Keresés

Részletes keresés

Probatbicol Creative Commons License 2002.08.12 0 0 129
A III. még csak 12 éves és jó erőben van.

Sajnos még várnod kell egy kicsit, hiszen te még meg sem születtél, még magzati jogaid sincsenek.

Előzmény: IV. Köztársaság (128)
IV. Köztársaság Creative Commons License 2002.08.12 0 0 128
Namost akkor beteg az öreg III. vagy meghalt. Mert nem mindegy nekem.:-)))
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.12 0 0 127
Bocs, de te tényleg súlyos beteg vagy, ha azt hiszed, hogy végiggondolja.

Pláne józan ésszel. Ez két okból is eleve kizárt.

Előzmény: Súlyos Beteg (126)
Súlyos Beteg Creative Commons License 2002.08.12 0 0 126
Nem igaz:
2./ A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
4./Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5./A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
10./ Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11./ Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12./ A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
13./ Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14./ Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15./ Románok, Jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16./ Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17./ A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18./ A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyaréletben.
20./ Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.
Szinte az egesz nem igaz. Ami igaz belole, az meg banalis - semmi koze az alairashoz. Gondold vegig jozan esszel.
Előzmény: K.Pista (11)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.12 0 0 125
El lehet várni, hogy 50 vagy 100 vagy akár 1000 nap után egy kormány jóléti szolgáltató államot alakítson ki Magyarországon? Lehet ilyen jogos igény? Egy olyan országban, ahol még az Alkotmány is tele van lyukakkal, mert az elit képtelen újat létrehozni? Ahol még mindig távlati cél az adóreform, a társadalombiztosítás reformja, a nagy elosztó rendszerek korszerűsítése? Ahol dúl a korrupció? Ahol dúl a kontraszelekció? Ahol nincs szilárd politikai elit? Stb, stb.

Szerintem nincs itt semmi baj, nincs alkotmányos vagy köztársasági válság: tisztulás van, és lépésről-lépésre haladunk előre. Így volt ez az USA-ban, Angliában, mindenütt, csak valamivel korábban.

Előzmény: netizen (124)
netizen Creative Commons License 2002.08.12 0 0 124
Hajdu Janosert jar a pont, sot szovateheted a sok helyesirasi hiba miatt ertelemzavaro textet.
ha a topiknyitó tényleg élesben politizált, ahogy írja - Pontosan arrol nyilatkoztam, hogy outsider voltam.
Nem tartom magamat jobboldalinak, a jobboldalisaghoz ugyanis kemeny konzervativ (arisztokratikus) hatter szuksegeltetne, kozeppolgari ertelmisegnek tartom magamat.
Senkit nem allt szandekomban kabitgatni, csupan annyi volt a celom, hogy kifejtsem az utobbi fel evben kialakult velemenyemet a harmadik koztarsasag belpolitikajarol.
A kritikam nem MSZP-ellenes, nem is FIDESZ sot megcsak nemis MIEP ellenes. Arra probaltam ravilagitani, bar ezt bevallom nem hangsulyoztam ki erosen, hogy a harmadik koztarsasag minden partja, belertve az MSZPt is, igy-vagy ugy aldozata a kialakult helyzetnek. Ha ugy gondolod, hogy azert mert nem allok be a "Medgyessy egy szent, Medgyessy egy hos!"-t kantalo baloldali hajra-lanyok taboraba erdemben invalidalja a gondolataimat, am legyen meg szamodra a te akaratod, nem akarlak meggyozni arrol, hogy nincs igazad, sot a topicnak nem is volt effele celja.
Szandekom pusztan annyi volt, hogy elmondjam - ugy erzem - necces a magyar demokracia hatalomgyakorlasi modszertana. Nem szenvedek semmifele panikbetegsegtol, inkabb csak az faj, hogy a jelen regnalo kormany sem fogja tudni megvalositani a szolgaltato joleti allamot, es ennek a jelei a 100-nap elso felen tul mar mutatkoznak. Ezt en abban latom, hogy a szaznapos program mindenki szamara trivialisan ertheto celjait elkezdtek megmagyarazni.
Elfogadom azt, hogy neked most nem esik jol, hogy tamadom azokat (is) akik kezebe te a jovodet helyezted, de hidd el nem gonoszsagbol teszem. Annyi tortent, hogy en mar tul vagyok ezen az elmenyen, sot lehetosegem nyilt arra hogy megcsomorlotten szemleljem azokat az embereket akiknek tobbszor nyujtottam e terem segitseget. (1990, 1994 - SZDSZ; 1998 - FIDESZ). Megvallom neked, en sosem voltam protest szavazo, hanem probaltam mindig valami mellett voksolni. A tragediam kb az, hogy a valasztott platformok eddig sosem azt kovettek el, amire szamitottam, sot jogosan vartam el toluk.
Előzmény: Probatbicol (90)
pindiy Creative Commons License 2002.08.12 0 0 123
Ejnye no, a létezöben golyót csak Moszkvából lehetett gurítani, itten már csak azt lehetett érzékelni, hogy gurul::))

De a lényegről, ha nem felednéd már úgy 86-tól többé-kevésbé azt írhatott a salytó amit csak akart, néha voltak csak gondok belőle, aztán ugye a Pénzügykutató csak elkövethette a rendszerváltás alapművét, aztán csak lehetett kétszintű bankrendszer, társasági törvény, aztán csak lehetett mán pénzt spejzolni a rosszabb időkre, mert meg volt az infrastruktúrálya::)))
Kutya balya nem lett senkinek a Monor-i találkozóból, a Dunakörből és az ellenzéket is csak tessék-lássék pofozták fel, nem igazán a rend kedvéért, inkább a belső keményvonalasok megnyugtatása érdekében.
Még az MDF is le lett velük nyeletve.
Persze ebből voltak belső pártharcok, de valahogyqan mindig gyözött az engedékenység és bizony az Moszkva nélkül nem ment volna.
A hazai küzdelmek úgy 1988 tavaszára döltek el, amikor is egy KB ülés idejére a legmegbízhatobb honvéd elvtársak bizony úgy délután háromig készenlétbe ültek, várva egy KB telefonra, hogy gáttyát vessék a további fellazulásnak::))))
Aztán nem volt telefon.

Szóval az SZT tiszteknek sok dolguk volt, hogy az a golyó szabadon gurolhasson.
Mostan meg megkapják a Mécs féle obsitot, azok akiknek fingaj nem volt a szakmáról és folyton az első vonalba törekedtek::))

Előzmény: Probatbicol (122)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.12 0 0 122
Ez a dolog a golyókkal teljesen rendben van, de te azt mondtad, hogy nálunk már 3 évvel korábban érezték az idők szavát és golyókat kezdtek guritgatni?

Lehet. De kik? Mert én nem vettem észre, noha benne éltem nyakig...

Előzmény: pindiy (117)
pindiy Creative Commons License 2002.08.11 0 0 117
Gondolom úgy képzeled, hogy a Gorbi felült a repülőre elment Máltára, hogy majd csak elbeszélgetnek valamiről, oszt halván az 5letet nagyott csapott az öreg Bush markába::))))

Már Gorbi hatalomra kerülése a kiegyezést szolgálta nyugattal, hogy valami modón, hosszútávon legyen remény arra, hogy azt a stratégiai hátrányt kiegyenliccsék, amit volt szíves elszenvedni az orosz birodalom.
Nem volt olyan ár, amit ezért ne adtak volna meg.

Ki is fogják egyenliteni 20-30 év múlva.

Egyébként nem gondolom, hogy az ezzel kapcsolatos terveket igazán a magyarokkal vitatták meg, mig készültek a tárgyalásra.::)))
Mostan azt a peresztrojkát, meg azt a glasznotyot nem is emlegetem, mert ugye az csak a gyermekmese.

Az elébb írtam, ha lyó lendülettel és írányban guritanak el egy golót, az megy a maga utján, aztán a végén készíthető hozzá összesküvéselmélet.

Mondhatnánk inkább, már átvitt értelembe, hogy az ilyen golyók hajtják a történelem kerekét.


Előzmény: Probatbicol (114)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 116
Szerintem jó ez így, hulljon a kérgese!

Kádárt eddig is imádták, most majd egy kicsit jobban fogják, de ennek sincs már jelentősége. Szégyenkezni pedig senkinek nincs miért, mert ez volt a történelem legnormálisabb rendszerváltása, minden hülyeségével együtt.

Előzmény: pindiy (115)
pindiy Creative Commons License 2002.08.11 0 0 115
Tulajdonképpen természetes, hogy igy alakult.
Magad is leírtad, hogy miért.

Mostanság valaki elguritott egy golyót, aztán mint a kugliba dőlnek a figurák, ami egyébként még csak nem is lenne lényeges.
A lényeges és gondolom azzal senkisem számolt, hogy a rendszerváltás kanonizált változata bedölt és a társadalomnak esmét szembe kell nézni azzal, hogy tulajdonképpen nem tett semmit, csak fordult a történelem kereke és nem is mi forgattuk.
Egyrészt kedvező, mert rályönnek, hogy nincs nagyon miért leköpni magukat, akárhogyan is biztatva voltak erre, mert kissé korán születtek, másrészt azok számára meg kedvezőtlen akik kurzust lovagolnak, mer kiesnek a hősök számára külün szabott nyeregből és kapaszkodhatnak ulyból.
Az igazán lyó talán az, hogy valami realitás kerül a mostanság elöadott leányregénybe.
Az igazán rossz meg az, ha ennek kapcsán a Kádár rendszert valami aranykor fénye övezné be, amelynek mostanság nagy a veszélye.

Akik meg itten frusztráltak erösen, azok azok akik szeretnek nagyot álmodni, oszt nem esik lyól éppen a leglyobb részeknél felébredni.


Előzmény: Probatbicol (113)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 114
Ne marháskodj, öreg, tényleg azt állítod, hogy valakik '85-től tudatosan dolgozták ki a rendszerváltás koncepcióját? Tehát még Csernyenkó alatt?

Ezt nem hiszem. Van erre bármilyen adatot vagy tapasztalatod? Én csak azt érzékeltem, hogy próbálták a hajuknál fogva kirángatni magukat a mocsárból (kétszintű bankrendszer 87-ben, adórendszer), de ezt a szocializmus megóvása végett tették, nem rendszerváltási meg jobboldalkreálási szándékkal.

És különben is: ki csinálta ezt? Kádár? Aczél? Grósz, aki csak 88-ban jött? Pozsgay, Németh, akik szintén csak 88-tól erősödtek meg? Ki volt ennek az éceszgébere a pártban, amikor Aczél még 88 elején azt mondta egy plénumon, hogy a bajok megoldása a "több szocializmus"?

89-ig szó sem lehetett a rendszerváltás gondolatáról sem. Aztán már gyorsan ment: népfelkelés deklarálása, satöbbi.

Egyetlen dolog volt nekem mindig is nagyon gyanús: hogy a fenébe rángatták össze pár nap alatt az Ellenzéki Kerekasztalt? Az szerintem is tuti, hogy az EKA fele MSZMP-küldött volt. De csak akkortól kezdve, korábban aligha.

De szívesen hagyom magam meggyőzni, ha felhozol valami szaftosat, amit nem tudok.

Előzmény: pindiy (112)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 113
Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő hely, de az utóbbi pár napban eszelős mélyrepülésbe kezdett a Polfórum, tiszta köpőcsésze lett.

Nem kellene valamit kitalálni, mert ez így nagyon lerontja az értelmes emberek beszélgetéseit.

Vagy csak a kattintás számít? Mert akkor ezt meg lehet mondani, és az ember nem izgatja magát.

Előzmény: pindiy (112)
pindiy Creative Commons License 2002.08.11 0 0 112
Hát nagyjából igy volt.

De:
"A rendszerváltás - szerintem - annyiban volt "levajazva", hogy Máltán megállapodtak a jaltai rendszer felszámolásában, és abban, hogy demokratikus rezsimeket kell létrehozni (pontosabban engedni létrejönni) Kelet-Közép Európában."

Málta csak a pecsétet ütötte rá, a dolog előkészítése mán úgy 85 tályától tudatosan történt.
Sok munkával lyárt::)))
Ugye kellett, hozzá egy majdani lyobboldal, aztán hungaricumként egy kétszintű bankrendszer, meg az a rengeteg stb, közben nem kilógatni a lólábat és a párt belső ellenkezőit is nyugtatgatni kellett::))
Nem volt egy könnyű munka és rövid út, amig eljutott odáig a politika, hogy mostan már ki lehet vonni a lyobboldalról a régi elvtársakat, tán megáll már a lyobb a salyát lábán is, ugy-ahogy::)))
Ha nem, no akkor meg vérezni fog a szívem::)))

Előzmény: Probatbicol (107)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 111
Most látom, hogy a mondat kiegészítésre szorul:

ha nem hajtjuk el mégsem, akkor meg úgy kell nekünk, mert akkor hagyjuk, hogy magával rántson minket az ő erkölcsi mocsarába, amihez semmi közünk.

Előzmény: Kagakusha (110)
Kagakusha Creative Commons License 2002.08.11 0 0 110
"Ha valaki elveszíti a presztízsét, húzzon el, ha nem húz el, majd elhajtjuk. Jó ez így."

Pontosan. :-)

Előzmény: Probatbicol (105)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 109
Akkor lehetett volna paktumokat kötni, ha valaki idejött volna úgy 30 milliárd dollárral a bőröndjében (jó nagy koffer lett volna), és letette volna az asztalra, és azt mondta volna: "Uraim, van egy ajánlatom." Nagyjából ennyi volt az ország "ára" akkoriban.

De a fene egye meg, nem jött senki...

Előzmény: pindiy (82)
K.Pista Creative Commons License 2002.08.11 0 0 108
Oszt minek vitt volna neked bárki is papírokat, he?

Mi vagy te, tán a Juszt Laci?

Előzmény: Probatbicol (107)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 107
89-ben megkeresett egy alak, és hozott ilyen hülye "papírokat", de elhajtottam a francba. Azt mondja: "Nem hiszi?", mire én: "Nem" , mire ő: "Jaj de kár. Viszontlátásra." Ilyen színvonalon ment a dolog.

'89 nyarán egyébként még szinte biztosnak tűnt az MSZMP kormányra kerülése a szabad választások után. Egyrészt mert a rendszerváltó folyamatot a reformkommunisták csinálták, bárki bármit is mond, másrészt mert Pozsgayt biztos befutónak lehetett tekinteni az esetleges elnökválasztáson.

Ezt a reménykedést rombolta szét a népszavazás (helyesen). Nem Pozsgay lett az elnök (nem baj), nem is Für (az se baj), hanem Göncz (az se baj).

De azért ne feledjük, hogy az események '89 augusztusa és októbere között hihetetlenül gyorsan fejlődtek, rengeteg történés zajlott, és nagyon nehéz volt áttekinteni a fejleményeket. Talán ez is oka annak, hogy 12 év után viszonylag könnyű visszamenőleg megkeverni a kártyákat, mert a mai napig nem láttam átfogó kritikai elemzést a rendszerváltó folyamat egészéről. Van tehát vevő a konspirációs elméletekre, különösen azok körében, akik már akkor sem értettek egy hangot az egészből.

A rendszerváltás - szerintem - annyiban volt "levajazva", hogy Máltán megállapodtak a jaltai rendszer felszámolásában, és abban, hogy demokratikus rezsimeket kell létrehozni (pontosabban engedni létrejönni) Kelet-Közép Európában. De fájdalom: egyiküknek sem voltunk annyira fontosak, hogy összeesküvéseket szőjenek behálózásunkra. Bushnak nyakában volt a példátlan recesszió, Gorbacsovnak pedig a szovjet csődtömeg. Lám, még Lengyelországot is hagyták a maga útján menni, akkor minket meg pláne.

Ezt a xart tehát magunknak csináltuk, nem kellett ehhez "segítség", és most nekünk kell lenyalogatni. De nincs is ezzel semmi baj, mert mint látom, nyalogatjuk rendesen. Még tíz év, és tiszta közélet lesz az országban.

Előzmény: pindiy (94)
K.Pista Creative Commons License 2002.08.11 0 0 106
Akkor Medgyessy haverod, már kezdhet is elhúzni, mert nála nagyobb erkölcsi nulla nincs ebben az országban.
Előzmény: Probatbicol (105)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.11 0 0 105
Egyébként a "harmadik Köztársaság" /a nagyeszű topiknyitó nem méltatta arra, hogy helyesen írja: III.-nak/ - nos, köszöni, jól van, hiába akarják egyesek szétzilálni. Nem fog menni.

Nekem tetszik, ami most történik. Ja, hogy kiesik néhány csontváz a szekrényből? Essen. Néhány politikus mítosza megrendül? Rendüljön. Nem atyaúristen egyik sem, hogy ne bírjuk ki a hiányukat. Tisztuljon a kép, és bizonyos dolgokkal ne lehessen a jövőben már zsarolni, visszaélni, ködösíteni és maszatolni.

És ha rendül Medgyessy, Orbán, Mádl, Göncz, Martonyi, Járai presztízse - kit érdekel? Kik ezek? Az élet megy tovább. Ez a demokrácia és ez a Köztársaság. Demokráciában nem szabad egyes személyek tekintélyére építeni a politikát. Ha valaki elveszíti a presztízsét, húzzon el, ha nem húz el, majd elhajtjuk. Jó ez így.

big-lesz Creative Commons License 2002.08.11 0 0 104
Ez a K.Pista!
Látod, velem már szóba se áll...
:o)))
pindiy Creative Commons License 2002.08.11 0 0 101
Ha nem volt, nincs mit tagadni rajta.
Mér kellett volna az erösebbnek bármilyen paktumot kötni a saját kreaturájával.
Elég volt azt megcsinálni.
A f@szt nem értesz ezen.
Előzmény: K.Pista (100)
K.Pista Creative Commons License 2002.08.11 0 0 100
Minél veszettebbül tagadod a paktumot, az annnál hitelesebb lesz.
Előzmény: pindiy (99)
pindiy Creative Commons License 2002.08.11 0 0 99
Te egy hüje vagy.
Mér kéne tagadni, ha egy paktum meg van kötve?
Egyébként nem volt szükség rá, a dolgok igy is a rendes kerékvágásba mennek::)))
Az a pár jobbos kormánytag aki meg most bukik, azér meg nem kár, mórok voltak.
Akik meg lesznek jobbos kormánytagok, azok meg mostan még ugyse buknak.
Te csak nyugodtan robbangasd a vonatot a nagyerdőben, hisz az már régen nem is lyár arra::)))
A csőszre meg figyelj, mert ha lyön seggbe fog rugni.
Előzmény: K.Pista (97)
big-lesz Creative Commons License 2002.08.11 0 0 98

:o)))))
Előzmény: K.Pista (97)
K.Pista Creative Commons License 2002.08.11 0 0 97
Ja, tagadják is a komcsik veszettül,de már késő.
Az, hogy te is tagadod, csak a hitelességét bizonyíthatja.
Előzmény: pindiy (94)
big-lesz Creative Commons License 2002.08.11 0 0 96
Drága Pindiyem, egy picit ugye ismersz...?
:o)))

K.Pista pedig - sajnos leszerepelt! :o/

Előzmény: pindiy (94)
K.Pista Creative Commons License 2002.08.10 0 0 95
Te inkább csak feküdjél le aludni, mert majd megint elalszod a Vasárnapi Újságot, mint a múlt héten.
Előzmény: Probatbicol (90)
pindiy Creative Commons License 2002.08.10 0 0 94
Természetesen ez egy baromság kedves big, úgy 90-ben mutogatták is különböző szerkesztőségekben, akiknek megküldte valami elmebeteg ezeket az anyagokat.
De aztán némi töprengés után maguk is mindenhol rájöttek arra, hogy a paktumokat a háromoldalú asztalnál megkötötték a pártok, kivéve az SZDSZ-t, meg a Fideszt, ki lenne olyan hüje kimenni Rózsadombra, hogy valami itten felsorolt primitív marhaságokról tovább beszélgessen egy két nevesincs, rangja sincs, orosz meg amcsi tisztel::)))

Gondolj bele szegény Csurek még 1989 agusztusában azzal rikoltozta tele a várost, hogy MSZMP nélkül nem lehetséges kormány a rendszerváltás után.
Ennyit a hősi múltról::)))

Előzmény: big-lesz (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!