Nekem csak az lenne a kérésem a hozzászólókhoz, hogy a meghatározásaikat némi körítéssel együtt tálalják, ezzel is fűszerezve (csípős parika, bors esetleg só:-) mondanivalójukat, mivel - bár ezt alapvetően nem tudhatják, ezért is írom le - ez a topic azért jött létre, ami az általam ide is másolt (2) hozzászolás volt, "topicidegen" helyen.
Kedves Fáradt Vándor
Én is kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Őszintén szólva, nekem eszembe nem jutott volna a dolog, de ha már úgy gondoltad, legyen. Csak jó legyen :-)))
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet rá, hogy szétoffolok egy topicot a 'hogyan cigányozzunk szalonképesen' c. mesterkurzussal és megnyitottad eztetet :-)))
Engedelmeddel az idézett megnyilatkozásomat átmásolom ide is:
A "réti néger" olyan nyelvi elem, amely bizonyos esetekben hajaz a "pirított magyar" meghatározásra. Nagy általánosságban egy olyan etnikai közösség részhalmazára utal, amely India felől népvándorlás útján javarészt Romániáig jutott, majd ezt követően az elmúlt századokban szivárgott a jelzett tájról Európa nyugatabbra eső részei felé. Mai napság híresebb vádorlási úzvonalai Csehország -> Kanada, illetve a Zámoly -> Strasbourg csapásirányban fekszenek.
Egyébként Karika Lali jó haver és mint Hofi - Isten nyugosztalja - mondaná: ebben az a röhej, hogy nem vicc.
Ehelyt várnám a javaslatokat arra, hogy hogyan írjuk körül, a cigány, zsidó, néger, stb. népcsoportok konkrét nevét anélkül, hogy a rasszizmus bélyegét ránk sütnénk. Mint tudjuk, manapság ehhez nem kell sok minden, így ha valakinek (szigorúan szalonképes) javaslata van, ne habozzék megosztani velünk.