Keresés

Részletes keresés

annuska111 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 26
Köszönöm a válaszod! Igazából nagyon szeretem a biztositásközvetitést, szeretnék ennél a szakmánál maradni. Azt hiszem az Agenta nevű céget választom, csak tudod érdekelt az emberek véleménye és sokan mondtak és irtak jót róla.
Előzmény: maholnap_lawyer.com (25)
maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25
Csaknem bármelyik, elmúlt egy-két évben alakult nem MLM-rendszerű biztosításügynöki céggel csak jól jársz, ha mindenképpen a biztosításközvetítés a kitűzött terület, ahol dolgozni szeretnél. Nem árt hozzá alapos szakmai képzés, lehetőleg független oktató intézeteknél (Babikszi, MPTSZ, Bankárképző). És kerüld a szakma hibáit, mint pl. a kókler kombi hitelek. És utána nézhetnél annak is, hogy olyan céget találj, ahol nem csak biztosításokkal foglalkoznak, hanem független pénzügyi tervezéssel, ügyfélközpontú hitelbrókeri tevékenységgel, lízing és pályázati tanácsadással, befektetési tanácsadással, stb.
Előzmény: annuska111 (20)
mocsabi Creative Commons License 2010.06.22 0 0 24

Bocsánat, hogy mégsem kérdeztem, utána néztem a cégnek, megtudtam, amire kiváncsi voltam. Még köt a mostani céghez egy határidős szerződés, de amint lejár, jelentkezem a cégeteknél.

Előzmény: kovizsi (23)
kovizsi Creative Commons License 2010.06.16 0 0 23
Persze, kérdezzetek nyugodtan. Már visszaolvastam a fórumokat, ahol ezzel a céggel kapcsolatban érdeklődtek. Örülök, ha segithetek!
Előzmény: mocsabi (22)
mocsabi Creative Commons License 2010.06.15 0 0 22

Aha, szóval nem csak én érdeklődöm erről a cégről. Akkor tőled kérdezhetek, kovizsi?

kovizsi Creative Commons License 2010.06.08 0 0 21
Itt folytatom a beszélgetést Annuska, ha nem baj. Szóval megnyugathatlak én is, hogy nem MLM az Agenta, egy normális biztositás közvetitő cég, azzal a különbséggel, hogy az alkuszi jutalék 90%-át kapjuk meg. Engem mondjuk épp ez győzött meg. Nagyon jó a háttér, nagy a kinálati paletta. Szerintem gyere be egyik nap a céghez és elmondják neked személyesen.
Előzmény: annuska111 (20)
annuska111 Creative Commons License 2010.05.18 0 0 20

Most, hogy megbizonyosodtam róla, hogy az Agenta Biztositásközvetitő nem MLM, érdeklődni szeretnék, hogy van-e valaki, aki esetleg a cégnél dolgozik?

Tudom, erre is az a válasz, hogy ott kell dolgozni, és akkor megtudom milyen, de én már csak ilyen tapogatózó tipus vagyok.

maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2010.05.06 0 0 19

Remélem, hogy elolvastad a hatalmas költségek sorát és az esetleges kilépés költségeit! (PL. a kezdeti befektetési egységekre az első két éven belül a visszavásárlási érték (amennyit visszakapsz felmondás esetén) 0 (nulla!) %.

 

Remélem volt annyi eszed, hogy a minimális éves díjjal kössed meg (P-II-nél 200.000.- Ft évente), hiszen az éves díjakból sokkal nagyobb költségeket vonnak le, mint az ún. eseti befizetésekből (igaz a zügynök jutaléka az éves díjakból képződik, ezért bukod el az összes pénzed, ha kilépsz néhány éven belül).

 

Szóval költségek:

Alap TKM költség (ha végig vinnéd a szerződés): futamidőtől függően 5,26%  , 7,28% és hosszabb futamidő esetén 4,4% évente

  • kezdeti költségek: 7,95% évente (ha azóta nem emelték)
  • adásvételi árrés: 5% az éves díjra mindig, 3% az eseti befizetésre (de ez utóbbi neked nem volt)
  • nyilvántartási költség: 495.- Ft havonta, és még további kisebb költségek

A legtöbb biztosítónál megfigyelhető, hogy a "független" (valójában többes ügynök) tanácsadó cégek által értékesített termékek a drágábbak közé tartoznak, itt pl. a közel megegyező Uniqa Multi Invest Plusz és a Brokernet PLatinum II közül is az Uniqa által értékesített változat az olcsóbb minden időtávon. Nem kevéssel, de hát valamiből etetni kell az MLM-rendszert az ügynökcégnél is!

 

Ennek a terméknek - ha már UL-ben gondolkodik valaki - az egyetlen értelmes pontja a "gyermek plusz" opció, és a "haláleseti díjátvállalás" opció, remélem elmagyarázták, hogy ezek mire jók, elvégre az ügynökök magas képzsében részesülnek (a weboldaluk alapján :-): "A BROKERNET Csoportnál ma már saját, belső, európai színvonalú képzési intézményünkben a beiskolázott munkatársainkat egyetemi tanárok és a szakma elismert ... (goooogle keresés alapján, muhaha)

 

Saját honlapjuk szerint: "Munkatársaink folyamatosan, a mindennapok gyakorlatán (Training On the Job) és évtizedeken keresztül (Lifelong Learning) tanulnak és tanítanak (Management by Walking Around)". Ezek a gyakorlatban inkább MLM-képzések, andödzsob tréningek pedig azt jelentik, hogy megy az "öreg guru" (aki a nagyobb jutalékot kapja az MLM szerint) a "kicsi egyes pozíciós" újonccal, és jól megköti helyette a szerződést akkorára, hogy az ügyfél belegebed (lásd a saját eseted), a kicsi egyeske is kap egy kis jutalékot, a "szakmai vezetője" még többet, annak a "szakmai vezetője" (aki már ennél a résznél rég ott sincs" az még annál is többet, a cég tulajdonosai pedig a legtöbbet.

 

Ha az ügyfél (pl. te) felmondja a szerződését, akkor két éven belüli sztornó esetén visszaírják a korábban kifizetett szerzési jutalékot, két éven túli sztornó esetén csupán az ügyfél lát vissza nulla forintot, az ügynök megtarthatja a magáét...

 

Ha meg akarod tartani a szerződést, és hajlandó vagy a jövőd későbbi finanszírozása érdekében évekig félre tenni (ennek egyébként van értelme), akkor kérj díjcsökkentést, lehetőleg 200.000.- Ft éves díjra vidd le, és lehetőséged szerint havonta, vagy amikor megteheted mindig helyezz el az "eseti alszámlán" kisebb-nagyobb befizetéseket. Egyrészt annak sokkal kisebbek a költségei, másrészt onnan bármikor kiveheted, amikor nagyon kell, harmadrészt ha ott az alszámlán havonta gyűjtögetsz, akkor nem fog évente egyszer fájni az a kétszázezer befizetés, hiszen csak az eseti számláról kell áthelyezést kérned a főszámlára.

 

Ha nem akarod megtartani, akkor kidobáltad az ablakon a pénzt, köszönd meg a kóklerbrókerednek. Viszont termeltél az ügynökcégnek 650ezer éves díjnál kb egymillió forintos jutalékot, amiből a te kóklerbrókered megkapott hetven-százötvenezer forintot, ami még adózás előtti összeg. Sebaj, a bevétel a fontos!

 


 

http://koklerbroker.blog.hu

Előzmény: OWlaci (13)
JAMIE21 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 17
Másodikra is.
Semmi konkrét információ,csak rizsa.Tavaly 50000dolcsiból csináltak 3 millát.Az alapbefizetéssel számolva is csak 5000fő játszik,ehhez képest 5 földrészen elismerik őket.
És a tipikus csalogató szöveg:olcsó, csak 1.5kg hús ára.
Előzmény: Laci-62 (16)
Laci-62 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 16
Első ránézésre tipikus pénzlehúzó oldalnak tűnik.
Előzmény: Kove25 (15)
Kove25 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 15
Sziasztok!
Találtam egy oldalt, ami szerintem túl szép, hogy igaz legyen...:

http://www.otthonimunkak.eu/sevendaywealth.htm

Szerintetek mennyire lehet reálisnak venni az ott leírtakat? Érdemes egyáltalán foglalkozni az ilyen lehetőségekkel, vagy teljesen felesleges, mert biztos bukás a vége?
Laci-62 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 14
Változtasd meg a díjfizetés ütemét évesről havira. Több UL biztosításnál az éves díj is csökkenthető két díjjal rendezett év után.
Fordulj bizalommal Bnet-es tanácsadódhoz, biztos segít.
Előzmény: OWlaci (13)
OWlaci Creative Commons License 2010.03.24 0 0 13
 

sziasztok,

 

2 éve kötötem egy ul-biztositást 20 évre, évi 650ezer befizetésel. most eddig 1,3 milla lett befizetve és idén májusban esedékes a következö 650ezer.

no ez a pénz nincs meg és nem is tudom összekaparni, de még egy részét sem.

sajnos igy alakult.

mi történik a befizetett pénzzel?

tud valaki segiteni?

az uniqa-nál lett megkötve a brokernetten keresztül a platinum 2.es csomagban.

örülnék valami segitségnek.

 

köszönöm

laci

JAMIE21 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 11
Olvashatnál figyelmesebben...
Előzmény: liliom19 (10)
liliom19 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 10

A bankba nem is érdemes betenni. Vannak már jobb lehetsőségek is.

Előzmény: JAMIE21 (9)
JAMIE21 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 9
Hopp,ami kimaradt:
tehát valamelyest át fog alakulni a pénzügyi-szektor, nagy hullámhegyek-hullámvölgyek lesznek,sok bizonytalansággal megspékelve.Könnyen el lehet veszíteni majd jó sok pénzt.A kötöttebb banki és biztosítós konstrukciókat érdemes lesz elkerülni.
Előzmény: JAMIE21 (8)
JAMIE21 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 8
Valószínűleg az UnitLinked-biztosításokra gondolsz.
Annak van itt saját topicja,nézz körül ott,ha javasolhatom.Ha van időd,olvass vissza több hónapot is.
Én személy szerint lebeszélnélek az ilyen konstrukciókról.Az elmúlt 20-30 évben ezek nagyon jól tudtak fizetni,viszont (szerintem) komolyabb átalakulás előtt áll a banki és pénzügyi szektor.
Ha beírod a gugliba,hogy pénzügyi tanácsadó,akkor kb a harmadik találat lesz egy elég ismert fickó neve.Az ő oldalán érdemes olvasgatni,sok érdekes dolgot magyaráz el közérthetően,magyarul.Persze ő is az UL-t fogja ajánlani....
Előzmény: liliom19 (7)
liliom19 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 7
Nem mi, ismerősünk kötötte, de azt mondta ha van valakinek 10-15 ezer ft-ja havonta megéri, hogy növelje a pénzét és évek múlva a hozamok sokat hozhatnak, ha jól csinálja a tanácsadója. Mi is ebben gondolkodunk csak előtte érdeklődök kötött e már ilyet valaki. A cég neve Marsali azt hiszem. Az ő tanácsadójuknak írt a neten és vele beszélt.
Előzmény: JAMIE21 (6)
JAMIE21 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 6
1.Írhatnál kissé konkrétabban is,így nehéz válaszolni...

2.Agyon kellene ütni az olyan tanácsadót,aki bele viszi az ügyfeleket olyan konstrukciókba,amelyből nem lehet kiszállni azonnal(szükség esetén).
Remélem a tietek nem olyan...
Előzmény: liliom19 (5)
liliom19 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5
Az egyik ismerősünk a neten egy hirdetésen keresztül talált egy független szolgáltatót a nevét pontosan nem tudom csak hogy köze van a mars csokihoz:D, maghogy svájci. Velük kötött egy my way nevű biztosítást amit agyon dícsért az ismerősünk, hogy miket tud és nagyon ajánlgatta, hogy legalább hallgassam meg a lehetőségeimet, de mielőtt nekiugranék szeretnék még szétnézni. Ezért érdekel ki mit tud mondani.

uhu20 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 4
Üdv,

Ha valaki külföldi részvényekbe akar fektetni, közvetlenül, vagy közvetve, akkor milyen szolgáltatót tudnál javasolni? Ill. milyen termékeket?
Előzmény: tigris_23 (2)
liliom19 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 3

Sziasztok!

 

Anyukám szeretné félretenni egy kis pénzt, hogy a jövőben legyen mihez hozzá nyúlni, ha kell. Tud valaki ajánlani egy jó tanácsadót, aki tudna ebben segíteni? Kecskeméti vagyok.

 

Üdv

Barbi

tigris_23 Creative Commons License 2002.09.06 0 0 2
0 forintal is lehet kezdeni valamit,nem kell mindenáron befektetni,a tanácsadás arról szól,hogy megnézi mit lehetne
javítani az eddigi pénzügyi gazdálkodásodon,ha nem tudsz befektetni, át lehet nézni akár az eddig igénybevett szolgáltatásaidat is
(bankkártyától kezdve,időnként felvett hitelek,vagy bármi más)és ha lehetséges jobbakat keresni,vagy pl.: rámutat arra hogy esetleg hol folyik ki a kezed közül a pénz.
FOCUS Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1
Jó, hát legyen: Mibe érdemes havi 30-40 ezret fektetni. (Sör, bor, autó, nő után :-) )
Előzmény: tigris_23 (-)
Csokis Creative Commons License 2002.09.05 0 0 0
Épp felesleges 0 forintomat mibe fektessem? .-)
Előzmény: tigris_23 (-)
tigris_23 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 topiknyitó
Sziasztok , Én pénzügyi elemzo vagyok, ha bárkinek van kérdése pénzügy tanácsadással kapcsolatban(magánszemélyek részére)
tegye fel nekem, biztosan válaszolok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!