Keresés

Részletes keresés

shiverlead Creative Commons License 2012.05.24 0 0 3211

Jobb gép. Hát túl sok választási lehetőségem nincs.

Számomra jó gép:

kb. a filmes távmérős gép digi megfelelője(tehát slr kizárva)

minél kompaktabb méret

nagy fényerejű 24-105 közti gyújtótávolságú obi

átnézeti optikai kereső 

kihajtható-forgatható LCD

Ez a korlátozás inkább verőfényes napsütésnél zavaró, bár az ilyen erős fények egyébként sem a legalkalmasabbak szép képek készítésére. Na és ha belegondolok az Olympus E-10 1/640 és a Zenit 1/500 legrövidebb zárideje szintén hasonló korlátok elé állított, mégis kitűnő gépek. Tehát maradok ennél a kis szappantartónál. Szerethető gép

Előzmény: Soká (3209)
Soká Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3210

Na, legalább egyszer volt szó az adott anomáliáról.

Előzmény: Soká (3209)
Soká Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3209

Nekem csak most sikerült leellenőriznem a kérdésed, és hát vagy a memóriám rövidül és erről már volt szó itt a topikban de nem emlékszem rá, vagy 10 év alatt nem sikerült észrevennem ezt a korlátot, de most meglepett, hogy tényleg így van, ahogy írod.

Minden esetre, ha ez komolyan akadályoz a fotózásban, akkor Neked egyértelműen jobb gépre van szükséged :)

Előzmény: shiverlead (3208)
shiverlead Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3208

Közben kiderült, hogy ez a "hiba" a gép képessége:)

Előzmény: shiverlead (3207)
shiverlead Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3207

Üdv. Mindenkinek!

Gondolom azóta már nem sokan használnak itt G2 -t, de azért feldobnék egy kérdést egy problémával kapcsolatban. Vettem egy ilyen gépet és a záridőket nem lehet mind használni az összes rekeszállásnál. 

Tehát f8.0 -nál megy az összes záridő, f7.1 - f5.0 csak 1/800 -ad a legrövidebb, f4.5 - f3.5 csak 1/640 -ed legrövidebb, f3.2 - f2.0 csak 1/500 -ad lehet a legrövidebb záridő. Találkozott már valaki ilyen problémával, mi lehet a baja? Szervizek hajlamosak lehetnek még bevállalni ilyen öreg gépet? Szeretném megtartani és használni ezt a gépet, mivel szinte minden elvárásomat teljesíti. A mai gépek közt se nagyon találok ilyet, hasonlót is csak aranyárban.

Segítsetek kérlek!

farkzoli Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3206

Megnéztem: a tele végén jól kezeli az élességet közel/távol, ahogy húzom vissza a nagylátó felé, úgy kerül egyre közelebb az éles pont a képen. A nagylátó végén a végtelenbe fókuszálva előttem 1-2 méterre lesz éles, pedig mindig jelzi a zöld keretet, hogy oké. Sajnálom a kis gépet, meglepően jó állapotban maradt fenn...

Mondjuk előtétlencsével makrózni még jó :)

Előzmény: Soká (3205)
Soká Creative Commons License 2012.04.15 0 0 3205

Azt nézd meg még, hogy a zoom minden állásában jelentkezik-e a probléma? Persze nagylátószögnél a mélységélesség miatt talán nem is észrevehető. Bár most önmagamnak mondok ellent, mert én olyan problémával találkoztam, hogy nagylátószög mellett volt probléma az élességgel, ha egy kicsit belezoomoltam, akkor megoldódott.

Előzmény: farkzoli (3203)
handras Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3204

Optika hibának tűnik.:(

Előzmény: farkzoli (3203)
farkzoli Creative Commons License 2012.04.13 0 0 3203

Heló. Kaptam egy G2-őt, most túráztatom. Folyvást az jön ki, hogy messzebre nem tud élesíteni. Pl. a téma 5 m-re van (rendesen kontrasztos téma) de 1,5-2 m-re lesz éles a kép. Ennél közelebbi pontokra már úgy tűnik, tud élesíteni, a makró is rendesen a helyére fókuszál. Találkoztatok már ilyennel, esetleg megoldással?

Frajti Creative Commons License 2012.04.07 0 0 3202

Köszi, nagyon egyszerű volt szétszedni, így utólag nézve, csak nem mertem feszegetni sehogy! :)

Előzmény: zoom03 (3201)
zoom03 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 3201

Szia!

Most cseréltem elemet, de nem vagyok a számába, talán 2025-ös gombelem. A szétszedést a végén kell kezdeni, ahol egy kis bevágást találsz. Egy kis keret szerű dolog van a távkapcsoló belsejében. A bevágás felett van egy kis mozgó rész találsz, ezt kell megtolni keresztbe, majd körömheggyel kihúzni merőlegesen. A polaritásra ügyelni kell az elemcserénél, meg nálam még arra is, hogy rövid használat után mindig kiszedjem az elemet a távkapcsolóból. Valami zárlatféle érte a kapcsolót, ezért kényszerülök erre a mutatványra.

Előzmény: Frajti (3198)
Frajti Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3200

Amennyire olvasgattam mindenfelé nincs megoldás, csak a kártyaolvasó. Amire most nincs keret. Mert persze, ami itthon van, az csak a CF-et nem olvassa. :(

Előzmény: Frajti (3199)
Frajti Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3199

+ kérdés, szeretném meggyőzni a WIndows 7-emet, hogy ismerje fel a gépet. De drivert nem leltem a neten hozzá, a régiek fenn vannak, de ugye az nem jó, feltettem a zoombrowsert is, és mivel kártyaolvasóm nincs, így a kábelre vagyok hagyatkozva.

Előzmény: Frajti (3198)
Frajti Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3198

A távirányítón lévő felirat szerint nézzem meg a manuált, hogy miként szedjem szét. Abban viszont nicns info. Mielőtt tönkretenném, megmondanátok, hogy kapjam szét? ill. milyen elem kell bele?

Canon G3.

zoom03 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3197

Megvettem a OC-E3 Canon kábelt, így módom volt összehasonlítani a gyárit és nem gyári vakukábelt. Talán a különbség a Pixel FC-311 kábel és a gyári között a vastagságban van. A 10 méteres kábel ugyanis vékonyabb, míg a gyári 60 cm-es 1 mm-el vaskosabb az utángyártott kábeltől. Természetesen a gyári esetében alapbeállításon minden rendben működik a Powershot G3-as géppel. Az 580 EX-II vaku mester üzemmódú használatánál csak akkor van zavar, ha a bekapcsolt vakut a bekapcsolt géppel kábelesen összetolom. Ekkor az történik, hogy mintha nem is vakut kapcsoltam volna rá, azaz fényképezni csak hosszú záridővel lehet. A hiba orvosolható, ha a bekapcsolás sorrendjét betartom, vagy nem mester üzemmódot használok. Konklúzió: PIXEL oldalán lévő kompatibilitás gépeket komolyan kell venni (részletekért katt ide:  http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=66 )

Előzmény: handras (3193)
handras Creative Commons License 2012.03.16 0 0 3196

Az még 11 év! :)

Előzmény: zoom03 (3195)
zoom03 Creative Commons License 2012.03.16 0 0 3195

Apró kis bosszúság azért mégis akadt a Powershot készükékkel kapcsolatban, pontosabban a távirányítójával gyűlt meg a bajom. Úgy kb. egy hónapja cseréltem gombelemet, melyet a távkapcsoló magától lemerített. A távkapcsoló végig műanyag dobozban volt, így nem érhette semmilyen fizikai behatás. Tanultam a hibából, így az új elemet csak addig tartom majd az irányítóba, ameddig használom. Míg új volt a kütyü, addig ilyen hiba nem jelentkezett, ezt most 10-dik életéve felé vettem észre. Gondolom van még pár jó évem a powerkámmal, csak a fényképezőgép gyári dátumbeállítását ne 2023-ban maximálták volna a japán mérnökök.

Soká Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3194

Nekem annyi gondom volt a vakuval, hogy nem mindig érintkezett rendesen, ilyenkor kicsit erősebben kellett még jobban betolnom a vakupapucsba.

Előzmény: zoom03 (3192)
handras Creative Commons License 2012.03.10 0 0 3193

Szerintem a kábel minősége a probléma. Lehet impedanciában tér el, vagy nem megfelelően zavarvédett, vagy bármi más... :)

Előzmény: zoom03 (3192)
zoom03 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 3192

G3 gépem van, és a lassúságát leszámítva, megelégedett hangon tudok szólni róla. Profi rendszervakuval portrézni is tudok és tárgyfotózni. Ezen a vonalon sajna megakadtam egy ponton. Egy másik topokban azt a választ kaptam, hogy a kábel hossza lehet a ludas a félműködésnek. E linken vetettem fel a bajomat a kábellel kapcsolatban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116580082&t=9105076.

Egy hónapja használok Canon Speedlite 580EX-II. Előtte 420EX vakut használtam kilenc éven keresztül. A 420-as néha nem találta a G3-al a kapcsolatot, az 580-as vakunál ez eddig nem jelentkezett ilyen progléma. Valaki tapasztalt esetleg hasonló javulást a külső rendszervaku használat során, vagy vacakolt a 420-as vakuval? 

Frajti Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3191

Jajj istenem, de szerettem az elődjét a kis G3-mam. Megvan még, de már atomlassú. Azóta vettem másikat, el is adtam izibe, nem G sorozat volt, nem is jött be. Ha netán vennék megint, mely G darabokat javasoljátok? Nem mindegyik győzött meg azóta.

Előzmény: Landser42 (3189)
handras Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3190

Szerintem jó lesz nektek ez az alábbi G5.

Előzmény: vejne (3188)
Landser42 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3189

Bár nem G2, de gondoltam hátha itt kap valaki ellenállhatatlan kényszert, hogy egy ilyet birtokoljon:

Eladó: CANON PowerShot G5

Minden tartozékával (töltő is természetesen) makulátlan állapotban, nagyon kevesett használt, gépváltás miatt eladó.

Kivételesen szép állapotú darab.

Kategóriájában ritka F2.0 kezdő fényerő

Beszéljenek a képek:

Ára kompletten: 29.900,-Ft  Sandisk Extrem III nélkül 26.900,-Ft

Érd.: publikus mail.

vejne Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3188

Sziasztok! Ismerősnek keresek fényképezőgépet. A PowerShot G sorozatát

szemeltem ki, mint nagy érzékelős, jó képminőséget adó tipust. 

Érdeklődnék, hogy G6-tól felfele  milyen árakat kérnek értük, mi az alja.

Kösz!

handras Creative Commons License 2012.03.01 0 0 3187

Divatosan: Like! :D

Előzmény: Soká (3186)
Soká Creative Commons License 2012.02.28 0 0 3186

Egy hete volt 10 éves a G2-m.

(egy új aksival kellene "megünnepelnem" a szülinapját...)

Reed. Creative Commons License 2011.11.11 0 0 3185

Mi a véleményetek erről a yongnuo vakukról? A TTL-es rendszerben dolgozna a g3-al?  Pl ez:

http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kiegeszitok/vaku_lampa/yongnuo_yn_465_ttl_vaku_canon_nikon_azonnal_1503348485.html

Meg az a kérdés, hogy normálisan működne e , mert mégiscsak kinai. Lehet, hogy egy manuális vaku jobb lenne, amit beállígat az ember pár próba kép után?

Soká Creative Commons License 2011.06.24 0 0 3184

A tervező fejével nézve, elég nehéz eldönteni, hogy mi legyen fontosabb, a jobb ergonómia vagy a kisebb tömeg? Az egyik felhasználó azt szeretné, hogy minden jól kézreálljon, a másik meg azt, hogy elférjen a kabátzsebben, miközben a minősége közelítse a legjobbakét. Most azt akartam írni - magamból kiindulva - hogy aki DSLR mellett akarja használni, annak talán a kis tömeg a fontosabb, ugyanakkor lehet, hogy éppen a kényelmesebb géphez szokott ember méltatlankodik a kialakítása miatt. Az biztos, hogy ha nekem nincs kedvem cipelni a nagyobb gépet, akkor azt mondom, egye fene az ergonómiát, ha elfér a gép a zsebemben. Persze a G széria ebben sem a tökéletes darab, hiszen hiába kicsi, szappantartónak még mindig túl nagy :)

Engem egyébként ezek az újdonsült tükör nélküli, cserélhető objektíves gépek érdekel(né)nek. Elvben. Legalábbis ha olyan szintre jutnak, hogy kiválthatják mondjuk a kisebb szenzorméretű DSLR-ket. Ha van más alternatíva, én szívesen lemondanék a tükörfelcsapásról zajban, tömegben egyaránt.

Előzmény: víztorony (3182)
handras Creative Commons License 2011.06.23 0 0 3183

:(

Előzmény: víztorony (3182)
víztorony Creative Commons License 2011.06.23 0 0 3182

és ennyi idő után is szokatlan, hogy ilyen pici a  G12

teljesen más a fogása, a gombok, tárcsák elrendezése.

ha ugyanúgy fogom meg, mint a régit, akkor a tenyerem alatt van egy tárcsa és a közepén egy viszonylag érzékeny ötös gombcsoport. a vaku gombját garantáltan benyomom ilyenkor.

egyszerűen hiányzik a kéz helye a vázról.

ahhoz nehéz ez a gép, hogy ne fogjam marokra, ha a pici szabad helyen támasztom ki, nem biztonságos és fárasztó is.

tehát amilyen szép egyébként, olyan nagyon nem ergonomikus sajnos.

Előzmény: handras (3178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!