.03.04 0 0 85
Hát, nem bizalomgerjesztő, amit írtok...

Az enyém ugyan még év végén el lett intézve (tavalyi áron), habár egy kis protekcióval, mert muter az önkormányzatnál dolgozik és ismeri az okmányirodásokat. De azokat sem kell félteni, velem is köcsögöltek, hogy miért lóg ki egy kis darab ékezet az aláírásomból. De nem panaszkodok, mert legalább nem nekem kellett elmennem, elfogadták, hogy muter vitte be a papírjaimat, ami ugye vizsgaidőszakban egyáltalán nem vált hátrányomra.

Most viszont áprilisra tervezünk egy cseh utat, haverokkal, és hétvégén mondja a haver barátnője, aki szintén jönne, hogy neki májusban lejár a propiszka. De honnan lehet tudni, hogy mennyi minimum érvényességet kérnek az egyes országokban? Persze ez is szelektív, mert valakivel genyóznak a határőrök emiatt, valakivel nem...

ecser99 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 84
blg:

Köszönöm, végül ma a Visegrádi u.-ban próbálkoztam.
Elment egy teljes délelöttöm, ebből másfél óra a hidegben való ácsorgással. Péntekre talán meglecsinálják.
Levezetésképpen az ekormanyzat.hu szerkesztőinek küldtem az alábbi levelet:

Tisztelt Szerkesztők,

"Azzal, hogy Önönök nem vesznek tudomást az útlevélígénylés megváltozott eljárásáról sajnos hozzájárulnak az ügyben kialakult kommunikációs zűrzavarhoz. Figyelem: márc 1-től NEM kell útlevéligénylő űrlapot vásárolni és NEM kell fényképet vinni. Az Okmányirodák illetékessége is tisztázandó, az egyes irodák is másként tudják ezt: 1. csak a lakcím szerinti Okmányirodához vagy bármelyikhez lehet fordulni; 2. Sürgősséggel csak a központi, vagy bármylik iroda átvesz igénylést? (A központi Iroda szerint bármelyik, a XIII. ker Okmányiroda szerint csak a központi...
A változásokat a hírekban kellene szerepeltetni és linket elhelyezni a hírre az ügyleírásnál, u.i. rengeteg embert érint."

Gondoljátok, hogy ettől változna valami? Szkeptikus vagyok...

Előzmény: blg (83)
blg Creative Commons License 2003.03.02 0 0 83
a Pólus Centerben is van okmányiroda, szombat-vasárnap is nyitva, de ahogy hallottam/olvastam, baromi nagy szokott lenni a sor
Előzmény: ecser99 (80)
Waratah Creative Commons License 2003.03.01 0 0 82
Nálunk is ez az elektronikus cucc megy hétfötöl. Ott a bajom, hogy még két hete kitöltögettem a család összes tagjának a kérölapot, meg rá is ragsztgattam az okmánybélyeget. Viszont a fiamnak közbejött egy váratlan síelés, szóval mégsem adta még be a kérelmet, mert még belefért az érvényességbe. Remélem ettöl még nem ugrik a 6000 pénzünk.
Előzmény: sjesz (75)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.01 0 0 81
hat szerintem szombaton es vasarnap biztos nem.
Előzmény: ecser99 (80)
ecser99 Creative Commons License 2003.03.01 0 0 80
Sziasztok!

van esetleg ötlete valakinek, hogy hogyan lehet 1(!) nap alatt útlevelet hosszabbítani?

Megérne nekem négyszeres árat is (lefoglalt, kifizetett síelés).

tec1 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 79
"(=Mert ugyebár mi a (12)rókafasza kerül 50%-al többe egy más lejárati dátumon????)"
Hát az, hogy aki 5 évre kérte annak még egyszer be kell mennie újabb 4000 Ft-ért! Ha így gondolkodsz akkor nagy "mennyiségi" kedvezményt kaptál.

Ma voltam a Visegrádiban és tanusíthatom, hogy dupla pénzért indoklás nélkül csinálják a sürgősségit.
Sajnos a Váci utcai Közigazgatási Hivatal beszüntette a sürgősségi útlevél ügyintézést, így várnom kellett egy órát a Visegrádiban....

tec1

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 78
az egyik baratom csinalta surgossegi uton, oktoberben es nem volt dupla ar. ugyanannyi volt, es indoklast kellett leadnia
Előzmény: sjesz (77)
sjesz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 77
Korábban is dupla ár volt a sürgősségi, és indokolni is kellett...

Ebből csak a dupla ár maradt.... :-))

Előzmény: e_dora (76)
e_dora Creative Commons License 2003.02.10 0 0 76
azért ez akkor is előrelépés, tetszik.. (lehet, hogy elsiettem az enyém ráadásul szar fotóval asse tudom, hány évre kapom..)
Bár ha azt veszem, hogy milyen képet csináltak az uj személyihez a helyszinen azzal az indokkal, hogy "kontrasztosat kell hogy a karakteres vonások jol kijöjjenek".. fúú.

A dupla árat jobbnak tartom az indoklásnál.. drága ugyan, ez igaz, de ahhoz végképp semmi közük nem volt, hogy miért sietek és mennyire.

sjesz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 75
Szia! :-))

Útlevelet bármikor csináltathatsz újat.

Március 1-től nálunk is változik az útlevélkérelmek leadásának rendje.

Megszűnik az előre kitöltendő Útlevélkérőlap, az irodán gépen kitöltik, kinyomtatják és neked csak alá kell írnod. A fotót is az okmányiroda fogja csinálni. Az így elkészített kérelmet pedig ELEKTRONIKUSAN tivábítják a BM-be.
Továbbá sürgősségi ügyintézéshez nem kell indoklás.... vagyis az apparátus helyből lassú, de ha nem akarsz várni, egy kis "kenőpénzért" (Dupla díj) megcsinálják hamarabb...

Ezt hívják állami korrupciónak!

Továbbá marad az a felháborító és pofátlan rész, hogy az útlevél 5 évre 4000, 10 évre 6000 Ft!
(=Mert ugyebár mi a (12)rókafasza kerül 50%-al többe egy más lejárati dátumon????)

Előzmény: e_dora (72)
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 74
((bocs, nem pálinka.. már nem. gyümölcsaromával izesitett alkoholos ital, vagy mi))
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 73
hozzáteszem, az ügyintézők magyarok voltak.. mi a különbség: iskolázottabb, jobban fizetett emberek. Tehát ami otthon van az nem politika függő, nem a magyar valóság eredménye (csak áttételesen) hanem egy csomó alulfizetett, alulképzett tanulatlan kulturálatlan bunkó dolgozik ilyen helyeken többnyire kezelésre szorulo pszichikai jellemzőkkel. De ilyenekből több millió mászkál az utcán.. bkv ellenőr, portás-mentalitás etc.. szükség van rájuk a népszaporulat miatt. Kultura meg majd lesz. 10-20-30 év mulva, ha jol teljesit a gazdaság és az embereknek nem az lesz a gondjuk, hogy miből vegyék meg reggel az indulo 100 forintos páleszt.
Előzmény: e_dora (72)
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 72
na, jövök egy sikeres sztorival bár nem hiszem, hogy bárkit felvidit

((off-- hello sjesz :))

Na, besétáltam/tunk a berni magyar követségre. Adtak egy kérőlapot ingyen, aztán elmentek kinyomtatni a nyugtát a pénzről amit még nem adtam oda. A fotót automata csinálta homályos vacak, a barátomnak le van vágva a homloka de nem szoltak :) Kitöltöttem a papirt. Nem kértek személyit, csak lefénymásolták a régi utlevelet és visszaadták. Najo, a rossz pillanat: elkérték a pénzt (kb 18 rongy). Majd postán jön az okmány, ha megvan legyek szives visszaküldeni a régit. De el is hozhatom, ha arra járok. Majd.
:) Volt kirakva aznapi ujság és magazinok. Ja, és előreengedtek (!) mert jött egy problémás ügyfél és ne kelljen várnunk.

különben mennyire kell lejárni az utlevélnek ahhoz, hogy ujat lehessen kérni? mer az enyém még nyárig jo..

bokor Creative Commons License 2003.01.28 0 0 71
Tudom, köszönöm, de egy kollégám átveszi!
Előzmény: cHe2 (70)
cHe2 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 70
Szia!
A felesleges illetékbélyeget az illetékhivatalban vissza lehet váltani.
cHe
Előzmény: bokor (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!