Keresés

Részletes keresés

Leclerc Creative Commons License 2004.12.01 0 0 247

Szia! Jó oké... Csak olyan furcsa ez az új végtag növesztés, nem tudom elképzelni...

Persze lehet, h  bennem van a hiba:((

Haldokló embert vámpírrá tehet az ölelés, vagy már abba belehalna? Tehát van konkrétan egy nagyon súlyosan sebesült ember, aki percek kérdése csupán és elvérzik!

Kutyák kiszúrják a vámpírt, hatásos lehet kutyákkal védetni egy objektumot?

A vámpír a saját vérével sem képes sebek gyógyítására másokon?

Futásban milyen gyorsak kb.? Autóval lerázhatóak rövid távon? hosszbb távon evidens, hogy igen:)))

Na mára ennyi kérdést sikerült termelnem, utánnaolvasgattam a werewolfoknak, már tök sok új infót tudok:))

Vettem két újabb vámpíros könyvet:))

Köszi a válaszokat!

Üdv! 

Előzmény: birefi (246)
birefi Creative Commons License 2004.12.01 0 0 246
Arról van csak szó, hogy VF-t sosem játszottam szóval felületesen ismerem csak.
"Az ilyen vadállatokat érdemes elkerülni, az igaz. De amúgy csak állatok."-egy tremere. "Nagy harcosok. Komoly préda. De mégiscsak halandók."-egy gangrel :)
Regenerációval nő vissza. Ugyanúgy mint ahogy a sebeik gyógyulnak. De kritikus sebként. (lásd korábban kritikus sebek gyógyulása)
No azért a vámpír anatómiába egy szintig kellene csak belemenni, mert onnantól már misztika. Azt írtam a feje és szíve él! Ergó ami a fejre (fül, szem, stb) hat az oké. Ha pl. fejen lövöd, az már nem ütési, hanem halálos seb. (Kritikusnak csak közvetlen közelről kritikus.)
Mások sebeit elvben vámpír nem képes gyógyítani.
Egyesek hallottak már ilyen csodáról, állítólag egy bizonyos régebben létezett klán némely tagja képes volt rá. ("Na igen a Salubri gyógyítók. Útjaik kifürkészhetetlenek."-egy gangrel. "A démoni elátkozott klán tagjairól hazudnak ilyeneket egyes lázadó elemek. Az ilyeneket is utoléri majd a tűz." - egy tremere)
Mindenesetre ez sokkal meglepőbb mintha vki egy tűzlabdát vág hozzád. :)
Viszont egyes emberek képesek lehetnek ilyesmire. A vámpírvadászok természet feletti képességei nem mindig csak felderítésre vagy harcra használhatók.
Előzmény: Leclerc (245)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.30 0 0 245

Hali!

Nem komálod a vérfarkasos dolgot?

Amúgy alkul itt a fegyverismeret óra:)))

A kommandósok általában ajtók, zárak, lakatok, stb. szétlövésénél használnak shotgunt, mivel nem cipelhetik mindenhová magukkal a faltörő kosukat:))

A sörétes puskáról annyit, hogy kellemtlen egy fegyver, egy-két méterről úgy letépi a lábadat, vagy a kezedet, mintha papírból lenne! A fegyverben azért van erő, lőtéren kb. 16méterről szoktam lövöldözni vele, és még a tölténybenben lévő fojtás(ami a sörétek alatt van), az is képes áttörni a fát! Nem beszélve a közeli lövéseknél, a nem szétszóródó sörétek erejéről! Na mind1, ez nem ide vág... Maradjunk a jóöreg M4A2&M203 kombinációjánál:)) Az már elég büntető:D

A lényeg, hogy meg lehet vele valakit kóstolni minden probléma nélkül!

Azért gondoltam, hogy a villanógránát nem fogja a vampot, mert az ügyebár jó nagyot szól és villan:D A szemét elvakíthatja? Mivel azt mondtátok a vámpíroknak a teste nagyrésze holt, akkor az egyensúlyérzéküket sem a fülükben lévő kis "érzékelővel" végzik! Ha ez nekik halott, akkor ergó nem tudnak megzavarodni, mert erre apellál maga a fegyver!

Végtagelvesztésről írtál ugyan, de arra nem emléxem, vissza tudják-e növeszteni, Ha igen, hogyan és miből produkálnak húst, bőrt ilyeneket!

Halandó ember sebesülését meg tudja gyógyítani a vámpír? ha igen, milyen mértékig?

köszönöm a türelmed, és a válaszaidat!

Üdv!

 

Előzmény: birefi (244)
birefi Creative Commons License 2004.11.30 0 0 244
Shotgun, azt jelenti puska. Most te úgy látom a sörétes verzióról beszélsz. Nem sokat ér. Mondok egy példát. Ha sima söréttessel meglőssz egy vadkant az javarészt kikacagja.
Ezért használnak öreg sörétet, aminek a lényege, hogy száz golyó helyett 5-10 van a töltényben. ez már kicsit hatásosabb, de semmivel sem jobb mint egy hagyományos azonos kaliberű töltény. Az értelme az egésznek, hogy lehet rá engedélyed és gyakorlottabb használója lehetsz. De azért ne várd hogy akár egy MP5-tel felérjen. (A SWAT néha használ sorozatlövő sörétest. De ennek pont az az értelme, hogy ne üsse át a testet viszont sokkolja és terítse le, no és könnyen találjon. )
A levágott kéz visszanövéséről és ezzel kapcsolatos részletekről már írtam neked!!!
Te milyen könyvesboltban voltál???
Még a Rákóczi úti Fókuszban is lehet kapni a jó kis könyveket amiket mondtam neked. Silverlandban, esetleg a Nagydiófa utcai boltokban nézted?
Miért ne érzékelnének???
Sőt bizonyos klánok bizonyos képességei még ennél is durvábbak. Pl. az Auspex, ami már alapfokon is képes kiélesíteni érzékeid. Vagy a gangrel átalakulás (protean) képesség, amit már említettem korábban. (No ekkor igazán szívás a fénybomba :) )
Előzmény: Leclerc (243)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.27 0 0 243

Szia!

 

Köszi a tanácsokat, igyekszem így eljárni!

Tegnap végre sikerült eljutnom könyvesboltba:)) Beszabadultam:))

Megvettem Anna Rice-tól a "Vittorio a vámpír" című könyvet! Tegnap este mikor hazajöttem, (moziba is mentem; Ördögűző:Kezdet filmet látta, szar volt) és elkezdtem olvasni a könyvet, le sem bírtam rakni! Nagyon jó:)) Sztempár napon belül végzek is:))

Ezen kívül megvttem aJohn Michael Greeg-től a Mágikus lények kalauzát! Itt azért érdekes dolgokat olvastam! Vámpírok elleni küzdelemhez a karó és a fokhagyma a legjobb fegyver? Mi van? Ez hülyeség:(( Azt hittem cápább lesz ez a könyv, sajnos itt csalódnom kellett! Állítólag a vámpírok lelkei elkóborolnak a rákba, és megszállnak embereket? Ez az Ördögűző film után elég poén:)) 

A farkasember=vérfarkas? Mert a Lycantropok csak lelkileg képesek átváltozni? Az emeber képtelen átváltozni? most itt hosszan sorolhatnám az érthetetlen dolgokat:((

Nem tudom van-e értelme tovább olvasni ezt:((

Na mind1, nem lettem okosabb, sőt...

Na azért van pozitív is: New York éjszaka könyv:)) Bár ez inkább szerepjátékosoknak segíthet sokat, de azért nyilván lesz némi hasznos infó benne, főleg a térképek tetszenek:))

Vérszövetség Trilógiát nem találtam, ahogyan a "Rosszabb a halálnál"-t sem:(( De majd még próbálkozom kitartóan! Van olyan könyv amit olvastál és biztos, számomra kedvező:D infókat tudna szolgáltatni a lényekről?

Télleg mi a helyzet a Shotgunnal? (ismét kezdem a faszságaimat:)) Elvileg az elég komoly fegyver, közelről szétszaggatja az áldozatot, távolról persze a sörét nem nagy boldogsá! A Vittorios könyvben úgy a, hogy levágja egy vámpír kezét, de ez visszailleszti és meggyógyítja! Ám akkor mi a helyzet a végtag eltűnik, esetleg annyira roncsolódik, hogyy használhatatlan lesz?! Képes újat növeszteni a kedves delikvens? -gondolok itt vérfarkasra és vámpírra is- 

Kell a telihold, hogy a VF átváltozzon?

A vámpírra hatnak a fény illetve a hanghatások? Zenét tudja élvezni, esetleg kellemetlenül érintik a kellemetlen hangok? Fény elvakítja-e? Persze ne ma napfény, hanem lámpa ilyenek! Villanógránát besz.patja a vérszívókat? mert a "szvattosok" roham előtt mindig benyomnak ilyen cuccos a tett helyszínére!

Na mára ennyit a baromságokból! :))

Üdv, köszönöm a segítséged! 

Előzmény: birefi (242)
birefi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 242
linkek: rpg.hu, white-wolf.com
Erre gondoltam. Amúgy a farkasnál van egy dark spiral list is, amin keresni is lehet (vannak klános spéci oldalak, stb.) Szörfölgess picit.
Az rpg-n ne vedd fel a dolgokat. Vannak mindenhol hülyék, akik el vannak telve maguktól, de általában úgyse ezek a tudás birtokosai.

Fejlövés, hát minden relatív. Elvben ember is túlélheti, így vérfarkas is, csak persze marginális a sansz. (VF-nél persze ezüstre értem.) Vámpírnál ez úgy van, hogy a kiemelt lövések (fej, szív) egy kategóriával keményebbek. Ha pl. késsel szúrnak az halálos, de ha szívre döf, az már kritikus. A golyók vámpírra csak ütési sebek (nem halálos), de fejre halálos seb. Van viszont olyan, hogy a lövést közvetlen közelről adják le. Ez mozdulatlan célpontot feltételez, és komolyabb fegyvert. Ekkor már nem halálos, hanem kritikus a seb. (Arról van szó, hogy a golyó ilyenkor a fél fejét lerepíti.) Abba pedig már bele halhat egy vámpír is.
Az embereket az állóképessége védi az ütésektől. A vámpírokat az állóképessége, az ütésektől és lövésektől kétszeresen védi, halálos sebektől (vágás, robbanás) simán védi. Kritikus sebektől azonban csak a fortitude nevű képesség véd. Van akinek van ebből jó sok. Azokkal macerás végezni fizikailag. :) (Természetesen ez minden seb ellen segít, sőt még a nap hatásaittól is megment kis időre. A nagy öregek közt állítólag van aki 1 órát is bírja. Nagyon durva. )
Mint mondtam a fegyver karakter függő. A katana az egy amcsi mánia. Hidd el, ha egy pallossal, szablyával, handzsárral, vagy akár machette-tel esetleg szurony méretű késsel mennek neked az is ciki tud lenni. De van olyan is aki vívótőrt használ. (persze ennek sok értelme nincs, de mondjuk, ha szíven döf....)
Persze bármilyen fegyvert használ vki, ahhoz nem árt érteni is. Na ezért is nem mindenki használ fegyvert. Azt kellene megértened a vámpírok egy jelentős része egyáltalán nem használ fegyvert, mert saját képességeik sokkal jobbak. A harc csak némelyik vámpírnak fontos.
Ókorban volt egy brutális germán óriásom, egy gangrel, akit római katonának neveltek fel. Előszerettel használta a pillumot és a rövid kardot. Ugyanis ha hirtelen karmokkal széttép vkit, az elég feltünő. (persze volt erre is precedens, meg is kellett ölni minden halandót aki látta) Na egyszer egy ventrue azt tanácsolta nekem menjek ki a főtérre döfjem át a dárdám saját szívemen. Agyi hatalma akkora volt, hogy ha a herceg közbe nem lép, meg is tettem volna. Na ennyit a hős harcos vámpírokról.
Fura de sok vámpír főként azért használ fegyvert, mert megszokta és mert kevésbé gyanús. Nem azért mert hatékony. :) Na persze azért ez kicsit általánosítás. Mert a kezdők igenis nagyban építenek ilyen segédeszközökre, főleg a harcosok. (Csak azt kellene megérteni, hogy nem a harcosok teszik ki a többséget.)
A londoni vámpír mágusomnak volt pl. vívótőre, pisztolya, sőt még egy vadász puskája is. A tőre a sétapálcában volt, a puska a csomagtartóban, pisztoly meg csak akkor volt nála ha nagyon kellett. A lőfegyverek legálisak voltak, és ugyan melyik rendőr állít meg egy nemest, aki tök gazdag és felsőházi kapcsolatai vannak.
A brujah harcos jeep-jében persze néha kész fegyverarzenál volt. De a rendőrök hajlamosak nem molesztálni a nagydarab veszélyesnek tűnő alakokat (akik amúgy exejtőernyősök). Ez a hosszú élet titka. :)
Ha vmit csináltunk azt úgyis titokban tettük, ha meg mégsem, akkor a brujah beérte egy pisztollyal és egy késsel. Amúgy meg pusztakézzel is sok mindenre volt képes.
Azt mondjuk persze sosem felejtem el, mikor épp menekültünk és a brujah egyszerre tolatott a jeeppel és fedezte a visszavonulást az ingramjával. De az sokkal mókásabb volt, mikor az egyik begerjedt vampot nevelő célzattal úgy rúgta neki a zsákmányolt mentőautó hátsó ajtójának, hogy kiszakadt, miáltal a mögöttünk jövő még át is hajtott a vampon. Ezután persze visszahajította a kocsiba és addig "nevelte" amíg bekómázott a vérhiánytól. (A sebek automatikus gyógyítása ugyanis vérbe kerül. Csak ezt a halandók nem sejtik.) Mondjuk ezért meg is rótták. Később mikor ugyanezt a vampot meg is ölte (pech akkor pont ő gerjedt be, és átharapta a torkát), ki is végezték. Megnézte a hajnalt....
Előzmény: Leclerc (241)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.25 0 0 241

Szia!

 

"A linkeket már megadtam."

Mikor?

 

Aha, hát akkor nincs UV és egyebek, mondjuk tegnap már finoman ezt közölték velem, hogy a napnak vmi mágikus ereje veszélyes a vámpírra...

Ma is jól leoltottak, nem túl segítőkészek ott páran, jó a nagytöbbség rendes...

A fegyverviselés meg nem hiszem, hogy engedélyfüggő, a vampok úgy sem flangálna nappal, éjjel meg ritka a járőr, aki igazoltatna...

Elhiszem, hogy a vámpírok és VF-ok nagyon erősek, de azért egyedül jobb az, ha van nála vmi weapon:))) Jut eszembe, ma telihold van:D

kaptam még könyvinfókat is, Mesélők Könyve stb., majd ezeknek is utánnajárok:))

Azért mostmár van némi fogalmam a dolgokról, az elmúlt héthez képest:))

Egy embernek milyen fegyverrel érdemes harcolnia, a kardorgatáshoz nagyon sok tapasztalat kell, a hordozhatóság szempontjából kifelyezetten akadályozó tud lenni, a baltáról és miegyebekről nem is szólva! Ez nem a Buffy, hogy kifutnak az utcára több kilós fegyverekkel, egy normál fizikumú embert egy 5perces (intenzív)közelharc nagyon is kifáraszt, pláne ha néhány többletkilót is fog a kezében. A másik, hogy szemet szúr a dolog, járókelők, rendőrség stb...

Egy VF-sal meg mi esélyed lenne egy karddal, baromság! Egy Katana még rendben van, de azzal bánni is tudni kell, különben nagyobb hátrány, hogy nálad van:D

Egy gyengébb vampot, még úgyahogy lenyomsz többéves Kung-fus múltaddal, legalább odáig, hogy elfuthass, vagy előhúzd a Berettát és fejbelőd:DD 

Valahogy nem értem ezeket a dolgokat, mindenki mást mond, hogy mit érdemes használni.

A fejlövésről azt montad, hogy nem halálos! Most akkor igen?

Bocsi, hogy így lerohantalak, de eléggé elbizonytalanodtam a regényemmel kapcsolatban. Érdemes-e egyáltalán folytatnom...

Köszönöm a segítséget, és sorry, ha néhány mondatom kicsit gorombának tűnt, nem volt szándékos!

Üdv! 

  

Előzmény: birefi (240)
birefi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 240
A linkeket már megadtam.
A fegyverbe általában normál lőszert használ mindenki. Persze ha vmi extra beszerezhető... :) Ezüst lőszer mint írtam ritka és drága.
Az UV töltet ugyanolyan hülyeség mint a fokhagyma kivonat.
A farkasok és vámpírok nem szoktak több fegyvert viselni mint az emberek. Amerikában mondjuk lazábbak a dolgok, de európában nem igazán engedélyezett a fegyver.
A farkasok általában bíznak a karmuk erejében, és amúgyis csak ember formában használhatnak lőfegyvert. Persze semmi sem tilos.
A vámpírok közt csak az ifjabbak szeretik a lőfegyvert. Az idősebbek a hagyományosabb fegyvereket kedvelik, ha egyáltalán kell nekik. Ne feledd sok vámpír agyának hatalmával győzedelmeskedik. A harcok amúgyis elég ritkák.
De vámpírja válogatja. Vannak harciasabb vámpírok. Mindenesetre a kardok, fejszék, kések előnye az hogy a vámpíron is halálos sebeket ejtenek, míg a golyók alig sebzik. Plusz ugye kritikus sebekre is képesek (csonkolás). Egyesek még a karó témát is próbálják. Ha bejön tök jó, de nem szokott bejönni. (Kivéve ugye a fogjuk le négyen az ötödik meg verje belé. :) Így lehet élve elfogni egy vámpírt. )
Az alapkönyvben amúgy van is egy kép mikor az ifjú vámpír próbál szétlőni két fegyverrel egy katanával rárontó másik vámpírt. Idézet: "Ezeknek a mai ifjaknak már semmit se tanítanak meg." :)
Mondjuk emberek ellen jól működik, de a legtöbb öregebb vámpír lenézi az embereket. És persze mindenre van példa. Egyszer egy különösen balfék ifjú vámpír úgy halt meg, hogy behatolt egy katonai létesítménybe és pont összefutott egy őrjárattal. A parancsnokot megölte de két katona beleeresztette a szűk helyen a fél tárat ijedtében. A hiretelen rengeteg sebtől megfeküdt, és mire visszagyógyult volna a felettébb szigorú őrök tuti ami fix fejbelőtték közvetlen közelről. Na igen, ez már kellemetlen, még egy vámpírnak is.
Egy másik esetben egy brujah társ kapott el egy gangrelt úgy, hogy lesből leterítette, majd addig lőtte amíg meg közelítette. Egykedvűen cserélgetve a tárokat. Végül az előbb leírt szerint adta meg a kegyelem döfést. Mondjuk a végén majdnem megszívtuk, mert a haverjai aknavetővel küldték meg a menedékünket fényes nappal. Mondjuk a brujah addigra már elutazott, csak persze nekünk elfelejtette megemlíteni, hogy jobb ha eltününk. :) A karakterem azután menekült el rövid úton még aznap éjjel, a városból. Nagy túlélő, kicsit őrült is, de nem tök hülye. :) (Más kérdés, hogy a végén levadászták és majd félévig raboskodott egy rohadt pincében. Azóta ha lehet még őrültebb. :) )
Előzmény: Leclerc (239)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.23 0 0 239

Hello!

 

A WW-vel az a gond, hogy vmiért nem szereti a netem, sokszor szokott mostanában lefagyni, néha még az indexet, vagy a google-t sem nyitja meg, a WW-ot egyszer sikerült megtekintenem össz vissz, kb. 30próbálkozásból:(((

Az angollal nincs gond:))

Na majd esetefelé még megpróbálom néhányszor, az rpg-n a kezdeti lekesedés alábbhagyott, picit bepunnyadt a kérdezz-felelek, sebaj, találtam VF-os topicot is, bár ott olyan dolgokkal dobálóznak, hogy kicsit zavarban érzem magam:D

Ha minden igaz, holnap el tudok szabadulni oda(könyvesboltba:)))

Jó azt sejtettem, hogy nem minden vámpír foszforos lövedékkel fog rohangálni(mindjuk ott van benne a fojtás, ritkán robban telibe az ilyesmi, inkább a gránát, de azt meg ha nem éri közvetlen lövés, vagy nagy ütés akkor azzal sincs keksz:)!

Tényleg a vámpírok milyen cuccost töltenek a fegyverükbe, "sima" lőszert, vagy esetleg vmi spéci, nagy rombolóerejű töltényt? AZ UW-ban ezüsttel nyomták, de az ugyebár csak VF-ok ellen hatékony, egy golyóállómellény meg simán meg is fogja, bár ilyen is ritkán akad mindenkin, de előfordulhat. Ja ezt is régóta meg akartam kérdezni, kard, kés ilyesmi jellemző, vagy ér vmit egyáltalán?

Azt nem értem még, hogy ugyebár vmi UV töltetű lőszerrel szívatták a vámpírokat, de mondjuk 30-40 évvel ezelőtt, amikor még az emberek hadseregeinél ritka volt a nyomjelzős lövedék, akkor mi volt? Nekiáltak gyártani vmit vagy mi a jóistennel vadásztak? Ott van a karmuk, meg minden, bazi erősek stb., de azért csak használtak fegyvert.

Ilyen fegyveres infókhoz hol tudnék jutni, rajtad kívül?:))

Üdv, és köszi a válaszokat!

 

 

 

Előzmény: birefi (238)
birefi Creative Commons License 2004.11.23 0 0 238
A könyvekből sok mindenre fény derül. :)
Amúgy elvben minden halandó betegség hat VFre is. Csak éppen a VF egészsége nagyon erős. Márpedig a betegségek főként a gyengébb szervezetekre veszélyesek. Szóval elég ritka, de megesik. (Általában nagyobb dózis kell VFnek.)
A vámpír mint írtam csak hordozó bír lenni Aidstől. Az is kellemetlen.
Alkohol és drogok. A vámpír általában a vér által jut hozzá. Néha véletlen, de inkább szándékosan. Vannak akik direkt ilyen prédával "buliznak". A város hercegében is van egy pár anarch akik egy lepukkant főként drogosok lakta házba bújnak meg. Azonban ez veszélyes lehet. Az egyik vámpír pl. dél körül fogja magát és kirongyol a napra, mert pillangónak képzeli magát. Ekkor az ajtó mellett egy hamukupaccal több lesz. :)
A dopping szerekről nem tudok sokat, de nem nagyon hatnak, mert nem agyra vagy szívre hatók. A többi szerve meg halott a vámpírnak.
Sósav, vagy fehérfoszfor. Igen, ezek ugye olyanok, mint a tűz. Lásd korábban amit írtam a kritikus sebekről. Csak éppen azt se felejtsd, hogy ez mindenki számára veszélyes ezért ritka az olyan vámpír/VF aki ilyet használ. Túl könnyen fázhat rá ő. (Egy példa jut eszembe össz-vissz, az őrült malkáv, amely vizipisztollyal rohangált és sutyiba ki akartuk cserélni a vizipisztolyában a tölteléket. Csak féltünk ellenünk is fordíthatja amilyen őrült.) Állítólag vannak foszfor lövedékek, de ezekhez macerás hozzájutni, és mint írtam kockázatos. (elég ha egyszer robban a kezedben a fegyver, vagy zsebedben a lőszer....) ;-)

Erő, stb. Olvasd már el a white wolf honlapját! Vagy nem tudsz angolul? (akkor nézz szét a neten tuti van legalább nem hivatalos fordítás a vamp alapjairól, talán még rpg-n is elirányítgat vki)
Szóval a véréből képes növelni fizikai tulajdonságát. Mondjuk egy 3as erejű vámpír átmenetileg megnövelheti erejét akár 6ra is, 3 vérből (10 pontnyi van még a leghígvérűbbnek is). (Az emberi max 5ös). Ez vonatkozik, ügyességre és egészségre is. Megj: A brujah klán egyik képessége az ún. őserő (potence). Ez emberfeletti erőt ad, neki, és minden erő alapú képességben sokat segít. (Egy igazán magas potence értékkel rendelkező alak, már nagyon durva dolgokat tehet. Pl. hozzádvág egy motor biciklit. :) )
Előzmény: Leclerc (237)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.22 0 0 237

Hali!

Aha! Az kellemetlen lehet! Tehát akkor döntően a vérre ható mérgek a parásak! Ha mondjuk vámpír magához ölel egy AIDS-os beteget, akkor az ergó megfertőzi?!

Ha egy ember halálos betegen lesz vámpír, akkor "kigyógyul" a bajából, vagy beteg vámpír lesz, aki köhög, stb...??? :))

Be tud rúgni a vámpír? Vagy be tudja magát amfetaminozni, amitől megnő az ereje, kitartóbb leszilyesmi?

Egy vérfarkast megöl az AIDS?

Ha vámpír arcába belelódítok sósavat az halálos, képes egyáltalán olyan súlyos sebet meggyógyítani segítség nélkül?

Vagy a Fehérfoszfor hatását képes kompenzálni vmivel?

Jó ezek fura kérdések, kicsit elvonatkoztatattak is, de érdekel, mert ilyesmi előfordulhat a későbbiekben nálam! Ha végre sikerül megvenem a könyveket:)))

Köszi!

Csáó! 

 

Előzmény: birefi (236)
birefi Creative Commons License 2004.11.22 0 0 236
Az anyagok kb. úgy hatnak mint egy hullára. A mérgek, betegségek ritkán hatnak. Alapvetően a vérre ható dolgok parásak. Az aids-be pl. nem halnak bele de remekül hordozzák és terjesztik. Na persze ha ez kiderül az gáz.
Egy időben (régen) volt vmi direkt vámpírokra kidolgozott ragály. Az kemény ügy volt.
Ha a testük sérül az kellemetlen. A sav és az áramból adódó égési sebek, olyanok mintha normál tűz okozná. (kritikus seb!)
A tűztől mindenki fél kicsit ösztönösen. Állítólag a szikkadt vámpírbőr jobban ég. De nem ez a lényeg. A vámpír sokkal jobban félti a bőrét, mint az átlag ember. Ugyanis az öröklétet veszélyezteti, nem csak egy emberöltőt. Aztán meg a túlvilágon se számíthat túl sok jóra. :)
Ami igazán döntő, az a Vadállat, amiről már írtam. Ő hajtja a vámpírt a vérszerzés irányába, de ő az amely rémülten menekül a tűztől. Ezt kell legyőznie magában a vámpírnak.
Persze hallani olyan vámpírról is aki molotovot, vagy lángszórót használ. Ezek ritka nagy őrültek, és általában rövid életet élnek meg. :)
Az embertelen Sabbat szekta pl. még a tűzugrást is gyakorolja. No persze csak az ifjak mókáznak ilyennel. Őrültek. Mindig odakozmál néhány.
Előzmény: Leclerc (234)
rowena Creative Commons License 2004.11.22 0 0 235

Tudomásom szerint nem ütöttem el még kutyát/farkast - sőt hála istennek semmilyen állatot sem - továbbá még nem harapott meg kutya/farkas....:-)) Anyám és apám nem maradt ki éjszaka és nem tért haza ruha nélkül vagy cafatokban lógó ruhában. Ja és egyformán kedvelnek a macskák és kutyák, úgyhogy asszem egyszerűen csak húsimádó vagyok.:-))

 

 

Előzmény: birefi (232)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.22 0 0 234

Szia!

Köszi az infókat! Legalább már ezt is tom!

Miért parás enyire a tűz? A vámpírok bőre jobban fogja tüzet, mint az embereké? Azért egy öngyújtó nem okoz olyan nagy sérülést, én már párszor égettem meg magam ennél jobban is, de mindegyik nyom nélkül eltűnt, gondolom egy vámpír ezt gyorsabban véghezviszi...

A vegyi anyagok hogyan hatnak a vámpírokra, vagy pl. a nukleáris sugárzás?

Vegyi anyagok alatt értem itt a fehérfoszfort, anthrax beta... :)))

A hajnövekedés esetleg gyorsabb mint az embereknél?

Van vmi extra dolog ami nagyon veszélyes rájuk nézve a hétköznapi életből(tűzről és a napfényől már tok)

Üdv!

Előzmény: birefi (233)
birefi Creative Commons License 2004.11.22 0 0 233
Zuhanyozhat persze. Mondjuk izzadni nem igazán szokott, de koszolódhat ő is. Plusz a vámpír hajlamos megőrizni megszokásait. Van olyan aki pl. dohányzik. Ez különösen ritka, figyelembe véve, hogy már a legkisebb tűzhöz se szeretnek közel lenni. (arca előtti öngyújtó ugye...)
Kozmetikus, frizura. Elképzelhető. Itt csak ezt kell tudni, hogy ébredésre mindig vissza változik teste a halálakkori alakra. Van olyan vámpír, aki pl. ezért mindennapját úgy indítja, hogy levágja a haját. De legtöbben nem veszik a fáradtságot erre. (Nőni amúgy normális úton nem nő.)
A városleírást rpg boltokban (Kolosy tér, akácfa utca, stb...) megleled. Ingyenesen meg gondolom az ilyen letöltős helyeken van.
Szabbat és Kamarilla érdekel?
Calebros egy nosferatu. Klánjuk átka az, hogy embertelenül rondák. Patkányoknak szokták csúfolni őket, mert a csatornákban rejtőznek. Képességeik révén remek információ források. Némely tagjuk mániája az információ. Remek hálózatuk van, és talán az ő klánjuk a legegységesebb. Fura mód, egyesek szerint ezek a "szörnyek" a legemberibbek. Belső értékek (de nem a vastag pénztárca típusú belső érték).
NY alatt állítólag él vmi ősöreg vámpír, talán személyesen az egyik ősatya. (A klánok mind különböző ősatyáktól származtatják magukat. Innen kapják sokszor nevüket is. Pl. Tzimisce klán) Namost Calebros ennek a felébredését szerette volna nagyon elkerülni. A nosfik általában nem szeretik a hercegi pozíciót, mert túl sok fénnyel és felelősséggel jár. Ő sem szereti, csak így alakult, ezért köszön le rögötn, mikor már nem szükséges a pozíció számára.
Számos vámpír könyv dolgozta fel a "mindkettőnknek rossz, fogjuk össze ellene" témát. A vérszövetségek trilógia is ezt dolgozza fel. A "rosszabb a halálnál" (borítón anarch vámpír) és a második része (vmi VF van a borítón) egyébként pont ilyen mindkettőnek rossz dolgokról ír. Bemész egy normális könyvesboltba, rpg boltba és ott van!
Előzmény: Leclerc (229)
birefi Creative Commons License 2004.11.22 0 0 232
Igenis :)) , nem :( ! Emlékezz a Wolfra! ;)
haverom fehér bőrű nagyon utálja a napot, a vizet (tenger pl.), mellesleg tök okos.
Barátnőm is ilyen, és ő még szereti a nyakam harapdálni.
Nem is értem, mostanában miért zavar annyira a nap.... :))))
Előzmény: rowena (231)
rowena Creative Commons License 2004.11.22 0 0 231

Most aztán adtál morfondírozni valót....:-)) Ugyanis én imádom a tatárbifszteket, képes vagyok nyersen megenni a csirkemellett, teliholdkor nagyon éber vagyok, valamint szeretek erdőben lenni és a farkasok a kedvenceim. Lehet, hogy bennem is van valami lappangó gén?:-)) vagy inkább :-((?!

 

Előzmény: birefi (223)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.21 0 0 230

Szia!

Még nem sikerült megszereznem a könyvet:((

Nem 1szerű ügy!

Eszembe jutottak még kérdések! Télleg egy vámpír szokott zuhanyozni meg ilyenek? Fodrász, kozmetikus?:DDD

Üdv!

Leclerc Creative Commons License 2004.11.19 0 0 229

hali!

Azért Te sem vagy semmi...:DDD

Na most kössz, leírtad vhova, és azt én honnan tudjam, hogy hova:((

A technomágus vhogy olyan más... Nem illik túlságosan bele az én regényembe... Nem szeretek túlságosan elszállni a valóságtól, persze mondom azt annak ellenére, hogy sci-fiket írok:))

Az UW-ban volt az a Michael csávó, ő volt a Corvinus család leszármazottja(a tisztavérű), mert nem volt se vámpír se vérfarkas... A film innen eredezteti a vámpírokat és Lycanokat, tehát egy őstől...

A VF-ok vadásztak a csávóra, kellett nekik a vére, mert ő volt az összekötőkapocs vámpírok és farkasok közt, létre akarták hozni a legerősebb földön túli lényt! Végül megharapta a csávót a Lucian nevű fővérfarkas, aztán később a barátnője is(Selene nevű vámpírcsajszi), így alakult át olyan fekete izévé, ami elég jól bírta az ezüstlövedékeket, és a napfényt is! Sőt a Viktor arc sem tudta kinyírni... Röviden vhogy így volt...

Nem tudom ki más akarta még a 3. fajt, de ha nem adjátok ki őket akkor, mind1! amúgy írtam be a Vampire kérdezz felelekbe is! New York hercegének címe szabad:)) Bővebb felvilágosítást nem tudtak adni, vagy nem akartak:((

Átnézhetnél oda is vmikor, mert ha van ott ismerős, szólhatnál 1-2 szót az érdekembe:))

Dekszter írt a legbővebben: "Leclerc: NY by Night: hivatalos városleírás. Magyarul meg is jelent.
Miután a Kamarilla visszafoglalta a Szabbat karmaiból a várost Calebros lett az ideiglenes Herceg. Nem nevezett meg "fejeseket" és kijelentette, hogy (ha jól emlékszem) 2 évig marad a poszton, aztán lemond. Így is tett. A város Hercegi posztja ezáltal üresen maradt, amiért most verseny folyik."

Hol tudom megszerezni az említett városleírást? Írnál némi infót ezekről az ürgékről, csak nagyvonalakban! Köszönöm szépen!

Üdv!

 

Előzmény: birefi (228)
birefi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 228
3. faj. Nem tudom ehhez a marhasághoz miért ragaszkodik mindenki. :(
Már nem emléxem UW kapcsán mi volt, de tuti leírtam vmelyik topikba róla a véleményem. Nézd meg azt.
A legvalószínűbb az amit írtam a Penge kapcsán is.
A technomágusok mesterkedései.
Nekünk pl. volt egy londoni kalandunk, mikor ezeknek a mindennél rosszabb alakoknak ügyeibe ártottuk magunk. Szívás is volt a köbön. Ha nem segít két valódi mágus, akkor még nagyobb gáz lett volna. Így is nagy futás lett a vége, oszt mentünk sírni a hercegnek.
Ott az volt a sztori egyik szála, hogy eltünt egy befolyásos caitiff (klántalan). A nyomozás során rájöttünk pár dologra ami tényleg lényeges volt (meg persze csupa másra is :) ), pl. hogy az ürge vmi mágusokkal kavart a fű alatt. A vámpírmáguskarakterem még arra is rájött, hogy van itt vmi mágikus forrás aminek a megszerzésén nyomul jó pár hatalom. Közben kétszer szaladtunk bele techno mágusba, mindkétszer csúnyán aláztak. Bár azért kitettünk magunkért. Az elsőben végül meglógott a techno, másodikban egyszerűen rárobbantottunk egy fél háztömböt, és mi léptünk le, amíg próbálta kiásni magát. (Fő szerepe az öcsém brujah klánbeli harcosának volt, aki életében hivatásos katona volt.)
A végén kiderült, hogy a technok megpróbálták valahogy összehozni, hogy csináljanak vmi szolgát vagy techno mágust egy vámpírból. Legalábbis ezt gyanítottuk, de sose tudtuk meg pontosan minek tartottak életben egy vámpír szívet. (mindenesetre elpusztítottuk, utána pedig az egész kócerájnak is annyi lett. Másnapi újságokban olvastuk, hogy egy cég vmi meglepő gyorsasággal robbantott fel egy lebontásra ítélt gyárcsarnokot, nappal pedig már le is betonozták, és elkezdik építeni az üzletközpontot. Több embert megdícsértek a szenzációsan gyors teljesítményért. Mi is megveregettük egymás vállát. Aztán jött egy másik kaland, de abba már csúszott némi malőr...)
Elképzelhető, hogy be akarták ültetni egy VF testébe? Ezekből a technokból mindent kinézek.
Techno mágusok. A középkor táján kezdődött felemelkedésük. Hatalmuk az utóbbi évszázadokban elképesztő gyorsasággal bővült. Eredetileg csak egy mágus rend volt, de a XX század végére már szinte egyedül oly erősek mint a többi együtt. A nagy előnyük, hogy a technikai csodákat használják. Kb. olyanok mint akik fejlettségben pár száz évvel megelőzik a korukat. (Akire rárobbantottuk a házat, az olyan volt akár egy terminátor.) A helyzet az, hogy a mágusok, bár halandók, képesek kedvük szerint módosítani a valóságot. Ennek különböző módszerei vannak, ami rendenként más. Viszont minél valószerűtlenebb vmi annál gázosabb ügy. Namost régen még nem volt olyan hihetetlen egy tűzlabda, vagy ilyesmi, de a mai emberek már kevésbé hisznek a babonákban és az isteni csodákban. Viszont a technikát természetesnek veszik. A dolog innentől elég egyértelmű.
Az a valószerűtlen amit az emberek annak hisznek. Azon senki se csodálkozik, ha vkiről lepattannak a golyók illetve hirtelen a semmiből kerül kezébe egy sorozatlövő. Ezt még meg tudják magyarázni, a sok akciófilm immunissá tette őket. Ellenben ha valaki hirtelen a semmiből egy tűzlabdát küldd el a kezeiből...
Előzmény: Leclerc (227)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.19 0 0 227

Szia!

Nyilván Kanada kicsit más tészta mint az USA, lehetnek ott is akkora arcok:))

Az Oroszországos sztori akár még ki is kerekedhet a dolgokból, mivel úgy terveztem, hogy a történet első fele játszódik csak NY-ban, aztán elviszem a történteket máshova, mivel nyilván nem a világ egyik legnagyobb városában találják meg azt a rejtélyes fajt, amit keresnek, túl kézenfekvő lenne... Eleinte Skandináviára gondoltam, de aztán rájöttem, hogy az ritka nagy hülyeség, mert az elején pont az volt, hogy eljöttek a csajsziék Európából...

Akkor lehet akár Kanada, akár a Rusland... Vagy mind2! Persze a volt KGB birtokában is rengeteg információ lehet... Amerikában nem jártak teljes sikerrel, a vámpírok, se a Számítástechnikai Hivatalban, sem a Génkutatási Intézetben nem volt kézzelfogható anyag... Na persze ez itt még finomításra és rengeteg munkára szorul...

Viszont nem teljesen vágom, hogy működik az rpg.-n a fórumozda, tegnap jártam ott, de nem sikerült rájönnöm, hogyan lehet szöveget mindenféle ábra nélkül bejuttatni... Ma még kisérletezem vele! Bár kicsit furán érzem magam, hogy csak úgy indítok egy "Sziasztok, nem tud vki bővebb felvilágosítást adni NY uralkodási rendszeréről, és helyzetéről a vámpírok és a vérfarkasok körében?":DDD

Azért ez így elég meleg:))

Amúgy télleg jó ez a tajga dolog, mert ott aztán van tér, és vannak városok is, amik nem annyira gyűzsgőek, de attól még elég fontos információt is rejthetnek!

Köszi az 5letet:o))

Nincs akkor tipped erről a harmadik fajról, mint pl. az UW-ban is volt, ami mind2nél erősebb! Aprópó a magyar szinkron is 5.századot mond:((

Ja és lesz UW2, nemsokára kezdik a forgatást:))

Üdv, and thanks a lot!

 

 

Előzmény: birefi (226)
birefi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 226
Hm. Nehéz lenne megmondanom mióta ismerem a dolgokat. Mondjuk szerepjátékot több mint egy évtizede nyomom, de a WoD féle verziót, csak 2-3 éve, azt is ritkán. Nem olyan húzós ez. Megfelelő források és makacs elszántság, más néven tudásvágy. :)
Te azonban ne légy ilyen lusta! Nézd meg a white-wolf honlapját. Olvasd át ezt a topikot, illetve olvasgass rpg.hu topikokat. Vagy ott is van külön kérdezz-felelek. Pont múltkor tett fel ott egy kezdő srác vmi kérdést az egyik amcsi városról, és meglepően részletes választ kapott. Sokan voltak nagyon segítőkészek vele is.
Hehe, még komoly vita is kerekedett a „szakértők” közt. Aztán megállapodtunk, hogy white-wolf szándékosan ad homályos és néha kicsit ellentétes infókat. A vámpírok sötét világát nem könnyű feltérképezni.
Neked persze ez nem jelent gondot, mert így legalább mindig van kis szabadságod, plussz a viták nem a felszínről szoktak szólni.
Konkrét linket nem írok be, de meglepne, ha 2 perc alatt nem lelnéd meg a megfelelő rpg.hu topikot, illetve white-wolf honlapot.

Az ikreket nem kell kihagynod, csak legyen más nevük. Meg aztán az iker vámpírok baromi ritkák, ha végiggondolod rájössz miért. Miért nem a VF-ek közt használod fel? Legjobb móka, mikor egy ikerpárból csak az egyik lesz VF. Ha ragozni akarod a másikat elkaphatja egy vámpír, esetleg pont kicseszésből. Aztán folyhat a testvér vér. :)

Kanadában és oroszországban is van olyan rendőr-kanadai szerv mint USA-ban. Pláne a ruszkiknál. Csak azokat nem reklámozzák az amcsi filmek. Kanadában persze kevesebb a dolguk, mert ott nagyobb a demokrácia, a társadalmi szolidaritás és béke. A ruszkiknál viszont van azért dolguk. Ráadásul nem igazán kispályások a fiúk. Amióta Putyin felkarolta a volt KGB-seket, rendbe rakta a karhatalmat, stb. Csak szeretném jelezni, nem véletlen hogy a világon az orosz AK a legelterjedtebb. Az sem, hogy a legtrükössebb szoftver fiúk is ruszkik.
Mindenesetre maradhatsz USA-ban, főleg ha azt ismered. Csak szerencsésebb lenne talán más város. Az okot magad is kiderítheted, ha ránézel az rpg.hu-ra. De nem fontos. A lényeg bármiről írsz járd körbe a témát először. (És akkor máris jobb leszel mint pl. a penge. :) )
Előzmény: Leclerc (224)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.18 0 0 225

Na még1 dolog, amit elb.sztam!

Az FBI dehogy van a VF-kal, ott nem tom miért írtam ezt...

Szimplán takarítanak mindent, jelen esetben vérfarkastetemeket, de ezt is vámpír +rendelésre! A vérfarkasok nálam nem lesznek olyan gonoszak, persze szétszaggatják az eléjük kerülő embereket, de az egyik alvezér, legalábbis én így tervezem, a főhősöm egy régi barátja...Tehát őt nem fogják bántani, ám a "kedvesét" igen! Na itt jön a keksz a dolgokba, mer feltétlen kéne vmi összekötő kapocs a vámpírok a VF-ok közé... Itt a para!

Most kicsit írtam tovább a történetet, vámpírcsajszi felfedi a tikát a csávó előtt, és a haverja előtt, remélve, hogy így megmentheti őket, mert azt hiszi, hogy a vérfarkasok ölik a szerelme hozzátartozóit, barátnőjét, a rendőrkapitányt, régi ismerősöket... Közben az öreg van a háttérben, aki gyermekévé akarja tenni a Clinttet, mivel van vmi különleges benne, amit a csaj is meglátott, ám a faterja nem úgy képzeli el a dolgokat, hogy magunkhoz édesgetjük őt, h viszonyba keveredjen a lányával! Sőt, ki kell ítani mindenkit körülötte, hogy csakis a "bosszúnak" élhessen!

Ez így nem hülyeség?

Üdv!

Leclerc Creative Commons License 2004.11.18 0 0 224

Csáó!

Köszi a kimerítő válaszokat! Akkor a szex és szaporodás része túltárgyalva! Nagyjából értem a dolgokat, annyira amennyire könyvemhez kell!

Akkor a kajálás része is kezd tisztulni, a farkasok ua. ehetik mint az emberek, a vámpírok, meg csak ha muszáj...

Nem akarom belártani magam komolyabb dolgokba, az viszont érdekelne pl. hogy egy öreg vámpír irányíthat egy embert esetleg pusztán az akaratával! Mert a főszereplő kommandós srácnak elég gyakran vannak úgymond víziói, és álmai, amelyek élő személyekhez kapcsolódnak. Pl. álmában már látta azt a vámpírcsajt (Aurorát) akibe beleszeretett.

Akkor az FBI a vámpíroké, ez világos, én is így gondoltam:))

A vérfarkasok pusztán azért tevékenykednek nálam NY Cityben, mert versenyt futnak a vámpírokkal, hogy ki talál rá előbb arra a lappangó fajra akit maguk mellé állítva elpusztíthatják a másik ellenséges fajt.

Tudom, hogy az öreg nem kinézetre öreg, pusztán a filmekben a tapasztaltabb vámpírokat mindég öregebb ember alakjában ábrázolják! Ez miért van?

Ez a téma egyre inkább kezd izgatni! Sajnos nem vagyok akkora penge, és sztem nem is leszek soha mint Te vagy a émában:((

Télleg ezt a tudásanyagot mennyi idő alatt sikerült felhalmoznod?

Olyan sok kérdésem van, de egyszerűen nem tehetem föl mindet, mert az egyrészről pofátlanság, az időtet sem akarom rabolni, másrészről minen kis hülyeségről nem faggatózhatom! Így is nagyon rendes dolog tőled, hogy segítesz! Már ez is sokkalta több mint amire számítottam, csak hajszol előre a tudásvágy(ami persze néha nagyon rosz dolog:)!

Ez a Castor-Pollux dolog már le van védve, vagy mi? Mert ha már létezik ilyen a világért sem akarnám azt lemásolni, vagy hasonló! Akkor 1általán lőjem ki ezt az iker style-t? Pedig tök sok jót lehetne kihozni ebből, izgibb is lenne!

A New York-i herceg kicsoda? Nevét nem tod véletlenül? Egyébként én is gondolkodam ezen a Kanadás-Oroszországos dolgon, mert ott hatalmas a tér, és lényegében ritkán is lakott... Csakhát ott nincs SWAT, meg egyéb rendőri-katonai szerv, amelynek olyan kiterjedt hálózata lenne, mint az FBI, vagy esetleg a Központi Hírszerző Szolgálat (CIA)! Amúgy akkorra pénzek sem forognak ott, hogy nagyobb méretű kutatásokat lehessen indítani.

Tucc vmi konkrét linket ahol utánna járhatok a NY-os dolognak és ennek az egész rendszernek(mert nem akarok mindenhová "betörni" a kérdéseimmel, nem mindenki olyan jóindulatú, mint pl: Te vagy, bár lehet, h Neked is eleged van már belőlem:)))

Köszönöm a segítséged!

Üdv! 

Előzmény: birefi (223)
birefi Creative Commons License 2004.11.18 0 0 223
Nem olvasol elég figyelmesen A szexről már írtam. Na neki futok még egyszer utoljára, de nézd meg, amit korábban írtam!
1. A vámpír testje halott. Bőre hideg, belső szervei (a szív, az agy és mozgató izmok kivételével) fonyadtak. Ebből két dolog adódik. Nem képesek szaporodásra hagyományos módon, és az esetleg elfogyasztott ételt nem dolgozza fel szervezetük. Az ételt egyébként általában visszaöklendezi a szervezetük. Ezért csak akkor esznek, ha nagyon kötelező. Sokkal egyszerűbb úgy csinálni, feltűnésmentesen, mintha enne vki, mint rohangálni a wc-re. A legtöbb vámpír „épp nem éhes” „fogyókúrázik” „már evett”, stb., illetve remekül képes úgy csinálni, mintha enne, és mégsem fogyaszt semmit. Ez az ivásra is igaz. Inniuk néha kell, mert azt már nehéz elutasítani. Szerencsére italból jóval többet elfogyaszthatnak mielőtt wcre kellene távozni. Na és persze partikon, sokszor melegen tartott vért isznak, ami úgy néz ki mintha vörösbor lenne.
Persze vámpírfüggő a dolog. Minél fiatalabb valaki (pl. csak néhány éve vámpír) annál könnyebb némi vér rááldozásával embernek tünnie. Ilyenkor szándékosan áramoltatja a vért bőrébe és egyéb szerveibe. Egyes vámpírok (ez ritka!) képesek így még a szexre is, sőt van amely még ételt/italt is képes fogyasztani és feldolgozni teljesen emberien (de ez még ritkább!). (A ritka az olyan minden századik esetleg.) A vér áramoltatásnak fő szerepe, hogy a bőr felmelegedjen emberire. Elvben a csók közben ez amúgyis megesik.
Ha a bőr elég meleg, a halandó már be is veszi a dolgot. A vámpíroknak van idejük olyan tapasztalt szeretővé válni, amire ember nem képes. Plussz ne feledjük el, hogy maga a csók olyan extázist okoz, hogy az eset után simán elhiszed, hogy ez meg az történt, pedig nem is. (A csók egyébként nem csak nyakon eshet, hanem a test bármely részén ahol elérhető vmi fontos ér.)
Az ilyen dolgokban a Toreádor klán jeleskedik. Ők szeretnek emberi körökben forgolódni, és kedvelik a bulikat és a művészetet.
A ventrue klán, inkább uralkodni szeret, és esetleg a nyájra vigyázó jólélek szerepében tetszelegni. Ők általában képesek erősen befolyásolni mások agyát. Törölni emlékeket, meg sem történteket elhelyezni, stb.
De ha láttad az Interjút, akkor lehetne elképzelésed a vámpír-halandó szexről. (Azt értsd már meg, hogy a csók nagyobb élvezet!)
2. A vámpír „gyermeke” az a halandó, akit magához ölel. Ez valójában még az emberi szülő/gyermek kapcsolatnál is mélyebb. A gyermek általában érzelmileg erősen kötődik atyjához (3szoros vérkötés általában bejátszik.). Ráadásul itt egyetlen „szülő” létezik, aki egyben mentor és védelmező is. A szülői szeretet pedig abból adódik, hogy olyan halandót néz ki magának aki vmiért tetszik neki és hasznos céljai elérésében.
Vérségi kapcsolat is van. Tényleg az ő véréből származik a gyermek.
Persze vannak egyéb esetek is, de erről most nem beszélek. (A kamarilla ellenségei bizonyos embertelen vámpírok, illetve egyes kamarilla vámpírok is furcsán kezelik a kérdést. Sőt a tremere vámpírmágusok klánja, klánhűséget előtérbe helyezi a szülő-gyermek kapcsolatnál.)
3. Könyvek és infók. Javaslom megnézni a white wolf honlapját. Illetve a fókusz könyvesboltban szoktak lennei vámpír könyvek dögivel. A legjobb a „város hercege”, de ahhoz nem lehet hozzájutni. A „rosszabb a halálnál” is jó, és annak a sorozatnak van egy farkasos könyve is.
4. Farkasok szaporodásában nem vagyok szakértő. Az hogy egy keverék apjára vagy anyjára üt elég véletlenszerű. Olyan is lehet, hogy VF+ember esetén az egyik gyerek VF a másik ember. Megjegyzem a VF elég ritka. Az „ember” ebben a kapcsolatban ún kinfolk. Ezek olyan emberek, akik önmaguk nem VF, de lappang bennük vmi gén, és ezért képesek VF utódokra, ha összeállnak egy VF-fel. Az ilyen embereket a VF-ek nagyon szeretik és igyekeznek megtalálni és megóvni őket. Az ok egyszerű. A kinfolk általában termékenyebb egy VF-nál. Plussz mindig jól jön a vérfrissítés, mert a belterjességet a VF sem kedveli. Nem egészséges.
A farkasok, mint írtam emberi módra képesek étkezni. Persze sosem vegetáriánusok. :)
Néha rendeznek persze vadászatot kedvtelésből. Ilyenkor persze a nyers húst sem vetik meg. De ez nem kötelező náluk, csak szeretik. (Úgy, mint egyesek a tatár beefsteaket. )
5. Megjegyzem az FBI szinte tuti, hogy vmelyik vámpír kezében van. Az biztos, hogy nem holmi farkasok kezében. A városban a vámpírok az urak. Ettől még persze az egyes vámpírok nem engedik meg maguknak a luxust, hogy a rendőrség tudomást szerezzen róluk. Mert ha igen, akkor ugyan az öregek elsikálják az ügyet, de általában a problémás vámpírral együtt.
6. Az öregekről. Ez nem úgy értendő, hogy öregemberek. Simán lehet, hogy az egyik öreg, külsőre 20 éves srác (csak épp már vagy 500 éve él). Castort pl. azért felejtsd el sürgősen, mert a testvérpár alakja két többezer éves öreghez kötődik. Az ügyeikbe pedig ne ártsd magad, annyit nem tudok mesélni, hogy megértessem veled WoD világának hátterét olyan mélységben, hogy egyáltalán halvány lilád legyen arról kik ők. Hatalmuk és céljaik, még az öregebb vértestvérek számára is felfoghatatlanak. (A Vérszövetségek trilógia, mely a leghatalmasabb öregek ügyeiről szól is épp csak említést tesz róluk.)
Persze, aki többet élt, az többet tud. Kifejleszt bizonyos képességeket, tapasztalt lesz bizonyos területeken, ami érdekli. Ez lehet politika és intrika, pénzügyek, vagy akár harc. És akinek több emberöltő ideje van, az olyan szinten lesz rutinos és tapasztalt, amit halandó el nem érhet.
7. A vámpírokról még vmit nem mondtam. Káintól származtatják magukat. Attól függően, hogy hány generációra vannak tőle, vérük egyre hígabb. A XXI. Század vámpírja általában 13. generációs. Persze ez nem kötelező. Előfordulhat akár az is, hogy egy 8. vagy 9. generációs gyermeket készít, csak valószínűtlen. Ugyanis az öregek egyszerűen nem érdekeltek abban, hogy kezdőkkel foglalkozzanak. Plussz minél sűrűbb Káin vére, annál erősebb. Már pedig nincs szűkség feltörekvő ifjakra. Az öregek tudják, hogy az ifjak veszélyesek lehetnek. A középkorban már számos öreg vámpír esett áldozatul a lázadásnak.
Meg aztán nem érdekli őket a dolog. A legöregebbek, több ezer éves 4-5. generációs vámpírok általában visszavonultak, nem foglalkoznak semmivel. Sokuk meghalt, sokuk kómás állapotban pihen, és állítólag némelyik irányítja agyuk telepatikus hatalmával az ifjak játszadozását. Ezt hívják jihád-nak. Az örök küzdelem az öreg vámpírok közt. Valószínűleg nem más mint egy unaloműző sakkjátszma. A cél talán nem is a győzelem, hanem az, hogy meg ne őrüljenek és ne végezzenek magukkal. De ezzel szintén ne foglalkozz.
A te regényedben a legkeményebb vámpír a New yorki herceg. Az pedig max 7.-8. generációs szerintem. (Megjegyzem az igazán öreg vámpírok Európában vannak.) Mindenesetre nézz szét az rpg.hu idevágó részein, kérdezd meg ott New york jelenlegi viszonyait. Az ottani helyzet elég bonyolult. Viszont ott tudnak esetleg olyan várost is, ahol egyszerűbb a helyzet. (pl. kanadában)
Előzmény: Leclerc (221)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.18 0 0 222

Szia!

Megnéztem az általad említett honlapot, az rpg-t! Regisztráltam is magam:))

Azért az sem akkora flesh, vannak történetek, novellák, szótárak stb...

De semmi konkrétum:( Persze nem is vártam, hogy kézzelfogható dolgokat találjak, de még sajna a szótárnál a vápmpír magyarázata kimerül kb. két mondattal, egyéb lénynevek meg nincsenek is:(( Megnéztem a white-wolfot is de nem sokkal lettem gazdagabb ott sem! Az a baj, hogy nekem nem kalandjáték oldal kell, mert nem nagyon értek ehhez, hogy sebzés, életerő pont meg miegyebek:((

A vérfarkasok csak teliholdkor tudnak átváltozni?

Ja és csak most esett le az UW szlogenje; Örök küzdelem a halhatatlanok között! tehát ide nem is kell több magyarázat! Akkor kamu ez a vérfarkas örökélet?

Üdv!

Előzmény: birefi (220)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.17 0 0 221

Hali! Te aztán vágod a dolgokat:D

Majd megnézem a könyvet, ha látok vhol megveszem és elolvasom! van még vmi tuti jó kis vámpíros-vérfarkasos könyv, amiben van minden?

Volt néhány kérdésem amire nem válaszoltál! Ezt most nem tolakodásból mondom, hogy válaszoljá má:D Csupán lehet, hogy elkerülte figyelmed, a sok baromság közt amiket írok, könnyen előfordulhat:)))

Na szóval; a szexes részre lennék itt kíváncsi, a vámpír nem tudja magát emberként "használni"? tehát ha a csávó és a vámpírcsajszi együtt van, akkor az a lány nem élvezi? Ergó ott lent nem jó neki, pusztán a vámpírcsók az ami kielégítheti? Vámpírok képtelenek szaporodni, amúgy, "normálisan", azt tom, hogy nem öregszik, de ha akar akkor sem tudja öregíteni magát? Akkor az idős vámpírok hogy lesznek idősek?

AZ UW-ban is volt a fővámpírnak lánya, az pl. hogyan sikerült?

Akkor a vérfarkas szaporodás milyen keretek közt zajlik, hány év mire felnő egy felnőtt farkas? Melyik a legjobb "eredményt" kihozó párosítás? Ember+vérfarkas; vérfarkas+farkas; esetleg a VF+VF?!

A másik ami izgat az a kajálás, vért lakmároznak mindketten és szevasz?

Ha pl. a vámpír megkíván egy hagymás-rostélyos, vagy egy hamburgert, akkor nem eheti meg? Illetve ha eszik, hová teszi a "terméket"? Mert a filmekben a hősök sose mennek WC-re:D

Az épületugrálós trükk szerintem nem annyira gáz, megfelelő felszereléssel, akár némi tornász hajlammal is emberek is végrehajthatják, jó persze nem a (V)Empire State Building tetejéről... Ez sem onnan zajlott... A felvételek meg úfgyis megfelelő kezekbe kerülnek, mert az FBI a vérfarasokkal "van", a vámpírok meg úgyis gonoszak lesznek, pedig kezdetben éppen ők a jók, persze az öreg vezér áll a gonoszság hátterében, még a saját lányát is kész feláldozni a VF-ok, és a számomra még mindég ismeretlen 3. csoport haláláért:))

Üdv, nagyon köszönök minden segítséget, remélem még nem átkozott az eget, ha faggatózom kicsit:))

Előzmény: birefi (220)
birefi Creative Commons License 2004.11.17 0 0 220
De figyu, akkor miért nem gyüjtesz infot? Ott az rpg.hu.
Na mindegy, én most nem mennék részletekbe, de pár dolgot leírok.

1. A gránát, rakéta nehéz ügy. A farkas, ha túléli visszaregenerálja. Ahhoz, hogy ne élje túl az kell, hogy leszakítsa a fejét. Kart, lábat stb, visszagyógyul vámpír is farkas is. Persze mint írtam ezek kritikus sebek, tehát lassú folyamat (akár 1 hét, ha nem több). Plussz a vámpírnak sok vérre is szüksége van a gyógyuláshoz.
Persze vámpírja válogatja. A „rosszabb a halálnál” c. regényben (olvasd el!) van egy több ezer éves vámpír, aki már olyan durván ellenálló, hogy túléli a kivégzését. Kiteszik a napra hajnalban, de rászerelnek testére egy bombát. (Ha akarja öngyilkos lehet, elég ha mocorog.) Iszonyú kínok közt megvárja míg a nap égető sugarai porrá omlasztják kéz és lábfejeit, így kiszabadul, miközben persze arca és teste is csúnyán összeég. Félőrülten mászik egy autó alá, és végül egy halandó barátja menti meg, úgy hogy őrzi a kocsit, hogy el ne vigyék estig. :)
Ilyenre persze még a legerősebb vámpírok közül is csak kevesen képesek.
Ne feledjük, ha egy vámpírt túl komoly seb ér, vagy túl sok, akkor az is megeshet, hogy szimplán elfogy a vére, amiből gyógyítja magát. Ekkor viszont kómás állapotba zuhan (torpor), és így is marad amíg vérhez nem jut.
2. A hullák nem igazán fontosak. Halott vérfarkas vagy vámpír simán halott embernek tünik. Csak a filmekben tudnak sima halandók ennél többet kideríteni.
3. A vámpírok és a farkasok őrzik a titkaikat. Ergó nincs olyan hülye köztük, aki kiugrik a 10.ről, pláne kamerák előtt. 100 méter zuhanás pedig az átlag vámpírnak simán halálos lehet. Nem mindegy nekik sem, hogy 6 emeletnyit zuhannak, vagy 30-at!
Ha mégis adódik valami, akkor azt elsimítják. Az ilyen kazetták elkallódnak. Vagy megsemmisülnek. Erről vagy a rajta szereplő gondoskodik, vagy főnökei (utóbbi esetben büntetéssel számolhat az óvatlan vámpír. Súlyos esetben akár ki is végzik.)
4. A napszemüveg az filmes sallang. Tiszta marhaság, hisz este nem látsz benne semmit, plussz bizonyos mentális uralmi technikához látni kell a szemet. Az hogy táplálkozáskor milyen a szem az lényegtelen, hisz akkor ki látja?
Az egészből annyi igaz, hogy van egy bizonyos (elég kis létszámú) klán, aki képes az átalakulásra (gangrelek) mint a farkasok. Ők viszont kezdetben csak részlegesen képesek átalakulni. Első lépésben pl. szemük lesz vadállati, ha használják képességüket. Néhányuk viszont lusta mindig „ki/bekapcsolni” ezt, így inkább elrejti szemét. Ennek az is előnye, hogy a fényérzékeny ragadozó szemek megelégszenek kevés fénnyel, viszont a sok fény zavarja őket. Többségük persze nem alkalmazza ezt, hanem inkább csak akkor használja a „ragadozó szem” képességet, amikor épp kell. (A dolog egyebekben megfélemlítésre sem rossz. :) )
Nappali használata elképzelhető, de mint írtam, ha már napfénybe kerül a vámpír az már elég gáz. Bár igaz, hogy minden kis védelem jól jön. Persze ez nem ment meg a megégéstől, mint ahogy buta kenőcsök sem, de lehet, hogy nyer pár másodpercet a szemnek.
Leclerc Creative Commons License 2004.11.16 0 0 219

Na az előbb vmiért fura betűformát és méretet választott a gép:(( Néhány helyen vétettem gépelési hibát(kicsit siettem), úgyhogy kis rejtjel fejtés is lesz a dologból:)) Sorry!

Na tehát emberünk tovább kutat a laborban, kiszúrja a csajt sprintelni mint a mérgezett egér, nyomában 2db VF-sal! Utánna... Itt a csaj csapdába esik az 1ik lényt hidegre teszi, ám a másik csúnyán +sebesíti, erre jön a hero, és lepuffogtatja a csúnya farkast... A lány megköszöni, és kicsit furcsállja is a dolgot, miért menti meg őt egy ember...

Mindenesetre Clinttet nagyon megragadta a látvány, egyből beleszeret a csajba(na jó azért nem de +teccik neki), ám egy pillanatra nem figyel a csávó, a csajszi egyből az ablakban, kiugrik és eltűnik...

Jön az erősítés, FBI, több SWAT osztag, helikopter stb. tehát a farkasoknak is célszerű nem randalírozni tovább, mert az már akár az életükbe is kerülne...

Na akkor ezután vallatások, az FBI-osok +próbálják eltussolni az ügyet(mozgathatják akkor a Te tanácsodra őket a háttérből a vámpírok), ám Clinttel "őszinték", bevallják, hogy fogalmuk sincs semmiről, infókat akarnak gyűjteni...Ki mit tud?!:))

Kiderül, hogy eltűntek a testek a hullaházból. Clint és Gille felkerekedik, helyszínre mennek, ott minden szétszaggatva, megjelenik az egyik volt társuk(akit a farkasok először nyírtak ki) Megpróbálja elcsalni őket, de mivel nem sikerül átváltozik! Akkor most itt faszságot írtam? Nem változhat át, mivel nem fertőzheti meg egy másik farkas?

Na utánna őt lelövik  a vámpírok, +jelenik a csaj, és az "emberei", elviszik a két rendőrt a világ végére, egy vámpír rejtekhelyre, régi gyárépület, ám erősen védett, kutyás őrök(télleg a kutyák megérzik ha vmi nem stimmel az illetővel?), kamerák mindenhol. Aurora beviszi egy diszkószerűségbe hősünket, ahol kölcsönösen egymásra izgulnak... Csók! Ám Mathis kolléga itt is zűrt csinál, földre küld egy néger csávót, aki az elmondása szerint meg akarta harapni... Aurora rögtön odaküldi Kalapácsot, aki kivonszolja a tettest és jól összeveri(mármint a néger ürgét)... Nehogy vmi gyanús legyen, mert itt mindenki vámpír, kivéve a két embert... Na mind1, kimennek innét is bemennek az öregéhez, ki kezdetben nyájas, üdvözli az embereket, sőt beszélget is velük, ám amikor megtudja, hogy ők mentették meg a lánya életét, viszont a fiáét nem tudták, dühbe gurul és elküldi a rákba a leányzót, amiért beavatatlanokat hoz a rejtekhelyre. De nem csinál vérengzést, hagyja, hogy elmenjenek... Itt tartok most! Ez így leírva nem akkora durranás, de eredeti formában azért nem rossz, főleg, hogy ezt még finomítom majd, meghát nagyon az elején vagyok még, ez a teljes történet kb. 5%-a! Na már most akkor mi legyen? Kicsit az ihletem is elment, és tanácstalan is lettem... Túl keveset tudok erről a világról, hogy infók gyűjtése nélkül tovább mehessek...

Vámpírok nem nemzhetnek utódokat? Akkor a két gyerek honnan legyen?

A farkasok meg ha párzanak egy emberrel abból mi lesz? A Telihold kötelező az átváltozáshoz?

THX!

Üdv!

 

Előzmény: birefi (217)
Leclerc Creative Commons License 2004.11.16 0 0 218

Szia!

 

Na akkor mostmár tisztul a kép:))

Tehát vérfarkasnak ezüst, vámpírnak tűz és fény!

Én a gránátos-rakétás résznés "sima" HE, kumultatív stb. Szokásos töltetű cuccosra gondoltam, ezüst nélkül! Tehát, hogy ha gránát robban a vámpír-vérfarks mellett akkor az szétszaggatja és meghal, vagy képes onnan is regenerálódni?

Vagy pl. a kard efektus! Ha levágják sima kardal eggyik testrészét, akkor azt képes visszanöveszteni? Ezüst kard hatását már láátam a Pengében:D

A regényem elég szövevényes, ha elkészül majd küldök mailban 1 példányt:D

Nem félek attól, hogy unalmas lesz, inkább hogy túl bonyolult:D

De mivel mint látod vajmi kevéssé vagyok tisztában a tényekkel ezért számítok Rád:) Persze csak ha nem zavar és nem okoz gondot:))

Még 1 kérdés ami így filmes! Miért hordanak napszemüveget a vámpírok télen-nyáron, éjjel-nappal? Tudtommal a szemük szine csak akkor változik meg ha vért szívnak?! Javíts ki a tévednék!

Na visszatérve a regényemhez-> a vérfarkasok azért teteik halottnak magukat mert be akarnak jutni a hullaházba, ahová majd a többi halottat, kommandóst, vámpírt szállítják majd! Elcsórni a testeket, hogy ne legyen bizonyíték, illetve kaptak pár ólmot magukban, tehát kis öngyógyítás is időszerűvé vált nekik. Amúgy néhány meg is halt valóban, mert a vámpírcsajszi ledarált 1-et ezüst golyókkal... Másiknak a főszereplő SWAT-os csávó lőtte szét a fejét a felismerhetetlenségig, egy teljes tár .45-ös lőszerrel, gondolom azért ennek is szevasz?!

Itt menti meg a vámpírlány (Aurora) néven fut, bár lehet, hogy a hajnal nem annyira poén név mint elsőre gondoltam! Ha van vmi jó 5leted vámpírnéileg akkor azt is szívesen várom! Van már egy Kalapács(2méter&150kg), lesz Castor és Pollux(ők ikertestvérek:), van a csajszi apja, őneki nem adtam még nevet... A lánynak meghalt a rajtaütés során a bátyja, ezért kicsit be is rágott az öreg:))

A faszi, aki a főszereplőm, ő napló formájában írja le a történteket, tehát nem patkolhat el...

Sőt ettől érdekes a dolog, mert ugyan az olvasó sejti a sorsát mindvégig, de korántsem tiszta számára mi is történik, mert Clint(így híják) csak mozaikonként kapja az infókat, tehát ahogyan fény derül egy s másra! A történetben lesz egy két durva és előre nem sejthető csavar!

A történet úgy kezdődik, hogy van a Clint, ő fiatal és ambíciózus tiszt(százados), a NY-i SWAT egyik alakulatának a parancsnoka... van egy haverja "Gille Mathis" ő nyomta le közelharcban az egyik farkast, szal ő sem kis ember, van még egy csaj akit nemrég szedett fel és dugnak össze-vissza akárhányszor találkoznak(őt majd megölik a lények), van még a rendőrség parancsnoka, aki elég jóba van hősünk szüleivel, ergó beprotezsálta a kötelékbe... Jön egy német fickó, hírszerző, aki ladja a fülest, hogy németföldön vmi csoport akciót tervezett az USA ellen, pontosabban betörések, szabotázs... Közli, hogy elég durván nyomják a csávók, mert rohadt komoly felszerelést figyeltek meg, magánrepülővel hozták be az államok területére a dolgokat... Bár csak a csajszi és a csapata jött át az öreg kontinensről, mivel elszakadtak a fatertől már régen...

Na mind1, rizsa jó darabig...

Első betörés, a rendőrök már későn érkeznek, a videofelvétel tanulsága szerint a betörők a több emeletes épület ablakain távoztak(itt már sejteni, hogy nem 100-as minden). Akkor az őröket nem is ölik +, csupán elkábítják(humános dolog a vámpíroktól:), 2. betörés pár nap múlva. Itt már résen vannak a zsernyákok, időben kint a helyszínen, két rohamcsapat be is megy az épületbe. Előtte bent már volt vmi lövöldözés, tehát vkik mégiscsak + előzték őket..

Amire a SWAT beér csak a vámpírok hulláját találják, brutálisan szétszaggatva!

Tovább haladnak, ott találják a csajt, és a sebesült testvérét a teremben... ekkor jönnek a vérfarkasok, lehuntolják a kommandót, csak négyen-öten élik túl. köztük a főhős, Gille és néhányan. A farkasok egy része halott(legalábbis úgy tűnik), főhősünk elkóborol a többiektől, a menekülő csajt követi, de az elég hamar lerázza. Körbekémlel az épületben, talál még jó néhány hullát(orvosokat akik boncolni szerettek volna néhány tetemet, csakhát azok történetesen farkasok voltak, így sejthető ki húzta a rövidebbet, amúgy ide is hallottnak tetős trükkel juthattak csak be), Clint csákó belebotlik egy éppen  lakmározó farkasba, de az vmiért nem veszi észre, gránátos trükk a farkas +hal(télleg meghal akkor?)

Na ezt elküldöm mert nehogy vmi para legyen a netemmel:))

Mindjárt folytatom! Üdv!

 

 

 

Előzmény: birefi (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!