Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.29 0 0 181
Nagyon kis helyeske!!! Mostmar ilyen szeduletes iramban fog fejlodni, szoval keszulj a "legrosszabbra" :-)))

MuTeR

Előzmény: Conor01 (178)
Bugi bacsi Creative Commons License 2002.11.29 0 0 180
Igen adj, de ne a dokinak, hanem annak a pár kopasz fickónak, akik szívesen orrbavágják a kedvedért.

Sok örömet kívánok a kisemberhez!

Más.
Az én fiamnak tegnap felszúrták a füleit. Az ölemben ült, meg sem tudott moccanni és közben az én beleegyezésemmel fájdalmat okoztak Neki. Ez egy rohadt szar érzés!

Üdv

Előzmény: Conor01 (166)
Conor01 Creative Commons License 2002.11.29 0 0 178
Mindenkinek!!!

Bővülek a képek, nézzétek meg, hagy legyek kicsit büszke!:-))

Ma már átkeltünk kiságyra, és szopiztunk is ciciből.

Nagyon gyorsan fejlődik, le vagyok döbbenve. Na megyek is vissza hozzá, sziasztok!

Maminti Creative Commons License 2002.11.29 0 0 177
Kedves A Sas, fogalmam sincs miért tartod jobbnak a császárt a normális szülésnél. Merthogy nem az. A császár nem szülés, a császár műtét, életmentő műtét. Császárt akkor végeznek, ha a baba nem tud(na) megszületni vagy az anya nem tud(ná) megszülni. Mindemellett, akár felnőtt ember a szülő anya, akár nem, azért az orvos had döntsön már a császár kérdésben, elvégre ő a kompetens benne. Ha életmentő, sürgősségi császárról van szó, mert leesett a magzat szivhangja, magyarán oxigénhiányos állapotba került, magyarán fuldoklik, talán nem akkor lenne időszerű tanácsokat osztani és egy a szüléstől megváltozott tudatállapotú anya döntésére várni.
Előzmény: Törölt nick (174)
rollller Creative Commons License 2002.11.29 0 0 176
sas, azert a csaszar nem olyan egyszeru kerdes, a szules vajudasi es kitolasi szakaszaban olyan hormonok szabadulnak fel anyaban + bababan, ami segitik a kulso eletre valo adaptalodast, pl. koraszuleseknel is ha van mod, akkor nem szivesen csaszaroznak, hogy meglegyen a szulesi stressz, nem szolva arrol, hogy a csaszar ugynevezett nagy hasi mutet, annak minden kovetkezmenyevel es veszelyevel, szoval semmi se fekete meg feher:)
juloka csaszar ugyben esetleg nezz at ebbe a topikba.
conor mail ment.
r.
juloka Creative Commons License 2002.11.29 0 0 175
fu de jo ilyet hallani,nyolcadik honapban vagyok es csaszart josolnak..
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.29 0 0 174
nagyon szep kisember
par honap es nezhettek nagyobb meretu pelenkat:))

Lili is kb. ekkora volt,ugyhogy semmi gaz,foleg ha a vizsgalati eredmenyek is jok,elegge szivossak ezek a kisemberek:)

Ami a csaszart illeti,en mindig is jobbnak tartottam,mint a normal szulest,de ez csak az en velemenyem.
Igazan nem ertem,ha a paciens keri,akkor miert nem szulhet ugy,felkeszulten a mutetre,O is es az orvosok is.
Nalunk normalnak indult es csaszar lett,felkeszules helyett "kapkodas" volt.A felnott ember,hagy dontson mar,ne egy vadidegen dontson helyette,az orvos max. tanacsot adhat,illetve elvegzi a rabizott feladatot,s ezert aztan nyujthatja a kezet.(ez utobbit szvsz undoritonak tartom,elvegre mi a banatnak fizetunk TB-t????)

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.28 0 0 173
Nagyon helyes a Kissrac es nem is olyan kicsi!
Előzmény: Conor01 (171)
rollller Creative Commons License 2002.11.28 0 0 172
conor profik vagytok, mi ekkora adaggal kerultunk haza 10 naposan:) legzes? sargasag?
anyuka jol van?
Előzmény: Conor01 (171)
Conor01 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 171
Sziasztok!

Jól haladunk ! Már megindult a Mamának a tejcije is, és 25gr.-ot be is nyom egy nap 8x!!

Pár képet felraktam ide:
http://kep.tar.hu/conor0a/index.phtml?aid=27541566

Zsuzsó Creative Commons License 2002.11.26 0 0 170
Sziasztok!

Conor, azért írd meg mailben a gy?ri szülészet eme gyöngyemeinek nevét....
Bár én már túl vagyok a családalapításon (3,5 éves és 8 hónapos lányaim vannak), de kíváncsi vagyok:-)
Ha bármire szükség van, tényleg szólj!!!

Zsuzsó

Előzmény: Conor01 (169)
Conor01 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 169
Zsuzsó: Köszi!
MuTeR:
A probléma az volt, hogy 1 hete azért feküdt be a patológiára, mert keményedése és hasgörcse volt.Azért kapott infúziót, hogy ne görcsöljön.
Most meg, miután elfolyt a magzatvíz, nem voltak elég erősek a fájások( főleg , hogy hol megindították az infúziót, hol meg leállították , mondván császár lesz), és így nem tudott nyomni rendesen. Az osztályos orvos nyomta(min az állat) a hasát, a mi dokink meg húzta kintről a lábánál fogva , és szvsz ez túl sókáig tartott, így nem kapott elég oxigént az agya.
Ennek köszönhető az 1-es APGAR is, és ha császározzák, szerintem nem lett volna semmi baj. Persze én nem vagyok orvos!
Mivel azonban ma is exkuzálta magát a mi orvosunk, hogy Ő császárt akart, de értsük meg az osztályos orvos az Ő főnöke .Ezért szvsz is az lett volna a jobb megoldás.
Most hívott az asszony, hogy az agyi ultrahang NEGATÍV.
Most már kezdek bizakodni!
Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 168
Conor!

A 10 gramm nagyon jo 2 naposan! :-)) Valszeg a PKU-t nezik 2 het mulva, annak ui az a feltetele, hogy a baba addig megegyen 200 gramm anyatejet (osszesen) es ez addigra biztos osszejon majd.
34 hetesen szerintem jo, hogy nem csaszarral szuletett, mert a koraszulott babaknak jot tesz a szules okozta stressz, igy konnyebben atallnak a kinti eletre. Persze ha volt valami komplikacio szules kozben, az mas.

MuTeR

Előzmény: Conor01 (166)
Zsuzsó Creative Commons License 2002.11.26 0 0 167
Szia Conor01!

Gy?rben lakom, ha bármire szükséged van, írj az itteni címre mailt, szívesen segítek bármiben!
Nem tudom a kórház állapotát, de remélem tudnak helyet biztosítani a párodnak, hogy a pici mellett lehessen!!!
Bálint Bencének pedig miel?bbi gyarapodást kívánok!

Zsuzsó

Előzmény: Conor01 (163)
Conor01 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 166
Igen az apgar-ja volt, megnéztem én is.
Ma reggel már oxigént sem kap, a gyomorszondát is kivették és evett 10gr.-ot!Mivel még most sincs két napos, ezért bizakodó vagyok.
Most valami ultrahangos agyvizsgálat lesz amivel megnézik, hogy nincs-e rendelenes "formája".
2 hét múlva tudnak majd valami tesztet csinálni, hogy nincs-e idegrendszeri károsodás.
És mindezt azért, mert az osztályos orvos nem adta a beleegyezését, a mi orvosunknak a császárhoz!!! Pedig már a beleegyezésünket is magadtuk a műtétre.
Most ezek után még adjak hálapénzt ???
Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.25 0 0 165
Gratula Néked.

Úgy tudom, a jog szerint nem ebrudalhatják ki az anyukát, amíg a pici bent van, úgyhogy ne hagyjátok.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.25 0 0 164
Az Apgarja volt 1/7/8? Az 1 telleg durva, de a 8 nagyon biztato! Nem lesz semmi gond mostmar, latod, szepen alakulnak a dolgok!

Kitartas!
MuTeR

Conor01 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 163
MuTeR, rollller, A Sas:
Köszi a bíztatást!
Győrben született, de mint kiderült, Vasárnap este a látogatásnál (koraszülött osztályon) a "nemtudom" milyen értéke( nincs itt az asszony) 1/7/8 volt, ami ezért megdöbbentett, mert az 1 az elég durva volt. Azért nagyon megindult a növésbe, mert már oxigént se az orrán keresztül kap, hanem valami búra alá van fektetve. Infúzió, és a gyomrában a "kanóc" még bent van. Viszont, már 4gr. kaját pumpálnak bele, amit meg is emészt.
Szerintem a mamának haza kell jönnie :(((
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.25 0 0 162
Gratula az ujdonsult apukanak!!!
Lili 2200 grammal szuletett anno,hat ahhoz kepest jol megnott:)
Előzmény: Conor01 (159)
rollller Creative Commons License 2002.11.24 0 0 161
szia conor, gratula, szep meretes fiucska ez a balintbence:) ha segithetek vmiben, szolj, van nekem is egy sietos 34. hetre szuletett fiacskam,
ja es a par het sokszor nem par het: az en manom 1 napig kapott kabinoxigent, a 5. napon mar infuziot se kapott, 6. napon kijott az inkubatorbol, es a 10. napon hazajottunk!
szoval kitartas, hol szuletett? es a mamaja bent lehet vele a korhazban, amig az inkubatorban lesz? na jo, ezek mar nem apukas kerdesek, ha gondolod, ird meg privben. mindenjot nektek. roll.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.24 0 0 160
GRATULAA!!!!!!!!!!!!!! Ne aggodj, minden rendben lesz, ugy latszik, O ugy dontott, hogy jobb Neki kint, mint bent :-))
Conor01 Creative Commons License 2002.11.24 0 0 159
Hát ma 1/4 14h-kor megszületett, Bálint Bence nevű kisfiúnk! 2500gr , de sajna 1-2 hétig be kell rakni inkubátorba:-( Önállóan lélegzik, de oxigéndús levegő kell neki. Kissé megsínylette a szülést, annak ellenére, hogy 1 óra alatt vége is volt. Azért most NAGYON BOLDOG VAGYOK, és örülök, hogy ott lehettem végig !!:-))
Conor01 Creative Commons License 2002.11.22 0 0 158
Elvileg igazad van, gyakorlatilag az ottani körülményeket figyelembe véve, erről nem vagyok meggyőződve, sajnos :-(
Előzmény: Bugi bacsi (157)
Bugi bacsi Creative Commons License 2002.11.22 0 0 157
Kitartás!
A kórházban jó kezekben vannak.

Üdv

Előzmény: Conor01 (155)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.22 0 0 156
Csak semmi panik,persze az aggodas termeszetes:)

Good luck!

Előzmény: Conor01 (155)
Conor01 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 155
Hát topictársak hétfő éjjel ránk jött a frász!!!
Asszonykám elkezdett görcsölni, has keményedése volt egész nap. Este 11-kor mondtam, hogy menjünk be a kórházba. Milyen jól tettem, mindjárt ki is derült, hogy egy újnyira nyitva a méhnyak. Szegényt be is fektették, és két napig nyomatták az infúziót. Most már átálltak a gyógyszeres kezelésre, hogy ne nyíljon tovább. Hál istennek, úgy tűnik, hogy megállt a görcsölés, és ezzel együtt a tágulás is. Mivel még csak a 33-34. hétben vagyunk, ezért a doki úgy döntött, hogy 2 hétig még bent marad. Nejem szerint már csak a babával együtt fogják hazaengedni.
Tudjátok a legfurább az volt, hogy eddig olyan simán ment minden. Semmi hányás vagy émelygés, jól voltak mindketten, egész a múlt hétig még dolgozott is (irodai munka). Most meg lehet bármikor szülni fog. Hál istennek kedvesem már mindent összekészített, úgy hogy nekem nem sok dolgom maradt. Hát ez van...
_Balázs_ Creative Commons License 2002.11.19 0 0 154
Teljesen mindegy, mert a doboz és a csomagolás úgyis érdekesebb lesz, mint az ajándék.))
Meg persze a karácsonyfa. Ha elég ügyes, rögtön magára is rántja.)
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.19 0 0 153
Tipikus nő már most. :) Persze tudom, ez nem vígasztal. A Kubut megértem, azt én se csípem.

Tényleg, szerintetek mit lehet venni egy 8 hónapos kispocoknak karácsonyra?

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.19 0 0 152
Hat nem szeret enni,minden etkezes egy kisebb tortura.
Eszik egy picit es kesz,termeszetessen a ropi meg hasonlikbol kepes megenni annyit mint egy felnott:)
Dehat nem ezekbol kene ennie elsosorban,Kubut sem szereti:(
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.17 0 0 151
Hajrá, hajrá! Aztán nem egybemosni állandóan a szülinapját a karácsonnyal. :)
Előzmény: Conor01 (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!