OK, idén valóban jól játszott. Viszont volt egy visszaesés nála tavaly-tavalyelőtt, erre utaltam. De jó, hogy végre ismét remek formában van. Mondjuk nem tudom, mennyi esélye lehet Kramnyik ellen, de már az is nagy dolog, hogy idáig eljutott. Remélem, azért legalább egy párszor megszívatja az oroszt.
Ezzel, hogy Anand nem indult, lehet, hogy lesz egy harmadik sakkvilágbajnok is? Tisztára, mint a boxban. Osztódással szaporodnak a világbajnoki címek.
A Vajdaságból származik, de most Szegeden él (még).
Az utóbbi időben elég szarul játszott, szerintem kissé meg is lepődtek a legtöbben, hogy ez összejött neki. Egyébként például a Magyar Hírlapban elég szép kis cikket közöltek róla.
"Lékó Péter sötéttel döntetlent játszott a bolgár Veszelin Topalovval a 300 ezer euró összdíjazású dortmundi sakk-világbajnokjelölti torna döntőjének negyedik mérkőzésén, s így jövőre kihívhatja a profi világbajnoki cím védőjét, az orosz Vlagyimir Kramnyikot." - MTI
Ahhoz képest, hogy ez minden idők egyik legnagyobb magyar sportsikere, két mondatot bírtak ráfecsérelni az újságok.
Ha ez így megy tovább, a sakkozóink ugyanúgy elmennek külföldre (lásd Polgár-lányok), mint a tudósok.