Keresés

Részletes keresés

ox Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4
Butaság, amit a kizáródásról írtak, nem olyan nagy a veszély. Persze előfordulhat ilyen, de elég ritka.
A műtétet érdemes meggondolni. Nekem volt, elég kellemetlen utána legalább egy hétig. Nem altatnak, hanem gerinci érzéstelenítést alkalmaznak. A műtét után maradandó nyomok maradnak, ami majdnem olyan kellemetlen lehet, mint az eredeti tünetek. Ráadásul a sérv hajlamos kiújulni.
Ha mégis elszánod magad, érdemes megfontolni a laporoszkópos műtét lehetőségét. Úgy hírlik, az sokkal barátságosabb.
Előzmény: Deep on (3)
Deep on Creative Commons License 2002.07.27 0 0 3
Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat! Egy kicsit még parázom, de valószínűleg hétfőn elmegyek a háziorvosomhoz megnézetem magam vele és utána megyek az Alcie által javallt orvoshoz.

byz és köszi,
Deep on

Előzmény: AliceCsodaországban (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.26 0 0 2
Szerintem hétszentség, hogy lágyéksérved van, és ha azt hiszed, hogy ezzel túl sokáig lébecolhatsz, akkor nagyon tévedsz! Bármelyik pillanatban - hansúlyozom, bármelyik pillanatban kizáródhat, ami azt jelenti, hogy a beled egy darabkája beszorul a hasizom közé, és akkor majd megimered a fájdalmat, és akkor gondolkodási időd sem lesz arra, hogy megoperáltasd-e vagy sem! Sürgősen keresd fel a házioprvost, aki ad beutalót a sebészetre, ahol megoperálják.

Itt ajánlom figyelmedbe, hogy szabad kórházválasztás van, és ha neked egy kórház sebészete szimpatikus, akkor oda jelentkezz be. (Ha van sebész ismeretséged, még jobb. Ajánlhatom a Transzplantációs és Sebészeti klinikát, a Kálvin tér mellett van - amennyiben budapesti vagy, és ott keresd Szabó József sebészt. Persze lehet hogy János, de mindegy, egyszerűbb ha Szabó doktort keresed.)

A műtét maga semmi. Átalszod. Utána lesz egy nehéz napod, amit félálomban töltesz, harmad vagy negyednap hazamész. Egy hónapig nem sportolhatsz és nem emelhetsz, de mire hazamész már a fájdalmat is elfelejted. Csak a műtét utáni nap nehéz, mert se köhögni se nevetni nem bírsz.
Ennyi. De ha kizáródik, sokkal bonyolultabb.

Előzmény: Deep on (-)
LEVENDULA Creative Commons License 2002.07.25 0 0 1
Engem pár éve műtöttek köldöksérvvel. Egyáltalán nem nagy ügy, kb. 15 perces rutinműtét volt és utána 3 nap múlva már ki is rúgtak a kórházból. 1-2 napig még görnyedten jártam, de kb. 2 hét múlva már nem is éreztem semmit. Persze emelgetni csak óvatosan, módjával szabad, igaz, ezt már rég nem tartom be és semmi bajom nem lett. De azért nem ez a követendő példa :-) Ha nem fizikai munkát végzel, sztem 1 hét betegszabival megúszod.
Azért először is menj el dokihoz, és ha tényleg sérved van és műtétet javasol (ami a sebészekre egyébként jellemző), nem kell kétségbe esni.
Soxerencsét és jobbulást,
L.
Előzmény: Deep on (-)
yuzer Creative Commons License 2002.07.25 0 0 0
A kipuposodas nem 0 alaku veletlenul?
Deep on Creative Commons License 2002.07.25 0 0 topiknyitó
Sziaszotk!

Hát ez az a topic amit nem akartam megnyitni :(
A helyzet az, hogy valószínűleg sérvem van (még nem voltam orvosnál vele). A jobb szeméremcsontom felett van egy kicsi kipúposodás kb. már fél éve. Egyáltalán nem fáj, ha lefekszem akkor "visszamegy" illetve kézzel is vissza tudom tolni.
A kérdésem az, hogy aki már átesett ilyen műtéten bitte írja le milyen tapasztalatai voltak! Mennyi időre vonódok ki a forgalomból? Válaszokat előre is köszi!

Deep on

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!