Igen adj, de ne a dokinak, hanem annak a pár kopasz fickónak, akik szívesen orrbavágják a kedvedért.
Sok örömet kívánok a kisemberhez!
Más.
Az én fiamnak tegnap felszúrták a füleit. Az ölemben ült, meg sem tudott moccanni és közben az én beleegyezésemmel fájdalmat okoztak Neki. Ez egy rohadt szar érzés!
Kedves A Sas, fogalmam sincs miért tartod jobbnak a császárt a normális szülésnél. Merthogy nem az. A császár nem szülés, a császár műtét, életmentő műtét. Császárt akkor végeznek, ha a baba nem tud(na) megszületni vagy az anya nem tud(ná) megszülni. Mindemellett, akár felnőtt ember a szülő anya, akár nem, azért az orvos had döntsön már a császár kérdésben, elvégre ő a kompetens benne. Ha életmentő, sürgősségi császárról van szó, mert leesett a magzat szivhangja, magyarán oxigénhiányos állapotba került, magyarán fuldoklik, talán nem akkor lenne időszerű tanácsokat osztani és egy a szüléstől megváltozott tudatállapotú anya döntésére várni.
sas, azert a csaszar nem olyan egyszeru kerdes, a szules vajudasi es kitolasi szakaszaban olyan hormonok szabadulnak fel anyaban + bababan, ami segitik a kulso eletre valo adaptalodast, pl. koraszuleseknel is ha van mod, akkor nem szivesen csaszaroznak, hogy meglegyen a szulesi stressz, nem szolva arrol, hogy a csaszar ugynevezett nagy hasi mutet, annak minden kovetkezmenyevel es veszelyevel, szoval semmi se fekete meg feher:)
juloka csaszar ugyben esetleg nezz at ebbe a topikba.
conor mail ment.
r.
nagyon szep kisember
par honap es nezhettek nagyobb meretu pelenkat:))
Lili is kb. ekkora volt,ugyhogy semmi gaz,foleg ha a vizsgalati eredmenyek is jok,elegge szivossak ezek a kisemberek:)
Ami a csaszart illeti,en mindig is jobbnak tartottam,mint a normal szulest,de ez csak az en velemenyem.
Igazan nem ertem,ha a paciens keri,akkor miert nem szulhet ugy,felkeszulten a mutetre,O is es az orvosok is.
Nalunk normalnak indult es csaszar lett,felkeszules helyett "kapkodas" volt.A felnott ember,hagy dontson mar,ne egy vadidegen dontson helyette,az orvos max. tanacsot adhat,illetve elvegzi a rabizott feladatot,s ezert aztan nyujthatja a kezet.(ez utobbit szvsz undoritonak tartom,elvegre mi a banatnak fizetunk TB-t????)
Conor, azért írd meg mailben a gy?ri szülészet eme gyöngyemeinek nevét....
Bár én már túl vagyok a családalapításon (3,5 éves és 8 hónapos lányaim vannak), de kíváncsi vagyok:-)
Ha bármire szükség van, tényleg szólj!!!
Zsuzsó: Köszi!
MuTeR:
A probléma az volt, hogy 1 hete azért feküdt be a patológiára, mert keményedése és hasgörcse volt.Azért kapott infúziót, hogy ne görcsöljön.
Most meg, miután elfolyt a magzatvíz, nem voltak elég erősek a fájások( főleg , hogy hol megindították az infúziót, hol meg leállították , mondván császár lesz), és így nem tudott nyomni rendesen. Az osztályos orvos nyomta(min az állat) a hasát, a mi dokink meg húzta kintről a lábánál fogva , és szvsz ez túl sókáig tartott, így nem kapott elég oxigént az agya.
Ennek köszönhető az 1-es APGAR is, és ha császározzák, szerintem nem lett volna semmi baj. Persze én nem vagyok orvos!
Mivel azonban ma is exkuzálta magát a mi orvosunk, hogy Ő császárt akart, de értsük meg az osztályos orvos az Ő főnöke .Ezért szvsz is az lett volna a jobb megoldás.
Most hívott az asszony, hogy az agyi ultrahang NEGATÍV.
Most már kezdek bizakodni!
A 10 gramm nagyon jo 2 naposan! :-)) Valszeg a PKU-t nezik 2 het mulva, annak ui az a feltetele, hogy a baba addig megegyen 200 gramm anyatejet (osszesen) es ez addigra biztos osszejon majd.
34 hetesen szerintem jo, hogy nem csaszarral szuletett, mert a koraszulott babaknak jot tesz a szules okozta stressz, igy konnyebben atallnak a kinti eletre. Persze ha volt valami komplikacio szules kozben, az mas.
Gy?rben lakom, ha bármire szükséged van, írj az itteni címre mailt, szívesen segítek bármiben!
Nem tudom a kórház állapotát, de remélem tudnak helyet biztosítani a párodnak, hogy a pici mellett lehessen!!!
Bálint Bencének pedig miel?bbi gyarapodást kívánok!
Igen az apgar-ja volt, megnéztem én is.
Ma reggel már oxigént sem kap, a gyomorszondát is kivették és evett 10gr.-ot!Mivel még most sincs két napos, ezért bizakodó vagyok.
Most valami ultrahangos agyvizsgálat lesz amivel megnézik, hogy nincs-e rendelenes "formája".
2 hét múlva tudnak majd valami tesztet csinálni, hogy nincs-e idegrendszeri károsodás.
És mindezt azért, mert az osztályos orvos nem adta a beleegyezését, a mi orvosunknak a császárhoz!!! Pedig már a beleegyezésünket is magadtuk a műtétre.
Most ezek után még adjak hálapénzt ???
MuTeR, rollller, A Sas:
Köszi a bíztatást!
Győrben született, de mint kiderült, Vasárnap este a látogatásnál (koraszülött osztályon) a "nemtudom" milyen értéke( nincs itt az asszony) 1/7/8 volt, ami ezért megdöbbentett, mert az 1 az elég durva volt. Azért nagyon megindult a növésbe, mert már oxigént se az orrán keresztül kap, hanem valami búra alá van fektetve. Infúzió, és a gyomrában a "kanóc" még bent van. Viszont, már 4gr. kaját pumpálnak bele, amit meg is emészt.
Szerintem a mamának haza kell jönnie :(((
szia conor, gratula, szep meretes fiucska ez a balintbence:) ha segithetek vmiben, szolj, van nekem is egy sietos 34. hetre szuletett fiacskam,
ja es a par het sokszor nem par het: az en manom 1 napig kapott kabinoxigent, a 5. napon mar infuziot se kapott, 6. napon kijott az inkubatorbol, es a 10. napon hazajottunk!
szoval kitartas, hol szuletett? es a mamaja bent lehet vele a korhazban, amig az inkubatorban lesz? na jo, ezek mar nem apukas kerdesek, ha gondolod, ird meg privben. mindenjot nektek. roll.
Hát ma 1/4 14h-kor megszületett, Bálint Bence nevű kisfiúnk! 2500gr , de sajna 1-2 hétig be kell rakni inkubátorba:-( Önállóan lélegzik, de oxigéndús levegő kell neki. Kissé megsínylette a szülést, annak ellenére, hogy 1 óra alatt vége is volt. Azért most NAGYON BOLDOG VAGYOK, és örülök, hogy ott lehettem végig !!:-))
Hát topictársak hétfő éjjel ránk jött a frász!!!
Asszonykám elkezdett görcsölni, has keményedése volt egész nap. Este 11-kor mondtam, hogy menjünk be a kórházba. Milyen jól tettem, mindjárt ki is derült, hogy egy újnyira nyitva a méhnyak. Szegényt be is fektették, és két napig nyomatták az infúziót. Most már átálltak a gyógyszeres kezelésre, hogy ne nyíljon tovább. Hál istennek, úgy tűnik, hogy megállt a görcsölés, és ezzel együtt a tágulás is. Mivel még csak a 33-34. hétben vagyunk, ezért a doki úgy döntött, hogy 2 hétig még bent marad. Nejem szerint már csak a babával együtt fogják hazaengedni.
Tudjátok a legfurább az volt, hogy eddig olyan simán ment minden. Semmi hányás vagy émelygés, jól voltak mindketten, egész a múlt hétig még dolgozott is (irodai munka). Most meg lehet bármikor szülni fog. Hál istennek kedvesem már mindent összekészített, úgy hogy nekem nem sok dolgom maradt. Hát ez van...
Teljesen mindegy, mert a doboz és a csomagolás úgyis érdekesebb lesz, mint az ajándék.))
Meg persze a karácsonyfa. Ha elég ügyes, rögtön magára is rántja.)
Hat nem szeret enni,minden etkezes egy kisebb tortura.
Eszik egy picit es kesz,termeszetessen a ropi meg hasonlikbol kepes megenni annyit mint egy felnott:)
Dehat nem ezekbol kene ennie elsosorban,Kubut sem szereti:(